100 km/h sebességre is képes az „ember-elektromos” autó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
Piszkáld te is az SG.hu-t, hogy teremtsenek lehet?séget egyes felhasználók tiltására!
azért akár komplett elektromos biciklit is lehet venni.
barkács
Ja bocs, az uccsó nem érvényes.
Molnar Geza - Ember es termeszet, termeszet es ember
Jared Diamond - Osszeomlas
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Én egy szörf-szerû könnyû, keskeny és erõs mûanyag "deszkára" gondoltam.
Egy négykerekû áramvonalas "deszkára", amelyen lovaglóülésben ülsz, két lábad az elsõ tengelyen (ezzel hajtod és irányítod). Látszólag végtelenül egyszerû járgány.
A deszkán lehet grafika, vagy vékony napelemtábla is - igaz ekkor már érdemes elektromosra tervezni.
Visszatérve erre a Végh-hajtányra:
Nemtom te vagy-e a fejlesztõje, vagy sem, de adnék pár tanácsot, oszt ha milliárdos leszel, csurrants nekem is valamit abból a nagy profitból.
A mai emberek sznobok, tehát úgy kell nekik eladni a jót is, hogy ebbéli igényeiket ki kell elégíteni.
Én ezt a hajtányt mûanyagból csináltatnám, lehetõleg szénszálas mûanyagból, bár az drága mulatság. Aerodinamikai formát kell neki adni, és az oldalára valamilyen dögös grafikát rá kell pingálni, festékszóróval is akár. Valami Supermanes, vagy turulmadaras cuccot, attól függ, hogy ki a megcélzott vevõkör.
Továbbá, csillogó-villogó ledlámpákat kell beletenni. A ledes kijelzõk fillérekbe kerülnek; van belõlük kép, piros, zöld, sárga, huppikék - hadd ragyogjon! A pedálra fordulatszámmérõt kell tenni, lássa az elhízott városi is, hogy mennyi kalóriát égetett el a piacig. Esetleg ki kell neki íratni egy olcsó kínai LCD-n, hogy mekkora sebességgel száguld, mennyi benzint spórolt meg, mennyi széndioxidot nem füstölt ki stb.
Jól meg kellene tervezni a térkihasználást; legyen csomagtere, ami esetleg kölyökszállító rész is egyben, legyen benne duda - hadd szóljon! - és tartó a GPS-nek.
Most nem írok a biztonságról, a lopásgátlásról, napelemes tuningról. Egyelõre ennyi.
A spéci kormányzás (lábbal) miatt, ez elsõsorban sporteszköz.
Én kipróbáltam, könnyebb megtanulni a hajtását, mint a kerékpározást.
Gondolom nem is veszélyesebb, annak aki már gyakorlott.
Persze ez nem autó!!! De jó!
Szerintem a jövõ autójának üzemanyaga a hidrogén lesz, amelynek energiáját üzemanyagcella alakítja át elektromos energiává, lesz benne (mértékkel) lítium ion akku, szuperkapacitás és kitûnõ villanymotorok (pl. minimum 4 kerékagyba épített villanymotor). A hidrogént pedig elsõdlegesen atomenergiával állítják elõ és megújuló energiákkal.
Megnéztem. Mondjuk engem nem hatott meg különösebben, de olcsónak biztos olcsó.
Kézi hajtású autó....áááááááá!
Ezek tényleg hülyének néznek minket.
Holnap talán a repülés jövõjét fogják megalapozni ezek a "feltalálók" a lábtekerészeti ökörnyál-repülõgépekkel
Azoknak is igazuk van akik a kocsi és a kerékpár tömegét vetik össze. Nem mindegy, hogy 15 kg-ot vagy ennek többszörösét kell gyorsítani, vagy egy dombra "felvinni". Nézzétek meg inkább a V4-et (vegh-mobile, a Youtube-on kell keresni)! Ez csak 20 kg, jól gyorsul, nincs pedálja, nincs kormánya, emberi erõvel mégis megy!
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
meg sem éred, te kis bunkó!
2. Lejtõ. Remek. És mit csinálsz egy emelkedõn?
3. Hasznos tehet = 0
4. Nincs tél itt a videón se esõ, se szél se hó.
5. Talán próbálj csak egy emelkedõn feltekerni bringával és rájössz, hogy az emberi erõ vicc hosszútávon. Nem Lance Amstrongokkal van tele a Föld.
Az mozdult meg bennem, hogy remélem olyan idõsen mint te nem leszek ilyen szenilis vén fasz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Testi erovel nem konnyu elmenni bevasarolni es hazavinni a cuccot egy atlagembernek, mert az atlagember nem sportol.
Ha a bringa hajtáslánca és erõátvitele 100% lenne, azt is elég rendesen tekerni kell, hogy menjen. Pedig egy átlagos 75 kg-os férfi esetén a rendszer kb. 15% a bringa a többi a te tömeged. Na autónál vagy te, meg a több száz kilós autó.
Ezek után, ha szerinted néha kell ezen húzni, hogy menjen - fõleg emelkedõn - akkor javaslom legalább a gimis fizika alaposabb tanulmányozását...
Igen elõre fel lehet töltve az akksi, így lehet ezt elõadni...
Maga a növények termemlése sem CO2 semleges, mert gépesített, öntözött, stb.
"Dutch cyclist, Fred Rompelberg set a 268.8 km/h (166.9 mph) speed record at the Bonneville Salt Flats in Utah on October 3, 1995 while cycling in the wake of a motor dragster pace-car. The wake of the pace-car reduced the aerodynamic drag against which Rompelberg pedalled to almost zero.
Greg Kolodziejzyk set two world records recognized by both the International Human Powered Vehicle Association and Guinness (TM) World Records on July 17, 2006 on a race track in Eureka, California. The first record is for the most distance traveled in 24 hours by human power (647 miles, 1041 km), and the second for the worlds fastest 1000 km time trial (23 hours, 2 minutes)." (tudodhonnan)
Van egy extrém sportos pali, aki a térdére, bokájára, vállaira, sõt a feje búbjára is kis görgõket szerelt, és az Alpes egyik csúcsáról (olyan uszkve 2,5 km) legurult a völgybe. Állítólag 180 km/h-t is elért. A cucc használható persze normál környezetben is, de már kisebb lesz a sebesség. (=>Youtube)
Az emberi testben elég sok energia van azért. Én vénülõ fejjel megtanultam görkorizni, és elmondhatom, hogy egy idõ után elfogja az embert a sebesség bûvölete, aminek aztán egy jó kis bokaficam hamar véget vet.
Summa summárum, az emberi izomerõt nem kell lebecsülni, bár a fejlesztés iránya szerintem sem az ilyen ladik lenne, amibe bele kell ülni és pedálozni, hanem valamiféle hipermodern Batman- vagy Pókember-szerû cuccok. Majd még töprengek én is ezen.
A 4 ember súlya 280 kg.Már itt bukott a 100 km/ó... A saját súlyukhoz is kevés az 1 lóerõ! Én meg nem pedálozok 1 napot azért,hogy 2-3 percig tudjak 100-zal menni... Inkább megoldom egyszerûbben 😊
Bérbe vehet? reklámfelület...
Ne haragudj már de ennek mi köze a biciklihez?? MÉGEGYSZER mert néhány ember itt lassú egy kicsit! NEM A KEREKET HAJTOD!!!, hanem egy elektromotort töltesz. Gondolom láttál már olyan zseblámpát amit ha megtekersz akkor utána x ideig világít. Nos ez itt ugyanaz nagyban és sokkal hatékonyabban.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu