20
-
Pycur #20 Azért gondolkozzatok egy kicsit. Ha "kinyírjátok" a tvt akkor honnan fogják a rilizerek felvenni a magyar hangot a kedvenc sorozataitokhoz? Jó oké sok embernél már nem a TV diktál hogy mikor üljünk le elé nézni. Meg lehet nézni számítógépen is ezt azt de az csak nem olyan mint tv-be. Pl itt 1 méter távolságról ülve nézel videókat, tv-ben meg 4-5 méterről akár fekve. A TV egyenlőre kell, és még sokáig kelleni is fog mert sok embert megnyugtat. Mindegy mi megy benne a lényeg hogy valami viligítson meg beszéljen. És TV nélkül nincs tartalom ezt is jó ha szem előtt tartjátok. Tv nézés nélkül meg nincs reklámbevétel. Szóval ez egy ördögi kör.
Az viszont nagyon régóta megtörténhetne minden tv minden műsorával már, hogy amit a TV leadott az utána bármikor megnézető legyen mint pl az rtl moston vagy a tv2 oldalán ez az....jó persze nem korlátlan ideig épp ezért tegyék lehetővé a lementés funkciót. Az ő serverüket is jobban kímélné, és mindenki boldogabb lenne. Aki élőbe nézi az élőbe nézi az annak örül. Aki meg nem egy nagy tvnéző az bezsebeli azt az 1-2 műsort amit meg akar nézni és megnézi szépen megakadás nélkül akár többet is egymás után. Mert nem lehet 3-5 év múlva csak úgy egy valamit visszakeresni.... -
efgabor #19 bocs, persze stremixnek -
efgabor #18 az érdekes..., hát a bal oldalit. Van sima youtube 3D view-ban is ugyanitt, csak ez nálam szakadozik, nem tudom, másoknál is így megy-e. itt meglátszik, hogyan kell tartani a tükröt: http://www.youtube.com/watch?v=PnFTFNwAkUw -
#17 A Youtube egy nagyon jó dolog, a facebook utána az a másik oldal amit a legtöbbet nézek a neten. Amit akarok ott meg tudok nézni, legyen az zene, előzetes vagy valami poénos videó. A Tv-ről meg nem mondanám hogy ki fog halni, mert az emberek még egy jó ideig nem lesznek olyanok hogy mindent a neten végezzenek. Majd ha a most születő gyerekek felnőnek, nah addigra már lehet hogy másképp lesz a dolog de ez még legalább 20-30 év... -
sanyicks #16 amúgy egyre szarabb is a jutúb, mostanában az előzményeket sikerült szétcseszni. -
stremix #15 www.youtube.com/watch?v=cUTa9mQ7BwU
Ez a tükör dolog nem jött össze nekem. Gondolom a sárga csíkra kéne rakni a tükröt, de honnan nézzem, hogy 3D legyen? -
Adenoma #14 igen, abban igazad van, hogy a mobilnet korlátos, meg minden ( bár, manapság fix árazásúak)
egy-egy jutub videó sok-sok megát le tud szívni a szüleim mobilinternetéről is, úgyhogy nekik a youtub-os videó a 3 gigás mobilinterneten még tilos( majd váltok nekik 5 vagy 7-re? )
a tv nézés is fura, nálam is átrendeződött. nagyon pocsék vasárnap délutáni műsorok vannak, amikor pihenne a család, és döglenénk a tv előtt, vagy aludnánk. semmi nincs. de semelyiket. EZ TV? tényleg ezért fizetünk?
ja meg főműsoridőben maunika sho, most meg az éneklés, hát tényleg szuper, csak én nem szeretem, így elkapcsolok.
a moziban ( most kivételesen sok fasza film van), de ált nincs semmi, így minek nézni? inkább eljárok szórakozni, beszélgetni, meginni egy lapostányér szódát, etc., -
sanyicks #13 OFF:
FAIL. Értelmetlen mondatok, hiányzó vesszők, hiányos mondatszerkezetek szerepelnek a szövegeidben.
"Amióta egyre több videó (főleg zenéknél) vezet oda" Mi vezet oda? Ez a mondatrész értelmetlen.
"Megnéznék vmi számot" a rövidítést ponttal jelöljük. Mellesleg megnézni egy zeneszámot nem lehet, csak hallgatni. A klipet talán lehet nézni.
"ingyé" ez a szó helytelen, helyesen így írjuk "ingyen".
Kicsit legyünk már igényesebbek, főleg tisztelettudóbbak a magyarhoz. ;)
ON:
Buzi zenekiadók, rohadjanak meg! :) -
#12 Szerintem azért a televíziózás még messze van a haláltól. Első sorban azoknál szorul háttérbe a TV, akik tényleg rendszeresen használnak számítógépet, bejutnak egy jó torrent oldalra és folyamatosan töltik le a filmeket és egyéb szórakoztató eszközöket.
Most viszont már viszonylag olcsón (a simához képest legalábbis) elő lehet fizetni a digitális csomagokra, amihez jár egy set top box is, egy elég nagy vinyóval amire rengeteg adás ráfér. Felvenni egy műsort csak annyi, hogy kikeresem azt a műsort, és megnyomom a távirányítón a felvételt, és szépen felveszi amikor kezdődik, leállítja amikor vége van, és bármikor meg lehet nézni (és legalább bele lehet tekerni a reklámkor, meg meg is lehet állítani). Sajnos kevés csatorna van, ami jó, nekem 1 kedvenc van, aminél szinte állandóan le is ragadok ha bekapcsolom, az a Da Vinci Learning, de a többi tudományos csatornákon is vannak jók. De a Da Vinci az tényleg zseniális, azért már megéri bekapcsolni a tv-t! :o
Emellett pl. sokan szeretik a sportot nézni, tökmind1 hogy mit (persze némi kivétel), azt is kényelmesebb így tv-n. És hát persze valaki szereti csökkenteni az IQ -ját az rtl, tv2 meg ilyenek nézésével (valaki... de még mennyien :S ). -
#11 Amióta egyre több videó (főleg zenéknél) vezet oda, hogy "copyright issues" miatt nem nézhetem meg, egyre inkább nem szeretem a tecsőt.
Megnéznék vmi számot, nem tudom -> torrent.
Nem meg majd megveszem 7000ft-ért a boltból, amikor ingyé van, hadd nőjön a kiadó pénztárcája. Azért nem kéne teljesen palira venni a népeket. -
Terence007 #10 Azért a sportközvetítések, meg az ismeretterjesztő része annyira nem halott szerintem.. Mert pl. a mostani US Open meccseket nem igazán tudom honnan lehetne letölteni, de egyébként is sportot élőben szeretek nézni, a live streamek meg amik vannak hát... nem az igaziak. Egyébként a kereskedelmi része az valóban halott.. -
denes123s #9 A visszanézhető műsorok jelentősen növelik a tévézés élményét. Nálunk már kb. 3 éve így működik a dolog. Azt és akkor nézek meg, amikor csak akarok (pl reklámokat áttekerem). Így sztem mindenhol megállíthatnák a tv folyamatos népszerűség vesztését. -
Ferrer #8 Ez olyan kb. hogy a tévé megjelenésekor a mozi is halálra lett ítélve. Vagy a 90-es években a nyomtatott sajtó kihalásáról beszéltek.
Értsétek már meg, hogy az átlagember nem geek, neki pont elég, hogy ha hazaér a munkából, megnyomjon egy gombot, és megy elé az adás.. nem fog azzal foglalkozni, hogy levadássza meg leszedje a műsorokat, filmeket, főleg, ha nem is ért hozzá. -
efgabor #7 nem olyan rég még a youtube maga teljesen fos minőségben adott egy tévéhez képest, manapság meg a HD az valóban az, ráadásul ilyen lehetőségekkel, mint a 3D megoldás. Mondjuk nekem ez http://www.youtube.com/watch?v=cUTa9mQ7BwU tetszik igazán, ebben nagyon szép a 3D-s élmény, ez nem a sima youtube 3D, ehhez tükröt kell használni, szemüveg nem kell hozzá! -
#6 van igazsság benne sztem,de csaka jelenlegi rendszer halott.miden fejlödik semi se tart örökké.sztem.jönnek a megállitható adások a tv való netezés - vásárlás stb.Tv fogalma kicsit mássabb lesz mint eddig már most érezhetjük sztem...társadalmilag is fontos szerepe van 1 tévének stb ami összeköt családot ami elé leülnek közössen kivesznek online egy filmet vagy neteznek vásárolnak vagy akár online komunikálnak webcammal másoknak. stb én eltudom képzelni 1 jókora méretün tv-n.Igy nem tudjuk milyen lesz pontosan csak amik jönnek befele onnan tudom énis megállapitani.ez olyan mint a telefon pontosabban a mobil telefon az éeltünkben..utána net.most tv újul.én örülök a fejlödésnek. -
Komolytalan #5 Előbb-utóbb el fogják érni, hogy azt a havi 6000Ft-ot letöltésekért fizesd ki. Na akkor fog meghalni a tv, mert onnan kezdve tényleg nem lesz értelme. De amíg csak töltesz, és nem fizetsz, addig élni fog. -
#4 "A tévé halott."
Ez azért merész kifejezés:D Inkább csak halálra van ítélve... és nem a tévé, hanem az analóg műsorrend. Hatalmas pénz van a tévében mint médiában, nem véletlen az a rengeteg tematikus csatorna. Az amerikai adókon ugyanúgy van logó, korhatár ikon és reklám doboz, mint az itthoniakon, csak ott az az oltári különbség van, hogy a műsort lehet élőben neten nézni vagy később archivumból megnézni. De ott is csak a saját produkciókat, pl. egy Universal filmet nem, mert az nem a csatorna tulajdona. Ezért lesz a YouTube a végső nyertes, mert összegyűjti a látogatókat, így egyre több film kiadó vagy tévé csatorna köt szerződést a youtubbal. Gondolom 10 év múlva majd az RTL Magyarország is csak egy fizetett user lesz a youtube.com-on és onnan lehet majd csekkolni az összes műsorát beleértve a kötelező reklámokkal. -
#3 Részemről amíg a mobil internet forgalomkorlátos és/vagy percdíjas, addig ignorálom. Nekem nem bót a 70 Ft-os jelenlegi percdíj a telefonon.
@finaltrekker: megvan már vagy egy éve is, hogy utoljára tévéműsort néztem. Tévét azt igen: a letöltött filmeket, sorozatokat nézem DVD-ről. A tévé halott. Legalábbis a mai formájában. Nincs olyan tartalom, ami előbb vagy utóbb fel ne kerülne az internetre és le lehet tölteni. Legyen szó szórakoztató műsorról, ismeretterjesztő sorozatról, kabaréról vagy filmekről. A zene dettó, a rádióadásokat már streamelik.
Néha, mikor itthon valaki bekapcsolja a tévét, már meghökkenek, hogy a 16:9-es film le van nyírva 4:3-asra, van rajta egy tévécsatorna logó, egy korhatár karika, meg rosszabb esetben a harmadik sarokban egy animált beharangozó, ami az animációval ugyanúgy elvonja a figyelmet a műsorról, mint a flash reklámok a böngészésről.
Továbbá megdöbbenek, mennyi reklám meg szemét ajánló van belezsúfolva akár egy 50-60 perces rövid műsorba is. Mondjuk a Showder klub az kábé ilyen fertályórás, mégis másfél óráig tart. És poén közben szakítják félbe, hogy mire visszajönnek garantáltan ne emlékezzen az ember rá, hogy miről volt szó.
Nem beszélve arról, hogy egy kitűzött időpontban ott kell ülni a tévé előtt, mert különben lekésed a műsort. Igazából ez szoktatott le teljesen a tévézésről, akkor is, ha a kedvenc sorozatomról volt szó, mert vagy lekéstem sorozatban jó néhány részt, amikor meg véletlenül elkaptam egyet-egyet az tuti ismétlés volt, amit már láttam 2×.
Szóval THX, de nekem nem kell tévé. Ha egyedül laknék itthon, már régen visszamondtam volna a kábeltévét, mert az a 40 csatorna, amit sosem nézek valami 6000 Ft-ba fáj havonta, amit értelmesebben is el tudnék költeni.
A híradót meg megnézem a tévé honlapján. Este még csak a délutáni látható? Nem probléma. Éjszaka felkerül az esti kiadás is, oszt csókolom. -
#2 De legalább arról szól, amiről én is hallani szeretnék már: a hagyományos TV-adás végéről. Mennyi műsorról maradok le vagy késve kell megnéznem, mert az itthoni és a nemzetközi jogszabályok nem teszik lehetővé minden kűlföldi adás megnézését. -
DeviloftheHell #1 tipikus bulvár cikk több szar összefüggés telenül felsorolva