Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

De beindult itt az élet! 😄D

Pár dologhoz hozzászólnék!

1. Skillrendszer: Azt mondjátok sokkal jobban áttekinthetõ, elõre fejleszthetõ a hõs... Viszont két-három játék után rájön az ember, hogy mi számára a legjobb, és mindig, mikor játszik, ugyanazokat fejleszti ki, mindegy milyen néppel, mindegy milyen hõssel játszik... Így a skillek kb. fele tök felesleges, mert soha a büdös életbe nem fogok pontot elpazarolni rá!
Ellenben a régi, random módszerrel kicsit több volt a lehetõség. Mert nem tudhattad elõre, mit fog beadni, így menet közben kellett változtatni a stratégián az alapján, hogy miket tanult a hõs... Én ezt szerettem.. Szánalmasabbik változata ennek a dolognak, ha az ember mindig loadgame-t nyomott, ha valami olyan skill ugrott be, amit nem akart...

2. Kicsit tényleg "olcsó hús" érzete van annak, hogy mind a hat féle varázslatnak külön van power növelõ skillje, + még ott van a Prime-ban az általános varázserõnövelõ skill is. Így gyakorlatilag ugyanazt tolják le a torkunkon 6-szor, és büszkén mondják, hogy van 200 féle választható skill! Yeee... na persze. Ugyanez igaz a summon elemental skillekre is! 6 féle elemental, 6 féle skill... Hogy is van ez? Régen a summon varázslat is véletlenszerûen dobta be a megidézett elementálfajt.

Én még csak most töltöm lefele, de nagyon kíváncsi vagyok, változott-e bármit is az AI a Bétához képest.. Mert ott túl könnyû volt nyerni Hotseatben. Gyakorlatilag a gép nem csinált mást, mint ide-oda futkosott.
Jakuza001
Olvassatok mar el amit az ember leir. Mindenki tudja hogy termelodnek az egysegek. A het elso napjan.
Het kozepen nem termelodik semmi, akar hany hos megy be a varba uresen. Attol ott nem lesz semmilyen 1000+ szamu sereg. Illetve lesz a csiter gepnek, mert neki mindegy.

Az az erv, meg hogy megmondtak hogy ugyis csal majd hard fokozaton az egy vicc erv. Akkor ilyen erovel nem gond az se ha a jatekos is csinal maganak par extra egyseget majd mondjuk a tsearch nevu programmal.
Tessek rendesen megcsinalni az AI-t.

<#eljen>

Nekem eddig a Heroes 3-at és az 5-öt is sikerült legnehezebb fokozaton végignyomnom, de ami itt a 6. részben van az nevetséges...

Nem kell hozzá portál. A lények úgy termelõdnek mint a nyersanyagok. Bármelyik várban megvehetõk ha van olyan épületed.

Jakuza001
Kiveheti ha van a varosban portal, annelkul nehez lesz am, foleg nem hard hanem normal fokozaton, mar pedig ott tortent meg.

Ha van másik vára, akkor onnan is keveheti egy helyre az összes lényt. (Ahogy te is megteheted.)hard fokozaton meg nem is tagadták, hogy csalni fog a játék, és ezt a létszámokkal és erõforrásokkal teszi elsõsorban.
Tehát hotseat-ben ki is próbáltátok?
Jakuza001
"Csalni a gép szinte minden stratégiai játékban csal a legmagasabb adott nehézségi fokozaton de sebaj."

Na azert nem mindegy hogyan. Javaslom megtekinteset ebben a jatekban, hogy milyen mechanikaval csal a gep.

Amikor mar sok kor telik el, akkor iszonyat megnovekednek a lenyeinek a szama. Ez meg hagyjan is lenne, na de az, ha bemegy 1 maganyos sereg nelkuli hosevel egy ures varba, ahol te +30-40 maximum szamu lenyt toborozhatsz, es raadasul mar ki is vetted, hiszen az egesz teruletrol egy heten csak egyszer lehet ezt megtenni, akkor menj be es nezd meg, hogy a var tele lesz 1000+ szamu sereggel, meg abban a korben. Honnan kerul oda az 1000+ fos sereg ? Hiszen a hosenel nem volt akkora sereg, amibol ott hagyhatna es toborozni se lehet elmeletileg csak a het elso napjatol.
Szoval ez annyira nevetsegesen szanalmas es egy ido utan raadasul meg jatszhatatlanna teszi is a palyat.

Ez így van. Meg, valszeg ezt a sok hülye változtatást a kiadó döntötte el. Sokszor van olyan, hogy tehetséges a fejlesztõ csapat de a kiadó megfojtja vagy sok szart akart érvényesíteni, vagy csak rövid a határidõ. Annak idején volt egy vietnámos játék Platoon címmel , és az is a kiadó miatt bukott hatalmasat. Ki tudja mi áll itt is a háttérben. A magyar fejlesztõk , fõleg grafikusok és programozók igen is tehetségesek.

Másnál is villog, állítólag a V-sync-el van kapcsolatban és majd megoldják az elsõ patch-el.

yesname
Na az ilyen hozzáállást azért felejtsd el, de gyorsan klérlek. Nagyon sok magyar fejlesztésû játék van, amelyek hírek és kultikusak lettek (pl. Imperium Galactica, Jupiter Incidens) vagy ami szerintem jobb lett, mint az elõzménye (Crysis: Warhead).
Ez nem azon múlik, hogy magyar-e vagy nem.

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem hogy másnál is villog az egér a játékban? Lehet ezt valahogy orvosolni?
Szerintem nem kell ugrálni, annélkül is érthetõ ha végigjátszol mindent. Minden kampány az adott fõhõs szemszögébõl mutatja be a történetet.

jazzy
Dark a darkot, fire a firet általános mindet, sztem ez nem olyan bonyolult. Amikor varázsolsz is a könyvben nyilván a dark fekete színû, a fire piros etc.
Ez mekkora szarság már hogy a kampányban összevissza kéne ugrálni hogy megértsem a storyt...
Egyébként ez az erõ dolog nincs valahol kifejtve részletesen hogy akkor most melyik erõ melyik varázslatot erõsíti stb.? Mert ugye fejlesztheted a hõst sötét erõvel, fény erõvel is meg csak simán (általános erõ?) De nem kapsz visszajelzést hogy akkor hogy is van.
jazzy
Ami jó is lenne kampányban, de custom mapon hot seatben is így van, ahol baromság.
Guren
nekem a skillrendszer sokkal jobban tetszik, mint az elõzõ részekben. végre nem csak random dobálja õket, hanem azt fejlesztek, amit akarok.

Várépítés benne van csak még nincs kész az új városnézet gondolom arra gondoltál majd lesz patchben. A Skill rendszer pedig igazságossá teszi a dolgot a szerencse helyett ami a H3-5-ben volt hogy na vajh most mit kapok a Mage Guildekben vagy a Skilleknél. Nincs ez lebutítva mert akkor az elõzõ részek is hisz a skillek itt is hasonlók persze vannak újak is.
Az nem volt unalmas, hogy ide-oda futott a gép vagy a másik játékos és foglalta a bányáidat s elment vele az idõ s a pénz a többi sok-sok híróra. No ezt váltja ki az erõdrendszer.
A sztori az 5-6. részekben a legjobb elvileg szóval azzal se értem mi a baj. Csalni a gép szinte minden stratégiai játékban csal a legmagasabb adott nehézségi fokozaton de sebaj.
Ja igen bocsánat ma van Október 13.-a tehát ma jön a day 1 patch ami sokat javít. Persze csak a nem warez játékokon.
Teljesen egyetértek veled. Én eddig egyik Heroes játékban sem unatkoztam , de itt nagyon.

Egyébként a Hard fokozatot el is lehet felejteni kampányban , mert irreális amilyen seregekkel jön ellened a gép. Az elsõ két tutorial pályát még sikerült végignyomnom hard-on , de a nekrók elsõ pályája már iszonyú nehéz.

Egyébként az egész játék tényleg színtelen és szagtalan, se íze se bûze. Ez az erõdítmény elfoglalálos rendszer pedig szörnyen unalmas és frusztráló.

Sztem jobb lett volna ha a Nival fejleszti ezt a részt is , mert az 5. rész nekem nagyon tetszett. Hiába lesz felpatchelve a játék, mivel itt sokkal több mindent kéne megváltoztatni mint apró hibákat.

kabel15
Köszi.

BattleTag: kabel15#2672

Omlás
Nem tudom mert melóban vagyok, csak távoli asztallal indítottam el a telepítést meg a menüt 😄

#5509 : 1.1-es patch már van 500Mb

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

A kampány sorrenddel kapcsolatban a külföldi fórumok alapján is így lehet a legjobban megérteni a sztorit a kampányban állítólag:
Stronghold 1. pálya,
Sanctuary 1. pálya
Ezután a Stronghold és a Sanctuary kampány végigjátszása bármilyen sorrendben,
Ezután Haven kampány
Inferno kampány
Necro kampány

Az epilógusból meg van Bloodos és Tearses féle is és eléggé eltérõ mindkettõ egymástól állítólag. Csak Bloodos vagy Tearses fõhõssel lehet rajtuk játszani attól függ ugye melyikkel nyomultunk valamelyik kampányban. Ha mindkettõt ki akarjuk próbálni akkor egy nép kampányán belül egyszer ki kell vinni Tearses hõssel másodszorra bloodossal.
Marfy
Magyar fejlesztés, mit vártál...

yesname
Leírom a saját véleményem:
A játék egyértelmûen a sorozat leggyengébbje, de nem csak kicsit gyengébb, mint az 5-ös, hanem annak is csak töredéke tulajdonképpen minden téren sajnos.
Gyermeteg párbeszédek, kb. 3 éves gyerekhangja van a lényeknek, sivár és információhiányos, ráadásul körülményes - az elõzõekben jól megszokottól, logikus felépítésûtõl eltérõ - UI és szinte teljes Heroes hangulathiány, a várépítés stb. kihagyásáról nem is beszélve.
A grafika sem az igazi, bár vannak szépen kidolgozott részletek. Az egész játékmechanikája, a fejlõdési lehetõség pedig iszonyat le lettek butítva. Sajnálom nagyon, mert ez így szerintem szánalmas a sorozat hírnevéhez mérten. 😞
(Nem véletlen változtatták meg a sorozat nevét.)

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy. [PSN: Desumort]

Holnap jön a Day 1 patch ki lesznek javítva ezek a dolgok szerintem.
Omlás nálad jól megy dupla kártyával 4 magos AMD-vel?
Prince23
Nézd meg, jobb klikk rajta 😊

Omlás
Download Managert kell letölteni, küldik mailban a linket kulccsal együtt. Letölt telepít elsõ indításnál kéri a cd kulcsot megadod és kész. Kell hozzá egy Ubi-s acc más nem. Letöltéssel nem volt gond lejött pár óra alatt (8Mbit).

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Boci: kösz a választ, akkor sztem 7végére iderendelem haverom, hogy teszteljünk
"Main Heronál van csak Blood és Tears vonal, amit alapból kapok, amit utána veszek azoknál nincs."
Ez nem hiba, csak a fõhõsöd tud a Tears és a Blood ágon fejlõdni. Ha meghal éleszd fel a Hall of Heroesban. Ugyanígy csak a fõhõsök vannak a dinasztiádban.

Halottak felélesztésének mértékét, hatását erõsíti.
jazzy
Alapvetõen a játék jó hangulatú, de eszméletlen bosszantó hibák / dolgok vannak benne, hogy csak párat említsek:

Mint régi Heroes játékos, mindig a Heromon dupla klikkel nyitottam meg a Hero Screent, itt csak a feje ikonján lehet. Szokható, zavaró.

Sok lény hangja chipmunkos lett, állítólag túl gyorsan játssza le a hangot, így egy nagy nyavalygás az egész.

Main Heronál van csak Blood és Tears vonal, amit alapból kapok, amit utána veszek azoknál nincs.

Speciális képességet nem írja ki ha már megvetted a Herot, csak a nevét, magát a leírását csak akkor mielõtt megvetted, ergo ha nem ismered az összeset az alapból kapott Herodnál nem fogod tudni.

Nem lehet a Herok portréjának sorrendjét változtatni, ill ha meghal a main, nem lesz nagy a megmaradó Hero, ugyanúgy "alt" pozícióban marad, nem ugrik mainbe. Nem találtuk hogy lehet dismisselni Herokat.

Necro utolsó egységnek más a neve ha az épületre kattintasz, mint magának az egységnek.

Etc etc nagyon pitiáner idegesítõ hibák vannak benne amik pár hónap alatt és pár hozzáértõ régi Heroes rajongó teszter játéka alatt simán javítható lett volna.
Ubishopnál klienst tölt le vagy hogy megy az install és a letöltés? És gyors a letöltési sebesség? Egyik ismerõsöm vacilál a Steam/Ubishop verzió között.

Az elején a kampánynál mindig csak kevés épületet és lényt lehet venni.

A városkép meg változni fog patchben elvileg.
Omlás
UbiShop-ból rendelt digitális verzió is magyar! Telepítésnél a magyar nyelvet kell választani <#eljen>

kabel15
Sziasztok! Mi az a Nekromancia? Van egy ilyen épület ami elvileg megnöveli 10% a pontjaimat de fogalmam sincs hogy az mire jó. Valaki tudna segíteni?

BattleTag: kabel15#2672

Van benne hotseat.

Nem hivatalos forrásból.Majd ha kipróbáltam és tetszik,akkor veszem csak meg, de viszont akkor collectors-t.
Omlás
Letöltés install kész most épp patchel 1.1 500Mb

Holnapra ígérték 10-17h között!De még benne vagyunk a fürdõszoba felújításba😞 Ergo,ha elmentek a kõmívesek és lessz erõm , akkor éjjel tolom😊
Neked már meg van? Hol vetted? Én úgy tudtam csak holnaptól kapható <#wow1>

Nekem már megvan.De kipóbálni max 7vgén tudom.Hotseat van ebben?Mert ha nincs ,akkor a szarnál nem lehet jobb alapvetõen.
Ha bele akarsz csapni a lecsóba és megtapasztalni a lehetõségeket, akkor ess neki egy skirmish-nek, mondjuk a Rise to Power-nek (heroes V. pálya VI-os köntösben). Cserébe a kampány okozta felfedezés öröme elenyészik.
Sziasztok!

A magyar kiadó Seven m véleményét szeretném ismertetni Veletek a borító kapcsán:

Minden Heroes rajongótól elnézést kérünk a borítón található hibá(k) miatt! Ezek oka a kapkodás, a mérhetetlen mennyiségû munka és a szûk határidõk voltak, ami a játék kapcsán Nálunk is jelentkezett. A következõ nyomdai nyomtatásnál a hibákat javítjuk és aki a hibás borítóval vette meg a játékot, annak kérésre kicseréljük!!! Ezt a [email protected] e-mail címen lehet jelezni. Köszönjük a megértéseteket és még 1x elnézést kérünk!

Remélem ez Mindenkit megnyugtat a borító kapcsán.

Ami pedig a játék magyarítását illeti, a fordítást vegyétek rajongói fordításnak és e szerint is kezeljétek, köszönöm! 😊 További jó szórakozást Mindenkinek (annak, aki már játszik és annak is, aki hamarosan játszani fog!)

Baráti üdv!
Lacoka12
nekem holnapig kell még várni sajna <#rinya>

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Omlás
No megjött a mail UbiShop-ból, lehet tölteni 😄m <#eljen><#taps>

Shiwo
érdemes balról jobbra haladni, de nem kötelezõ

a párbeszédekkel mondjuk egyet értek, már angolul is volt néhány elég érdekes köztük, és hát a fordítás nagyon nem térhetett el

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Megcsináltam a tutorial kampányt és utána az az érdekes, hogy az összes válaszhtaó frakció kampányát felajánlja. Melyikkel érdemes kezdeni? Vagy balról jobbra idõrendben van az egész?

Egyébként a játék nem lett rossz, de maga a játékmenet elég unalmas volt eddig a kampányban még ha csak tutorial rész volt. Kíváncsi vagyok, hogy a kásõbbi páylák milyenek lesznek.

Maga a hangulata az egésznek egy kicsit fura. Néha egész jól megírt párbeszédek hangzanak el a különbözõ karakterek között, néhol viszont teljesen fölösleges és wtf szövegeket hallhatunk.

A harc nem rossz, de sztem néhol már elég unalmas. Vhogy az 5. részt jóval taktikusabbnak éreztem, jobban lehetett ott kombózni mint itt a 6. részben (igaz még az elején járok, lehet ez késõbb változik nemtom).

Így az elsõ 4-5 óra játék után azt kell, hogy mondjam, hogy ez a rész nagyságrendekkel gyengébb mint az etalon 3. rész, de még az 5. rész is köröket ver rá. Tisztes iparosmunkának tûnik az egész de vhogy mégsem az igazi. Kicsit olyan mint az Armies of Exigo ilyen szempontból, az is szép volt meg frankó introja volt de vhogy maga a játék nem hagyott mély nyomokat.

Én azért így látatlanban is megköszönöm a fordítást!
Remélem pénteken már kiszállítják a játékot.
Oké, de nem ez volt a baj, hanem az van oda írva, hogy 80-féle iránytható lény! Hiányzik az Í-betû 😄