Risen 2: Dark Waters
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PTW: igen, már rájöttem (máshol is írták) én "békésen" oldottam meg 😛 Szabotáltam egy ágyút, és elfutottam, mire visszamentem már nagyon nyugodt volt 😊 ugyanezt megcsináltam a másik kettõnél is.
btw nem értem, sok tekintetben nekem inkább visszafejlõdés ez a játék. Egy csomó házba lazán be tudok menni és elemelhetem a nagyi drága étkészletét és csak annyit fûznek hozzá, hogy "láttalak ám", kb ugyanez a ládákkal is.
Gothic sorozatban meg az utolsó parasztnak is volt legalább egy vékony husángja, itt meg a bennszülött csaj felé terelem az aligátort, hogy segítsen, hát nem megette?. És egyébként is, nem tud meghalni az NPC? Mi? miért nem? gothicban figyelni kellett rájuk rendesen, különben sok küldetést bebuktál ha meghalt a társad. SÕT a fõbb karaktereken kívûl, amikor már avége felé unatkoztam én szinte kiírtottam az egész várost!!
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

A gothic/risen játékok távolról sem b kategóriás szerepjátékok, hanem meghatározói elemei a mûfajnak (nyílván, ez fõleg gothicra igaz, hiszen azzal indult)
Német fejlesztõket alapból nem kell lesajnálni, mert ezek mellett pl egy Drakensang szériát is letettek az asztalra ami szintén nem nevezhetõ se szarnak se másodvonalasnak (max nem közismert)
Ezekkel szemben van egy Mass Effect (amit habár szeretek nagyn), aminek az utolsó része a legszarabb a szériában és rpg nek max távcsõvel nézve nevezhetõ. Az meg, hoyg az év játéka semmi mást nem bizonyit csak azt, hogy egy milliók által emészthetõ tömegcikk, sikeres akció kaland. Mennyiség sosem volt egyenlõ a minõséggel.
Tessék, íme barátunk számára az év futás animációja! 😄DD
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
amúgy az az érzésem, hogy elõröl kell majd kezdenem, vagy nem tudom, mert az az érzésem, hogy elég gyatrán lett fejlesztve a karakterem. De baromira nincs kedvem most már elõröl kezdeni :S
A játék TÖKÉLETESEN van egyensúlyozva ilyen téren. A játék elsõ felében keményen meg kell dolgoznod minden aranyért ill. agyalnod, hoyg melyik skillt vedd meg. Ebben a játékban emiatt van értéke a pénznek (ellentétben pl egy elder scrolls-szal amiben a világon semmi értelme).
Amint eg ypicit erõsebb leszel és nem csap le mindenki, illetve tudsz ládákat nyitogatni v. majommal lopkodni + utazgatni a szigetek között, dõlni fog a pénz.
Semmi gáz nincs ilyen téren.
Az elbaszott közelharc"rendszer", ami a gothic sorozat sajátja, már annál inkább.
Állatok elleni küzdelem az elején vérverejtékes.... Szokásos egyszer megütnek és ezzel beindul egy végtelenített ütés-loop ami egy perc alatt ledarál (gothic 3 vaddisznól valaki? 😄 ).
Egyébként a hangulat imsét hibátlan. Remélem még sok játékot fognak ebben a szériában csinálni, bár ideje lenne azért fejlõdniük a srácoknak bizonyos dolgokban
Az erõteljes gesztikulációk engem nem zavarnak, mert az teljesen Risen/Gothic dolog, akárcsak a karakter mozgása és ugrása is. Grafikailag nem érdekel a játék, mert a hangulata az nagyon jó. Viszont a grafika megcsinálása a játékélmény romlását vonta maga után. Sokkal kevesebb láda van, mint a régebbi sorozatokban, kevesebb felfedezni való. Kár, hogy minden kaja egy tömbbe került, így teljesen értelmetlen, hogy halat eszik a karakterünk vagy disznóhúst. Még az elején tartok, de potikkal nem igazán találkoztam még, csak ilyen 30 másodpercen skill növelõkkel.
De ami nekem a legnagyobb bajom ez a képtelen tanulási rendszer, hogy 1000 pénzt kérnek kb mindenért, és alig lehet aranyat találni. Szegény karakterem elég puhapöcs, és mivel sajnos kicsit elrontottam a játékmenetet, és sikerült a voodoot választanom alap szakmámnak, így kicsit érdekesen fog alakulni a gáme :S
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Elég csak megnézni, hogy milyen modokat és kik hegesztettek hozzá.
Lehet neked a ME3 lesz az év játéka meg a szaksajtó is annak válassza majd ,de nem biztos hogy mindenkinek ugyanúgy bejön.
Én pl az elõ 10 perc után amikor megláttam a 3d mark 200x ben látott katonák visszaköszönõ mozgás animációját a társam futásakor na ott ki is lõttem. Majd egyszer esetleg ha nem lesz más.
Risen 2 meg magával ragad már csak a hangulata végett is.És hiába nincs neki dx12-es grafikája meg ilyen olyan hibák vannak benne a sját maga mivoltával beszippant magával ragad.És elég hozzá ilyen apróság hogy mész éjjel a sötét dzsungelbe dörög villámlik az ég közben a háttérben ott leselkednek rád az állatvilág fenevadjai.
De kár vitatkozni nem fog minden játék mindenkinek ugyanugy tetszeni.Szóval kár hangoztatni a te nézeted más nem úgy látja a dolgokat.
Next PC upgrade: 2022
Megaztán ne hasonlítgassuk már a szegény germán fejlesztõ mezítlábas RPG-jét az Év játékához.
A Gothic/Risen szériák mindig is csak a második vonalat képviselték az RPG-k között, most sincs ez másképp.
Gondolkodtam hogy mi lenne ha megtanulnam a torzsi harcosoktol a harcmodorukat(capoeira+spear) de azt hiszem akkor buknam a ruhazkodasbol szarmazo bonust es dodge ugye nincs a jatekban, ki tudja, majd raprobalok valamikor en is.
A dialogus kozbeni fejloves mar annal inkabb fun 😄
A duplacsovu thunderstick(?) az bizony duplacsovu musketa 2*75 dmg-el.
2 masodperc-es reload time-al,es bajonettel az elejen.Ha ezt megszerzi valaki akkor a kard es a pisztoly kombo kb total feleslegesse valik.A vudu-rol megoszlanak a velemenyek,majd kiderul.Mivel az elso karaktere altalaban mindenkinek harcos/tolvaj hibrid,muszaj valami teljesen mast kiprobalni ha valaki nekigyurkozne ujra.
Éppen ez a baj azokat az 500/1000 és több aranyakat sem tudom kifizetni amikért tanítanának!
Küldik teljesítéséért szinte alig adnak pénzt amiket találni lehet 10-100 aranyakat azzal semmire nem megyek!
Ez van majd csak lesz valahogy!
Nem ajanlom a vudut, gyakorlatilag hasznalhatatlan, nekem 5os szinten volt a vudu a poti keszites miatt, de az se valtotta be a hozzafuzott remenyeket, annyi haszna volt hogy gear setupot tudtam cserelni es a cuning cuccokat kivaltottam a keszitett permanens potikbol es helyettuk betettem mas fulbevalot, gyurut, nyaklancot.
Meglesem majd amit mondtal,kosz.Ugyis a jatek vegen jarok,a kovetkezo probalkozas tuti hogy a vudu ag lesz.Na meg par utolerhetetlen dialogus ami miatt erdemes ujrajatszani.
'FUCK YES' 😄
A kerdesedre a valaszt nem tudom fejbol, a karakter lapon van 3 dolog, attributes, ability es skill, a skill alatt meg tudod nezni a listaban(talan vmi Doctor vagy mi a neve, jo hulyen hivjak), azt irja az emlitett skillnel hogy blood +20 a masodik fejlesztesnel meg blood +30, igy majd ki tudod tolni 150ig a hp-dat 100rol.
Btw a lovoldozos reszt en ugy oldottam meg hogy levettem easy-re a nehezseget,nehogy mar barmi koze legyen a szerepjatekhoz ezeknek az ostoba minijatekoknak.Baratnom meg szivesen elszoszmotolt vele,par perc alatt kesz is volt 😊
Hp (blood) novelo skillt hogy hivjak,vagy hol a trainere?Arra meg nem jottem ra,hiaba emelem a toughness-t,az alap ertek nem valtozik.
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
Mert rohadjak meg ha látom hogy fejlõdök! Van amim már 4-es (oké tudom az még lószar) de az 1-eshez képest a sokszorosa mégis ugyanolyan kínszenvedés minden ellenfél mintha még mindig foscsira lennék.Ezek szerint az is a karakterem!
Feldobtam egy trainert hozzá, az meg kivág hibával ,hogy neki ugyan "1.0.1 168.0" as kell.... (igen valoban egy szoköznyi különbség van a 2verzio között..) A másikkal meg csak kilép .. :S:S
2. Megismerkedtél a játék egyik alapvetõ funkciójával😊 (Nyalogass közben bélyeget, vagy voodoo gombát sokkal jobb lesz)
Viel Feind, viel Ehr! - www.hungamer.net - http://www.hungamer.net/2012/08/crusader-kings-ii-beta-magyaritas.html Crusader Kings II magyarítás 70%
1. - Villognak a textúrák
2. - A növényzet a szemem elõtt alakul át (ahogy közelítek összemegy, majd megnõ) "Talán az Avatárban láttam ilyet"
Az új fiókom: DevLupius
Itt este a dzsungel elég hangulatos nem látni semmit (fáklya nélkül megyek mindig) megvan az éjszakai feeling + égdörgés villámlás.Nagyon jó!
Most már csak pénzt kéne szereznem meg ruhát mert így kb félpucéran hamar halok mindig!
Kérdésem az arany tárgyaknak lesz valami jelentõsége a késõbbiek folyamán vagy simán eladhatom õket? Mert már van pár tucat belõlük.
Meg van csomó IDOL is bár ezek még talán kellhetnek az ajtók nyitásához!
Steam meg bahalt nem ad acsikat szóval ez a game nem lesz kimaxolva 😞