10317
Hivatalos honlap | | Heroes Magyarország | | Dobozos vásárlás | | Digitális vásárlás | |
Lények | | Gépigény | | Hőstervező | | Manual |
-
Pio #3059 Nincs hivatalos bejelentés és nem tudni, mikor várható a bejelentés. -
Pio #3058 Nézd, ha nincs semmi hír és téma, akkor csak azért, hogy postoljak nem postolok.
Igen, sokat postolgatok a fórumon, de nem jellemző, hogy a semmiről írjak. -
Celeronikus #3057 Pio és Andrews2007 remélem még él, ez nem megszokott tőlük, hogy több napon át nem írnak.
Vologya Mestert is hiányolom már, mert hetente minimum 2x ő is írt:) -
Since #3056 Gondolom nincsen hivatalos infó hogy mikor indul a béta? Mikorra várható a bejelentés? -
Mike777 #3055 Látom elég komoly víziók vannak a multival kapcsolatban, az én tapasztalatom az, hogy kb egy évig elvagyok játékkal mert egy komolyabb kampányt meg egy kis multit ennyi időt alatt tudok produkálni, ugyanis ennyi idő jut pc-s játékra az életemben, ez alól finom kivételt tesz a heroes :), a lényeg az, hogy az elmúlt években kialakítok multi rendszerekben sem vesztem el és mindig megtaláltam a megfelelő partnert, szóval szerintem felesleges emiatt aggódni.
Előrendeléssel kapcsolatban meg az a véleményem, hogy nagyobb címek esetén általában előrendelek általában olyan rosszul nem sikerülhet, hogy azt a tizenpárezer forintot ne érje meg, ez alól ufo aftermath c. feldolgozás volt kivétel az 3 óra után a kukába landolt mert megerőszakolták az egyik kedvenc játékom, de amúgy elég jók tapasztalatim. A CE-k (ez esetben DE) szerintem egy játékban sem nyújtottak aránytalan előnyöket, cáfoljon meg valaki ha tévedek. Üdv! -
#3054 Hihetetlen, hogy 3 perc alatt egyikük se írt a topicba, igazad van. -
kissssss #3053 hosszú hétvége van(volt) szerintem azért érthető miért nem irkálnak most az emberek ide. -
Celeronikus #3052 Érdekes, hogy ma se Pio se Andrews2007 nem írt ide, pedig ők a leg aktívabb tagok itt.
Adhatnának valami új infot már a fejlesztők, mert a Naga-k óta semmi. Pl kirakhatnák a honlapra a Naga egységeket animálva úgy mint a többi várét, meg leírást a lények tulajdonságairól.
De irigylem Vologya Mestert, fogadok már vagy 20x kinyomta a prológust, hogy jól kielemezzen mindent a játék akkori verzioján. -
#3051 Csecse kep, kifejezetten tetszik. -
#3050 hehe..van az a kínai (?) oldal, ahonnan lenyúltam a 3d-s lényeket...úgy néz ki, ők meg a 3d hősöket nyúlták le, amit én ügyködtem össze :)
(abból gondolom, hogy tőlem van, mert azok mindenek, csak nem méret-optimalizáltak, és a ami náluk fent van, az bit-re megegyezik az enyémeimmel :)
persze egyáltalán nem baj, így igazságos :D -
Celeronikus #3049 Te előrendeled a játékot? ha igen akkor a CE-t?
Én szerintem csak megjelenés után veszem meg, most nincs rá pénzem, igaz fizetni csak megjelenés után kell az előrendelőnek is gondolom.
Egy demo tényleg jó lenne már, mert ha ott megfog a játék, akkor 100% megveszem. -
Pio #3048 Én is bízom benne, hogy lesz benne LAN, bár sajnos manapság egyre kevesebb játékban van. :(
Hot seat tuti lesz benne mindenesetre, ott szerintem mindenképp lesz lehetőség "klasszikus" módon játszani.
Reméljük lehet majd csinálni chatlobbikat és akkor majd létrehozunk egy HUN lobbit. Az lenne a legideálisabb. :)
Persze legelőször is legyen jó a játék. Sajnos úgy rajongani valamiért, hogy látatlanban vegyem meg már nem tudok (volt pár negatív élmény :) ), minimum egy béta vagy egy demó kell. Ezért is bosszantanak a preorder bónuszok nem csak itt, hanem minden játék esetében.
Persze érthető a létezésük és eléggé win-win szisztéma, a cég szempontjából jó, mert csábítja a vevőket, a vevő szempontjából jó, mert extrákat kap a megelőlegezett bizalomért, aki pedig azt mondja, hogy "fú én azért nem veszem, mert preorderben adtak egy fegyvert" az 99%, hogy amúgy se vette volna meg, csak kereste az ürügyet. -
Celeronikus #3047 Ha lesz is benne, attólmég lehetne LAN játék lehetőség is, ha netán valaki úgy szeretne játszani neten a H6al is, mint a korábbi részekkel. Meg ugye vannak akik csak magyarokkal vagy csak ismerősökkel szeretnének majd játszani, azok számára jobb a LAN játék. Igaz ez nem zárja ki azt a lehetőséget sem, hogy a netes multiba raknak egyfajta keresőt is, ami kijelzi az egyes országokhoz tartozó embereket. -
Pio #3046 Miért ne lehetne egy limit a hetente gyűjthető arany mennyiségén?
Miért ne lehetne egy limit a havonta költhető arany mennyiségén?
Miért ne lehetnének a játéktechnikai előnyt jelentő dolgok (fegyverek, stb) olcsók és a dekorációt jelentő dolgok (új avatárok, stb) drágák?
Miért ne lehetne intelligens matchmaking (ahogy manapság már szinte minden játékban van), ami a veled egy szintű ellenfelekkel sorsol össze?
Miért ne lehetne kikapcsolni szerverkreáláskor a külső tárgyak használatát (ehhez hasonlót írtál Te is lentebb)?
Így hirtelen ennyi ötlet jutott eszembe az általad vázolt problémával kapcsolatosan. És valószínűleg minden ötletemen lehet találni fogást, aminek a levédésére újra tovább kell finomítani a rendszert és így tovább.
De ne feledjük, hogy ott nem unatkozó fórumozók gyártanak 5 perc alatt ötleteket, hanem hivatásosok, hónapokon át, pénzért. :)
Nem kell félni az RPG-sített multiplayer rendszerektől, már nem gyerekcipőben járó dologról van szó, gyakorlatilag 5 AAA címből 4 ilyesmivel jön ki legyen szó FPSről, TPSről, stratégiáról, autóversenyről, táblás játékről, platformerről, BÁRMIRŐL.
És ezek a rendszerek sose arról szólnak (egy nem havidíjas játéknál), hogy komoly előnyhöz jusson az, aki folyton tolja. A játékosközösség oroszlánrésze keveset játszó casual, ők jelentik a sok lóvét, olyan rendszert próbál minden cég kialakítani, ami kellő fejlődést biztosít ahhoz, hogy a casualt rendszeresen online csalja hosszú időn át, de nem biztosít elég fejlődést ahhoz, hogy a kockák alázni tudják a casualokat (ez persze elkerülhetetlen, mert a kocka nyilván idővel jobb, rutinosabb játékos is lesz, de ez az RPG résztől független).
Talán BladeW legutóbbi postjára utalnék, ez most a tendencia. Lehet szeretni, nem szeretni, de a statisztika azt mutatja, hogy ha jön egy komoly cím egy komoly kiadótól, akkor abban 90%, hogy lesz valamiféle multiplayer fejlődési rendszer. Ez egy nagyon egyszerű technika a játék szavatosságának megsokszorozására.
Hogy a Heroes-ban lesz e? Idővel kiderül. :) -
Celeronikus #3045 Ezzel a rendszerrel még1 gond lenne, ha így lenne, ahogy leírtad...
Azok lennének a legnagyobb előnyben, akik a legtöbbet játszanak a játékkal és innentől elvesztené a játék a lényegét, olyan lenne mint egy mmorpg, hogy csak akkor tudsz érvényesülni, ha minél többet játszol vele... Lennének aki napi 8-10 órákat nyomnának vele, akkor ők lennének felfelül a ranglistán, mivel nekik lenne a legtöbb győztes játékuk is, én nem szeretném, ha a Heroes olyan lenne mint egy mmorpg, szóval reménykedjünk, hogy nem így működik a dolog.
Szerintem mindenki elégedett lenne, ha a multi olyan lenne, mint az eddigi részekben, az tökéletes volt, csak annyi, hogy legyen stabilabb az 5. részénél. -
Pio #3044 Annyit amúgy hozzátennék, hogy amit írok annak némileg ellentmond az, hogy úgy kinyomták a játékot preorderre, hogy semmit nem jelentettek be a multiról, ami nehezen kombózna ilyen komoly újításokkal.
Persze bekerült a "key features" listára a multi is, ez olvasható róla:
"Share with the community: Post content & compete with your friends using a new and intelligent, online community interface. "
Vagyis:
Osztozz a közösséggel: ossz meg tartalmakat és versengj a barátaiddal az új és intelligens online közösségi interfészt használva. -
Pio #3043 Azért azzal legyünk tisztában, hogy a játékot legalább annyira RPG-ként hirdetik, mint stratégiaként:
" EXPERIENCE THE UNIQUE MIX OF TURN-BASED STRATEGY & RPG "
Amúgy meg a részletekbe menve nem nehéz fogást találni egy még be se jelentett feature-ön.
Én csak koncepciót írtam le, a megvalósítás már a Ubi dolga, de hidd el, nem rutintalan balfékek gyülekezetéről van szó, nyilván odafigyelnek az ilyen jellegű részletekre, kiskapukra.
Már ha lesz ilyen rendszer egyáltalán.
Mert bár az esélyes, hogy valamilyen fejlődési rendszer lesz (egyáltalán nem biztos, hogy az, amit én felvázoltam), hisz láthattuk a játékképen, hogy van ingame fizetőeszköz (és rank és szintlépés) és most már azt is tudjuk, hogy lesznek csata előtt a hősre aggatható fegyverek, ráadásul tudjuk, hogy még hátra van egy nagy bejelentés, továbbá azt is, hogy izgalmas újdonságok lesznek a multiban, innentől kezdve pedig nem nehéz kimatekozni a dolgot: a multiplayerben RPG elemek várhatók, de egyáltalán nem biztos, hogy ilyenek lesznek vagy hogy lesznek-e egyáltalán, csak sok jel utal a létezésükre.
Ahogy mondtam, és nem győzöm sokadszor is hangsúlyozni, ez csak teória és amit épp találgatok az az egész mögötti koncepció. A megvalósításba még nagyon korai belemenni.
Emlékeztetőül az a bizonyos kép, a lényeg jobb felül látható:
-
Celeronikus #3042 Ki venne 130 euro felett Logitech fejhallgatót?:) annyiért már Sennheisert kapsz, ami hangminőségben 5x jobb.
Az egér, billről meg inkább ne is beszéljünk, semmi előnyt nem ad egy 120 euros billentyűzet egy 20 euroshoz képest. Az egér is csak fps játékokban előny valamennyire. -
Celeronikus #3041 Szerintem ilyen ne legyen, hogy minden multimeccsért kapsz költőpénzt, ebben lazán lehetne csalni is, pl valaki megkéri a haverját hogy verje le őt egy kis méretű mapon gyorsan 10x egymás után pl, cserébe ő is megteszi ugyanezt a haverjának és máris kitűnnek kezdő tárgyakban a többi játékostól, mert ugye azt írtad, hogy ebből tudnának venni tárgyakat, amik előnyt jelentenének a játék kezdetekor már. Ez nem RPG, ebbe ne rakjanak ilyeneket, mert ez csak rontaná a balance-ot és az eddig hallottak alapján pont a kiegyensúlyozottságra törekednek, miért tennék tönkre azt ilyesmivel?
Szerintem az lenne a helyes, ha úgy működne, ahogy lentebb írtam, hogy a CE tartalmat csak másik CE játékos ellen lehetne elérni. -
Pio #3040 Hmm, nem kispályás akcióval rukkolt elő a Ubi.
Aki április 10-ig előrendeli tőlük a Heroes-t az 40%os árengedmény kupont kap a megjelenés napján az alábbi Logitech termékekre:
EGÉR:
G700 (100 euró)
BILLENTYŰZET:
G510 (120 euró)
G19 (180 euró)
FÜLHALLGATÓ:
G35 (130 euró)
G930 (180 euró)
Ez azért elég valószínűtlenül hangzik. Gyakorlatilag nagyobb kedvezményt kapsz, mint amennyibe a játék kerül? O_O -
Pio #3039 Szerintem a nyugati pénztárcának igazából nem okoz problémát a CE preorder, ha kompetitíven akar játszani, ahogy a DLC özön és a micropayment se, a keleti "csóróbb" régió pedig kis hal, sokkal többet nyernek nyugaton, mint amennyit buknak itt.
Ilyen szempontból simán jó lenne az orosz régióba tartoznunk. Ott egész más az árpolitika, a legtöbb játékból van rendkívül olcsó "clamshell" kiadás, ahogy akár ötödannyiba kerül a játék, mint mifelénk. -
BladeW #3038 Lassan kezd gusztustalan tendenciát követni a mai játékipar. Micropaymentes "mmorpg" lesz minden. (Mint amit a Civ5-el művelnek az gusztustalan. Nem tudják normális állapotban kiadni a játékot de DLC az vaaaan.)
És hát miért ne a H6 lenne a kivétel?
Csak azt nem értik meg, hogy lehet, hogy valaki megvenné normál áron, de látja, hogy szopni fog multiban a CE/DE verziók miatt, akkor inkább lewarezolja (amibe beleraknak minden extra tartalmat), és játszik singlét. -
Pio #3037 Boccs, én Collectros' Editiont (CE-t) írok, mert a legtöbb játékban így nevezik ezt a dolgot, itt valóban Deluxe Edition.
Három különböző bónuszról beszélünk.
1. ELŐRENDELÉSI BÓNUSZ, ez jár mindenkinek, aki előrendeli (a megfelelő helyeken, értsd azokon a helyeken, ahol előre fizetni kell) a játékot függetlenül attól, hogy CE-t vagy alapot vesz.
Ebben van:
- bétakulcs
- +1 naga hős, a lenti képen látható, de az ingame modellje ugyan olyan maszkos lesz, mint az összes többi "átlag" hősé
- +1 fegyver, szintén a lenti képen
2. DELUXE DIGITAL EDITION bónusz, ezt csak azok kapják meg, akik ezt a verziót vásárolják akár előrendelésben, akár utólag (ezeket a csomagokat általában a játék megjelenése után is meg lehet vásárolni). Ezt lehet venni például a Steamen vagy a Ubi shopjában:
- letölthető játékzene
- PDFben letölthető képalbum
- 1 hónap MMH: Kingdom előfizetés
- +4 hős (a videóban láthatóak)
- +2 fegyver (a videóban láthatóak)
2. DELUXE EDITION bónusz, ezt csak azok kapják meg, akik ezt a verziót vásárolják akár előrendelésben, akár utólag (ezeket a csomagokat általában limitált példányszámban adják ki). Ezt lehet venni például Vologya Mesteréknél:
- játékzene lemezen (látható a videóban)
- képalbum könyv formában (látható a videóban)
- 1 hónap MMH: Kingdom előfizetés
- +4 hős (a videóban láthatóak)
- +2 fegyver (a videóban láthatóak)
- gyűrű (látható a videóban)
- póló (látható a videóban)
Vagyis a 2.-es és a 3.-as végül is ugyan azok, csak a digitális verzióhoz értelemszerűen nem járhatnak a fizikai cuccok. -
Pio #3036 Ahogy írtam, a pontos részletek ismerete nélkül korai még ítélkezni.
Az biztos, hogy lesz ingame fizetőeszköz, így ha tényleg valamilyen igazságtalanság lesz a rendszerben, ami érezhetően befolyásolja például a versenyek eredményeit, azt utólag tudják korrigálni ingame fizetőeszközzel vásárolható itemeken keresztül.
Van olyan játék, amiben nagyon jól megoldják ezeket a preorder bónuszokat. Például annak idején a warhammer online-ban egy olyan gyűrűt kaptam, ami alacsony szinten jól jött a fejlődéshez, de hosszútávon teljesen haszontalan volt. És egy tábortüzet, amivel lehetett menőzni, de ezt leszámítva nem igazán volt haszna.
Azt hittem, hogy itt is ez a lényege a bónuszoknak, hogy egyedi kinézetű hőssel játszhassak a játékban, valamilyen szempontból egyedivé, különlegessé tegyék az előrendelőket. Szóval számomra a leginkább az a részlet a meglepő, hogy még arra se veszik a fáradtságot, hogy egyedi modellt készítsenek a preorder hősnek, kap egy portrét azt csá.
Valahogy elképzelhetetlennek tartom, hogy egy elsősorban kompetitív multiplayerre készített stratégiai játékban, ahol az igazságosság jegyében még kivették a sebzések random részét és a nagy kriteket is hirtelen feltűnjenek tápos, exkluzív itemek, amiket szezonálisan lehet csak beszerezni. Azért ennyire nem amatőr cég a Ubisoft. Szóval mindenképp várjuk meg a részleteket.
Innentől kizárólag teória következik:
Én olyasmi rendszert tudok elképzelni, hogy picit (MMO)RPG-s lesz a multi, minden meccsért kapsz majd valamennyi költőpénzt, amiből valami ingame shopból vásárolhatsz mindenféle itemeket majd, amivel felszerelheted a hőseidet, aztán azokkal mehetsz csatába. A preorderesek/CEsek kapnak pár fegyvert kezdésre, amiknél várhatóan némi pénzgyűjtéssel lehet majd jobbakat venni, de ennyi kezdőlöketet kapni fognak a preorderért cserélni. És ezzel szerintem nincs is semmi probléma.
Ez a rendszer szerintem nagyon jó lenne és passzolna az új RPG-sebb szisztémához.
Akár így lehetne pénzért hősöket unlckolni is. -
Celeronikus #3035 persze ettőlmég mi is szívesen kipróbálnánk ezeket a bónuszokat, szerintem ne csodálkozzanak majd ha a DE bónuszokat crackerek idővel beleintegrálják majd valahogy az alapjátékba és úgy lehet majd torrentről leszedni, mivel ez limitált lesz, vagyis nem sok ember szerezheti majd meg, így biztos lesznek akiknek céljukká válik az, hogy ezt megoszthassák az összes H6os emberrel. -
Celeronikus #3034 Vagy esetleg úgy lesz megoldva, hogy a DE, CE bónuszokat csak abban az esetben használhatják majd, ha az ellenfél játékos is tudja őket használni, vagyis ugyanaz a verzio van meg neki is a játékból.
így annyira nem lenne zavaró, ebben az esetben semmi bónuszt nem kapna egy CE/DE játékos az ellen aki a sima alapjátékkal játszik, egyszerűen csak nem tudná elérni a bónuszokat, mivel olyan ellen játszik, akinek sima H6 van. -
Micsu #3033 ez ha így lesz akkor elmehetnek a ........... -
Celeronikus #3032 Ez így elég szánalmasan hangzik, ez nem mmorpg, hogy aki többet fizet, az előnyt kap... ez egy olyan játék, amit multiban úgy van értelme csak játszani, ha minden játékos egyenlő eséllyel játszik.
Ez valami bónusz naga lény a legfelső képen? vagy ez is egy hős?
És ez csak a Deluxe Editionhöz jár vagy a Collectors editionhoz is amit írtál? a Deluxe Edition az limitált példányban lesz kiadva csak, nem?
Neked mi a véleményed erről, hogy egy stratégiai játéknál, előnyt kap az aki többet fizet?... így semmi értelme nem lesz olyan ellen multizni, aki a DE-t vagy a CE-t vette, így aztán törekedhetnek a kiegyensúlyozott multi játékra, nem lesz kiegyensúlyozott ha egy DE-s játékos játszik egy olyan ellen akinek sima H6 van. -
Pio #3031 A Gamersgate leírása alapján nem csak hogy használni lehet multiban a bónusz itemet, de az bónusz képességet is ad, ráadásul a bónusz hős se csak kinézetben tér el a többitől (sőt, mint kiderült abban nem is, csak portréban), hanem bónusz képességgel fog rendelkezni és használható lesz multiban.
Ez nagyon úgy hangzik, mintha a preorder bónuszok/CE bónuszok nem is arról szólnának elsősorban, hogy más dizájnúvá tegyék a játékost, hanem arról, hogy táposabbá tegyék multiban.
Persze a végső ítélethez nagyon jó lenne tudni, hogy pontosan milyen kaliberű bónuszokról is van szó és hogy megszerezhetőek lesznek-e más módon. Bár a "unique gameplay ability" gyanússá teszi, hogy nem. -
Pio #3030 Preorder bónuszok nagyban:
Itt pedig a naga bemutatóképek nagyban. Egyet kiemelek, de az összesen csak linkelem, túl sok lenne. :)
naga01
naga02
naga03
naga04
naga05
naga06
naga07
naga08
naga09
naga10
-
Zsknight #3029 Én még sohasem rendeltem elő játékot, de ezen most erősen gondolkodom. Szerintetek az ára sokat változhat? Pontosan mikor is kapom kézhez? Remélem nem kérdeztem butaságokat. -
#3028 Elveszed feleségül egy ubisoftos producer lányát:) -
Pio #3027 A jelenlegi zárt béta igazából amolyan "hiperzárt" béta.
A játék készítése előtt a Ubisoft eldöntötte, hogy szeretné minél jobban bevonni a HoMM közösségét a játék fejlesztésébe, ezért felkeresték a legnagyobb nemzetközi fansite-ok vezetőit és azokat, akik ezeken a site-okon évek óta hozzátesznek valami olyat a HoMM közösségéhez, ami hasznosítható az új rész készítésekor (fanmade hadjáratok készítői, novellák írói, satöbbi) és tájékoztatta őket, hogy zajlik a fejlesztés és létrehoztak nekik egy külön zárt fórumot, ahol ők is belefolyhatnak, figyelhetik az irányvonalat, tanácsokat adhatnak, segíthetik a fejlesztési munkálatokat.
Sőt, olyan is volt közülük, akit saját munkaerőként alkalmazott a Ubi.
Ez a társaság később kiegészült pár emberrel, hisz amikor bejelentették a játékot tudomást szerzett róla rengeteg olyan komoly fansite készítője is, akikről nem tudott a Ubi. Ezek az emberek közül páran felkeresték a Ubit és ha ott úgy döntöttek, akkor ezek az emberek is meghívást kaptak erre a zárt fórumra.
A jelenleg bétázók legjobb tudomásom szerint a Black Hole és a Ubi saját tesztelőin kívül csupán ennek a zárt fórumközösségnek a tagjai.
Hogy ők hányan vannak azt nem tudom.
A játék megjelenése előtti béta is zárt fog maradni, de ott ez már csak annyit fog jelenteni, hogy nem lehet korlátlan mennyiségben, 2 kattintással jelentkezni rá, hanem limitált mennyiségű embert engednek be.
Az, hogy ennek a fázisnak a célja már kevésbé lesz a tesztelés, polírozás és inkább reklámnak szánják kikövetkeztethető abból, hogy mindenfelé preorder bónusz a béta meghívó.
Szóval nem motivációs levelek, hardware konfigok, tesztelői tapasztalat alapján gyűjtik a jelentkezőket.
Ez alapján feltételezhető, hogy lesznek beétakulcs osztó eventek facebookon, twitteren, különböző fansite-okon, gamer oldalakon, de hangsúlyozom, ez csak feltételezés. -
Celeronikus #3026 A zárt betara hogyan lehetett bekerülni egyébként? -
Pio #3025 Újabb képek a szoborról.
A többi ERRE -
Pio #3024 Na igen, jó lenne tudni, hogy ezek a bónusz fegyverek csak singleplayerben lesznek-e elérhetőek. -
Celeronikus #3023 kibaszás, hogy plusz tartalmat kapnak akik előrendelnek, remélem ez a multiplayerre nem lesz érvényes legalább. vicc lenne hogy egyik playernek lehet olyan varázstárgya ami neked nem:) és mi van ha levered őt és elveszed tőle? kifagy a játék? -
Pio #3022 Ugyan ezeket megkapod akkor is, ha a Ubitól rendelsz elő, ez (bétakulcs, hős, fegyver) az előrendelési bónusz. -
Kheled #3021 ha steam-en előrendeli vki a játékot. ott azt irják hogy garantáltan kapsz kulcsot a betahoz is amint érvénybe lép. meg ott vmi + tárgyat meg hőst is kapsz a CE-mellé. érdekes -
Pio #3020 Volt valamelyik interjúban erről szó, nem lesz open béta csak zárt, tehát meghívásos alapú. Ráadásul majd csak a megjelenés előtt (ez persze tág fogalom).
Hogy hogy s mint lehet kulcsot szerezni arról nem adtak még tájékoztatást.