80
-
#40 Hát tudod, volt egy mondás: a szovjeuniót nem érteni kell! benne HINNI kell! -
DRFlame #39 Na de ezt az "egyszerűen zavarja" dolgot nem értem. Elfogadom, mert ugye különbözőek vagyunk, csak nem értem. -
#38 A te érvelésedben is van igazság, sőt ez még működhet is. Csak tudod sok embernek érzékeny a magánszférájára és egyszerűen zavarja, ha olyanokat tudnak róla, amit még ő maga sem.
Kellet nekünk teknológia meg zinternet, inkább mennyünk vissza nyilazni a szteppékre, assokal jobb lenne -
#37 Ha az Eu tökös lenne, akkor hozna egy törvényt, és megtiltaná eu-s légitársaságoknak, hogy adatokat adjanak ki, különben megvonják a nemtom milyen jogukat.
De hát nem tökös az eu, mert egy rakás fostalicska, bürökraták birodalma nevet is adhatnánk neki.
Így jártunk, szar az élet. -
DRFlame #36 A szarkazmus is egy jó eszköz lehet arra, hogy rávilágítsunk valamire, de nekem ez most nem jött át.
#23?
Tegyük fel hogy kapsz egy jó álláslehetőséget amcsiba, akkor te nem mennél ki, és azért nem, mert adatokat tárolnak rólad? -
bakagaijin #35 Feltéve, hogy az országban ahol élsz van elegendő kitermelésre váró olaj. -
remark #34 Sőt, nem hogy félni nem kell az adatbázistól, de majd ha már rendesen fel lesz töltve az adatbázis adatokkal, akkor az alapján olyan biztonságos világot lehet majd teremteni, ahol egyetlen autó se megy át a szembe sávba, és úgy általában minden veszélytől meg fog minket óvni az áldott állam. -
DRFlame #33 Hogyne kellene. Attól, hogy mondjuk egy kamionos elalszik a volánnál, és átjön a te sávodba, vagy sötétedés után (vagy akár nappal is) az utcán kirabolnak. És ezektől sokkal jobban kell félni, mint attól, hogy az amcsik adatokat tárolnak rólad.
Ennek ellenére, mégis kimegyünk sötétedés után, és autóba is ülünk. Sőt cigit is szívunk, pedig attól is jobban kellene félni.
Szóval ha valaki emiatt nem megy amcsiba, az vásároljon be konzerveket, és építsen magának egy bunkert. -
#32 "2001. szeptember 11-e után viszont sok kormány, különösen az amerikai kezdett érdeklődni ezen adatok és azok ellenőrzési célokra való felhasználása iránt. "
Így végülis hihetőbb (azok számára akik még elhiszik) hogy valós terrortámadás történt,és nem saját maguknak okozták szándékosan....:) -
remark #31 "egyedul a "civil" arabnak kinezo embereket sajnalom kicsit"
Most épp a "civil" arabnak kinéző emberekre jár rá a rúd. Holnap majd a színeset szarókra fog. -
remark #30 Tudod mit? Szerintem is erről van szó. A "senkiknek" egyik rendszerben se kellett soha semmiért aggódniuk. Ezért is jó "senkinek" lenni. -
DRFlame #29 Erről van szó -
DRFlame #28 De ha előtte aktívan aggódsz a jogaid miatt és utána találod magad a cellában, attól jobb lesz?
Egyébként szó nincs arról, hogy lecsuknak. A cikkben adatok tárolásáról van szó.
És #23 -
Bhalage #27 egyszeru turistaknak és egyeb "senkiknek" semmi felnivalojuk attol, ha esetleg usaba mesz es felrogzitik adataidat meg hogy aznap épp milyen szinut szartal... meirt izgatna? csinaltal valamit? nem? akkor leszar.
ha csinalsz valamit akkor meg ugyis jon jack bauer
ha valaki ezert "azert sem megyek usaba" az pusztan egy hülyegyerek :d
voltam az usaban es barmikor szivesen visszamegyek amit lesz ra keret, ido, es pont leszarom, hgoy ki mennyi adatot rogzitett fel rolam, mert semmi titkolnivalom nincs semmilyen hatosag elott.
egyedul a "civil" arabnak kinezo embereket sajnalom kicsit, oket biztos alaposan szemugyre veszik, a tobbit hetkoznapi ember eszre sem veszi mi zajlik korulotte mogotte... -
remark #26 A jogokat egészen addig leszarja az ember, míg egyszer az élete fog múlni azokon.
Ahogy pl. leszarhatom a tárgyaláshoz való jogomat egész addig, míg egyik nap egy cellában találom magam. Akkor meg hirtelen fontos lesz. De miért csak akkor? -
sanyicks #25 Mert nem ov rontotta az árfolyamot? Hanem a sipákoló szar fos geci pénzügyi elemzők, mint az esetek 80%-ban ráadásul az egész kelet europai régióban?
Lehet ezért nem tüntet semmi. Bár jó lenne elkapni ezeket a geci elemzőket, mert amióta léteznek hatalmas károkat okoznak, rendszeresen, válság nélkül is. -
#24 Szar a térkép, Alaszka is terroristák gyűjtőhelye.? -
DRFlame #23 Akkor ez egy jó érv arra, hogy ha terveztem amcsiba menni, akkor jól gondoljam meg? -
Garfield #22 Itt nemcsak holmi elvont jogok létére kell gondolni. Olvasnivalók:
No Fly List (Wikipedia)
További példák 1
További példák 2 -
DRFlame #21 Én inkább nyugodtan élem az életemet, minthogy azon szenvedjek, hogy olyan jogoktól fosztanak meg amit leszarok.
Ez olyan, mint mondjuk valaki azt mondja, hogy mostantól nem mondhatom ki azt a szót, hogy hettyenfitty. Most ezen én felháborodhatok, mert mi alapon tiltják ezt meg nekem, de én valahogy ezt is túlélném. Kemény vagyok :)
És ha mondjuk választanom kell hogy 4 fal között élek, vagy kimegyek az utcára, de nem mondhatom ki ezt a szót, akkor az utóbbit választom. -
remark #20 Az emberek azért nem értik a jelent/jövőt, mert nem ismerik a múltat.
Erre próbált figyelmeztetni Orwell is: "Aki uralja a múltat, az uralja a jövőt is, aki uralja a jelent, az uralja a múltat is."
De nem értjük, hogy ennek mi a jelentősége a jövőnkre nézve, mert nem ismerjük a múltat. A múltat meg azért nem ismerjük, mert nem mi uraljuk a jelent.
És már csak az a lépés marad ki, hogy a jelent miért nem mi uraljuk. Hát azért, mert a jövőképek, melyeket nem uralunk, hanem úgy festenek le számunkra, olyan félelmetesek, hogy a jelenben bármit hajlandóak vagyunk megtenni. De ahhoz, hogy megértsük, hogy a jövőképek hamisak, a múltat kellene megérteni, de azt nem lehet, mert a jelenben nem mi irányítunk... és a kör bezárult.
A félelmetes jövőképek politikájáról szól a következő dokumentumfilm: The Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear -
remark #19 Másik példa, a cikk alapján. Tegyük fel, hogy X.Y.-t lecsukják, mert terrorista (pl. úgy hivatkozott az alkotmányra hogy előtte nem kért engedélyt rá ). Aztán belenéznek az adatbázisba, és azt látják, hogy a X.Y. 2-3 emberrel működött együtt valamilyen szinten. Hoppsz, és máris vihetnek téged is, mert "nyilvánvaló" hogy te vagy a terrorista sejt másik tagja. Senki se fogja lemosni rólad a vádat, hiszen ott van az adatbázisban feketén-fehéren.
Ezért biztonságosabb, ha soha senkivel nem érintkezel. Informálódni is csak a TV-bõl, valamit hatósági személyektől informálódsz, és mindig azt teszed, amit ezek a hivatalos szervek mondanak. Akkor nem lehet bajod. És persze ha egyszer majd azt mondják, hogy ugorj a kútba, akkor ugornod kell, mert ha elbizonytalanodsz, és meg mered kérdezni egyik EMBERTÁRSADAT, hogy ilyenkor mi van, akkor mész azonnal a dutyiba, mert az adatbázisban ott lesz feketén-fehéren, hogy ti összebeszéltek az adatbázis gazdái ellen, ami ugye csúnya dolog! -
remark #18 Ott volt a példa. Aki alkotmányra hivatkozik, az terrorista. Te szeretnéd ha terroristagyanús személyként lecsuknának az USA-ban azért, mert megemlíted az alkotmányos jogaidat? Nem egyértelmű, hogy ez milyen hátrányokkal jár? -
DRFlame #17 És akkor mondjuk Joe Smith azt fogja hinni rólam, hogy nem tudok olvasni, mert azt elemezte ki a számítógép? Nem látom, hogy milyen hátrányom származna ebből. -
remark #16 Nem feltétlen az a baj, amit tudnak, hanem amit úgy tudnak, hogy te nem tudsz róla. Mert az adatot analizálják, és következtetéseket vonnak le belőlük. Mit szeretnél, hogy veled, vagy bármilyen csoporttal kapcsolatban milyen következtetések legyenek eltárolva?
Mondjuk: aki az alkotmányra hivatkozik, az terrorista? Ez hogy tetszik? És ez speciel nem egy kitalált példa, hanem valós konkrét... -
remark #15 Az adóhatóság emberei az USA-ban is királyok. Szóval szerintem valami hiba van az érvelésedben. -
remark #14 Ez jó. -
DRFlame #13 Én értem hogy ehhez jogod van, csak azt nem értem, hogy miért zavar az hogy tudják mit ettél? Ennél a példánál maradva... csak adatokat látnak, míg mondjuk a pincér aki kiviszi neked a kaját, lát is téged. Az nem zavar? Vagy akkor ne legyen pincér se, hanem valami futószalagon menjen a kaja, hogy senki ne tudja, hogy ki eszi?
Vagy a szállodában is látják, hogy milyen nővel mész fel a szobába, és milyen szobába, míg a számítógépben csak adat, ráadásul kb nem nézi senki, csak azért kell, hogy ha valami probléma van veled, akkor minél többet elő tudjanak venni rólad. Ez persze jogtalan, és ezzel nem vitatkozom (nem is tettem), de mondjuk emiatt nem kimenni az gáz. -
miszterjoe #12 "Gyanítható, hogy minden olyan személy is felkerül a feketelistára, aki olyan csoportokkal lép kapcsolatba, amelyeket az Egyesült Államok terrorszervezetnek tart."
Hát ez a szegény ember nem tudta, hogy a világon ma már mindenki terroristának születik?! Az amerikaiakat kivéve?
A térkép szerint legalábbis...
http://img340.imageshack.us/img340/1084/twm.png -
coolbboy83 #11 Ennek ellenére azt mondom, hogy sok baromságot csinál az USA kormány....
De egy egész kontinensük van az itteni kis fika országokkal szemben...és joguk van védekezni, igaz ezzel nem sokra mennek, max elvesztik sok ember és ország szimpátiáját.... amit viszont ők lefosnak !!! -
coolbboy83 #10 Már nem megyek pl, de voltam kint... 2 évet dolgoztam kint, így itthon röhögve meglett kp-ra a családi ház, meg a jó kis Hondám :-) és a vállalkozásunk is elindíthattuk....
Ha figyelembe veszem csak a 2 szintes családi házunkat.... akkor azt látom hogy itthon a szar panelért is 97312312 évig kellett volna hitelt felvenni... és közben éheznénk pesze...
USA milliószor jobb hely mint Magyarisztán, de csak megélhetés szempontjából... sőt nkormányzati szempontból is... nem jönnek hamisított BKV büntetések, vagy fals parkolási csekke, mint ahogyan az itt szokásos....
Tehát hagyjuk ezt, hogy Magyarország...... amíg a magyar fehérember a cigányok segélyére dolgozik, nincs miről beszélni !!
Egy olyan országban, ahol a rendőrök/orvosok/ tűzoltók szotyi pénzt keresnek.... az APEH tintanyalók meg a semmirekellő hivatali tintaivók..akár 300 ezret is.... szép ez az ország !!! MADE IN HUNGARY !!!
ÉS MOST MIÉRT NEM TÜNTET SENKI, HOGY OV 27 FORINTOT FONTOTT AZ EUR/CHF - HUF ????
MOST MINDEN TÜNTETŐ KUSSÓL, REMÉLEM SOK A DEVIZAHITELES KÖZÖTTÜK !!! -
tntmax #9 Menjen abba az országba akinek két anyja van.. -
nett #8 Kár, hogy az egész világ eltanulja tőlük ezt az információs hatalom mániát. Szerintem itt sem jobb a helyzet. Soha semmilyen méltányolható haszon nem származott a kárunkra gyűjtött bődületes információ mennyiségéhez képest. -
gainmu #7 DRFlame: nem értek veled egyet, abban hogy nem zavar ha tudják hogy ki vagy mikor születtél... ha a cikket elolvasod akkor nem erről van szó hanem arról hogy azt is tudják mit ettél mikor veszel levegőt. A személyiségi jopg az egy olyan jog amihez igen is jogod van, mert ha ez nincs akkor ergó nincs magánéleted...
A másik meg az hogy minek kell majmolni egy olyan népet ami ha megnézzük nem sokat tett a világért az ott élők igen de azok nem amerikaiak... Ne menjünk messzire csak az informatika világát nézzük csak.
Ott van a BASIC programozási nyelv amin két (amerikai állampolgár írta) az egyik egy népet illető nem jut most az eszembe a neve illetve a másik magyar Kemény János György (1926-1992) és ez mindennel így van.
Nem akarok politizálni meg vitatkozni de arról van szó hogy mindenki Amerikát majmolja azért tartunk ott ahol.... -
rajdi #6 Az a probléma, hogy akinek Amerika ellenes tervei vannak, az úgysem fog használható adatokat, nyomokat hagyni, max hamisakat (mint ahogy az 1. hsz-ban megírta aKIRAkechi) Ha meg nagyon érdekli a nagy testvért hogy mi a helyzet velem, környékezze meg a Google-t. Ott még azt is tudják, mire szoktam kiverni... -
#5 Magyarországnál sok hely jobb. Miért pont usába mennék a "nagy víz" túloldalára? Hiszen vonattal EU-n belül is eljutok sok helyre. Ha a nyelvet vesszük figyelembe akkor ott van Anglia, Írország, Skócia. Ezek is mind-mind jobbak sok tekintetben mint Magyarország. Amúgy én se mennék usába, mert lehet hogy jól élnek, de az hogy 24/7 megfigyeljenek és többet tudjanak rólam mint én magam... ebből nem kérek. USA a megfigyelés és a jogok sárba tiprásának állama (igaz Anglia se kutya), ebből meg nem kérek.
Inkább szegényebben élek, de szabadon, mint gazdagon láncra verve! -
DRFlame #4 Nem védeni akarom őket, mert ez nem szép dolog.
Viszont engem valahogy nem igazán érdekel, hogy tudják, hogy mikor születtem, stb. Főleg, hogy igen nagy eséllyel az adatok rögzítése után senki nem veszi elő. De ha mégis, az se nagyon zavarna.
Az meg, hogy "nem megyek az USA-ba", hülyeség. Magyarország szerintetek mindent összevetve jobb? Az lehet, hogy itt a személyes adataid jobban védve vannak (hmm biztos?), de egyébként van "pár" dolog amiben USA köröket ver ránk. -
#3 Nesze neked szabadság földje.
Én se megyek az usába.
Hello nagytestvér, nem akarlak bántani!
Vajon rólam hány bejegyzésük van? Figyelnek a guglin/steam-en/skype-on/msn-en/androidon keresztül? És mit? Vajon megbízható maradok ezen bejegyzés után is? Vagy ha bírálni merem őket akkor be se engednek ezután? -
RecoPhile #2 Kíváncsi lennék, hogy ha eu-ból és más országokból befagyasztanák oda való utazás lehetőségét, akár egy kis időre, mit szólna amerika.... :D -
aKIRAkechi #1 Vajon meddig tartana egy terroristának felvenni egy valós, hétköznapi ember személyiségét... beutazni az országba más bőrébe bújva... vagy egy több részbe tömörített torrentes filmbe becsempészni egy filmkockát ami a szükséges utasításokkal látja el az öngyilkos merénylőt..... nem megyek az USA-ba...