Merre tovább Firefox?

Oldal 1 / 6Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Airbus A380
Szerintem nem ez a legégetõbb gondjuk. Tekintve hogy valszeg a többség ezt nem is igényli. Használd a maxthon2-t abba van ilyen lehetõség.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Most azonnal követelem, hogy oldják meg a homokos programozók, hogy szélesvásznú monitoron két böngészõablakon tudjunk egyszerre böngészni. Most hogy nézem az Indexen a gyurcsány videot, a másikban kényelmesen olvashatnám az sg.hu-t. Nekem nem elég egy böngészõ, párhuzamosításra van szükség vazze. <#felkialtas>
Airbus A380
Ha nem használom én is bezárom, igaz én csak akkor ha épp télleg nem használom.

"A biliárd nem más, mint a tervezés magasiskolája. Nemcsak játék, hanem sokat ígér? sportm?vészet, melyhez egy sakkjátékos elméje és egy koncertzongorista keze szükséges." Albert Einstein

Penge4
A becsukást az átlagfelhasználói szokásokra értettem. Rengetegen vannak, akik fogják és kilépnek naponta 10+ alkalommal a böngészõbõl, majd újranyitják, betöltenek két oldalt, majd megint kilépnek.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Airbus A380
Neked ezért fizet az opera amiket mûvelsz????

Airbus A380
Mégis elég hamar lenyomta a kompakt cuccodat, talán okkal. Nem kell minden weboldal után becsukni a Chrome-t... ezt azért már te se gondolhatod komolyan ...

Airbus A380

Airbus A380
Penge jó lenne ha nem másokat vádolnál trollkodással, fõleg azután amit a techline 1ik cikk fórumába mûveltél..... (ott is megjegyezték hogy ti bárhová betörtök népszerûsíteni az operát.... nincs böngészõs topik ahol Penge vezér vagy 1-2 beosztottja ne rohanna le mindenkit éls nézne hülyének mindenkit aki nem operát használ. ) Bocs de nem én trollkodom.... azért picit elgondolkodtató,

Penge4
"tudom hogy elõtte volt másmien néven de tudomásom szerint ekkor robbant be"

Akkor illene tájékozódnod. A Firefoxnak kapásból volt annyi elõnye, hogy a Netscape alapjaira építkezett (mármint a Mozilla, ami akkor szûnt meg, aztán kettévált Thunderbird-re és Firefox-ra, a Mozillát pedig a Seamonkey csapat viszi tovább a mai napig kimutathatatlan piaci részesedéssel), tehát nagyon sokat számított, hogy némileg Netscape kompatibilis volt, ami bár elvesztette annak idején a csatát az IE-vel szemben, de sok oldal azért gondolt rá, mivel a 90-es években azért még más volt a web és mások voltak a webfejlesztõk.

"az oper már akkor sem volt népszerû tekintve a problémás kezelését."

Akadj már le errõl a témáról. Mondj egy életszerû (nem viszonyított) példát, hogy hol problémás.

A Linux problémás? Nem.
A Linux bonyolult? Nem.
A Windows egyszerûbb? Nem.
A Linux más, mint a Windows? Igen.

Az Opera problémás? Nem.
Az Opera bonyolult? Nem.
A Firefox egyszerûbb? Nem.
Az Opera más, mint a Firefox/IE/Chrome/Safari? Igen.

"És persze azt hogy akkor igencsak még több oldallal szenvedett."

Bizony. Kb kétszer ennyi volt a problémás oldal, mint most, a kirekesztõ meg ötvenszer ennyi. Ezért is volt benne legelõször globális maszkolás.

"iwiw 3 éve még képtelenség volt operával használni"

Ha a képtelenség alatt azt érted, hogy az összetett keresõben ország és lakcím választásnál nem volt szabad Enterre nyomni, hanem egérrel kellett kiválasztani a legördülõbõl és ha újra akartál keresni, akkor újra kellett tölteni a részletes keresõ oldalát, akkor igen, ettõl már nyilván használhatatlan volt az egész.

Ja, meg 9.5-ig az üzenetek oldalán picit lassú volt.

Ennyi volt az össz probléma vele.

Sanyix: A partners.googleadservices.com hiányzik a listádról.<#ravasz1>

Penge4
"mert aki ismer más böngészõket, ha operára nem is, de chrome-ra már váltott az ff-rõl, ugyan is az is jobb."

Ezt kifejtenéd bõvebben?

Oké, a biztonság terén már csak a piaci részesedésébõl adódóan is a Chrome jobb, de ez a jelenlegi ütemet nézve nem lesz sokáig így.

A Chrome-os addonok vicc kategória a FF-féle addonokhoz képest.

A Chrome teljesen konfigurálhatatlan böngészõ. Annak jó, aki weblapokat akar nézegetni benne és minden weblap után bezárja a böngészõt, majd 2 perc után újraindítja, mert gyorsan indul, de ezen kívül egy kategória a Safarival sajnos.

Akinek nem kellenek fícsörök, annak az IE9 lesz a legjobb választás, mert alapból ott van a Windows-ban és legalább szabványkövetõ lesz.

Akinek meg kellenek az meg eldönti, hogy neki inkább kávét is fõzzön a böngészõ és nem zavarja a mûködési sebesség annyira, annak ott a FF, akinek meg egy gyors, kompakt böngészõ kell, amiben egy csomó fícsör benne van és még tudja is bõvíteni, ha hiányzik neki valami, annak Opera.

A Chrome és a Safari vicc mind a kettõ. Az IE8-tól szabványkövetés és sebesség és biztonság terén jobbak csak. Utóbbi fõként a piaci részesedés függvénye, elõbbi kettõ meg teljesülni fog majd a 9-ben.

Persze ezzel nem lefikázom, csak számomra a böngészõ azt jelenti, hogy kényelmesen(!) lehet vele böngészni és ha több kell, akkor van lehetõség advanced használatra is.

A Chrome-ban egyik sem teljesül. A kényelemhez kell minimum 5 addon (hogy csak a legalapabbakat említsem) és lehetõséged sincs advanced használatra. Minden a just works filozófián alapszik.

Mintha nem is ugyanaz a cég fejlesztette volna, akinek a világ legprofibb mailszolgáltatása van az ingyenesek között, RegExp szûrõkkel, belsõ dokumentumnézõvel, billentyûparancsokkal, IMAP, POP3 hozzáféréssel, átirányítással, stb.-vel.

Ha csak a keresõjét nézem, még az is funkciódúsabb, mert ott is lehet különbözõ speciális karakterekkel akár HTTP-n keresztül letölthetõ bármilyen fájlokat keresni, ahol a szerver gyökerébe bele lehet menni és ki lehet listázni a fájlokat.

A Chrome ehhez képest parasztvakítás néhány hasznos fícsörrel, ami a Taskmanager kivételével pótolható Operában és Firefoxban is.

Pontosabban Operában van is opera:memdebug, bár kilövöldözni nem lehet benne, de threadeket és handler-eket ki lehet lövöldözni a Process Explorer-bõl is (például így szerkesztettem újraindítás nélkül a gyári Opera skint is).

Airbus A380
Na igen , ezt szoktam én is mondani az átlagnak semmi extra nem kell (jó max 1-2) az a lényeg hogy böngésszen.

A userek nagy része leszarja melyik a legjobb, azt használja amit megszokott mert nincs szüksége extrákra csak netezik. Akit jobban érdekel az elmélyül benne de õ nem az átlag.

hurkaur: Több az mint 20%, de ez megint függ az ismeretségi körtõl, plusz látogatott oldalak alapján kialakult tapasztalatokról.

Airbus A380
Az utolsó rész tetszett :)

A másik. Miért ne reklámozzák ha 1-szer nem olyanok dolgoznak az illetékes melóhelyen akik elbénázzák a népszerûsítést ? Még jó hogy kihasználják a lehetõséget. Valóban ha nincs reklámkampány akkor nem sem tudjuk mi lett volna tekintve hogy 5-6 éve mikor a FF "megszületett" (tudom hogy elõtte volt másmien néven de tudomásom szerint ekkor robbant be") az oper már akkor sem volt népszerû tekintve a problémás kezelését. (most hagyjuk hogy rájöhetõ hamar az alap kezelésre). És persze azt hogy akkor igencsak még több oldallal szenvedett. (pl iwiw 3 éve még képtelenség volt operával használni) .

Airbus A380
Szerinted. ÉRTED: ? Sehol semmilyen szakmai helyen senki olyan nem nyilatkozta le hogy az opera a legjobb aki illetékes. Ezt csak te hajtogatod. Még maga Penge is oda szokta írni hogy NEKI a legjobb és nem jelenti ki hogy az a legjobb és kész.

Airbus A380
Attól hogy neked a legjobb még nem biztos hogy globálisan is..

"Nem vagyok elvakult operafanboy, csak nincs jobb jelenleg, ez TÉNY"
Talán ez ,vagy "mivel az is tény, hogy az ff és a chrome csak a reklámok miatt olyan népszerû" ez.
Az elsõ rész a te egyéni véleményed ,pont és nem a világ egyik alaptörvénye. A másodikban viszont van igazság ,úgy 20%-ban.
De ezt is tényként kinyilvánítani butaság ,hisz
ad1: nem tudhatjuk mi lett volna ,ha nincs reklám
ad2: ha ennyivel jobb az opera ,akkor nem kéne a wc papíron is ff, chrome reklámnak lennie ,hogy ilyen népszerûek legyenek, mint most?

Jó böngészõ az opera ,szeretem. Úgy mint a milka-csokit is ,de mégse megyek a tibitopicba lila tehénes zászlóval...

killall imagent

Melyik tényt? A reklám = népszerûséget a józan ész ;)
A másikat meg az, hogy közelében sincs más böngészõ tudásban, csak sebességben.

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

És ezt a tényt ki állapította meg ó nagy opera keresztes vitéz?
A szubjektív véleményedet tényként kezelni = fanboyság ,mérhetetlen egoság.

killall imagent

Ja beengedi persze :D az adblock a zisten XD

nekem superoperám van ezexerint, limited edisön, már úgy 3 éve :)

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)

Nem vagyok elvakult operafanboy, csak nincs jobb jelenleg, ez TÉNY. Néha a chrome kicsit gyorsabb, de másban le van maradva. Miért is értelmetlen a 238-as? Mondogatod hogy milyen jó valami, aztán meg nem is használod? :) Tudod ez olyan hogy "bort iszol, vizet prédikálsz"...
Én boldogan élek az operával, nem véletlenül ezt használom, azok után hogy mindegyik másikkal töltöttem nem kevés idõt. A részesedési arányát soha nem kérdõjeleztem meg, és azt sem hogy miért alakul így, mivel az is tény, hogy az ff és a chrome csak a reklámok miatt olyan népszerû, a minõség nem oszt nme szoroz.

Airbus A380
Az adblock-ról meg pont az opera szoktatott le mert azt 1 ideig reklámokkal használtam és rájöttem hogy jééé így is lehet, és legalább nem veszem el a site-ok bevételét (és még azért mert nekem szakmabeli emberek mondták hogy õk sem használnak reklámblokkert) . A google analystyc-et és társait meg az opera így is úgy is beengedte, ezért nem is izgat ha most is jönnek csak az adblock szûrte.

Airbus A380
Sose tagadtam hogy a FF-hez érzelmi szálak fûznek. Az meg hogy mi a jobb az egyéni kérdés. Te meg egyértelmûen elvakult operafanboy-vagy pengével . Én csak szeretem a FF-t a 238-as kérdésed meg már teljesen értelmetlen. És kötekedõ ami már a fórum szabályzatát súrolja. Éljél boldogan az operával de a részededési arányát és azt hogy más számára van jobb fogadd el.

Jaj majd elfelejtettem: Kész vagy már a win törléssel?

mekkora! itt verted magad, hogy az adblock mijen jó, és az operáé milyen szar. És most letörlöd, mert nem kell? Nem vagy semmi :D
Tudod mire gyanakszom ezek miatt? Hogy ff vérfanboy vagy, ami nagyon is valószínû, mert aki ismer más böngészõket, ha operára nem is, de chrome-ra már váltott az ff-rõl, ugyan is az is jobb.

Én nem is voltam ideges. Nem azért mondom mert penge azt mondja, hanem mert látom. sg-n te hõbörögsz az extrák miatt, ph-n pedig 1 másik ember, ennyi.

Airbus A380
Hát akiket én ismerek szinte egésznap, mégse kapnak a reklámoktól frászt.

Airbus A380
Érdekes nekem évekig fennt volt és most azt mondom nem zavar a reklám-. Mond te honnan ismersz mindenkit hogy tudod hogy miért nem? Hogy te ilyen frankón tudod hogy miért nem használnak az emberek adblokkot? (azon kívül ha nem tudják hogy van)

Vagy nem netezik olyan sokat hogy érdekelje a dolog mikéntje.

Ugyan már, ha valaki azt mondja hogy nem zavarja az vagy lusta feltenni, vagy nem tudja hogy kell. Egyébként nem szószerint erõltettem csak idõnként megemlítettem, de lusta volt rá.

Airbus A380
De még mindig nem értem hogy mért erõlteted másra 2 évig ha azt mondja hogy nem zavarja....

Az ingyenes webet majd akkor kell félteni ha több mint a 70% Adblockol, addig viszont az én képembe nem reklámoznak semmit.

Airbus A380
Én is ma szedtem le az adblock-ot. Több évnyi használat után. Nem zavarnak a reklámok, sõt nekem egyik ismerõsömnél sincsen ,pedig van 2 informatikus képzettségû is tehát tudják mi az hogy FF kiegészítés. Egyszerûen nem zavarja õket.És így legalább hozzájárulnak az ingyenes web-hez, azzal hogy megjelentetik a gépen a reklámot. Miért erõlteted valakire 2 évig ha nem is zavarják a reklámok? Én 2 szer elmondtam az ismijeimnek hogy van ilyen lehetõség de nem zavarja õket a reklám. Kész felfogtam nem erõltettem.

Komolyabb számteches fórumokra is inkább azok járnak akik értenek valamennyire a PC-hez tehát õk nyilván jobban használják a kiegészítéseket, a többség viszont csak netezik minden extra nélkül.
Lásd szobatársam akinek 2 évig könyörögtem hogy tegye fel a nyamvadt Adblockot de inkább nem, mert nem zavarják a reklámok...

Airbus A380
Mondom én ez már Csernus eset. Nyugodj meg ezek a dolgok nem csak nekem vannak Penge bármennyire is mondja hogy elenyészõ, szóval találkozhatsz még olyannal aki hasonlóan gondolkodik mint én.

Penge4
Igen azt is, habár mivel script ahhoz szükséged lesz a következõ mûveletre:
Ctrl+F12->Advanced->Content->Blocked Content...->Add...->*.googlesyndication.* -> Enter -> Ok.

sanyicks: Floatr az egyetlen, de õ Chrome fanboy, aki meg a Chrome-mal megelégszik már az IE6-ot is bloatware-nak tartja, mert vannak benne olyanok, mint smooth scroll például. <#hehe> Van még valaki, de neki a Unite-tal van baja, hogy ne legyen webszerver egy böngészõben és ezért nem használja. Kíváncsi vagyok miket tiltott le a GPO-ban, hogy a Windows-a se legyen webszerver még véletlenül sem. <#vigyor>

Számomra az az érdekes, hogy ezek a negatívan fikázó emberek mind a múltban legalább 2 évig használták az Operát és ismeri a böngészõt, mégis lesnek, mikor azt mondom neki, hogy opera:config vagy opera:cache.

nem tekerjük, tények. A userek nagy része nem használ kieget, még mindig ie-n lógnának ha nem látták volna orrba szájba a "get firefox" feliratot minden oldalon, és bizony azt sem tudják mi az a böngészõ, csak azt látják hogy a "firefox internete gyorsabb mint a kék e betûs internet", mást nem is ismernek, max a chrome-t mert minden guglis oldalon "get chrome" van.
Ennyi az egész, törõdj bele hogy nem a minõség, és a képességek döntenek, hanem a reklám, és nem csak itt, ez az általános kulcs a sikerhez "szép" kis világunkban.

nem-e pedig ott is van egy gyerek akinek fájnak az extrák ugyanúgy mint neked :)

A guglireklámot is?

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

joco1114
Maradok a ChromePlus-nál. :)

Airbus A380
Csak annyit mondtam hogy azok sem h*ébbek nálad akik nem 1 milliárd tab-ot nyitnak.

Airbus A380
Írtam direkt hogy nem olvastam el.

Penge4
Egészségedre. Azért ha megengeded, a kedvedért nem fogom módosítani a felhasználási szokásaimat. De ezt már a PH-n is kitárgyaltuk. A könyvjelzõim (az a kb 1000-1200 db) azért van, hogyha valamit el akarok tárolni hosszabb idõre és gondosan kategorizálva vannak.

A tabok azért vannak, hogyha valamit pár napig meg akarok õrizni, mert nincs idõm aznap elolvasni, vagy átfutom, de több idõt akarok rászánni.

Nagyon változó, van, mikor csak egy ablak van nyitva 15-20 füllel, van, mikor 3 ablak 100+ füllel.

Penge4
Egy ember írta, hogy számára kezelhetetlen, egy azt, hogy túl sokat kell módosítani benne, hogy számára elfogadható legyen, valószínûleg régen próbálta és egy, hogy fos.

Összeszámoljam, hányan írták, hogy jó? Minimum a duplája.

Airbus A380
Mert most itt olvastam, és Penge linket kért.

Airbus A380
Na jó ez már unalmas.... Bárki bármit mondhat ti mindig az opera felé tekeritek a dolgokat.

Amellett miért a hotdogot linkeled, ami mint köztudott tele van számteches gurukkal...

Mert nem ismer mást.

Airbus A380
Én a 4-est most csak azért használom mert tetszik a kinézete -

Airbus A380
Mert szereti,

Airbus A380
Egyébként minek 40 ezer tab ? Én is 1-et használok ritkán 3-nál többet. Nem attól nagyfiú v-ki hogy 50 nyitott tab-al nyomatja.

Oldal 1 / 6Következő →