1358

Risen 2 - A Risen folytatása
  • Arnold12
    Valaki elárulná hova kell menni, amikor befejezem komplett a Storm Island-et is? Már mindent megcsináltam, szóval nem tudom hova tovább...
  • rotator
    Engem kalandjátékban pont érdekel, bár nem tudom, az a műfaj hogy jön ide...
  • Broafka
    szóval farokösszemérésre értem én :P
    Ha legalább be lehetne őket váltani mondjuk pontokra, amiket lelehet vásárolni mondjuk, akkor lenne értelme, de most azért, mert "nekem meg van a köhögő szamár achivement woooooo" na nem...
  • grebber
    Acsikat javítsák az engem jobban izgat! Grafika kalandjátéknál nem érdekel engem!
  • rotator
    BRÉKING NYÚZ!!!!$

Megjelent az első mod a játékhoz. Amit javít:

- felfúvódó bokrok nincsenek többé,
    - a fák LOD-jai nem ugrálnak, hanem szép folyamatos az átmenet,
    - nagyobb látótávolság, picike fps esés mellett.

K Ö T E L E Z Ő

Letöltés innen
  • ratgab
    Egyrészt a játék minden csínját-bínját ki lehet ismerni a segítségükkel és nagyban tudják növelni mind a játékidőt, mind egyes esetekben a szórakozási faktort, más esetekben meg a kihívást.

Én is szeretem az achikat. Nem kötelező megcsinálni őket, de ha már végigértél a játékon és már nem találsz benne kihívást tudnak adni 1 plussz motivációs faktort.
  • grebber
    Én azzal tisztelegnék a játéknak hogy kimaxolom vagyis szinte megcsinálok benne mindent! De mivel nem számolja és adja őket valami bug folytán így nem lesz semmi ilyesmi.
  • Broafka
    azok mire jók? (faroknövelésen kívül?)
  • grebber
    Mondjuk amiért nekem kellene a sok küldi teljesítése az a steam-es acsik kimaxolása.De mivel bugos valami miatt nem ad acsikat így tökmindegy már mert nem érdekel. Remélem lesz rá valami patch vagy valahogy megoldják.
    Az elején tök jól adta őket aztán behalt.
  • Broafka
    nekem is volt amit cancelezett. Pattyt nem állítottam be a konyhába az elején, pedig megérdemelte volna a hülye r**anca :D
  • Sunrider924
    A fel par kalozcsizma ad Cunning+1-et pl.
  • broman191
    Mindegyik növeli valamilyen képességedet maradandóan! Talán csak az elején van cancel-ezés, de mivel semmi teljesíthetetlen küldetést nem adnak, mindent meg lehet csinálni hogy ne legyen cancel... :)
  • grebber
    Ezek a Legendary Itemek amúgy mire jók? Azért kérdem mert még 1-et se találtam így nem tudom!

Az meg kiakasztó,hogy ha lesz később lesz hajónk és akárhova tudunk menni akkor mi a retkes f...ért cancelezik küldiket ha továbbállok a szigetről!
  • torma1
    Nekem leírnád pm-ben mit hol találok meg? Köszi.
  • Myxir
    Na akkor azt én is elbuktam
    Mind1 köszi a segítséget.
  • najó
    Elvileg a Maracai Bayen az egyik sirboltba nem szabad ellopni az ancestortol a maszkot.Én ezt tettem,ezért ez nekem se lett meg. Ha nem lopod el és a másik három helyre is visszateszed,akkor kapod meg.
  • Noodlee
    Sry, most látom, hogy már megvan :P
  • Noodlee
    Ment PM
  • Myxir
    Párdon 20-at találtam ez lenne a 21.
  • Myxir
    Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem, még pedig, hogy elkezdtem gyűjteni a legendás itemeket, 19-et meg is találtam,1 igen csak kifogott rajtam.
    Broken rattle (valami törött csörgő) kéne megtalálnom elvileg egy ősi templomban a Malacai térképen. Keresem kutatom nem találom, hiába néztem meg mindet. Próbáltam zoomolni is a titán fegyverrel de az se fogta be.
    Ha valaki tudna segíteni, annak meg köszönném.
  • CamelX
    Voodoo: magas black magic-el kiscsicskává változtatható Mara is babával, ha többen vannak akkor meg Power Scepter. Elején azt hittem gagyi haszontalan lesz a skill, de a game utolsó negyedében über.
  • ratgab
    Megleltem.
  • Broafka
    leginkább bennszülött katakombák titkos helyeire jó, de amúgy a kalóztanyán van az egyik legendás tárgy amit a majom tud összeszedni, ennyit segítek
  • ratgab
    Jöhetne pm-ben a hely, ahol ezt megtalálom.
  • ratgab
    Majd lesz.
  • Noodlee
    "Monkey trainer szerintem totál haszontalan dolog, legalábbis én még nem találtam olyan helyet, ahova csak a majom tudott bemenni"

Van olyan legendás tárgy, amit csak a majom szedhet össze.
  • grebber
    "Mindig vegyük meg a legjobb páncélzatokat ez fontos! Ha van rajta silver tounge vagy intimidate bónusz annál jobb (előbbire többször lesz szükség)."

Aki megteheti annak jó! Én 1x óránál vagyok és a game elejétől szinte alsógatyában vagyok mert nincs pénzem semmire!Nemhogy fejleszteni magam de ruhára meg pláne!
  • tutituti
    szombaton kijátszottam.A vége bossig nagyon tetszett. 3 társat és egy ereklyét nem találtam meg.
  • ratgab
    Csak okulásképpen (és hátha megnevettetek pár embert)leírom, hogy a + x blood feliratú itókák nem a voodoohoz köthetőek, ahogy én azt feltételeztem, hanem életerőt töltenek.

Végigvittem 2 teljes szigetet annak tudatában, hogy a rum, bloody mary és grog a voodoo "manáját" tölti majd fel. Az fel se tűnt, hogy nincs mana mutató a Hud-on... Ráadásul végig csak provision-nel gyógyítottam magam baromi lassan... LOLMán....XD

Más: Aki Firearmsra gyúr véletlenül se fejlessze a dirty trick-et (csak azért mert a 2 egymás helyettesítésére szolgál csak szólok).

Monkey trainer szerintem totál haszontalan dolog, legalábbis én még nem találtam olyan helyet, ahova csak a majom tudott bemenni. Ennek függvényében 1000 arany érte igencsak sok.

Ellenben Pickpocket szerzett már pár potya aranyat, ahogy a lockpick is nagy királyság már (jelenleg 8-on van és 85-ös a zárnyitási képességem... de csak 7-ig raktam rá pontot, a többi tárgyakból jön össze. HA még megiszunk 1-1 nehéz zár előtt 1 thief potion-t akkor bármi nyitható és igen nagy aranymennyiséget szerezhetünk.

Kis protipp a kezdőknek: Játék elején voodoo-ra felesleges a pont (mivel sokáig nem tudunk voodoo-zni), ellenben Blade attribra rakjatok bőven, mivel igen hatásos tud lenni és kell a fejlettebb mozgások elsajítátásához. Mindig legyen az elején társ mellettetek, mikor kalandozni mentek... Elején kiemelten fontos.

Firearms: Pisztoly igen hasznos tud lenni, ellenben a shotgun több ellenfélnél inkább idegesítő (értsd mire becélzod őket már a nyakadon vannak). Puskáról nem tudok nyilatkozni.

Cunning: Fentebb leírtam nagyon ajánlott fejleszteni(habár a játék elején szerintem fontosabb inkább a Blade skill... Sajnos tapasztalatból mondom, hogy ha inkább cunningra raktok igen nehézkes lesz a haladás. Ráadásul alacsony cunning egyenlő azzal, mintha nem is raknátok pontot. Kis ládákat már igen: nem kifizetődő, nagyokat meg még pont nem tudjátok nyitni... Rendkívül idegesítő).

Nagyon ajánlott a legendás tárgyakat azonnal megszerezni (infó róluk nyitott könyvekből szerezhető, melyek a világban szétszórva találhatóak), mert baromi sok bónuszt adnak. Némelyik hasznosabb, mások kevésbé (persze játékstílus függő), de a lényeg, hogy sokat csak megtalálni kell (ingyen pont), másokat venni (baromi drágák, de megérik!).

Mindig vegyük meg a legjobb páncélzatokat ez fontos! Ha van rajta silver tounge vagy intimidate bónusz annál jobb (előbbire többször lesz szükség).

Toughness: Intimadate, Bladeproof, Bulletproof miatt kell(het). Én a Silver tounge-ot használom (amúgy is cunningra gyúrtam). Proofok miatt külön nem nagyon kell pontot rakni szerintem (tárgyak helyettesítik bőven), amúgy meg 3 ponttal + tárgyak mindkettő 50 körül van. Hanyagolható attrib. Karddal ha eltalálnak baj, puskától meg úgyis elhalsz ha egyedül vagy, szóval dettó felesleges.

Toughness skill Kick musthave! Ez is fontos!

Voodoo-ról: Ilyen irányba mozdultam spoilerben max leírhatom , hogy milyen okok miatt, de azóta se használtam. Igazság szerint túl sok macarának érzem a használatot (mindenhez alapanyag kell, nem csak úgy elpuffogtatjuk a varázslatot). Pl.: Egy átkozott babát csak 1 ellenfélen lehet használni, ami jó, ha 1 ellen harcolsz, de több ellen nudli.
    Egyedül a gyógyitalgyártás hasznos lehet, viszont ez meg alacsony voodoo-val is elérhető... Gyógyital alatt inkább buffitalt értsünk, gyógyítani csak a kaja és a szesz tud a játékban (továbbá egyik csapattársunk, valamint persze jó PB szokás szerint az alvás!)

Amúgy a játék maga az első szigeten nagyon tetszett, a második szigeten kicsit eluntam (sokat kalandoztam, farmoltam, meg úgy összességében sokat játszottam vele), de a 3. szigeten ismét nagyon jó!
  • Broafka
    őszintén szólva nekem rejtély a dolog, mert a fogadóban elméletileg minden ládát kinyitottam (még azt is) szóval vagy valami nem stimmel, vagy elsiklottam valami mellett. Majd meglesem
  • CamelX
    Az is megvolt ami a Tacariguai fogadó 2. emeletén lévő Steelbeard ládában van?
  • W B
    Játék végével kapcsolatos felvetés szal:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Neten meglestem a játék végét. Ugye titeket is emlékeztet a videó a Gothic2 végére?
  • Broafka
    harlock meg volt, csak azt mondta nekem, hogy csak akkor mutatja meg az irányt, ha több nyomot/Napló részletet találok. Addig nem is nagyon akar velem beszélin. Ésazon kívűl amit Patty adott, én nem találtam másik napló darabot
  • grebber
    Sword coaston fedezem fel a szigetet és nevesített kalózok egy táborban a dszungel közepén rámtámadnak.

Mivel van nevük gondolom beszélgetni is lehetne velük valami küldetés által.
    Vezet ide valami küldetés?
  • CamelX
    Nekem megvolt a kincses sziget, de akkor már nem volt értelme annak a sok kincsnek amit adott. Harlock megvolt neked? Ő tudja az irányt. Azon a helyen van ahol Garcia. Ahogy követed a nyomokat, ott van 1 Maracai vadász, aki mondja hogy kalózok lenyúlták amit vadászott, na az Harlock bandája.
  • Broafka
    ha azt vesszük...
    szerintem az egész játékkal vannak gondok. PB túl magasra tette a mércét az elődeivel. Ha ezt ismertük volna meg először, akkor nagyon kellemes lett volna, de így egy visszalépés az egész. Kicsit olyan érzésem van, mintha nem lenne befejezve a játék. Kevés küldetés, kevés rejtekhely. Pl elég kevés fegyver van, mármint így kategóriánként. van kb 10 kard, 10 puska. És ezekből a fele használhatatlan.
    ami pozitív az a kalózos környezet, a kellemes grafika, a nagyszerű hangulat, de kontra minden más amit alább leírtam. Még a szörny is kevés.

egyébként nem csodálkoznék ha a PB lassan kiadna egy kiegészítőt, amivel teljes lenne a játék, a gothic 2-vel is ezt csinálták, egyszerűen látványosan hiányoztak benne az emberek! Meg volt a kirakott kemping, de nem volt ott semmi és senki, aztán a kiegészítővel odakerültek az emberek, és a story is teljesebbé vált. Van egy olyan érzésem, hogy itt is ez lesz
  • rotator
    Az első 25 órával szerintem semmi gond nem volt. :)
    Nekem elég sok dolog kimaradt, vannak bugok is. Én is várok a következő menettel.
  • Broafka
    volt róla szó, hogy a Swarm nevű küldit hogy kell megcsinálni. Minden szigeten beszélni kell a druidával, még a holtak szigetén is, és azt mondja, hogy itt nincs semmi, és akkor ki lesz pipálva az is, és akkor így meg van a 6 hely ahol lehetnek 'Vízköpők'
  • Broafka
    én is most jutottam a végére, a treasure island nekem sem volt meg, egyszerűen nem találtam semmilyen nyomot, mindenkivel beszéltem! Ezek szerint valakit kihagytam... vagy valamit.
    Hát szerintem ki lehet jelenteni, hogy a játéktörténelem legnevetségesebb főboss fight-ja volt ez. Szánalmas.
    Valami jobbat, valami újat, valami látványosat akartak csinálni. Ebből igazából csak a látványra mentek rá. Nálam még mindig ebben a kategóriában a gothic 2 és kiegészítője a legjobb. De egyébként nekem a risen 1 az sokkal jobban tetszett.
    Sajnos (vagy nem, döntse el aki akarja) nem fogom végigjátszani még1X, úgyhogy aki rájött, hogy hogy kell megszerezni SteelBeard kincsét, az legyen kedves leírni
  • rotator
    De van, egy jó pár acsi nem lett meg, pedig teljesültek a feltételek. :|
    Végére értem, Treasure Islanden nem voltam, a végén ez is leült azért, talán nem annyira, mint az előd, de azért ezt valahogy a PB nem tudja levetkőzni...
    Összességében frankó volt. :)