10317
  • Pio
    OFF

A végéről eszembe jut az, amit Yoichi Wada, a Square Enix elnöke mondott 2010-ben. Azt mondta, hogy ha a PS1-es Final Fantasy 7-et újra szeretnék csinálni mai grafikai színvonalon a mai technológiával, akkor a rengeteg tartalom, helyszín, szereplő és rendermúvi elkészítése akár 30-40 évet is igénybe venne.
    Nyilván van ebben némi költői túlzás, de jól szemlélteti, hogy mekkora kompromisszumot jelent egy játék fejlesztésénél az, hogy korszerű, csillivilli, részletgazdag legyen a grafikája.

A másik pedig az, hogy ezek a remake-ek általában csalódások szoktak lenni. Én eddig egy olyan esettel találkoztam, amikor valamit újracsináltak modern grafikával és az legalább olyan jól sikerült, mint az előd. Ez pedig a The Settlers 2 remake-je, a The Settlers 2 10th Anniversary. Ott láthatóan tényleg arra ügyeltek, hogy a legpontosabban illeszkedjen a játék az eredetihez. Szóval lehet ezt is jól csinálni. De akkor azt nyilván nem Heroes 6-ként jelentenék be. :)
    Emlegette amúgy a Ubi, hogy ez az egész év a Might & Magic univerzum 25. születésnapjáról fog szólni és nem a Heroes 6 lesz az egyetlen meglepi, ráadásul az júniusban kijön, szóval ki tudja, mit hoz még a jövő... :)
  • Shiwo
    Wow alatt a World of Warcraft-ot vagy a Wizard of Wor-t érted ?

az X-COM 1-2 meg tényleg istenkirály játék, szintén körökre osztva (:
  • Ohyner
    Helló!

Na látom megint kezdődik a rinyálás, elnézést ha erős szavakat használok, de borzalmas idegesítő ilyen betokosodott posztokat olvasni. Igen volt egy isteni jó játék a heroes 3. Szeretném mindenkinek elárulni ez a játék már rég megjelent, aki vele akar játszani megveszi és feltelepíti ennyi. Ha a heroes 3-mal akarsz játszani akkor ne posztolj a H6 fórumára, mert ez egy másik játék. Mindenki értse meg nem adják ki ugyanazt a játékot. Úgy érzem az emberek egy része azt várja, hogy egy újrarajzolt grafikával változtatás nélkül kiadják a H3-t. A játék az egyik legjobb rész volt, de nem volt tökéletes, ezt sokan elfelejtik. Igen is kell a változatosság. Bezzeg a H4 meg maga az ördög volt sok embernek. Bár én sem tartom a legjobb megvalósításnak rengeteg jó ötlet volt benne rosszul kivitelezve. A hős nagyobb szerepe, amit már a h5ben finomítottak, de a lények választása is jó ötlet volt, nagy potenciál van benne persze nem úgy, hogy összesen 5 lényed van, hanem úgy hogy lehessen 7 lénytoborzót felhúzni, de legyen 10 fajta, mondjuk ehhez kellett a mostani rendszer is, mivel már csak három erősségű lény van. Hát nagyon remélem, hogy a magyar srácok észreveszik ezt a lehetőséget. Mert ha a kiegészítőben minden nép kapna +3 egységet 1-1-t minden szintre, de csak ugyanúgy 7 egység épületét lehetne felhúzni szerintem sokat növelne a játék taktikai részén és nem maradna olyan keserű szájíz sem mint a H4ben. Azoknak meg akik úgy "fikáznak" hogy utána sem olvastak, azoknak a posztjai meg egy az egyben hulladék. Miért nincs boss harc amikor egy másik játékban van? Azért mert csak rinyálni és kötözködni jössz, első infók egyike volt, hogy lesz bossharc. Legyen csak sok újítás, de mint ahogy nem a hármat akarjuk újra kiadva látni ugyanúgy köszönöm de nem a KB-t akarom megvenni hanem a H6-t. Személy szerint nem hiányzik a röpködés, szépnek szép jónak jó, ha akarnak ilyet a készítők raknak be angyal szárnyat, amit némely pályán meg lehet találni.
    Ami a grafikát illeti, személy személyem szerint gyönyörű a h6. Hogy csúgygrafike e a mostani korban? nem! Kell e hogy az legyen? nem! a képek alapján tökéletes az atmoszférája. A grafikamániások nem veszik észre, hogy egy csilli-villi grafikától nem lesz jó egy játék. Múld felül a D2-t a Wow-ot a Disciples-2 az UFO sorozat első részét, a panzer generalt. Mind oylan játék mely grafikailag számodra kuka, mégis a modern nagy játékok nyomukba sem érnek, és igen játszok én is új játékokkal, tetszik a csupa csillogás, és két nap múlva ennyi, ha nincs mögötte tartalom akkor hiába szép. ÉS egy olyan külcsíny gyakran a tartalom rovására megy, vagy alapból rossz vagy túl rövid lesz.
    Na de sokat járattam a szám búcsúzom is.
    Üdv
  • Carmang
    220V csatlakozó? Komoly :D
  • Daell Drow
    Tetszenek a kepek, akinek ez a grafika nem eleg az ne is jatszon heroesel.
    Tokeletesen megfelel 2011ben, es ami a legfontossabb hozza a heroes hangulatot.
  • siryus13
    Én is pont most csekkoltam :D
    http://heroescommunity.com/viewthread.php3?TID=33562
    A kentaurnál vmi questet lehet majd felvenni ?
  • Pio
    Pár új kép (na jó, pár naposak :) ) a Steamről.
    Az első képen van egy "érdekesség".

• siryus13
    Találtam egy linket amit meg szeretnék velek osztani. Sajnos biztonsági okoból (köszönet az SG fórumnak) még 30 napig nem szúrhatok be linket...
    http://www.milesteves.com/
    Érdemes végig böngészni, vannak ott egész szép képek, ami talán inspirálhatja a fejlesztőket is :)
  • Shiwo
    a hivatalos honlap is az....hidd el, update-elve lesz, amint lesz miből
  • Pio
    Sajnos amíg nem teszik ki a hivatalos oldalra az animált lényeket és az egyebeket addig a bannerbe se tudnak bekerülni.
  • Zeusz310
    a fönti kép már elavult mivel "meg van" az 5. város: http://www.youtube.com/watch?v=DiHd2a2zgfc&feature=player_profilepage
  • Fresh Duke
    A Disciples-t tudom javasolni, hogy próbáld ki. (Abból is a 2-t.)
  • YencY
    Jöhetne egy Etherlords 3 is pl.
  • YencY
    Én ilyen hexatáblásra gondoltam, mint homm, etherlords, kings bounty, csak második világháborúsban.
  • Pio
    Tessék, válogass :)
  • YencY
    Akkor bízok benne, hogy villantanak valamit. Kár, hogy nem csinálnak több körökre osztott játékot. Évente jó ha van egy. Pl. valami jó kis Panzer General.
  • Pio
    Egész jópofa, egyszer már ránézek erre a játékra. Annak idején a demójával játszottam, az nem igazán fogott meg. :(
    Persze az eredetit annak idején rongyosra játszottam. :)
  • Pio
    Meg aztán ki tudja még mik lesznek a hadjáratban.
    Szerencsére a Ubi nem spoilerezi szét az egészet, a RPG-sebb alapkoncepción és a játékot megelőző történéseken kívül igazából szinte semmit nem tudunk róla.
  • YencY
    http://www.youtube.com/watch?v=5f-jZiBNmRw
  • Shiwo
    de amúgy az 5. részben is volt angyalszárny, ami totál ugyanarra jó ezek szerint mint a pegazus, nem kizárt, hogy benne lesz a 6-ban is, és akkor háromból három benne lesz az általad hiányoltak közül..
  • Shiwo
    hmm...kommentolvasás után frissítenem kéne még1szer, mielőtt üzenetet küldök... (:
  • Shiwo
    nem játszottam a játékkal, de tippem szerint ugyan arra, mint az angyalszárny a HoMM3-ban...átmenni vele a tereptárgyakon térkép-nézetben
  • YencY
    A hősöd repülni tud vele a pályán.
  • Pio
    Valaki leírná mi a csudát tud az a bizonyos pegazus a King's Bountyban? :)
  • YencY
    Én nem azt mondtam, hogy nem lesz jó csak én sokkal többet vártam volna a homm 5 után.
    Nem vagyok KB fanatikus (Etherlods imádó vagyok :) )csak az nekem nagyon bejött és ahhoz hasonlítottam.
    Nem mondtam egy szóval se, hogy legyen pegazus, sárkány stb. mert ez abba a környezetben elment és sokat adott a játékhoz. Azt próbáltam érzékeltetni, hogy valami hasonló pluszt hozzá adhattak volna.
  • Shiwo
    nah igen, ez így eléggé fail lett neki :)

• Acidlich
    Tudtam vazz, elvetemült KB rajongó:) Még mindig nem néztél utána, az általad hiányolt 3 "nagy" újításból 2 pl. bizonyítottan benne lesz a h6-ban. A repülő pegazus, meg neadjisten egy pukizó kis színes sárkánybébi meg pláne nem hiányzik ebből a játékból.
    Végre kicsit érettebb irányba vették a lények design-ját(már ha lehet ilyenről beszélni egy fantasy játék esetében), nem egy "dedósabb" irányvonalat vettek alapul, mint a h4 meg a KB esetében.
  • Pio
    Amúgy játszottál már egyetlen másodpercet is a játékkal? Csak mert meglepő magabiztossággal jelented ki, hogy nem megfelelő a minősége. :)

Kicsit olyan ez, mintha úgy dönteném el egy csokiról, hogy nem finom, hogy meg se kóstolom, csak nézem kívülről.
    Elég nagy anyagi csőd lett volna így a Chokito. :)
  • YencY
    Ami van körökre osztott játék az lényegében mind így néz ki, pedig a pc-k pont a stratégiával tudnának villantani. Emlékszem annak idején a magyarok miket tettek le az asztalra (nem csak a grafikára gondolok) pl: swine, imperium galactikák, codname panzerszek. Ezek minőségéhez ez visszalépés, mondom én nem a fejlesztők munkáját becsmérlem, mert biztos oda teszik magukat, de jobb is lehetne.
  • Gurren
    mutass már légy szíves néhány stratégiai játékot, aminek kimagaslóan szebb a grafikája, mint a Heroes 6-é.
  • Pio
    Elég vetni egy pillantást a STEAM vagy az XFIRE statisztikáira, jól szemléltetik, hogy mennyire az a fontos ma, 2011ben, hogy milyen csillivilli a játék grafikája.
    Utóbbi top10-ében például a legmodernebb játék 2007-es.
  • Pio
    Nem ez a "fejlődés", ez egy olyan megjegyzés volt, amit a topikot rendszeresen látogatók értenek.

"Akkor döntsük el, kinek készül a játék: hadcore fanoknak vagy mindenkinek. Mert, ha mindenkinek, akkor igenis csináljanak olyan grafikát, hogy az én I7 2600K és GTX570 gépem izzadjon rendesen, de akinek régebbi a gépe az is tudja élvezni. Evvel biztos nem vagyok egyedül."

Persze, ezzel nem vagy egyedül, de sajnos még mindig nincs kolbászból a kerítés, ahogy azt mondani szokták.

Viszont én is úgy gondolom, hogy a játéknak nagyon is kellemes a grafikája. A poligonszám, meg a legújabb csilli-villi effektek nem jelentenek mindent, egy rakás olyan játékot fel tudok sorolni, amelyikben ezekre mentek rá, mégse volt kellemes rájuk nézni.
    Sokkal fontosabb az, hogy karakteres, következetes, részletekre ügyelő, művészi, "szép" legyen egy játék képi világa, mint a technikai paraméterek.
    Olyan apró nüanszokra gondolok, mint például az, hogy a Blazing Glorynak nincs árnyéka, helyette fénnyel ragyogja be a földet maga alatt.
    Ott van például a WoW, a baltával nyesett karakterek univerzuma, mégis olyan helyszíneket rak össze a Blizzard azzal a motorral, hogy le a kalappal és sokkal hangulatosabb egy a Blizzard által wowos motorral elkészített kazamatában kalandozni, mint sok modern technológiájú játékban (tisztelet a kivételnek). Megjegyzem régóta nem wowozok, szóval nem azért mondom.
    Hangsúlyozom, hogy én így látom. Más pedig máshogy.
  • YencY
    Akkor döntsük el, kinek készül a játék: hadcore fanoknak vagy mindenkinek. Mert, ha mindenkinek, akkor igenis csináljanak olyan grafikát, hogy az én I7 2600K és GTX570 gépem izzadjon rendesen, de akinek régebbi a gépe az is tudja élvezni. Evvel biztos nem vagyok egyedül.
  • Gurren
    a Heroes 6-ban is lesz boss harc, de még mindig úgy írkálsz, hogy nem néztél utána semminek.
  • siryus13
    Pio köszi a gyors, diplomatikus, és mégis kielégítő válaszaidat.
    Carmang: teljesen igazad van abban, hogy ha csak 1-2 ezerért menne a játék akkor sem 5-10x szer annyian vennék meg, szó se róla. ...H6ért 10k jó ár... 1-2 ezerrel nem a h6-ra céloztam hanem úgy általában a játékokra itt. Mert nem Amerikában vagyunk, ahol mindenki megvesz mindent eredetibe és egy hét alatt kijátssza, aztán soha többé nem foglalkozik vele. Ott megtehetik...
  • YencY
    Pio nem bántásképp mondom, de 2011-ben az a nagy dolog, hogy nincs kör a lények alatt, hát gratulálok, ez már fejlődés.
  • YencY
    Nem fikázás volt csak a csalódásom írtam le és a véleményemet. Nekem két darab eredeti játékom van (a két Kings Bounty), nem is lesz több. Ezeknél a játékoknál fele annyi pénzért mint amibe ez a "homm 5 2011" fog kerülni sokkal több élvezetet nyújtott. Volt boss harc, repülő pegazus, aréna fight stb. Ilyen radikálisabb változtatásra gondoltam, ha már a grafika marad.
  • Acidlich
    Jah, ez igaz, ezért kerülöm el a fórumok olvasgatását, manapság ez a divat, csak árad a tengernyi QQ, kiba unalmas már. Persze írja csak le mindenki a véleményét stb, de sokan már bicskanyitogató túlzásokba esnek ezen a téren.
    Ennek ellenére én úgy érzem, az eddig látottak alapján, meg tudva azt, milyen erővel dolgoznak ezen a játékon, nagy csalódás nem érhet minket.
  • Pio
    A folytatások átka. A hivatalos fórumokon pedig egy csomóan azért hisztiznek, mert túl sok a változás és ez a játék már csak a nevében lesz Heroes.
    Mindenkinek úgyse lehet megfelelni.
  • Acidlich
    Vazze, kicsit jobban olvass utána, mielőtt fikázol, elég sok újítás lesz a varázslatokon, meg az 5. váron kívül. A grafikára egyáltalán nem lehet panasz, egy TBS-hez nem kell jobb, és végre a lények designja is rendben van, magasan rátesz az eddigi részek mércéjére. Ezen kívül a potenciális heroes játékosok jó része se akar egy atomerőművön futó grafikai bombát, ezt biztosra veszem.