47
-
emerte #47 köszönöm hozzászólásod, már vártam :)
Csak egy példa volt a digi, hogy nekik a LEGKISEBB csomagjuk ez.
Ettől még van sok szolgáltató (hadd ne soroljam már),
akinek van 8-50mbit között sokféle csomagja.
Így máris nem 1%-ról beszélünk.
-
MacropusRufus #46 45€/db???? Azért ez eléggé húzós ár egy lemezért. Biztos tömeg cikk lesz 2 éven belül :) Ez kb. 13000Ft. Egy írhato BL lemez meg olyan 500-700között mozog.
Tehát a normál BL lemez árához képest több mint 20x többe kerűl a lemez, viszont csak 4x többet tud tárolni. Kinek éri ez meg?
Pláne, hogy a lemez áránál picivel többért több mint 1000Gb-ot tudnék venni, hdd-n? Sztem a jövő a mágneses tárolóké még mindíg.
Azért az analóg nem volt rossz. 30 évvel ezelötti vhs-t gond nélkül nézek a pár éves videómon. (okés a kép már picit zsizsikes, de hát 30 év, az 30 év). Viszont, abban is biztos vagyok, hogy az optikai tárolóknak ebben a formában nincs jövőjük. Már ami a hosszú távú tárolást illeti, ui. míg a vinyóknál a mágneses tulajdonságtól függ, hogy az adat meddíg marad meg, addíg az optikai táorlóknál az anyag felületi változása szabja meg, amit meg az anyag minősége határozz. Öregem lévén, sokat volt lehetőségem különböző műanyagokkal foglakozni és hát meglepődne az ember, hogy mit törik az új műanyag és miért nem nyúlik mint a békebeliek. Valami hasonló játszódik le a lemezek terén is. Ha szar a műanyag akkor az évek alatt elveszti a tároló képességét. Kb. mint mostanában a primco dvd-k.
Aminek lenne értelme atz a rohadt drága MO tárolás. Az királyságos.
A VHS-hez képest a DVD nagyobb durranás volt, mint a DVD-hez képest a BL.
Míg a VHS max sztereo volt és egy viszonylag ronda felbontás, addíg a DVD akár 576p is tud, és mind ezt 5.1-es hanggal, 32 felirattal 8 szinkronnal és 5 nézőponttal. Ehhez képest a BL csupán a felbontást nyújta plusszban. A többi maradt ha jól tudom.
Meg hát a FullHD BL filmekhez nem árt egy FullHD tévé (nem HD Ready!) Ez meg ismétetlen nem 2 forint. Tehát ha élvezni akarjuk a FullHD BL előnyét, a szép képet akkor könnyen lehet, hogy 200ezret is bele fogunk őlni a lejátszóba és a tévébe együtt. Míg a DVD eseténél, csupán egy lejátszót kellett venni és már nézhettem is a filmeket, szebben mint a VHS. -
sanyicks #45 "Egyébként ez utóbbi már nagyon sok helyen elérhető, a diginek"
jaajaja a digi pedig kb az ország 1%-án érhető el, de lehet sokat mondtam... -
Wittgen #44 Egyszer mintha lett volna itt egy cikk, hogy valami kristályokon, vagy spec. kockában tárolnának adatokat. Már nem emlékszem, de tiszta sf volt. -
emerte #43 Tényleg mindegy, hogy 250 vagy 20mbit-es kapcsolatról beszélünk :)
Egyébként ez utóbbi már nagyon sok helyen elérhető, a diginek pl. a legkisebb csomagjuk
Az áraknak nézz utána mert már nagyon közelít ahhoz, amit írtál. Én br. 24e-ért vettem a 10x íróm, és 330-ért a printelhető 25gigás lemezeket..
"ssd rohadt drága szotyikat tárolni"
Azon rendszert és programokat kell tárolni! Ültél már ilyen gép előtt? -
Yv@n #42 Nem élő adás esetén nem létfontosságú a valós idejű streamelés.
Kiválasztod mit akarsz megnézni, letölti a set top box, aztán jelzi, ha leért a belső tárolójára. -
who am I 7 #41 Jólvan, és?Ez aztán marhára változtat a tényen, hogy minimum 20-30mbites net kellene neki..Mondjuk tényleg kicsit erős lett volna a 30mb/seces sűrűség.Blu genyót meg mindig elírom, számomra értelmetlen faxság bluzni:P:D bár tényleg ez a neve :) Egyébként meg max akkor fog elterjedni, ha 10 ezer forint lesz egy br író, és 200 forint hozzá a lemez, ennyire egyszerű a képlet.ssd rohadt drága szotyikat tárolni, hdd nem drága de nem túl kompakt, bár én ezen tárolom a cuccaimat... -
MsUser #40 Ezt nem hiszem el, hogy van aki szerint a sokkal univerzálisabb HDD, ami olcsóbb az bonyolultsága miatt nem jobb. Ezt a nagyon gyenge érvelést, nekem van SATA-s dokkolóm 2,5-3,5 HDD-t egyaránt fogad csak be kell dugni mint egy memória kártyát ha ez bonyolult megeszem a kalapom. És nem beszélve arról hogy rövid időn belül kb. egy árban is lehet a pendrive-okkal a BD formátum, akkor melyik a jobb? Hello el mentek otthonról? És itt a nyakunkon az USB3 de akkor is lemezen optikai úton mechanikusan és drágábban akarunk filmet adatot kezelni áááááááááá?!? -
Inquisitor #39 ON: Ahhoz képest, hogy nemrég még 300 meg 500GB-os 3-6 rétegű lemezekről szólt a fáma, elég sovány ez a 100GB, pláne ilyen áron. Aztán megveszed a készüléket és sutyiban kijön a BDXL+ és vehetsz másikat. Szerintem mire beérne a többszáz gigás lemezek piaca, addigra olcsóbb lesz valamilyen flash megoldáson kiadni inkább a filmeket. Pl. WORM-on ... -
Inquisitor #38 OFF: Azért a médiajátszó kütyük eléggé megfekszenek mind USB2, mind 100Mbites lanon keresztül, ha magasabb bitrates HD videókat kéne lejátszaniuk, pedig elvileg mindkettő át tudná préselni ... csak a valós sebesség ugye khmm. Ami meg Gigabites ethernetet vagy USB3-at tud, az nem túl elterjedt. -
emerte #37 Kevered a szezont a fazonnal.
Milyen 25MB-ról beszélsz? Az mbit, a legjobb HD demolemezek is 35-40 mbittel vannak kódolva! Nézz csak utána, mielőtt írogatsz!
"Bluerayt ezért nem veszek"
Legalább a nevét tanuld meg leírni, ha már témánál vagyunk, könyörgöm! -
opeca #36 Wii: király
PS: szar
Box: szar
Egyetértesz, igaz? -
#35 Te meg azt nem vetted számításba, hogy
- ha csak DVD/DivX lejátszójuk van, akkor nyilván DVD-n,
- ha van BD-olvasójuk, akkor pedig BD-n vagy DVD-n kapják meg a családi archívumot (lefelé kompatibilitás)...
-
Mat666 #34 Szerintem a blueray soha nem lesz olyan sikeres mint a DvD az ok egyszerű és egyértelmű mára már rengeteg különböző megoldás létezik hogy az ember élvezhesse a HD minőséget nincs szüksége asztali lejátszókra lemezre stb.
Egy páran említették hogy sokan nem vágják a USB, HDD, pc-és összekötést a Tv-el nos ez igaz de azok száma akik vágják a dolgot egyre jobban nő nyilván aki ebbe az egész informatikai világba nő fel többet konyít hozzá mint egy most 30-50 ember akinek az egész új. -
#33 "De nem terjed. Túl nagyot akart kaszálni a Sony."
Mivel is akart nagyot kaszálni?:)
A blueray szépen lassan terjed, az árát pedig dvd-hez mérve megéri.
Ha a ps3-ra gondoltál,nos ott sem akart hudenagyot kaszálni. Az első pár évben veszteséges volt a ps3 gyártása. Mostanra nem veszteséges. De miért adjon egy megbízható erős konzolt hasonló áron mint a microfost,amikor a ps3 sokkal több dologra képes,sokkal komolyabb multimédia center,a mai napig az egyik legjobb BR lejátszó,ráadásul mostanra az exkluzív játékkínálat is sokkal erősebb?
Ha annyira nagyot akartak volna hasítani,akkor követte volna a nintendo példáját,és 10-15ezer forintból előállított konzolt casual címekkel telebombázva többszörös áron árusítaná (Lásd WII).....
A SHARP pedig mehet a fenébe. -
opeca #32 Hát az tény, hogy a fizikai lemezek ideje lejárt. De azért akkor is kéne valami kompakt megoldás a nagy mennyiségű adat tárolására.
És nem a vinyó, mert az nem kompakt:)
Annál egyszerűbb de közel annyira biztonságos. Felőlem akár árban leszámítva is lehetne ugyanannyi. -
BlackRose #31 A Blu-ray utódja már régen ismert (vagyis inkább a DVD utódja mert a Blu-ray nem éppen szupersikeres)... a neve: Broadband Internet :) pl. Netflix... előfizetsz és nézed a filmet a szobában a nagy TV-n, a laptopon, a mobilon stb. és még majd kitalálnak dolgokat amelyeket semmi féle fizikai lemezzel el sem lehet képzelni.
Kit érdekel fizikai lemezekkel vacakolni a 21. században? És még itt van már a Cloud is... -
Garfield #30 A felsorolásból csak azt hagytad ki, hogy az ilyen családoknál BD-lejátszó sem lesz, max. DVD, náluk pedig mit is akarsz a BD-lemezeddel? -
#29 Szvsz nem véletlenül vesznek még ennyi DVD-t ... pl mert minden háztartásra jut min 1 DVD lejátszási képességgel bíró kütyü, manapság már minden szart lehet kapni DVD-n, és a lemez ára is jóval olcsóbb.
Nálam nem is volt alternatíva a BR lejátszó, inkább vettem egy médialejátszót (PlayOnHD mini), amivel aztán tényleg azt játszok le, amit csak nem szégyellek :) -
#28 Honnan veszel ilyen baromsagot, hogy a Youtube "HD-ja" felveszi a versenyt az igazi HD-vel? Eg es fold. -
who am I 7 #27 Ha normális dts a hang és full hd a kép, akkor 25MB/sec alatt nem áll meg az adatsűrűség..ahhoz meg akkor milyen net is kell?200-250Mbit?..mondjuk egy sima 720phez nem kell ekkora, de nekem pl. minden fullhdbe kell.Bluerayt ezért nem veszek, marad a vinyó.Ez van...Youtube meg..na ne röhögtess :D Videótéka biztos jó, de én szeretem magaménak tudni a cucokat...és akkor nézzem meg költség nélkül, amikor akarom. -
opeca #26 Na ez az aminek baromira nincs értelme. Nekem is van HD tévém, néztem már ilyen-olyan filmet full HD-ban és mindig arra következtetésre jutottam, hogy azok a filmek amik CG-vel vannak boost-olva azoknál előnyös a HD, illetve a tájképeket tudja megragadóan visszadni (mondjuk itt a TV mérete miatt is), amúgy nincs differencia. -
veghlaci05 #25 DB = BD természetesen :) -
veghlaci05 #24 Az én tapasztalatom hogy az emberek megveszik az új TV-ket és rákötik a régi DVD-re, és videóra. Ezt látom a legtöbb ismerősnél, rokonnál, és a saját nappalimban is :) Ezért nincs arányban a TV eladás a DB olvasók, lemezek eladásával. A legtöbben apránként cserélgetnek eszközöket egyszerre túl sokba kerülne. -
#23 Szép felsorolás - csak nem állja meg a helyét, nagy általánosságban.
Kezdjük ott, hogy nem mindenkinek van nagy felbontású TV-je.
Folytassuk a médialejátszó, a konzol hiánnyal.
Fejezzük be azzal, hogy vannak olyanok, akik azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák az USB-t...
Tehát, feltételezve azt, hogy a fentebb felsoroltak igencsak nagy általánosságban számottevően tapasztalhatók a hétköznapi, nem PC-HDTV-film világon felnőtt generációs családokban, a dolog már nem is olyan fekete-fehér, ugye...
-
kvp #22 "akkor kérdem én miért adnak el olyan kevés bluray lemezt v lejátszót. Nem hiszem, hogy mindenki media playeren játssza le. Nem mindenki ismeri azt csak a computeres mesterek."
A legtobb ember harom keszuleket kot ra a nagykepernyos, nagy felbontasu tv-re:
-merevlemezes media box-ot, amit tobbnyire a szolgaltato ad, ez tud felvenni, lejatszani es videokolcsonzo is van benne (magyarorszagon a trecom es a upici is arul ilyet)
-konzolt, amibol mostanaban a wii vagy az xbox360 a nepszeru, ebbol az xbox360 az aminel ki is hasznaljak a hd felbontast (ps3-at kb. annyian vesznek mint bluray lejatszot)
-media pc-t windows media center-rel, amit arul az asus-tol, de a dell-en at minden ceg, megveszi valaki, hazaviszi, rakoti a tv-re es megy minden, mintha egy sima dvd lejatszo lenne, csak eppen nettel es windows alapokon (ezekben tobbnyire csak dvd-s optikai meghajto van, de hd filmet lehet a netrol is nezni, jobb helyeken meg youtube-on is, de amerikaban vannak netes video kolcsonzok is)
A hd minosegu youtube koraban bluray-re mar nincs is szukseg, sot nyugaton es keleten mar a halozatok is eleg gyorsak ahhoz, hogy gyorsabb legyen stream-elni, mint optikai meghajtorol betolteni. (pl. Del-Koreaban 100 megabites az atlag internet hozzaferes, ennel meg egy bluray meghajto sem olvas gyorsabban mert azok altalaban max. 72 megabitesek) -
kvp #21 "Szóval, a buta biztos BD-lejátszó még mindig kényelmesebb, mint a kicsit olcsóbb HDD-zés."
Csak az ara magas. Ezzel szemben egy usb2-es 2.5-os hordozhato merevlemez, aminek egy dugoja van, amit a hazi medialejatszoba kell dugni nem olyan bonyolult es draga megoldas, tovabba 9990 forintos usb-s media lejatszo tobbnyire van mindenkinek, mig bd lejatszo max. akkor ha a lemez melle kap egyet. A jovoben meg ott a pendrive, es az usb3-as teljesitmenye.
Mar volt olyan, hogy dvd helyett inkabb egy 1000 forintos pendrive-al egyutt adtam oda valamit, mivel tudtam hogy az illeto gepe nem rendelkezik optikai meghajtoval, a gephez jaro kulso egyseget meg nem tudja hasznalni, ellenben egy pendrive-ot be tud dugni. -
fozerl #20 A másik amit nem értek az a állandó üzleti jelentés a Samsung Sony háza tájáról, hogy x millió lcd led és plazma tévét értékesítettek egy hónapban, akkor kérdem én miért adnak el olyan kevés bluray lemezt v lejátszót. Nem hiszem, hogy mindenki media playeren játssza le. Nem mindenki ismeri azt csak a computeres mesterek. Szóval ennek a sok statisztikának nem kell mindig bedőlni. -
fozerl #19 Amerikában nem drágák és voltam az osztrákoknál és 1500-2000ft értékben volt kb 500 blue ray film csak sajna nem volt rajta magyar felírat sem. Sztem egyszerűen szarok a mai filmek. És ezt mások is tudják. Majd a Star Wars újra kiadása fellendíti a bizniszt:-)). -
#18 Minden arrogancia nélkül: az egész hipotetikus volt.
De, szerinted, ha BD-n adja az ember nekik a családi filmet, akkor porfogónak?
Másrészt, továbbra is hipotetikusan, mert ahogy olvasom, mindenki BD-ellenes, akkor ha valamit ajándékozni akarsz, ami nem mellesleg BD-re szorulna a mérete miatt, akkor veszel egy HDD-t neki?
S mi van, ha annak meg PC-je nincsen? Vagy van, de nincs rack-je? Vagy van rack-je, de nem SATA-s?...
Szóval, a buta biztos BD-lejátszó még mindig kényelmesebb, mint a kicsit olcsóbb HDD-zés.
-
eto demerzel #17 csak legyen mivel megnezni. azert mert neked talan van bd lejatszod nem jelenti azt hogy minden rokonnak van. ja hogy porfogonak jo lesz? -
#16 Családi filmekkel megtöltött HDD-ket azért nem ajándékozhatsz minden rokonodnak... ellenben, 2-3 családnak egy-egy BD-n ott pihenhet egy komplett házibuli, születésnap anyaga, 1920*1080-as anyagban, menükkel, alámondással etc.
-
MsUser #15 Sok szerencsét az újabb próbálkozáshoz, remélem közben még jobban esik az SD kártyák és PENDRIVE-ok és HDD-k ára, és nem lesz szükség az ilyen megfizethetetlen adathordozókra. Jelenleg egy 500GB WD 3.5" Caviar Green 11 250,-Ft árával közel megegyező lemez szabvány esélytelen, 13000.-Ft ért egy 128Gb-os BDXL lemez, mellesleg egy WD160Gb-os 9300.-Ft szerintem vicc. -
#14 15-20MBittel nem fogunk mostanaban streamelni.. -
#13 1et ertek. -
Chris05 #12 Erre megyünk már itt is (Csak nem a digitális mozizás tekintetében), hanem egyéb dolgoknál (Steam, Battle.net, etc). -
kvp #11 "e a nagytöbbségnek ez kínai, nekik kell a fix, berakom a lemezt a lejátszóba és megnyomom a pléjgombot egyszerűsége."
A japanok kivetelevel ez a jovokep ugy nez ki, hogy rakattintok a listabol arra ami tetszik es mar nezem is es a havi szamlaval kijon a film ara. Erre az online letoltesre alapulo modellre epit most minden nyugati ceg. Ehhez pedig nem kell se optikai meghajto, se kiveheto lemez, a felhasznalonak meg meg egyszerubb dolga van. A cegeknek is jobb, mert virtualis termekeket (filmeket) adnak el valodi(-nak tekintett) penzert. Es onnantol nem szamit a fizikai hordozo, sot ha valaha elterjed a stream-eles, akkor mar lokalis hordozora (merevlemezre) sem lesz tobbet szukseg. -
#10 De nem terjed. Túl nagyot akart kaszálni a Sony. -
#9 Ameddig nincs (nem is lesz) egy általános USB-n mindenen játszható szabvány, addig maradnak az optikai lemezek. Mi, igenokos informatikai zsenik a piac 5%-át ha kitesszük, nekünk jó a hordozható HDD, Pendrive gányolás, de a nagytöbbségnek ez kínai, nekik kell a fix, berakom a lemezt a lejátszóba és megnyomom a pléjgombot egyszerűsége.
Ennyi. Nem kell ezt túllihegni,ennyi az egész lényege. -
#8 Miért is szoptunk???????
Nem mindegy hogy mi terjed el? Csak már terjedne....