Sons of Anarchy (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bency
Most h igy mondod,szeirntem is van benne egy kanyar...

:) Semmi okosság :P

ReszegKoldus
+1 <#eljen><#vigyor>

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

Tikal
na, most nézem Jax csaja a Mad Men-ben is szerepel, és most már tudom miért nem szerettem sose.. olyan mintha nemet váltott volna, valahogy nekem olyan férfias feje van...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

"De aki elengedte sem gondolta hogy ez lesz."

Ja, végül is csak egy többszörös gyilkost engedett el akit halálra ítéltek.
Az ilyenek szépen megvárják, hogy az õrök bejöjjenek és megbilincseljék.
Úgy látszik az ápoló nem látta "A bárányok hallgatnak"-ot. 😊

ReszegKoldus
Biztos dacból nem akar együtt mûködni a hatóságokkal, így meg, hogy a marsall is bekerült a képbe és meg is fenyegette, pláne nem akar segíteni, õ már csak arra vár, hogy kivégezzék. Egyébként nem tudom hogy megy ez, írásban is tanúskodhat gondolom, vagy mi lenne olyan szemtanúval, aki alapból néma.

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

gabo91
"Tara semmit nem csinált."
pusztán bevitt egy tárgyat egy elítéltnek, amirõl késõbb kiderült hogy ölésre alkalmas eszköz...

Tudtommal tilos lett volna bevinnie. Csak ennyit csinált...
Tény hogy õ sem akarta hogy meghalljon az ápoló (de ezt nem is állítottam).
De aki elengedte sem gondolta hogy ez lesz.

Otto megtette volna persze, de így viccesebb volt neki, mert nem kedveli Jax-et és így belé rúghatott egyet Tara-n keresztül.

Viszont egy dolgot így most nem értek.
Otto a kihalgatás elején miért harapta le a nyelvét?
Ne tudjon beszélni...
De így megint kétértelmû a dolog.
Nem tudja elmondani hogy Tara-nak van e köze a gyilkossághoz vagy nincs,
Ebbõl következik, hogy nem is tudna vallani ellen... Akkor viszont értelmetlen, mert pont hogy ki akart vele b**szni...

Vagy: ez még talán logikus is egy kicsit.
Leharapta a nyelvét így a rendõröknek az jön le, hogy Tara-t védné azzal hogy nem tud semmit se mondani... viszont, így pont hogy ráterelõdik a gyanú, ha pedig lesz bizonyíték (van is) akkor valószínû elég lesz az hogy elítéljék...
Otto nyert...

Vagy szerintetek mire volt jó neki?

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

Persze, lehetett más is de attól még Tara kapásból Gemma-ra fog tippelni, amit esetleg el is mond Jax-nek. Akkor pedig az anyja "az égen csinál házat". 😊
Na de majd meglátjuk. Mikorra ígérik a következõ évadot, jövõ õszre?

ReszegKoldus
Azt nem mondom, hogy örült, de megkönnyebbülhetett, hogy így legalább nem tud lelépni a gyerekekkel 😊

Elég nagy csalódás lenne, ha Gemma csukatta volna le, mivel eleve ezt akarták sugallni és ez így túl egyszerû lenne.

Szerintem olyanokat belemagyaráztok a filmbe, ami nem is létezik.
"meg se volt illetõdve"?!
Kifejezetten örült neki, nem? Sõt, meg is dicséri majd az anyját, hogy: igazad volt, hogy börtönbe juttattad a feleségem. 😊

valszeg azzal fog dicsekedni hogy megütötte õt gemma, ez nem a szülifeli

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

ReszegKoldus
Én azért ebben nem lennék olyan biztos, Jax se örült neki, hogy Tara le akart lépni a gyerekekkel...meg aztán olyan nagyon meg se volt illetõdve, amikor elvitték Tarat 😄
Gemma meg nyilván ütött, nem várta meg, hogy megfojtsák 😄

Tök mindegy, mivel õ fenyegetõzött vele, Tara azt fogja hinni, hogy õ volt.
Ha pedig ezt elmondja Jax-nek (plusz, hogy még meg is ütötte) akkor Gemma-nak végképp befellegzett, a srácokat örökre eltiltja tõle az apjuk.
Ezért logikátlan amit tett/mondott Gemma, hisz nem egy hülye nõ.

Szycsu
És mi van akkor, ha nem Gemma dobta Tara-t? Sutter-nél biztosra menni abban sem lehet, ami megtörtént már!

Les Dogues

Igen, ezt mondta/sugallta akkor.
Aztán mégis elharapta a nyelvét mikor Tara ellen kellett volna tanúskodnia.

ReszegKoldus
"Ha nincs ott a kereszt, Otto akkor is kicsinálta volna a nõt, akár a puszta kezével."

Gondolom épp ezért használta a keresztet, hogy így bûnrészes legyen Tara.

Mi az, hogy "a férfi ápoló legalább annyira sáros, mint Tara"?

Tara semmit nem csinált. A férfi engedte szabadon Otto kezét! (mert hülye volt)
Ha nincs ott a kereszt, Otto akkor is kicsinálta volna a nõt, akár a puszta kezével.
Ezért logikátlan. Ugyanúgy mint Gemma viselkedése. Szembefordul Tara-val mintha az egyedülálló anya lenne, mintha Jax nem is létezne.

Eddig megszoktuk, hogy ésszerûen vezetik a sztorit de a végét most eléggé összecsapták.

gabo91
Jó azért azt tegyük hozzá, hogy Bobby nem is állhatott elõ semmi ötlettel mivel nem is tudta hogy Tig-et oda kell még dobni a fekáknak...

A férfi ápoló oldozta el, de nem értem, hogy miért...
Bementek mondta, hogy semmi baja vigyék vissza, azok mondták hogy átadják az õröknek... Akkor miért nem mentek be az õrök és tették rá a bilincset és oldozták el.

Tehát a férfi ápoló legalább annyira sáros, mint Tara.
Egyik sem tudta, hogy mi lesz.
Bár Tara szándékosan szegte meg a szabályt, az ápoló szerintem csak véletlenül hibázott.

Agron: &#8220;One day Rome shall fade and crumble, yet you shall always be remembered.&#8221;

ReszegKoldus
Otto behívta az ápolókat, hogy vigyék vissza a cellájába, azért oldozta el.

Azt hiszem egy korábbi részben, amikor a parfümöt vitte neki, akkor Tara is eloldozta, hogy Otto rá tudjon rántani 😄

Tikal
és miért oldozta el? én ugy emlékszem tara volt, még parázott is tõle, vagy az másik részben volt?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

ReszegKoldus
Nem, az ápoló volt.

Mondjuk, ha nem kerül hozzá a kereszt, akkor nem tudta volna a nõt megölni a kereszttel (nyilván😄) úgyhogy verjék csak rá a balhét Tara-ra aztán a börtönben meg nyírja ki valaki, hogy valami jó is történjen 😄

Tikal
a kórházban nem Tara oldozza el Otto-t??!!

A galindos keménykedés tényleg teljesen értelmetlen volt.

SPOILER S05
A végén tényleg van pár teljesen logikátlan momentum.

Az egyik: Bobby lemond mert csalódik Jax-ben.
Na de mégis, mit kellett volna tennie a srácnak?! Megmenti Tig-et és elintézi (Clayt bemártja), hogy August ne álljon rajtuk bosszút Pope miatt. Más módon nem tudta megoldani.
Bobby eközben semmi használhatóval nem állt elõ (mindent Jax-nek kellett intéznie egyedül) aztán még neki áll feljebb.

Másik: Gemma vs Tara balhé - teljesen felesleges szál. Azzal, hogy Gemma keménykedik, megint csak azt kockáztatja, hogy eltiltják õt a gyerekektõl, akármennyire is szereti õt Jax.

Harmadik: A rendõrbíró és az egész Tara elleni bûnvád.
Tök mindegy, hogy beviszi-e Tara a keresztet vagy nem, ugyanis ha az idióta ápoló nem engedi el Ottót mielõtt az õrök bejönnek, az nem tudta volna megölni a nõt. Ergo: nem Tara a sáros.

Negyedik: A Galindo is tök hülye. Ha nem ütnek rajta azon a pajtán, akkor a biznisz zökkenõmentesen megy végig az írekkel.
És megint csak még õk voltak felháborodva, pedig õk cseszték el. Értelmetlen.

Szóval ezek miatt kicsit szappanoperás lett de remélem ettõl csak jobb lesz a következõ évad.

gabo91
Igen csak húzta az idõt a válaszadással, szerintem is csak mérlegelt kitalált.
Jax azt ígérte ha segít Clay ellen akkor visszakapja a kulcsot + a családot. Mivel az a hajó már elment, ez volt az egyetlen esélye...

hogy Jemma dobta e fel Tarat?
Ha õ dobja fel, akkor JAx és a puják maradnak, viszont mennie kell tanúskodni. (gondolom)
Így viszont megint elveszíti õket--> nem érte meg Clayt bemártani.
De ha nem is kell menni tanúskodni--> Tara akkor is tudni fogja hogy ki tette...

(De szerintem névtelen bejelentés alapján nem fogják elhurcolni, az pedig hogy parkolóba találkozott valakivel, és kapott valamit, még nem bizonyíték. Kell Jemma vallomása mindenképpen szerintem)

Alelnök meg lemondott? 😄

De igen pont ez az, h már az egész klub ellen annyit ártott h ideje lenne meghalnia. Ami nem úgy lett, mert ha meg akarták volna ölni akkor megteszik a fináléban, szerintem nem hiába nem történt meg, szerepe lesz még neki következõ évadban.

"de hogy a fekákat nem fogják megenni az tuti, elõbb eszik meg azok õket."
Ebben viszont nekem lett végül igazam.
Amúgy úgy látom kicsit kezd úgy alakulni mint anno a The Shield, kezd széthullani a banda itt is, és egyre jobban egymás ellen lesznek.
Kicsit többet vártam a finálétól amúgy, jó volt, de valahogy olyan hiány érzetem van.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

Tikal
<#eljen>

nem vagyok benne én se olyan biztos hogy jemma köpött

ReszegKoldus
Például pont ezért sem hiszem, nagyon azt akarták sugallni, hogy Gemma volt. Mindenesetre, ha õ volt, akkor nagy piros pont neki. 😄

hát én sokak javaslatára Breaking Bad-ezni kezdtem...s01e03😛 bejövõs😊

Tikal
végre az övé jax meg a gyerekek..<#gun>

na mindegy én folytatom a Weeds-et, azt hiszem ez az uj kedvencem 😄D

Gemma...1000%

Tikal
pedig nagyon gyanús... wendy akkor?

ReszegKoldus
"amit a végére odaszúrt"

Ha arra gondolsz, én nem vagyok benne biztos, hogy Tarat õ csukatta le (annak ellenére, hogy beígérte)

sztem inkább az utóbbi, én inkább azt mondanám tudta mi a feladata 😛

Tikal
😊

Azon gondolkozom, hogy most a Gemma be volt akkor avatva a Clay elleni ügybe, ezért "vallott" clay ellen, vagy csak gyorsan alkalmazkodott a szituáciohoz? 😊

kösz, ártottam én neked? 😄

Tikal
ilyen asszonyod legyen 😄

" Gemma nagyobb rohadék mint a Clay, az már biztos... amit a végére odaszúrt az nagyon durva"

ezt a gemmát szerette mindenki már aki szerette nem a balfaszt 😄

Tikal
aztamindenit... Gemma nagyobb rohadék mint a Clay, az már biztos... amit a végére odaszúrt az nagyon durva.. Clay ellen is beszólt... áá

ki az a tera?: D

az hogy jaxel nem ért mindenki egyet a klubbon belül az rendben van, de nem hiába tart õ is oda ahova a többi president, ennyi csapást után hogy élsz úgymint egy átlagos család? sehogy, belekerült olyan szarba amibõl ha ki is másznak máris benne vannak egy másik pocsojában, neronak viszon örülök hogy maradt

",erre most a drogos anyja veregeti a vállát... puszilgatja Tigit, aki a legjobb barátja feleségét lemészárolta, és egy csomó kavart idézett elõ...
"

erre meg csak annyit hogy változnak a dolgok, anyja mindig az anyja marad, Tig max közvetve volt okozója opie halálának, clay szarkeverése miatt cselekedett úgy ahogy ergo ha valakit hibáztatni kell az clay, ezért alakulnak úgy az események ahogyan alakultak, a készítõk is ezt éreztetnék bár sokan nem veszik az adást

polluxware
Basszus kezd olyan érzésem lenni ezzel a sorozattal kapcsolatban mint a béking bred-el.... ott is úgy lett volna szép lezárni amikor a Gustávót felrobbantja........

így viszont következik a hanyatlás

-Tera-val megbeszélték hogy lelépnek
-Tera majdnem le is cuppantotta a kedvéért azt a vaksi beteg fszt, hogy mentse a boltot

,erre most a drogos anyja veregeti a vállát... puszilgatja Tigit, aki a legjobb barátja feleségét lemészárolta, és egy csomó kavart idézett elõ...

folytassam?

Jax már majdnem akkora tetü mint a Clay... sztem köv évadban kiteljesedik

(mondjuk happy end-el nem végzõdhet, különben hol maradna az erkölcsi tanítás)

Victor1103
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Engem az se zavarna ha Clay még a hatodik évadot is végig túléli csak Gemma dögöljön meg az elsõ részben mert ez már gusztustalan amit mûvel<#vomit>

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

ReszegKoldus
Valami hasonlóan képzeltem el a Tig-Pope dolog megoldását és még Clay is le lett rendezve egyelõre, nagyon király
"you think i planned this whole thing? C'mon man" 😄

A rész vége meg...sajnos ebbõl is ki fogják valahogy menekíteni gondolom, ezért kellett volna inkább pár golyóval elintézni, az a biztos 😄

Összességében nem volt rossz évadzáró.

gabo91
Folyamatos a szarkavarás, Jax már rég óta ki akarta túrni Clayt, Clay pedig mindig is tudta hogy Jax veszélyforrás számára.
Viszont... Zavar hogy meg akarta öletni Tarat?
Pineyt meg is ölte, mi lett akkor? semmi Op-ot leállította Jax. Ott volt a lehetõség. De mondok jobbat, Op miért egyedül nevelte a gyerekeit? Ja mert a feleségét megölte Tig, Clay utasítására (oké bocs Opiet akarták).
Tehát ezzel csak azt akarom mondani, hogy egy ember szemszögébõl venni a dolgokat, az hogy Jax ellen mit tett... tett már a többiek ellen is, mégis életben hagyták. Számtalan alkalom, indok lett volna hogy megöljék. Akkor most se fogják... Kell Clay mindenképpen, elõbb utóbb kiderül, mi lesz a klub sorsa, de hogy a fekákat nem fogják megenni az tuti, elõbb eszik meg azok õket. ---> széthullás irány az új (Clay) banda...

" Kicsit olyan mintha egy maffiavezér ellen egyik embere valami támadást indít, utána természetesnek vesszük h az az ember meg fog halni."

Na igen, pont ez a gond, hogy mióta Jax van saját kénye kedve szerint tereli a klubbot, olyan mintha az õ tulajdona lenne, a tagok meg csak bábjai.
Persze Clay idejében se volt máshogy, de látszatra mégis, ott akkor volt Clay és köre akik mindig a kemény megoldást akarták, illetve Volt Jax - Opie páros akik gyorsan kerestek egy másik megoldást.

Majd a következõ évadban kiderül, hogy lesz tovább... (esetleg utolsó részben)

De nem arról van szó h most zavar az öldöklés meg h Jax se angyal, de Clay saját bandája ellen, meg szinte a mostohafia volt Jax, és akkor megakarja öletni a feleségét. Míg Jax, Juice-t is csak azért akarta megölni mert a klub ellen vétet. Nem is kell h szent legyen Jax, se Clay de az zavar h annyi szart csinált már Clay Jax ellen h kijárna már neki a halál, és nem tartanám elfogadhatónak azt h ezek után békében éljenek egymás mellett kb. Kicsit olyan mintha egy maffiavezér ellen egyik embere valami támadást indít, utána természetesnek vesszük h az az ember meg fog halni.

gabo91
õ izé...
Azért Jax se egy angyal...
Juice-ot is leakarta vadászni maga...
De ha megnézzük, hogy ebben az évad hány embert ölt meg... ilyen ember vezetheti a klubbot?
oké mentségére legyen, hogy õ nem a saját társait aprította mint Clay.
De azt se felejtsük el, hogy nem egy vöröskereszt helyi szervezetérõl beszélünk, hanem egy bûnszövetkezetrõl akik fegyvereket (és drogot) adnak el.

Én ezzel a Clayes dologgal úgy vagyok, h nekem nem hiányozna annyira, bár tény most így a végére kicsit megsajnáltatták õt a nézõkkel, kicsit én is jobban bírom, de akkor se tudnám elfogadni h egy olyan ember aki megölte Pineyt a klub ellen fordult önös célokból, megpróbálta megöletni Jaxet és a feleségét, meg ölte Jax apját... és még sorolhatnánk bûneit, vígan tovább éljen egy másik banda tagjaként.

jax egyre jobban benne van a szarban, nem fog csak úgy kikecmeregni belõle, már neronak is tartozik, kis magánszámai miatt ellene van a fél "vidék", itt max tara fog kiszállni meg a kölykök

gabo91
Juice? Mi lesz vele? Igyekezett teljesíteni az alkut, de máshogy alakult...
Tig: Undorító féreg, de a banda létszáma erõsen fogy (bár mikor Clay tetoválását csinálták, volt ott 2-3 új pofa a háttérben, akiket még sosem láttam) Minden esetre undorító lenne Jax részérõl ha odadobná Tig-et.
Clay: Son of a B**ch. Viszont kell a sorozatba valljuk be. Még mindig keményebben vezette a klubbot mint Jax. Ha most elmegy, köv. évadba visszatér és megalapítja saját bandáját (amivel jelen körülmények közt egyetértek) a jelenlegi SoA értelmét vesztené.
Clay nem akar szarakodni, csak pénzt keresni Jax túl sokat gondolkozik, agyal a problémákon, Clay nem tette, hamar meghozta a döntést lesz ami lesz. Mivé lett a klub? hullanak a tagok, fogy a létszám, nincs jövedelem. Tig-et odadobja a fekáknak, Clay-t kitették. Van egy olyan érzésem, hogy az alelnök is esélyes hogy inkább Clay bandájához menne.

Mi lesz a klubbal? Jax kiakar szállni mindenbõl... az hogy õ a gyerekei végett változást akar az életében, egy dolog, akkor szálljon ki õ, de hogy az egész klubbot a saját kedve szerint tereli.
Szavazások is olyan manipulatívak. Tig úgy szavaz ahogy Jax, a dagi szintén (látszik rajt hogy fél nincs önálló döntése) sebes arcú szintén beletörõdik a dolgokba. Juice megint csak Jax kezében van, nem mer ellene szavazni...

Ez a kis tûzharc ami volt. Ha a pénz átadásával vége lesz, akkor nem sok értelme volt beletenni a történetbe.

Más:
Egyébként az IRA tevékenységét még mindig nem nagyon értem. (lehet lemaradtam valamikor korábban, majd újranézem)
CIA veszi a fegyvereket, viszi háborúzni, közben teríti az anyagot az államokban? Miért is?

ReszegKoldus
Gondolom, ha meg is kapja a keresztet, mégis puszta kézzel öli meg a csajt, akkor Tara se lenne bajban miatta. És pont ezért gondolom nem volt véletlen Otto részérõl, hogy a Tara által bevitt kereszttel ölte meg a csajt 😊