Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy olvastam a Reality Kings 1066 mod-ról és tetszett amiket írtak, csak sehonnan nem tudom leszedni (strategyinformer oldal letöltése nem mûködik), ha meglenne valakinek nem tudná esetleg feltenni valahová... Illetve van-e valakinek tapasztalata ezzel vagy más modokkal, minden ajánlást szívesen veszek...
Elõre is köszönöm!
N
Én majd csak akkor fogom függetleniteni magam a Német Római Birodalomtól,ha házasodás/háború utján elég megyét irányitok és a Birodalom háborúba kezd vkivel.
A medve nem játék.
De mondom,nemtudom miért õ ült rá,hacsak a feleségem egy jó pár évvel ezelöt nem volt valamelyik ükükükükükükükük apjának a leánya.De ez már túl bonyolult lenne ha ezekre is mind odafigyelnék😄.Egy gépnek kéne lennem,hogy ezt megjegyezzem😄D.
Az elõbb úgy próbáltam meg földet szerezni, hogy csongrád megye örökösével eljegyeztettem a fiamat. Erre született egy öccse akit kinyirattam nagy nehezen, hogy a fiam örököljön a csajszin keresztül. Aztán megölettem az apját is hogy ne tudjon több örököst csinálni. Vártam amíg a fiam elég idõs lesz, erre... Az a liba akivel eljegyeztem csak úgy kámforrá vált és valami másik tyúk vette át csongrád megye irányítását. HOGY A BÜDÖS #&@!!@#&-BA?????
2: Vidd a flottát a partszakaszhoz tartozó tengerre, ott jelöld ki és klikkelj a szállított gyalogságra és máris partra tudod tenni õket.
Ezzel kapcsolatban egy kérdés: minél magasabb az opinionom vki. felé annál nagyobb az esély a házasodás +kötésére, még ha akivel akarunk annak elõnytelen is?
A másik kérdés,hogy ha sereget szálitok a hajóimra,hogy tudok idegen földön partra szállni?Mert az MI-nek simán megy nekem meg sehogy se akárhogy próbálom.A kikötendõ területen egy x-et mutat.
A válaszokat elõre is köszi.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
vagy primogenítúra lesz az öröklés, így a birtokaid nem osztódnak szét.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Lehet hülye kérdés,de nemrég kezdtem neki a játéknak.
Kössz a választ elõre is.
Az elective utódlás a legjobb, kivéve ha idõ elõtt meghalsz vagy az alapország több fontos hercegsége egy kézben van (és az nem a tiéd).
LETÖLTÉS
Pár napja megvettem a játékot, azóta tolom Magyarországgal, de pár dolgot nem igazán értek. Pl. ott van a két unokatesóm, Béla meg mittudoménkik, és plotnak csak azt választhatom, hogy elorzom Béla címét, de közben Bélával a világon semmi bajom, míg a másik rokonom eléggé utál, ennek ellenére õt mégsem választhatom plotnak. Letettem hát a megyéjébe a kancellárom, hogy fabrikáljon indokokat, de éveken keresztül sem történt semmi. Ugyanez volt egy szomszédos felém elég negatív országgal. Clamfabric nem hozott eredményt, bár egymásnak negatívak voltunk, nemtudtam betámadni. NPC Béla meg közben behódít mellettem vagy 3 területet 😊
Egyáltalán hogy tehetem meg, hogy xy ellen fordulok, ha erre nem ad egy plot lehetõséget?
Néha meg jönnek ugye ilyen infók hogy ki kit akar megölni, és ki támogatja. Ezekkel lehet valamit tenni, bebörtönzésen kívül pl beszállni a plotba és segíteni a gyilkosságot mondjuk?
LETÖLTÉS
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
De egyébként a Császárnak menyi belsõ ellensége van!Itt egy lázadó ott egy lázadó és nem csak egy-egy felbukkanó seregre értem,hanem elég sok tartomány -rajtunk kívül-is ki akar lépni.😄
1. Semmi jelentõsége nincsen, legalábbis én találtam semmi pluszt ezzel kapcsolatban
2. Ha tiéd a terület akkor teljesen mindegy, hogy azt oda adományoztad valakinek vagy nem, mivel az királyi birtok és azok bevételei a téged illetnek. Itt a lényeg az, hogy területet vagy képes királyoddal birtokolni, ugyanis, ha egy királyi birtokon várat, várost vagy templomot építesz az plusz egy birtokolható területnek számít. A különbség annyi - mármint, hogy közvetlenül a tiéd vagy nem - , hogy ha nem te irányítod akkor akinek adományoztad az is képes magától építeni. Illetve vele kapcsolatban bejöhetnek bizonyos eventek.
3. Összességében nem tud, itt a lényeg a hatalom koncentrációja. Egy herceg képes egy királyságot is magának követelni, míg egy gróf (báró) nem tud. Ennek egyébkén elégedettség illetve elégedetlenség szempontjából van jelentõsége. Ugyanis egy bizonyos hercegi cím mennyiség után negatív bónuszt kapsz a nemeseiddel való viszony tekintetében. Általában 3 esetleg 4 hercegi cím felett már címenként -10 pontot kapsz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
avsk: Eleinte a pénzbevételeket gyarapító épületeket érdemes tuningolni, azaz elsõsorban a városiakat. Alapvetõen a városi épületek hozzák a pénzt, a kastély a haderõt, a templom pedig kb átmenet a kettõ között. Mindenesetre érdemes észben tartani, hogy elég lassan térülnek meg az ilyen fejlesztések azaz, kb 50-60 év alatt hozzák meg az árukat ha 50/75/100 aranyért tolsz rájuk 1 fejlesztést. Pontosabban, a drágább fejlesztések % osan egyre lassabban térülnek meg, azért érdemes elõször mindenhol alapszinten elvégezni a fejlesztéseket.
pcoksari: ha idegen országgal viselsz hadat akkor kb semmi hátránya nem származik belõle azaz nem befolyásolja a hadjárat %-át. Legfeljebb annyi elõny van belõle, hogy nem tudja vezetni a seregét így kevesebb parancsnokkkal kicsit gyengébbek a seregei, de szerintem elhanyagolható mértékben. Csak a hazai lázadókat érdemes a sitten tartani.
Csahi: átlag 60-70évig szoktak élni, de újrabetöltögetõs módszerrel akármeddig elélhetnek.
avsk2: Tanulj meg angolul, minden sokkal egyszerûbb lesz. Kezdõ országnak pedig érdemes egy közepes méretû királyságot választani azaz: Lengyel, Magyar, Dán esetleg vmelyik spanyol királyságot. Talán a spanyoloknál a legegyszerûbb a játék mivel szinte mindenki a szövetségesed + vannak muszlimok a környéken akiknek bármikor hadat üzenhetsz ha egy kis hódításra vagy csetepatéra vágysz.
KÉRDÉS:
1. Mi a jelentõsége, hogy hol a fõvárosom?
2. Pénzbevétel szempontjából, érdemes e a tartományokon belüli város/templom/kastély közvetlen birtoklására felhasználni a demensét vagy pedig csak tartományok birtoklására érdemes?
3. Hogy befolyásolja, a ducy cím birtokosa birtokolja e a hercegség tartományait vagy azok más vazallus birtokában vannak e? Azaz ha a herceg birtokolja a hercegsége területeit akkor több egységet tud összességében küldeni nekem, mintha külön-külön vannak kiosztva?
Fent kezdtem az angoloknál az egyik dukeként, ha van ilyen...kikergettük a norvég-norman támadókat, bár nem értettem, hogy miért csak én segítek a királynak...közben szereztem pár tartományt (a harc hevében nem is láttam 😄 ), hoztam egy terkát a skótoktól meg egyet walesi határról... kikiáltottam a függetlenségémet, megcsapkodtam a királyt, aztán bepróbálkozott még párszor, a végén meg rárontottam egy 2 tartományos országrészért, itt meghalt az "uralkodóm", elszakadt a területem fele és eldöntöttem, hogy olvasok is közben 😊
Az ellenségnek származik gyakorlati hátránya abból, hogy a vezérkaruk fele a börtönömben ül? Mondjuk pénzért visszaadogatom õket...de van amelyik nem kell nekik...gondolom a kenyér és a víz nem kerül sokba, amit adok neki...
Volt amin felhúztam magam...felépítettem egy várost, kiírja, hogy rossz típus; heeee? nem gond, kiszervezem, de mi a franc az, hogy rossz típus?
Nektek hány évesen halt meg a legidõsebb uralkodótok?
Az enyémnek sikerült elérnie a 80 éves kort.
Bár elboldogulok sokszor az egyszerûbb angol mondatokkal,azért örömmel olvastam,hogy lassan,de biztosan készül hozzá magyarosítás,de tudna valaki segíteni valaki abban,hogy melyik mappába kell menteni a fájlt?
Másik kérdés ,hogy egy kezdõ játékosnak melyik népet ajánljátok inkább.Országgal érdemes kezdeni vagy inkább valamelyik ország vazallusaként avagy megyéjével ?Köszi elõre is a válaszokat.
http://www.paradoxplaza.com/press/2012/5/sword-of-islam-adds-playable-muslim-rulers-to-crusader-kings-ii
Ma újratelepítem az egész játékot hátha akkor megszûnik ez a játék közbeni kilépkedés.