Might & Magic: Heroes VI

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az bug volt.

Hali,

Csak egy kérdésem lenne:

Az egyféle nyersanyag baromság ugye csak a bétában/demóban van?
Amúgy is kicsit olyan érzésem van mint a Dragon Age 2-vel...
Szerintem értelmezd újra, hogy mit írtam ;)

Akiknél az update után nem indul a conflux, javaslom indítsák újra a launchert, általában ekkor helyreáll a kapcsolat.
Shiwo
akkor sikerült bugosabbra kihozniuk, mint volt, mert annó amelyik verzióval én észleltem a hibát, ott ha ráléptél egy mezõre és elléptél onnan, akkor megszûnt a köd azon a mezõn

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

De ha ide oda lépegetsz akkor mindig újra jöhetsz. Egyszer így öltem meg egyféle katonával az ellenség fél seregét, mert az ellenségek a köd mellett voltak.
Shiwo
amúgy bármennyiszer nem lehet megcsinálni a léptetést, csak annyiszor, ahány mezõt maga után hagyott a Kirin..

Shiwo
az normális, hogy amíg a ködbe lép, addig újra jöhet, ez a Kirin képessége...az volt a dúrva, hogy valamely verzióban, ha mondjuk a nyomdokain léptél 10-szer egymás után (mezõnként lépdeltél), és abból 5-ször morált kaptál, akkor utána még 5ször cselekedhettél, akár támadhattál is...nem tom, hogy ezt javították-e...

Az új béta leírásánál külön leírták, hogy a sun rider képességét kivették mert még bugos. Nekem speiál a Kirinnel van bajom, mert amikor megy, akkor egy ködöt húz maga után, amibe belemegyek, akkor újra jöhetek és ezt bármennyiszer megcsinálhatom. Ja és ezt az ellenség is tudja.
És örömmel láttam, hogy kijavították azt a bugot, hogy végtelen katonát lehet csinálni persze ingyen.
Acidlich
Ezek egy normál leveling speed mellett nem lesznek túl gyakran elérhetõk.
Mondjuk még ha javítják is a bugos képességet, még akkor is 10x táposabb ez a kígyó, mint a haven-nél a lovag, perpill nem lándzsával harcolnak, csak fogpiszkálóval, annyira nem lehet észrevenni a sebzését. Ja, de ez is bugos még, mert roham bonuszt nem ad a sebzésére.

Acidlich
Mert még mindig nem javították a speckóját olyanra, mint amit a tooltip mutat: minden + támadás sebzése az elõzõnek a fele.

Arra ott a dispel magic :P
Kap egy Time Stasis-t, Blindness-t, vagy egy Purge-öt, esetleg egy Frenzy-t vagy Puppet Mastert és máris nem olyan jó :)

Kéne valami frankó/kafa aláírás...

De ez a szamurájkígyó Kensei beteg képessége, hogy 4-szer csap,

egyszerûen brutális! :D

Rávarázsolok egy Flawless assault-ot meg egy Celestial armor-t és megállíthatatlan! Egymaga végigveri az ellenség teljes seregét! Fõleg úgy, ha a kezdõ hõs építésnél beállítom spec képességnek, hogy minden Kenshi +25 HP-val szülessen!
Amit még észrevettem:

Rengeteget javítottak a csatákon. Pl a katapultok már rendesen lõnek, nem ilyen pici standard kavicsot dobál. A lények kaptak új hangeffekteket. pl. a pearl maiden már nyihog meg hejehujázik, ha legyõz egy ellenséget :D (eddig nem csinálta)

Viszont nekem most elég sokszor, és indokolatlanul lefagy. Ha pl. ALT+TAB -bal leteszem kicsibe, pár perc múlva kiírja, hogy hibát észlelt és leáll. Mikor csata közben rávarázsoltam a Monszunt az ellenségre, attól besokallt, és szintén lefagyott.

A várkonvertálás árait végre rendberakták. Így a gépi ellenfelek nem konvertálnak azonnal, ami rémidegesítõ volt... Az artifact merchantban is életszerûbbek az árak.

Viszont a csalás még mindig érezhetõ: Én végigharcoltam a fél pályát, minden szörnyet megöltem, és kínkeservesen 11-es szintre tudtam felnyomni a fõhõst. Míg a gép fõhõse 14-es szinten volt, mikor találkoztunk, persze úgy, hogy a saját területén semmit nem fosztott ki, az összes szörny a helyén volt...
Nah, hát akkor a teendõid:

Milyen videókártyád van? Mikori a driver?

Amikor elõször kijött a Béta, szóról szóra ugyanez volt nekem is a baj! A vízfelület helyett egy fehér folt volt. Nekem NVidia 9500 GT-m van. Letöltöttem a legújabb drivert hozzá (jó 128 MB volt) felraktam, és a víz hipp-hopp megjelent. Valószínû a driver frissítés orvosolni fogja a szaggatás problémát is. Bár nálam nem szaggatott be. (igaz 4 GB Ram is szükségeltetik hozzá legalább..) Illetve most egy picit megdöccen, de nem vészes.

Jelezz, ha megy!
Az a hamarosan odébb van. Az új unreal motorral bemutatott videó is renderelt volt. Lehet akármilyen jó egy ingame videó, akkor sem fogja elérni azt a minõséget a közeljövõben, mint amikor egy csapat csak egy 4 perces videón dolgozik közel féléven át.

Heroes demoval kapcsolatban meg bele olvastam pár helyen a véleményekbe. És sok helyen megy az egyelõre még visszafogottabb sírás. A többség a H3-mal példálózik. Amit egyébként nem értek. Nekem is megvan a H3, szép volt, jó volt, még most is az. De én nem akarok még egy H3-at. Ha azzal akarok játszani, akkor elõveszem és játszom vele. Az a baj az emberekkel, hogy egy amúgy jó játékot a nosztalgia miatt már piedesztálra emelik. Például itt is írja #5166 hsz-ban, hogy nem érzi azt az életet a pályákban, mint a H3-ban. Hát nem tudom. Amikor megjelent a 3, akkor nagyon szép volt, csodálkoztunk, hogy a terepen mennyi minden van. De mai szemmel nézve jóval puritánabb, mint az 5 vagy a 6. Ahogy a 2-ben is kevesebb van a terepen (lények, tárgyak, fa, hegy), mint a 3-ban.
Tegnap tudtam tolni vele pár órát. Véleményem az, hogy hát-hát.
Nem vagyok meggyõzve sajnos, a grafikára nincs panasz, bár nálam a vizet nem tudja megjeleníteni rendesen, fehér folt az egész, meg ugye vannak villózások, miegyéb, ez a beta állapot miatt van még.
Az animációk egyszerûen csodálatosak, az egységek kinézete príma, fejlõdési rendszer kellõen sokrétû, még csak kapkodom a fejem mire érdemes rakni. A harctér remek lett, jó hogy átvettek ötleteket a King's Bountyból meg a Disciples 3ból!

Viszont a bánya- és területrendszer számomra elég kusza, nekem egyenlõre nem tetszik még, de persze még ki kell tapasztalni.
A pályák jobbak mint a H5ben, de továbbra se érzem bennük azt az életet, ami a H3-ban, vagy a King's Bountyban benne van.
A városnézet nem maradhat így, ez nyilvánvaló számomra. A marketplace se tetszik, meg úgy az egész városmenedzselésen van mit még dolgozni.
Féltem a videóktól elõzetesen, de egész jóra sikeredtek, nem lesz evvel probléma.
Számomra a leginkább várt pont a nagybetûs hangulat az, ami számomra még hiányzik, bár egy beta-tól sokat azért nem várhat az ember tudom. Szép, összetett, de nekem kicsit hangulattalannak tûnik még.
Eddig az embereket és a nágákat próbáltam ki, bõven erõsebbnek, jobban használhatóbbnak tûnnek a nágák számomra, de ezt is ki kell még tapasztalni. Érdekes, de nekem rohadtul beszaggat néha az adventure mapon a game, pedig a gépem konfigja bõven elég a játékhoz, sõt a high grafot is bírnia kéne. Nem tudom másnál is vannak-e ilyen gondok?? Már levettem mediumra a grafot, de még jobban szaggat, mint high-on, ki érti ezt? :D Kicsit zavar, hogy nem tudom egybõl forgatni a kamerát egérrel, de tényleg csak egy kicsit.

Van még mit javítgatni ezen, egy "új" sorozat elsõ darabjának abszolút jó lesz
Omlás
Rövid idõn belül már úgy is CGI szinten lesz az ingame grafika is azzal meg már sokkal rövidebb idõ alatt összerakják a vidiket :] lásd a készülõben lévõ új Unreal motor :]

|Fatal1ty 990FX Killer|FX 8320 4.5GHz|Gigabyte HD7950OC 3GB|GEIL BLACK DRAGON 1600MHz 16GB DDR3|SAMSUNG 830 64GB SSD|

Nem a 10 forintos dvd miatt nincs több cgi, hanem egy jó minõségû videó iszonyat pénzbe és munkába kerül. Mondjuk egy Blizzard féle intronál egy-egy karakteren és annak animálásán hónapokig dolgoznak.
Azt mondták elõre, hogy azért nem lesz sok CGI, mert az általuk létrehozott Digic Pictures (akik az Exigo és Warhammer rendereiket is csinálták) "sajnos" kinõtte magát és rengeteg megrendelésük van másoktól, nincs idejük a Black Hole-nak videókat gyártani.
A Puppet Works gondolom egy új "alcégük", ha minden igaz, akkor õk dolgoznak most a rendereken.

Persze annyi cutscene helyett tuti nem lehetne, de azért remélem legalább hadjáratonként egy rövidke vagy ha nem is, akkor legalább az epilógus végén egy monumentálisabb el fog férni a korongon. :)
Blizzardnál több hónapig csinálnak egy cgit (3-4 is lehet akár) nah ezért nincs sok cgi.

hapi

"- átvezetõk miért nem renderek mint a trailer :)? Armies of exigóban is legalább minden kampányban egy profi minõségû CGI volt."

A válasz roppant egyszerû :)
- 1DVD-re kell elférni.
- Sok cutscene lesz, ahol a hõsök megjelennek, és változik a felszerelésük/ruházatuk.
- Lesz jó néhány lokalizáció, és ahhoz kell igazodjon az arcmimika.
(Ami sokat zabál helyet, azok általában a hangok/zenek és CGI.)

Ezért nincs más játékoknál se manapság sok CG (nem beszélve azok költségeirõl). Jellemzõen egy Intro esetleg Outro van.
Persze, ha több DVD-n, vagy Blueray-en jelenne meg, akkor lenne hely több CG-nek -de ahhoz nagyobb költségvetés sem árt :)
A demóban kevesebb a pálya, viszont azok nyilván teljesen rendbe vannak rakva minden szempontból.
Acidlich
Mi a tartalombeli különbség a demó meg a béta közt?

Kössz hapi!!! Igy már biztos menni fog!
Ha valaki akar játszani kulcs nélkül a BETA-val akkor ide leírom.
Ha nem tetszik a házigazdának akkor kitörli, de sztem nem sokára nyílt DEMO lesz a "Beta"

1. lépésben letöltöd Archdruid kommentjébõl (5143)a Beta-t
2. felistallálod
3. elindítod hagyod hogy patcheljen
4. ha felpatchelt kilépsz újra indítod
5. addig lépegetsz ki és patchelsz amíg van új patch
6. Ha vége létrehozol egy valós regisztrációt UBI-éknál
7 letöltöd ezt a torrentet régi1.2 crack
8. csak a UBISOFTgamelauncher.exe-t másolod át a megfelelõ helyre
a többi cucc nem kell belõle
9. elindítod, belépsz a valós accounttal és megadsz egy bármilyen jelszót, játszol
Néhány óra játék után a véleményem:

Pozitívumok:
- grafika animáció, nekem bejön tetszik
- plussz dolgok a harcban, OK örülök neki (cover, speckó helyek, íjászok a toronyban)
- Hõs fejlesztés, na végre kellõen sok rétû is elsõ ránézésre

Negatívumok:
- Városnézet ebben a formában nem. Nem a 3D-s csilivili hiányzik nekem hanem: kicsi, kifolyik tõle a szemem, a filmen ábrázolt városkép miatt ugyan úgy tölt ha belépek nem értem minek az, csak lassítja a játék menetet
- kevesebb nyersanyag = kevesebb lehetõség
- az új bánya rendszer hát nem biztos hogy jó lesz ez a mindent vagy semmit rendszer, idõ eldönti.
- átvezetõk miért nem renderek mint a trailer :)? Armies of exigóban is legalább minden kampányban egy profi minõségû CGI volt.
Hogyan indítottad el kulcs nélkül?
Ha esetleg tudtok olyan helyet, ahonnan ugy lehet letölteni, hogy kulcs nélkül is elindul írjátok már meg lécives.Köszi.
Köszi sikerült elindítanom kulcs nélkül hehe :)
sztem még az animácó meg az idõzités pár helyen még bugos. pl megtámadtam egy Mermaidot . benyomott egy varázslatott hogy az összes lényemet hátrább löki .és utánna 2 sec múlva jött be egy effekt hogy egészképernyõs vízhullám ment végig a pályán.elég sok bug van még.de mégmindig van mitcsiszolni az egységek sebzésein

Azt vettem észre, ha a combat anim sebességet gyorsabbra rakom (mint az alap beállítás), akkor esetlegesen kimaradnak effektek, vagy akadozva játszódnak le (gondolom az idõzítés és az effek/anim cash-elés között lehet valami konflikt).

Akinek nincs sok ideje, de szeretne online (vagy lehet skirmish-ben AI ellen) egy gyors csatát, annak ott a Duel. Most elõregyártott seregek közül lehet válogatni (a hõs paramétereit magad állíthatod össze a confluxban), aztán mehet a hentelés :D
Nem tudom, hogy ennyi idõ után létezne free beta key...
Helo mindenkinek! Én még ujj vagyok itt és segítségre lenne szügségem. Letöltöttem a betát egy oldalról, de kucsot kér és nem találok shol. Megköszönném hatudna valaki valamit javasolni.
A stronghold pályán játszok illetve játszanék mert nagyon sokszor kilép. Másnál is van ilyen hiba?

Acidlich
Elég a patch.

BoneDragon
Újra le kell tölteni a klienst vagy elég ha felpatchelem a régit?

Nem is tudom, mi az a gu.exe....
Nekem simán, az asztalra kitett ikonnal elindul, és patcheli is magát.
Igen, tessék: Itt van a torrent!

Ez a torrent a legelsõ, még 1.0-ás verziót tartalmazza. Ezt legalább 3 alkalommal patch-elni kell! Feltelepíted, elindítod, majd patch letöltés és telepítés! Egészen, amíg 1.3.3xxx verziószámú nem lesz! Az a legújabb!
Korábbi verzióknál nekem a Confluxhoz sem csatlakozott. De most megy fainul!!!

-------------
Mondjuk kicsit olyan fura...
Nekem most kicsit szaggat, és a harcközbeni mozgások is olyan esetlenek... A korábbi verzióban életszerûbb volt. És futott döcögés nélkül. De legalább az Obstacle bug javítva lett.
-------------
OFF, de mindig szoktam róla írni, úgyhogy ez se maradjon ki. Clash of Heroes PC megjelenés: szeptember 22.
eddig nem nagyon érdekelt ez a game mert:
- az Armies of exigo óriási csalódás volt számomra, játékmenet miatt. A grafika és az átvezetõk már akkor is áll leejtõs kategória. Tesóm, végig tolta nála néztem meg az átvezetõket.

- heroes 4 és 5 nem az én kedvem szerint fejlõdött, inkább ages of wonders 2-vel játszottam, mert összetettebb és a harcok sokkal jobbak sztem.(nem flame, csak kinek a pap kinek a papné)

- olvastam mekkora bugok, hibák, kiegyensúlyozatlanságok voltak az elsõ Betában.

éppen ezért nem merem elõrendelni, megvenni de a Beta érdekelne, Ha tud valaki más lehetõséget beta kulcsra kérem szóljon.
Nem tudtok valamit arról, miért nem elérhetõ a demo?
Nekem is a gu.exe vel indul, csak utána kiírja, hogy már használatban van a serial, bár ezt nem tudom, hogy-hogy lehet. Viszont ha a parancsikont megtoldom egy /disableorbit -tal akkor legalább a single részét ki lehet próbálni.
Frosty01
oksa, most eljutottam a töltõképernyõig, a confluxhoz nem tud csatlakozni... :)

practitioner of the forbidden arts of death

Frosty01
nekem a gu.exe updatel és utána írja ki a dll problémákat. tegnap töltöttem le, csak most csatlakoztam a nyálcsorgatva váró-tábor közé :)

Most amúgy mi nem indul el Nektek? Mert én ahogy mondtam semmi mást nem csináltam, csak indítottam az eddig is megszokott gu.exe-t és mindenféle beavatkozás nélkül update-elt. Nem kell újra klienst tölteni.
Frosty01
hogy csináltad? nekem nem sikerült elindítani, mindig Qtcore4.dll kellett neki vagy valami qkit 4 dll :S

Na végre sikerült elindítani, de most meg azt írja a nyomorult, hogy ezt a kódot, már használja valaki. <#boxer> A fene egye meg!!!
"Van már valaki, akinek megy? Én most torrentrõl szedem le a klienst, mert a szerverrõl egyszerûen lehetetlen! Error 404, az oldal nem található..."

Tudnád mellékelni a linket, mert a gyári oldalról nekem sem tölti le. viszont leszedtem egy torrentet, de az nem indul el.