Ragadozók - A mi fiunk megint megcsinálta

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Érdekes! Errõl egész Hollywood nem tud/nem tudott semmit, csak pont egy magyar srác, egy másik fórumról 😊 Te el is hitted ezt?

Nyilván volt beleszólása a scriptbe, dehogy õ írta az azért erõs...
forgatókönyvrõl csak annyit, hogy ha idézhetem egy másik fórumról egy hsz-bõl a srácot aki találkozott Nimroddal egy díszelõadáson, lehetett kérdezni tõle

"...- Talán ismerõsen hangzik Alex Litvak és Michael Finch neve, õk voltak felelõsek az új, korszerûsített Predators forgatókönyv elkészítéséért. A cél az volt, hogy sikeresen folytatódjon a franchise egy 45 millió dolláros költségvetésbõl, azonban a Fox visszadobta a forgatókönyvet, és a projektet gyakorlatilag lefújták, pedig ekkorra már kiválasztották Nimródot rendezõnek, akit errõl értesítettek is, hát gondolom nem kell részleteznem, hogy kellemetlen élmény volt ez számára.
- Azonban ekkor még rendelkezésre állt 10 nap, hogy beadják a forgatókönyv végleges változatát a stúdiónak amit eztán hivatalosan is elbíráltak. Ezalatt a tíz nap alatt Nimród közösen a két másik íróval nulláról újraírta a scriptet, amit a Fox végül elfogadott és elkészülhetett a film...."

tehát Nimród vastagon benne volt a 10 nap alatt megírt scriptben :-)
Szerintem is a "B" kategóriás forgatókönyv volt a baj...
hát ez nagyon közepes film volt
brody ért benne valamit egyedül, a többiek meg úgy általában az egész film egy nagy kliséhalmaz

Húha, te most mirõl beszélsz?

Ki beszélt 3D-rõl???

"szerinted mikori a technika? 1980-as évek?" Kb. abban az idõben csináltak ilyen minõségû effekteket<#eplus2>

Azért nézzed már meg ma hol tart mondjuk a matte painting és társai, mocap stb...
"jelenlegi technológiával kellett volna egy Predator 3-at forgatni."

egyre jobbakat mondassz ember....szerinted mikori a technika? 1980-as évek? Ja, hogy te a 3D-re gondolsz? Akkor meg ásd el magad, mert együtt temethetnénk ezzel a franchise-al, ha a Predator 3D-t kap.
Szerintem a forgatókönyvet nem nagyon buzerálja egyik rendezõ sem.

Antal Nimród korábban azt nyilatkozta személyesen, hogy szabad kezet kapott Rodriquez-éktõl.

Tehát igenis be kell látni, hogy ezt ilyen feltételek mellett jobban is meg lehet volna rendezni.
Na pont ez a lényeg, hogy amekkora fosok készültek eddig predator cím alatt..., erre mondják, hogy vakok közt félszemû a király.

Amúgy az IMDB sem szentírás. Van egy rakás túlértékelt film, illetve ott tipikusan várni kell egy jó fél évet, mire reprezentatívá válik a pontozás.
galmat
Ja amúgy egyetértek az elõttem szólókkal, hogy arról nem a rendezõ tehet, ha lapos egy forgatókönyv. Azért jelen esetben nem olyan rendezõrõl van szó aki egy Peter Jackson, Scorsese vagy James Cameron magasságokban van, akik kedvükre alakítják a forgatókönyvet. Itt azért elég erõs kiadó felügyelet van a predator film esetében.

Abban reménykedek, mivel szép sikereket ért el a kasszáknál a Predators, hogy végre rendezhet 15-20 millióból saját ötletbõl készült filmet is A. N. Hollywoodban.

galmat
Amerikában elég jó kritikákat kapott, fõleg a predator-fanoktól. Nagyon sokan mondják, hogy az elsõ Predator film óta ez a legjobb.

Amúgy meg 40 millió dollárból készült, ami azért nem egy nagy szám. Szerintem a Predator-univerzum megérdemelne 150-200 milliós filmet is, bár azt nem valószinû, hogy Antal Nimródra bíznák. Amúgy én olyasmit hallottam, hogy már dolgoznak másik predator filmen, méghozzá Ridley Scottal.

40 millió dollárból készült, és 115-t hozott eddig, szóval a lehetõségekhez képest sokat kihoztak belõle, ezért remélem Antal Nimród fog még szerepet kapni Hollywoodban.

Csak példának említem, hogy az imdb-n 6.9-en áll, a Robin Hood meg 7.0-án. Pedig utóbbit 200 millióból forgatták, Russel Crowe és Ridley Scott kooperálásával, szóval ehhez képest nem rossz 40-bõl egy 6.9-es predator-filmet csinálni, fõleg úgy, hogy milyen gagyik-készültek a ragadozó-univerzumban mostanában.

Nem Nimród hibája, hogy szar a forgatókönyv. A gond az, hogy az elsõ két filmet jegyzõ Thomas-testvéreket a közelébe sem engedték a produkciónak. Egyáltalán miért kellett ezt megcsinálni? Épp úgy, mint az AvP vagy a Terminator esetében, a sok fossal elgányolták a széria renoméját. Nem a kiszámíthatóság a gond, nincs olyan film a világon, melynek a kimenetelét ne lehetne elõre látni. Inkább a részletek bosszantó logikátlansága.

Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams

Én viszont egyetértek a cikkíróval, bár annyit hozzátennék, hogy ebbõl még a rendezõi székbõl is többet ki lehetett volna hozni. Szóval ez rendezésügyileg olyan 6/10.

Az elsõ baj a predator filmekkel, hogy egy AvP-vel kezdték újra az egészet. Ez alapvetõen hiba volt. Egy komoly rendezõvel, egy komoly színvonallal és költségvetéssel, jelenlegi technológiával kellett volna egy Predator 3-at forgatni.

És bizony a nézõket már önmagával a predatorokkal nem lehet a mozivászon elé ragasztani. Kell vagyis kéne egy kis csavar, egy kis trükk, amin meg lehet hökkenni.

Ócska low-budget hentelés lett ebbõl is, pedig jónak indult, még 23 évvel ezelõtt...

A Predator univerzumot már csak egy darkos, kibaszottul nyomasztó, nagy költségvetésû, profik által kivitelezett filmmel lehet megmenteni.

Olyaok rendezték az AvP 2-õt akiknek közük nem volt még egész estés film rendezéséhez?
Ugyan, ennyi erõvel én is rendezhettem volna, bár én jobban megcsináltam volna😊
A movie nem volt rossz,méltó folytatása az elõzõ Ragadozó filmeknek! A legelsõ Predator mozi elõnye;-nem volt még (hazánkban)ez a fajta filmdömping,mint manapság.
-nem igazán láthattunk hasonló témájú film(ek)et:1 idegen lény vadássza az embert!
-a meglepetés ereje! (hisz a fim elején sem a nézõ,sem a kommandós csapat nem tudta,kivel-mivel is állnak szemben!)
-Arnold Schwarzenegger jól mutatott a szerepben!
-a csapat érdekes karakterei!
Ja,és szépen eltelt 23 év!Az ember úgy érzi,nehezen tudnak már valami újat-eredetit letenni az asztalra, mindenre láttunk egy példát,vagy legalább is hasonlót!Pedig csak érettebbek lettünk!
Valószínû,sokan látványorgiát vártak(pl:a Transformers 2. is az,még sem ér egy kalap sz..t se!),nem azt kapták amire gondoltak,csalódottak! Mégis,az elõzõ részek színvonalát hozza a film,büszkék lehetünk bárminemû magyar vonatkoztatásra e mû kapcsán!!! Hajrá DvD!<#worship>
Egyetértek, ennyi erõvel jöhetne pl. a Titanic esetében is ez a kritika, hogy dehát úgyis elõre tudja mindenki, hogy elsüllyed a filmben..
Nagyon kevés ember néz meg valami új filmet úgy, hogy legalább valamit ne tudna elõre (filmelõzetesek stb), szóval ez nem kritika, ez egy fatális marhaság.

Teljesen egyetértek TheBerzerker-el....Szekeres úr, pedig iratkozzon be egy cikíró tamfolyamra, mert már egy ideje nagyon rossz amit csinál meg....
egyáltalán nem annyira rossz mint amennyire mondják. A rendezõ se tud szarból várat építeni. Ha a sztori meg a forgatókönyv hadilábon áll, akkor õ se tud csodát tenni...

TheBerzerker
Mégis mit várt a cikkíró egy Predators címû filmtõl? Milyen meglepetést? Ez az okfejtés egy marhaság. Ennyi erõvel a Birodalom Visszavágot is lehetne fikázni, hogy Lucas mekkora barom, mert úgyis mindenki tudja, hogy a film a jedikrõl szól, de akkor hol a meglepetés?

Amúgy Antal Nimród töbször is lenyilatkozta, hogy azért vannak pl kevés alkalommal álcázva a predátorok mert semmi értelme nem lenne, mert mindenki ismeri a karaktert. Az elsõ részben mûködött az álcázás, itt már nem mûködne, mert mindenki azért rinyálna, hogy alig lehetett látni õket a filmben.

Rage47
egyébként egyetértek a cikkel, tényleg nem volt meglepetés ereje a filmnek, hiszen mindenki ismeri már a predátorokat😊
ettõl függetlenül nagyon jó film, hangulatos
Rage47
gratulálok
immovable
Hát én inkább kihagyom. Jó lesz dvdrip-ben is egy délután szundi közben.
← ElőzőOldal 2 / 2