Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A grafika nálam rendben van, tetszik, de a többivel maximálisan egyetértek veled. Nem rossz játék, de nem ezt vártam. Én is H2 óta nyomom, a H3-at azóta se tudta egyik rész sem felülmúlni. Ez már csak a nevében Heroes sajnos, de majd 1-2 kieggel hátha csiszolnak rajta valamit. Pénzt mindenesetre én a jelenlegi formájáért nem adok.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Sajnálom ezt a játékot. Eleinte nagy reményeket fûztem hozzá, hogy magyarok fejlesztik, hiszen a Black Hole jó minõségû munkát szokott végezni, és az országban óriási rajongótábora van a játéknak. Na, gondoltam itt a nagy lehetõség, most végre meglátjuk, mit lehet kihozni a legendás Heroes szériából egy profi csapattal.

Aztán szép lassan elkedztek befutni a WTF? típusú hírek. A játék a totál bukás, a széria legsötétebb idõszakát jelentõ Heroes5 motorjára fog épülni. Az öt speciális nyersanyagot összevonják eggyé. Nem lesz vár-belsõnézet. A köztudottan legnépszerûbb Titánvárat maj késõbb, külön pénzért lehet beszerezni. Na már ekkor kezdtem sejteni, hogy ez a rész bizony nem a Heroes széria dicsõséges visszatérése lesz a mélységekbõl.(Nem is értem ezeket a változtatásokat hogyan gondolták, amikor egy régi nagy címet akarsz feltámasztani, nem változatod meg a széria alapvetõ értékeit és hagyományait, ez tök alap)

Aztán kijött a végleges játék. Kilenc darab, rosszul összeválogatott single plalyer pálya(kissebbek egyáltalán nincsenek, kevés stb). Öt frakció, érdekesen újraértelmezve. Heroes5-bõl megörökölt undorító mangás stílus, hosszú monoton csaták, kínosan lassú end turnözések. Egy motor, ami képtelen kezelni a régi Heroesokban megszokott 8 szereplõs pályákat. Az egész játék lassú, nehézkes, uncsi.

Sajnálom, mert a grafikusok és a zenekészítõk ismét kiemelkedõen jól dolgoztak a Black Holenál, és még a gyári magyar kiadás elkészítésével is gondoltak a magyarokra. Persze a vérciki Heroes5-öt alakítgathatták ahogy akarták, tudható volt hogy abból semmi értemeset nem lehet kihozni.
Nem így kellett volna ezt. Új motor, új grafikai stílus kellett volna, és meg kellett volna próbálni a Heroes2-3at minden elemében újraéleszteni, ahol csak lehet. Meg merem kockáztatni, hogy ha holnap valaki kiadná a Heroes2-3at új grafikával, bármiféle egyéb változtatások nélkül, világsiker lenne, és pillantok alatt háttérbe szorítaná ezt a játékot.

Szóval ez így 10/4 pont, alig valamivel jobb mint a Heroes5 volt. Sajnálom mert régen nagy rajongója voltam a szériának, mai napig itt van a polcomon az eredeti Heroes2 és 3, mai napig játszom velük, és hihetetlen de ezek a játékok nem öregszenek.

Sajnálom a Heroes6-ot, egy ennyire tehetséges magyar csapat felejtehetetlen játékot készíthetett volna belõle. A lehetõség adva volt, nem éltek vele. Sajnálom mert ekkora lehetõség csak egyszer adódik egy keleteurópai fejlesztõgárda életében.

Guren

Carlos
Egyelõre csak mobilos kép:

Þór vígi þessi rúnar

Az a hotseatben beállítani a gépi ellenfelet nálam is problémás.
j0nNyKa
hahah, így értelek
igen, abba belefutottunk mi is 😄
elvileg ha jól csekkoltuk, egy azaz egy darab olyan pálya van, a többi nagyjából jó (vannak mondjuk iszonyat furcsán balance-olt pályák, ahol az egyik játékos kezdõterületén van 2 aranybánya, a másikén nincs 1 se, de ebbe most ne menjünk bele)

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

darki81
ja hogy pont annál az egy pályánál próbáltuk, ahol egyéni beállítás módok vannak 😄
elnézést 😄

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

j0nNyKa
nem értem a kérdést, mert ugyanott, ahol egymás ellen pakolod magadat, egymás mellé is tudod

gondolom beállítottátok, hogy 2v2 legyen, vagy custom, aztán a megegyezõ csapatba raktátok a 2 human playert, és... nem tudom, hogy akkor hol romolhat el a dolog

Üdv megint!
Kipróbáltam én is végre a hétvégén. Kollektorom van. Képet majd küldök 😊!

Elég sok minden van benne, eléggé vegyesek az érzéseim!

+ Szerintem hozza az elõzõ részek hangulatát.
+ Zene kiváló
+ Képességek nagyon jók, bár valahogy keveset lehet tanulni az elõzõ részekhez képest a varázslatokból, így nem tudsz minden helyzethez megfelelõen alkalmazkodni varázslóval, ez még kiderül okoz e gondot.
+ Grafika tökéletes, szép, animációk is jók 😊, azok a vicces animációk, még meg is röhögtetik az embert egy-egy kemény csata közepén 😊, pedig régen ellene voltam
+ Magyar fordítás is kellemes 😊, bár egykét helyen zavar, hogy most a sok-néhány-kevés stb... melyik mennyit is jelent 😊
+ A küldetések is egyenlõre szerintem jók.

Viszont ami negativum:
Nagyon sok bug maradt a játékban. 1-2 patch és szerintem ezek az idegesítõ dolgok eltünnek, de azért ezek elégzavaróak. Egy-kettõ:
- A betöltés után még mindig kell neki 1 perc mire betölt mindent
- A map scrollozása néha kikapcsolódik
- Laptop akkurol nem megy/egeremmel nem megy --- errõl már beszéltünk
- Nem találtam hol lehetne random gépi ellenfelet beállítani, meg játékos se lehet randommal ?

Map hibák (elkezdtem hot-seat-et), most hirtelen nemtudom melyik pályán
-Elfoglaltam egy kristálybányát, és úgy érzékeli, hogy nem az én területemen van, ezért nemtudok kristályt termelni 😄, azért kellett egy hõst vennem, hogy legalább a gép se kapjon, ha az megakadályozza egyáltalán 😊
-Fa és kõ bányára kettõt ír naponta, a bányára kattintva, viszont felül, napit 1-et ir, és annyit is kapok.
- EZt még megfigyelem, de mintha a nekromancia/szellem gyogyitása közül valamelyikkel valami gond lenne, mert én ugy számolom hogy vesztenem kellett volna, és még se vesztek... Ezt majd még megfigyelem

Most hirtelen ennyi jutott eszembe

Véleményem szerint:
- Valahogy a nyersanyag rendszer kicsit fura, mintha tul sok kristály kéne az épületekhez, bár lehet azért tünt igy mert nem tudtam a bányát elfoglalni. De pl egy 7. épület egy bányával, 3 hét gyüjtögetés. Szerintem a talajon levõ nyersanyagok keveset adnak (egyébként mintha mindig 1-et adtak volna)
- Normál szinten a játék eléggé könnyû nekróval legalábbis. Az elsõ három egységgel le tudtam verni eddig mindenkit akár a második területen is szinte veszteség nélkül.
- A kutyák a démonoknál itt is mindig meghalnak 😄😄 ez csak vicc

ÖSszességében, szerintem nagyon jó kis játék lett. Ha a patchek hamarosan javítják a bugokat, akkor kiváló játék is lehet belõle.

darki81
próbáltad? ha neked megy, akkor írd le pls hogy hogyan, mert itt csak egymás ellen engedi, vagy csak 1 embert a gép ellen, de 2 embert 2 gép ellen 1 számítógépen nem engedi, vagy csak vakok vagyunk 😄

j0nNyKa
miért ne lehetne?

darki81
ezt lehet játszani egy gépen 2 ember vs 2 gépi játékos?
(csak egymás ellen tudunk, vagy egyedül a gép ellen)

Lacoka12
a profil beállításoknál lehet választani de nem valami sokat lehet választani

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

Ez akkor van, ha nagyon felgyorsítod a combat speedet (ha lejebb veszed jó). A bug úgy tudom az 1.2ben fog javulni.

Ezt a kérdést bontsd ki jobban 😊
Az 1.1 patch javítja a sound bugot? Mármint hogy az egységeknek túl gyorsan játssza le a hangját a játék vagymi, és chipmunk szerû nyekergés hallatszik csak <#fejvakaras>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Lacoka12
nem lehet több kedvenc hõs közül választani?

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

PAUL ANTHONY ROMERO HEROES MIGHT & MAGIC Október 31.-ei Budapesti zongoraestjére készített egy reklám videót. 😊

Paul Romero Heroes pesti zongoraestje

Vologya mestert is kérdezhetitek a koncertrõl nem csak engem, ahogy Paul Romero odaírta.

Vki multizott már ? (online) Vannak tapasztalatok ? Zökkenõmentesen fut ?

Gondoltam, hogy az egér a ludas. Nekem is volt Roccat Kone-m 1 napog utána visszavittem, mert a prociterhelésem 50 %-ra ugrott, miközben használtam. Nem csak ennél a játéknál van/lesz vele gond. A gond maga a hardver, mondjon ki mit akar.

Úgy emlékeztem betában lehetett, ezért gondoltam, hogy talán itt is.
Nem lehet alapból pók. Így is elég erõs szerintem 😊.

Valaki?

Sehogy nem tudok rájönni, pedig nem lenne rossz, mert õ kezdi a harcot és rögtön lõhetne..

Egyébként az örök szolgálat nekroknál valami iszonyat durva. Ha van arany, akkor lényegében halhatatlan seregük van. És a nekromanta kampányban eddig bõven van. (3. pályánál tartok, nehéz fokozaton)
Acidlich
Többek közt nálam se, de ha már itt tartunk, a sunrider charge se mûködik, pedig a bétában jó volt még az is.

Guren
az imperial griffin speckó támadása csak nálam bugos? nem sebez semmit és az animáció sincs teljesen rendben.

Az a képessége a küklopszoknak. Bírják a fájdalmat egy ideig😊.

Jakuza001
En meg arra lettem figyelmes, hogy a Kuklopszok rossz korben halnak meg.
Nem sebzodnek a korben, hanem a kovetkezo korben amikor ok jonnek lepessel akkor sebzodnek. Igy eleg gaz, hogy teljes letszammal tud mindig visszautni egy ilyen eros leny.

"Helló!
Egy olyan probléma merült fel nálam hogy játszok aztán egyszer csak elkezd tölteni elmegy a kép néha még a monitor is kikapcsol és mikor vissza jön window módban fehér a képernyõ full screenbe egy kis fekete téglalap és az asztal látszik és csak hang és kurzor van. Frissítettem/újraraktam a directx-et a visualc++-t és a vga drivert. A VGA-m egy 1GB-os Radeon HD5670,szerintem ezzel mennie kéne.
Valakinek valami ötlet?
Elõre is köszi a segítséget."
Erre valakinek megoldás?
Ez a kronológiai sorrend:
- Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
- Prologue 1
- Prologue 2
- Stronghold 1
- Sanctuary 1
- Inferno 1
- Haven 1
- Necropolis 1
- Stronghold 2
- Sanctuary 2
- Haven 2
- Necropolis 2
- Sanctuary 3
- Stronghold 3
- Inferno 2
- Necropolis 3
- Inferno 3
- Sanctuary 4
- Stronghold 4
- Haven 3
- Necropolis 4
- Haven 4
- Inferno 4
- Epilogues

Itt írják, de lehet, hogy spoilerbe bukkantok:
http://www.celestialheavens.com/forums/viewtopic.php?t=12597

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

Necroval szeretek játszani, és többször elõfordult, hogy, ha a vámpírral viszem be a csatában az utolsó ütést, akkor nem számolja bele már a sebzésbe. így életerõt sem kap vissza.Gondolom ez egy bug, igaz ?
elég kellemetlen, amikor tudod, hogy "visszaszívná" magát, és mégis vesztettél pár vámpírt, mert nem számolja az utolsó ütést.

Omlás
"
ˆ Andrews2007
A kampány sorrenddel kapcsolatban a külföldi fórumok alapján is így lehet a legjobban megérteni a sztorit a kampányban állítólag:
Stronghold 1. pálya,
Sanctuary 1. pálya
Ezután a Stronghold és a Sanctuary kampány végigjátszása bármilyen sorrendben,
Ezután Haven kampány
Inferno kampány
Necro kampány

Az epilógusból meg van Bloodos és Tearses féle is és eléggé eltérõ mindkettõ egymástól állítólag. Csak Bloodos vagy Tearses fõhõssel lehet rajtuk játszani attól függ ugye melyikkel nyomultunk valamelyik kampányban. Ha mindkettõt ki akarjuk próbálni akkor egy nép kampányán belül egyszer ki kell vinni Tearses hõssel másodszorra bloodossal."

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

TVelvet
Az már nem stimmel. Mivel elvileg a stronghold kezdõdik elõször.
BoneDragon
Igen elõször én is ezzel szívtam, mert nem vettem fel egybõl a 2. ork sereget ami csatlakozik hozzám csak késõbb, így sokkal több lett a vesztett orkom. De 2. játszásra felvettem mindkettõt egybõl és így már nem volt olyan nehéz legyõzni. Vicces, hogy ilyen apróságon elcsúsztam. 😊

most komolyan. Thogrul-t vagy kit, hogy kene legyoznom, amikor a tutorial kuldik alatt nem epithetek semmit a varamban es csak a legalapabb 1db fajta szar katonabol termelodik 9db/het. Neki meg olyan serege van hogy beszarok, plusz a varabol nem mozdul ki.
Ezt igy hogy?!
enlightened
Elsõre az easyt ajánlanám, bár a normal fokozat se valami nehéz sajnos, viszont a hardot semmiképpen sem.

Malakai
Ha minden igaz, akkor nincs kronológiai sorrend, ahhoz össze-vissza kellene a kampányokon belül ugrálni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Shiwo
elvileg balról jobbra

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Saccard
1.- Start ---> Futtatás ---> Regedit
2.- HKEY LOCAL MACHINE / SOFTWARE / ((WOW6432NODE)/ UBISOFT / Might & Magic Heroes VI
3.- Lesz olyan, hogy Language (duplakatt) és az értéknek add megy,hogy 40e

Így lehet magyarosítani,tudom hogy már leírták elõttem,de a zárójelbe tett részt én nem találtam,egyenesen az Ubisoft mappa jött a Software pont után.(win7)
Gondoltam leírom,hátha valakinek segítek vele.

Amitől a legjobban félünk az már megtörtént velünk.

Shiwo
nem

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

TVelvet
A kampányt milyen sorrendbe lenne jó játszani? Nem találok semmi infót, hogy nagyjából a idõrendben mennyek végig.
Rash87
Aki még egyik Heroes résszel se játszott, annak mennyire lesz elsõre bonyolult & nehéz?
Csak azért kérdem,mert ilyen körökre osztott stratégia típussal, csak a King's Bounty-val játszottam,s azt normálon toltam végig,de a kiegészítõjét már nem tudtam csak easy fokon,mert normál túl nehéz volt már nekem jó pár nekifutásra 😊
Itt mire számítsak??

Glory, Glory Man. United!

Nekem olyan gondom van hogyha a várra kattintok véletlenszerûen exe hibával kilép a játék van amikor 10 böl 8x kidob és van amikor 2-3 órán keresztül nem😞 1.1 es javítás van fent és tört játék.
Csak a városoknál jelentkezik a gond,szerintem akkor amikor város képet tölti be,esetleg valami tipp?
Vagy beállításnál kell valamit kikapcsolni animált részeknél?
Be lehet állítani, hogy a nekro fõlénye pók formában kezdje a csatát?
hdd.. ;>

-tRs-Landor

Kipróbáltam Tesco-s egérrel azzal nem csinálja 😊
Visszavettem a Roccaten a port sebességet 500Hz-re és nem csinálja, csak ha 1000hz-n van. Ez az egyetlen játék akad ki tõle, de legalább meg van a megoldás.

Ez én is írtam még annak idején a zárt bétás fórumon, pont azért, amit mondasz, sokan ezzel faragnának a gépigényen és érnék el, hogy a textúrák szebbek legyenek. Szóval elvileg a kérés már eljutott a megfelelõ helyre, ráadásul hónapokkal ezelõtt. Bízom benne, hogy lesz belõle valami.
http://tv.gamestar.hu/video/gamestar-live-season-03-episode-19
41.09-tõl kb 1 percen át az én kérdésemre válaszolnak Heroes VI és RAGE témakörben GLIVE-ban.
A fejlesztõket akartam csábítani a GS stúdióba, mondták, hogy majd a megjelenés után talán mert az nem megy csettintésre. Nem is úgy akartam persze. 😊 Pl 1-2 hét múlva gondoltam.
enlightened
Most már egy ideje normalon nyomom a jaátékot, de túlságosan könnyû volt ez a nekromata kampány elsõ küldetést, remélem majd nehezedik, mert különben hardra teszem, csak félek ott meg a random felbukkanó hatalmas seregektõl.

enlightened
Ez milyen fokozaton? Lehet easyn le tudod így verni. Én úhy emlékszem nekem, hardon volt 23 ork, 50 katona és 10 íjász és le tudtam nyomni.

BoneDragon
Azt hiszem én már az elsõ pályán elvéreztem. Van 18 orkom és 40 katonám és Toghrult kéne legyakni, de akkora serege van, hogy esélyem sincs. Esetleg tipp?😄