26
  • jimySz
    #26
    Oroszországgal foglalkozó nagyon jó hírújság és orosz szótár:
    posztinfo.hu
    oroszorszag.uhh.hu
    orosz-szotar.hu
  • Sir Ny
    #25
    Igazad van, legalább három vesszőhibát én is véte... ejtettem :)

    De nem is írnék cikket. De ha cikket írnék is, akkor megnézném a kommenteket, és ha valaki valami hibát vél felfedezni a cikkemben, akkor jelezném, hogy olvastam az észrevételt, és kijavítanám a hibát. Nagyjából így kéne működnie minden hírújságnak.
  • bosco05 #24
    Hiába, megmagyarázza ám :) Mondhatsz neki bármit :) #23-ban is van három szerkezeti hiba. Az is a nagy nyilvánosság ám Sir Ny, ha egy ilyen népszerű hír alá hozzászólást írsz :D Nos én leakadtam a témáról, különben is arra próbáltam rávilágítani, hogy ha hibát talál az ember a cikkben, akkor lehetne azt normális hangnemben kulturáltan közölni a bölcsész diploma hiányában szenvedő cikkírónak, de mivel ebben az országban mindenki ilyen kib*szott intelligens, ezért ez csak álom marad.
  • Sir Ny
    #23
    Te leszarod. Eleddig rendben van. Nekem van (nincs) bölcsész diplomám. Eleddig is rendben van. Az viszont, hogy a cikkírónak nincs bölcsész diplomája, az bizony nincs rendben. A magyarság, mint nemzet összetartó ereje a beszélt és írott nyelv. És azért, hogy ez egységes legyen, néhány ember megalkotta a magyar helyesírás szabályait. Nem azért, hogy mindenki úgy beszéljen vagy írjon, hanem azért, hogy aki szépirodalmat ír, vagy valami hivatalos cuccost, AZ tartsa be a magyar helyesírás szabályait. A cikkíró is. A köznépnek nem kell, sőt nem is szabad, mondhatni tilos, mivel a helyesírás szabályai az az éppen aktuálisan a legtöbbek által használt nyelvet fekteti le. Figyeld meg, ha hallgatsz tévét, vagy nézel rádiót, hogy az emberek több mint a fele nem mondja azt, hogy "az", hanem mindig "a"-t mond. Akkor is, ha a szó magánhangzóval kezdődik. És majd ezt nemsokára szentesíteni fogják a magyar helyesírás szabályaiban.
    De ez se lényeg. A lényeg ami lényeg, hogyha az ember nagy nyilvánosságnak ír, az írjon jól, és ne pocsékul.
  • smv
    #22
    Egyrészt irigylem akinek ez a legnagyobb problémája, másrészt sajnálom, hogy egy cikk/post/fórum hozzászólás elolvasása után valaki csak annyit tud hozzátenni a témához, hogy "elírtál valamit".... Nem lehetne már abbahagyni végre ezt a divatmajomkodást? Elhisszük, van bölcsész diplomád, lesz*rom.
  • Sir Ny
    #21
    Bocs, lemaradt: term oda nem kell vessző, de nagyon nem azért, amit te írtál.
  • Sir Ny
    #20
    Jó, akkor a rosszmájú nyelvtanbuzik, meg szokás lett, a cikkíró meg zseni és nyelvtanprof. ( nem kell ezt annyira mellre szívni. Ha felcsapsz egy könyvet akárhol, és elkezded olvasni, akkor tuti, hogy az első öt oldalon fogsz látni magyartalanságokat/érezhetően félrefordításokat )
  • Sir Ny
    #19
    Te hányszor buktál magyarból? Mert nagyon nem vagy képben.
  • bosco05 #18
    Amúgy annyira vicces, hogy mindig pont abban a mondatban van helyesírási hiba, ami a cikkíró írásképességeit firtatja :)

    "Vagy mert a cikkíró idióta, és nem tud magyarul?"
    / És elé soha nem teszünk vesszőt :P /
  • bosco05 #17
    Nem minden olvasó kezdi így, csak a rosszmájú "nyelvtanbuzik" és igen sajnos szokás lett sg-n, úgy látszik mindenkinek nagyon sok ideje van ilyen marhaságokkal foglalkozni :)
  • Sir Ny
    #16
    "Dehogy én írtam, nekem csak elegem van abból, hogy mindig úgy kezdi valaki egy hír értékelését, hogy a cikkíró egy idióta és tanuljon meg magyarul."

    Micsoda véletlen, hogy mindig minden cikk kommentje így kezdődik. Vajon miért kezdődik mindig minden cikk kommentje így? Ki tudja? Talán azért, mert minden olvasó rosszmájú nyelvtanbuzi? Vagy mert ez egy szokás lett az sg-n? Vagy mert a cikkíró idióta, és nem tud magyarul?
  • bosco05 #15
    Dehogy én írtam, nekem csak elegem van abból, hogy mindig úgy kezdi valaki egy hír értékelését, hogy a cikkíró egy idióta és tanuljon meg magyarul. Le lehet írni ezt a "hibát" normálisan is, mintegy építő jellegű kritikát, de ebben a formában ("Kedves esgés cikkíró, tanuljál meg magyarul!") szerintem egy rosszmájú piszkálódás. Ráadásként írta ezt egy olyan személy, aki a mindig szót sikeresen hosszú í-vel pötyögte be...
  • bosco05 #14
    Hibát vét okoskodása...

    Na itt elég részletesen kivesézi az emberke mindkét oldalt, ettől függetlenül szerintem nem ez a cikk lényege és én itt be is fejeztem. Legyen ezentúl is a cikkíró leszólása az összes első hozzászólás tartalma. Védjük a szintet.
  • Amergin
    #13
    Talán te írtad a cikket? A cikk jó, a hibák nem. És egy kommentben elkövetett elgépelésnek (javítási lehetőség híján ugye) hadd ne legyen már akkora jelentősége, mint a cikkedben leírt pongyola és helytelen fogalmazásnak, amit egy csomóan olvasnak és közben azt hiszik hogy ez helyesen van leírva.
  • Sidewinder
    #12
    Így mennek a nagy emberek Magyarországon is. Mentünk hazafelé paksról tavaly októberben. Jön szembe a kocsisor,látom jön egy merci,és villog a lámpája(még jó távol volt) meg a tetején +orrán megkülönböztető. Kerül mindenkit,nyom le az útról. Utána jött még villogós fekete Audi valamint több rendőrautó. Állítólag a terrorveszély miatt ez minden országban alap eljárás,de Magyarországon furamód szept. 11 előtt is így volt.Mi is lehúzódtunk ahogy tudtunk. Asszem valamelyik miniszter volt,mert nem hallottuk a hírekben,hogy Bajnai valami déli megyében látogatást tett volna.
  • Sidewinder
    #11
    Ha valaki hibát vét,akkor elrontja a hibát,vagyis NEM hibázik. Most nagy divat nyomni ezt a "hibát vétett" című dumát,de attól még helytelen.
  • bosco05 #10
    Jól van. Nyelvére igényes ember helyesen írja le a mindig szót. Istenem kell itt okoskodni. Nem tetszik nem olvasod...
  • Amergin
    #9
    Te tudod rosszul. Nézzél utána és ne védd meg a hibás nyelvhasználatot. Aki pedig cikket ír, amit sokan olvasnak annak sokkal nagyobb a felelőssége is, hogy a nyelvet helyesen használja. Bármelyik régi nyomtatott szótárt fellapozhatsz (mert a netes sok pongyolaság előfordul), vagy megnézheted itt, itt, itt, vagy akár itt is. Nyelvére igényes ember nem használja a 'hibát vét' hibás kifejezést.
    Bocs...
  • bosco05 #8
    appeared :)
  • Julius Caesar
    #7
    Grammar nazis appaered :D
  • Cat #6
    Van a blogján egy fasza kép, ahogy a "nagy emberek" mennek autóval. Felhívnám a figyelmet a szembe sávban jövőre, konkrétan lemegy még az utról is a konvoj elől:

  • bakagaijin
    #5
    Azért az kemény meló lehet, naponta 7.5 millió blogot olvasni, cenzúrázni, jelentéseket írni, "egyéb utóélet". Nem egyszerű... Link.
  • Pares
    #4
    Most akkor naponta 600 ezren látogatják a blogját, vagy már 600 ezren meglátogatták? Nem kis különbség!
  • bosco05 #3
    *jól *lehet
    Rossz a billentyűzet :)

    Amúgy azért kötöttem, mert elegem van, hogy minden cikknél az első hozzászólás cikkíró fikázás. Ha nem tetszik, nem kell olvasni. Ráadásul két teljesen jó dologba belekötni már már nevetséges :)
  • bosco05 #2
    1. Nem jó tudod, ehet hibát véteni, amire te gondolsz az a vétkezni...
    2. A mindig rövid i, "Kedves esgés olvasó, tanuljál meg magyarul!"
  • Amergin
    #1
    A hibát nem "véti" a magyar hanem ejti!! Véteni csak valami ellen lehet.
    Kedves esgés cikkíró, tanuljál meg magyarul!
    A blogger pedig jól látja a helyzetet, a birodalmak mindíg "nehezen viselték el" a szabad véleményformálást, pontosabban a saját létükre, vallásukra, társadalmi berendezkedésükre vagy gazdasági rendszerükre vonatkozó kritikákat, pláne az igazság kimondását. Attól mindenki prüszköl. A véleményhatalmat is "védeni kell" és erre valók a médiacselédek meg a lakájmédia.