Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Caliph
sztem ezek a sárkányok még messze vannak a felnőtt kortól és mérettől,elég csak Balerionra és Harrenhalra gondolni.
Ez meg az a koponya amit arya talált királyvárban,akkor a szemfoga mint arya

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2016.07.06. 11:15:46

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

Malakai
Euron majd megidézi Cthulhu-t.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Hódító Aegon demonstrálta, hogy három felnőtt sárkány ellen kb. senkinek sincs semmi esélye. Ezt Torrhen Stark is nagyon okosan belátta.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Elvileg hajókra is telepíthetőek olyan dárdavetők, amikkel a sárkányok ellen lehetne érdemben harcolni.
Ahogy a katapultok is a hajókon voltak a piramisok bombázásánál. Azokat valószínűleg magukkal is vitték Királyvár ostromához.

nem tudom bármiféle hajóhad mit tudna tenni 3 sárkány ellen...
még a szárazföldi sárkány-ellenes harcban van valamiféle esély, de vizen, fa hajókkal...

A mesterektől zsákmányolt hajókat a tengerészekkel együtt einstandolta. A Greyjoy hajók jeles tengerészekkel érkeztek. Ugyanúgy a Martell, és Tyrell hajók sem sétahajók voltak lánykorukban.
Hiába jó hajósok a vas szigetekiek, Euron nem rúg labdába ez ellen a flotta ellen.
A Martell, meg Tyrell szárazföldi csapatokról meg még nem is tudunk. Azok sem piskóták, és szerintem össze lesz hangolva az érkezésük a hajóhaddal.

De ha létezne is. A vas szigetek népességéből képtelenség annyi harcost toborozni, amivel akár csak megközelítenék Dany szövetséges haderejét. Az ezer hajó meg csak Euron vágyálma. Bármilyen ügyes favágók, meg hajósok, évtizedek alatt jött össze az a párszáz hajó is, aminek nagy részét Theonék elvitték.
Euron kavarhat egy kis szart, de nem számottevő erő.

Az idő relatív... :D Míg Theonék elmentek Daenerysért, Varys meg szövetséget kötött a Tyrellekkel és Dorne-al és összeszedték a hadsereget, az nem egy-két hét lehetett... De Euron nagyon egyedül lesz, a történtek után nem tudom, hogy kivel szövetkezhetne. Ráadásul elméletileg a Starkok is haragszanak a Greyjoyokra Theon miatt. Vagy Euron pont Theon miatt tudna szövetkezni a Starkokkal? Mind a két fél meg akarja ölni...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

szabii98
Egy a probléma, az 1000 hajós flotta nem létezik (még).

I met God. She's black

UUUU
Van ott mas is, az 1000 hajos vasflotta.
Az igencsak megtudna ritkitani a nem hajozasra termett Daenerys flottat, amiben ugyebar csak par igazi hajos van.

skinnyman
Ez egy masfel honapos cucc, ujrahosztolva, jo szar minosegben. Mondjuk az eredeti nem nezheto az orszagban..

Regards,

A való életben sem működik a demokrácia, nem hogy a GoT világában, nem is csoda, hogy senkinek se jut eszébe, akár milyen jószívű is...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.07.05. 22:21:42

rossz kifejezést használtam...

Dany sehol nem demokrata, o egy teljesen szabalyos diktator. Hol hallottad te ot kikerni a nep velemenyet barmirol? Arra is nehez volt ravenni, hogy a kozvetlen tanacsadoinak a velemenyet megfogadja.
Dany fejeben egy percig sem fordult meg az autokrata diktatura feladasa, nyiltan kimondta, hogy a tron kell neki, es uralkodni akar. A szemelyi rabszolgasag eltorlese es a bekesebb vilag megteremtese az ettol fuggetlen dolog.
.
Mondjuk a bekesebb vilag meg mindig ellentetben fog allni a dothraki eletfelfogassal.

mi a bajod?

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Sehogy, de úgy se lesz sokáig nyugalom, a dothrakiknak valószínűleg sok ideje nem lesz a saját életmódjukat folytatni a mások miatt.

jaj ne kezd már itt is...

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

amúgy valamit nem értek. a dothrakik hogy passzolnak össze danyval a nagy demokratával?
a vas csajnak is megmondta hogy vége a rablóhadjáratnak, öldöklésnek, erőszakolásnak. nem emlékszem hogy a dothrakiknak megmondta volna ugyanezt

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Terawatt
Ha már Szamárnak sikerült :D

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Palinko
háááát, ha belegondolunk hogy még így is rakás dologra kéne költeni és egy csatát tudnának spórolni... nem is olyan elképzelhetetlen. de szerintem lesz valamekkora csata biztosan.
Szóval miért is voltak olyan kezesek azok a sárkányok? Ősi Valíriai titok!

Terawatt
Mindenki felrobban és boldogan éltek amíg cafatok nem lettek. *Terrorists win hang effekt* <#bdead>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Szerintem nem is lesz semmilyen csata Királyvárért... Jaime kinyírja Cerseit, aztán meg okosan megadja magát és feladja Királyvárt. Szerintem Tyrion fogja elintézni, beszél Jaimevel.

Azt ne felejtsük el, hogy Tyrion tisztában van ezzel a lehetőséggel, és ő most Daenerys segítője.
Valamint eljutott hozzájuk a hír, hogy egy nagy tűzjátékot már rendezett Cersei.
Úgyhogy nem fognak csak úgy besétálni az aknamezőre.

Csak hogy mást ne mondjak: Megrohamozza a csapat kingslandinget, mikor már jó sokan bementek, vagy Cersei alágyújt az egész városnak, vagy a sárkánytüztől jön majd az instant multikill, a dorhraki-makulátlan sereg 80%-a megy a lecsóba, azt helyreáll hamar az az egyensúly.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lõni... Mégis mindig szétbasz az arty...

UUUU
Szerintem nem kell annyira felni Daenerys erejetol. Emlekezzunk csak a vadakra, hogyan tunt el a szazezres sereg egyik pillanatrol a masikra. Megfogjak talalni a modjat az eroegyensulynak.

RatBaG
NEEEENEEEEEEE:D
Utoljára szerkesztette: BreakDown89, 2016.07.03. 19:17:48
Westeros Skydiving Team

BoneDragon
//www.youtube.com/embed/mnaU8brEg7k

Lópikula
She will never become a queen.

Az a gyanús, ami nem gyanús!

Lópikula
"This scene is very symbolic and it's a big spoiler. Cersei will probably burn King's Landing with wildfire, that's why in Dany's vision the room is empty and with a destroyed roof. When she arrives there, KL will be destroyed. Then Dany will go to the wall, meet her fate and die fighting the Others, finally going to reunite with her sun and stars."
Utoljára szerkesztette: Lópikula, 2016.07.03. 12:04:48

Lópikula
spoiler a következő évadból

//www.youtube.com/embed/l7VuGknEfQY

Lópikula
<#eljen>

BoneDragon
//www.youtube.com/embed/11TZzy-T_GY

Nézd meg tüzetesen a záró képsorokat Daenerys flottájáról. Négy különféle vitorlát láthatsz. Az egyiken kraken, vagyis polip van, a másikon a targaryenek sárkány címere, a harmadik fajta narancssárga, benne a Martellek címere a nap, a negyedik fajta meg zöld háttérben arany rózsa, a Tyrellek címere.
Vagyis miután Varys segítségével, jelenlétében szövetséget kötött a Martell, és Tyrell ház, és gondolom elfogadták Daenerys trónigényét, a két flotta áthajózott Varyssal a fedélzeten és csatlakozott a már meglévő Greyjoy flotta mellé, Daenerys flottája meg a mesterektől zsákmányolt hajókból áll. Azok vitorláit festették át Targaryan címeresre.

DantszEE
A dorne-iakkal ment, és átszállt.:D

Maak
Sracok, most neztem evadzarot, Varis hogy a banatba kerult a hajora?

- You kids and your damn video games. When I was your age I spent my time outside, murdering&#65279; people in the fresh air...- bnet :Pedrochen #21774

amúgy mindenki azon izél hogy ki ül majd a vastrónra
hát pedig tök egyértelmű hogy az sárkánytűzben fog elolvadni :)

Olyan sok dolgot nem veszíthetett. Esetleg majd következő évadban megemlíti hogy mit felejtett de ez sem valószínű.
Ezt írtam én is. ;)
1 napot tuti halott volt, ha jól emlékszem. első rész végén ment aludni Melissandre este amikor levette a nyakláncot, és csak másnap jött a feltámasztás.

Palinko
áh Hodort szinte biztos, bár már ellőtték ezt az érzelmi dolgot, de nem hagyják ki újra.
DantszEE
Csak nekem van olyan érzésem, hogy Hodort, netalán Summert is viszontlátjuk még?
Úgy értem, mint átalakult másokat.
Elvégre a mások nyírták ki őket, méghozzá jó nagy hidegben.

Gondolom van különbség a között, hogy valakit egyszer hoznak vissza, valakit meg hétszer...

Szerintem nem fújják fel a dolgot.

Másrészről meg Lady Stoneheartal ellentétben nem rohadt sokáig a teste a vízparton, sem máshol. Egyik este Jont leszúrták, másnap este feltámasztották. Hajnalban kijött köszönni a vadaknak. Gondolom jóval több idő kell, mire valakinek jelentősen sérül a személyisége/memóriája. Bár ha belegondolunk azért Jonon is van egész évad alatt egy búskomor hangulat. Hogy ez még mindig a sokk miatt van, vagy ez már így marad... ki tudja.

Én amt furcsállok és hiányolok az évad egészét nézve:

Azt többször is említették még Jon feltámadása előtt, és az előző évadban is, hogy minél később támad fel valaki, annál többet felejt a korábbi énjéből, valamennyit szinte mindig elfelejt. Na most, Jonnál egyszerűen kivételes esettel van dolgunk, vagy esetleg a következő évadra tartogatnak valamit evvel kapcsolatban?