10317
  • FEARnet82
    Torrenting Turtle :D ez jo :D
    Egyebkent 2 dolog meg ehez aztan tenyleg nem offolok, hogy beta kulcsot sztem a fanok igenyelnek leginkabb. En pl. nem tudtam hogy van beta, mert nem erdekelt sose annyira a Heroes.Lattam egy oldalon hogy kijott, gondoltam leszedem, megnezem es ha jo megveszem,mert jelenleg semmi mas jatekom nincs es multiban elbohockodtam volna vele.
    Szoval a betazas szerintem nem mervado ebben a helyzetben. Ahogy a demo se biztos. En meg eletemben nem toltottem le demot.Lehet hogy az en hulyesegem, de nem bizok benne.A demo az szerintem olyan mint egy film trailer. Arra jo, hogy belerakjak a legfaszabb, legcsillivillibb parasztvakitasokat.
    Akkor mar legyen az, hogy adjanak ki egy kissebb terjedelmu, de profin osszerakott jatekot es kuldjenek utana DLCt. es ha olyan a jatek en a DLC-ert is szivesen fizetek. Lasd peldaul a Red Dead redemption. Amiatt a jatek miatt en speciel meg egy vadiuj xboxot is vettem, a jatekot is sot a dlcket is mind megvettem :) Pedig egy tort xboxra szedtem le anno a warez verziot. Szoval van ilyen is :)
  • laikuss
    Tökéletesen egyetértek, a játékok 80%-a fos. A sznobok meg szaladgálanak mindjárt a boltba eszetlenül.
  • Carlos
    Vedd lentebb a beállításokat.

Nekem minden maxon (erős vassal) gyönyörűen futa. Tegnap este 3 és fél óra egyhuzamban meg se röccent, ki se dobott... (2x autopatchelte magát első indításkor, először 1.1-re, majd 1.1.1-re)
  • Carlos
    Köszönöm szépen, megnézem.
  • Bloody Prisoner
    Üdv!
    Az előző kérdésemre a válaszokat nem tudtam használni, mivel sikerült lepatchelnie a gépnek a gamet, és ujra kellett raknom az egészet. A probléma csak annyi, hogy ugyan azzal a verzióval most az egész játék úgy szaggat, mint annak a rendje, pedig előtte csak az indítás után volt kicsit macerás, de helyrejött minden. 1-2 csata után pedig ki is dobált.
    Mit tegyek? A verzió ugyan az, mint előtte, akárcsak minden más.
  • b-type
    Vologya, azt nem tudod hogy a teljesben korlátozzák a hősök számát, vagy a piac megáll bizonyos százalék felett?
    Mert a demo-ban, A +1 piacos hősökkel el lehetett érni hogy gyakorlatilag pénzt csinálsz...megveszel 135 aranyért fát, azt egy az egyben cseréled kristályra, azt pedig 1000 aranyért adod el a piacon...a pénzből veszel fát, azt egy az egyben...kristályra..1000/db ..stb
    A demo skirmish pályán így 3 hős elég volt a várakkal hogy gyakorlatilag korlátlan mennyiségű pénz/nyersanyag legyen....
    ..
    Nem tudom ezt a módszert használhatja-e az AI, de sztem az ilyen lehetőségeket ki kellene szűrni a játékból (ha még mindig benne van persze..)
  • 4Teebee4
    Hali!

Bár most hirtelen nem tudom, hogy melyik kettő az amelyik megvan neked, de gyanítom azt hagytad ki, ami a felső erődtől (amelyet Valeska védett) északra - észak-keletre található.
  • kissssss
    "Ráadásul aki kért az béta kulcsot is kapott itt a topikban. "

ezer bocsánat de nem vagyok idő milliomosos, ha az lennék akkor én is részt vetem volna.
  • ShaiHulud
    ovlassa a topicot kerlek szepen...

ezert is irtam hogy jelezze valaki, AKI magyar nyelven jatsza az illetekesnek (legalabb 2szer leirta vologya mester hogy neki lehet jelezni a hibakat) engem hidegen hagynak a magyaritasok.
  • Carlos
    én így jártam az anno 1404-el. :(
  • Omlás
    Aki olvassa a topicot (csak pár hsz-t kellene vissza olvasni..) az olvasta volna Vologya Mester infóit hogyan is zajlott a fordítás. Angol tipikus "betegsége", hogy szövegkörnyezet függvényében más más lehet a jelentés.

Nem olyan hibák amiket nem lehetne javítani, inkább örüljetek, hogy egyáltalán le lett magyarítva...
  • egonn
    a mass regen-t 1x lehet csatánként elsütni asszem!
    igaz h az 5 körön át tart, és addigra a csaták 3/4 része eldől!
  • kissssss
    demo = el húzzák a mézes madzagot az orrod előtt :)

kösz nem a demózás már átment 100% parasztvakításba, erre van is egy jó példám pl: ott van a far cry demója ebben volt egy gyönyörű szép pálya öböllel és a közepén egy apró szigetel + egy barlang, nekem tetszett és meg is vetem azonnal(demo hatására), mikor tovább jutottam a demóban látott pályán nnnaaa akkor kapartam a falat(drágalátos szörnyek unbalance játékmenet és egyéb bug finomságok) és mondogattam magamban de kár volt ezért pénzt kiadnom.

nagyon sajnálom de azok az idők már rég el múltak mikor megjelenésnapján mindenféle feltétel nélkül rohant az ember megvenni kedvenc játékának a fojtatását.

off vége.

• ShaiHulud
    hat lentebb irtad hogy rohamot ir meg villam, az akkor azt jelenti hogy scrollbol varazsoltal, illetve azt nezed, a villam azt jelenti hany tekercsed van meg (illetve nem feltetlen tekercsbol, mert van olyan item ami ad spellt annak is toltete van, vagy lehet pont csak azt jelzi charge-val) lenyeg, hogy minden spellnek van egy cooldownja, ahogy jelzi is az adott spell hogy hany kor mulva tudod ujra hasznalni (ha a spellt nezed es nem a tekercset/itemet)
  • ShaiHulud
    rohamra lett forditva? joisten :D valaki jelezze a forditok fele akkor ezta hibat :) (nem akarom a szokasos vitat kirobbantani szoval inkabb nem irom le amit szerettem volna :D)
  • Szaruman
    A roham akkor a chargeból jön? Életbe nem jöttem volna rá :D néztem is, h mi ez a roham :D
  • mnorbi
    értem ,de ezt megtanultam talentbol...
    Látom vannak itt Black Holetol a forumon , légyszi mondjátok már el miert nem tudom 2 körönként nyomkodni a föld ághoz tartozó tömeges regenerácíot kastékly lovag classal ? mert a lovagnak a fény a fő mágiaája ? mert ott a tömeg healt tudom tolni többször is havan manna rá..

köszi
  • ShaiHulud
    roham? mint charge? vagyis töltet, ha tekercsből hasznalod a spellt.
  • mnorbi
    azt nem értem hogy kastély lovag hössel , kifejlesztem a tömeges regenerálodást , és csak egyszer tudom eltolni csata alatt , és ott van alatta hogy roham meg egy villám, ez mit jelent ?
  • Jakuza001
    Persze, mint ahogy ahogy le lehet kicsinyiteni egy olyan szo felreforditasat, aminek semmi koze nincs az adott eredeti szohoz.

Valoban nem kell mindent szo szerint forditani, de ez inkabb jellemzo egy mondatra, hogy ne legyen magyartalan az egesz kifejezes, de egy szimpla szora mar olyan kategoria, mint a mostani filmcimeknel divat.

Mint irtam a Havennek koze nincsen a kastely szohoz, eredetileg a hajosok hasznaltak az olyan kikotokre vagy lagunakra, amik menedeket adtak a vihar elol, mondtak seashelternek is. Kesobb kezdtek altalanosan hasznalni. Ebbol lett itt a kastely.
    Na de mindegy, hagyjuk. :D
  • TreDoR
    Kösz.
  • Vologya Mester
    Lehet nyugodtan kritizálni a vár elnevezéseket és persze mást is, meg poénokat gyártani belőle, de úgy gondolom, hogy nem lehet mindent szó szerint fordítani... Tudod kinek a pap, Nekem inkább a papné... ;) Már korábban írtam, hogy az átvezetők nagy részét már a munkásságunk előtt lezárták, abba már sajnos nem tudtunk beleszólni... A játék lényegi részében nem hiszem, hogy találnál ilyen mértékű félrefordításokat, de ha mégis, örömmel venném, ha pontosan megírnád a [email protected] e-mail címemre, mert örömmel javíttatnánk egy későbbi patch-ben. :)

A Heroes III-ban vannak felcserélt/elrontott fordítások (tudom, mert többek között Én is csináltam...), de hogy ez már nem kerül javításra 10 év után, ebben is szinte biztos vagyok...
  • Carlos
    valaki erre?

Hol találom a második pályán az Örző páncéljának utolsó darabját?
    Kettő megvan: Mellvért, Vállvért.
    Van egy mellékküldetés is, hogy szerezzem meg a 3-at.

Isthvan-t már kinyirtam, a várat még nem konvertáltam át, mert akkor rámrohan az utolsó hős. Előtte gondoltam, hogy megkeresem, de nem lelem.
  • ShaiHulud
    meg van egy masik is legalabbis a bug listben:

"### My creature growth just halved without reason
    by jpappas3: Growth bug: Unknown trigger, possibly the death of a hero with + growth; creature growth halved or less, fixable with a reload, but if you don't notice it, you can get hosed."
  • [SiX] Boci
    Igen, van egy bug ami leviszi irgalmatlan mínuszba a lényszámot, kb ilyen -70000be. De ha csak fél/egyharmad/kétharmad lényed termelődik az nem bug, hanem week effect.
  • hapi
    Azért ennyire remélem nem nézel hülyének...
    Nézd meg a hivatalos forumot mennyien írják hogy bugosan számolja a dolgokat. Természetesen nem pont a fele volt...
  • Pio
    Naja, szerintem is sántít egy kicsit ez az érvelés, hisz a játékhoz jóval a megjelenés előtt kijött a demó. Ráadásul aki kért az bétakulcsot is kapott itt a topikban. Ha nem ez lenne a helyzet, akkor még érthető lenne, bár abban az esetben is sokan csak a saját lelkiismeretük megnyugtatásául mantrázzák a dolgot, tisztelet a kivételnek.

Ahogy Torrenting Turtle barátunk mondaná:

Sajnos én úgy érzem, hogy egy ideje maga a PC-s játékipar is berendezkedett erre a mentalitásra. A legtöbb játékot őrületes preorder akciókkal, fantasztikus trailerekkel akarják eladni, vagyis látatlanban, az amúgy is rajongó, érdeklődő közönséget meggyőzve. Fűt-fát ígérnek megjelenés utána, valójában pedig a beígért ingyenes tartalmakból (amik száma a fejlesztés alatt is gyarapszik "srácok, ezt nincs időnk megjelenésre megcsinálni, de ingyenes patchben jönni fog, begyszó") ha meg is valósul valami az inkább egy párdolcsis DLC formájában érkezik.
    Szerintem egész egyszerűen idomultak ahhoz a kiadók, hogy onnantól kezdve, hogy van warez (vagyis optimista esetben a megjelenés pillanatától, de inkább hamarabb) a vásárlási hajlandóság a béka s*gge alá fog esni, szóval nem érdemes nagyon minőségi játékot csinálni, egyszerűen nem térül meg az a rengeteg pluszmunka, nem hoz akkora pluszbevételt az egész. Inkább kell tolni egy nagyon jó preorder kampányt, ki kell adni egy átlagos, középszerű játékot a lehető legminimálisabb terméktámogatást nyújtva, majd lehet csinálni a következő címet, esetleg az első DLC-t, ha megvették annyian a játékot, hogy megérje DLCket csinálni.
    Hogy ez a kiadók hibája vagy a warezosoké kár vitatni, tyúk vagy a tojás esete, de én, mint egy időben rendszeres eredeti játékot vásárló egyre inkább ezt éreztem. Valahogy egyre silányabbak és silányabbak lettek a megvett játékaim és egyre kevesebb ingyenes bónusz jött a megjelenés után.
    Nálam a pontot az i-re a Majesty 2 tette fel, amit ott a Paradox leművelt az szégyen volt és gyalázat, azóta nem veszek meg semmit preorderbe és kivárok pár hetet-hónapot, hogy megnézzem, milyen a support. Így úsztam meg egy csomó MMO-ra és például a legújabb Wormsre (még a Team17 is ilyen lett... :( ) való beruházást. Max ~10 európás kis casual marhulásokat veszek meg látatlanban. A különbség csak annyi, hogy nem hitegetem magam, hogy "én csak azért warezolok, mert...", egész egyszerűen megnézem a demót, ha olyasmi nincs, akkor nem is foglalkozom a játékkal.
    Őszintén remélem, hogy a Heroes 6 esetében nem ez lesz a helyzet. Hajrá Ubi, hajrá Black Hole, remélem sikerül rácáfolni a sztereotípiámra. :)
  • Micsu
    utolsó mondattal egyet érteke, én már csak akkor veszek 0day gémet ha több helyről is visszaerősítést kapok hogy rendben van a gém na de ne offoljunk annyit
  • Micsu
    erre találták ki a demot, persze vannak olyan játékok aminek nincs demoja ott jogosabb az érvelésed, mind1, végül is mindenki azt csinál amit akar :)
  • NovaTerra
    Remélem közölnek majd eladási adatokat. Ezt és a gamepod fórumát olvasva nagyon úgy tűnik, hogy a hozzászólók nagy része (kb. 70% legalább) warezzal játszik. Remélem azért nincs így és külföldön (is) jól fogy a játék. Nem örülnék, ha a kiadó leállítaná a terméktámogatást.
  • NovaTerra
    Szerintem ez már a Heroes 2-ben 3-ban is így volt illetve sokkal durvább, mert nem jött semmi a héten és a nem megvett lényeket is felezte. Nagy para volt mindig hét eleje, ha nem tudtál kivenni mindent a várból.
  • [SiX] Boci
    Az nem bug. Van olyan hét ahol csak fele annyi lény termelődik. Persze van olyan is ahol meg jóval több.
  • FEARnet82
    Szerintem teljesen normalis dolog leszedni a warezt es ha jo megvenni.en evek ota ezt csinaalom.egyreszt szerettek multizni inkabb csak ez erdekel azt meg warezzal sose lehet masreszt utalok crackel aztan patch krekkel stb szarakodni. Harnadszorra meg megkimeled magad h foloslegesen idegrohamot kapj amiert kiadsz 10-12k-t egy felkesz bughalmazert amit mar csak a neve ad el...tudnek jopar peldat 2011bol
  • kissssss
    "unalmas már ez a warez de egyébként megvettem volna szöveg"

miért unalmas? ez egy bevált módszer, már nem egy játékot így szereztem be.

nemsokára a heroes hatot is tesztelés alá fogom venni.
  • Pio
    Ja igen és aki hozzászólása az első bekezdésben leírtaknak esett áldozatául attól elnézést kérek.
    A másodikat pedig akinek nem inge... :)
  • FEARnet82
    Pedig vicces komment volt :)
  • Pio
    Sajnos moderálgatnom kellett. Volt pár nem feltétlenül moderálandó hozzászólás is, ami azért esett áldozatul, mert az előzmény nélkül értelmét vesztette.
    Kérném szépen, hogy mielőtt elkezditek primitív stílusban ócsárolni egymást inkább számoljatok el kettőig, Nektek se kell feleslegesen írni és nekem se kell feleslegesen moderálni. :)
  • kissssss
    "ez a jatek annak lehet jo aki 10eve jatszik a heroessal.az ujaknak semmi elvezetet nem nyujt."

na ebben azért van valami. tbs,szimulátor,hc rpg, stb,stb játékokhoz bizony sok türelem kell.
  • Carlos
    Hol találom a második pályán az Örző páncéljának utolsó darabját?
    Kettő megvan: Mellvért, Vállvért.
    Van egy mellékküldetés is, hogy szerezzem meg a 3-at.

Isthvan-t már kinyirtam, a várat még nem konvertáltam át, mert akkor rámrohan az utolsó hős. Előtte gondoltam, hogy megkeresem, de nem lelem.

5let?
  • Jakuza001
    Jelentheti. A szentely az jo, mert azt is jelenti a Santuary, sot inkabb azt jelenti mint menedeket. Elobb hasznaljak a Shelter szot ra, mint a Sanctuaryt. De egy olyan szot odairni, aminek semmi koze nincs az eredeti szohoz, az szerintem eleg gaz. Ha majd lesz Castle a szovegben, akkor az majd piskotanak lesz forditva lesz forditva, mert az nem hasonlit az eredeti szora legkevesbe ? :DDD

Ezert kaptam fel a fejemet peldaul a forditasban olyanokra, amikor az angol szoveg szerint a szereplonek azt mondjak, hogy neki kell egyensulyt teremtenie a feny es az arnyek kozott, erre valamilyen kartyakrol volt valamilyen teljesen erthetetlen osszefugges a szovegben.

Azzal pedig szerintem semmi gond nem lenne, ha a 3. resz felreforditasat valaki vegre javitana.