Crusader Kings II
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Általában pénzhiány a megjelenés oka, akár pár nap minusz esetén is a tartományaidban hirtelen mindenki megkergül és évekre kiható hátrányokat okoznak. persze pár egyéb esemény (random és nem random) is okozzhatja, ám a pénz hiány a fő gond, ami persze könnyen előfordul, ha nincs 100-200 dukát kéznél az aktuális random fizes félévnyi bevételt vagy leég az ezer dukátos épület esemény.
Megszabadulni tartós pozitív zsetonnal lehet, segít, ha a tanácsosaid értik a dolgukat, illetve a saját steward értéked is erősen számít, magas éltszínvonal (prosperity) segít, ám ezt persze erősen rontják a nevezett események és annak okai, így nem garantált, hogy megmarad mire számítana.
A terület megszerzéséhez kell egy kijelölt kedvezményezett. A legtöbb pontot adó erő, ha van kedvezményezettje, megkapja a területett, és a többi kedvezményezett az új birtokon lesz kisebb nemes. Persze lehet azt is választanod, hogy a területett a kedvezményezett helyett magadnak igényeled, és ekkor benyelheted a királyságot, ha legnagyobb voltál, ám ezt nem veszi jó néven a Pápa.
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Utoljára szerkesztette: skory92, 2019.09.22. 16:44:49
Vagy a nevezett módon bekerülsz az öröklési listára (te vagy családtagod) és véletlen mindenki aki előrébb volt, hirtelen vaddisznó általi mérgezést szenved, akkor következő örökléáskor a korona hozád (családtagodhoz) kerül, és persze nem kell megvárnod, mííg lesz új gyereke az aktuális királynak, ő is kerülhet vaddisznók közé.
Vagy ha a claim nagyon nem akar összejönni, akkor egyszerűen kiírtod a korona minden jogos tulajdonosát, és így az mint cím elvész, és ha tiéd elég nagy része magyyarországnak, újralakíthatod majd.
Vagy megváltoztatod az öröklés menetét intrikával és frakciókkal, hogy választott legyyen, és megváléasztatod magadat.
Hogyan, miként, lehet egy koronára szert tenni hercegként?
Visegrádi herceg vagyok épp, az előzőekben regnáló király konkrétan tönkre vágta az országot, amíg el nem fogtam, be nem zártam, és végeztem ki rögtön. Most a fia ül a trónon.
Lényeg: gondoltam átvenném a helyét, van egy csomó címem, rengeteg dukátusom van (vagy mi).
Hogyan lehetnék trónbitorló? Mi a feltétele, valamint konkrétan hogyan kell csinálni? 😞
Gondoltam arra is hogy először független leszek, saját királysággal, de akkor nem magyarországot viszem tovább, ami a célom lenne...
A limitált és variánsai különféle útvonalakat engednek, illetve a de jure fennállása estén hagyja megtartani a távoli területett (ami nincs közvetlen összeköttetésben a fővárosoddal.)
A teljes (total) más csak a limitált tengeri útat engedi (azaz egy tengeri mező lehet a távoli terület és a fővárosodat elérő útvonalon., egyélbként még a de jure terület is függetlenedik.
Ezek alól kivétel, ha klözvetlen tulajdonod a távoli terület, hiszen akkor nem mint uralkodó öröklöd meg a területet, hanem a családé, és senkinek semmi köze hozzá😊
Én a harsh változatott tarom jónak, esetleg a significant, ha tengeri biradalmat akarsz építeni.
1. a kapcsolat vele, ez a legfontosabb
2. a törvények
3. de jure jogok. Ez egy kicsit zavaros nekem is, a lényeg annyi hogy bármilyen szinten(hercegség, királyság, birodalom) legyen rá de jure jogod, különben kevesebb katonát ad az adott tartomány.
Ez a 3 dolog vonatkozik mindenkire a játékban.
Megmondom őszintén, én a városokat nem szeretem. Persze pénzt ad, de katonát alig és az nekem fontosabb. És ha keresztény vagy nem is tudod megtartani magadnak.
Amúgy ugyanez a tendencia vonatkozik a hercegségekre is? Hogy a hercegségünkön belül több odaadományozott grófságunk van, ők is e szerint adóznak?
Utoljára szerkesztette: arel, 2019.08.11. 11:35:06
Remélem érthető volt 😄
A grófságon belül úgy tudom a városok/templomok/várak a feljebbvalónak vagyis a tartomány urának a grófnak adóznak, nem? Vagy rosszul tudom? És ebből következtettem ki, hogy a városok nagyobb pénzbevételük okán több adóhoz jutok.
Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2019.07.31. 10:34:59
Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.
Hát, a király a legkisebb hűbérúr, szinte semmi ráhatása nincs a nagyobb házakra - a centralizáció, vagy a korona befolyásának növelése lehetetlen.
Ha szétesnek a spanyolokat legázoló muzulmánok, akkor belőlük lehet 1-1 tartományonként a rokonoknak juttatni vmit - de ekkor megint csak egy újabb trónkövetelővel és lázadással lesz több.
Ha nem sikerül az angliai kaland, akkor meg a HRE foglal el területeket örökléssel -> lehet, hogy ezt kezdetben nem kéne zokon vennem, hiszen csak az akkor még megzabolázhatatlan hűbéresek száma csökken?!
Vagy egyáltalán: a kezdeti királyi ház eleve halálra van ítélve és inkább az egyik nagyobb hűbéresével kéne nekiállni a francia kalandnak?
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Azt meg tudod csinálni hogy építesz egy kastélyt, kiadod valami öreg, gyerektelen szerencsétlennek az udvarodból a tartománnyal együtt és amikor meghal akkor visszaöröklöd az egészet.
Tegyük fel, van a tartományban egy város, egy kastély és egy templom. A város a központ, de te a kastélyt szeretnéd. Ehhez csak annyit kell tenned hogy odaadod a tartományt annak a bárónak aki a kastélyt is tartja, így az lesz központ. Ezt megcsinálhatod a többivel is, tehát ha papnak adod ki akkor a templom kerül előre és püspök lesz belőle. Viszont ha nem csak a tartományt, hanem az egész hercegséget is odaadod ennek a papnak akkor már érsekség jön létre. de ami még jobb, hogy ha a hercegséget egy polgármesternek adod akkor létrejön egy új kereskedő-köztársaság. Ilyeneket érdemes tartani, mert elég szép summát termelnek ha tudnak terjeszkedni.
Remélem érthető volt 😄
Köszi a helpet ha tudtok rá gyógyírt
ROME Imperatort veheted folytatásnak, addig amíg nem lesz CK 3
Geneius, strong, meg pár hasonlós pozitív, és ezek negatív részei, meg a genetikus korcsulások (hare lip, stutter és hasonlók), míg a legtöbb trait az nevelés és döntés meg random alapján kerül a karakterhez, a genetikusak kis százalékkal bukkannak fel maguktól születérkor (és elvétve egyéb módón, ám azok tényleg ritkák), viszont ha a felmenők közt van legalább egy, akkor máris dupla rá az esély, ha gyakori (asszem 5 a 32-ból arány), akkor mégtovább nő és így tovább, ezért egy családban akár egész sikeresen elelehbnet ezeket terjeszteni, ami jó tulajdonságnak nagyon hasznos, rossznál katasztrofális lehet.
Van-e genetiaki tulajdonsága (negatív szinte kizáró ok, pozitív nagyon értékes, főleg a nagyok)
Kivel ad szövetséget (amíg ez érdekes, egy idő után kit érdekel)
Hoz-e claimeket vagy örökséget
Tulajdonság (elvétve fontos, bár ha épp kell egy extra tartomány, akkor lehet, fontosabb a szövetségnél)
jocika: az hogy mit nyersz a házassággal. Elsősorban hogy milyen claimet szerzel így, másodsorban hogy milyen szövetséget kapsz vele. Ez a két legfontosabb dolog. Csak ez után jön hogy lehetőleg normális értékei legyenek. A presztízs meg senkit se érdekel, azt 345.234 más helyről lehet szerezni.
Probálkoztatok olyannal, hogy az egyik csatlóst ellátjátok némi zsebpénzzel annak reményében, hogy támadást indít egy jog szerint hozzá tartozó területért?
Tanácsos az utódokra figyelni, ezt már én is megtanultam, főleg ha nagyobb területük van.
Meg kéne nézni miket ír a véleménynél. (opinion)
party promoted to: super goober! ignored list: pares,tetsuo