850
  • Jacek
    megoldana a problemat egy kormany on/off kapcsolo, marha nincs benne:D
  • Jacek
    te van elotted egy kormany minek sasolod a masikat:D
  • lac coo
    Igen, az hiányzik itt nekem. Így meg nem tudok vezetni hogy összevissza forog előttem a kormány , falnak megyek :)))
    Szóval jó ez így :)
  • Alexease
    Igen, az ott fix a kerekelfordulassal egyutt.
    Az nKP ugyanigy mukodik, annyi plusz van, hogy ott az auto setup/garazsban tudod allitani a kerekelfordulast (kormanyattetelt).
  • lac coo
    De ha jól tévedek, akkor a játékban mindenképpen 400 fokot forog majd a virtuális kormány?
  • Alexease
    Korabban mar irtam rola reszletesebben, de akkor megint;)
    Ha 900 fokos kormanyod van, es a driver-eben 900-ra allitod, akkor nagyobb kormany elfordulashoz 400 fokig tudod "felvinni" (valamivel tobb mint ketszeres tekeres a kormanyon mint a jatekban, linearisan), vagy kissebb kormany elfordulashoz "vegtelen" aranyban tudod csokkenteni.

- Ehez a driverben hagyd 900-on!

- Csinalj egy sajat profilt es azt modositsd NE az elmentettett:
    C:\Games\FVA\content\system\controls_presets\ konyvtarbol valaszd ki amelyiket jelenleg is betoltod, masold at sajat neven (pl: Logitech G25 - Alexease.ini), es abban ird at a LOCK-ot.

- Fontos (!) hogy atiras utan, be KELL lepni a SETTINGS-be, es a CONTROLS-nal ujra kivalasztani, betolteni (kivalasztasz egy masikat, aztan ujra a tiedet). CSAK ezekekutan menti ell es hasznalja a programban!

- Igy pl. ha az INI-ben a LOCK erteke 450 fok, akkor az igazi kormanyodon ketszer anyit kell tekerjel, mint amennyit a programban forog, es ezt linearisan teszi.

- De ha a LOCK erteke 1800 fok (!), akkor pontosan fele annyit kell hogy tekerjel a kormanyodon, ez is linearis!

Ebbol is latszik, hogy lefele 400-ig lehet levinni linearisan, de felfele "vegtelenig" (pl. ha az INI-ben 360000-re allitod a LOCK-ot, akkor a kormanyod 1 fokos elfordulasara a jatekban 400 fokot fog fordulni - igy mar elegge erzekeny:)))

Amugy ezt szoktak SATURATION-nak nevezni, amikor a hardware-es (DRiVer), software-es (INI) es a virtualis kormanyok elfordulas (VKE) aranyaihoz hozzarendelnek egy szamot.
    Matekosan: kormanyelforditas = VKE/(INI/DRV) :DDD
  • Solt
    Elbeszélünk egymás mellett! :)

Mellesleg kisebb kormányszöggel meg a hosszú nyújtott kanyarok lennének macerásak, mert nem lehetne olyan finomakat korrigálni. ;)

De nem akarlak győzködni, nyilván jobban tudod, hogy neked mi fekszik jobban.
  • lac coo
    Nem, egyszerűen csak gyorsabb lenne az a kanyar, meg jobban érezném magam a bőrömben. kipróbáltam én nagyobb szöggel, csak akkor meg ugye nem lineris ...
  • Solt
    Most persze, hogy nem, mert nem tudsz "hirtelen" annyit fordítani a keréken! :) Ha kisebb lenne a kormányszög, akkor a kerék elfordulása is elvileg gyorsabb, ergo túrás esete foroghat fenn... asszem, vagy mi! :D
  • lac coo
    Most sem túrja az orrát, csak "kényelmetlen" :)))
  • Solt
    Vedd lejjebb az FFB-t... ha a kormányod tudja a 400 fokot, és megvan a lineáris kormányzás, akkor nem a szög kevés, hanem vezetéstechnikai hiba van, úgy mint nálam! :D ( neked sem kevés, ne ellenkezz! :D :D )

Ha lejjebb tudnád venni, akkor tuti, hogy ugyanezzel a technikával vezetve túrná az orrát... ;)
  • lac coo
    Nekem kevés a szög ! :)
    Kigyorsításnál lassan tudok rákormányozni ha megindul.De persze így is jó, csak ha lehetne állítani tuti kicsit változtatnám .
  • Solt
    Nem a szög "kevés", hanem rossz az ív és a tempó. Ez nem okoskodás, én is elcseszem, de, ha véletlenül minden jó, akkor a 180 foknak elégnek kell lennie... :)
  • Alexease
    Persze, en nem megyek uridot, talan 0:59 eleje-kozepe-vege, de nekem jo a kormanyszog, a legtobb kanyarban negyedig tekerem. A ket visszaforditonal van ~180 fok kornyeken.
  • lac coo
    Nekem is majdnem jó, kis mozgást én sem szeretem, de a visszafordítókban egy ici-picit kevés a szög :)))
  • Solt
    Nem vagyok benne biztos, hogy nem csökkenne az űridők száma! Főleg, ha mondjuk a nem lineáris kormányázással nem lehetne "ügyeskedni"... :)
  • Alexease
    Azzal nincs gond, az valoban annyi. A "gond" inkabb az, hogy mivel nem lehet setup-olni, igy a kerekszoget sem lehet allitani. Valaki meg szeret minimalisat mozditani a kormanyon. En nem, nekem ez igy pont jo;)
  • Alexease
    Az uridok nem erdekelnek, ugy is gyorsakk lennenek, cak tobb maceraval. Inkabb az erzes erdekelne, milyen ledaralni igazabol a gumit;) Kockasra fekezni most is lehet, az jo;P
  • lac coo
    Hogy a kormány mennyi az egy dolog, de attól azt még beállítják úgy, hogy fél fordulatnál már tökig tekeri a kereket! :)
  • bardocz
    Valóságban is 400°, meg ennyit kell tekerni.
  • lac coo
    Linearitást értem, illetve nem mert ezek szerint bizonyos értékeknél már csalás van, ha nem eszi meg az engine ...
    Én gyakorlatilag a kormányszöget csökkenteném, értsd, hogy ne kelljen akkorát tekernem a visszafordítókban, 20 fokkal kevesebb már megfelelne.

Igen természetesen a szokásos állítgatások jók lennének ( ffb, kamera ) .Meg gumikopás, főként, bár ez a hotlapozásba sajnos belefér, megértem miért ilyen lett .
  • Solt
    Totál egyetértek... főleg az időmérő ötlettel! Tuti nem születnének ilyen űridők! :)

Nekem már csak annyi plusz kérésem lenne, hogy ugyanezt mondjuk V8, DTM, vagy WTCC keretek közt csinálja meg valaki! :D Azok autók... ez a szárnyas szivar inkább űrhajó mint autó! :)
  • Alexease
    A progi a kormanyod hardware-es kormanyszog beallitasat figyeli, amig az tobb mint a progiban a kormanyszog, addig liearis marad, szinkronban forog. Ha mar kevesebb, akkor trukkozik. Amivel "csalni" tudsz, ha kezzel piszkalod az INI-t, es az ottani beallitas kulonbozik a driver-ben beallitottol.

Ami nekem kellene:) Persze, az idojarast, dinamikus napszakokat, AI-t, online versenyt stb. hanyagoljuk, ez nem az a tipusu jatek;)
    - allithato kerekszog (bar nekem jo, de nem artana ha lenne)
    - allithato pilota nezet; a dinamikus kamera tetszene, ha nem a sisak tetejen lenne es nem ennyire durvan mozogna.
    - esetleg idomero-szeru szabaly a gyors korokhoz; az allithato segitsegu edzesen annyit lehet menni amennyit akarsz, de az eles, mert koron fix benya lenne, ami fogy, kopna a gumi, melegedne, "szemcsesedne" stb. Vagyis az eles koron max 2-4 kort lehetne menni utana vissza a boxba. Persze, a mostani rendszer sem rossz, egyszerusitett, jatekszeru, "vegtelensegig" lehet probalkozni a gyors korrel;)
    - Hogy ez mekkora uzlet, reklamero a Ferrarinak, nem tudom, de jo lenne a "folytatnak". A meg ket palya az OK, de talan aldozhatnanak meg 3-ra:) Kozben Kunos is tudna tovabb piszklani az engine-t;)
  • lac coo
    Ja, szóval ha hagyom 900-on ,akkor sem lesz ifa kormány a játékban ? :)

Kicsit sok nekem a 400 (?) ami gyárilag be van állítva az autóban, picivel lehetne kevesebb.
    Én mentem 0,58,5 -öt , egyszer... :)))

Alig várom már a Nurnburgringet, ott nagyon jó lehet ez az autó !

Ez a játék olyan amire mindig vártam: rohadt szép ( bár nem hitech, de mégis nagyon szép...) nem kell setupolni, végre egy F1 autó ami teljesen jól viselkedik alacsony sebességnél is,és rohadt pontos a kormányzás ... mi kell még ? :)
  • ronnydown
    Én is megvettem, még tegnap, köszi a kódot!
  • MerlinW
    Jaja, össze:)
  • Alexease

Akkor ugy nez ki, osszejott a vasarlas?
  • Alexease
    Allitsd 400-ra;)
    De ha full linearisat szeretnel, miert nem hagyod alapon a beallitasokat?:) Nalam 900-on van a driverben, 900 a jatekban, es teljesen jo, eppen annyit megy, amennyit kell (logikusan:P).
    Ha tobbet vagy kevesebbet akarsz forgatni a kormanyon (a kerek/kormanyszog fix a progiban) akkor kell valamelyiket piszkalni. De ha mindkettot allitod, ugyanarra, semmi sem valtozik. Kiveve, ha kevesnek talalja. Valszeg a 380 eppen keves neki.
    Multkor tesztelgettem, irkaltam is ide, csak mar elfelejtettem ki kivel volt;)
  • MerlinW
    No, faragtam 3mp-et, 1:03 vagyok, már csak 6-ot kell lefaragni:)
  • lac coo
    Az mitől van, hogy beállítom a kormányom 380 fokra, ugyanennyire átírom az ini-ben is és meg sem lineáris? :)Nagyon picit, de a végén már nincs összhangban a kettő ...
  • MerlinW
    Köszi szépen, kaptam az alkalmon
  • Alexease
    Hetfoig 30% kedvezmennyel adjak a programot!
    Promo kod a vasarlashoz: ZG26D-GOIXC-XAWX0-K2VYU
    (Nem tudom, hogy egy vagy tobb embernek is engedi hasznalni, de szerintem jelentkezo sem lesz ra tul sok:))
  • lac coo
    Egy perc alatt már kezd rohadt vigyorgós lenni !!! :D
  • MerlinW
    Kipróbáltam, jó cucc ez:) Gurultam 3 hotlap-et, 1:06 lett belőle, de még nem ismerem a pályát:)
  • lac coo
    Ezek a féknyomok a kanyarokban, igaz ?
    Ha nem látnám a pályán milyen jól mutat tuti kiröhögném !!!!

• lac coo
    Mondjuk láthatatlan és szupergyors shadereket én is tudok csinálni ahányat csak akarsz ! :DDDDDDD

Amúgy nekem nagyon tetszik a grafika, nkp is bejön, olyan egyedi és szép az egész, de ez még azt is veri .
  • Alexease
    A shadereket;)
  • lac coo
    A ferrarit vagy a shadereket? :)
  • Alexease
    Nem tudom mi az uj benne, lehet hogy csak gyorsabb vagy valami lathatatlan dolog;) De bemasoltam az nKP ala, es azzal hasznalom:DD
  • lac coo
    Vagy nem lesz kéz meg új shader :))))

Amúgy mi új abban , real tükröződés eddig is volt .... Gumi viszont nagyon tetszik .