25
  • Piel
    #25
    Mindkettő igaz!
  • Mardel
    #24
    A plázákba járunk, multiknál vásárolunk, amik megközelítőleg úgy rendezik el a portékájukat, hogy minden üzletében ugyanott leld meg azt az árút amit minden héten/hónapban megveszel.

    Hát ez pont nem így van. Mindig mindent átrendeznek pont azért hogy több időbe teljen megtalálni amit keresel. Mindezt azért hogy közben válogass a többi termék közül és mást is megismerj.
  • jaggell
    #23
    Pedig igen hasznos, csak tény hogy nem a legegyszerűbb. Szeritnem rohadt jó volt a wave csak gyermek betegségekkel küzködött illetve nem volt annyira szájbarágós mint a többi hasonló cucc. Az emberek pedig lusták és hülyék, ha valamit elsőre nem értenek meg akkor hajlamosak leszarni a továbbiakban. MEg ugye nem voltak fent azonnal kedvenc ismerőseik és eléggé béta állapotban volt amikor a legtöbb ember ránézett és eldöntötte hogy ez szar.
  • tntmax
    #22
    Kipróbáltam "anno" ezt a google wavet és egyáltalán nem tetszett, kaotikus az egész. Értem én hogy az égvilágon _mindennek a googlesítása_ a cél, köszönöm, én nem kérek belőle.
  • Piel
    #21
    Igaz nem vagyok regisztrált felhasználó, de miért hihetetlen, hogy van olyan akinek ez bejön? Az ember a megszokások híve. Ezt már kimutatták. A plázákba járunk, multiknál vásárolunk, amik megközelítőleg úgy rendezik el a portékájukat, hogy minden üzletében ugyanott leld meg azt az árút amit minden héten/hónapban megveszel. Az emberek jobban szeretik a már bevált dolgaikat és ritkán cserélik le egy ismeretlenért, még ha jobb is. Én például a régi jól bevált mobilomat is nehezen teszem le. Van ez így másnál is.
  • Piel
    #20
    Hogy is indult a Linux annak idején? Hol volt, hol nem volt..., volt egy iskolás akinek nem volt pénze operációs rendszerre... A rendszer megírása és ismertté válása után jöttek azok a dolgok amiket említettél... Nem mondtam, hogy egy ember kaparja össze az egészet... Közösséget említettem... Gondoltam, hogy a célközösség(akiket érdekel a fejlesztés) kitermeli magából azokat az embereket akik mindig tesznek hozzá, és nem elvesznek...
  • Komolytalan
    #19
    Te se láttál még belülről ingyenesen fejlesztett OpenSource forrást. Amelyik mögött nem áll multi, az általában egy rakás trágya, igazi gány-technic. A linux azért használható, mert a lényeges részeit olyan (multinacionális cégek által szponzorált) profik fejlesztették, akik többet kerestek mint te meg én együttvéve 10x. Attól hogy egy termék OpenSource, ha használható, akkor valószínűleg nagyon sokat fizetett azért valaki, hogy meg legyen írva. Ha a wave nem érdekli egyik multit se - ami esélyes, ha már a google-t se érdekli - hiába lesz OS, mert nem lesz pénz normális fejlesztőket alkalmazni. Donate gombból nem fog összejönni egy normális programozó fizetése se (valójában az üzemeltetési költségek se). Vér István végzős GDF hallgató meg attól még nem fogja tudni a hátán vinni a projectet, mert lelkes OS hívő.
  • Komolytalan
    #18
    Válságban az az "elvárt" viselkedési forma egy cégtől, hogy telefossa a gatyáját, és elbocsátja a dolgozói egy részét, meg költségeket vág, stb. Ez teljesen független attól, hogy mennyi a készpénzállomány, milyen nyereséges, és hogy milyen szinten szarja le hogy pár amcsi bank kaszinózott a befektetők pénzével. Ha nem ezt csinálja amit a piac elvár, akkor esik a részvényárfolyam, felfüggesztik a tőzsdén, meg hasonló szankciókat hajtanak végre a pénz felkent papjai, vagyis a brókerek.
    A pénz és a reál gazdaságnak köze nincs egymáshoz. Ha valaki belép a pénzvilágba azzal hogy tőzsdére megy, onnan kezdve elsősorban nem termelő, hanem tőzsdei (más szóval szarkeverő) cég lesz.
  • Piel
    #17
    Be kell dobni a gyeplőt a lovak közé! Oda kell adni egy hozzáértő nonprofit cégnek, aztán a hozzáértők majd fejlesztgetik az igényeknek megfelelően. Lehet, hogy nem fogja mindenki használni, de egy célközösséget elérhet, akiknek épp erre van szüksége. Lásd: Linux életben maradása. Van olcsó ingyenes, van célorientált fizetős, és vannak akik boldogan használják.
  • Sir Ny
    #16
    " A vállalat a tavalyi esztendő hasonló időszakában viszont csak 5 céget vásárolt meg. Ebben meghatározó szerepe volt a gazdasági világválságnak, de annak lecsengésével ismét gőzerővel folytatódtak a felvásárlások és a jövőben is ezt a tempót akarják tartani."

    Ez csak nekem tűnik furcsának? A válságban épp, hogy olcsóbban meg lehet venni a cégeket, és a gugli tőkéje nem hiszem, hogy sokat nőtt volna a válságtól máig.
  • B0nFire
    #15
    Csak 26 000 ember?! Az lópikula. Még itthon is minimum 200 000 aláírás kell egy szaros népszavazáshoz is. A Google-nak több az alkalmazottja, mint ez a 26 000 fő. Most mégis mit akarnak? Ennyien megváltani a világot? Tesség: ott vannak az alternatívák, amit alul belinkeltek, lehet azokat használni.

    Egyébként én tartom a kapcsolatot hotmailes, yahoos, freemailes emberkékkel is, akik nem fognak csak azért egy Google accot csinálni, hogy velem hullámozzanak. Akkor meg mi van?
  • Tetsuo
    #14
    Ez aztan tenyleg qrva fontos! :D
  • polarka
    #13
    Azt mondod ezért vannak csak online barátaim?
    1ébként beszédben a hibás/nehezen érthető megfogalmazást gyorsan kijavítom ill. a gesztikuláció is segít.
    De pl. van h vmit reagálnék, aztán rájövök, h akkor fölösleges flém menne, amit beszédben röviden le lehetne zárni, nem úgy mint írással. Ekkor a gépnél kitörlöm és mást válaszolok inkább.
  • joebacsi
    #12
    Élő beszédben is nyilván így teszel.
  • TreDoR
    #11
    Valami ilyesmire gondolsz?

    A jó k*rva
    <backspace>
    Legyen szép napod!

  • polarka
    #10
    Nem tom mennyire lenne építőjellegű, ha mások látnák, ahogyan először elküldöm őket a francba, aztán vmi teljesen mást gépelek be a helyére.
  • opeca
    #9
    Arra jó, hogy a társaid lássák, hogy online hogy üted be a szöveget
  • fapapi
    #8
    Talán ha magyar lenne a kezelőfelület, akkor többen is rácuppannak!
    Személy szerint fogalmam sincs mire használjam, ha tudnám, hogy egyáltalán mire való lehet, hogy akarnám használni!
  • MsUser
    #7
    Google WC papír, google sajt, google ország :)
    A JÖVŐ!
  • pulykakakas
    #6
    Mardel által linkeltek közül első ránézésre is csak a Shareflow az ami Wave funkciókat céloz meg, de elég hamar fizetős, bár épp a fájlmegosztás nem kell. Meg aztán nem akarok egy startupba beköltözni, aminek ki tudja mennyire lesz erőforrása a megfelelő működtetéshez.
    Amúgy meg, igen, kérem vissza a Wave-t!
    A G Appsban kicsit máshogy vannak a dolgok, de gondolom a megszűnés arra is vonatkozik, pedig jó lenne, ha nem, mert mi azt használtuk.
  • b3nnyr4y
    #5
    Az lehet, hogy ezek kiváltják a Wave-t, de nem hiszem, hogy kompatibilisek lennének egymással. Manapság az a legnagyobb kincs, ha minél több szolgáltatást tudsz együtt használni, kompromisszumok nélkül. Szerintem van létjogosultsága a Wave-nek.
  • Mardel
    #4
    1

    2
  • balee66
    #3
    Pl?
  • Mardel
    #2
    Csak az a vicces hogy bőven van olyan ami kiváltja a google wavet.
  • balee66
    #1
    Díjazom az ötletet, bár értelmét nem látom.
    A Wave az egyik, ha nem a legjobb Google fejlesztés.