Risen 2: Dark Waters

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez mondjuk ízlések és pofonok. Nekem ettõl olyan realitás érzésem volt. Én szerettem a nagy távokat a Gothic 3-ban. Kivéve a sivatagot.
grebber

Next PC upgrade: 2022

Palinko
nincs még clonedvd?
Molnibalage
A Gothic 3 lehet, hogy nagy, de azért finonam szólva üres volt a térkép. A fele sivatag volt, az tényleg üres volt. Myrtana területén is voltak olyan elhagyott helyek, hogy néha úgy érzetem, hogy a világ végén járok. Ahol a Dark Scepter volt, Sildennél a troll õrizte rész, ahol a kõkörhöz jutsz, tele durva lénnyel. A fõváros felette rész át Nordmarba, stb.

Nagyon élettel volt a világ. A fõvárotól délre esõ rész, fent a hegyen Aread felett is töküres volt. A G3 nagy volt, de üres...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

jarlaxxe
A lövöldözés az jó volt de a kardozás az tényleg elég egyszerüre sikerült igy elsõ blikkre a mágiát meg ki se tudtam probálni.

rotator
Állítólag van akkora. A földalatti barlangrendszerekkel együtt.
3 DLC is van, még nagyobb fail. Mondjuk a Treasure Island legalább ingyenes a legtöbb helyen.

Azért az szörnyû, hogy egy állítólag nem túl hosszú rpg úgy jön ki, hogy máris van hozzá egy "Treasure Island" DLC.

Azért itt is kezdõdik a lehúzás. Ez egy Gothic 3 méretû világ esetében nem zavarna, de ez legfeljebb vízzel együtt akkora.
grebber
Én leszarom hány pontot ad rá más (csak linkelem ), nekem tetszik (bétát nyomtam) és kész!

Molnibalage
Más marhaságok is vannak az értékelésben. Lehet, hogy a PC játéktörténelem sorozatuk érdekes, de ez a valami röhejes.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Prince23
Ez harmatgyenge, legalább egy 8 pontosat kinéztem volna a risen2-bõl :S

Molnibalage
A Risen elsõ részét egyetlen bug vagy CTD nélkül nyomtam végig. Ezek be vannak rúgva...

rotator
"Az elsõ Risen 2009-es premierjét kissé beárnyékolta a BioWare Dragon Age: Originsének megjelenése, na meg a tény, hogy a Gothic játékokhoz hasonlóan az elsõ verzió majdhogynem játszhatatlanul bugos volt."

Itt zártam be az ablakot.

grebber
Risen 2 -Ipon teszt! (65%)

Risen 2: Dark Waters - Treasure Isle DLC $9.99
Risen 2: Dark Waters - A Pirate's Clothes DLC $2.99

grebber
Jaja néztem meg is adtam haverét elvileg holnap hozzák neki én meg átveszem majd péntek éjjel melóba!
Aztán jövök fikázni ezt a foshalmazt<#banplz><#banplz>

Molnibalage
Hej szóltak, megjött. Jövõ héten meg szabaságon vagyok. :)

rotator
Igen.

A címet rendeléskor állítod be, minden adatot újra meg kell adni.

grebber
CDG-bõl hordós a CE-t?

Címet még lehet módosítani vajon? Nem akarom itthonra jöjjön muterék megölnének!

rotator
Nekem már postázták. :) Holnap jön, 4 napig becsatlakozva leszek a Piranha Bytes varázslatos mátrixába, remélhetõleg túlélem a visszatérést. :D

Molnibalage
Ez még lemaradt.

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084214197&no=18911

Kb. ennyi kellene egy jó és kiegyensúlyozott harcrendszerhez, ami élvezhetõ is. Nem lenne olyan, hogy mondjuk egy pusztakezes 60 szintû hacos lever egy 1 szintû full armorban rohangáló akárkit, stb. Valóban számítana a fegyver hossza, típusa és az, hogy mi ellen használod.

Random értékekkel is meg lehet dobni a modellezést, hogy ne legyen teljesen fix. Mágairendszer dettó ugyanez.

Molnibalage
Ez is csak karcolgatja a hibákat. A Gothic 2 kritikus rendszere nem volt rossz, csak a sima és kritikus találat közötti arány volt szar és az, hogy tõrrel is akkorát vágtál egy full armoros ellenere, mint egy maxos karddal. Anno a Gothic 3 topikban leírtam, hogy kb. mit és hogyan kellene.

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084214197&no=18906
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1084214197&no=18908

Akartam már régebben is ajánlani neked a Dark Souls-t, ha jó harcrendszert akarsz.
A lehetõségekrõl csak felsorolásképpen pár dolog:
- egykezes fegyver egy kézben
- egykezes fegyver két kézben
- kétkezes fegyver egy kézben (persze kisebb hatékonyság)
- kétkezes fegyver két kézben (nagyobb hatékonyság)
- védekezés pajzzsal (staminát csökkenti találatnál, 50-100% találat felfogás)
- védekezés fegyverrel is (kb. 50% alatti találat felfogással)
- pajzs két kézben (!)
- 2 pajzs két kézben (!)
- pajzzsal visszatámadás
- backstab
- parry/riposte
- íjjak
- nyílpuskák
- meg természetesen mindenféle varázslatok
- online pvp (pl. valaki megjelenik a világodban és betámad, vagy te idézel segítséget magadnak)
- mérgezés ( ha sikerül valakit megmérgezned folyamatosan csökken a HP, amíg meg nem gyógyítja)
- vérzés ( ha sikerül valakit éles fegyverrel -szóval nem kalapács- megvágni, akkor folyamatosan csökken a HP, amíg meg nem gyógyítja)

Szerintem egyszer próbáld ki, ha közelébe kerülsz!
Azért az, hogy a storyt húzzák le, ráadásul azzal, hogy ismétlõdõ, nem a legjobb elõjel. Mert ha még a sokak által "casual playernek" tituláltak számára is ez a baj, akkor a magát ezek fölé képzelõ HC-nek ez még inkább elõjön.

De én remélem, hogy ezt csak a beta alapján mondják és a story szuper lesz.
Molnibalage
Egyéblént tényleg nem értem, hogy miért nem hoznak létra normálisabb harcrendszert és mágiát. Minimális erõfeszítéssel sokkal összetettebb, de megésem elbonyolított rendszert lehetne létrehozni...

Molnibalage
A Gothic 3 is ilyen vegyes értékeléseket kapott. Nekem meg a CP-vel minden hibája ellenére is örök emlék a 3, és maga az egész széria.

grebber
Nézegettem teszteket.Elég nagy a szórás a pontozásban. (No nem mintha engem érdekelnének úgyis én döntöm el nekem tetszik-e nem más oldalra hallgatva mondom hogy igen vagy nem)
86%-tól egészen 58%-ig süllyednek a pontok.
Mellékküldetéseket csinálva azt írták akár 50 órás is lehet de ha csak a fõküldetésre gyúrunk akkor átlag 25 órás!
Elég sok helyen húzzák le a harcot ,meg hogy sok az ismétlõdõ küldetés (melyik kalandgameben nem? )

Shep
Szerintem már csak a világa miatt sem lehet rossz, és ha legalább olyan lesz, mint az 1 akkor nagy baj már nem lehet.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Molnibalage
Minden PB játék jellemzõje az hiperprimitív modellezõ rendszer. Se normális páncél/ellenállás modell, se mágiaellenállás, stb.
Soha nem játszom mágussal, mert vicc az egész.

Palinko
úgy gondoltam az újságok az szerint lövik be.

de szomorúan olvasom Jethrol bejegyzését :(
rotator
Hát aki az IGN véleményére ad... :)
A legnagyobb sziget akkora, mint a Risen teljes területe.
Én bétáztam, és összességében tetszett, de pl. a QTE-k az agyamra mentek, és kezdetben, az elsõ kardozós skillig tényleg csak veszett klikk-klikk-klikk a harc. Utána már lehetett trükközni, csak kifutottam a tartalomból. :D

JethroHUN
De épp ez az, hogy nem. Azt írják, nem csak játékosok, de pl az IGN kritikusai hogy 1 gombos játékká van butítva. Ismétlõdõ és unalmas, mini játékok amiket nem is éri meg csinálni. Konzol RAM barát méretû szigetek.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Jakuza001
De kit erdekelnek a tomegek ? Gondolom te se a tomegeknek veszed a jatekot, vagy erdekel az hogy ok jol szorakozzanak, te meg nem.

Palinko
de a tömegeket nem érdekli olyan játék amihez 3 gombnál többet kell használni, és fél mondatnál többet olvasni.
Jakuza001
Az elso resz minosege alapjan, akar az is lehetne.

rotator
Ja, érdekes kritikákat kapott. Annyira nem butították le, hogy a casual réteget kiszolgálja, viszont a hc-sok így nem kapják meg, amit szeretnének. 2 szék között a padló esete...

Palinko
elsõ rész sem az a kifejezett tömegjáték (szerencsére)
JethroHUN
Elég gyengének tûnik a kritikák alapján...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Palinko
tényleg mintha valami indie jelenne meg.
Palinko
warez oldalakon néztem ott semmi clonedvd
rotator
Amúgy a Cenega oldalán mintha nem is hallottak volna errõl a játékról. Mekszpéjnhárom minden mennyiségben mindenhol. -.-

rotator
Akkor küldenek, ha megjön a szállítmány. Ha pénteken jön meg, az nekem hatalmas szívás, mivel vidékre már csak szerdán hozzák ki. Reménykedem még a holnapban, de 16 óra elõtt muszáj lesz visszajelezni, különben akkor is csúszik.

Molnibalage
Mindjárt péntek. Értesítõ nuku...

grebber
Bár mondjuk lehet nekem kicsit a képzelõerõm meg türelmetlen vagyok,de nem értem ,hogy a már februárban elõrendelhetõ gyûjtõirõl miért nem tudtak visszaigazolás küldeni kell-e vagy sem.

Mire várnak.Gondolom ezeket fix db-ra gyártják akkor meg mire várnak? Vagy hozzáfaragnak még pár hordót vagy mi a rák?

rotator
Lett? :D A dobozos változatokról még semmi hír...

Palinko
ma lesz preload?
rotator
Tényleg... valami hiányzott a képrõl! :D Viszont ezt a kiadást a CDG-ben nem látom, fura.

Shep
De ebben nincsen hordó :)

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

rotator

A kiadó döntésének értelmében kedvenc szerepjátékunk folytatása április 27. helyett május ötödikén látja meg a napvilágot a PS3 és X360 konzolos változatok esetében, míg a PC-s kiadás a magyar kiadó szerint idõben érkezik.

Molnibalage
http://www.gamestar.hu/csuszik-a-risen-2-megjelenese.html

Nem friss. Azóta megint változott volna? Mert angolul mindenhol most péntek van. Én sem kaptam értesítésts, pedig elõrendelet a CE-t.

rotator
MIndenhol péntek van írva, hol látod? Egyébként esélyes, ha ma nem jön értesítõ levél a megérkezésrõl.