889
A Nehrim az Elder Scrolls IV: Oblivion motorjára épülő, de történetileg teljesen új RPG
  • SaGa Jr
    Hosszú dungeon egyedül az, amikor lezuhansz a második sanctum-ból menekülve és eljutsz végül a törpékhez. Na aaaz hosszú dungeon. A többi a nyomába nem ér. Az egyes epizódok a fő vonalon is gyorsan megvannak, legfeljebb az odaút tűnhet hosszúnak ha valaki gyalogol és mindenfelé elcsámborog (én is így játszottam, szóval ismerem az érzést). :)
  • koschwarz
    lehet hogy csak nekem tűnt hosszúnak :D, tekintve hogy az egész játékba 120 órát öltem bele, és az utolsó percekben néztem csak egy bizonyos napfelkeltét... :D

talán olyan extrém sok questből tényleg nem áll a főküldetés, de sok hozzá kapcsolódó dungeon kifejezetten hosszúnak tűnt nekem.
  • SaGa Jr
    Valójában inkább "csak" epic a fő vonal, nem pedig epic és hosszú (csak a fő sztoriszálat tekintve, az kevés feladatból áll amik az össz játékidő nagyon kis részét teszik csak ki és ha csak azzal foglalkozol akkor sem lesz probléma a játék főbb ellenfeleinek kiiktatása). A többivel egyetértek. :)
  • koschwarz
    ebben nem fogsz csalódni, garantálom.

a főküldetés epic és hosszú, mellékküldetések érdekesek, sokszor igényelnek egy kis gondolkodást is, nem olyanok mint az oblivionban, hogy a nyíl felé mész, és akkor jó vagy. és a legtöbb dungeon is egyedi, sokszor háttérrel, főboss-szal.
  • steweee
    kétféle utolsó verziószámú patch van. egyik az alap oblihoz, másik akkor ha van SI.
  • Molnibalage
    Csak az alapjáték és a legutolsó patch asszem. Ennyi.
  • MaRee
    Mit kell feltelepíteni előtte? Mert azt írja, hogy az 1.2.0416-es patch kell hozzá, ez viszont a Shivering Isles-hez van, akkor ez is kell az alapjátékon kívül? Ha a sima Oblivionra akarom az említett patchet felrakni, akkor valamit hibát ír, hogy file not found.
  • Molnibalage
    A lineáris elég sajátosan értelmezett. Véleményem szerint minden eddigi játék az, mert vagy teljesen független küldetések vannak a főszáltól vagy minden szinte szkriptelnt. Az nekem nem nonlineáris, hogy a sorrend nem kötött, hogy pl. milyen sorrendben találsz meg 5 tárgyat. A nonlneáris az lenne, ha pl a főszálban vagy másol tett cselekedett az összes kalandot és küldetést befolyáslná, akár jóval előbbre is. Ilyennek még nem találkoztam...
  • MaRee
    Gothic sorozat egyik részével sem játszodtam még eddig sajnos, de tervbe van véve :) Csak sajnos nem szeretem az lineáris történetű játékokat, azért is nagy kedvencem az Oblivion, mert tényleg bármit csinálhat benne az ember.
  • Molnibalage
    A Gothic 2-höz hasonlítanám talán. Nekem élmény volt végigtolni mindkettőt.
  • MaRee
    Na hát azért asszem megér egy próbát, köszi :)
  • Molnibalage
    Viszonylag lineáris. A melléküldetéseknek semmi köze a főszálhoz, de adják a hangulatot.

Német az audió, de angol felirat van hozzá. Teljesen más világ, csak a grafikai motor ugyanaz.
  • MaRee
    Régi Elder Scrolls rajongó vagyok, a Morrowindet és az Obliviont is végig toltam már párszor, minden céhes küldetést,stb. Erről a modról sok jót olvasni, kérdésem az lenne hogy mennyire lineáris a küldetés? Tehát van egy fősodor amit végig kell tolni vagy itt is van rengeteg mellékküldetés, tolvaj,harcos, varázsló céhek stb? És hogy ez az Oblivion világában játszódik, vagy ez valami más? Csak a szinkron német, vagy az egész játék?
  • Molnibalage
    Én a melléküldetéseket hanyagoltam egy idő után. Be akartam már fejezni, mert érdekelt a vége. Erothintól keletre és északkeletre lényegében nem is jártam. A vulkánokhoz sem mentem vissza, aholgy a nyugaton levő durva elementálok által őrzött részhez sem.
  • mindero
    Nem lőjük le a poént, legyen mit felfedezned neked is bőven.
  • steweee
    hát basszus, nem bírom abbahagyni , olyan jó a játék.

aki már végigjátszotta, írjon már vmit, különleges helyszínek stb.

én találtam már olyan helyeket, amiket nem jelölt a térképjelölő és be se lehetett menni. gondolom majd később a sztori miatt csak.

• Molnibalage
    Van ló, dr én csak akkor használtam, mikor egyszer ingyért alámtették egy küldetésben, mikor elhagytam egy bizonyos helyszínt.

Egy bug miatt az egyik helszín +100-at adó speed hatása nekem permanens maradt, így a játék végéig gyorsabban futotam, mint ahogy egy ló ment...
  • SaGa Jr
    Arcane stone az elfek fáklyájába való. Merthogy azzal működik. Nagy fényerejű de idővel kifogy. Ekkor kell beledugni egyet és működik tovább. Talán egy helyen lehet találni meg emlékeim szerint talán egy helyen venni is lehet ilyet.

A plusz mod lesz a ludas a lovak eltünése kapcsán. De ne aggódj, ha a sztori megkívánja hogy legyen lovad akkor úgyis kapni fogsz. Addig nincs rájuk szükség.

Alkimisták tanítják értelemszerűen. Nézz körül a sanctumban, mert ott lesz tanító. Ugyanez igaz lesz a többi sanctumra is. Meg mintha a nagyvárosokban is lennének csak meg kell találjad őket. De addig is gyárts italokat megállás nélkül mindenből. Főzőcskézz (ezzel ugyanis a kaja alapanyagok hatását is át lehet alakítani és plusz effekteket kaphatnak vagy lecserélődik másra a hatásuk és nem utolsósorban Xp is jár érte meg eladni is drágábban lehet).
  • steweee
    egy lávaszínű nehrim "N" jel elrejtve labirintusokban.

az arcane stone mire jó ? az obliban a manát töltötte fel...

nem találok lovakat. csak üres istállókat. pedig korábbi játéknál láttam lovakat, 1500 ért adták volna, de akkor nem volt még annyim. feltettem a donkey flute modot, lehet amiatt nem is lesz benne ló ?

alkímiát ki és hol tanít ?
  • Benevolens
    mágikus szimbólum? Az mi?
  • Molnibalage
    Semmire, XP-t ad.

Jó valamire, de nem lényeges. Az alkímiát leszámítva totál felesleges craftolni.

Igazából a Gothicot leszámítca soha semmilyen játékban nem volt értelme a craftingnak, de ott is inkább csak zsét adott. Van olyan, ahol van értelme...?
  • steweee
    mire jók a mágikus szimbólumok ?

illetve a shears mit eszköz ?
  • Benevolens
    fú, de fel lettem zaklatva

van az a küldetés, ahol kimmel elmegyek a szigetre és ugye annak végeredményeként kihúzom a gyufát a szerveknél. És amikor kimászom a csatornából, akkor az egész város mervil és az én portrémmal van tele. Ijedtemben a kolostorig futottam. Egyrészt azt nem tudom, hogy most akkor tényleg le kell lépni vagy maradhatok, a másik hogy a töménytelen mennyiségű eldobált cuccot gondolom esély sincs rendesen összeszedni, ami meg eléggé zavarja a rendrakó énemet. Az északi birodalomban van valahol ládám?
  • steweee
    nem működik a fast roasting mod nálam. egyáltalán mire jó ha megsütöm a húsokat ?

am nagoyn jól ki van találva a játék, mármint a mod, és főleg jó nehéz is
  • koschwarz
    az oblivionhoz. sok van, csak olyat nem lehet találni, amiben semmi más nincs megváltoztatva. egy ilyenről tudok, static actors a neve, csak az régi és nem terjed ki egy kiegre sem.
  • steweee
    ezt melyikhez csinálod ? az oblivionhoz van sok ilyen szintező mod.

fejből nem mondom most meg mi a neve, de próbáltam párat és nagyon jók voltak. meg van olyan is, ami ebben alapban benne van, hogy nem minden tetves élőlény akar megtámadni, amit súlyosan megsebesítesz az menekül, nem vált a zene az explorerből csak ha tényleg csata van, és visszatérve onnan folytatja ahol abbamaradt....

• koschwarz
    csinálom a saját modomat, amiben a szörnyeknek és az "átlagos" ellenfeleknek (pl. banditák) van egy minimum és egy maximum szintje. tehát lesz értelme fejlődni, egy idő után legalábbis nem lesz gond egy banditát leverni. ja, és nem lesz "glass armoros bandita" sem a modomban. csak ennyit fog a mod csinálni, de nem is akarok többet. egyfajta alternatíva, aki nem akar ooo-t, francesco-t vagy más hasonló modot használni. nekem ezek a modok mindig is túl "sok"-ak voltak, túl sok mindent változtattak.

nem is annyira bonyolult egyébként, mint először gondoltam volna.
  • koschwarz
    ezt az egyet hiányoltam az elején én is. de egy idő után nem is "próbálkoztam". valószínűleg arra már nem volt kapacitás, hogy mindenféle "szóbeszédeket" is felvegyenek a szinkronszínészekkel. vagy egyszerűen nem akartak ilyen "feature"-t beletenni.
  • Molnibalage

A vízválasztó a völgy és Sothrealm között.
  • Molnibalage
    Az alapjátékot én egyszerűen azért nem tolom végig, mert a szörnyek szintigazítása totálisan kinyírja a játékot szerintem.
  • Flora2
    Nagyon élvezem a Nehrimet, mondjuk én az Obliviont is ugyanennyire élveztem, amikor elkezdtem játszani vele.
    Egyvalami viszont nagyon hiányzik nekem az Oblivionból: a beszélgetési opciók az NPC-knél. Nem tudok egy jót dumálni senkivel. Ha beérek egy faluba, örülök, hogy itt majd megtudom a helyi pletykákat, vagy a birodalmi pletykákat, de senki soha nem áll szóba velem, mindenki elhajt, akihez odamegyek. Pedig az Obliban fontos szerepe volt a szóbeszédnek, sok mindent meg lehetett tudni belőle (a játék elején - később csak ismétlődésekből állt). Küldetésekre is célozgattak a párbeszédek, meg néha mókás dolgokat árultak el magukról vagy másokról a lakók.
    Na mindegy, tudom, hogy ingyen nem követelhetem még ezt is, eszembe sincs követelőzni, csak érzem játék közben,hogy ez hiányzik.
  • SaGa Jr
    Tulajdonképpen külön program a Nehrim, így az Oblivion-ra hiába is használnád az obse-t, annak nem elsz tényleges kihatása a Nehrim-re. Meg úgy tudom nem is kompatibilis a Nehrim-mel az obse. Bár ezt könynen elelnőrizheted, ha felmész a Nehrim saját oldalán a fórumukra és megnézed, hogy melyik modokkal kompatibilis a nehrim (merthogy van egy erről szóló topik a német és az angol nyelvű részlegben is). Ha valami ahsználható annak ott megtalálod a leírását és ha problémás a felrakása akkor még útmutatót is szoktak adni a telepítéshez.
  • steweee
    szeretnék használni obse-s modot a nehrimhez. de nem tudom hogy kell. segítene vki pár szóban ?

a fallout 3hoz volt külön obse, de ehhez nem találok. az obliviont kell obsézni ?
  • Deer
    Számomra azért közelítik meg a Bethesda játékai a valódi szerepjátékot, mert ezekbe tudom magam a legjobban beleélni, főleg azért, egyrészt, mivel FPS módban megy, másrészt majdhogynem azt csinálhatok benne, amit akarok. Pl.: ha úgy tartja úri kedvem, akkor melózom, az utat nem végigfutom, hanem végigsétálom, közben gyönyörködöm a tájban, ha van is elképzelésem a karakterről (magamról), az a kaland közben változhat. Igyekszem enni reggel, délben és este, mindig cipelek magammal némi élelmet és igyekszek aludni is esténként, bár a program nem kényszerít rá. A fővárosban járva volt, hogy betértem a pékhez megenni egy sütit.
    Még csak 6. szinten vagyok, de jártam a középföldén sokfelé, a fővárosba is azért mentem, hogy az összekuporgatott pénzemen vegyek valami jó páncélt és fegyvert. (Sikerült gyönyörű acélpáncélszettet vennem meg egy 10-et sebző kalapácsot - blunt fegyvereket preferálom).
    Eredetileg nem akartam nyilazni, de rájöttem, hogy nem árt, ha van nálam az is.
    Ezzel szemben a Mass Effect, Dragon Age, Witcher, Baldur's Gate, Fallout 1-2 stb. számomra inkább interaktív regény nagyon jó sztorival, viszont a karakter szerepébe nem tudom magam beleélni. Ugyanakkor nagyon szeretem őket, mivel olyan, mintha egy történet elevenedne meg, amit befolyásolhatok is.
  • Flora2
    Köszönöm mindkettőtöknek, igen, ez a célravezető játék, visszamentem a kezdő bánya és apátság környékére, és érezni, hogy kezdőként itt kell fejlődni (könnyen elejthető vadállomány, egyszobás kis bányák könnyű ellenfelekkel), nem rögtön főküldetést tolni. Így már életben maradok. :)
  • Molnibalage
    A BG I-et végre megszereztem. Már csak végig kellene tolni. :)
  • koschwarz
    tényleg az a döbbenetes, hogy teljesen hobbiból egy ilyen méretű projektet végigcsináltak. és az eredmény meg nem csak egy mod, hanem egy komplett, minőségi játék, olyan szintű, ami a mai, sőt egyáltalán, a mindenkori játékpiacon simán megállná a helyét. őszintén mondom, én egy teljes árat kifizettem volna érte. igaz, én alapvetően egyébként is megveszem a játékokat, egy-két kivétellel (pl. egy cod részt nem, ott úgyis csak végigviszem a single-t, azt jónapot).

ha játékfejlesztő cég lennék, lecsapnék ezekre a fiúkra(lányokra), mert ez a kreativitás nagyon értékes ma. de persze félő, hogy keretek közé szorítva nem tudnának ilyesmit alkotni.

maximális riszpekt a nehrim készítőinek! számomra hatalmas élmény volt. ha meg csak az oblivionhoz hasonlítom, ahhoz képest a dungeon-ök változatossága, a részletesség, a kidolgozott világ, a baljós, sötét hangulat (karóra tűzött rothadó holtest rulz!) és persze az eszméletlenül összetett sztori simán nyerő.
  • mindero
    Nekem azért ez lett a legjobb szerepjáték életembe, mert ugyan jó volt a Witcher, a Baldour's Gate, a Gothic, meg a NWN2-is, de ilyen mérhetetlen lelkesedéssel és odaadással egyik játéknál sem találkoztam, ráadásul teljesen ingyen csinálták mindezt. Úh le a kalappal előttük.
    Attól tartottam egyébként h már kiöregedtem a játékokból, mert egyre kevésbé tetszettek, erre itt egy Nehrim, és helyreállt a bizalmam a játékfejlesztésbe. Legalábbis a moddolás részébe.
  • koschwarz
    tulajdonképpen én fold valley (tirin abbey és környéke) teljes felfedezése alatt fejlődtem bőven 10-es szint fölé (már nem emlékszem pontosan), de a lényeg, hogy az elején alig haladtam a fősztorival. fold valley-t nagyon hosszú időn keresztül fedezgettem fel, mert nagy, és sok helyszín van. úgyhogy mire a következő nagyobb helyszínre kerültem, addig már tuti 10-es szintű voltam. én 40-es szinttel fejeztem be a játékot.
  • Molnibalage
    Az völgy nyugati oldalán levő űrnő katstálya körüli környkék, az Abbey, a Rend és Erothing közötti barlangok nagy része 11. szint tájáig kipucolható. Egy bányába nem menj le, mert nagy szívás lehet. Oda, ahova egy nagyobb hídon át is lehet jutni. (csillhehíd) A végén és a barlangban is elég durva ellenfelek vannak.