A BDXL lesz a Blu-ray utódja
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak egy példa volt a digi, hogy nekik a LEGKISEBB csomagjuk ez.
Ettõl még van sok szolgáltató (hadd ne soroljam már),
akinek van 8-50mbit között sokféle csomagja.
Így máris nem 1%-ról beszélünk.
Tehát a normál BL lemez árához képest több mint 20x többe kerûl a lemez, viszont csak 4x többet tud tárolni. Kinek éri ez meg?
Pláne, hogy a lemez áránál picivel többért több mint 1000Gb-ot tudnék venni, hdd-n? Sztem a jövõ a mágneses tárolóké még mindíg.
Azért az analóg nem volt rossz. 30 évvel ezelötti vhs-t gond nélkül nézek a pár éves videómon. (okés a kép már picit zsizsikes, de hát 30 év, az 30 év). Viszont, abban is biztos vagyok, hogy az optikai tárolóknak ebben a formában nincs jövõjük. Már ami a hosszú távú tárolást illeti, ui. míg a vinyóknál a mágneses tulajdonságtól függ, hogy az adat meddíg marad meg, addíg az optikai táorlóknál az anyag felületi változása szabja meg, amit meg az anyag minõsége határozz. Öregem lévén, sokat volt lehetõségem különbözõ mûanyagokkal foglakozni és hát meglepõdne az ember, hogy mit törik az új mûanyag és miért nem nyúlik mint a békebeliek. Valami hasonló játszódik le a lemezek terén is. Ha szar a mûanyag akkor az évek alatt elveszti a tároló képességét. Kb. mint mostanában a primco dvd-k.
Aminek lenne értelme atz a rohadt drága MO tárolás. Az királyságos.
A VHS-hez képest a DVD nagyobb durranás volt, mint a DVD-hez képest a BL.
Míg a VHS max sztereo volt és egy viszonylag ronda felbontás, addíg a DVD akár 576p is tud, és mind ezt 5.1-es hanggal, 32 felirattal 8 szinkronnal és 5 nézõponttal. Ehhez képest a BL csupán a felbontást nyújta plusszban. A többi maradt ha jól tudom.
Meg hát a FullHD BL filmekhez nem árt egy FullHD tévé (nem HD Ready!) Ez meg ismétetlen nem 2 forint. Tehát ha élvezni akarjuk a FullHD BL elõnyét, a szép képet akkor könnyen lehet, hogy 200ezret is bele fogunk õlni a lejátszóba és a tévébe együtt. Míg a DVD eseténél, csupán egy lejátszót kellett venni és már nézhettem is a filmeket, szebben mint a VHS.
jaajaja a digi pedig kb az ország 1%-án érhetõ el, de lehet sokat mondtam...
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Egyébként ez utóbbi már nagyon sok helyen elérhetõ, a diginek pl. a legkisebb csomagjuk <#kacsint>#kacsint>
Az áraknak nézz utána mert már nagyon közelít ahhoz, amit írtál. Én br. 24e-ért vettem a 10x íróm, és 330-ért a printelhetõ 25gigás lemezeket..
"ssd rohadt drága szotyikat tárolni"
Azon rendszert és programokat kell tárolni! Ültél már ilyen gép elõtt?
Kiválasztod mit akarsz megnézni, letölti a set top box, aztán jelzi, ha leért a belsõ tárolójára.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Milyen 25MB-ról beszélsz? Az mbit, a legjobb HD demolemezek is 35-40 mbittel vannak kódolva! Nézz csak utána, mielõtt írogatsz!
"Bluerayt ezért nem veszek"
Legalább a nevét tanuld meg leírni, ha már témánál vagyunk, könyörgöm!
PS: szar
Box: szar
Egyetértesz, igaz?
- ha csak DVD/DivX lejátszójuk van, akkor nyilván DVD-n,
- ha van BD-olvasójuk, akkor pedig BD-n vagy DVD-n kapják meg a családi archívumot (lefelé kompatibilitás)...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Egy páran említették hogy sokan nem vágják a USB, HDD, pc-és összekötést a Tv-el nos ez igaz de azok száma akik vágják a dolgot egyre jobban nõ nyilván aki ebbe az egész informatikai világba nõ fel többet konyít hozzá mint egy most 30-50 ember akinek az egész új.
Mivel is akart nagyot kaszálni?:)
A blueray szépen lassan terjed, az árát pedig dvd-hez mérve megéri.
Ha a ps3-ra gondoltál,nos ott sem akart hudenagyot kaszálni. Az elsõ pár évben veszteséges volt a ps3 gyártása. Mostanra nem veszteséges. De miért adjon egy megbízható erõs konzolt hasonló áron mint a microfost,amikor a ps3 sokkal több dologra képes,sokkal komolyabb multimédia center,a mai napig az egyik legjobb BR lejátszó,ráadásul mostanra az exkluzív játékkínálat is sokkal erõsebb?
Ha annyira nagyot akartak volna hasítani,akkor követte volna a nintendo példáját,és 10-15ezer forintból elõállított konzolt casual címekkel telebombázva többszörös áron árusítaná (Lásd WII).....
A SHARP pedig mehet a fenébe.
És nem a vinyó, mert az nem kompakt:)
Annál egyszerûbb de közel annyira biztonságos. Felõlem akár árban leszámítva is lehetne ugyanannyi.
Kit érdekel fizikai lemezekkel vacakolni a 21. században? És még itt van már a Cloud is...
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Nálam nem is volt alternatíva a BR lejátszó, inkább vettem egy médialejátszót (PlayOnHD mini), amivel aztán tényleg azt játszok le, amit csak nem szégyellek :)
Online game stream csatorna: http://hu.twitch.tv/lazahun X360 Live GamerTag: LazaHunter; PC BF3: LazaHunter; Diablo 3: LazaHunter#2295; Steam: **Laza**
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Kezdjük ott, hogy nem mindenkinek van nagy felbontású TV-je.
Folytassuk a médialejátszó, a konzol hiánnyal.
Fejezzük be azzal, hogy vannak olyanok, akik azt se tudják, hogy eszik-e vagy isszák az USB-t...
Tehát, feltételezve azt, hogy a fentebb felsoroltak igencsak nagy általánosságban számottevõen tapasztalhatók a hétköznapi, nem PC-HDTV-film világon felnõtt generációs családokban, a dolog már nem is olyan fekete-fehér, ugye...
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
A legtobb ember harom keszuleket kot ra a nagykepernyos, nagy felbontasu tv-re:
-merevlemezes media box-ot, amit tobbnyire a szolgaltato ad, ez tud felvenni, lejatszani es videokolcsonzo is van benne (magyarorszagon a trecom es a upici is arul ilyet)
-konzolt, amibol mostanaban a wii vagy az xbox360 a nepszeru, ebbol az xbox360 az aminel ki is hasznaljak a hd felbontast (ps3-at kb. annyian vesznek mint bluray lejatszot)
-media pc-t windows media center-rel, amit arul az asus-tol, de a dell-en at minden ceg, megveszi valaki, hazaviszi, rakoti a tv-re es megy minden, mintha egy sima dvd lejatszo lenne, csak eppen nettel es windows alapokon (ezekben tobbnyire csak dvd-s optikai meghajto van, de hd filmet lehet a netrol is nezni, jobb helyeken meg youtube-on is, de amerikaban vannak netes video kolcsonzok is)
A hd minosegu youtube koraban bluray-re mar nincs is szukseg, sot nyugaton es keleten mar a halozatok is eleg gyorsak ahhoz, hogy gyorsabb legyen stream-elni, mint optikai meghajtorol betolteni. (pl. Del-Koreaban 100 megabites az atlag internet hozzaferes, ennel meg egy bluray meghajto sem olvas gyorsabban mert azok altalaban max. 72 megabitesek)
Csak az ara magas. Ezzel szemben egy usb2-es 2.5-os hordozhato merevlemez, aminek egy dugoja van, amit a hazi medialejatszoba kell dugni nem olyan bonyolult es draga megoldas, tovabba 9990 forintos usb-s media lejatszo tobbnyire van mindenkinek, mig bd lejatszo max. akkor ha a lemez melle kap egyet. A jovoben meg ott a pendrive, es az usb3-as teljesitmenye.
Mar volt olyan, hogy dvd helyett inkabb egy 1000 forintos pendrive-al egyutt adtam oda valamit, mivel tudtam hogy az illeto gepe nem rendelkezik optikai meghajtoval, a gephez jaro kulso egyseget meg nem tudja hasznalni, ellenben egy pendrive-ot be tud dugni.
De, szerinted, ha BD-n adja az ember nekik a családi filmet, akkor porfogónak?
Másrészt, továbbra is hipotetikusan, mert ahogy olvasom, mindenki BD-ellenes, akkor ha valamit ajándékozni akarsz, ami nem mellesleg BD-re szorulna a mérete miatt, akkor veszel egy HDD-t neki?
S mi van, ha annak meg PC-je nincsen? Vagy van, de nincs rack-je? Vagy van rack-je, de nem SATA-s?...
Szóval, a buta biztos BD-lejátszó még mindig kényelmesebb, mint a kicsit olcsóbb HDD-zés.
Minden lehetseges. Csak ami lehetetlen tart tavabb.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
A japanok kivetelevel ez a jovokep ugy nez ki, hogy rakattintok a listabol arra ami tetszik es mar nezem is es a havi szamlaval kijon a film ara. Erre az online letoltesre alapulo modellre epit most minden nyugati ceg. Ehhez pedig nem kell se optikai meghajto, se kiveheto lemez, a felhasznalonak meg meg egyszerubb dolga van. A cegeknek is jobb, mert virtualis termekeket (filmeket) adnak el valodi(-nak tekintett) penzert. Es onnantol nem szamit a fizikai hordozo, sot ha valaha elterjed a stream-eles, akkor mar lokalis hordozora (merevlemezre) sem lesz tobbet szukseg.
Ennyi. Nem kell ezt túllihegni,ennyi az egész lényege.
www.digimomentsvideography.com
Nem mindegy hogy mi terjed el? Csak már terjedne....
LZ forever
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Nekem a munkámhoz kellett alapvetõen a BD, de már a családi anyagok is kúsznak fel a lemezekre.... kicsit más buli HD-ban nézni a HD tévén a HD felvett nyaralást, gyereket.... :D
Most vettem 1,5Tb-os winyót 17.600-ért. Vicc...
DVD t-sem és blu-rayt sem használtam(max dvd-t rendszerfelrakása végett)
Valahogy filmet,zenét nem ilyen módon hallgatok,vagy tárolok.
Vinyó,jobb hosszabb ideig kitartott nálam(olcsó is)
Így hát lehet tõllem bármilyen formátum,hajrá!!
COMMODORE BASIC V3.5 60671 BYTES FREE 3-PLUS-1 ON KEY F1 READY.