10317
  • Andrews2007
    Hivatalos fórumon elköszönt Noémie és azt mondta hogy személyes okokból megy el. Franciaországból jó messzire utazik külföldre. Onnan nem tudná folytatni ezt a feladatát jól. Vologya mester vagy Skypeen?
  • Vologya Mester
    Semmi baj, megértem a rajongók külső szemszögét is. Azt gondolom, hogy ebben igazad van. Kívülről nem tűnt úgy, hogy hatalmas munkát végzett volna Noémie. De meg kell védjem, hiszen Ő csak abból dolgozhatott, amit a felső vezetés engedett Neki... Ez pedig valljuk be nem volt túl sok eddig... Sőt a kivitelezés is hagyott kívánni valót maga után, de ez sem az Ő hibájának róható fel szvsz. Amit a VIP fórumon csinált az több, mint bárkitől elvárható. (Ezt persze csak ÉN és a többi VIP tag tudhatja...) Nem tudom, hogy ki jön helyette, de remélem legalább ilyen jó lesz vagy inkább jobb... :D A remény hal meg utoljára! :)
  • Pio
    OFF

Annak idején, amikor kipróbáltam a Clash of Heroest írtam, hogy szerintem egész jó, ötletes, taktikus harcrendszert sikerült összerakniuk a készítőknek.
    Mivel közeleg az XBox360/PS3 verzió, ezért kiadott a Ubi egy videót, amiben nagyon nagy vonalakban elmondják a dolog működését:

Számomra hasonlóan addiktív volt, mint annó a Puzzle Quest. Remélem, hogy a sikerei is hasonlóak lesznek.
  • Pio
    "Ne feledd a háttéren mennyi munka lehet amiről te nem tudsz"
    Szerintem pont erről írtam az imént. Tök mindegy, hogy a háttérben mit csinál egy community developer, HA a tényleges communitynél ebből ennyi csapódik le. Akkor nevezzék "Backstage hardworker"-nek. :)
    És még csak azt se állítom, hogy erről Ő tehet, hisz gondolom elsősorban a Ubisoft határozza meg, hogy mi is pontosan a dolga.

De nem vitatkozni akarok erről, én ezt úgy látom, ahogy leírtam és a heroes community, hivatalos fórum, celestial heavens alapján nem én vagyok az egyetlen. Nekem ebből semmi bajom nem származik, inkább aggódom, nehogy pont azon szúrja el a Ubi, amit a legfontosabbnak jelölt meg a játék bejelentésekor.
    Persze ez csak a körítés, ha jó lesz a játék, akkor lényegtelenné válik az egész.
    Te pedig másképp tapasztalod, aminek örülök, jó, hogy nem minden fan érzi így.

Arra viszont rácáfolnék, hogy ritkaságszámba menne az, hogy egy nőt tesznek egy játék "arcává", valójában elég gyakori ez, főleg a nagyobb cégeknél. Ennek okai szerintem mindenki számára világosak. :)
    Például itt az ugyancsak Ubisoftos Assassin's Creed fejlesztői csapata, előtérben a játék producere és "arca", Jade Raymond:

Gratulálok a nyerésedhez! :D
    Nekem most két elég sűrű hetem lesz, utána viszont lehet szó valamiről, addig gondolkodom rajta.
    De persze bárki szervezhet ilyesmit, bármiben segítek, ha szükséges.
  • Andrews2007
    háttérben sorry.

Ja és ma nyertem egy másik helyen egy számomra szakmaibb helyen mondjuk a kérdések nagyon könnyűek voltak. Aztán kisorsoltak engem meg egy fiatal lányt.
    Régen nyertem utoljára kb 12 évesen egy tombolán plusz azóta egy 2-es lottó volt. :)

Persze jó lenne ha Heroes szakma is lenne. :) Lesznek még itt a fórumon különböző, játékok meg pl kvíz kérdések?
  • Andrews2007
    Azért ez nagy meglepetés és szomorú hír. Ne feledd a háttéren mennyi munka lehet amiről te nem tudsz. Sokszor elérhetetlen volt ezek miatt úgy tudom. Ne feledd a Combat videót se amit ő narrált és csinált ahogy Marzhinnal a Kérdezz-felelek videókat is ő narrálta és csinálta Marzhinnal. A Facebook M&M oldalon pedig sokat válaszolgatott mindig kérdésekre.

Reméljük persze hogy egy még jobb Community Developer lesz ő helyette de szerintem ő se volt rossz és hát ritkaság számba ment egy ilyen csodás hölgyemény egy ilyen posztra.
  • Pio
    Új hét képe jött, de ezt is láttuk már, a "vízen járós" naga hősös az.
  • Pio
    Előre is elnézést, eléggé negatív leszek. Rá kell cáfoljak arra, amit mondasz, de ez nem azért van, mert valamelyikünk nem mondana igazat, hanem azért, mert más szemszögből látjuk/tapasztaoljuk a dolgot.

Lehet, hogy a VIP tagok így tapasztalták, de sajnos az egyszerű "földi halandók" szempontjából egész más volt a helyzet.
    Community Developerként az összes kommunikációja a community-vel az volt, hogy 4-5 naponta válaszolt egy random (általában teljesen érdektelen) kérdésre twitteren.
    A hivatalos fórumon többé-kevésbé semmiféle tevékenységet nem végzett (ahogy senki más nem végez a kiadó/fejlesztő részéről, de ez más kérdés), a mai búcsúpostja előtt utoljára 20 napja postolta a játék gépigényét, az előtt pedig két hónappal (!!) írt utoljára, kihírezte a Stronghold videót.
    Nem vitatom, hogy az Általad felsorolt pozitív jelzők mind igazak Rá, de sajnos a fenti dolgok is elvitathatatlanok, a munkáját nem úgy végezte, ahogy azt egy olyan játéknál, aminél folyamatosan azt hangoztatják, hogy "a community mindenek felett" elvárhatnánk.

Biztos vagyok benne, hogy a VIP számára nagy veszteség, sok jót írtál már Róla, de sajnos az átlagember számára ez egy elég érdektelen hír, a többség nem igazán tudta, hogy ki is ő, csak látta 1-2 videóban, 1-2 képen. Itt az sghu-n azért pakolásztam róla képeket néha, hogy tudják, van nekünk ilyenünk is, szóval szerintem itt azért mindenki tudja jól, hogy kiről van szó. :)

Én abban bízom, hogy az új ComDev megpróbál egy picit aktívabb, segítőkészebb lenni a szélesebb community felé is. Legyünk őszinték, ez nem túl nagy elvárás és ha így megy ez tovább, az akár eladási számokban is visszaüthet, mert végigkövettem már néhány játékot a bejelentésétől kezdve, de ilyen szintű érdektelenséget a nagyközönséggel szemben még tényleg soha, sehol nem tapasztaltam, pedig nagyon kevés játéknak jár ám külön community developer, általában a producerek szokták végezni ezt a tevékenységet. Persze nem értek hozzá, lehet, hogy az ilyen dolgok nem befolyásolják érdemben az eladási mutatókat.

Remélem nincs harag és érthető, hogy mire gondolok. Nem az embert kritizálom hanem a titulusa és a tényleges tevékenysége közti űrt.
  • Vologya Mester
    El is szomorított a hír... Sajnos Én már pár napja tudom ezt a szomorú tényt. Egy nagyon kedves, emberséges, segítőkész csajszit ismerhettem meg Noémiben (Xhane), remélem, hogy az új munkájában és a magánéletében legalább olyan sikeres lesz, mint itt közöttünk a Might and Magic világában volt! A Budapesten készült közös fotónk örökké ott fog díszelegni a vitrinemben... :) Remélem hasonlóan üdítő személyiség fogja átvenni a helyét a Kommunikációs Vezető szerepkörében. Mellesleg ugye nem tudjuk, hogy holnap milyen hír is jön a játék kapcsán, de az biztos, hogy nagyon mulattató lesz (feltéve, ha azt kapjuk, amire gondolok!)... :)
  • Pio
    Xhane nem tagja többé a Might & Magic csapatnak. Hamarosan új "Community Developer"t kapunk.
  • Pio
    Na, elolvastam az interjút, hátőőőő... Csak az essen neki, aki unatkozik, mert ebben az égvilágon semmi új információ nincs.

Talán csak annyi, hogy a sztoriban a frakciókon belül is lesznek az ellentétek, bár erre azért már voltak utalások az orkok kapcsán, a Haven VS Haven képekről nem is beszélve.

Én pedig botoran azt hittem, hogy multiplayer infókat kapunk. Meg is kérdezték, a válasz: "Not yet, unfortunately :)"
  • Pio
    Azt írta nekem a kiadó, hogy amint tud biztosat írni fog, azóta nem írt, szóval vagy nem tudni vagy elfelejtkezett rólam. :)
  • Andrews2007
    http://www.hookedgamers.com/features/2011/03/17/julien_and_max_on_might__magic_heroes_vi.html

Újabb Heroes VI szöveges interjú a játék történetéről népeiről lehetőségeiről.
    Marzhin és Max az interjú alanyok.
  • donatus13
    Köszi szépen én is bízom benne mert ez így nem valami sok:) de ettől eltekintve eddig 5* os.
  • mukievil
    És akkor azt lehet tudni, hogy lesz e a CE-hez beta kulcs ?
  • Elessar
    Szinte 100%ig biztos, hogy mikor kijön a nyílt beta-a játékon már nem nagyon fognak változtatni, az lesz többé kevésbé a végleges is. Pio jól leírja, hogy miért
  • Shiwo
    tudni semmit nem lehet, bízunk benne, hogy lesz sok kieg sok frankó várral

(a példakép elvileg a 3. rész, és ott a Conflux-szal együtt 9 vár volt)
  • donatus13
    Cső, biztos nagyon sokat volt már, próbáltam utána nézni , törpék, academy és ezek a várak kiegészítőben vagy valahogy nem kerülnek esetleg a játékba? lehet erről tudni valamit?
  • Pio
    Nem, a szobrot majd külön lehet megvásárolni.

Manapság már nem ritka az, hogy akár a megjelenés napján, első telepítéskor ott várjon bennünket az első patch a hibajavításokkal.
    Nem kizárt, hogy itt is lesz ilyen vagy ha nem is azonnal fog jönni az első patch, de már csinálgatni fogják.

Nem tudom pontosan az időpontokat, de szerintem egy játék a megjelenése előtt legalább úgy 1 hónappal "végleges" állapotba kerül, talán többel is. Hisz el kell készíteni a telepítőjét, rá kell hegeszteni az egyéb dolgokat (directx, ilyesmik), véglegesíteni kell a DVD-t, el kell kezdeni tömeggyártani, dobozolni kell, szét kell hordani a világ minden tájára, satöbbi.
    Digitális verziónál persze gyorsabb a történet, de mivel van dobozos verzió is, ezért ennyi idő szükséges a végleges verzió elkészültétől a megjelenésig.

De a lényeg az, hogy a legtöbb játéknál ma már a megjelenés nem a végső cél, csak egy állapot a fejlesztésben, amikor alkalmasnak tartják a játékot arra, hogy pénzt kérjenek érte és élvezetes legyen vele játszani. A fejlesztés ezután is tovább folyik javítások, balanszolás, később DLC-k, kiegészítők formájában.

MÁS

A Ubisoft annak idején azt mondta a Splinter Cell Convictionre, hogy nem fog jönni macre, aztán a játék jól fogyott és mégis bejelentették a maces verziót, ami most elérhető Steamen is és természetesen SteamPlay a játék, szóval aki megvette PC-re az ingyenesen, automatikusan megkapja a maces verziót is.
    Azért írom ezt, mert akinek van macje, az számítson rá, hogy ha esetleg sikeres lesz a játék és elkészítik macre is (persze erre nem túl nagy az esély, azért a Splinter Cell egy jóval populárisabb cím, de amíg élünk remélünk), akkor jó eséllyel elérhetővé teszi a Ubi Steamen is és ott ingyen megkapja.
  • Andrews2007
    Április 20.-ánál előrébb gondoltam azt a dolgot. de a lényeg hogy legyen. :) Kérdés utána elég lesz e 1-2 hónap a hibák kijavítására.

A Deluxe Editionhoz adják a Michael arkangyal szobrot nem?
  • Pio
    Érdekes dolgot vettem észre a hivatalos oldalon:

A Deluxe Edition-ről azt írják, amit eddig is tudtunk, hogy 4 bónusz hős jár hozzá (Aguirre, Sveltana, Yume és Kraal).

A Deluxe Digital verziónál viszont a hivatalos honlapon 2 hős szerepel csupán annak ellenére, hogy minden más forrás (direct2drive, steam, ubishop, satöbbi) 4-et ír.

Amikor észrevettem a dolgot írtam is egy emailt róla, amire reakció nem érkezett, viszont ma frissítgették a honlapot (lásd RSS hiba lentebb és új szobor képek), ez mégse került javításra.
    Ennek ellenére valószínűnek tartom, hogy elírásról van szó, csak a Ubisoft malmai a szokásos lassúságukkal őrölnek még akkor is, ha csak egy szám átírásáról van szó, de azért gondoltam biztos, ami biztos szólok, aki egy deluxe digital előrendelésre készül az szerintem várja ki, amíg tisztázódik a dolog, úgyis van még közel 3 hónap a preorder leadásáig.
  • Pio
    Megvannak a dátumok is, hivatalos oldalon azok is ott vannak az RSSben, így már érdekesebb a hír. :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. március 30. - Dev team new interview! - Check out Julien and Max interview!
    2. április 1. - April Fool! - Fun animation!
    3. április 4. - Website update! - Sanctuary faction!
    4. április 6. - Work-in progress Michael Figurine 6 - Michael lower body details
    5. április 8. - Sanctuary creature! - Discover the Snow Maiden
    6. április 11. - Work in progress Michael Figurine 7 - Michael close ups!
    7. ápriis 13. - Clash of Heroes HD is out! - Clash of Heroes HD on Xbla and Psn!
    8. április 15. - New Website update! - Reputation system explained
    9. április 18. - Work in progress Michael Figurine 8 - Michael on his pedestal!
    10. április 20. - Beta Opening! - Beta is now open! You have a key? Jump in!

Pont a tavaszi szünetre esik a béta indulása... :)
  • Pio
    Kikerültek a facebookra is a korábban már linkelt hősös képek, azokat nem teszem be újra, illetve Michael megkapta a szárnyait:

• Pio
    Valamit megint ügyeskedtek a Ubi webfejlesztői, RSS-en kiküldték az elkövetkező 10 játékkal kapcsolatos hírt.

Nincs hozzájuk se dátum, se részletes leírás, de a hírek címe és sorrendje megvan.

Mivel semmi megdöbbentő fordulat nincs benne és ki tudja, mennyire végleges a dolog, ezért ide is beteszem, de csak spoilerben, aki nem szeretné ne olvassa el és kérem, hogy spoilerben reagáljon rá, aki akar (spoiler használatához a szöveg elé tedd, hogy [ spoiler] mögé pedig, hogy [ /spoiler] persze szóközök nélkül.
    Tehát a következő 10 frissítés VÁRHATÓ listája:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

1. Dev team new interview! - Check out Julien and Max interview!
    2. April Fool! - Fun animation!
    3. Website update! - Sanctuary faction!
    4. Work-in progress Michael Figurine 6 - Michael lower body details
    5. Sanctuary creature! - Discover the Snow Maiden
    6. Work in progress Michael Figurine 7 - Michael close ups!
    7. Clash of Heroes HD is out! - Clash of Heroes HD on Xbla and Psn!
    8. New Website update! - Reputation system explained
    9. Work in progress Michael Figurine 8 - Michael on his pedestal!
    10. Beta Opening! - Beta is now open! You have a key? Jump in!

Vélemény:
    1. - úgy fest ez jön leghamarabb, ki tudja, talán részlete a multiplayerről. Időszerű lenne.
    3. - itt is volt egy nagy ügyeskedés, hisz vagy fél napig kintvolt a Sanctuary infó aztán leszedték és most úgy néz ki még két hír is lesz előtte.
    7. - szóval végül nem jön PCre. Kár érte, Nintendo DS emlátorral megnéztem, szerintem jó móka... :(
    10. - ezt a hírt láttam meg először RSS-ben, azt hittem, ez az egyetlen új hír és máris indul a béta. :D De sajnos tévedtem, még 9 hírt át kell vészelnünk addig.
  • Pio
    Ja igen, nem garantálom, hogy be is fogja venni a szavazatot, mert még mindig köhécsel az oldal, ha 504 errort kaptok, akkor később próbálkozzatok újra.
  • Pio
    Itt az eredmény.

Külön öröm, hogy míg a második szvazáshoz képest a CH szavazáson ~13%kal esett a szavazatok száma, addig nálunk ~9%kal nőtt.

Az új szavazás is kikerült, lehet ikszelgetni. :)
  • Pio
    Van új szavazás, ezúttal a lényekről lehet szavazni.
    Sajnos a Snappoll épp haldoklik, ezért még nem teszem ki az új szavazást illetve eredmény sincs. Amint jó lesz az eredménymegjelenítés kiteszem ide.
  • Andrews2007
    A másik régi zenés összeállítás még decemberben Párizsban volt, de ugyanezt játszották ott is.
  • Pio
    Egy kis zene jutott mára is:

Heroes 1 Kinght Theme:

A már látott medley a video games live-ról, de előtte van egy rövid interjú Romeroval.
  • NovaTerra
    Nyárleg szerintem elég jól össze van rakva a csomag. Egy gyűjtői, limited, vagy legyen bármi a neve kiadásnak, az a lényege, hogy különleges, nem veheti meg 1 millió ember, csak néhány. Bár ilyen helyzetben az a néhány is több tízezer.
  • Carlos
    Főleg, hogy szerintem rám kicsi lesz a póló...
    Hacsak nem XXL-eset raknak bele, amit kétlek! A térkép télleg jobb lett volna!
  • mukievil
    Az érzés, hogy ott van a polcodon :)! Mondjuk a póló helyett jobban örültem volna én is, egy szövet térképnek, vagy valami valami fantasysabbnak!
  • Elessar
    ÉN se értem ezt a nagy CE rohamot, örülök neki, de számomra semmi olyan csábítót nem tartalmaz, ami miatt megrendelném.
  • mosoporr
    Nem értem ezt a kattogást, mi Magyarok talpra estünk :)
    ha valakinek a póló kéne az nyomtathat bármelyik plázában magának a kedvenc pipás pólóra (már annyi jó kép van fent...)
    ha gyűrű(szerintem nem igazi ami nem arany...)
    a kis könyvecske meg nem kell mert neten úgyis fent van minden :)
    a külön dvd a zenével,ez meg lol (mindenki megtalálja a másik dvdén is a zene pakkot :))
    a felturbózott extra hős az extra tárgyakkal (na igen ez ütött) ez olyan mintha a gyári nem lenne teljes játék :(
  • mukievil
    Végülis igazad van :)!
  • Pio
    Eléggé kötekedésszaga lesz annak, amit most írok, de ebből a szemszögből nézve viszont minden fizikálisan létező termék "limited edition". :)

A második fele pedig teljesen jogos. Könyörgöm, mához 3 HÓNAPRA fog megjelenni a játék, abszurd lenne, ha nem lehetne a továbbiakban előrendelni a dobozos deluxe-t.
    Mondjuk engem nem különösebben motiváltak a benne levő extrák, de biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan el lesznek keseredve emiatt.
  • mukievil
    OFF

Attól hogy nem limited editionnak hívják, még a ce általában egy limitált széria! Ugyanis jelen esetben a gyűrűt, pólót.. stb... vki legyártja az ubinak, és ha 1000 darabra szerződött, akkor annyira, lehet a gyár/cég nemtud nagyobb kapacitást bevállalni, és ennyi! De lehet hogy tévedek!

Sztem mondjuk van reális esély arra, ha nagy marad a CE igény, akkor lesz még!
    ON

Én örülök, hogy tegnapelőtt megrendeltem! A fejlesztők megérdemlik, és biztos vagyok benne hogy egy nagyon jó játékot fogunk a kezünkbe kapni! Azokat sajnálom, akik egyáltalán ezután tudják, meg hogy elő lehetett rendelni a CE-t!
  • Pio
    Most nézem, hogy a digital deluxe és a deluxe edition távolról sincsenek egy árban.

Alap verzió - 50€ (~13400 HUF)
    Digital Deluxe - 55€ (~14740 HUF)
    Deluxe - 80€ (~21440 HUF)

Mondjuk így is mintegy 40%kal drágább az európai ár, mint az amerikai, angol vagy akár a magyar. Szóval a mi szempontunkból tényleg annyi, a digital deluxe, mint a magyar deluxe.

Ezt amúgy nem igazán értem, mi a fenéért olcsóbb ennyivel például az angoloknak... Na mindegy.
  • r4pt0r
    Ha veszteséges lenne akkor nem csináltak volna. :D
  • Ohyner
    Üdv!

Sjanálom, hogy iylen híreket kell olvasnom, úgy tűnik marad az online változat. Én csak arra tudok gondolni, hogy nem éri meg a CE kiadás, hogy vezsteséges, mert ha nem akkor teljesen logikátlan, hogy miért zavarja az UBI-t hogy a drágább verzióból akarnak venni az emberek.