Crusader Kings II

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi a segítséget!Biztos h ez a gond ,csak én tegnap kezdtem a játékot és még nemnagyon értem.EGy haverom aki meg mutatta meg már rég játszott vele és elfelejttette ezeket a trükköket.

Ha valakinek van kedve hozzánk beszálni multiba és nem zavarja õt ,hgoy nagyon láma vagyok akkor jöhet 😄 skypem :petiii.94
Pluskast
Érdekes. Saját magadnak kérted vagy esetleg egy, az udvarodba menekült nemes számára? Mert abban az esetben ugye nem lesz a tiéd.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Hello!SZiasztok!Következõ a problémám:Apuliával kezdtem játékot és claims CB-vel lerohantam Salernot ,de mikor 100%ig elvertem nem tudom az országomhoz csatolni,a béke lehetõségek között az Enforce Deamands lehetõségnél nincs ott hogy megkapom salernot.Ki is próbáltam és független állam maradt.100prestiget kaptam ,de claimom elveszett és semmi más nemtörtént...

Valaki tudja mi a szar van _?😞
Kopiati
Ha börtönben vannak, szedd el a földjüket, és add magyaroknak...

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

háát ha módonban ált mindig a királlyal neveltem fõl a gyerekeket,és a lehetõ legpozitivabb tulajdonságokat kerestem nekik-bár törekedtem hogy több és több piety-t is szerezzek.
Igaz,hogy északon egész lengyelország területén lázadoznak a nemesek-amúgy Mo.-al vagyok de egy örökösödési háború folyamán megkaparintottam egész Lengyelország területét-és minden lázadás után be is zárattam õket.Már lassan dugig lesznek a börtöneim lengyel urakkal.Pedig igyekszem õket kiengesztelni,de háát...
Amugy a kémet használom is,több indokolt bebörtönzést elintézet nekem😊.
Kopiati
72 letöltõ máshogy látja😊

Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%

Szerettem volna letölteni a magyarítást de nem tudom ,mert a fájl privátra van állítva, vagy valami ilyesmi
Pluskast
"Csak azért említem meg ezt a tényt,mert nem rémlik,hogy a középkorban az összes új uralkodóval (ami vérörökös) ennyire un-szimpatizáljanak."

Óóóó dehogyisnem! 😊 Javaslom, hogy olvasd el az alábbi könyvet😊

14 éves voltam kb mikor elõször olvastam faterom könyvespolcáról. Az egyik legjobb és legolvasmányosabb könyv e témában.

Hát ha állandóan tömegesen fellázadnak, akkor valamit rosszul csinálsz, én ajándékot szinte soha nem adok nekik, ha fellázad egy-két ambiciózusabb fajta, akkor legfeljebb mennek a tömlöcbe gondolkodni. Mi az a mínusz amiért nem szeretnek? Más a nemzetiségük? Akkor neveld át a kölykeiket. Érdemes úgy tanítani az örököst hogy sok zöld tulajdonsága legyen (bátor, kedves, nagylelkû), attól szeretni fogják, a pirosaktól meg rühellik. A kémfõnököt érdemes felderítõ üzemmódban a fõvárosra rakni, hogy hamar megtudd ki áskálódik a korona ellen, ne csak akkor amikor a fele királyság csatlakozott hozzá.
Egyébként korhû a felfordulás a királyváltás idején, az Árpád-korban szinte mindegyik örökösödés trónkövetelõkkel meg lázongással járt együtt.
Lehet hogy egyedül vagyok ezzel a nézettel,de csak én gondolom úgy,hogy hülyeség az az opció,hogy minden egyes uralkodó meghalása után az összes vazallusom opinion-ja drasztikusan csökken?Annyi pénzem és szabad városom nincs,hogy lefizessem/odaadományozzam nekik,ráadásul 1 lefizetés/ajándék nem is lenne elég 1 vazallusnak.És nekem van vagy 6-7 több tartománnyal rendelkezõ (vagyis erõs) úr és kb.még 8-9 kisebb hatalmú.Ha az erõsebbek fele is fellázad (és fellázad,mert már nem tudok nekik mit adni...) csak a szövetségeseimmel tudnám helyre rakni õket.
Csak azért említem meg ezt a tényt,mert nem rémlik,hogy a középkorban az összes új uralkodóval (ami vérörökös) ennyire un-szimpatizáljanak.És ez már a 3. ilyen királyom.
Még megérteném,hogy nem kedvelik az új királyt,ha a megkoronázása után elvesztik az urak a városaikat,tartományaikat.De errõl szó sincs,mindet megtarthattak,és most az akár +86 opinion vazallusaim is lementek mínuszba harmadik alkalommal,pedig a kapcsolatom velük elég jónak mondhattam mindvégig,miután lekenyereztem õket.
Kivéve ha nem legalizált fattyak.
Pluskast
Ha van két fiad akkor van örökösöd nem?

és akkor mi van ha kasztília királya vagyok van 2 fiam 3/1 évesek és nincs utód most akkor wtf?
ezesetben megfontolom a játék megvételét 😊 köszi a választ...

Kopiati
Hivatalos fórumon...

scripting tutorialt hol találnék a játékhoz?

Erre találták ki az anyaági (matrilinear) házasságot.
Kovetelesek fabrikalasa soran lehet a kiralyi tronra torni?

A hercegemnek sikerult 4 leany gyermeket nemzeni.Most amikor elhunyt,megorokolt mindent a legidosebb.Viszont kiirja h a dinasztiam ki fog hallni(gondolom mert senki nem viszi mar tovabb a regi csaladi nevet)akkor az o halala utan game over?
S ha igen mit tudok tenni ez ellen??!Eleg sok jatekidom van mar benne.

Elvileg a demo idõkorlátos például, nem azzal játszol? vagy lehet a warez verzio is ilyen.

A steamnek azért van elõnye és mintha a nagyon idegesítõ dolgokat javították volna. Régebben volt olyan hogy ha dvd-t megvettem akkor is a felhõbõl kezdte installálni a dolgot elsõre 😊 De ami hatalmas elõnye az az hogy ha két meghajtóra osztod a merevlemezt akkor nem kell újratelepíteni a játékokat egy op.rendszer újratelepítésnél,mert nem használja a registyt. Személy szerint állandóan offline-ra rakom hacsak nem telepítek vagy frissítek valamit.

mostmár 32 nap után megáll...
üdv újra kérdésem lenne eddig pöpecül ment a játék de valami oknál fogva mostanában megy 2-3 hónapot és megáll nem csinál semmit megfagy így játszhatatlan ha valakinek volt ilyen problémája és megoldotta ossza meg velem is köszönöm
Értem, köszönöm 😊
Hali,
Évek óta Paradox rajongó vagyok, megvettem a CK II-t, de a Steam-es megoldást meg az in game értékesítési húzásokat nagyon útálom, benneteket nem idegesít?
1. Ha kettõnél több hercegi címed van, akkor a többi már rontja az összes vazallus véleményét, szóval állandóan lázadozni fognak a grófjaid. Érdemesebb inkább kis hercegségeket fenntartani.
2. Szövetséges lettél a királyokkal (feltételezem nem ugyanahhoz a királyhoz ment feleségül mind, bár az új DLC-vel ez már nem lehetetlen 😊
3. Lásd 2. hadat üzenni meg csak megfelelõ indokkal tudsz, ha jogosultságod van egy címére (neked vagy egy vazallusodnak), ki van átkozva, pogány stb.
Kopiati
Lehet fel kéne telepíteni😊

Ja és 4. Az uralkodó szerkesztõ nem mûködik ,mert hiába kattintok a kis ikonra nem történik semmi.
Hogy lehet elvenni az összes hercegi címet ha magamnak akarom? Mert némelyiket el tudom venni, de a többit nem lehet. Azért akarom mert ha nálam vannak a címek akkor csak a grófok lázadnak fel max 1-2 tartományi területen, de a hercegeknél akár fél országrészek is.

Még lenne pár kérdésem: 2. A király összes lányát hozzáadtam egy másik királyhoz, így királynék lettek. Ebbõl származik valami elõny?

3. Hogyan tudok egy másik országgal szövetséget kötni, illetve szinte senkinek nem lehet hadat üzenni. Miért?
Akkor a kiralyi cim,csak behazasodassal fog menni??

Grats!!

Nos én is próbálom a espionage and assasins vonalat de tényleg reális lett. Alulról indulva ez szinte állandó lebukás megfelelõ tulajdonságok és jellemzõk nélkül 😊

Azért jó, mert ha magas vagy abszolút, akkor nem tudod a szomszéd herceg arcát bezúzni a földjéért, hiába van rá jogos jussod, csak az öröklés játszik.
na most lehet hogy én vagyok a hülye sõõõõt biztos de nem tudom felrakni a 1.05 öt 3 helyrõl tölöttem már le de nem jó ugyan az a hiba valami károsodott és kérdezi h próbálja e betölteni mondom ja és baxik bármit csinálni 1.00 verzióba meg nem tölti be a magyarítást bevallom tört letöltött verzió de eddig angolul nem ngyon fogott meg a játék fõlleg mivel fizikai képtelenség(nekem)a történelmi idõkön belül magyarországhoz csatolni elfoglalni akármi horvátországot csak a kancellárommal tudok 1-1 provinciát elfoglalni amivel a kislábujjam is tele van kérem segítsetek nem értek ehez a játékhoz bár nem mai motoros vagyok....
Akkor mi az ut a kiralyi tronig.Hercegkent csak behazasodassal tudok odajutni?Cselszovesek kozott 1edul ez a korona fennhatosaganak csokkentese van,a szokasos titulusok betoltesenek ambicioja kozott.

Kopiati
Csak rövid távon jó, utána jó lázadni, mert a király kevesebb embert tud behívni, de egyébként meggyengül az ország tõle, és a legalacsonyabb, az már neked is káros, mert nem tudsz tábornokokat kinevezni...

A korona fennhatosaganak csokkentese miert jo nekem(hercegkent)?

Pluskast
Nagyon szép ez a Hastins-i csatajelenet! 😊 <#eljen>

Nem igazan sikerult meg rajonnom h mitol allnak a cselszovesekben mellem v ellenem.Hiaba ajandekozok, kedveskedek neha akkor sincs semmi partolom a szarkavarasban. :/

Kopiati
A részleges magyarítás: LETÖLTÉS

Ha hibát láttok, kérlek írjátok be mi volt az!
Az aláírásomban található www.hungamer.net oldalt kérlek like-oljátok, szerkesztõ vagyok azon az oldalon, valószínûleg a végsõ verzió (egyszer...) innen lesz majd elérhetõ, sokat jelentene a támogatásotok!

Abszolult jo lett,hangulatos!
A forditas meg mar nagyon varos.

Kopiati
Banner remélem tetszik mindenkinek!😊 Holnapra várható a magyarítás legfrissebb verziója. (ismét egyedül fordítok, de kb. 1500-2000 új, magyar sor lesz benne.)

Kopiati
Nem csak morálra, hanem van támadó-defenzív stb bónusz (partaszállás, folymai átkelés, stb-stb....és ez mind le van írva😄

Észrevettem,hogy csata közben az egyik fél plussz modositokat kap a moráljára a másik negativat.A terepviszonytol függõen.A kérdés,hogy mitõl függ,hogy én most a negativat,pozitivat esetleg semmit nem kapok?Arra gondoltam,hogy talán akkor kapok pl. plussz morált ha hegyekben vagyok a seregemmel és betámadnak ott.Merthogy az emelkedõk mindig is könnyen védhetõk.
Koszi.

Kopiati
Akkor a te jelölted (az aktuális dinasztikus jelölt) nyer, (ha nem tied a hercegség, és akkor van egál, akkor a gép jelöltje nyer)

Akkor mi van ha egalra jon ki a szavazas?

Kopiati
Aztán cselszövéssel visszaszeded, úgyis neked lesz több földed a birtokon belül..., és így szépen feltudod aprózni az ellenségeid...

Ertem.
Igy viszont mindig ott a kockazat h nem valasztanak be.

Kopiati
Hagyd választhatón, amíg nem lesz magas a korona fennhatóság, mert akkor promogenitúrára kell egybõl áttolni, a választásos addig a legjobb megoldás, mert a birtoktalan utódok nem pampognak, és a birtokaid nem osztódnak fel.

Nagy harcok es meg tobb ver aran sikerult elernem h valaszthato legyen a hercegi rang.Talan meg tobb mocskos tenykedes utan sikerult is vegre benyomnom magam!Na most hogyan tudom visszacsinalni a valaszthatosagot,mert innentol persze mar nem fontos a csaladomnak ez a dolog...? 😊