Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Meg itt panaszkodik mindenki, hogy fantáziátlan a játék. Tessék, vízbõl kinövõ lombkoronák, mekkora vagány már! 😄
TreDoR
Ha kopár a terep az a baj, ha telepakolják fával a vizet az a baj, ki érti ezt <#idiota>

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Pedig elég feltûnõek. 😊
Szerintem tervezési hiba az adott térképen, oda is tettek fát, ahová nem kéne. Vagy nem tudom.
Meglepne, ha a véglegesben ilyesmi elõfordulna, pláne, hogy telesírta mindenki a facebookot. 😊
Elvileg lesz bõven neutral lény, valamikor szám is elhangzott, már nem emlékszem. Eddig egyrõl tudunk hivatalosan, a fõnixrõl.

Annyi a történet, hogy tematikusan haladnak a tartalom bemutatásával és elég visszafogott tempóban. Felesleges ebbõl ilyen messzemenõ következtetéseket levonni és olyanért lehúzni a játékot, ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz. Jönni fognak majd a Sanctuary lények és a neutralok is.

Az amúgy miért baj, hogy a szigetre nem kell folyton visszamászkálni?
Szerintem ráadásul ez többé-kevésbé eddig is így volt. Az, hogy nem kell egy dwelling miatt folyton odamenni, hanem a központi épületbõl is meg lehet vásárolni, ha már elfoglaltad szerintem egy kifejezetten jó ötlet, a kivitelezést még meglátjuk, hogy is lesz.
TreDoR
A fákat észre sem vettem, gondolom az áttetszõséggel van valami probléma, remélem a véglegesig kijavítják.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Besz
Mai képhez pedig annyit, hogy megint egy rakás ork. Már most unom õket, pedig még kész sincs a játék. Bár tulajdonképpen ez a kép jól példázza azt, hogy miért nem tetszik a barbárok dizájnja. Túlságosan hasonlítanak a démonokhoz: szinte szimmetrikus a kép. Ez az új Stronghold a régi barbár vár megcsúfolása. Hiányzik a többi faj: az ember barbárok, a nomádok, a trollok, az ogrék. És a behemótot, a viharmadarat még nem is említettem. Ezek nélkül túl egysíkú és unalmas az egész. Tõlem kitalálhattak volna új lényeket is, de ehelyett inkább orkokkal pakolták tele.

Régen a szerepjátékokban szörnyeket és lényeket a legkülönfélébb õsi istenek alkottak. Most meg minden a démonoktól ered? Mindenki démonvért iszik, mint a Warcraft-ban? Akkor az ork ork volt, nem pedig egy mutáns vörös ördög. És akkoriban a varázslók legfeljebb gólemeket alkottak és elementálokat idéztek, nem pedig kentaurokat és hárpiákat keresztezve tenyésztettek, jaj.

Az odvas fa viszont tetszik. 😛

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Jó hír azoknak, akik a 2D-s megjelenítést pártolják: mert ezen a képen a tekercset õrzõ hárpia elég laposra sikeredett, mintha papírból lenne kivágva. Nagyon elüt a griffhez képest. És az a 2 fa most a levegõben lóg, vagy lent vannak a vízben? Kissé furcsán néznek ki a vízesés lábánál.

Többen megjegyezték, hogy kissé üresnek látják ezeket a screenshot-okat. Ennél a képnél: miután egy játékos felszedi az elszórt nyersanyagokat, és elfoglalja azt a vélhetõen lénygyártó épületet, már nem nagyon van miért visszajönni ide a portálon keresztül. Ez az ígéreteknek megfelelõen remélhetõleg még változni fog.

De nem gonoszkodom tovább, a víz tényleg szépen csillog és a sziklák is részletesen kidolgozottak. <#eljen>

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

Besz
Újabb eye-candy of the day? A múlt heti képek se szóltak másról. Mikor mutatnak már valami újat? Komolyan ezzel akarják kihúzni márciusig, és majd akkor mutatják be a vízi lényes artwork-öket, amiket már úgyis mindenki látott?

Azt aláírom, hogy a grafika tényleg szép. És látva ezeket a képeket elmondható, hogy tényleg az Armies of Exigo motorját használták fel és fejlesztették tovább. Ezt támasztja alá a Map Editor-os kép is, mert az szinte teljesen ugyanaz. Ezt, mint jó hírt mondom, mert emiatt az optimalizációra nem lehet majd panasz, és talán a régebbi gépeken is el fog futni (talán még nálam is).

A legnagyobb bajom ezekkel a képekkel tulajdonképpen az, hogy egyetlen neutral lényt sem látni rajtuk. Esetleg szándékosan visszatartják azokat, vagy ami valószínûbb: nincsenek is. Ezt is beáldozzák az egekig magasztalt balance oltárán. Heroes nem E-Sport! Már elõre félek a szimmetrikus térképektõl, amelyek minden oldalról egyformák, mint ahogy a Starcraft 2 esetében.
Egy fantázia világ attól lesz eleven és élettel teli, ha tömve van különféle kreatúrákkal, mint ahogy azt a korábbi Heroes részekben megszokhattuk. Mert lehet azt mondani, hogy például a Leprechaun egy használhatatlan, idegesítõ kis zöld manó, de mégis sokat adott a játék hangulatához. És ez csak 1 volt a sok közül.

Megérzésem szerint ezt támasztják alá az úgynevezett Boss-ok is, melyeket gyanúsan úgy alkottak meg, hogy jellemzõen egy várhoz tartoznak:

Pókistenség (Necropolis)
Arkangyal (Haven)
Angolnaszerû sárkány (Sanctuary)
??? (Inferno)
Óriás vörös féreg (Stronghold)

Innen is látszik, hogy az arkangyal Haven lényekkel veszi majd magát körbe, a pókkirálynõ Necropolis lényeket támaszt fel, a sárkánygyík a Nagás várból fog idézni, a kukac seregét pedig orkok alkotják majd. Kicsit olcsó húzásnak érzem ezt is.

Szerintem túl sok idõt és energiát pazaroltak az animációk elkészítéséhez (megnéztem a videókat), amit úgyis mindenki ki fog kapcsolni, vagy legalábbis felgyorsítani. Ehelyett modellezhettek volna több lényt is, mert a jelenlegi 5 * 7 = 35 még a Heroes 2 szintjét sem éri el. <#szomoru2>

háát azt pont nemlátni sztem .mert másik irányba néz

Acidlich
Azt a nagy debellát néztem egy kicsit, hogy most akkor melyik a feje😊)

Itt van nagyban!
http://www.facebook.com/MightandMagic#!/photo.php?fbid=10150090945939588&set=a.499406494587.272872.161184829587

Egy csatakép.

Plusz kérdésekre válaszoltak, de nagyon érdektelenekre az 5. résszel kapcsolatban az idõvonalakat illetõen. A H5 kiegészitõk közt mennyi idõ telik el, ilyesmikre.
Shiwo
mondjuk te mit értesz "rpgkre leginkább jellemzõ dolgok" alatt ?

Eddig is voltak azért rpg elemek benne, ha belegondolunk, annyi simán, mint a diabloban, pedig az hack'n'slash crpg ez meg TBS. Amúgy meg ez is egy crpg-bõl származik, szóval ne csodálkozzunk az rpg elemeken...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Elvileg ha magas szinten specializálódsz a lovaggal (az Advanced class) akkor viszont külsõleg is változik majd a hõs.

A reputációs rendszerrõl biztos lesz hamarosan már valamilyen infó régóta bejelentették alig tudunk róla valamit. A producernek Erwannak meg az a kedvence a VI. részbõl, mondta is az egyik interjúban.

A barbároknak a Rage rendszere picit más lesz mint az 5. rész kiegjében elvileg. Lesznek nekik is rendes varázslehetõségeik Mágiás hõs esetén. Azt tudjátok hogy a Mágiás hõsök skill ágain lesznek elvileg a varázslatok ezt már rég elmondták. Tehát emiatt klasszikus értelemben véve a városokban nem lesz Mage guild, de attól még sok épület várható szerintem.
Errõl sajnos nincs információ.
és a külsejük is változni fog? teszem azt a lejebb linkelt Robe-t ha felveszi egy hõs akkor más lesz a kinézete?

TreDoR
Mondjuk ez a "nagyobb befolyás" is olyan, hogy elhangzott a h4-nél, a h5-nél, és bár mindig volt valami újítás, egyik sem volt olyan nagy szám. A szettekkel semmi gondom, de azok a TOTE-ban is voltak, a küldetésekkel sem, az rpgkre leginkább jellemzõ dolgok nem kellenek bele.

Szerintem ezzel pont határra kerül a játék. Az, hogy a hõs fejlõdésére nagyobb befolyással vagyunk egy rég várt újítás, a szettek pedig bõven beleférnek, majd lehet menni valami orákulumhoz, aki elmondja, hogy erre meg arra vannak a legendás páncél részei aztán lehet hajtani rájuk, célt adhat a játékosnak.
A több küldetés számomra kifejezetten üdvös dolog, célokat kapsz, történeteket ismersz meg, ez nem csak egy RPGben jó, bármilyen játékban alapvetõ mozgatórugó.

Viszont ha behoznának enchantolást, tradeskilleket, craftolást az már tényleg elvinné más irányba a játékot.

Én még a reputációs rendszertõl is tartok, arról jó lenne tudni néhány részletet.
TreDoR
Mert aki rpgvel akar játszani, annak ott van több ezer rpg/mmorpg/jrpg meg a f*szom tudja még hány fajtája van, nem kell a heroes 6-ot is telepakolni rpg elemekkel.

Elvileg az RPGsítés a talentfát, a hõsök magasabb szinten történõ specializálódását és a küldetések, adventure map változatosságát jelenti elsõ sorban.
Murder3
mért, pl ha lehetne uprgradelni más irányba akkor ugyan az lenne mint csak nem lenne varázsosztályhoz kötni.

Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer

Murder3
kb mint a semmi, mert másnak nincs is értelme, de önmagába sztem a rage képesség nem egy túl fényes képesség más is lehetne nekik.
olyasmi ami a warriorokhoz kötõdik.

TreDoR
Remélem nem. Annak örülök, hogy nem random skilleket fog dobálni a játék, de a többi rpgs ökörség nem kell.

Murder3
igen de elvileg az a céljuk hogy méginkább rpg-sítség...

TreDoR
Nyilván ugyanazok mint a TOTE-ban, valahol volt is írva, hogy rage növelõ varázslatok lesznek, ami viszont eléggé tré volt :S

Lacoka12
annál jobb minél több varázs

Dicsőség vagy halál ezt csak harccal lehet kideríteni

A barbároknak is lesz Magic típusú hõsük és saját mágia osztályuk.
Bizonyám.

TreDoR
Lesz vagy 7 mágia osztály...

Shiwo
vegyétek úgy, hogy a barbár nép azoknak lett betéve, akik nem tudnak angolul -> nem értik a varázslatokat és csak arra képesek, hogy ész nélkül üssenek...

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Lacoka12
de varázslatal élvezetesebb a stratégia

TreDoR
Nem az egyesúllyal van a gond, stratégiát nem azért játszik az ember, hogy varázstárgyakat bûvöljön.

Artifakt szettek lesznek azért.
nem rossz ötlet csak azt nem tudom hogy mennyire bolygatná meg a játék egyensúlyát. (persze bármit meg lehet oldani csak odafigyelés és alapos munka kérdése)<#rolleyes>

régebbi M&M játékokban is lehetett mágikus erõt adni a tárgyaknak egy varázslattal csak mester szintre kellet fejleszteni a vízmágiát... aztán meg jó pénzért eladni a cuccot muhahahahaha <#eplus2>

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Lacoka12
igen nem rpg

TreDoR
Ez nem rpg :S

Murder3
az lenne a jó ha lehetne bûbájolni az artikat.

Lacoka12
én csak a halhatatlanság italt használom és mindenkit leütök szinte csak a hõsel

TreDoR
Nemtom, én ördög idézést használtam.

dehogy nem volt értelme a többinek is pl egy nekromanta hõs ellengethetetlen kellékei az egyéb ilyen olyan gyengítõ italok ha ezeket kombinálod a gyengítõ varázslatokkal... nos akkor bárkit le lehetett gyõzni tapasztalat vagy túlerõ ide vagy oda :-)

Murder3
soakt köszönhettek nekem,hehe😄😄

Murder3
mivel sajna a legcsekélyebbb mértébe se tudok rajzolni, így nem tudom kifejezni magam érthetõen.
Kiváncsi vagy mire gondolok és végigolvasnál kb egy oldalas hosszú leírást,ami egész biztos h nem valószinû h lejönne és mégtöbb félreértést szülne, vagy inkább haggyjam a fenébe, mert ha nagyon muszáj én veszem erre a fáradságot.

Malakai:
pl teljesen új koncepciót kellett volna az összes h5-bõl remakelt lénnynek kapnia, nálam pl ott kezdõdne h pl egy 5 éves játék folytatásába fognák vagy azt gondolnám legalább elvárás h ne a copy cuccot kapja a játékos, mert ez ebbe a formába nem sokba különbözik egy ilyen fifa féle számcserés akciónál...

TreDoR
Én a halhatatlanság italát használtam, meg a mana italt, de azt sajnos nem lehetett várakban venni, 😞 a többinek szerintem semmi értelme nem volt.

Murder3
"Ráadásul a Strongholdra ha jól emlékszem a bejelentés pillanatában azt mondtad, hogy nagyon gagyi, nem is tudod, mit keresnek itt és már az elõzõ részben is nagyon gagyik voltak, ezért is fura, hogy ha már eleve így viszonyultál a várhoz még erre ennyire rátegyen egy pár tüske.
"
mert a legunalmasabb vár,átlagos barbárok mást nincs is érteleme belerakni,h5-be még varázsolni se tudtak.
kûklopsz még kivételesen nagyon is jó, csak az upolt változatára az a sablon tüske mert h attól néz ki királyul h a sarki pista is ejakuálljon rá nem tetszik.

nem lenne rossz ötlet ha lennének újra egyszer használatos tárgyak, a Heroes 4-ben is nagyon jó hasznát vetem a különbözõ tárgyaknak(morál és szerencse növelõ italok stb..)

Acidlich
Valamivel pótolhatnák amúgy is a legyalult nyersanyag szükséglet helyét.
Bár ezek inkább sima artifactok lesznek ott a képen

Acidlich
Nana, Heroes 5-nél is volt demó, és nem csak pár nappal elõtte, én ebbõl indultam ki. Persze én se gondoltam komolyan..😊

Mondjuk egy gyors körszemle alapján ez a legpörgõsebb magyar nyelvû Heroes 6 topik, ezt a magyar fejlesztõkkel összekombózva talán nem is olyan rosszak az esélyeink. 😊

Azt néztétek amúgy, hogyaz új screenshoton van potion és scroll? Persze lehet, hogy ezek viselhetõ itemek, de ki tudja, talán lesznek egyszer használatos cuccok is a játékban.
Részletek most engem sem érdekelnek addig, míg nem játszhatok vele. Csak azért mégis Vologya mester egy õsrégi Heroes-fan, tudja mitõl döglik a légy! 😊 Ha a benyomásai jók eddig, akkor még inkább bizakodok!
Likeolom a bétás ötletet!