2681
Neverwinter MMORPG
-
cain #2161 érdekes kérdés, hogy mikor jön ki egy játék. nyugodtan kiindulhatsz abból, hogy akkor, amikor már elfogyott a fejlesztésre szánt pénz. -
A karakterem olyan szaggatottan verekszik.Nekem rossz valami, vagy alapból ilyen? -
hálát adok az eszemnek hogy semelyik pakkot nem vettem meg :D -
Sheol #2158 Én nem is számítottam semmi komolyabbra; a gesztust értékelem és ennyi. -
diegho™ #2157 Láttátok mennyire haszontalan ajándékot kapunk? http://nw.perfectworld.com/news/?p=894471 -
HyperMonkey #2156 Agree. A béta és a real money shop nem illik össze. nagyon jó a játék, remélem nem kúrják szanaszét ezekkel a faszságokkal, mert akkor igum kötőjel burgum lesz nem kicsit. -
Sheol #2155 Ez azért van, mert ez a játék egyelőre beta állapotban van.
Igen, az elkészültségi foka beta, amíg tele van buggal és kihasználható exploitokkal addig nem is lehet másnak nevezni.
Ami a probléma, hogy pénzéhes módon egy ilyen programba máris be kellett vonni a valódi pénzt a készítőknek; szívnak is most miatta rendesen...meg mi is. -
HyperMonkey #2154 Nah itt a példa hogy veszhet el nagyobb dolog is mint egy kék idol vagy 3 szint.
Sajnos amíg ilyen mentalitású playerek vannak, addig lesznek exploiterek is. Persze idővel biztos ki lehet szűrni, és megszüntetni az exploit helyzeteket, de kérdés hogy addigra mennyien maradnak hűségesek a játékhoz. Nem tudom hogy az AH működik-e már, de ha ezt az egészet pár nap alatt nem teszik rendbe akkor én is ott hagyom a játékot.
-
diegho™ #2153 A rollback engem is kicsit elbizonytalanított, de kitartóan farmolok tovább. Első pirate king-es körömben kijött a high vizier nyaki ott, azóta kb 6-szor toltam le és mindig ugyanaz a fos jön power def life steal, ja és persze egy talizmán is jött az első körben, az volt a ládában, nyaki meg drop. Ma 3-szor toltam végig, de egyetlen drop sem jött, ebből 1 ládás volt, ott is power def life steal-es szutyok volt természetesen. Legalább seal-t kapok és tudok venni drake cuccokat, de akkor is eléggé bosszant, hogy 2 nagyon jó cuccot buktam. Arról nem is beszélve, hogy celestial coin-okat pont rollback előtt váltottam be ládára, nyitottam ward-ot, csináltam is követ, be is köveztem az orb-ot, de rollback után eltűnt a ward és a celestial coin is! -
HyperMonkey #2152 Én mindenképp reménykedem, de ez a rollback nagyon sok embert eltántorított, köztük havert is akinek szintén nagyon bejött. A sok mocskos csaló miatt szív mindenki. És mi a garancia, hogy nem lesz máskor ilyen? Semmi. Én nem sokat vesztettem a rollback miatt, de mi van ha ritka epix drop vagy nightmare mount bukott volna? Nem kevés ilyen ember volt, meg is értem a felháborodásukat. Ez az eset megmutatta, hogy milyen gyenge lábakon áll a játék, pár csaló miatt kénytelenek voltak mindenkit (!!!) megszopatni. Nyilván nekik sem jó ez, de nem látunk a részletekbe bele olyan szinten, hogy lehessen nyugodtan játszani mert biztonságban van a karakter. Bevallom hogy én is elbizonytalanodtam a játékot illetően, bár nagyon bejön, mégis látszik hogy milyen „kevésen” múlhat egy mass szopás. Mindez kis szarházi csalók miatt, akiknek a mentalitása olyan mint amit itt is olvashattunk, hogy hát miért ne csaljak ha a játék megengedi. Exploitoktól kezdve a mindenre needelek dolgokig. Ez az emberi oldala, amíg ilyenek lesznek, és ezt nem tudják megfelelően kezelni, addig lehet számítani olyanra mint az elmúlt napok eseményei.
Nemrég amikor felháborodtam az afk pvp dolgon meg a „foxxi needel mindenre és még büszke is rá” eseten, páran mondták hogy nagyon a szívemre veszem. Látható, hogy az efféle csalók mi okozhatnak, mert az ilyenek csinálták ezt a válságot is, aminek hatására nagyon sokaknak megrendült a bizalmuk a játékban (jogosan sajnos).
-
undY1ng #2151 Ezeket olvasva azért úgy látom, hogy sokan reménykedünk még ebben a NWN Online-ban. Szerintem jó játékot ki lehet majd hozni belőle ha kap egy kis balance-ot/DF fixet (hogy ne 5 dps party meg ilyenek) és mondjuk ha értelmesen néznének ki a setek is és nem ugyanabban a gatyában jársz 40 szinten keresztül. -
maniac001 #2150 Hát ez örömteli hír. Én még a kieg megjelenése előtt 1 évvel hagytam abba, és a Trion-t ismerve biztos hogy sok dolog változott. A grafikával nekem sosem volt bajom, inkább a statikus játékmenettel. Gondolom futás közben még mindig nem lehet cast-olni. A Tera / NW óta nekem jobban bejön a célzós combat rendszer mint a target lock, de annyi baj legyen. Pl mocsok módon kíváncsi vagyok a housing rendszerre, bá tartok tőle hogy csak milliomosoknak elérhető (ingame ofc). Nagyon tetszett a wardrobe rendszer, de én szerettem volna ha nem csak az amort hanem a fegyvereket is lehetne így variálni. Igazából más bajom nem is volt a játékkal. Jöttek azóta új alkasztok (vagy hogy hívják őket), így kb 8-ra bővült ez ha jól tévedek. Szóval egy próbát megér ha F2P lesz. -
Rengeteget fejlődött azóta a játék, azóta is az államat keresem. Én abban nem lennék biztos, hogy azért lesz f2p, mert szarul megy nekik... Szerverek mindig tele vannak ahogy elnézem és úgy, hogy még csak nem is f2p. Rengetegen játszanak vele, eventekre mindig van 20-30 ember minimum. -
maniac001 #2148 Tolj le egy Rift eventet. Kikapcsol :) -
Jah, valóban. 5 percen belül két dolgot is félreolvastam a fórumban. Lepihenek kicsit :D -
maniac001 #2146 Bocs korrigáltam hogy nem neked ment hanem Runningnak :) -
Ahha... értem. És akkor miért is rossz az ÉN hozzáállásom? :D -
maniac001 #2144 Runningnak, nem Fpocoknak címezve csak a címzés kimaradt... -
maniac001 #2143 Ez elég rossz hozzáállás, mert mi történhet (túlozva kissé):
1. Csináljunk MMO-t. Az emberek úgyis úgy állnak hozzá hogy nem várnak sokat, lehet akár szar is ha már ingyenes. Nem durrognak a hibák miatt.
2. Csináljunk MMO-t. Az embereknek van elvárása, meg kéne felelni, durrognak a hibák miatt, ha fenn akarunk maradni, ki kell javítanunk.
Az első esetben egyre lejjebb esik a színvonal, egyre szarabb gammák lesznek. A második esetben próbálnak megfelelni az igényeknek, és javítják, jó esetben törekednek a jó minőségre. Lesarkítva kb ennyi.
-
Nem vagyok hajlandó lejjebb adni... így marad a folyamatos csalódás. -
Jobb mindig csalódni? -
maniac001 #2140 "Természetesen az előbb leírt szösszenet, sokszor rám is vonatkozik."
Ha meg így van, akkor nem kell mindjárt más torkának ugrani. Emlékezz te mennyit sírtál a GW2 bugos dolgai meg a WvW helyzet miatt. A neverwinter jelenleg egy nagyon jó játék, de sok a hiba benne. és most nem bugokra gondolok hanem logikátlanságra. nincs beállítható szerepkör LFG-n. Needelhetsz mindenre. Companion helyzet. Cső jellegű térképek. Ezek nem bugok. Ezen kívül az afk pvp-t úgy oldották meg, hogy kivág egy idő után. Erre amikor tölt a pvp map, kiírja hogy patching, server not responding, ott állsz tehetetlenül, majd mire betölt ki is vág afk miatt. Ingyenes vagy sem, ezek szar dolgok és javítani kell!! -
"Az elvárásaimat minimális szinten tartom már most, így nem fogok csalódni sem, ebben sem."
Szived joga.
Én viszont nem teszem lejjebb a lécemet. Idén... nem is tudom, talán egy játék volt ami tetszett és végigvittem. -
"Olvastam hogy hogy a fejlesztők felét kirúgták a Trion-tól. Ha ez igaz, kérdés hogy az eddig példás frissítés, "
Ebben nincs semmi fura. Amikor egy mmo kijön a béta státuszból, már kevesebb belső tesztelőre van szükség. -
maniac001 #2137 Én régen játszottam a Rift-el, nem rossz, gyakorlatilag minden megvan benne ami egy jó MMO-hoz kell. Mégsem játszottam sokáig, és mégsem érzek most sem késztetést hogy menjek Rift-ezni. A dolog pikantériája, hogy ha megkérdeznéd hogy mi az ami miatt nem tetszik, nem tudnám megmondani.
X akta. Illetve most tudnék olyat mondani, a statikus harcrendszer. Nekem a Neverwinter harcrendszere nagyon tetszik, a target lock rendszer ennek tudatában már nem jön be. Valamint az sem, hogy cast-olás közben nem mozoghatsz, ezáltal még statikusabbá válik a harc. Minden másban azonban a Rift egy remek választás. Olvastam hogy hogy a fejlesztők felét kirúgták a Trion-tól. Ha ez igaz, kérdés hogy az eddig példás frissítés, content áradat marad-e, vagy sem. A Defiance se lett átütő siker, és egy game életében az F2P-re váltás sem a siker jele. Remélem nem így lesz, és a Rift szárnyra kap az F2P modell bevezetésével. -
Az elvárásaimat minimális szinten tartom már most, így nem fogok csalódni sem, ebben sem. Ha nem okoz tartós szórakozást, akkor elfoglalom magam más módon.
Nem akarom sem dicsérni, sem védeni az NW-t, mert nem feladatom, nem fizetnek meg érte, de érdekes azért, hogy mennyi embernek voltak elvárásai egy ingyenes játéktól. Ismerek azért pár ingyenes játékot, és azok messze szarabbak, és fizetés nélkül kb játszhatatlanok voltak.
Az utóbbi pár év mmo-i sorban hasaltak el, pedig azért még pénzt is kértek, és egyik sem volt mentes a problémáktól. Lagok, szerverösszeomlások, csalások, hiányos, félkész funciók, szar support, stb...
Én nem olyan régen vagyok mmo-s, kb a conan megjelenés volt az első, amire becsatlakoztam, de az utána érkező 6 A kategóriás mmo sem produkált mást, mint az NW, vagy bármelyik más, azért csodálkozom, hogy jönnek mindig az emberek és előadják ugyanazt minden játéknál.
Vélemény, persze, megértem én, de nem lenne egyszerűbb copy-paste berakni a gondokat az épp aktuális topikba? Természetesen az előbb leírt szösszenet, sokszor rám is vonatkozik.
-
Agaba72 #2135 Amúgy a komolyra fordítva a szót, én személy szerint nem nagyon írogatok olyan topicba ami nem tetszik (mármint a játék) max. egy vélemény és passz. De azért egy olyan játékhoz ahol simán el lehet vagy 50.000 ft-t- költeni secperc, már csak nem árt ha előbb tud tájékozódni a leendő vásárló. Persze ezek csak vélemények és csak annyit ér egy vélemény amennyi hitel adnak neki. -
" a lényeg, hogy egész évben nonstop csalódás legyen minden, nehogy kimaradjon 1 hét kesergés, taknyozás nélkül."
De nem mi tehetünk arról, hogy minden ilyen szar, hanem akik csinálják. Én most eljöttem kicsit Riftezni, eddig nagyon tetszik.
Amúgy majd kiváncsi leszek mit mondasz, amikor kiderül, hogy a teso is gyenge lett (de ne legyen igazam) -
Igen. -
Agaba72 #2132 Még szerencse, hogy egy játék topicja a játékról való véleményekről (is) szól, és még szerencse, hogy lehet azon is folyamatosan "taknyozni", hogy mások taknyoznak......... -
maniac001 #2131 Na látom itt sem bírod ki beszólogatás nélkül. Felhívnám a figyelmedet, hogy ez egy fórum, és amíg valaki normális, emberi hangnemben és stílusban ad hangot a véleményének (ami ráadásul jogos is), addig senkinek nem lehet egy szava sem.
Továbbá megjegyezném, hogy itt Fpocok a házigazda, és itt (gondolom legnagyobb fájdalmadra) nem játszhatod a habzó szájú diktátort. Fpocok elolvasta a postomat, és egyet is értett vele részben, vagy egészében.
A játék nem rossz, de tele van félkész, átgondolatlan illetve logikátlan elemmel. Ha ezeket megcsinálják, majd más post születik. De addig engedd meg, hogy saját tapasztalataimat közzé tegyem. -
Ha jó mmo-t kerestek én személy szerint a Rift-et tudom ajánlani. Következő hónaptól lesz f2p. Érdemes oda figyelni rá. -
Még szerencse, hogy kb havonta jön ki valami új játék, meg vissza lehet térni a régiekhez, így végig lehet pattogni játékról játékra az évet, lehet mindenben csalódni, visszasírni a wow-ot, vagy bármi mást, a lényeg, hogy egész évben nonstop csalódás legyen minden, nehogy kimaradjon 1 hét kesergés, taknyozás nélkül.
-
Agaba72 #2128 Szerintem azért hívják bétának, hogy kivédhessenek minden kritikát, mondván, hogy csak béta........
Amúgy ennél jobban lebutított mmo-t még nem láttam. Úgy látszik, hogy ez egy tendencia, mármint hogy egyre "butábbak" a játékok.
Régi mmo-knál egy küldetést hol is kell megcsinálni, azt csak a küldetés leírásából tudtuk meg. Mostanság "a térképen megmutatom hova menj" a divat de ennek még ezt is sikerül alul múlnia. (menni egy színes vonalon és hopp, ott is vagy).
A harcrendszere is (a meeleknél) egy butított kombó rendszer. ( pl. a Conanban a ritmusérzéken és a jó sorrenden múlt, hogy egy erős kombó üssön is, itt csak nyomogatok egy gombot többször egymás után )
Nem rossz ez a játék amúgy csak kicsit gyerekesnek tűnik nekem. -
maniac001 #2127 Így így. A béta egy teszt fázis, arra jó hogy a teszterek megtalálják és reportálják a hibákat. Bármilyen olyan rendszer implementálása ami valós pénzt mozgat, már nem tekinthető bétának. Ez olyan, mintha egy béta tesztelésre kiadott játékért havidíjat kérnének. -
Egyetértek veled.
És az a játék, ahova berakják a pénzes boltot, az már nem tekinthető bétának... szóval amikor azzal védekeznek, hogy csak béta... hát nem. -
maniac001 #2125 Na kollégákok….
A GW2 hosszú agóniája és halála után, úgy gondoltam hogy kipróbálom ezt a Neverwintert. Sokat nem vártam tőle az infók, képek és videok alapján. Választásom egy control wizardra esett, lévén hogy nincs más ranged dps kaszt a játékban. Azt, hogy íjászt nem tettek bele alapból, inkább nem is minősítem. Emiatt egy akkora feket pont a játéknak, ami a fél képernyőt eltakarja (eh mégis minősítettem). Szóval így fél képernyőn elkezdtem a control wizard-omat. A Tera után annyira nem volt szokatlan a true action combat rendszer, de itt cseppet más mint a Tera-ban.
Grafika elmegy. Bár az, hogy a tereptárgyak egy része alig pár méterre jelenik meg előttem, elfogadhatatlan 2013-ban. Hozzá is tenném hogy max-on játszom, dx11-el. A combaton kívüli regen hiánya D&D sajátosság, amit én pont leszarok, így ezért újabb fekete pont. Tank companiont használok, egyelőre az alapot amit lvl16-on választani lehetett. Sajnos újabb fekete pontot kell bevésni, mert a companion semmilyen formában sem irányítható. Ha már tank kísérőm van, alap lenne hogy őt küldjem előre, és nem úgy, hogy én támadok, ő meg megfogja amit ütök. A legtöbb esetben a többi mob rámjön. Elég ostoba megoldás. Ha már van companion, miért nem lehetek befolyással a viselkedésére / akciózására? A térképek csőrendszere szintén fekete pont, az SWTOR-ban láttam ilyen rémséget utoljára, de még ott is szabadabb volt a játékmenet. Itt a felfedezés teljesen hiányzik.
Na a PvP-t is kipróbáltam. Köszönjök szépen a rogue kasztot, aki sok esetben 1shotol ezen a szinten. Kaszt balance zéró. Jó és szép az LFG rendszer, de nem lehet szerepköröket beállítani, így olyan partykban is voltam, ahová összerakott a rendszer 5 dps kasztot. Bravó. A zen marketben lévő árak horror. De aki nem akarja, nem használja.
Egy jópár oldalt visszaolvastam itt, és (sajnos nem) megdöbbenve láttam, hogy szép hazánk fiai közt is akadnak csalók. Gondolok itt a pvp-ben afk-zókra és a mindenre needelő Vér István 12 éves játékosokra. Az ilyenek miatt vannak aztán a rollback-ek, mert a sok idióta balfasz ahhoz hogy normálisan, szabályok szerint játsszon, neki csalnia kell mert a rendszer megengedi. Hypermonkey kolléga mondta (ő nagy rajongója a játéknak), hogy nem is olyan rég még afk pvp-t hirdettek a global chaten. Gratulálok hozzá.
Tisztán látszik, hogy a fejlesztők sok helyről összeszedték a játékelemeket, ami nem is lenne baj, de néhány dologban maradhattak volna az eredeti ötletnél. Pl ha a companion rendszert átvették az SWTOR-ból, nem így kellett volna. Olyan érzést kelt az egész, mint egy sok más játékból összegyúrt gagyi változat. Persze ez még béta (akkor meg mit keres benne a real money shop igaz?), és remélhetőleg fejlesztik. Lehetőség van benne, szóval meg kell ezt a kis követ csiszolni.
-
50+ os skill. Valami shar a neve... megtalálod a spelleknél. -
HyperMonkey #2123 Ezen a videon a CW tol egy nagy meteor spellt. Mi az a spell, nem találom. Még csak 46-os vagyok de a spellek közt ilyet nem látok. -
Roy4l #2122 valaki nemtud arról valamit hogy AH-t mikor engedélyezik megint?