2091
Bioshock: Infinite
-
#1251 Ó a faszom... és megint eljátszák...
[spoiler]megfordulok és ott az ellen. Kurvára megijedtem így hajnalban... -
#1250 Hát, nekem a IV kicsit csalódás volt, főleg a San Andreas után.
Ellenben a Red Dead Redemption valami kolosszális volt. Ma is bármikor szívesen előveszem, és örülök neki, mint majom a farkának :D
Nem értem, miért nem pakolták át PC-re. Az annyira nagyon jó, hogy még egyszer megvenném.
Szóval van potenciál a Rockstar-ban, az LA Noire is jó volt. Meglátjuk, mit alkotnak. De a IV után nem várom zuhogó nyállal az V-öt. -
#1249 Steam\steamapps\common\BioShock Infinite\Engine\Config\BaseEngine.ini
[TextureStreaming]
PoolSize=1024
-
#1248 !!! SPOILER !! TÖRTÉNET ÖSSZEFOGLALÓ - JAVÍTOTT
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Booker a Pinkerton National Detective Agency egykori ügynöke. A "Battle of Wounded Knee" csata után alkoholista, szerencsejátékfüggő lett, ezért az ügynökség kidobta. Később még egy esélyt adva felbérelték egy titkos küldetésre, be kellett szivárognia Columbia-ra, hogy megmentsen egy nőt, Elizabeth-et, majd juttassa el New York-ba.
Columbia prófétája megjövendölte, hogy jön egy áruló (false shephard), akinek a kezén az AD jelet viseli és ő elveszi a várostól a "bárányt" (Elizabeth), ami által a Comstock és a város bukásra van ítélve. Konkrétan, ahogy Liz romlik – veszít a jámbor kislányos személyiségéből, úgy romlik vele a város is.
Persze az egyszerű halandók számára ez csak egy polgárháború volt. Liz elhagyta a tornyot, az alapítók hittek benne, hogy a lány segíthet lezárni a konfliktust így a Vox Populi-n (a lázadó fekete nő és csapata) kívül – ami inkább elpusztítaná - minden a frakció arra törekszik, hogy megszerezze magának a lányt és segítségével a saját javára fordíthassa a dolgot.
Liz azon van, hogy mindenki megértse a hatáskörét, és bebizonyítsa, hogy Comstock a felelős mindenért. Ezért úgy dönt, hogy kideríti az igazságot, így a célja, hogy felkeresse Comstock-ot és leleplezze Columbia lakói előtt.
A dolgokat tovább bonyolítja Songbird, a robotmadár, ami 12 évig Liz legjobb barátja, gondnoka és börtönőre volt. Songbird-öt úgy tervezték, hogy ha a lány elszökik, az egyenlő az árulással, így meg kell ölnie, mintsem elfognia.
A „tömeggyilkos” Booker mellett nem nehéz a kislányból érzéketlen badass-é válni, így a próféta félelme jogos. A Vox által elfoglalt First Lady hajón elkövetett gyilkossága tetőzi be a sötétséget.
Mikor elkezdenek információt gyűjteni a lány anyjáról, Liz elkezd arra gyanakodni, hogy ő Comstock törvénytelen lánya. Anyja, Lady Comstock sírjának meglátogatása után rájön, hogy a párhuzamos valóságok elválaszthatók egymástól, instabilitást okozva ezzel, és hiszi, hogy ezzel rátalál egy helyre ami a valóságok közös forrása.
Mikor Booker a jövőbe kerül, az idős Liz elmondja neki, hogy Comstock célja az, hogy elhitesse a lánnyal, ő a valódi utódja és általa küldjön pusztítást a felszínre. Booker ígéretet tesz, hogy ezt megakadályozza. A sikerhez azonban a saját oldalukra kell fordítaniuk Songbird-öt.
Comstock halála után Booker elpusztítja a Vox-ot majd Liz tornyát, benne a Syphon-al (ami elszívta a lány képességét).
Ezután Liz elviszi Booker-t egy téren és időn kívüli helyre, ahol rájön, hogy az összes általuk meglátogatott valóságban minden egy emberhez vezethető vissza: Booker DeWitt-hez.
Liz segítségével Booker elkezdi összerakni az emlékeit. Rájön, hogy minden ami történt az ő agyszüleménye, hogy segítségével birkózzon meg a bűntudatával, amiért eladta kiskorában a csecsemő lányát (Elizabeth-et). Elutasította a hit által ajánlott üdvösséget, és vezeklésképpen a kezére tetováltatta lánya nevének kezdőbetűit (AD – Annabel DeWitt)
Szembesülve ezzel, Liz elvezeti a folyóhoz, melynél Booker elutasította a megkeresztelését, ahol találkozik az összes alternatív Elizabeth-el aki valaha is létezett. Booker(aki egyszemélyben Comstock) rájön, hogy, minden ami történt annak az oka, hogy nem tudott megbocsájtani magának. Ezért hagyja a lánynak, hogy vízbe fojtsa, hogy ezzel visszakerüljön a valóságba. Ahogy egyenként eltűnnek az Elizabeth-ek, úgy omlanak össze azok a dimenziók. Míg végül csak egy marad. A fájdalmas valóság.
A játék tele van zseniális, a valóságra kikacsintó szimbólumokkal, utalásokkal, mint a házaspár, a parton az első forgóajtónál a nő, aki le-Annabel-ezni Elizabeth-et, stb. Második végigjátszás során ajánlott figyelni ezekre, simán adják az újrajátszási élményfaktort:)
-
#1247 Van már ellenszer a swappolásra ? Egyszerűen játszhatatlanul be-be akad ez a fos UE3... A játék amúgy nem szaggat vagy lassulna be. -
#1246 Igen, közben rájöttem. Nem is tudom miért hivatkoztam a feleségére. Mindjárt át is írom a plot-ot:) -
#1245 ha végigvitte utána lehet...kitudja -
#1244 Kétlem,hogy ott mutatnák a játék végét :) -
#1243 menüböl is megtudod nézni -
#1242 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!nem csak a credits utáni jelenetben nevezi nevén, hanem akkor is mikor elviszik a lyukon át és lecsippenti a kisújját szegénykének :) Mekkora jelenet volt. -
#1241 Upsz lenyomtam a credits-et. Legközelebb megvárom:) Köszi a helyesbítést. -
#1240 Ezért várom a GTAV-öt is.... -
#1239 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Anna Devitt nem Booker felesége, hanem maga Elizabeth születési neve. A credits utáni videóban, 100% bizonyítja, Booker a babaágyas szoba felé indulva kiáltozza "Anna" | A Syphon nem adta a lánynak a térnyitás képességét hanem elszívta tőle, miután megsemmisült kapja vissza a teljes erejét -> mondta h csak kis korában tudod bárhonnan kaputnyitni -> viszont Songbird támadásánál Rapturebe tud teleportálni mindenkit, pedig nem volt szakadás(?) "tear" -
#1238 Bizony!
Mainstream dolgokban ilyet ma már szinte kár keresni, az indie cuccokban van sok potenciál, de hát ugye ott a költségvetés megköti a fejlesztőket.
Épp ezért hatalmas élmény kézbevenni egy ilyen játékot, mint ez. Nem követi a CoD, BF, MoH, vagy Tom Clancy-féle gyártószalag vonalat. Ilyen kivétel ma alig van. Érezni, hogy mindent beleadtak, nem csak a megjelenítésbe, megvalósításba, hanem az alkotói kreativitásba is. Ezt pedig bizony gond nélkül értékelem azzal, hogy first day purchase legyen a dolog. -
#1237 Milyen jóis az mikor egy játéknak filmszerü és normális sztorija van....imádom...:) -
#1236 +1 -
#1235 Nem a szó igazi értelmében vet spoiler, hanem csak:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Átalakuló város, meg idősíkok, ilyesmi
Mivel az első 2 Bioshock, főleg az első nagy kedvencem, ezért igyekszem itt minden apró kis spoilergyanús dolgot elkerülni, főleg, hogy ez a játék is az elsőhöz hasonlóan rejtélyesen kezdődik.
Viszont akkor már on. Az első két rész megvan CE-ben, és főleg a második rész csomagja volt szerintem remek ár-érték arányos. A bakelit lemezt bár nem tudom lejátszani, de remek ötlet volt szerintem, az artbook pedig mesze a legjobb, amit valaha láttam. Mindezt anno asszem 11 ropiért, ami már akkor sem volt sokkal töb, mint az alap.
Most viszont ez a Songbird Edition valami iszonyat durván túl van árazva (nem csak itthon, mindenhol) Megvette valaki?
Csak azért kérdem, mert egy hónapja vettem az Assassins Creed 3 CE verzióját féláron 10 ropiért, és zseniális, főleg a szobor. McFarlane Toys at its best. A képek alapján meg nem voltam annyira hanyattesve a Bioshock CE-től, főleg, hogy a Bio artbook messze nem a Bio 2 színvonala. Vélemények? -
#1234 !!! SPOILER !! TÖRTÉNET ÖSSZEFOGLALÓ
A mondatszerkezeti gondokon hunyjatok szemet, fáradt vagyok és türelmetlen. A lényeget szerintem leírtam, de még oldalakat tudnék mesélni, ez csak a nagyon felszínes vázlat.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Booker a Pinkerton National Detective Agency egykori ügynöke. A "Battle of Wounded Knee" csata után alkoholista, szerencsejátékfüggő lett, ezért az ügynökség kidobta. Később még egy esélyt adva felbérelték egy titkos küldetésre, be kellett szivárognia Columbia-ra, hogy megmentsen egy nőt, Elizabeth-et, majd juttassa el New York-ba.
Columbia prófétája megjövendölte, hogy jön egy áruló (false shephard), akinek a kezén az AD jelet viseli és ő elveszi a várostól a "bárányt" (Elizabeth), ami által a Comstock és a város bukásra van ítélve. Konkrétan, ahogy Liz romlik – veszít a jámbor kislányos személyiségéből, úgy romlik vele a város is.
Persze az egyszerű halandók számára ez csak egy polgárháború volt. Liz elhagyta a tornyot, az alapítók hittek benne, hogy a lány segíthet lezárni a konfliktust így a Vox Populi-n (a lázadó fekete nő és csapata) kívül – ami inkább elpusztítaná - minden a frakció arra törekszik, hogy megszerezze magának a lányt és segítségével a saját javára fordíthassa a dolgot.
Liz azon van, hogy mindenki megértse a hatáskörét, és bebizonyítsa, hogy Comstock a felelős mindenért. Ezért úgy dönt, hogy kideríti az igazságot, így a célja, hogy felkeresse Comstock-ot és leleplezze Columbia lakói előtt.
A dolgokat tovább bonyolítja Songbird, a robotmadár, ami 12 évig Liz legjobb barátja, gondnoka és börtönőre volt. Songbird-öt úgy tervezték, hogy ha a lány elszökik, az egyenlő az árulással, így meg kell ölnie, mintsem elfognia.
A „tömeggyilkos” Booker mellett nem nehéz a kislányból érzéketlen badass-é válni, így a próféta félelme jogos. A Vox által elfoglalt First Lady hajón elkövetett gyilkossága tetőzi be a sötétséget.
Mikor elkezdenek információt gyűjteni a lány anyjáról, Liz elkezd arra gyanakodni, hogy ő Comstock törvénytelen lánya. Anyja, Lady Comstock sírjának meglátogatása után rájön, hogy a párhuzamos valóságok elválaszthatók egymástól, instabilitást okozva ezzel, és hiszi, hogy ezzel rátalál egy helyre ami a valóságok közös forrása.
Mikor Booker a jövőbe kerül, az idős Liz elmondja neki, hogy Comstock célja az, hogy elhitesse a lánnyal, ő a valódi utódja és általa küldjön pusztítást a felszínre. Booker ígéretet tesz, hogy ezt megakadályozza. A sikerhez azonban a saját oldalukra kell fordítaniuk Songbird-öt.
Comstock halála után Booker elpusztítja a Vox-ot majd Liz tornyát, benne a Syphon-al (ami megadta a lánynak a tear nyitás képességét).
Ezután Liz elviszi Booker-t egy téren és időn kívüli helyre, ahol rájön, hogy az összes általuk meglátogatott valóságban minden egy emberhez vezethető vissza: Booker DeWitt-hez.
Liz segítségével Booker elkezdi összerakni az emlékeit. Rájön, hogy minden ami történt az ő agyszüleménye, hogy segítségével birkózzon meg a bűntudatával, amiért eladta kiskorában a csecsemő lányát (Elizabeth-et). Elutasította a hit által ajánlott üdvösséget, és vezeklésképpen a kezére tetováltatta felesége nevének kezdőbetűit (AD – Anna DeWitt), aki megvetette Comstock(=Booker)-ot mert ellopta tőle a lányát és hagyta magát az alkoholizmusba süllyedni, hogy meggyőzze magát, miszerint az új emlékei igaziak.
Szembesülve ezzel, Liz elvezeti a folyóhoz, melynél Booker elutasította a megkeresztelését, ahol találkozik az összes alternatív Elizabeth-el aki valaha is létezett. Booker rájön, hogy, minden ami történt annak az oka, hogy nem tudott megbocsájtani magának. Ezért hagyja a lánynak, hogy vízbe fojtsa, hogy ezzel visszakerüljön a valóságba. Ahogy egyenként eltűnnek az Elizabeth-ek, úgy omlanak össze azok a dimenziók. Míg végül csak egy marad. A fájdalmas valóság.
A játék tele van zseniális, a valóságra kikacsintó szimbólumokkal, utalásokkal, mint a házaspár, a parton az első forgóajtónál a nő, aki le-Annabel-ezni Elizabeth-et, stb. Második végigjátszás során ajánlott figyelni ezekre, simán adják az újrajátszási élményfaktort:)
-
#1233 Nem is vettem magamra hiszen tudom hogy nem spoiler-eztem/tünk, csak arra akartam rákérdezni hogy ki spoilerezett, mert olvasgattam de nem tűnt fel semmi spoilr, kivéve hogy 2-3 karakternek a nevét hallottam, ami nem akkora tragédia. :D -
#1232 Nem túl durva, gondolom, mert amint gyanút fogok, nem olvasom a posztokat tovább.
Csak mivel még az elején járok a játéknak, még minden nagyon zavaros, és nem értem oda a sztoriban, hogy a legalapvetőbb összefüggéseket is elém tárják.
Ne vegyél mindent személyeskedésnek, nem neked szólt, hanem anblokk a topiknak. Mellesleg szerintem nagyon szép a játék. És igen, nekem is feltűnt, hogy amikor az elején fel lehet venni egy süket telefont, a kagyló úgy néz ki, mintha 2002-ből pottyant volna ide, de én mosolyogtam egyet, és vállat rántottam. Ennyi. -
#1231 Milyen spoilerezés? -
#1230 Haaahh, végre visszajött az igazi SG hangulat. Értem ezalatt, hogy egy remek új játék topikját sikerült szétoffolni egy nappal a megjelenés után, szétspoilerezni az egészet, és ostoba, üres személyeskedéssé zülleszteni, még mielőtt a warez-katonák megjelentek volna. Mindezt régi, veteran tagoktól, amilyen én is vagyok.
Nice going guys! Happy birthday Bioshock Infinite :D:D:D
(Ne kínozzuk magunkat, végülis ezért járunk ide :D ) -
#1229 épp ezaz,nem értetted a szarkazmust,én nekem gyönyörű szép így is 800x600 normalon.nekem nem kell hd text aki rinyál itt annak kell:) -
#1228 Akkor én kérek elnézést...:) -
#1227 Azt hiszem tomb raider topicba írtad, h rossz géped van 800*600ba játszol stb. Azért vicces, h kritizálod a grafikát. -
#1226 Talán mert nem akartam spoilert írni, de többször visszatöröltem belőle, újraírtam, de nem olvastam vissza előröl. -
#1225 na ezt nem értem,mi közöm nekem a hd dolgokhoz mondjad csak:) -
#1224 másodjára sikerült spoilerbe rakni, elsőre miért nem? :D -
#1223 probáltam nem alpári lenni,de úgylátom igyse érted....nembaj majd anyáz más a spoilered miatt :D -
#1222 te pedig megismerhetnél valami más modort is a pesitbunkón kívül -
#1221 Nem úgy értem. SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az egy dolog, hogy játék közben Liz tud ilyesmit, sőt még át is megyünk másik dimenzióba a kínai csávó után. De az hogy az egész város, az összes karakter, akár Columbia, Rapture egy 1x változás miatt az időben jött létre, és mindezt visszacsinálja a Bio. Inf. befejezése azért az kicsit erős. Erre nem lehetett következtetni semmiből -
#1220 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!"Kapunk egy idő-dimenzió utazós valamint, amire alig, sőt egyáltalán nem lehetett következtetni a játékból."
Francokat nem. Úton útfélen mutatkoztak a jelek,még a játékmechanikában is szerepet kapott, szóval ott volt a szemed előtt -_- -
#1219 vagy 2 sündisznóval.....:D -
#1218 Az kellemetlen lehet :) -
#1217 Spoilert ismered, hogy verjék ki a farkad két téglával.... -
#1216 megköveznek a spoiler miatt -
#1215 Inkább a játékról kellene "beszélni" pl a befejezésről, mert nem egy átlagos játékbefejezés. Csettintés szerűen kapsz egy nem is várt, magyarázatot... mint az ME3 vége, ill. a Fringe sorozat közepén valahol. Én arra számítottam, hogy mint eddig részekben volt 2 fajta ending, gondoltam Párizsba vagy New Yorkba vihetjük különböző bejezésért. De nem... Kapunk egy idő-dimenzió utazós valamint, amire alig, sőt egyáltalán nem lehetett következtetni a játékból. Esetleg annak a Letuce tudós nőnek a hanglemezeiből.
Amúgy nem igazán értem az a rész amikor, feljutunk a Lady Comshot léghajójára, és Elizabhet ugye átöltözik, (haját is átfesti? ha jól látta változott a színe, barna->fekete) ÉS a levágott copfját meg oda dobja a lábunk elé, ez eléggé DAFAQ volt.
Lizre visszatérve szerintem a legélőbbre sikeredett karakter, amit eddig játékban láttam, az interakciói a környezettel, amikor duzzog, sőt még lélegzik is, mozog a mellkasa (meg van csinálva az amináció) persze a többi npc az eléggé klón. -
xido #1214 Hát szóval nekem a hangulata..a környezet meg minden eléggé bejött..bár hullámzóan érint...a csaj egy tündér,a Cindy Lauper feldolgozáson meg elmosolyodtam:) -
#1213 Teljesen kapcsolódóan a grafika dolgokhoz linkeltem a videókat, hogy mik várhatóak, milyen lehetne...
Ha OFF lenne, akkor odaírom hogy OFF
Kötekedő hangulatodban vagy? Menj ki építs hónyulat és verd szét....:D -
#1212 Részemről semmi köze a fullhd-hoz, meg az az 1-2 szögletes dolog amit én írtam, olyan kicsit mint régen a doom 3-ban.