10317
  • Tibbor
    Nem látom a listádon a Kísértetet/Szellemet illetve a Dárdás csontikat sem.Pedig előbbiek feltámasztó/gyógyító képességén egy csata múlhat, utóbbiak pedig jelentősen korlátozzák az ellenfél szabad mozgását.
  • Tibbor
    #7211-re senki?
  • Djuree
    igaz volt asha szobra, de az is csak +50%...
  • Djuree
    igen, ez a baj ezzel, hogy a gépnek valahogy olyan sok lénye jön 1 várból is, legalábbis kampány módban. ha sokat tökölsz esély sincs. itt a nekro 3. pályán úgy volt esélyem csak, hogy nekem 6 váram volt, neki 1:D de még így is eléggé egáll volt...lol? igen...198 pókom volt 550 licsem 400 vámpírom 6 várból, neki volt 137 pók, 400 lics, 300 vámpír 1 várból. lol? igen...sajna ez ilyen buzi játék, de jóóóó XD
  • Andrews2007
    A bónusz pályát ki tudta itten aktiválni? Nálam nincs extras könyvtár ahonnan lehetne aktiválni/beírni a megkapott kódot.
  • Kuglee
    BH-nak az UBI az ügyfele, te meg az UBI-nak vagy az ügyfele.
    Kevered a szezont a fazonnal.
  • Djuree
    nem hiszem hogy válaszolgatnak mindenkinek, minden kis apró cseprő dologra.
  • Tibbor
    Látom, lejjebb kicsit kiveséztétek a Sanctuary frakciót.Korábban már kérdeztem, de senki nem válaszolt rá: milyen taktikát használtatok a Haven kampányban(hős skillek, egységek)?A hősöm még csak 7-es szintű, tehát egyelőre Mesterlövészem, Őrszemem és Papnőim vannak csak.Érdemes-e tapasztalataitok szerint többfelé osztani mondjuk az íjászokat vagy a papnőket?(szerintem csatája válogatja)
    A főküldim szerint két ork falut kell elfoglalnom.Első megvan, de a másodikhoz többszöri toborzás ellenére is nagyon kevés vagyok.Tudom, mert kipróbáltam.Bevettem az erődjét, erre jött a falut védő hőse és levert, mint vak a poharat.Pedig én voltam a váron belül.Talán érdemes először a föld alatti pályán a "Lopott Grifftojásos" mellékküldit megcsinálni?Viszont attól tartok, minél tovább tökölök, annál több lényt toboroz az ork hős is. Innentől pedig patthelyzet van.Már csak abban bízom, ha visszaviszem a lopott tojásokat, bónuszként toborozhatok majd griffeket is...:)
  • [SiX] Boci
    A Black Hole mint fejlesztő nem is fog neked válaszolni. Kérdésekkel a kiadót bombázd (Ubisoft), az foglalkozik a játékosok supportjával.
  • Carlos
    Kemény vagy.
  • False
    Ezek a black hole-s arcok vagy nagyon lusták, vagy basznak az ügyfélre.Már 1 hete nem válaszolnak.Még pár nap és nagy anyázást rendezek nekik.
  • Guren
    ha jól emlékszem, a light varázslatoknál van a vakítás.
  • Carlos
    Köszönöm a Naga segítséget mindenkinek! Még az elején vagyok a Naga kampánynak. (Most kezdtem csak el a kettes pályát)
  • Djuree
    szerintem pont a varik a legjobbak. az elején egy kis lightning+chain+méregfelhő és 10x nagyobb sereg is eldől veszteség nélkül. és mondanom sem kell, hogy a játék elején a legfontosabb mindent hamar behúzni amit csak lehet, amikor még sereged nem nagyon van. varival ez megy, harcossal nem igazán. plusz ott a vakítás, ami a játék legjobb varázslata, minden heroesban az volt, igaz megtanulni nem tudom hol lehet, nincs a varázslatok között, de tekercsben találtam.
  • Djuree
    nem lehet elcseszni, meg lehet csinálni akármire adsz is, úgy van megcsinálva a játék. értelemszerűen varázslónak varázslatokra, magic powerre, harcosnak meg ordibálásokra meg attack elsősorban. az meg már személyes dolog hogy milyen varázslatokat favorizálsz, mit tudsz használni, milyen a játékstílusod. ezt más nem tudja megmondani neked, mert minden ember más.
  • Djuree
    nem nálam van a hiba, mert havernál is ugyanez a jelenség van:P
  • Crome
    Ez is érdekes lehet: "cheat_allMissions". Gondolom ez nem egy ilyen rejtett módon beépített csalás lehetőség. Asszem holnap utána nézek, már csak kíváncsiságból is.
  • Crome
    Aha, értem. Mondjuk akkor ez a Smart Combat elvileg beállítható a nehézségnél is, gondolom egyenlő az ott található agresszív gép beállításával.

Viszont ami tényleg hasznos volt számomra abban fájlban, hogy be lehetett kapcsolni a játék intro kikapcsolását, így már azzal legalább nem kell foglalkoznom, hogy tovább léptessem.
  • Kuglee
    A "ForceVeryQuickCombat" szerintem nem számol mindent az AI, e miatt lehet gyorsabb a kalkuláció, de pontatlanabb is. Ott az a gyanúm, hogy csak bizonyos arányszámokat hasonlít össze.

"AI_SmartHumanCombatAI" forumokon olyan rumort olvastam, hogy agresszívebb lesz tőle a gép.
  • Crome
    Belenéztem a profil konfigurációs fájljába és ott van egy olyan, hogy "ForceVeryQuickCombat" ez ugye lehet false vagy true. Viszont mit jelenthet? Mert van külön egy "QucikCombat" sor is, ami logikus, hogy mi lehet, de a nagyon gyors az milyen? :-)

A másik számomra érdekes sor az pedig az "AI_SmartHumanCombatAI" sor, amire szintén nincs tippem. Ha valaki tudja, akkor szívesen veszem az infót!
  • Tower Guard
    Úgy egy ilyet találtam hogy ez akar-e lenni a sorrend?
    De erről is írták hogy korábban emlegettek később történt eseményeket szóval gondolom akkor ez sem tökéletes?
    Sorrend:
    - Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
    - Prologue 1
    - Prologue 2
    - Stronghold 1
    - Sanctuary 1
    - Inferno 1
    - Haven 1
    - Necropolis 1
    - Stronghold 2
    - Sanctuary 2
    - Haven 2
    - Necropolis 2
    - Sanctuary 3
    - Stronghold 3
    - Inferno 2
    - Necropolis 3
    - Inferno 3
    - Sanctuary 4
    - Stronghold 4
    - Haven 3
    - Necropolis 4
    - Haven 4
    - Inferno 4
    - Epilogues

• Tower Guard
    Ja vagy hogy itt már nem is jó az ha egymás után játszanánk sorrendben történetileg?
    Az azért úgy elég kemény.
  • Tower Guard
    Üdv!
    Egy kérdés lenne, hogy az első kampány a Slavas fejezet csak 2 részes?
    2. map után miután átmentem visszadob a főmenübe, de eléggé mintha félbe lenne hagyva köv kampány leírásában már az vans enki sem gondolta volna hogy egyik lánya öli meg blabla...
    Most akkor ufrottak sok évet, vagy...??
  • Acidlich
    C:\Users\Felhasználó\AppData\Local\Ubisoft Game Launcher\savegame_storage
    sztem itt lesz. Ha meg be van állítva a launcherben a mentés szinkronizáció, és sikerül is, nem úgy mint általában nekem, akkor reinstall után visszaszedi magának a mentéseket.
  • Perszepeta
    Lehet buta kérdés lesz, ha online játszom, a single player mentéseket az Ubi szerverén tárolom, vagy a gépemen is fenn van valahol? Eddig nem találtam. Lehet újra kell raknom a Win-t, és nem akarom a kampányt később elölről kezdeni...
  • reaper4
    és azt kell, h mondjam, h bugok ide, bugok oda én imádom ezt a játékot! mint írtam az 5-össel játszottam először, de ez az a játék (mármint a heroes. az 5-ös is) ami nagyon leköt! köszi, h van!!
  • reaper4
    pont a sanctuary 2. pályáján vagyok (kronológiai sorrenben nyomom.) és nem tetszett, h gyenge a cucc, de ahogy írjátok a dolgokat fellelkesültem :). köszi srácok:D
  • Kuglee
    A quick combat kapcsán javaslom, hogy legyen heal és regeneration varázslat, mert az AI azt bőszen használja, így elég jól jön ki általában a csatákból. Ugyanis nem mindegy, milyen varázslatok/skillek vannak a hősön, mikor a quick combat-ot számolja a gép...
  • RamsayBolton
    Én vízmágiára adtam, meg villám varázsra, mert ha "bevizezed" utána jobban lehet villámmal (coral pristess is villámot tol asszem) sebezni. De pl. a megfagyasztott egységek meg 20%-al érzékenyebbek a tűzre, szal azzal is lehet kombinálni. A könny képesség, Tsunami elég jó (minden kis egység KO 2 körig + mindenki soaked), mellé az "ambush" might és chain lighting magic képesség jó.
    Emellett persze alap skillek mint minden hősnél (pathfinding, logistics, tactics stb.). Plusz pontokat meg lehet tenni prime magic-re. De ahogy jónak látod. Lehetne pl. támogató varázslatokkal agyon tápolni (ice armor, regen. stb.) a Kensei-eket és beküldeni előre (4x ütés + challange képessége).

Naga elég hatékony, ha jól használod az egységeket. Béka ugrás, coral pristess regenreáció varázs elég jó + kensei 4x támadás-a + challenge snow maiden jégvarázsa, kirin útján a köd stb.
  • SaGa Jr
    Jól van elrontottam. Szóval a naga (sanctuary) brigád elég erős.
    Az alap egység (pearl priestess) gyógyít (de nem azonnal) és villámokat lövöldöz. Kicsit gyengus Hp terén de jó gyors.
    A cápák túl lassúak voltak az én ízlésemnek, de ha ütöttek abban nem volt köszönete az ellenfélnek. Minden csapásukkal ráadásul csökkentik a célpont mozgását.
    A brekik tudnak jó messzire támadni (odaugranak a célpontra) és fejlesztve már nem csak a célpontot de a körülötte tanyázókat is károsítják (water damage a breki körül).
    A spring spirit-et őszintén szólva nem használtam. Közelharci bandák ellen jó hogy képes más egységet felturbózni a pain mirror képességgel (az okoztt sebzés egy részét a támadó visszakapja), de túl sok egyébre nem volt használható.
    A kenshi/kensai (katanás naga harcos) elnyúló püfölgetésben jó. Viszonylag szívós és elég jól sebez csak lassúcska a mozgás terén.
    A snow maiden egy igen jó távharcász egység. Vagy direktben nyomja a távolsági fagyasztgatás (hozzávág egy hógolyót az ellenfélhez ami azt "fagyasztja" és erősen sebzi). Fejlett variánsa képes egy gyűrűt létrehozni amivel mindenkit sebez aki érintve van, plusz lassít is.
    Meg ott van a keleti sárkány a végére. Ő sem volt favoritom (igaz nem is sokat kísérleteztem vele), bár szívós is, jól is sebez, de a többi fajt top tier lénye jobb nála. A ködösítés amit csinál (amerre elhalad húz egy párafelhőt maga után amin ha áthalad az ellen akkor lassul) nem rossz, de nem is egy nagy durranás.

Esetemben a prímet egyértelműen a két távharcász, meg a messzire is támadni képes közelharci brekik vitték. Időnként cápa kisegítéssel meg kensai-okkal nagyon jól boldogultak minden ellenféllel szemben (különösen némi light/air elemental segédlettel).
  • ArchDruid
    Na ez most ugye csak vicc? :DDDD

A Naga a legjobb faj szerintem! A cápa bivalyerőset üt! A Kappa shoyával pusztítottam a legtöbbet a kampány során!

(kommandózni kell velük: amikor sorra kerül várjál velük, általában mindig ők kezdik a sort! Szóval várjál, és a kör végén támadj velük! Ugorj be az ellenség közepébe, mivel bazi nagy area effect támadásuk van. Ezután jön a következő kör, vonulj vissza velük olyan messze, amennyire csak lehet! A harmadik körben megint lehet a guruló támadást alkalmazni!)

Közben hőssel, kígyókkal éleszteni, regenerációt nyomni. Esetleg megpróbálhatod azt is, hogy kifejleszted a teleportot, és a Kardmestereket beteleportálod az ellenség közepébe! Így mindenki azt fogja ütni, az meg mindenkinek visszatámad! Persze előtte nem árt egy Kőbőrt vagy celestial armort rátenni! Meg éleszteni folyamatosan, mert persze a gép nem nagyon csípi a kardosokat, és szereti őket elsőnek kivégezni.
    Aztán ott van a hószűz és a jégmező, amit tud varázsolni! Azzal is jól lehet operálni!

A folyószellem egy rakat szar, soha nem használtam semmire...

De ha már megvan a Sacred Kirin, onnantól kezdve megállíthatatlan leszel! Annak a fagysebzése mindenkit ledönt a lábáról.. :D

Én egyébként könny irányba fejlesztettem és a béketűrést meg az időstopot varázsoltam folyamatosan!
  • SaGa Jr
    Pedig erős a hölgyemény és elcseszni sem nagyon leeht ha elsősorban a mágiára gyúrsz vele (ha a tear vonalon amradsz akkor majd kapni fogsz egy piszok erős harci hőst is amennyiben az életét megkíméled és ez a delikvens jön majd tovább veled a későbbi pályákra is).
    Én air és ha jól emlékszem light magic-et toltam neki, minimális water-rel (vagy fordítva és minimális light magic volt erősebb water-rel). Mivel a sanctuary várban van olyan épület (pontosabban építhető) ami erősen tudja növelni a water vagy az air magic erejét így ez tűnt célravezetőnek.
    A light magic elsősorban a light elemental és a gyógyítás miatt kellett (a pearl/coral priestess is tud gyógyítani csak az nem azonnali hanem a következő körben lép életbe ami néha nem elfogadható késedelem). Az air magic az air elemental, chain lightning miatt kiváló és tudja szivatni a távharcászokat is. A water meg a fagyasztás miatt jó buli.
    Világibb dolgokból egy kis mozgás fejlesztés, mentor, némi taktika lett csak bevonva (ja és a kihagyhatatlan "ordibálós" skill amivel előbbre hozható egy egység a kezdeményezési sorban). Így is eljutott a hölgyemény 30-as szintre az utolsó pályán.
    Egységekből a pearl priestess, a jégdobálós hölgyikék, meg a breki voltak a favoritok. Ők gyorsak, távolra+területre tudnak támadni és gyógyító kapacitás is jelen van.
  • Carlos
    Akkor kérdezek megint.
    Naga kampány hősnőjét milyen irányba érdemes fejleszteni? Nem akarom elcseszni, ez a naga nem tűnik túl hatékony fajnak.
  • b-type
    háát 3 'hősöm' volt ezen a pályán, mivel sokáig nem volt kristálybánya..lehet hogy csak egy van az egész térképen..mindegy szal kellett a piacoláshoz a 'lovag' természetű hősök :)
    Ramboztam ezt meg betalálta a hős...pedig telibe volt fejlesztve nála a scouting....meg elég gyík tárgyakat is lehetett találni itt, szal mentem a főhőssel hátha belebotlok egy áruskocsiba és ott boltolok jókat..de semmi :)
    ..ja szal ez a lényeg, nem volt egyik támogató hősnél sem semmi..
  • Bigpigrib
    "hát hogyne, szar a gépem, nem elég neki 4 giga ram...tudni kéne programozni." Alighanem nálad van a hiba, mert alt tabbal dow van a másik taszkon:)
  • Bigpigrib
    Minden részben a necrokat komáltam, tetszetős a városextrája (bár a heaven kémkedős effektje is használható, tekintve, hogy nincs tolvajcéh)
    lamasszuékat én is csak ballasztnak használom (használtam)
    fura látvány, hogy azokon a hordárokon nincs artifact (nálam a kiegészítő hösökhöz is vannak(voltak) dolgok pakolva:)
    olyan magas szinten (20 már nagyon jól töltődik)

mellesleg valamiért azt érzem, hogy a spellcaster hősök kissé hátrányban vannak.
  • b-type
    ja és persze a szokásos...minden körben morál és szerencse az ellenfélnek :))))
    idézgetés ezerrel...
    Szal még úgy is hogy ez a szereplő támogató hősnek lett pontozva, jól helytált, 3 váramban volt felhúzva a necromanciát támogató épület.
    Elite lényt nem tudtam volna minden körben támasztani, de a második szintű Lamasszu-t igen.
  • b-type
    Ez sztem is áll, a Necro nem véletlenül került előre a kampányban, viszonylag egyszerűek.
    Ezen pl. én is meglepődtem:
    -nálam másodlagos hős, elég bukónak nézett ki első blikkre 150 mannával úgy hogy az ellenfél azt is el fogja szívni az elég szép számú Tenyészanyával:

Ezzel szemben:

Aztán:

Az általam viszonylag lesajnált Lamasszu nyerte meg a csatát, mert szinte minden körben lehetett támasztani.
  • Djuree
    XD
  • Djuree
    igen, azokat be lehet állítani, csak ezt az 1 dolgot akkor nem, de nem halok bele.

akkor nálam van valami gebasz, mind1, nem sokszor loadolok, még:D