31
  • RoyalPredator
    Ugyan úgy egy vékony müanyag bot volt a markolatba építve, hogy normálisan vívhassanak, és azt színezték ki utólag digitálisan.
    Ez a technológia.
  • Julius Caesar
    Bane nagy arc volt. SZtem Nihilus, Bane meg Sidious a három legnagyobb Darth.

Jediől meg Yoda és Kenobi. Még bírom Jinnt meg Katarnt.

És sztem is, ez a korlát miből volt téma túl van tárgyalva. Amúgy Fett keresett is egy kaminóit nem? Aki élt abban a korban és tudta mi a hézag (talán taun we)?

Royal:
    Hogy lenne ugyan az a technológia? Ha megnézed, az eredeti fénykard effektet mások, mint az újak. Mivel az új filmekben digitálisan csinálták. Épp ezért sokkal teltebbek a színeik, szebben vibrálnak meg csattognak satöbbi. A régi filmekben a színeik nagyon haloványak, majdnem hogy fehérek.
  • kissssss
    akkor legyen baki, ettől függetlenül bármikor belemagyarázhatja Lucas hogy az a korlát mégis valamilyen fénykard álló anyagból volt.
    azok a SW rajongok aki játszottak és olvastak SW alkotásokat gondolom azonnal erre gondolnak majd hogy annál a bizonyos jelenetnél lehet hogy ilyen anyagból volt Vader bilije/pelenkája/járókeretije.
    mindegy túl van tárgyalva.
    most hirtelenjébe nem ugrik be az összes mandalori klán neve de úgy 5 vagy 6 darab van/volt eredetileg, viszont Boba vezető volt de mégsem ez az állás próbálta meg eltenni láb alól öreg fejvadászunkat hanem a saját sejtjeinek a degenerációja 70 éves korára nem sokon múlt hogy meg haljon állítólag úgy menekült meg hogy találtak a Kaminoiak egy 0 szériás klónkatonát ennek a klónnak még ép volt a sejt szerkezete, így sikeresen le másolták az ép sejtek működési folyamatát és ez alapján kezelték Bobát.

nekem legjobban a nagy hiperűr háborútól egészen darth bane utolsó aljas eretnek árulásáig érdekes a régi köztársaság kora.

hogy én mennyire gyűlölöm ezt a bane fickót.
  • RoyalPredator
    Tény az, amit a Lucas mond, és az eredeti trilógia produkált.
    Szerintem márpedig Vader páncélzata különleges, miért ne lenne az.
    Elvégre a legnagyobb feka az egész galaxisban.

RoTJ jelenetben meg nem átszelik 1mást, hanem összeérnek keresztbe téve.
    Legalábbis pelenkás korom óta úgy látom és hiszem. Technológia azóta is ugyanaz hozzáteszem.
  • Julius Caesar
    A korlát nem-átvágása és a Vader váll nem-átvágása csupán filmes baki, hiszen a fénykardokat felvételnél akkoriban úgy tudom h szimpla rudakkal csinálták meg, és később rászínezték a fényeffekteket. Mint ahogy a RoTJ-ban is, amikor luke és vader kardjai X-ben állnak a császár előtt, látod, hogy a kettő átszeli egymást.
    Azok bakik, nem tények.

Másrészről én is úgy tudom, hogy a Fettek mandlore-ok voltak, sőt, amennyire én tudom boba még a mandaloreok vezetője is lett. AZ hogy nem mandalore fajból vannak, így alakult. De javítsatok ki, EU-ban úgy a yuuzhan vong háború után már nem vagyok annyira tájékozott, csak a főbb elemeket vágom (darth caedus satöbbi). A legacy erat meg annyira nem szívlelem, (the one sith, fel empire). Nekem az nem jön vhogy be.

A Sith-ek se a sith fajból voltak, mivel kihaltak, csak azok az emberek (és ember-sith hibridek) továbbvitték a kultúrájukat.

Ha engem kérdeztem a legjobb korszak az úgy a ruusani reformációktól a yuuzhan vong háborúig tart.
  • kissssss
    ehh miért is elrugaszkodott? szerintem az emlékeid már nem száz százalékosak :-D szerintem nézd meg újra a birodalom vissza vág rész, a besppin fénykard párbajnál Luke megpróbálta levágni Vader karját de hoppon maradt mert csak egy szikraesőt sikerült elérnie vagy még ott van a végső összecsapás apa és fia között a halálcsillagon 4:11 jól látható hogy nem vágja át a korlátot.

tehát egyáltalán nem elrugaszkodott minden fegyvernek meg van az lenneszere marha egyszerű a kardnak az íjak az íjaknak a pajzs a pajzsoknak a balták és így tovább.

kotor2 meg inkább ne háborgassuk maradjunk annyiban hogy a játék egy félkész program legfőképpen a vége lett össze csapva igazi tróger nemtörődöm munka lett, persze mindez a kiadónak köszönhető ők sietették a játék befejezését.
    az meg hogy szerinted nem mandaloriai Boba csak annyit fűznék hozzá hogy a Star Wars nem az Endor holdnál ér véget :)
    tényleg vicces téged figyeli, úgy próbálsz hozzá szólni a témához hogy közben nem vagy tisztában néhány ténnyel vagy már nem emlékszel de ez nem baj én sem emlékszek már minden egyes SW jelenetre vagy játékra könyvre.
  • RoyalPredator
    Tudod nem a buta KOTORnak kell hinni, mert azt a programozók írták és nem Lucas meg Spielberg. Az eredeti trilógia szerint igenis Mandalore volt Boba.
    Talán Jango nem, csak a páncélzata, de valószínű, h őis.

Mellesleg az új Clone Wars-os animációs sorozatban, 2. évad tizenxedik rész, ottis mandalornak van betudva, persze azt a kopcös és (Spoiler: áruló) politikus nem ismeri igazi mandalore harcosnak, MERT fejvadász, és az nem mandalore magyaros. Értitek.
  • NeoExDeath
    Csak hozzáteszem, hogy Boba Fettnek és az apjának nem sok közük volt a mandaloriakhoz attól eltekintve hogy a páncéljuk olyan, vagy hasonló volt mint az övék. Jól képzett dörzsölt fejvadászok voltak, de nem mandaloriak, ők már évezredekkel korábban kihaltak ha igaz. A KOTOR2 végén valami ilyesmi válasz hangzott el a mi történik a mandaloriakkal kérdésre: "They'll die a death that lasts a millennia. Only remains the shape of their armor too easily slain by Jedi". Az utolsó mondat nyilván Jango vs. Windu ra utal.

Amúgy Boba tényleg egy érdekes karakter, sajnálatos ha szigorúan az eredeti trilógiát vesszük alapul kb. alig utal valami az őt övező hype ra. Az más kérdés hogy lelkes szerzők milyen háttársztorit kreáltak neki.

Ez a fénykardálló fém sztem kicsit már nagyon elrugaszkodott. Emlékeim szerint egyik filmben sem szerepelt ilyen, már a kotor-ban is furcsálltam :) Az meg hogy arról beszélgettek, hogy hol lehet-nem lehet ilyet bányászni pedig tényleg vicces :)
  • kissssss
    akkor már inkább valamilyen energiapajzsot kell használni lehetőleg verpine technológiát.
  • kissssss
    váó szépen el tűnt a hozzászólásom kilencven százaléka.

most már nem írom újra a lényeg annyi hogy tényleg nem nyújtanak 100% védelmet az előbb említett fémek, a fénykardok állandó intenzitású nagy energiát adnak le és ugye minden fémnek meg van az olvadási határa egy bizonyos hőmennyiség után.
    tehát ha még nem is olvad szét a páncélzat akkor is számítani kell az erősen megrongálódásra ja meg persze arra is hogy a páncél használó bele ne főjön a saját ruhájába. :-D
  • kissssss
    ha jól tudom a régi Sith kardokat fel lehetett még tölteni sötét erővel valamilyen különleges erő technika segítségével amit a Sith lordok tudtak csak.

viszont csak Karness Muurnak köszönhető hogy ennyire meg nőt a fénykardok így is elkepesztő nagy pusztítási képessége, Karness nélkül még mindig csak gyorsan lemerülő energiatárolókhoz kötőt fénykardokkal hadonásznának a jedik. neki is köszönhető hogy ennyire hiány árú lett a galaxisban az előbb említett fémek.

lehet hogy nem fog megmenteni de bizonyos szinten ad némi taktikai előnyt pl még mindig lehet hárítani egy fénykard csapást ha a karunkat is fedi valamilyen fénykardálló anyag, persze ha nem éppen csuklóra vagy könyök tájékára sújt le a kard használó.

de végső soron tényleg nem nyújt 100% védelmet egyik fém sem mert a fénykardok állandó intenzitású nagy energiát adnak le és minden fémnek meg van az olvadási határa egy bizonyos hőmennyiség után, de még ha nem is olvad el a páncél akkor is számolni kell a páncélzat durva sérülésével meg azzal hogy a páncél használója bele ne főjön a saját ruhájába. :-D
    akkor már inkább valamilyen energiapajzs lehetőleg verpine technológiát.
  • Julius Caesar
    Akkor már Phrik ötvözet. Electro staffok is abból vannak. Meg úgy tudom régen a Sith kardokat is úgy kezelték alkímiával, hogy ygakorlatilag elpusztíthatatlanok voltak (Naga Sadow kardja, Ragnosé meg Kressh-é).

Esetleg ipari mennyiségben mint a Droidekáknak, energiapajzs. De egy fényszablya álló vért nem fog ám megmenteni :)
  • kissssss
    cortosis-t azért írtam mert a mandalori fémet már nem bányásszák vagy legalábbis jelentősebb mennyiséget nem képesek már kitermelni a történet szerint.

viszont számos C-B3-as cortosis harci droidot gyártottak a szeparatisták nekik köszönhetően jelentősen el terjedt a fém használata főleg azok körében akik erő használók elfogására vagy megölésére készültek, már ha azok fénykardot használnak.
  • RoyalPredator
    Tisztességes, mert annak dolgozik, akivel megállapodott, és nempedig annak, aki többet fizet. Nem véletlen bérelte fel Zam Wessel-t, hogy ő ölje meg.
    Mindezt Zam tette, nem pedig Jango. Bár a két férget tényleg ő adta, de ennek is megvolt az oka. Ezek politikai merényletek voltak, nem egyszerű vérdíjak.

Acélból vannak, nem vasból. ^^
  • Julius Caesar
    Jango mint tisztességes harcos? Na itt nevetnem kell! Fejvadász ember... Szenátor ellen robbantást rendelni, meg férgeket küldeni aztán tisztességes. Egy nő ellen aki alszik. Ja és Ne feledjük kiknek dolgozott: Gunraynek meg a Trade Federationnek. Na a neimoidik tényleg a tisztesség megtestesítői!

Amúgy a Manadlore páncélok nem corotsisból, hanem mandalóriai vasból vannak (az is fényszablya álló). De ettől függetlenül Mace egyértelműen erősebb, mint bármelyik Fett. Még Sidioust is lekörözte párbajban (asszem Lucas mondta, hogy tényleg jobb volt, nem csak megjátszotta Palpy).

Boba Fett dettó. Jó harcos meg minden, de egy Jedi mester vagy Sith lord percek alatt szétszedné.

A második rész bénaságait meg ne tárgyaljuk ki, mindenki aki csak egy picit foglalkozott a SW-szal tudja, hogy mi vele a gond.
  • RoyalPredator
    Ez egy anomália. Marhára nem értem, miért így történt meg a dolog.
    Jango Fett egy igazságos, elegáns gyilkos. A geonossosi harcba további jutalom reményében szállt be.
    Mace pedig kiváló erőhasználó, amiből valamiért semmit sem láttunk...
    De hogy ennyire egyszerűen lefejezze, ezt egyszerűen szánalom. Nézzük meg pontosan:
    http://www.youtube.com/watch?v=OtxLLOtwq9E
    - Jangón átmegy egy marha nagy, Diablo szerű dög. Eléggé elkábulhatott!
    - Jangónak elromlik a Jetpackja, tehát nem tud gyorsan felröppenni
    - Jangó ennek ellenére egy precíz headshottal leszedi a dögöt.
    - Mace rátámad Jango-ra, Jango hideg vérrel próbál 1etlen halálos lövést bevinni, fénykard ellen. nagyon jól tudja, hogy hiába fut, erővel visszarángatnák. Tehát rendületlenül lő. lő. lő. De ennyire bénán hogy lehet llefejezni valakit...

Boba pedig eredetileg Clint Eastwood csillagközi megfelelője.
    Olyan mint Jango, de mocskosabb. Ő lazán bedobott volna vmi gránátot, és fedezéket keresne, stb. Nem harcol tisztán, sőt, alapból mocskosan, mert csak a siker számít neki. Pont mint a Specnazban. Ezért is marhára nem elegáns, inkább széttrancsíroz másokat.
    Vader is erre utalt V. részben, hogy ne pusztítsa el őket ott ahol meglátja.

A probléma ott volt, hogy a 2, részben sok dolognak meg kellett történnie, hogy a 3. részhez megfelelő alapot nyújtson. Az előzményeket már sokféle könyvben, képregényben megírták, tehát a helyzet adott volt.
    De akkoris, ennyire elaprózni egy harcot... Remélem csak sok percnyi csata van kivága időtakarékosság miatt..
  • kissssss
    hogy pontosak legyünk direkt fejezésre pályázott Mace ha jól emlékszem a legtöbb Mandalore testpáncél cortosis-ból van, tehát hiába az erőfölény ha a fénykard nem viszi át a páncélzatot.
    viszont legyen akármennyire is jártas az erő használatban a jedi vagy sith kell néhány másodperc egy komolyabb erőmutatványra pl: pont a mozgó ellenfelet elkapni és hozzávágni valamihez ez alatt a néhány másodperc alatt egy mandalori harcos meg reggelizik megissza a kávéját elolvassa a reggeli újságot aztán előveszi a fegyverét és lead néhány pontos lövést amit vagy hárít a jedi vagy nem.
  • Julius Caesar
    Boba Fett csak az apja klónja, és láttuk hogy Jangot Mace milyen könnyen lefejezte (sai cha). Fett egy jó harcos, de egy képzett erőhasználónak semmi se lenne.

Erőtaszítások meg fogások ellen semmit nem érne. Ja és a kard tudása is olyan, egy darabig bírná a jedi ellen, de a 10-ik csapás váltás után összerogyna azért :)
  • bippo
    Boba Fett elég kemény arc. Egyik (ha nem A) kedvenc karakterem a SW világban.
  • RoyalPredator
    De. De ez csak egy bennfentes poén. Hisz Starkiller gyakorlatilag Vader fogadott fia, akinek továbbadta tudását, azaz egy részét. Ez már az előző rész megjelenésénél érdekességként tűnt fel a fanoknak.

Engem az zavar, hogy Boba Fettet lealacsonyítják.
    Nemtudom hányan vagytok IGAZÁN jártasak a témában, de Boba speciel igen ferdén van szerepeltetve az eredeti filmek óta. Játékokra gondolok most.
    Boba egyébként eléggé sok szökevény Jedi-t ölt le, gyűjti a kardokat, mint Grievous tette. Még a kis "jediparasztokat" is ő mészárolta le.
    És egyáltalán nem szórakozik azzal, hogy körberöpköd, stb. Ha unja a banánt, egyszerűen szétrobbant, stb. Persze ez már az übererő stílussal nem jeleníthető meg, mert a hangsúly az erő hatalmasságán van ugyebár. Pedig lazán egy ráduplázással igen kellemetlen élményeket okozna Starkillernek is, bár szerintem jó sokáig elhúzódna a meccs.
    Mellesleg Vaderrel is vívott már fénykardcsatát. Mandalore-ok vibropengés harctechnikája is világhírű, kihalt és tiltott. Rettenetesen sokat mesélhetnék...
  • Inquisitor
    Hmmm. Eredeti SW forgatókönyvben nem Starkiller volt még Skywalker apánk családneve?
  • KillerBlue
    Nem hiszem hogy megint meg kellene ölni.
  • kissssss
    semmi sem lehetetlen csak valószínűleg sokaknak nem tetszene menne a fórumokon a sírás hogy vödörnek miért magasabb egy árnyalattal a hangja meg ennek semmi sw hangulata nincsen és hasonlók.
  • xido
    Egy olyan játék nem lenne menő,amiben Vaderrel kell lenni?..Amolyan Overlord tipusú,kegyetlenkedős,Birodalom építgetős?:)
  • RoyalPredator
    Nagyon várom ezt a játékot is, de félek, hogy Boba Fettből vmi csúnya dolgot hoznak ki ='(
  • gombabácsi
    huh, még jó hogy nem ölte meg yodát, mekkora szívás lett volna
    pedig a kisujja megmozdításával megtehette volna :D
  • Rage47
    biztos jobban fog menni, mint az 1 :D, annál nem nehezebb..., másrészt amíg konzolon elindul, addig PC-n is mennie kell rendesen:)
  • Julius Caesar
    Király. Azonban nem értem, miért kaminón klónozták Mareket.. Akkor már sztem megvoltak a Waylanden a Spaarti hengerek. (Vagy arról vader nem tudott, a klónozásról meg a császár?).

Követelményt már kihozhatnák, kíváncsi vagyok fog-e még a gépemen muzsikálni.
  • shandix
    Az erő kifürkészhetetlen barátom.
  • KillerBlue
    Nagyon valószínű, hogy Kota foglya oda irányítani.
  • kissssss
    na tehát akkor hogy is volt az a így jutottunk el Yoda bolygójára rész? ha emlékeim nem csalnak akkor kenobin kívül senki sem tudott a rejtekhelyről esetleg talán Bail Organa.
    vagy valamiről le maradtam?