128
  • Sir Ny
    #128
    Ha csak a relativisztikus fizikát nézem. Megyek mondjuk 0.8 fénysebességgel, akkor kb 50%-os rövidülés következik be, azaz egy gömb, ami mellett elmegyek, fele olyan széles lesz, mint magas. Ekkor mennyi a pi?
  • Kara kán
    #126
    "a Buddhizmus pedig pont arról szól, hogy"

    Én nem tudom, hogy miről szól a buddhizmus, mert nem merültem el benne, de a Dalai Láma is megmondta, hogy gyakorlatilag bármely vallás révén el lehet jutni a megvilágosodáshoz és az üdvözüléshez (bár pl. a pogány vallásokkal - mint pl. a maják, aztékok vagy az inkák emberáldozatokat is alkalmazó vallásai - de akár az iszlámmal vagy a judaizmussal kapcsolatban is vannak fenntartásaim).

    Nézzük a kereszténységet!

    Alapvetően ott 3+1 világ, univerzum (dimenzió) létezik, mint a korszerű fizikában:
    - mennyország ("Égi Birodalom")
    - földi világ ("Siralom Völgye")
    - pokol ("Kárhozat Völgye", gyehenna)

    Kihagytam valamit?
    Igen, kimaradt a protestánsok által el nem ismert tisztítótűz (purgatórium), ez az a bizonyos +1.

    Akarsz még valamit?
  • HADOPILUZER
    #125
    "Ahhoz, hogy egy összeomló csillag helyén fekete lyuk lesz vagy sem, egy molekulán is múlhat. Ez egy mérleg, amelynek a nyelve átbillenhet nagyon könnyen, ha megvan a szükséges plusz az egyik felén. Nincs olyan, hogy stabil, kiegyensúlyozott állapot, mert a világegyetemben minden folyamatos mozgásban van."

    Ez pontosan ugyanaz a mérleg, aminek a nyelve átbillen amiről én ebben a topikban az első hozzászólásom óta próbálok belétek sulykolni, csak más szavakkal írják le, de a CERN-ben ugyanez a folyamat ment végbe, amikor rengeteg szupernehéz elemet gyorsítottak közel fénysebességre gyakorlatilag egy mikroméretű , egy antiproton méretű fekete lyuk nyílt , a mi szubjektív téridőnkön mérhető egyetlen nanoszekundum erejéig.

    Ha használták volna az eszüket , mindenféle kisírlet nélkül a puszta matematikával levezetve is ugyanarra a fekete és fehér lyuk és inverz dimenzióváltásra jönnek rá, mint amire én.
  • Kara kán
    #124
    Látom kimaradtak a pi szimbólumok, de nem is baj, legalább tornáztatjátok az eszetek.
  • Kara kán
    #123
    Nem értem, de mindegy.
    Ha oda akarsz kilyukadni, hogy a kör kerülete és átmérője között a mi világunkban az arány pi, de más világokban ez lehet ettől eltérő, hát nem tudok veled egyetérteni.

    kör kerülete = kör átmérője × 

    A fenti képletben a  értéke kb. 3,14 de nagyobb pontossággal a következőképpen lehet megadni:
    "Bír-e, érez-e ember nyugalmat, ha lelkét nehéz, bús emlék zaklatja szüntelen."
    3, 141592543589....

    A  egy állandó, abszolút, irracionális szám.

    Ha egy zárt vonalnál a kerület/átmérő aránya bármely pontban nem , akkor sajnálattal közlöm veled, hogy az nem kör, hanem négyzet, rombusz, trapéz, paralelogramma, meg nem határozott sokszög, de legfeljebb ellipszis. Nincs kivétel!

    Ez mértan, ez (a logosz) még az istenekre is vonatkozik!

  • HADOPILUZER
    #122
    én nem azt mondtam, hogy az állandók DIMENZIONÁLIS ÉRTÉKével van a baj, hanem azt hogy az állandók ABSZOLÚT ÉRTÉKével van a baj.
    Az átváltások következtsében természetesen eltorzul a dimenzionális érték,
    a tizes számrendszerben szereplő 16 pl. a tizenhatos számrendszerban 10 -ként kell felírni, ... a pí a 10-es és minden más számrendszerben irracionális, a pí-s számrendszer az egyetlen amelyben racionális viszont abban minden más szám irracionális.
    Én nem is azt mondtam, hogy a pí a tizes számrendszerben kifezejett értéke a 3.14''' a dimenzionális átváltás miatt változik, hanem a térbeli pozició miatt változik meg az ABSZOLÚT ÉRTÉKE a tér egy másik pontján tehát 10-es számrendszerben kifejezve már nem 3.14'''-el kell számolni .. a gömb ott is gömb alakúnak fog tűnni, sőt ! ott a pí ott is 3.14''' lesz, de innen nézve az ottban (ami vagy messze van, vagy nagyon kicsi vagy nagyon nagy, vagy nagyon gyorsan halad, vagy nagyon nagy a a gravitációs mezeje), már nem 3.14''' lesz a pí értéke

    Érted?
  • HADOPILUZER
    #121
    f(x,y) = x^2+y^2

    ez a formuláris felírás, a másik a funkcionális felírás:

    z -> x^2+y^2

    illetve a fekete lyuk által kifordított térben:

    -z -> -x^2-y^2
  • HADOPILUZER
    #120
    Azt hiszem kezded kapisgálni, ez igazán örvendetes, a Buddhizmus pedig pont arról szól, hogy elfogajuk önmagunkat és a sorsunkat olyannak amilyennek megadatott, és nem küzdünk ellene , nem rúgkapálunk kézzel-lábbal, nem tipródunk, hogy milyen rossz is nekünk, viszont álomba sem ringatjuk magunkat, hogy milyen jól élünk. A középutat kell elfogadnunk a lelki béke megteremtése érdekében. Annyiban még mindig nem sikerült kiegyezned a végtelennel, hogy az "összes másik végtelen számú paralell univerzumot" te még mindig (és ezt mások is gyakran elkövetik ezt a hibát) te még mindig VÉGES számú, megszámolható végtelenként fogod fel. Ellenben abban a pillanatban amikor leesik a tantusz, meg fogsz világosodni, lehet, hogy veled ezen a téridősíkon ez nem fog megtörténni, de én tiszta szívemből kívánom neked !
  • Kara kán
    #119
    Ja, és arra kérem a Jóistent, hogy szívesen lemondok a végtelen számú univerzumokban lévő összes privilégiumomról, csak ebben az egyetlen, általam most átélt univerzumban legyen nekem jobb.
    Igazán méltányos a kérésem.
  • Kara kán
    #118
    Én alapvetően egy jóhiszemű ember vagyok, és elhiszem, hogy egy másik, párhuzamos univerzumban én vagyok a kínai császár, 120 tagja van a hárememnek, szolgák hada lesi minden mozdulatom, de EBBEN A KIBA* életben kellene most nekem 20 millió magyar forint, 2010. szeptember 21-i árfolyamon. Abban a kiba* mandelbrotos végtelenségben ezt miért nem lehet, kedves Kamubó?
  • Kara kán
    #117
    Nézd, ezek nem konkrétumok. Miért nem írsz a mennyországról inkább? Annak legalább lenne irodalmi vagy akár vallási értéke.
  • HADOPILUZER
    #116
    Nem ítelem el a tudósokat, főleg nem Euklidészt és Einsteint akik nélkül biztosan nem született meg volna az elképzelésem. Csak a kortárs nagy bummban hívő (igen hívő!) tudósokat ítélem el, mert ezzel tulajdonképpen véget tesznek az Univerzum egyik pontjára (kezdet), és gyakorta szeretik lezárni a másikat is (a nagy reccsel) , és mindezt tudományosnak nevezett cikkekben nagy nyilvánosság előtt, amit egyenesen bűncselekmények , és tömeges népbutításnak tartok. Ezzel én tulajdonképpen nem férek bele az elméletemmel a világképükbe, ők viszont simán beleférnek az én végtelen világképembe, hiszen jó a fantáziám és végtelenből ha mindent nem is de sokat el tudok képzelni (még ilyen ostoba és csökönyös földhöz és "nagy" bummhoz ragadt tudósokat is) , ellentétben velük, akik eleve bekorlátolták önnön mivoltukat egy véges rendszerbe. Amíg ezek a tudósnak látszó tárgyak próbálnak rájönni, és rejtélynek tartják ... a világot, a fekete lyukakat és sötét anyagot, addig én mindezt már régóta tudom. Tehát érdemes hozzám fordulni segítségért, és én kézséggel segítek bármikor ! El is magyarázom még akkor is ha közbe törölgetik a regisztrációmat !

    Kara kán: természtesen nem az állandók dimenzionálásával van a probléma, vagy az értékükkel, hanem hogy a T. tudósok nem képesek megérteni a végtelen természetét, hogy az 1 nem mindenhol 1 , vagy hogy hol van az az 1, hol az a szent és oszthatatlan legkisebb. Megismerkedtetek a dimenziók mivoltával ált. Isk 5. osztályában az oké de sutba lett dobva és a nagy kérdésekre a választ ezek nélkül az alavető dolgok nélkül nem fogod tudni megmagyarázni és megérteni. Tehát az alatt amit mi itt egy kvintoszekundumként élünk meg az alatt az egyik feléd tartó fotonban tízmilliárd földi év játszódik le , a mérete a mi valóságunkban ki sem fejezhető és az ott élő lényeknek sincs tudomása rólunk, csak sejtik, hogy jóval kijjebb tőlük sok nagy bummnyival odébb egy irtózatosan nagy ember felé tartanak, aki az ő téridő síkjukon meredten áll, évmilliárdok óta, még a mi fényünk sem ér oda hozzájuk mert a rólunk lepattanó fotonuniverzumok lassabban mennek és kisebbek hozzájuk képest ezért nem látnak minket, de az ott élő hozzám hasonlóak jól tudják hogy én mindig is ott leszek és ott voltam mielőtt ők már megszülettek. És ezek a makro mikro világ váltások vég nélküliek , tehát eljutni egy másik galaxisba akár a mikroszkópon át is lehet, csak meg kell találni a módját ! Mint ahogy a CERNben is létrehoztak ún. anti anyagot, ami valójában csak egy sok antifotonből kisűrített antiprotondarabka volt aztán csodálkoztak, amikor be is szippantott egy vele egy kaliberű protonnak látszó méretű univerzumhalmaz részecskét, értsd meg a mondanivalóm lényegét ! próbáld meg megérteni hogy mindazokkal a félrevezető kifejezésekkel amelyekre az eddigi modernnek nevezett tudomány épül képtelen vagyok maradéktalanul elmagyarázni, csak képletesen körbeírni tudom , mert téveszmékre és helytelenül megfogalmazott fogalmakra és dogmarendszerekre épül (mint pl. az idő kifejezés) az egész !
  • Kara kán
    #115
    Nem beszélve arról, hogy a vákuumbeli fénysebességet akár angolszász mértékegységben, mérföld/mp-ben is kifejezhetem, akkor meg ugye nem 300k km/h a vége.

    De ez mind szemfényvesztés, nem a tényleges problémákról van szó, hanem bűvészkedünk a szavakkal, "Itt a piros, hol a piros?".

    Ez a legkönnyebb, a végtelennel dobálózni, meg a fekete lyukakkal, meg a térrel, idővel, dimenziókkal. Mit ne mondjak, ha jól emlékszem, már az általános iskola V. osztályában megismerkedünk ezekkel a fogalmakkal, aztán lehet velük villogni, hogy lássák mások, hú de okosak vagyunk.

    Az, hogy szupererős teleszkópot építek, amellyel részletekbe menően megvizsgálok exobolygókat, az már necces, abba nem vágok bele. Pedig Galileo házilag építette meg teleszkópját anno.
    Mikor is? Természetesen akkor, amikor az optika törvényei már valamelyest ki lettek dolgozva.
  • Kara kán
    #114
    "nincsen mit mérni, mert a mérések abszolút számokkal, és eredményekkel dolgoznak, a téridő pedig Einstein óta relatív. "

    Na, ezen is akkorát nevettem, hogy még mindig fogom a hasam.

    A mérések során nyilván megállapodunk valamilyen mértékegységben, tehát eleve minden mérés relatív - nem abszolút! - mert a fény is 300.000.000 egymás mellé tett 1 méteres Sèvres-i platina-irídium ötvözetből készült rúdnak megfelelő távolságot tesz meg egy másodperc alatt (na, egy másik relatív fogalom).
    Szóval, mi értelme van akkor ennek a halandzsának, kit akarsz ezzel hülyíteni?
  • HADOPILUZER
    #113
    a tudósok fejében már annyi képlet és egyenlet kavarog, hogy nem látják a fától az erdőt, hogy ennél egyszerűbben nem is működhetnének a dolgok, mint ahogyan alább fel van vázolva, (erre jövök én tiszta fejjel , újult erővel, és egyszerűen átgondolva, tiszta fejjel rájövök, hogy hogy is van ez az egész)

    tehát abból indulok ki, hogy feltételezem (nem bizonyítom) hogy az univerzum végtelen, mivel elég sok jel arra utal, pl. az imént említett puszta számok is pl. a pí, e , irracionális számok, végtelen szakaszos tizedes törtek, stb.. tehát ha már eleve abból indulok ki, és nem annak ellenkezőjét próbálom foggal-körömmel bizonyítani, mint a tudósok, hgy márpediglen egyszer a nagy bummal kezdődött minden, ez legalább ugyanolyan ostoba és dogmatikus magyarázat, minthogy Isten hozta létre, ha elég szkeptikusan akarnám megfogalmazni...ellenben az én teóriámba bizony belefér még az is, hogy az Isten hozta létre viszont nem úgy van az ahogy a tudós Mórickáék elképzelték, hanem úgy, ahogy alább 30 hozzászóláson keresztül munkát és időt nem kímélve szemléltető animációkkal, törölt regisztráción és tűzön vízen keresztül is próbálnam nektek elMAGYARázni, de úgy látom itt süket fülekre találok. Vígasztaljatok meg, mert mindjárt beleölöm magam a berettyóba !


    Kara kán: azt azért nem mondanám , hogy semmit nem oldunk meg vele, az én elképzelésem szerintem forradalmi, és amint az alábbi ábra mutatja bizonyítani is tudom, tehát semmiképpen nem lehet csak úgy sutba dobni, ugyanis azzal, hogy tulajdonképpen eltöröltem az idő fogalmát és bevezettem helyette a 3,x dimenziós (pí dimenzós) teret, elég nagy áttörést könyvelhet el a fizika, a matematika és az összes tudomány. erre építve valóban az igazságra és nem holmi téveszmékre épülhet a további tudományos felfedezések sora. kezdve akár azzal hogy testközelbe került az időutazás és már megvalósult a térváltás , hogy más naprendszerekbe látoggassunk, vagy egyszerűen csak kiegészíthetjük a lelki békénket, hogy nem hiába éltünk és nem fogunk hiába meghalni,

    ezzel tulajdonképpen BEBIZONYÍTOM az összes vallás létjogosultságát, kezdve a reinkarnációtól , Istenen át, Allah-hon keresztül Buddháig, tehát alapvető bizonyítékot szolgáltatok arra vonatkozóan hogy nem csak egyszer élünk hanem végtelenszer születünk meg ide is és máshova is.
  • Kara kán
    #112
    Hogy te mekkora...vagy!
    A fekete lyukak elfogadása, sőt az ősrobbanás elfogadása nem jelenti azt, hogy én nem fogadom el a végtelent.
    De nem is ez a kérdés, nagyfiú!
    Én a mi világegyetemünkről beszélek, engem őszintén szólva nem is foglalkoztat annyira az ősrobbanás meg az, hogy mi van a fekete lyukak belsejében, vagyis mi a szingularitás lényege, mert ezek a világegyetem szélsőségei, a határesetei. Stephen Hawking is belehabarodott a fekete lyukakba, holott ehhez mi még túl kicsik vagyunk, messze van még az idő, amikor azokra a kérdésekre választ tudunk adni.
    Hát persze, hogy én is elfogadom a világ végtelenségét - jó vicc! -, mintha ettől okosabb lettem volna.
  • Kara kán
    #111
    "Összeolvad benne a tér az idő és az anyag???"

    Igen!

    Ahhoz, hogy egy összeomló csillag helyén fekete lyuk lesz vagy sem, egy molekulán is múlhat. Ez egy mérleg, amelynek a nyelve átbillenhet nagyon könnyen, ha megvan a szükséges plusz az egyik felén. Nincs olyan, hogy stabil, kiegyensúlyozott állapot, mert a világegyetemben minden folyamatos mozgásban van.

    HADOPILUZER hsz-e meg értelmezhetetlen. Azzal, hogy ismételgetjük a világegyetem végtelenségét, meg az állandók nem állandóságát nem oldottunk meg semmit.

  • HADOPILUZER
    #110
    Én csak azt nem értem, hogy az olyan emberek, akik ezt nem értik
    meg , ha a szimpla számok is végtelenek és irracionálisak, akkor miért
    pont az Univerzum amelyben élünk miért pont az lenne a véges, és hogy még
    ezek az emberek merik magukat tudósnak nevezni, és terjeszteni a bagatell
    téveszméiket , és oktatni a felsőfokú oktatási (vagy inkább butitási) intézményekben... hát vaze

    erről pont az jut eszembe mikor :

    Árok szélén az a kanász disznószarral játszik,
    nagyon összekente magát hogy bölcsésznek látszik... hejjjj
    élet élet begyöngy élet ez aztán az élet,
    ha elszívom az agyamat elmegyek bölcsésznek...


    végül pedig az utolsó utáni hozzászólásom ebben a topikban , az univerzum végtelenségének utolsó utáni bizonyításának próbálkozására ebben a csökönyös "nagytudású" világban, ahol mindegyik nagytudású váltig azt állítja hogy NAGY BUMM oszt majd reccs oszt kanyecc... ennyi eszük van.

  • Sir Ny
    #109
    "De igazából egy fekete lyukban a tér, az idő és az anyag eggyé válik - ez a lényeg! - így semmi értelme szökési sebességről, felületekről, meg ilyenekről beszélni."


    Marhaság.
    Képzelj el egy bazi hatalmas csillagot, amiből éppen hogy csak alig tud kigyünni a fény. Most képzeld el ugyanezt a csillagot, úgy, hogy beleraksz egy teáskanál cukrot. Kigyün belőle a fény? Má nem. Összeolvad benne a tér az idő és az anyag???

  • HADOPILUZER
    #108
    Nakéremszépen, akkor most felhomályosítalak, hogy idáig arról volt szó, a cikkben is és a Kambo által felvetett elmételben, hogy az a téveszmerendszer amelyet a tudomány idáig tuszkolt tologatott most összeomolni látszik,
    nincsenek fix értékek és véges mindent elnyelő lyukak ahol mindennek vége, mert akkor már rég vége lett volna, ha egyáltalán elkezedődött volna valami, a fekete lyukak mindenütt ott vannak csak különböző méretben mivel a méret a fénysebesség és úgy általában véve MINDEN relatív és minden végtelen.
    Most már hogy a saját szemükkel is látját mindazt ami nekem 5 éves óvodás korom óta természetes és magától értetődik, miszerint nincs semmiféle állandó, se planck, se euler, se pí, se C se semmi, csak az itt és most van, de az itt és most is ugyanolyan végtelen térben-időben mint ami körültötte és benne van, volt és lesz.
  • Kara kán
    #107
    Naszóval, kérem szépen nagy tisztelettel:

    A Világegyetemet úgy kell elképzelni, mint egy bazi nagy biliárdasztalt, ahol rengeteg (fekete) lyuk van, de az ő számunknál kolosszálisan több kisebb és nagyobb golyó száguldozik az asztalon. Most ne piszkáljuk azt a kérdést, hogy az ütőt, a pálcát ki kezeli, oksi?

    Szóval ide-oda pattognak a golyók, és amelyiknek pechje van, az "Putty!", beleesik egy lyukba. Szerencsére nagyon sok a golyó, de idővel azért elfogynak, és akkor nem is tudom mi lesz.
  • Kara kán
    #106
    "ha egyszer a fekete lyukból semmi sem jön ki, még a fény sem, akkor ott az anyagnak át kell lépnie a fény sebességét, mert különben rohadt egyszerűen kigyönne belőle"

    Marhaság. A tér meggörbül, tényleg meg, és a fény a görbült térben - saját szemszögéből nézve - egyenesen "mozoghat" tovább, fénysebességgel, amely max. c.

    De igazából egy fekete lyukban a tér, az idő és az anyag eggyé válik - ez a lényeg! - így semmi értelme szökési sebességről, felületekről, meg ilyenekről beszélni.

    A fény rezgése megszűnik, kisimul a szingularitásban, így aztán pláne nincs értelme sebességekről beszélni. A fekete lyuk külső gömbfelületéről meg nem pattan vissza semmi, inkább rólad pattantak le a fizika órák. A fekete lyuk ugyanis elnyeli a belehulló anyagot.
    Persze, ez nagy gond, mert ha mást nem, az elektromágneses sugárzást folyamatosan nyeli el a fekete lyuk, állandóan zajlik a világegyetemünk anyagának elszipkázása, elnyelése, és ennek előbb-utóbb nem lesz jó vége. De addig élhetünk, mint Marci Hevesen, jó sokáig.
  • Kara kán
    #105
    "na ki számolja ki akkor hogy igazam volt-e ?"

    Meghagyom neked a dicsőséget, nekem elég, ha beírod a végeredményt.
  • HADOPILUZER
    #104
    Z eltolás vagyis a Z shift... alább megtalálod a Kambo hozzászólásában ..

    Ha a tudósok a megfigyelések helyett az eszüket használták volna akkor kb. ugyanarra jönnek rá mint én, mert ugyanis nekem ez a finomszerkezeti állandó egyenlet tök új, de két oldalról is fel lehet mászni a hegy csúcsára, a megfigyelések oldaláról és a józan paraszti ész oldaláról is.

    Ha ugyanis

    a= e^2/ h/2pí*c abból egyenesen következik hogy
    0 = (e^2/h/2pi*c)-a
    mert minden egyenlet átrendezhető szabadon akár explicit alakra is..
    c = ?
    pi = ?
    e = ?

    na ki számolja ki akkor hogy igazam volt-e ?
  • Kara kán
    #103
    "f(x,y) -> x^2+y^2
    ahol a Z értékét a pí-ig csökkentve"

    Eléggé meresztem a szemem, de hun van a z? Vagy az maga a függvény értéke? De ez nem lehet, mert akkor z függ a másik kettőtől, és akkor nem dimenzió.
  • HADOPILUZER
    #102
    a képletből tehát kifejthető, hogy a pí sem állandó, csak itt és most a nagy bumm és az univerzum széle közötti egyharmadút környékén tűnik 3.14-nek a kör átmérője és a kerülete közti hányados, pontsan azért amit alább Kambo kifejtett:

    mivel a valóság nem 4 dimenziós, hanem 3 és 4 között egy tört számú dimenzió amely kimetszi a semmi és a végtelen között elterülő valóságot . Idő dimenzió nincsen viszont a 3 egész dimenzió jól elkülöníthető míg a negyedik tört számú dimenzió az idő dimenzió avagy a fény és annak a sebessége.

    A fekete lyuk pedig egy tükör ami hasonlóan fordítja ki ezeket a dimenziókat , mint a 2 dimenziós sík tükör a 3 dimenziós képet.

    A 2 dimenziós sík tükör felszínéről visszafele pattan a fénynyaláb, míg a fekete lyukban visszapattan a fénynyaláb viszont ott az idő dimenziója is visszapattan ezért tulajdonképpen befele pattan ami ott már a kintnek tűnik a relatívitás miatt és az addig kintnek tűnő térrész változik szinguláris ponttá

    a dimenziókat matematikailag is ki lehet fejteni:

    f(x,y) -> x^2+y^2

    ahol a Z értékét a pí-ig csökkentve (a valóság eme szegletében tehát ~3,14-ig) egy gömb felületét kapjuk a képletből, viszont a pí-t tovább csökkentve pontosan olyan formációt látunk , mint amilyet a fekete lyukak -amágy hibás elgondolás alapján lerajzolt- ábrázolásmódjánál szoktunk látni, egy elnyúló hiperbolát , ahol a gömb másik széle szétnyílik mint egy tubarózsa, ez azt jelenti , hogy a másik részén van a sötét rész, amely a fénnyalábot soha nem érheti utol (itt most nem fix fénysebességről beszélek, hanem az elvről)

    a szingularitás amely maga a semmi, ami sehol nincsen mégis az univezum minden pontján jelen van, különböző mértékben hajlítja oda-vissza az idő, a negyedik dimnezió tértengelyét a 3madik és 4edik dimenzió érték közötti intervallumban, ettől függ a fény sebessége is, ami tehát szöros összefüggésben van a pí értékével.

    a képlet a negatív téridő síkon:

    f(x,y) -> 1-x^2-y^2

    itt a paraboloid először a másik irányba hajlik el majd a pí értékét mínusz -3.14 -ig növelve egyre jobban zárodik össze a másik vége, az elülső fele pedig a hegyesből elgömbölyödik, -3.14-nél eléri a gömb alakot ( a -3,14-es érték RELATÍV ÉRTÉK amely a téridő különböző pontjain 3 és 4 illetve -3 és -4 között ingadozik) tehát a téridő egy másik , messzebb fekvő pontjáról nézve a gömb forma már egy elnyúló paraboloidnak fog látszódni, ha felénk közelít persze , mivel a másik oldalát nem látjuk nem figyelhető meg , ahogy a másik oldala elnyúló paraboloid formát vesz fel.
  • Kara kán
    #101
    Te még fiatal vagy ezen a fórumon, meg egyáltalán a tudománnyal kapcsolatos foglalkozások terén, még be sem nőtt a fejed lágya.
    Rengeteg mindennel foglalkoztam, és rengeteg ötletet adtam másoknak. Gyakran a nekem ellentmondani vágya serkentett embereket arra, hogy beleássák magukat egy-egy témába. Ez sem semmi, de ha ez nem lenne elég, olyan dolgokra hívtam és hívom fel a figyelmet, amelyről te meg sokan mások soha az életben nem hallottak. Ezért néha elvárnám, hogy egy-két szó erejéig megemlékezzenek rólam, ha már egyéb elégtétel - a fórumozós névtelenség miatt - nincs. Én egyébként messzemenően korrekt vagyok, és elismerem mások érdemeit, megjelölöm a szerzőt stb.

    (cc) Creative Commons, Kara kán, 2010, Nevezd meg a szerzőt, úgy add tovább az írást!
  • lotsopa
    #100
    alfa=e^2/h/2pí*c

    Ha valóban ez a képlet és alfára más eredményeket kaptak különböző mérésekkel akkor csak a c változhatott?
    Szóval a fénysebesség nem állandó, ezen most ki csodálkozik?
  • Sir Ny
    #99
    "Magyra hozzáállás."

    Köszönjük, külföldi seggnyalást olvashattunk.

    Komolyan emberek faszér kell a nyelvünknek külföldi seggben lennie, amikor a finomszerkezeti állandóról van szó nem hagyhatnánk a magyargyűlölő dumát egy időre?

  • djhambi
    #98
    "Szóval ez a Kambo gyerek vagy valami nagy próféta, aki már sok helyen osztotta az igét, vagy mégsem teljesen az ő elméletét hallhattuk itt."

    Olyan, mint Kara kán. Minden gondolat eredendően az övé, csak sosem védeti le, és mások ellopják tőle. :D
  • warchief
    #97
    Nem, én a sok pici fekete lyuk, meg spejzban villanyoltás, meg ilyenekre gondoltam.
  • Kara kán
    #96
    A multiverzumok elmélete a húrelméletből következik, és Stephen Hawking, valamint Micsio Kaku is beszél róla. Ehhez nem kell prófétának lenni.
  • Kara kán
    #95
    Elmentek a szeptikusok konferenciájára?
    Engem igazából érdekelne a Vojnics-kézirat, de egyedül elmenni uncsi, szerintem. Akár djhambival is elmennék. Legalább megismernétek a nagy Kara kánt.
  • warchief
    #94
    Picit körbenéztem, mert általában nem szeretek úgy vitázni, hogy nem teszem, és észrevettem, hogy itt-ott hasonló gondolatokat már mások is közzé tettek. Szóval ez a Kambo gyerek vagy valami nagy próféta, aki már sok helyen osztotta az igét, vagy mégsem teljesen az ő elméletét hallhattuk itt. :)
  • Kara kán
    #93
    "azok a galaxisok valójában a külső téridőből pottyannak befele"

    Égből pottyant mesék.

    Ja, most már értem:
    Kifordítom, befordítom, mégis univerzum az univerzum.


    (creative commons) 2010 by Kara kán.
    (Jelöld meg a szerzőt, úgy add tovább!)
  • Kara kán
    #92
    Nettó?
    Bruttó!
  • Kara kán
    #91
    Épp ez az, hogy miután betettem a bogarat a fülükbe, kezdték el börtönmissziójukat.
    Addig csak lakótelepieket meg városban padon pihenőket zaklattak,

    Rengeteg ember fülébe tettem már be a jóbogarat, de sajnos ez a szüre eminenciások sorsa - nem illet utána sem hírnév, sem elismerés -, sőt az enyém még rosszabb is, hatalmat sem ad a pápa, sem a király.
  • Doktor Kotász
    #90
    Amit írsz, az ugyanolyan filozófiai okfejtés, mint egy vallásos világkép. Nincs mögöttes tartalma, csak a hited benne.
  • WoodrowWilson
    #89
    Mondjunk ez pont rossz támadási felület volt, ugyanis Jehova tanúi a börtönökben is terjesztik nézeteiket.

    Kambot meg hagyjátok már a fenébe, nagyon jókat lehet rajta röhögni.:) Már többször lejáratta magát az elméleteivel (pl. növekvő Föld, ami szerinte egy fehér lyuk vagy mi a gyász; hogy a beteges win7 ellenességéről ne is beszéljek). Csak most pihent pár hónapot, és így megint elámíthat pár embert, aki még nem ismeri.:)
  • Kara kán
    #88
    Kb. 18 éve ültem a Duna parton, a Petőfi híd közelében egy padon. Nosza, odajött egy jehovás, meg akart engem téríteni. "Maradj már magadnak! - mondtam neki. - És amúgy miért vagy ekkora gyáva? Idejössz hozzám, békésen pihenő polgárhoz, és meg akarsz menteni. Menj be a börtönbe, és a bűnözőket térítsd a jó útra, te gyáva!"

    Figyelem, az én hozzászólásom is tartalnaz íróniát.