10317
  • nemaa
    Nem lehet, hogy csak 5. szinttől volt tears vagy blood ability-d? Elvileg akkor kaphatsz csatában pontokat, ha ezeket a skilleket használod.
  • ArchDruid
    Ja, még kettő:

- A térképen elszórt nyersanyagok végre nem 1 db-ot tartalmaznak, hanem fából, kőből 3-at, aranyból 7-900!

- blood és tear pontok a csaták után már csak az 5. szint elérése után járnak. Amíg el nem éri a főhős az 5. szintet, nem kap pontokat!
  • ArchDruid
    Óóóó...megjött az 1.4-es patch!

És rengeteget javult a játék! Már sokkal jobban tetszik!! :D

Két hetet játszottam a Broken alliance-on, és ami változás eddig feltűnt:

- A csataterek textúrái nagyon megváltoztak! Néha már zavarja a szemem a sok göröngy meg repedés.. De sokkal szebb, mint az 5-ben volt.

- a lények animációi is sokat fejlődtek, már nem darabos, nem mozognak esetlenül, teljesen olyan, mintha egy filmet néznék! Nagyon szép!

- Rengeteg új kis hangelemet kaptunk! Pl. ha morál-t kap egy lény, jön egy kis hang, és onnan tudni, hogy kétszer fog jönni!

- Aztán ha beállunk egy lénnyel fedezék mögé, megjelenik egy kis ikon a feje felett, hogy védve van! Az ability-k alatt már van egy szám, ami jelzi, hányszor lehet bevetni (pl. a sister gyógyítását)

- A diplomacy végre működik!!!! :D

- Úgy látom, eltűntek a fals infok csata közben. pl ha Flawless assaultot varázsolok, már nem írja ki a feje fölé, hogy +99999

- és a legjobb, végre kaptunk egy Close gombot a felugró ablakok aljára, és nem kell azt a pici x-et nyomkodni a jobb felső sarokban!

- Csomó ikont kicseréltek! Pl. a Morál és a luck ikonját az ability tree-ben.

Nagyjából ennyit vettem szre két heti játék után.
  • TreDoR
    Jah, tudok valamit.
  • kronosz1990
    nekem az 1.4 es beta patch képernyőillesztö hibás vagy nincs kép csak hang és ledob 1024 be vagy kép efekt előtt leáll nekem eddig pici akadással(mondjuk árnyék off kellene azt díjaznám) simán ment tudtok valamit?
  • b-type
    Én nem a többséghez tartozom :)
    Szinte minden tetszik...ahhoz hogy minden várban minden lényt meg tudj venni, fel kell húzni minden lénytermelő épületet és felfejleszteni.
    Nekem ami mindig zavart (kivéve a 4-t) az a lényátadás...és itt kicsit köszörültek rajta azzal hogy nem vagy rákényszerítve, megveheted a legközelebbi várból...kisebb benne a logikai bukfenc, mint a hősláncban szvsz.
  • noname123
    a demóban egy firebolt varázslásért 9 vér pontot kaptam a harc után. a betában is így van? Egyépnt a demóban az inferno egységeinek a sebzése a legerősebb de a nagyon kevés morál,védelem, és a leglassabban feltöltődő faji képesség a lista legaljára nyomja le.
  • ArchDruid
    Nekem csak az nem tetszik, hogy a pályán elszórt nyersanyagokból mindig csak 1 db-ot találni. Jobb volt a korábbiakban, hoyg 3-4 nyers volt egy kupacban. Fából, kőből meg 6-7.

Nekem az a pálya nem tetszett. Egyszer végigvittem, de túl sokat kellett futkosni. Először a gép elől, aztán utána. Végül csak úgy sikerült levernem, hogy 4 felé szedtem a seregemet és úgy kerítettem be!

Mindig hagyni kell benn a várban pár egységet, hogy az üres hősökkel ne tudja elfoglalni. Meg a fortokat kell bevédeni, mert általában azokat veszi célba.
  • Petiknight
    De probald ki a Hatred .... palyat full hard beallitasokkal. Eddig meg nem sikerult megcsinalnom. Lehet rossz taktikaval probalkozom, de nehez egyszerre 4 tapos gep ellen.
  • Petiknight
    Bingo :)
  • ArchDruid
    Hát nekem legutóbb bejött! :D Megvettem a bilincset, meg zsákmányoltam valami Relicet, ami +10 lépéspontot adott, meg volt logisticem is. Végre nem tudtak a tetvek elfutni előlem, mindig utolértem őket, és a bilincs miatt lealáztam az utolsó szál egységig.

A tree of plenty pályán, igaz csak normal-ban, mert előtte hardon szétrúgták a seggem!

Pont ez a játék lényege! A taktika! Nem szabad hagyni, hogy órákig fogócska legyen! Két-három irányból kell támadni egyszerre, nem csak egy hőssel. Persze ehhez előbb le kell verni a főseregét... Más kérdés, ha azért van fogócska, mert a bazierős gép akarja legyilkolni a te harmatgyenge sereged! :DD
  • Petiknight
    Szia. Teljesen igazad van, viszont altalaban a gepi ellenfel egy baromi eros hossel maszkal. Hard palya es hard gep beallitasoknal, ha nem osszpontositod a sereged egy hosbe, megesz reggelire. Itt jon kepbe a kergetozes, meg a varak folyamatos visszafoglalasa. Jobban tetszett a regi heroes-os rendszer, habar tudom uj jatek blablabla, de ez igencsak elrontja a jatek elmenyt, ha orakon keresztul fogocska van, meg ha megveszed a bilicses artifactot, plusz kifejleszted az utkereses illetve a logisztika kepesseget. Valakinek ez bejon, de a tobbseg azert visszasirja a regi rendszert. Most lehet kovezni
  • ArchDruid
    Az inferno tényleg elég gyík... Főleg a Cerberus! Nem elég, hogy 2x2-es, ami core egységeknél egyedüli, gyenge, és alig sebez. A gépi ellenfél is mindíg azt pusztítja először, és rendszerint meg is halnak.

A Pit lord amúgy elég durva... nem mondanám gyengének.

Rájöttek a fejlesztők is, hogy túl erősek a Core egységek. Szerintem nem csak 1-2 ponttal kellett volna csökkenteni az erejüket, hanem 5-10-el. A számukat meg emelni.

Van egy egyszerű ellenszere a minden lényt egy várban megvevésnek! Ott egy csúszka a lények mellett, ahol lehet csökkenteni a megvenni kívántak számát. Tessék használni!
  • Petiknight
    Sziasztok. Hat ami a patchet illeti azert van par vitathato dontes. Az inferno gyenge, es a cerberus meg hell hound magikus vedelmet felemeltek ugyan, de miert kellett az eleterejuket csokkenteni? Az egyik leggyengebb "nep" a jatekban sajna. Nem tudom egyetertetek-e vele? Nem a kedvenceim ugyan, de az egyensuly a nepek kozott meg mindig nem az igazi. :(
    Ugy tunik, hogy komolyabb jatekmechanikat bfolyasolo valtoztatas mar nem fognak beletenni. Meg mindig bosszant az "egy varban vehetjuk meg az osszes egyseget" dolog. Kivancsi leszek a megjelenes utan milyen fogadtatasra lel a jatek, en tuti megveszem majd, mivel Heroes game de sajnos egyelore a jatekkal kapcsolatban vegyes erzesem vannak.
  • monya1
    Megtaláltam a folyamatos villódzás ellenszerét, az ati driverben a AA szűrő le volt tiltva, amikor engedélyeztem megszűnt a jelenség.
  • Pio
    "Performance optimizing", erre kíváncsi leszek, sajnos bizonyos szituációkban ugyan úgy szaggatott nekem ez a verzió is, mint az előző béta, ezért nem is játszottam vele túl sokat, patch után biztos, hogy ránézek.
  • Pio
    Újabb béta patch közeledik
  • ArchDruid
    Esetleg képernyőfrissítést 70 Hz-re állítani!
  • monya1
    Köszi! Kipróbálom...
  • nightwolf26
    nekem is win 7 64 van csak 6850 radeon én a 11.8-at használom próbáld ki azt driverként nekem a bétában villogott de csak pár pillanatig.
  • monya1
    Sziasztok!

Felraktam a demót, annyi problémám van hogy villognak egyes tereptárgyak főleg a hegyek. Van valami megoldás ellene?

Környezet: Windows7 64bit pár hetes telepítés, Ati 5830 videókari, 11.7 driver. Grafikai részletesség full-ra beállítva.

Köszi!
  • TreDoR
    Széthekkeli az oprendszeredet.
  • noname123
    a beta mwnnyire a megbízható?
  • ArchDruid
    Hát a helyzet az, hogy azóta letöröltem a Duke-ot és le is formatáltam az egész gépet, szóval már nem emléxem mik voltak azok...

Próbáltam utánajárni, és ezeket találtam:

- .NET Framework 4
    - Microsoft Visual C++ 2005 SP1 Redistributable Package (x86)
    - Microsoft Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)

Ezekkel kell próbálkozni, és az akadás megszűnik.. remélhetőleg.
  • askformore
    ArchDruid!

Ez a Visual C++ sokat segített, úgyhogy megköszönném, ha megírnád mi volt a másik program amit anno feltettél a Duke Nukemhez! Ezer köszönet!
  • Ohyner
    Srácok lenne egy kérdésem.
    Úgy tűnik össze tudok spórolni egy nagyobb összeget.
    Lett eredménye a kéréseknek a kiadó felé, hogy lehessen Magyarországon még CE-t kapni, vagy ennek semmi esélye?
    Az a bónusz előrendelős heró és artyfakt gondolom már nem járna mellé.

Üdv
  • Zoltán012
    Sziasztok nekem a demó akadás nélkül megy!ÉS ha most még elő rendelem a játékot akor kap hatok béta kulcsot?
  • Andrews2007
    Black Hole interjú

Kész lett végül a Black Hole interjú az Echelon blogján.
  • Kuglee
    Akkor te az optimalizálás fogalmával nem vagy tisztában. Az utolsó mondataimnak meg tökéletesen meg van a maga logikájuk, csak nem kéne beszűkölten nézni a világ trendjét (mondom ezt úgy, mint PC user).

Az, hogy egy szoftver egy gyengébb hardveren probléma nélkül fut, mint egy erősebben, ahhoz mi köze az optimalizálásnak?!
    Ráadásul a mai PC-ken max API szinten optimalizálnak, ami egy relatív fix felület. A mai PC-k rákfenéje, meg pont az API-k alacsony latency-je, és a megfelelő szabványok hiánya driver szinteken (itt nem csak VGA-kra kell gondolni). Microsoft probálkozik e téren valamivel, de az még elég gyerekcipőben jár.

A játékosokat, miert néztem volna hülyének?! Én arra utaltam, hogy sok probléma forrása nem épp a játékszoftverben keresendő PC fronton, ha ellentmondó infók jönnek ugyanarról a konfigról két embertől.
    De ha még most sem érted, akkor hagyjuk, miszter magasló.
  • ArchDruid
    erdbal, na most ugye csak viccölsz! :D Mondd, hogy igen, mert ha nem, itt helyben befejelem a monitorom! :D

Letöltesz egy játékot, és az cd-t, DVD-t kér, hogy tegyed be a meghajtóba! miért van ez? Mert a 90-es évek elejétől a játékok csakm úgy indulnak el, ha az eredeti CD a meghajtóban van!

Erre találták ki a kockák a feltörést, a Cracket! Mivel, ha lewarezolsz valamit, nyílván nem lesz meg az eredeti CD, így valahogy át kell ugrani ezt a lépést! Általában a torrentről lekapott játékokban van egy olyan könyvtár, hogy CRACK, amiben az .exe fájl vagy egy .dat, vagy akármi van, aminek a mérete különbözik a telepítés után létrehozott .exe vagy .dat vagy akármi méretétől!
    A Crack könyvtárban lévő fájllal írd fölül az eredetit, és láss csodát, CD nélkül elindul a játék! :D

Ha mégsem, vagy nincs crack, keress egy másik warez verziót...

---------------------------

Más! Elessarnak, és a többieknek, akiknél élvezhetetlenül akad! Ez a visual C++ 2005 redistributional vagy mi a tosz okozhatja ezt akadást!!!
    Én lewarezoltam a Duke nukem forevert, és istentelenül akadt először. De úgy, hogy 20 mp-enként ugrott egy kockát a kép! Le kellett tölteni ezt a redistributional szart, (nem emlékszem már a nevére) meg egy másik valamit, és egy csapásra vége lett az akadásnak!
    Esetleg kerress rá google-on hogy mi a teendő, mert biztos száz más embernél is van ilyen probléma, és a fórumok már tele vannak vele, és a megoldási javallatokkal is! Kitartás, menni fog az!!
  • bgabor
    Nem kéne azért teljesen hülyének nézni a gamereket, akik évek óta játszanak, nagy részüknek van annyi esze és tapasztalata hogy rendesen karbantartsa a gépét, nem csak a tízes éveik elején járó kis lámákból áll a közönség. A játékosok jó része használ vírusírtót, tűzfalat, registry cleanert, rendszeresen töredezettségmentesít, frissíti a videókari driverét stb. DirectX-et, visual c++ cuccokat mindegyik játék, ellenőrzi, sokuk kérdezés nélkül frissíti is.

Egyszóval egyáltalán nem olyan rossza helyzet, ahogy le próbálod festeni. Szóval igen, ha efféle futásbeli anomáliák előjönnek, legalább annyira kell az optimalizálatlan programra gyanakodni, mint a karban nem tartott gépre.

A magas lóról meg nyugodtan le lehet szállni, ha olyan mondatokat puffogtatsz mint a hozzászólásod utolsó négy mondata, azzal csak azt éred el, hogy hülyének néznek.
  • askformore
    Hát nekem is akad a demo.. De az a vicc, hogy először 800x600-ban próbáltam, minden low-on volt, és akadt mint a ház. Aztán feltettem 1280x1024-re, mindent highra, és jobb lett :D Bár még mindig akad.. Nagyon remélem, hogy kijavítják..
  • nightwolf26
    Ámen!
    Amúgy most az a legújabb hogy a pct akarják előnybe részesíteni a cégek.
    Egy ccleanert érdemes végig futtatni illetve a legfrissebb driver alap kivéve ha pl a mostani vidi driver jó akkor nem feltétlen éri meg...
    Ami játékoknak legfontosabb legfrissebb dx pack + ms visual c++ össze variációjából legyen fent a friss ezen kívül más hibát még nem találtam gameknél :D
    Ami a figurákat illeti tudom drágák de azért egy pár necro vagy egy succubus elég durván viríthatna az aszaltamon díszként :D
  • Kuglee
    vagy azt, hogy ahány gép annyiféle hiba lehet a rendszerben (windows teleszemetelve, driver bug, hardver kompatibilitás, directx hiányosan fut a rendszeren, system registry teleszemetelve, hardver hiba - pl. megy a kártya, de valami már nem müxik benne)
    Welcome to the PC world business.
    Csoda, hogy vannak még PC only fejlesztések. Nem csodálkoznék, hogy ha a PC ipar nem változika jövőben a szabványok terén, akkor sok eddig PC only frenchise szépen átmegy only konzolra...
  • bgabor
    Nem, az hogy az egyik gépen fut, a másik, jóval erősebben pedig akad, azt jelzi hogy a játék optimalizálatlan, bajok vannak vele.
  • erdbal
    Helo mindenkinek.Már egy jó idelye betázok és eléggé élvezem.Szerintem a városnézet meg a többi hátrányos dolog ellenére, sok jó dolog is van benne pl. szintlépéskor nem négy statisztika közül vállaszthatunk mint az 5-ben, több a lehetőség. De emellett a játék mellet a disciples 3-mat is szívesen kipróbálnám, szerintem kapcsolódik a témához, és azért írok róla itt, mert az a fórum már bedöglött, szóval megtuná mondani valaki honnan lehe normálisan leszedni, mert ahonyszor letöltöttem folyton kiírt egy kis ablakot és valami cédét kért. Előre is köszönöm!
  • Guren
    ha ezeknek az árából indulunk ki, akkor tényleg lehet valami olcsó.
  • Carmang
    Régebben írták itt asszem a saccperkábé árát a szobornak. Nem volt olcsó :)
  • ArchDruid
    H5-ben is volt. Utálatos ganyé szörny volt! :D
  • kutyu007
    Hát nem tudom volt-e már szó róla, de nekem ez a darkos grafikai látványvilág nem jön be. Kár érte.