Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Omlás
Aki olvassa a topicot (csak pár hsz-t kellene vissza olvasni..) az olvasta volna Vologya Mester infóit hogyan is zajlott a fordítás. Angol tipikus "betegsége", hogy szövegkörnyezet függvényében más más lehet a jelentés.

Nem olyan hibák amiket nem lehetne javítani, inkább örüljetek, hogy egyáltalán le lett magyarítva...

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

a mass regen-t 1x lehet csatánként elsütni asszem!
igaz h az 5 körön át tart, és addigra a csaták 3/4 része eldõl!
demo = el húzzák a mézes madzagot az orrod elõtt 😊

kösz nem a demózás már átment 100% parasztvakításba, erre van is egy jó példám pl: ott van a far cry demója ebben volt egy gyönyörû szép pálya öböllel és a közepén egy apró szigetel + egy barlang, nekem tetszett és meg is vetem azonnal(demo hatására), mikor tovább jutottam a demóban látott pályán nnnaaa akkor kapartam a falat(drágalátos szörnyek unbalance játékmenet és egyéb bug finomságok) és mondogattam magamban de kár volt ezért pénzt kiadnom.

nagyon sajnálom de azok az idõk már rég el múltak mikor megjelenésnapján mindenféle feltétel nélkül rohant az ember megvenni kedvenc játékának a fojtatását.

off vége.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

hat lentebb irtad hogy rohamot ir meg villam, az akkor azt jelenti hogy scrollbol varazsoltal, illetve azt nezed, a villam azt jelenti hany tekercsed van meg (illetve nem feltetlen tekercsbol, mert van olyan item ami ad spellt annak is toltete van, vagy lehet pont csak azt jelzi charge-val) lenyeg, hogy minden spellnek van egy cooldownja, ahogy jelzi is az adott spell hogy hany kor mulva tudod ujra hasznalni (ha a spellt nezed es nem a tekercset/itemet)

rohamra lett forditva? joisten 😄 valaki jelezze a forditok fele akkor ezta hibat 😊 (nem akarom a szokasos vitat kirobbantani szoval inkabb nem irom le amit szerettem volna 😄)

Szaruman
A roham akkor a chargeból jön? Életbe nem jöttem volna rá 😄 néztem is, h mi ez a roham 😄

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

értem ,de ezt megtanultam talentbol...
Látom vannak itt Black Holetol a forumon , légyszi mondjátok már el miert nem tudom 2 körönként nyomkodni a föld ághoz tartozó tömeges regenerácíot kastékly lovag classal ? mert a lovagnak a fény a fõ mágiaája ? mert ott a tömeg healt tudom tolni többször is havan manna rá..

köszi
roham? mint charge? vagyis töltet, ha tekercsbõl hasznalod a spellt.

azt nem értem hogy kastély lovag hössel , kifejlesztem a tömeges regenerálodást , és csak egyszer tudom eltolni csata alatt , és ott van alatta hogy roham meg egy villám, ez mit jelent ?
Jakuza001
Persze, mint ahogy ahogy le lehet kicsinyiteni egy olyan szo felreforditasat, aminek semmi koze nincs az adott eredeti szohoz.

Valoban nem kell mindent szo szerint forditani, de ez inkabb jellemzo egy mondatra, hogy ne legyen magyartalan az egesz kifejezes, de egy szimpla szora mar olyan kategoria, mint a mostani filmcimeknel divat.

Mint irtam a Havennek koze nincsen a kastely szohoz, eredetileg a hajosok hasznaltak az olyan kikotokre vagy lagunakra, amik menedeket adtak a vihar elol, mondtak seashelternek is. Kesobb kezdtek altalanosan hasznalni. Ebbol lett itt a kastely.
Na de mindegy, hagyjuk. 😄

TreDoR
Kösz.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Lehet nyugodtan kritizálni a vár elnevezéseket és persze mást is, meg poénokat gyártani belõle, de úgy gondolom, hogy nem lehet mindent szó szerint fordítani... Tudod kinek a pap, Nekem inkább a papné... 😉 Már korábban írtam, hogy az átvezetõk nagy részét már a munkásságunk elõtt lezárták, abba már sajnos nem tudtunk beleszólni... A játék lényegi részében nem hiszem, hogy találnál ilyen mértékû félrefordításokat, de ha mégis, örömmel venném, ha pontosan megírnád a [email protected] e-mail címemre, mert örömmel javíttatnánk egy késõbbi patch-ben. 😊

A Heroes III-ban vannak felcserélt/elrontott fordítások (tudom, mert többek között Én is csináltam...), de hogy ez már nem kerül javításra 10 év után, ebben is szinte biztos vagyok...
Carlos
valaki erre?

Hol találom a második pályán az Örzõ páncéljának utolsó darabját?
Kettõ megvan: Mellvért, Vállvért.
Van egy mellékküldetés is, hogy szerezzem meg a 3-at.

Isthvan-t már kinyirtam, a várat még nem konvertáltam át, mert akkor rámrohan az utolsó hõs. Elõtte gondoltam, hogy megkeresem, de nem lelem.

Þór vígi þessi rúnar

meg van egy masik is legalabbis a bug listben:

"### My creature growth just halved without reason
by jpappas3: Growth bug: Unknown trigger, possibly the death of a hero with + growth; creature growth halved or less, fixable with a reload, but if you don't notice it, you can get hosed."

Igen, van egy bug ami leviszi irgalmatlan mínuszba a lényszámot, kb ilyen -70000be. De ha csak fél/egyharmad/kétharmad lényed termelõdik az nem bug, hanem week effect.

Azért ennyire remélem nem nézel hülyének...
Nézd meg a hivatalos forumot mennyien írják hogy bugosan számolja a dolgokat. Természetesen nem pont a fele volt...
Naja, szerintem is sántít egy kicsit ez az érvelés, hisz a játékhoz jóval a megjelenés elõtt kijött a demó. Ráadásul aki kért az bétakulcsot is kapott itt a topikban. Ha nem ez lenne a helyzet, akkor még érthetõ lenne, bár abban az esetben is sokan csak a saját lelkiismeretük megnyugtatásául mantrázzák a dolgot, tisztelet a kivételnek.

Ahogy Torrenting Turtle barátunk mondaná:

Sajnos én úgy érzem, hogy egy ideje maga a PC-s játékipar is berendezkedett erre a mentalitásra. A legtöbb játékot õrületes preorder akciókkal, fantasztikus trailerekkel akarják eladni, vagyis látatlanban, az amúgy is rajongó, érdeklõdõ közönséget meggyõzve. Fût-fát ígérnek megjelenés utána, valójában pedig a beígért ingyenes tartalmakból (amik száma a fejlesztés alatt is gyarapszik "srácok, ezt nincs idõnk megjelenésre megcsinálni, de ingyenes patchben jönni fog, begyszó") ha meg is valósul valami az inkább egy párdolcsis DLC formájában érkezik.
Szerintem egész egyszerûen idomultak ahhoz a kiadók, hogy onnantól kezdve, hogy van warez (vagyis optimista esetben a megjelenés pillanatától, de inkább hamarabb) a vásárlási hajlandóság a béka s*gge alá fog esni, szóval nem érdemes nagyon minõségi játékot csinálni, egyszerûen nem térül meg az a rengeteg pluszmunka, nem hoz akkora pluszbevételt az egész. Inkább kell tolni egy nagyon jó preorder kampányt, ki kell adni egy átlagos, középszerû játékot a lehetõ legminimálisabb terméktámogatást nyújtva, majd lehet csinálni a következõ címet, esetleg az elsõ DLC-t, ha megvették annyian a játékot, hogy megérje DLCket csinálni.
Hogy ez a kiadók hibája vagy a warezosoké kár vitatni, tyúk vagy a tojás esete, de én, mint egy idõben rendszeres eredeti játékot vásárló egyre inkább ezt éreztem. Valahogy egyre silányabbak és silányabbak lettek a megvett játékaim és egyre kevesebb ingyenes bónusz jött a megjelenés után.
Nálam a pontot az i-re a Majesty 2 tette fel, amit ott a Paradox lemûvelt az szégyen volt és gyalázat, azóta nem veszek meg semmit preorderbe és kivárok pár hetet-hónapot, hogy megnézzem, milyen a support. Így úsztam meg egy csomó MMO-ra és például a legújabb Wormsre (még a Team17 is ilyen lett... 😞 ) való beruházást. Max ~10 európás kis casual marhulásokat veszek meg látatlanban. A különbség csak annyi, hogy nem hitegetem magam, hogy "én csak azért warezolok, mert...", egész egyszerûen megnézem a demót, ha olyasmi nincs, akkor nem is foglalkozom a játékkal.
Õszintén remélem, hogy a Heroes 6 esetében nem ez lesz a helyzet. Hajrá Ubi, hajrá Black Hole, remélem sikerül rácáfolni a sztereotípiámra. 😊
utolsó mondattal egyet érteke, én már csak akkor veszek 0day gémet ha több helyrõl is visszaerõsítést kapok hogy rendben van a gém na de ne offoljunk annyit

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

erre találták ki a demot, persze vannak olyan játékok aminek nincs demoja ott jogosabb az érvelésed, mind1, végül is mindenki azt csinál amit akar 😊

Remélem közölnek majd eladási adatokat. Ezt és a gamepod fórumát olvasva nagyon úgy tûnik, hogy a hozzászólók nagy része (kb. 70% legalább) warezzal játszik. Remélem azért nincs így és külföldön (is) jól fogy a játék. Nem örülnék, ha a kiadó leállítaná a terméktámogatást.
Szerintem ez már a Heroes 2-ben 3-ban is így volt illetve sokkal durvább, mert nem jött semmi a héten és a nem megvett lényeket is felezte. Nagy para volt mindig hét eleje, ha nem tudtál kivenni mindent a várból.
Az nem bug. Van olyan hét ahol csak fele annyi lény termelõdik. Persze van olyan is ahol meg jóval több.

Szerintem teljesen normalis dolog leszedni a warezt es ha jo megvenni.en evek ota ezt csinaalom.egyreszt szerettek multizni inkabb csak ez erdekel azt meg warezzal sose lehet masreszt utalok crackel aztan patch krekkel stb szarakodni. Harnadszorra meg megkimeled magad h foloslegesen idegrohamot kapj amiert kiadsz 10-12k-t egy felkesz bughalmazert amit mar csak a neve ad el...tudnek jopar peldat 2011bol
"unalmas már ez a warez de egyébként megvettem volna szöveg"

miért unalmas? ez egy bevált módszer, már nem egy játékot így szereztem be.

nemsokára a heroes hatot is tesztelés alá fogom venni. <#hawaii>

Ja igen és aki hozzászólása az elsõ bekezdésben leírtaknak esett áldozatául attól elnézést kérek.
A másodikat pedig akinek nem inge... 😊
Pedig vicces komment volt 😊
Sajnos moderálgatnom kellett. Volt pár nem feltétlenül moderálandó hozzászólás is, ami azért esett áldozatul, mert az elõzmény nélkül értelmét vesztette.
Kérném szépen, hogy mielõtt elkezditek primitív stílusban ócsárolni egymást inkább számoljatok el kettõig, Nektek se kell feleslegesen írni és nekem se kell feleslegesen moderálni. 😊
"ez a jatek annak lehet jo aki 10eve jatszik a heroessal.az ujaknak semmi elvezetet nem nyujt."

na ebben azért van valami. tbs,szimulátor,hc rpg, stb,stb játékokhoz bizony sok türelem kell.

Carlos
Hol találom a második pályán az Örzõ páncéljának utolsó darabját?
Kettõ megvan: Mellvért, Vállvért.
Van egy mellékküldetés is, hogy szerezzem meg a 3-at.

Isthvan-t már kinyirtam, a várat még nem konvertáltam át, mert akkor rámrohan az utolsó hõs. Elõtte gondoltam, hogy megkeresem, de nem lelem.

5let?

Þór vígi þessi rúnar

Jakuza001
Jelentheti. A szentely az jo, mert azt is jelenti a Santuary, sot inkabb azt jelenti mint menedeket. Elobb hasznaljak a Shelter szot ra, mint a Sanctuaryt. De egy olyan szot odairni, aminek semmi koze nincs az eredeti szohoz, az szerintem eleg gaz. Ha majd lesz Castle a szovegben, akkor az majd piskotanak lesz forditva lesz forditva, mert az nem hasonlit az eredeti szora legkevesbe ? 😄DD

Ezert kaptam fel a fejemet peldaul a forditasban olyanokra, amikor az angol szoveg szerint a szereplonek azt mondjak, hogy neki kell egyensulyt teremtenie a feny es az arnyek kozott, erre valamilyen kartyakrol volt valamilyen teljesen erthetetlen osszefugges a szovegben.

Azzal pedig szerintem semmi gond nem lenne, ha a 3. resz felreforditasat valaki vegre javitana.

unalmas már ez a warez de egyébként megvettem volna szöveg, hát hogyne, még én se vettem meg de nem is játszom vele, ahogy látom ráérek, pár hónap mulva biztos a játék is jobb lesz meg én se fröcsögök feleslegesen 😉

Ne is vegyétek meg ezt a játékot mert tiszta bughalmaz. Majd ha kijavítják akkor érdemes lesz de addigra meg bõven olcsóbb is lesz.
Na belefutottam én is a a lény termelõdés bugba. Abba is hagytam a játékot mert hardon nem lehet fele annyi sereggel is nyerni.
Sistereket figyeltem mióta hallottam a bugról és 26 helyett csak 13 termelõdött. A többi is hasonló arányban. Nekem is meghalt elõtte egy olyan hõs aki befolyásolta volna a sister termelõdést.
Rash87
Értem,köszi 😊
Azt pedig sajnálom,h offline módban nem lehet mindent elérni, de akk így is végigjátszható,ez a lényeg.

Glory, Glory Man. United!

Sveltana (és még három másik egyedi hõs) úgy van a deluxe edition-ben, mint dinasztia-hõs, vagyis multiban játszható karakter. A sima verzióban nem lehet vele játszani, de a kampányban szerepel.

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

Ahhoz, hogy offline módban játssz, egyszer legalább aktiválnod kell kóddal, tehát kell egy eredeti. Az offline nem egyenlõ azzal, hogy ingyen játszhatsz vele.

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

Stílusra legyél szíves odafigyelni.
Kösz, tudok a Stronghold kampány angol szövegérõl, már jelezte más is, csak így tovább, szeretnénk mielõbb javíttatni... A Haven azért lett Kastély, mert a Haven és Sanctuary is Menedéket jelent elsõsorban és így biztosan nincs keveredés, mert Kastély és Szentély lett... A Kastély a 3. részben az emberi vár neve volt, tehát nem idegen szvsz... Biztos vannak érdekes dolgok a fordításban, de mint mondottam korábban néhány dolgot már lezártak, mire elkezdtünk lektorálni (pl. átvezetõk)és bizonyos dolgokkal nem foglalkozhattunk, de a játék nagy része a Mi munkánk gyümölcse is, szóval örömmel vállaljuk! 😊 Ha valami kritikai észrevételed van, mert nagyon szúrja a szemed, bátran osszd meg Velem a [email protected] e-mail címemen... 😉 Elõre is kösz!
Az a fekete gömb, az szerintem egy ilyen üzenõfal , amire minden játékos irhat, és mindenki elolvashatja, ha online vagy 😊!

Online módnál éred el a Dynasty bónuszokat. (pl. itt választhatsz bónuszt az induló hõsödnek - offline ez nem elérhetõ.) A fekete gömbbe üzenetet lehet hagyni más játékosoknak (tippeket, élményeket a pályával kapcsolatban) ami online érhetõ el.
Offline lehet tolni a kampányt meg a skirmisht is, de nem érsz el bónuszokat/achievement-eket, dynasty fegyvereket/relikviákat (amiket aztán használhatsz szóló és online módban).
Rash87
Amatõr kérdés, De...
Mi a különbség az offline v. online mód között?
Most offline játékmódba teljesen játszhatatlan a játék? 😊
Csak mert 2. gyak. pálya szerûségen voltam,de elején lehetett volna 3 dolgot választani (hogy mivel kezdjek,tarok kártya,vagy arany,meg érc,stb) De egyiket se engedte,mert offline... Aztán haladtam a mapon,volt egy ilyen fekete gömb szerûség, odamentem,ott is kiírta,hogy offline módba nem használható :\ Hogy is van ez?

Glory, Glory Man. United!

Még nem tudtam sokat játszani, de elkezdtem a CE bonusz pályát, és az valami iszonyat hangulatos, mindig történik valami, viszi a történetet, az animáciok, minden nagyon jo, és izgalmas. Remélem a rendes pályák is ilyenek lesznek.

Nos tanyasi barátom, ehhez a játékhoz két dolog kell: IQ és legális verzió.
Nálad valamelyik, vagy mind kettõ hiányzik. A tippet ráhagyom a többieknek.
Shiwo
ha jól tudom, akkor tán a 3. részben volt elõször Kastélynak fordítva és azt vették át..

A fordításról meg annyit, hogy képzeljetek el egy excel fájlt, több ezer sorral, bennük angol szöveg, némely megtarkítva különféle paraméterekkel, és persze a sorok sem feltétlen összefüggõen vagy idõrendi sorrendben szerepelnek...egy ilyet fordítottak nem tudom pontosan hányan, de tudtommal nem egy ember volt...majd a lektorálás során bekerültek újak, néhány már lefordított angol szöveg módosult, illetve az excel is alkothatott valamely rendezés alkalmával, mert bizonyos fordítások is összekeveredtek (munkahelyen is megszívatott minket a 2010-es verzió)... ehhez képest tán elég korrekt lett a dolog, és a késõbbiekben még biztos javítva lesznek a dolgok..Vologya mester is említette korábban, ha valaki angol szöveget talál, az legyen szíves elküldeni a mail címére (és szerintem ha sikerülne printscreenelni is az angol szöveget, az lenne a legjobb)

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

régen a pakli +szerencsét jelentett
inkább az elöbbi
amugy lehet venni az achievmentekert jaro pontokbol az altar of wishesnel uj kepessegeket amiket odaadhatsz a heronak ennel a valasztasnal en pl a +1 core creaturesoset hasznalom, illetve bronzenal es silvernel lehet +1 slotot unlockolni.

egy item ami +2 luckot ad.

A stronghold az az erõd v a kastély magyarul?
Hát nem tudom... én már a Heroes II óta játszom és ez elég fapados pl. az V-ös höz képest. Most próbáltam ki, lesz ez jobb is?