Game of Thrones (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

UUUU
En meg ugy gondolom, hogy eppenhogy lesz szerepe, megis miert masert hoztak volna be a tortenetbe, hogy hirtelen megjelenik es vele egyutt egy ellenseg ? Hiszen gyakorlatilag nincs mas ellenseg a sorozatban a kiralysagok kozott, mint Cersei ? Velemenyem szerint az a Danny flotta lenyegesen meg fog gyengulni mire partot er, raadasul olyan iranyba fordult a sorozat, hogy vegul mindenki, vagy majdnem mindenki szovetseges lesz es egyuttes erovel fog harcolni az ejkiraly serege ellen.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.07.07. 23:24:22

cooldown: 24 hours <#banplz>
Caliph
balerion konkrétan végelgyengülésben 200+éves korában,ezalatt 3 lovasa volt

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

nearo
de még a kürttel is 1000 nap...:P

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

A spanyol armada 130 hajója is úgy jött össze, hogy összeszedték az akkor birtokolt területekről a hajókat, mindenféle kereskedő hajót, gályát, és az atlanti vizeken hajózó galleonokat.
A parancs kiadásától számított négy év múlva gyűlt össze a 130 hajó, és csak a fele volt hadihajó, azoknak is csak csekély része új építésű.

Úgyhogy nyugodtan mondhatjuk, hogy miután Theonék elvitték a flotta túlnyomó részét, Euronnak maximum csak vágyai lehetnek a hatalmas flotta iránt, de reálisan nézve évekig még annyi hajója sem lesz, mint Theonéknak.

Aztán ki tudja. Lehet hogy a kalandozásai során hajó építő kürtöt is talált, amit csak meg kell fújni, és másnapra kész egy hajó. <#vigyor0>

"Build me a thousand ships, and I will give you this world...". A beszéd része volt, nem hinném, hogy pontosan 1000 hajóra gondolt, túlzott egy kicsit hogy jobban hangozzon. Ennyi.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Elemezgetitek hogy nem lehetséges az 1000 hajó meg minden Aha. A hasszúrást se lehet túlélni pláne nem ugrálni és szaladgálni utána.
molnibalage83
Kb.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Piszkos  Fred
Euron 1000 hajójáról pedig annyit, hogy a Spanyol Armada 130 hajóból állt, és a kor egyik leggazdagabb, épp fénykorát élő birodalma építette több éven keresztül :D a Vas-szigeteknek 1000 csónakot is bajos lenne megépíteni,

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

Piszkos  Fred
Többnyire a többi sárkánnyal (asszem a legtöbb így hullott el a sárkányok tánca során).

Aki itt erős akar lenni, az olyan, mint a vas. Addig ütik, amíg meleg.

szabii98
hujujuj:)

I met God. She's black

KáTéCé
Pláne amilyen pofátlan, akarom mondani faceless ;)

Kongy
Ha Varys megtanult, akkor Arya is képes rá :D

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Arya Melisandreval fog találkozni (ahogy Melisandre "megígérte" neki)... ő is rajta van a listáján...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.07.07. 12:31:53

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez elég gyenge ondok,Cersei éppenséggel elég sok ember listáján rajta van, az egész azon múlik ki ér majd először oda.
Jaime éppen kéznél van (szóvicc - muhaha), a töviskirálynő egyik embere, de lényegében balkézről bárki beelőzhet.
Aryának ehhez először is meg kéne tanulni teleportálni. D:

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lõni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Palinko
ha horvátországban nem lesz rendesen hó akkor mi van? jöhet a cgi? akkor már most is kezdhetnék, mert semmi sem garantálja a telet. lehet valami hibrid megoldás kéne Dany még norvégiában csörtet, de a kép másik felén látszik a horvátországi királyvár cgi hóval <#idiota>
Caliph
csúszik mert nincs elég hó :D
már tudjuk mire várnak a mások :D

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

Palinko
mert rajta van a listáján
molnibalage83
A kérdés a hogyan...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

Miért is?

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lõni... Mégis mindig szétbasz az arty...

amúgy az a tuti hogy arya öli meg cerseit

Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. Amikor a félelem elment, nem marad semmi, csak én magam.

desigo
Látom magam előtt a képet ahogy sír Danny a sárkányok teteménél...
Ott, akkor, senkitől, semmiből.

molnibalage83
Upsz, tényleg. Tökmidegy, a fejen és a kimondáson van a lényeg. Nekem nagyon, de nagyon nem tetszett az a jelenet.

na akkor végre tanult valamit a sárkány idomításból... :)
de hol? mikor? kitől, miből?

Nem a sárkány nevét mondja ki, hanem azt hogy Dracarys. Ami sárkánytüzet jelent, kvázi parancs a sárkánynak a tűzzel való támadásra.

molnibalage83
A sorozat készítőiek újabb állatsága volt csak azért, hogy Danny újra elsüthesse azt, ahogy a sárkány nevét kimondja és láthasd hatalomra éhes arcát. Kb. ennyi. Technikai értelemben ökörség volt az is.

Caliph
ha nem terveznek vele semmit nem hozták volna be a karakterét az évadban. valamit kavarnak vele majd tuti

A szuper, és méltóra szavazok. Abba meg nem nagyon férnek bele az ilyen "hoppá, találtam egy atombombát" effektusok.

jó észrevételek. nekem is nagyon tetszik hogy fel van minden építve.
csakhogy ettől függetlenül még lehet tudatos is egy ilyen húzás, főleg a végén... marketingesek szeretik az ilyeneket...
gondolj bele melyik generál nagyobb netes hype forgalmat:
-szuper és méltó befejezést kapott a trónok harca
-gagyi és felháborító befejezést kapott a trónok harca
:)

Éppen ez okból gondolom hogy Euron karakterével semmit se fognak kezdeni, ha igen, akkor azért már bedobták volna a kürtöt, hogy ja amúgy van a csávónak egy ilyenje. Ebben a sorozatban azért arra módszeresen figyelnek hogy minden wtf dolog fel regyen rendesen vezetve és senki se érezze azt hogy ad hoc jelleggel oldanak meg dramaturgiai problémákat.
Nekem, mint egyszeri tv néző számára legalábbis elég olcsó húzás lenne ha valami epic vesztésre álló csatában egyszercsak előkapná aztán jönne az instant win. Mintha csak az éjjel napal budapest westerosi kiadását nézném. D:

Minden misztikus dologra egy kürt a megoldás? <#vigyor0>
De ahogy értelmeztem, aki megfújja a kürtöt, az meghal. Majd azok a sárkányok, akik hallották, engedelmeskednek ....... egy halottnak.

Szerintem ezt ki fogják hagyni a sorozatból. Lehet, hogy a falat lebontó kürtöt sem veszik elő.

<#banplz>

Euron úgy keverheti meg a történetet, ha nála van és használja a Dragonbindert...

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

nearo
ja igen, szerencse, végig kéne olvasnom a kommentet rendesen

az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(

Gondolom ő is tolt egy Khaleseeit, és egyhelyben állva jampizott amigcsaknem jött a tekegolyó... D:

Ha jól rémlik az egyiket éppen egy katapultlövedék ölte meg a lovasával együtt. :)
Utoljára szerkesztette: Prof William, 2016.07.06. 12:53:25
a régi sárkányokat hogy ölték meg?
olvastam a könyvet, de nem emlékszem

nearo
láthattuk a hobbitban, hogy egyébként is van esély:)

Palinko
hát mozgó sárkányt tényleg csak szerencsével, de láttad a hajók ellen hogy viselkedtek egy helyben lebegtek mikor fújták a tüzet. akkor lenne esély ballistával meglőni.
molnibalage83
Euron szerintem súlytalan lesz, pont amiért írod. Csak egy újabb elhulló nagyravágyó karakter lesz.

molnibalage83
A városnál az egyik sárkány intelligens volt és nem egy helyben lebegve okádta a tüzet. Amit Danny csinált az szimplán megint a film ökörsége volt.

1. Egy helyben lebegni borzalmasan energiaigényes a siklás helyett. Ezért nem is csinálja hosszan szinte semelyik madár.
2. Álló célpont vagy.

Ez megint az a pont, ahol a dramatugria oltárán feláldozátak azt, hogy a sárkány mit csinálna jól...

nearo
ja mégse
//www.youtube.com/embed/ksazcECRvQI

Ezt az Euron dolgot sokan túlgondolják szerintem, mert itt mindenki azt várja hogy majd 1000 hajó meg stb. Vagy ha nem is annyi hajó de valami szerepe lesz.

Szerintem kurvára nem lesz. Az ő szerepe annyi volt hogy Yara és Theon el tudjon jutni Dannyhez. Megkaptuk a kellő indokot az utazáshoz mert az Euron vonallal ez az egyetlen lehetöségük marad az életbenmaradáshoz, a történet koherens marad nincs plot hole. Biztos mást is ki tudtak volna zalálni arra, hogy a 2 vas szigeti fenegyerek vasszigeteki mentalitással, miért ajánlja fel a flottáját a sárkányok anyja láncok letöröje drogo farkán pörgő stb számára de az dramaturgiailag elég gyenge lábakon állt volna, kb barátok közt színvonal.

Ez így ahogy most van nekem hiteles és ez lehetett a cél is kb. Nem hiába nem lett Victarion szál se, sztem ez az egész vasszigeteki vonal el lesz szépen varrva oszt kész.

Arra számitok max hogy ha lement a fő fight, Yara majd visszamegy az örökségéért azt leszámol Euronnal meg az addig elkészült 12 csatahajóval.

nearo
ja, mer a sárkánynak van annyi esze, hogy cikkcakkban repül<#banplz>

molnibalage83
A valóságot nézve azzal te sárkány méretű mozgó célt soha a büdös életben nem találsz el...

Szerintem már Drogon egymagában is képes akkora pusztítást és megfélemlítést véghezvinni, hogy az ellenségnek sok esélye ne legyen.