Nehrim - Oblivion
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó valamire, de nem lényeges. Az alkímiát leszámítva totál felesleges craftolni.
Igazából a Gothicot leszámítca soha semmilyen játékban nem volt értelme a craftingnak, de ott is inkább csak zsét adott. Van olyan, ahol van értelme...?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
illetve a shears mit eszköz ?
van az a küldetés, ahol kimmel elmegyek a szigetre és ugye annak végeredményeként kihúzom a gyufát a szerveknél. És amikor kimászom a csatornából, akkor az egész város mervil és az én portrémmal van tele. Ijedtemben a kolostorig futottam. Egyrészt azt nem tudom, hogy most akkor tényleg le kell lépni vagy maradhatok, a másik hogy a töménytelen mennyiségû eldobált cuccot gondolom esély sincs rendesen összeszedni, ami meg eléggé zavarja a rendrakó énemet. Az északi birodalomban van valahol ládám?
am nagoyn jól ki van találva a játék, mármint a mod, és fõleg jó nehéz is
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"
fejbõl nem mondom most meg mi a neve, de próbáltam párat és nagyon jók voltak. meg van olyan is, ami ebben alapban benne van, hogy nem minden tetves élõlény akar megtámadni, amit súlyosan megsebesítesz az menekül, nem vált a zene az explorerbõl csak ha tényleg csata van, és visszatérve onnan folytatja ahol abbamaradt....
nem is annyira bonyolult egyébként, mint elõször gondoltam volna.
A vízválasztó a völgy és Sothrealm között.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Egyvalami viszont nagyon hiányzik nekem az Oblivionból: a beszélgetési opciók az NPC-knél. Nem tudok egy jót dumálni senkivel. Ha beérek egy faluba, örülök, hogy itt majd megtudom a helyi pletykákat, vagy a birodalmi pletykákat, de senki soha nem áll szóba velem, mindenki elhajt, akihez odamegyek. Pedig az Obliban fontos szerepe volt a szóbeszédnek, sok mindent meg lehetett tudni belõle (a játék elején - késõbb csak ismétlõdésekbõl állt). Küldetésekre is célozgattak a párbeszédek, meg néha mókás dolgokat árultak el magukról vagy másokról a lakók.
Na mindegy, tudom, hogy ingyen nem követelhetem még ezt is, eszembe sincs követelõzni, csak érzem játék közben,hogy ez hiányzik.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
a fallout 3hoz volt külön obse, de ehhez nem találok. az obliviont kell obsézni ?
Még csak 6. szinten vagyok, de jártam a középföldén sokfelé, a fõvárosba is azért mentem, hogy az összekuporgatott pénzemen vegyek valami jó páncélt és fegyvert. (Sikerült gyönyörû acélpáncélszettet vennem meg egy 10-et sebzõ kalapácsot - blunt fegyvereket preferálom).
Eredetileg nem akartam nyilazni, de rájöttem, hogy nem árt, ha van nálam az is.
Ezzel szemben a Mass Effect, Dragon Age, Witcher, Baldur's Gate, Fallout 1-2 stb. számomra inkább interaktív regény nagyon jó sztorival, viszont a karakter szerepébe nem tudom magam beleélni. Ugyanakkor nagyon szeretem õket, mivel olyan, mintha egy történet elevenedne meg, amit befolyásolhatok is.
ha játékfejlesztõ cég lennék, lecsapnék ezekre a fiúkra(lányokra), mert ez a kreativitás nagyon értékes ma. de persze félõ, hogy keretek közé szorítva nem tudnának ilyesmit alkotni.
maximális riszpekt a nehrim készítõinek! számomra hatalmas élmény volt. ha meg csak az oblivionhoz hasonlítom, ahhoz képest a dungeon-ök változatossága, a részletesség, a kidolgozott világ, a baljós, sötét hangulat (karóra tûzött rothadó holtest rulz!) és persze az eszméletlenül összetett sztori simán nyerõ.
Attól tartottam egyébként h már kiöregedtem a játékokból, mert egyre kevésbé tetszettek, erre itt egy Nehrim, és helyreállt a bizalmam a játékfejlesztésbe. Legalábbis a moddolás részébe. <#papakacsint>#papakacsint>
Asszem akkor visszamegyek Tirin Abbey környékére.
Ez elég durva annak fényében, hogy van aki alig 20. szintûként toltva végig a játékot! Én 30. voltam, de cirka 50 LP nem volt elköltve és azelõtt is már csak passzióból költöttem.
Tanácsként csak azt tudom mondani, hogy járd végig a fõ völgy helyszíneit és dungeonjait, amíg képes vagy az ott levõ lényeket leverni. Én kb. a felét kipucoltam, mire felvettem a fõszál legelsõ küldetését.
Szóval az addig oké, hogy máshogy mûködnek az ellenfelek, régiónként változik az erõsségük, gyakrabban halok meg, mint az Oblivionban. Rendben van, hogy meg kell tanulnom menekülni vagy rejtõzködni, amíg kicsi vagyok (most 4-es). De viszont nem lehet folyton elfutni, mert akkor hogy szerzek harci tapasztalatot (skillek, EP), nem igaz? A kérdés az, hogy mi a jó stratégia: a kezdõ 1-7-es régióban maradni addig, amíg 7-es szintû nem leszek, és csak ott felfedezgetni meg kurkászni; vagy merészkedjek feljebb 7-14-es területre is akár, amerre a fõ quest visz, csak legyen nálam sok gyógyító cucc?
Mert én elindultam észak felé, a Sanctumban vagyok már, de nem tudom, nem volt-e hülyeség, a 7-14-es területen egy farkas is megesz reggelire, illetve elég sok potionba kerül leverni valakit. Lehet, hogy az Abbey környékén kellett volna maradnom, amíg meg nem erõsödöm?
Ehhez kapcsolódik, hogy nem találtam olyan térképet, ami ellenfél-erõsségek szerint mutatja a területeket. Tud ilyenrõl valaki (vagy ciki ilyet kérdezni)? A túl sok halál azért kicsit el tudja venni az ember kedvét.
A "hibája" alatt értem azt, hogy pl. minden árus vesz mindent, végtelen, pénz, stb. Viszont a hangulata és kidolgozottsága nagyon ott volt a történetnek. Ennek nem kell folytatás. Kívánom, hogy az V. résszel is készüljön hasonlóan magas színvonalú különleges dolog.
Akaratok még screeneket? :) (Sok, sok szép páncélt is megtartottam.)
Egyébként én nem tartom hibának, hogy nem lehet visszaolvasgatni (kényelmi/lustasági funkció). Ez is egy olyan dolog ami arra ösztönöz, hogy egyben vidd végig a játékot ne pedig apránként, hosszú idõszakokat kihagyva (vagy pedig készíts jegyzeteket). <#papakacsint>#papakacsint>
Meg aztán számtalan könyv van amiben a sztori részleteiben leírásra került, így ha olvasgatod a játékban fellelhetõ könyveket, még többet is megtudsz majd mint a diskurzusokból (leginkább a hátteret illetõen ami rávilágít nem nyílvánvaló összefüggésekre is).
Aztán a Baratheon kinyírta. Aztán sok szervezkedés és kaland után neki annyi lett. Közben kiszabadítottam azt a havert, aki segített kinyírni az utolsó kettõ kivételével az összes Light-born-t.
Ok. De kik azok a shadow god-ok - én miért akarnék az lenni? - eddig miért nem volt szó az egyensúlyról és hogyan jön képbe a sors?
Sajnos nem lehet pörgetni a párbeszédeket vagy visszaolvasni, mint NWN-ben. Kapitális hiba. Sajnos sokszor alig olvasható a háttér miatt...
Miután a máészárlással végeztél Arantheal elmondja merre menj és mit csinálj (semmi különös, csak meg kell keress egy helyiséget). Nos tedd azt amit mondott és folytatódik majd a sztori. Már nem emlékszem pontosan merre kell menned de a városban ahol most éppen vagy, ott a könyvtárban kell körülnézned majd és lesz majd egy kis ketrec amivel le leeht ereszkedni a mélybe. A sztori ott fog folytatódni. A lényeg, hogy a leszámolás helyszinérõl el kell menjél, ott már nincs több dolgod.
Aztán találkozok Tyr-rel, ahol tökmindegy, hogy mit választok, õ meghal. Az asszony öngyi lett. Aztán a soul flyerben levõ Arantheal lélek dumál, de már nem bírom követni a fonalat. A német karattyolás és angol szöveg egyszerre sok.
Összefoglalán valaki, hogy itt minek kellene leesnie? Ez történik, ha valaki 5 hónapig pihenni hagy egy játéok. Én fasz...[/spolier]
Most valami barlangban vagyok, amibõl nem találok kiutat. Minden végen méregzõ tó. Van pár láda. Vajon jók bármire is? Eddig semmi? Van valami szutyok a plafonon, de nem jó semmire. Csónaknak sem jók.
Találtam egy kulcsot az asztalon, de az nem nyitja a kis szekrényt az alkimista szobában.
Hol van az említett fórum?
A váron belül ugye ott a növény a fûvészkertben. Az alkimista szobájában van egy jegyzet ami leírja hogy el lett dugva egy kulcs. Na a szoba amirõl szó van, ahol a szolga korábban megtalálta a kulcsot, na ugyanott van most is a kulcs. A könyvek mögé kell benézni.
Ha megvan a kulcs akkor az alkimista szobájában lévõ magasra helyezett kulcsos szekrényke rejti a löttyöt.
Azt használod a konyhában a kajákra aztán feladat teljesítve.
Ahová meg a zöld nyilacsak mutat az felül lévõ helyiség.
Ha nagyon elakadsz akkor szájbarágós leírás van a helyszínrõl a játék saját oldalán az amgol nyelvû fórumban. Vagy ha a németet jobban bírod akkor ott is megtalálod a választ. :)
Merre tovább?