Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Acidlich
"Meg mindenki isteníti a 3-at". Még szép h mindenki a legjobbhoz hasonlítja, ha jön egy új rész😄.
Azt aláírom én is, 2011 van, haladni kell a korral, aki heroes 3zni akar, szépen kiveszi a fiókból, leporol, felinstallál, játszik( én is igy teszek néha😊
Bevallom, amit eddig mutattak a játékból, bejön minden újítás, egyedül a townscreen témával nem vagyok kibékülve, de majd meglátjuk, hiányozni fog-e játék közben.

Acidlich
A h4 spelleket minimum 3mal oszthatjuk, annyinak volt értelme.
Inkább kevesebb, de minõségi, jól használható legyen.

No offence, de sejtitek mi munka össze dobni egy ilyen játékot? 😊

Én csak amatõr videó teszteket készítek és már az a közel 5 percnyi anyag összevágása ( jelenetek szinkronizálása, kommentár felvétele, hangsávok beállítgatása, effectek hozzáadása, stb ) elvesz tõlem egy kisebb projektnál is kb 4-5 órát. 5 percnyi videó anyag, melyet csupán össze vágtam, formáztam, és kommentárral láttam el. 5 perc = 5 óra.

Na most ez az amatõr szint, egy profi addig nem nyugszik míg tökéletes nem lesz, míg minden hibát el nem simít, míg minden flottul nem passzol. Ha tehetné napokig csiszolgatná a kis mûvét, de mivel köti a határ idõ, így abból a megadott napszámból hozza ki a maximumot.

Tény néhány dolog elvész, átalakul a 6-ban, de rengeteg energia van ebben a projektben. Én tudom milyen keményen dolgozni, nap mint nap átélem, és elhihetitek nekem ha azt mondom, szerintem még szegény srácoknak a szemük is kifolyik nap mint nap a sok túlórától.
Marha nagy rajongói elvárások vannak, és prioritási sorrendet szabtak mit akarnak és tudnak is megvalósítani, és mire nincs lehetõség, és szükség.

Íme néhány ami nagyon hiányzott a Heroesokból :
- Több egyedi hõs model
- A 3 kivételével az art style elment gyerekes, karikatúra figurák irányába. A 6 végre komolyabbra veszi a formát ha lényekrõl van szó. (Maga a Necropolisos Ghoul, vagy vámpír a bizonyíték erre )
- Reputációs rendszer
- Egy új, teljesen egyedi faj, mely eddig nem szerepelt. Ezt elképzelni, megalkotni, kidolgozni, kiegyensúlyozni, beleépíteni a lore-ba nem két hét.
- Dinamikusabb/rugalmasabb harc rendszer
- Látványos, nem darabos animációk
- Gyönyörû grafikai engine
- Összetettebb , kidolgozottabb sztori ( Az V-nél biztos, hogy kidolgozottabb )
- Felhasználó barátabb kezelõ felület + gyors menü gombok (lásd a a kedvenc varázslatok kihelyezése a harci képernyõn )

Ez csak néhány. Kontrát nem írok, mert ez mindenkinek más. Nekem is vannak fentartásaim, de a kipróbálásáig magamban tartom.
Ha jön a demó úgy is hamar le lehet szûrni mindent.
Az emberek még egy percet nem játszottak, de ilyen ilyeneken akadnak fent, mint lényvevõ helyek, meg, hogy elvannak maszkolva a multi hõsök...miért a Heroes V-ben a fajonkénti 1 hero model jobb volt ?

Meg mindenki isteníti a 3-at. Legyen így, tegyék, elismerem, és csatlakozok is...de ez itt 2011, és nem 1999 . Eltelt 12 év, és megakarják tartani a régi rajongókat, de ezalatt egy egész új generáció nõt fel, aki nem játszott, és köpik magasról a H3/4-re. Ugyan nem fog a modern gondolkodású 14-15 éves leülni eléjük, amikor tele a játékszoftver piac jobbnál, jobb címekkel.
Hogy a Heroest csak melegen akarják tartani mint sorozatot. Nem...amikor valaki fejleszt, azt pénzért teszi, és nem szab határt maximum bevételnek. Céljuk a profit.
Nem megyek bele, de emberek el kell keserítsek mindenkit kapitalista világban élünk. A Blackhole nem kétség rendes arc, de az UBI szabja a feltételeket nekik is.
Azt nézd, hogy nem 4, hanem 7 mágia iskola lesz, vagyis a Heroes3nál több varázslat lesz ha csak mindegyik iskolához 14 varázslatot számolsz. a H4 meg tele volt sok felesleges varázslattal azért volt benne ilyen sok.
Besz
Ez csupán szemfényvesztés. Több mint 200 valójában az összes unlockolható dolog a hõs számára. Vagyis ennek a fele képesség, jártasság, bónusz: és ezek különbözõ fokozatai. Csak töredéke a varázslat. Most még úgysem vallanák be, hogy a varázslatok terén se érik el a korábbi részek szintjét.

Föld (természet) varázslatok:

Heroes 3 (19 db)
Heroes 4 (36 db)
Heroes 6 (14 db)

"...jegyezze fel hajónaplójába...megtette a kötelességét. Szebb sírfeliratot tengerész nem kívánhat." - J. F. Cooper: A Vörös Kalóz

én az aktív varázslatokról beszélek😊 a többi az passzív lesz
Acidlich
Ejnye, nem olvastad a multkori interjút? több mint 200 lesz.

Visszatérve a varázslatokra fajonként 70 varázslat lesz elérhetõ, 5 mágia iskolát tanulhat mindegyik faj és mivel 7 mágia iskola lesz összesen, így az egész játékban gondolom legalább 100 varázslat lesz.
Ezt csak azért írtam le, mert Pio írta valahol, hogy csak 70 lesz, az csak azt jelentette, hogy fajonként 70 féle lesz elérhetõ, de összesen 100 lesz kb.
Én is csak most néztem újra, tegnap éjjel rakták csak fel. De legalább végre fel került. 😊 Az is jó hogy István véletlenül benne lett a játékban. Lehet Zsuffa Istirõl nevezték el? 😊 Vagy a magyar Szent István királyról. 😊
Nem akarom leszólni az amerikai piacot, de köztudott, hogy ott a taktikusabb, több gondolkodásra késztetõ játékokat nem veszik.
Nem véletlen, hogy a körökre osztott stratégiák(legyen az fantasy, vagy ûrstratégia) és a kalandjátékok pl Európában virágoznak mindig.
Nincs semmi gond, ugyanis én is így vok vele. Az eddigi nifok alapján jobb játék lesz, mint a H5, és akkor én már elégedett leszek.
Azért lássuk be, az, hogy a korábbi részekben voltak nem feltétlenül jelenti azt, hogy itt is lesznek.
Gondoljunk csak a nyersanyagokra! 😄

Az "új"at úgy értettem, hogy itt derült ki, hogy ebben a részben (is) benne lesznek.
Carmang
Lighthouse eddig is volt a hajózható térképeken. És asszem Observatory is (vagy az Cartographer volt?)

Shiwo
talán túl sokat kell(ett) benne gondolkodni, taktikázni, nem (volt) elég casual.. <#eplus2>

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

3 új infót csíptem el a videóban, ebbõl kettõ elég meglepõ volt számomra:

Új adventure map épületek: observatory, lighthouse

Meglepõ infó 1: nem lett teljesen elvetve a konzolos verzió, de ha kiadják rá a játékot akkor mindenképp komoly átalakításokon fog átesni rajta.

Meglepõ infó 2: fõ célterületek: Kelet-Európa, Anglia, Németország, az USA annyira nem nagy fogyasztója a játéknak. Tekintve, hogy a sorozat az usában született azt hittem, hogy ott jóval felkapottabb, mint errefelé. Hogy mi lehet az oka annak, hogy mégse azt nem tudom. Talán az, hogy az amcsiknál nagyon áttevõdött a hangsúly a konzolra, talán az, hogy már európai cégnél van a franchise, talán az, hogy a ruszkik csinálták az elõzõ részt ott pedig mindig hatalmas rajongás övezi a saját játékokat. Vagy talán valami egészen más.

FeketeS: felvettelek a játékba.
sziasztok!

Szeretnék részt venni a tippjátékban.

Tippem: 2011.05.07
Kössz a tippet!
Beszúrást bízd ide. 😊
Sajnos nagyon sok itt a spammer/troll, ezért van ez a limit.

Üdv Bátor Harcosok!

Végre megjelent az RPGamesen a várva várt GS LIVE adás rövidített változata, amit a januári budapesti Béta tesztrõl készítettek:

http://rpgames.web4.hu/cikk/might-and-magic-heroes-vi-video-a-budapesti-beta-tesztrol

Sajnos nem tudom beszúrni, mert nem regeltem még 30 napja... No comment...

Baráti üdv!
Daell Drow
Nekem mar most biztos hogy a 6 jobb lesz mint az 5. <#wave>
Félre értések elkerülése véget én nem akarok senkit se meggyõzni. Én így látom a dolgokat.
Lehet igénytelen vagyok , de amit eddig megtudtam, láttam a játékból messze jobb mint amit reméltem,és sokkal jobban várom mint anno az 5-öt. 😊
Teljesen igazuk van a rajongóknak, hogy a várnézet, ami eddig minden részben volt, most is kell hogy legyen. Az Ubinak meg nem a H6-on kéne spórolniuk hanem mondjuk a nagyobb játékaikon pl: az Assassins Creeden, kezdve azzal, hogy nem adnak ki minden évben egy új részt, hanem pihentetik kicsit a sorozatot.
Shiwo
mondjuk ha a mai játékosok nagy része multi-orientált, akkor nem értem, hogy miért a sims-ek vezetik rendszeresen az eladási listákat pc-re...abba egy deka multi sincs..de szerintem a GTA4-et, a Halo-t, Splinter Cell-t, vagy a Half-life-ot se azért vették meg az emberek, mert elsõsorban multizni akartak és a single rész le volt ejtve nagy ívbõl...

Ez a pre-alfa verzióból van. Már többször nyilatkozták, hogy nem így fog kinézni a végleges "várablak".
Amúgy ne hasonlítsuk már az Etherlord-ot a Heroes sorozathoz. A Heroes sokkal mélyebb, sokkal több taktikai lehetõséget magában hordozó játék volt mindig és pont a kimagasló hangulatával(H3 verhetetlen) emelkedett ki a KÖRÖKRE OSZTOTT stratégiák közül. Ebben a hangulatban nagyon fontos, alapvetõ szerepe van a várnézetnek akár tetszik neked, akár nem.
Értelek amit a multival kapcsolatban írsz, tényleg nagyon fontos szerepe van manapság az MMO-k, meg internet korában, de ezt tán ne egy méltán elismert körökre osztott stratégiánál várjuk el alapkövetelményként mindent a multiért szöveggel. Oké, koncentráljunk rá, de közben tartsuk meg a sorozat alapvetõ értékeit is. Én bevallom soha a büdös életbe nem multiztam és nem is multiznék a Heroes-sal pl neten. Egyedül hot seat-et nyomtam, és annyi. Ha multizni akarok, akkor nem körökre osztott stratégiát tolok be, hanem egy RTS-t, vagy FPS-t. Jah hogy ezeknél a játékoknál már nem annyira számít a single, meg a kampány rész?? De az engem rohadtul nem érdekel, mert én a HEROES 6-ot várom, érted???
Shiwo
plusz nem egy olyan dolgon sírunk, ami miatt az egészet újra kellene írni, tán nem egy lehetetlen kérés, hogy opciókba be lehessen állítani, hogy a vár képét ablakban vagy teljes képernyõs módban jelenítse meg..

Ez a kép még a bejelentéskor készült a Gamescomon, emiatt került elõször szóba ez a téma és el is mondták a kép kapcsán, hogy ez csak töltelék, egyáltalán nem ilyen lesz a végleges verzió.
Szóval ennyire azért nem igénytelenek. 😊
Azért 2011-ben PC platformon egy körökre osztott stratégiai játék hatodik részénél azt várni, hogy a vásárlók nagy része a sorozatot nem ismerõ casual lesz elég bevállalós dolognak hangzik. 😊
Ha ezt tényleg egy piackutató mondta, akkor lehet jobban jártak volna, ha elsörözik a fizetését.

Abban szerintem abszolút igazad lehet, hogy valahol kompromisszumokat kellett kötniük, nem hiszem, hogy a Heroes 6 a Ubisoft túlpénzelt projektjei közé tartozna. Nem az E3-on jelentették be, a karácsonyi ivdeójukba se tették bele, inkább amolyan "tartsuk melegen ezt a franchise-t is" hatása van a dolognak.
Persze ez nem jelent semmit, így is biztos jutott bõven elég pénz ahhoz, hogy nagyszerûlegyen a játék.
Valamelyik interjúban volt, hogy körülbelül 100an dolgoznak a játékon, ami azért nem gyenge szám.

Viszont a máltai szeretetszolgálatos dolgot nem igazán érzem jogosnak. Még ha tényleg túlzó is a dráma, ami ma ment és megy a HC fórumon, em irreális dolgok miatt drámáznak, csupán egy olyan feature miatt, ami 16 éven át végigkísérte a sorozat minden részét.
Fogtam egy képet nektek :

Shiwo
de a várnézet kiiktatásával nem sok idõt nyernek multiba..szerintem a legtöbb idõ mindig akkor ment el, mikor valaki csatázott..ha nem volt harc, pikk-pakk lement a kör

Ott volt az Etherlords sorozat minimalista vármenedzsmentje például. (Csak ilyen globális varázslatok fejlesztésére szolgált, valamint hõs vételre )
A lényeg a hõsödön, és gyorsabb játékmeneten volt. Maximálisan megvoltam elégedve vele, és nálam köröket vert a Heroes 3-ra, pedig azt is szerettem.

Itt is , hiába körökre osztott stratégia továbbra is, de megpróbálják kicsit gyorsabb folyásúvá tenni, ami így 2011-ben nem csoda. Az aktív gamer réteg a felnõtt korosztály, azoknak meg nincs idejük sokszor leülni és játszani 5-6 órákat. Szeretne az ember 1-2 óra alatt is eredményt látni. Erre jó a multi, vagy egy pörgõsebb single.
Én special ha kapok várnézetet ok, miért ne ? Örülök neki, de ha nem, hát nagy dolog, pedig 1999 óta játszok Heroesokkal.
Van a fan base, de nem csak õket kell elnyerni, ha nem olyan gamereket is akik eddig semmit sem tudtak a szériáról, és a mai igények szerint is kell tervezni.
Se az UBI, se a BlackHole nem a Máltai szeretet szolgálat, ezzel pénzt akarnak keresni, bármilyen kiábrándító is. Megy a piackutatás ezerrel, marketing szakemberek egész sora dolgozik ezen, és folyamatosan pro/kontra alapon teszik mércére, hogy mi kell ,és mi hanyagolható a projektbõl. A hanyagolandó dolgok pénzt és idõt takarítanak meg más terveknek, mely a korlátozott büdzsének csak jót tesz, hisz bár elbuknak 1000 embert, de kaphatnak helyette 6000 másikat, kiknek erre nem lett volna igénye, vagy nehezteltek volna érte.
Képet akarunk! O_O Vagyis szeretnénk.😊 Remélem legalább hétfõn kapunk egyet. Nekem már teljesen megszokott a teljes képernyõ furcsa lenne az ablak...

Ezért lenne jó egy kép... talán jobb mint az eddigiek.
Most nyugi van. Vagy csak alszanak az amcsik. 😄
Biztos azért ilyen hiperérzékenyek, mert az õ "gyerekük" a széria, a New World Computing kaliforniai cég volt.
1 db várképet legalább kiadhatnának már, hogy a rajongók lenyugodjanak, meg infot arról, hogy állítható lesz a várkép teljes képernyõs és ablak nézet között.
Szerintem nem erõlteti azt senki, hogy ez a legemlékezetesebb a játékból, de az, hogy egy olyan jelentõs hangulati eleme a sorozatnak, ami a kezdetek kezdete óta jelen van és mindenki számára a Heroes sorozat egyik alapköve (a sok egyéb mellett) az biztos.
Annak idején, amikor elõször jött fel ez a téma akkor is leírtam, hogy ez egy simán kihagyható elem, hisz játéktechnikai szerepe nincs, "csak" hangulati, de szerintem a tûzzel játszanak, ha kihagyják, mert piszkosul magas labda ez a játék kritikusainak és iszonyat nerdrage lesz miatta. És úgy néz ki így is lett. Bár már csitul a reggeli õrület. 😊

ITT VAN a youtube-on egy keresés a HoMM3-ra, a találatok nézettség szerint rendezve. Simán ott vannak a várak az elsõ oldalon.
Shiwo
és ha én a 90-es évek singleplayer játékait szeretem, akkor dögöljek meg vagy mi ?

Én carmang kollégával értek egyet, és különösebben nem fogok hanyatt esni ha nem lesz se full 3d, se 2d animált városnézet. Akinek ez volt a Heroes-okban a legemlékezetesebb azt sajnálom, de ilyen újítások mellet én nekem egy szavam nem lesz. Fõleg, hogy minden nép kap egyedi férfi, nõi hõs modelleket, hogy lények nem karikatúra figurák végre, hanem igazi badass fantasy harcosok/szörnyek, és, hogy végre talán egy használható multi (nem hot-seat ) is lesz hozzá. Aki a singleplayernek él, nem hiszem, hogy csalódni fog, de egy játékot a multi tart életben, és a mai játékosok jó része multiplayer orientált. Aki szerint ez nem igaz, az eltévesztette az évszámot, ez már nem a 90-es évek singleplayer gamek aranykora.
“Romero evoked the aura of the golden age of the virtuoso, when Liszt and his cohorts crisscrossed Europe and the United States, presenting solo recitals of transcriptions, monumental showpieces and their original music to culture-hungry audiences"

No Romero is kedvelte Liszt Ferenc munkásságát. 😊
Majd rágurítom az alattam éllóra a köveket! 😄
Az új dolgokat bezzeg senki sem dícséri, pl amit lentebb írtam, hogy szakadékok is lesznek, meg pl több szintes vízesések ezálltal sokkal változatosabban lehet felépíteni a pályákat majd.
Acidlich
Ez érdekesen hangzik, jó taktikai lehetõség lenne

Mintha annó azt rebesgették volna, hogy minden lénynek külön épülete lesz a városban, de az egyes tierek lényeinek a populációja közös lesz.
Tehát meg van adva, hogy heti mondjuk 10 tier2-es lényt toborozhatsz, de ahhoz, hogy egy adott típust megvehess mindenképp fel kell építened annak a dwellingjét.

Ezzel egész jól összecseng az, hogy a terepen csak 1-1 dwelling lesz minden tierre, amim egnöveli az adott tierbõl recruitolható mennyiséget, de ahhoz, hogy megvehess egy konkrét lényt mindenképp fel kell építened a lakhelyét.

Ez persze csak pletyka volt, nem tudom, hogy mi igaz belõle és mi nem.
A városnézet nekem is nagyon hiányzik... Fõleg így meg semmi értelme nem lesz... Azért egy képet rakhatnának róla.
A multi miatt? Olyanra hivatkoznak amirõl szintén nem tudunk semmit...
Uhh, hogy elkezdett pörögni a Heroes Community, azt hiszem ezt most inkább végig se olvasom.
Fura, hogy hirtelen ilyen felkapott téma lett ez, hisz gyakorlatilag a bejelentés óta (illetve az utána pár nappal történt Marzhin színvallás óta) biztosan tudni lehet a dolgot.
Mondjuk az is fura, hogy a bejelentés után ez a részlet kezdett aggasztani mindenkit a legjobban, mégse láttunk még semmit a tényleges megoldásról eddig. Ennek lett most meg az eredménye.

Azt hiszem elérkezett a játék az elsõ igazán nagy és általános megjelenés elõtti hisztijéhez. Hogy mi lesz erre a reakció és hogy lesz-e egyáltalán az szerintem elég jól fogja demonstrálni, hogy mi igaz abból, hogy a Ubinak nagyon fontos a közösség. És most egyáltalán nem arra gondolok, hogy beteszik-e emiatt a városnézetet vagy nem, csak arra, hogy fognak-e kezdeni bármit a szituációval.
Hmm. Úgy látszik a külsõ lényfelvevõ épületek a Core Elite Bajnok felosztás alapján lesznek. A végén még elég lesz 3 féle épületet építeni a várban is a 3 féle egység osztályhoz? Nem hinném azért. Köszi a sok képet.
A kettõ egyáltalán nem zárja ki egymást, ablakok lesznek, amikben lesz egy animált, 2D-s városkép, amirõl sajnos egyelõre nem láthattunk képet csak olvashattunk.
Carmang
Én nem is értem, hogy mi van most ezzel a várnézetes dologgal.
Olvasom a GS-ben: "A várak fejlõdésében egyébként ugyanúgy lehet majd gyönyörködni, mert a TOWN SCREENen most is látni fogod a várad fejlõdését, méghozzá szép, A JÁTÉKTÉRKÉPTÕL FÜGGETLEN GRAFIKÁVAL"

Én nem tudok magyarul, vagy mivan???

Amúgy -nekem- nem hiányzik a városnézetes kép. Simán elég lenne ha a várra kattintva bejönne a képernyõn a vár-menü, és mindent onnan lehetne elintézni. De a kamera maradna a térképen, változatlan nézet mellett. Ez fõleg gyengébb teljesítményû gépeken okozna gyorsulást, mert nem kell egy külön grafika betöltésével szüttyögnie a gépnek. Ez a HoMM V-nél a régebbi gépemen bizony jó lett volna 😊 A Civilization sorozatban szintén jó lett volna.
Csak egy katt, és már elõ is jött a vár-menü, lehet dolgozni.
A várnézet-fanok kedvéért meg kell egy "Zoom" ikon a menübe, hogy arra kattintva, a várra ránagyítva kaphasson a júzer egy szabadon forgatható kamerát, mint a HoMM V várnézetes képernyõjén. De ugye a kamera ekkor is a térképen maradna, amihez nem kell a gépnek töltögetnie... tehát gyorsul a játékmenet.

A Heroes Community-n is óriási a felháborodás az ablakos megoldás miatt. Érthetetlen az egész számomra. Amíg nem látunk belõle képeket, addig az én csalódottságom is meglesz(meg egy halvány reményem is). A várnézet esszenciális hozzátartozója a Heroes sorozatnak, hangulatának, ez a multinak kedvezzünk szöveg meg totál felidegesít a konkrét infok hiányában. Asszem találni kell valami más témát, mert egyre inkább belelovalom magam <#schmoll2>
Ja ki kell lépni ugyanúgy abból is😊 szóval én sem értem, fõleg így nem, hogy 2D-s lesz a vár nem 3D-s vagyis a processzort, VGA-t sem fogja megizzasztani. Semmit nem gyorsít rajta így szerintem, max 1-2 mpet😊
Igen, az az opció jó lenne. De nem igazán értem én ezt. Elvileg így is a játéktérképtõl külön grafikai megjelenítése lesz, akkor meg nem tök mind1, hogy most teljes méretû vagy sem? Mennyivel gyorsítja ez ténylegesen a játékmenetet?? Az ablakos várnézetbõl is ki kell lépni majd egy gombnyomással, nem?
Szerintem lesz teljes képernyõ, biztos több fórumban is elégedetlenkedtek már emiatt a rajongók, a készítõknek érdeke olyan játékot csinálni, ami az újságokban minél nagyobb értékelést kap, mivel annak függvényében dõl el sokszor az is, hogy az emberek megveszik e a játékot, szerintem gondolkozzanak el ezen a készítõk, hogy megéri e nekik, ha nem lesz teljes képernyõs vár nézet, de cserébe akár 8-10%al is kevesebb értékelést kaphat majd a játék, mivel a feelinghez nagyban járult hozzá az eddigi részekben a teljesképernyõs várkép. Szerintem legyen állítható az optionsban, hogy teljes képernyõs legyen vagy csak egy kissebb ablak.
Köszi szépen!
Ezt még emésztenem kell, rendesen elkeseredtem most. Nekem ez a multiért mindent szöveg nem tetszik, de ha tényleg ez lesz a játék egyetlen hibája(miszerint nem lesz teljes képernyõs várnézet), akkor nagy nehezen lenyelem a keserû pirulát. Mindenesetre egy kisebb fekete pontot felírok most nekik, aztán remélem meglepnek majd egy tényleg szép "ablakos várnézettel"