70
  • Tetsuo
    #70
    Ez azert van, mert mindenki a penzre megy.
    Mellesleg ez egy regivagasu akciofilm, gagyi sztorival, hatalmas keptelensegekkel.
    Az ujabb Predator-filmtol en vhogy sci-fit vartam, vmi komoly tortenettel.. dehat ez szubjektiv. Ha ma megnezunk egy regi Stallone v Schwarzi filmet, ugynilyen baromsagokkal van teli, csak anno az hatott az ingerkuszobunkre is, ez mar nem tud uberelni egy mai effektorgiat, a tortenettel sem ut, a fenykepezes vagy a szineszi jatek sem komoly... kb csak nosztalgia.
  • zoltannemeth
    #69
    Ez szar, az szar. :S Nevetséges!! Ezért utálok fórumra járni, mert csak ezt olvasom! Ha valaki esetleg beírja hogy neki tetszett, akkor ő van leoltva a sárgaföldig hogy milyen kretén hülyegyerek hogy ilyen szennyedék hollywoodi film tetszett neki. :S
  • gamer33
    #68
    Én a rendező filmjeit nem láttam de amit innen onnan olvastam ill. láttam nem igazán tetszett úgyhogy fenntartásaim vannak a filmmel kapcsolatban.
  • jaspercry
    #67
    HÚ basszuskulcs! Kisé szidni szerettem volna ,ezt a filmet,de végigolvastam a hozzászolásaitokat.Azt gondoltam ,hogy sokaknak tetszik..,így mondom beszolok!Ahogy látom, már nincs mit mondanom,kivételesen a egyettértek a többséggel.
    10/6 finoman mondva(csak mert Nimród)
  • Ayma
    #66
    Hát részemről egyszer megéri, talán mozi is lesz, de tuti előkaparom a régi swarcis dvdt otthon, hátha sürgősen mek kell néznem:)
  • opeca
    #65
    Attól se várjál többet, vagy pont annyit, amennyit a trailerben láttál. Robbanások meg lövöldözések, illetve inkább az elmúlt évek akciósztárjaiból egy mustra.
  • Major
    #64
    Megnéztem múlt héten moziban, de szerintem sem lett nagy durranás. Nekem a szállítmány sokkal jobban tetszett, bár akkor egyedül néztem meg egy közepes teremben, győrben lol.
  • Running
    #63
    Moziban láttam, és fájó szívvel távoztam. Ez a film egy rakás szar lett. Gyenge volt minden szempontból, a rendezést is beleértve. Értelmetlen sztori, unalmas karakterek, idétlen visszanyúlások, tulajdonképpen az egész filmnek semmit értelme se volt. Jobb lett volna inkább másra költeni ezt a pénzt.
  • Fratello
    #62
    Sokáig tűnődtem mi zavar a filmben mert alapvetően nem lett szar, csak valahogy nem volt az igazi... Utána rájöttem hogy ugyanaz a baj mint a Kontrollal volt:
    A rendező nem igazán tisztázta magában forgatás előtt hogy pontosan milyen műfajú filmet akar vászonra vinni, így a Kontrol egy zavarosan összerakott szocio-thriller-horror-drámavígjáték lett, a Ragadozók pedig egy ennél is működésképtelenebb mix.
    Egyrészt próbál visszanyúlni a 80'-as évek stílusához (az első Predátorhoz), de ezt rendkívül erőtlenül teszi (mintha félt volna attól hogy elkönyvelik a filmet agyatlan akcióorgiának), másrészt ebből fakadóan mindenáron karakterdrámát próbált beleerőltetni oda is ahonnan az nagyon kilógott (pl. a
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    film végi sorozatgyilkos-doki (akit nem is értek mire fel választottak ki a predátorok, talán imponált nekik egy "nőstényeket" orvul hátulról méreggel elintéző majd feltrancsírozó sorozatgyilkos?)
    tipikusan ilyen elem volt).
    Külön szívfájdalmam hogy a film az égvilágon semmit sem tesz hozzá a predator-univerzumhoz (a "nagypredik-öldösik-a-kisprediket-a-hatalomért" megainformációt leszámítva).
    Szóval a nagy Predator-visszatérés erősen felemás lett... Már csak az Expendables-ben bízok! :)
  • winnie
    #61
    azt, hogy észre kell venni, hogy miről szól a poszt. például az a grafika. annak mi értelme? a hétvégén mutatták be a piranha 3D-t. megbukott. ott lehetne érvelni a 3d ellen. viszont a grafikonon az 90%-kal szerepelne, mert annyi volt a 3D-s bevétel aránya. (egyébként az év 12 legsikeresebb filmjéből 7 3D-s volt. nem hogy nem haldoklik, hanem az ellenkezője.) azért a csökkenés, mert egyszerre annyi 3D-s film jött, illetve egyes filmeket annyi vásznon mutatnak be, hogy a 3D-s vásznak aránya csökken, ez fizikai törvényszerűség.

    ui: a 3d-ben az a vicces, hogy meglehet, hogy valaki nem is képes valamiért jól látni, és sosem tudja meg, hogy mi a nagy felhajtás. más pedig már attól az élménytől is oda vissza van. egy dolog tény: a 3 az olyan mint a kódolt hbo. nem látod jól a képet, csak, ha magadra kapsz egy dekódert, amiért fizetned kell. összeesküvés a jegyárak növelésére. ezért jók az olyan filmek, mint a titánok harca, ahol szemüveg nélkül is élvezhető a kép:)))
  • hajnaltores
    #60
    Hát, Dynamic-cal részben egyet értek, már cáfolom saját magamat is...nagyon kiszámítható klisés volt, a párbeszédek ócskák voltak...Hálózat tv-n szoktam ilyet látni....Karate tigris 6 - a leszámolás napja
  • hajnaltores
    #59
    Ma néztem, a bugyuta csavarok ellenére és a rossz befejezés ellenére, erős B film lett, szóval, gyenge A :)

    Laurence Fishbourne jelenléte fölösleges volt, mint lecsóba a méz, (gondolom Nimróddal összespanoltak a szállítmány alatt) pedig benne bíztam, hogy rendet tesz...többet lehetett volna operálni az első film-el, jobban rájátszhattak volna a 23 éves alap Predatorra, bár avp-knél erősebb volt, lehetett volna többet kihozni az egészből, bolygó részletesebb bemutatása, több lény, stb...olyan érzésem volt, hogy Rodrigez mosatja a pénzét Antal Nimróddal...Talán jól éreztem....
  • Merces
    #58
    ...hát ami azt illeti jobbakat,pl a cg alienek nyomába se érnek a régi zacskószörnyeknek
  • sandor8206
    #57
    kurvára nem tartozik ide, szóval gratula, hogy sikerült a sok tökkelütöttnek ide is beleszőni az Avatart
  • Dynamic
    #56
    Jaj hagyjuk már! Egy idő után már szánalmas volt az a felhajtás, ami a 3D körül ment. Sokan már szinte koszinusz pí-vel számoltak mértani közepet, hogy a lehető legjobb legyen a 3D-s élmény. Aztán végül is olyan gyenge volt az Avatar 3D-je, hogy merem állítani, bármelyik más 3D-s film(amit én láttam) térhatása nagyságrendekkel jobb volt, mint az Avataré.
  • Dynamic
    #55
    A forgatókönyv olyan, amilyen. Egy predátor filmtől nem várok nagy fordulatokat, de ettől eltekintve is végig olyan érzésem volt mintha valami gagyi Film+-os vagy ócsó Asylum filmet néznék.
  • gulyasandras
    #54
    Ehhez mit szólsz?

    Arrüól nem is beszélve, hogy egymást hülyítetteék az emberek: te nem jó 3d-ben láttad, az se jó, ez a 3d a legjobb, hol ültél, nem jó helyen ültél stb.

    Több ismerősöm is 4-5. alkalommal azért ment moziba, hogy "végre úgy láthassa, ahogy kell".
  • pokolfiu
    #53
    hogy jön a 3D a predators-hoz?
  • Elemir
    #52
    Két erős probléma van. Egyik az írással a másik pedig a 3d kérdéssel lentebb.
    Az írásban az a baj, hogy azért, mert magyar és nyomni kell, még mondhatod a filmre, hogy szar. Nem kell a mellé szövegelés...

    3D-ről meg annyi, hogy a Végső Állomás 3D előtt és óta nem láttam szép 3D-t. Avatar is szar volt, semmit nem adott a 3D
  • gergely64
    #51
    Egy gyenge "történetről" lehúztak egy újabb felejtős bőrt! Az eredeti az újdonságával egy jó fantasztikus akciófilm volt, de ez a *Rómeó és Júlia IV. kiadásban* csak időpocsékolás a vászon előtt!
  • boomsly
    #50
    Olvasom az IMDB-én és a magyar "fórumokon" is a negatív kritikákat.
    Egy valami nagyon gyorsan lejön belőle: ha negatív, akkor az nem is a magával a produkcióval, hanem olyan lényegtelen szálakkal foglalkozik, mint a rendező NEVE, NEMZETISÉGE vagy hogy Brody nem egy "ALFA-HÍM" kategória és a többi.
    Az hogy a színészi alakítások hihetőek-e vagy a karakterek hogyan lettek megszemélyesítve arról persze csak a pozitív kritikákban lehet hallani.
    Külön szívmelengető vagy épp torokszorító volt, hogy újra az eredeti zenei alapok csendültek fel benne!
    Amúgy meg a kezdet kezdetén 7.6-ról indult a film, ha jól emlékszem és most is 6.9-en áll a szavazásban.

    Ez a film, ebből a költségvetésből nagyon szépet alakított.

    De hadd kérdezzem meg a szagértőket: eltudnák mondai omg és lol nélkül mi bajuk van a forgatókönyvvel vagy a scriptel?
  • pokolfiu
    #49
    hehe... ez egész jó, de nem az ízlésem, legalább neked van képzelőerőd...
  • uniu
    #48
    hagyd...sztem ő még ott tart, hogy milyen ha más rakja a péniszét a popsijába :))
  • winnie
    #47
    "És ha csak 3D-ben nézhető az baj. És bizony az Avatar esetében is pont erről van szó."

    az avatar esetében pont erről nincs szó. az elmúlt időszak nagy 3d-s filmjei közül az avatar esetében volt a legmagasabb a 2d-s bevételek aránya. nem véletlen, hogy a fapados dvd-k is ilyen népszerűek.

    akik nem istenítik a filmet, azok szeretnék azt hinni, hogy a siker kulcsa csakis a 3d. nem.
  • immovable
    #46
    Magadban beszélsz. S te akarsz érvelni?
  • immovable
    #45
    Moziban láttam avatart, de nekem ott is egy fostalicska volt. (valszeg az én ízlésem szar). Akciófilm témához tökéletes ellenpélda a TF2, atom kép, debil "történet", így a film egy nagy nulla.
  • opeca
    #44
    Az Avatar külön kategória, de igenis otthon egy sima, tálagos jó iparosmunka. Nincs benne komoly csavar, nincsenek benne nagy drámák.

    Szóval egy sima, nagy költségvetésű sci-fi.

    És ha csak 3D-ben nézhető az baj. És bizony az Avatar esetében is pont erről van szó.
  • pokolfiu
    #43
    ezis gyenge volt mint mákostekercsben az indukció....
  • fade2black
    #42
    vannak dolgok amiket meg kell ízlelni és csak utána tudod milyen.

    hiába olvasod el szüzen 10évesen, hogy a vaginába belerakjuk a péniszt utána meg fel le mozgunk nem fogd tudni mi a jó benne, sött rossznak itéled mert undorító.
  • pokolfiu
    #41
    hogy milyen ízű? nem azt nem hiszem... de ha tudom, hoyg pl nem szeretem a kaprot, s elolvasom a kapros-túrós pite receptjét, tudni fogom, hoyg nekem nem fog bejönni, mert egy alkotóeleme számomra nem jó, nem elfogadható, mint esetében a főszereplő... nem tudom ennél jobban körbeírni, ha így sem érted, akkor feladom, élvezd tovább azt amit csinálsz...
  • galmat
    #40
    A látvány nagyon is fontos, nyilván nem helyettesít egy jó sztorit, de az akciófilm legalább 50%-ában a látvány a lényeg.
    Egy életrajzi drámában nem az, ott elmegy a rosszabb képmínőség, hang, de egy akciófilm értelmét veszti ha gagyi-mozis változatot nézed otthon homályos képpel és vízalatti hanghatásokkal...

    Egyik ismerősöm mondta még decemberben, hogy ő megnézte az Avatar-t és nem tetszett neki. Mondom, na, és IMAX3D-ben, vagy sima moziban láttad? Erre ő: otthon.... na jóó van....
  • immovable
    #39
    Ha nem tudod ki és hány éves, honnan veszed, hogy szánalmas és igénytelen? Vagy abból következtetsz, hogy egy B filmet rossz minőségben néz meg? Te kis pszihomókus te.
    A sztori megítéléséhez nem kell HD kép. S egy film minőségét a történet adja, vagy a látvány? Persze kinek mi a fontos. Ki is az igénytelen akkor?
  • immovable
    #38
    Gondolom a receptet is csak elolvasod s már tudod is milyen ízű mi? Szegénykém, gyengék az "érveid". Ezt bebuktad pistike.
  • pokolfiu
    #37
    ha tájékozódott volna tudta volna a szereposztást is... ez elég gyenge érv volt tökimaki...
  • Gabesz lenox
    #36
    Nem érdekel ki vagy,nem érdekel hány éves vagy,de ameddig ilyen szánalmas igénytelen emberek minősitenek filmeket akik egy szaros mozis, felvétel alapján tudnak értékelni egy filmet az az igénytelenség felsőfoka!
  • pokolfiu
    #35
    akkor ajánlom mindkettőtök figyelmébe olvasási tanulmányként a film rövid leírását... egy szem zsoldos volt benne a többi fegyenc meg bűnöző...
  • IMYke2.0.0.0
    #34
    Szívemből szóltál!
  • Griphons
    #33
    Hát ez bizony elég szánalmas film lett. Ismét megcsodálhattunk egy amerikai csöpögős drámát, amiben a bátor amerikai zsoldos megmenti az érzőszívű és gyönyörű izraeli desszantost, és jól egymásba szeretnek. Hányni tudnék.
    Lehet hogy a forgatókönyv hibája - biztosan - de Antal Nimród ezt elég csúnyán benézte.
    Gyakorlatilag a Predator filmek meg lettek erőszakolva egy ilyen szar forgatókönyvvel/sztorival. Még szerencse, hogy csak a camos verziót néztem meg, mert így biztos nem adok ki rá egy vasat sem, hogy moziba menjek megnézni, de még a dvd-t sem fogom letölteni.
  • B0nFire
    #32
    De könyörgöm, mégis mit vártak??? Minek még egy Ragadozó-film? Énnálam a Predator elsősorban egy Schwarzenegger akció mozi volt, nem pedig egy tudományos-fantasztikus film. Miután Schwarzenegger nem vállalta a folytatást, egy nagy szar lett. Hiába gyilkolt sokszor többet LA-en, akkor sem. Az AvP filmekről már nem is beszélve.

    Mint ahogy a Terminátor is elsősorban Schwarzeneggerről szól, ő a kulcsfigura. Ez a szánalmas Salvation meg sem érdemli, hogy a Terminátor előcímet használhassa. Szvsz.
  • fade2black
    #31
    nem a pénzel volt as baj hanem a forgatókönyvel.