271
  • Airbus A380
    #271
    Szerintem nem ez a legégetőbb gondjuk. Tekintve hogy valszeg a többség ezt nem is igényli. Használd a maxthon2-t abba van ilyen lehetőség.
  • Zoliz
    #270
    Most azonnal követelem, hogy oldják meg a homokos programozók, hogy szélesvásznú monitoron két böngészőablakon tudjunk egyszerre böngészni. Most hogy nézem az Indexen a gyurcsány videot, a másikban kényelmesen olvashatnám az sg.hu-t. Nekem nem elég egy böngésző, párhuzamosításra van szükség vazze.
  • Airbus A380
    #269
    Ha nem használom én is bezárom, igaz én csak akkor ha épp télleg nem használom.
  • Penge4
    #268
    A becsukást az átlagfelhasználói szokásokra értettem. Rengetegen vannak, akik fogják és kilépnek naponta 10+ alkalommal a böngészőből, majd újranyitják, betöltenek két oldalt, majd megint kilépnek.
  • Airbus A380
    #267
    Neked ezért fizet az opera amiket művelsz????

  • Airbus A380
    #266
    Mégis elég hamar lenyomta a kompakt cuccodat, talán okkal. Nem kell minden weboldal után becsukni a Chrome-t... ezt azért már te se gondolhatod komolyan ...
  • Airbus A380
    #265
    bizonyíték...
  • Airbus A380
    #264
    Penge jó lenne ha nem másokat vádolnál trollkodással, főleg azután amit a techline 1ik cikk fórumába műveltél..... (ott is megjegyezték hogy ti bárhová betörtök népszerűsíteni az operát.... nincs böngészős topik ahol Penge vezér vagy 1-2 beosztottja ne rohanna le mindenkit éls nézne hülyének mindenkit aki nem operát használ. ) Bocs de nem én trollkodom.... azért picit elgondolkodtató,
  • Penge4
    #263
    "tudom hogy előtte volt másmien néven de tudomásom szerint ekkor robbant be"

    Akkor illene tájékozódnod. A Firefoxnak kapásból volt annyi előnye, hogy a Netscape alapjaira építkezett (mármint a Mozilla, ami akkor szűnt meg, aztán kettévált Thunderbird-re és Firefox-ra, a Mozillát pedig a Seamonkey csapat viszi tovább a mai napig kimutathatatlan piaci részesedéssel), tehát nagyon sokat számított, hogy némileg Netscape kompatibilis volt, ami bár elvesztette annak idején a csatát az IE-vel szemben, de sok oldal azért gondolt rá, mivel a 90-es években azért még más volt a web és mások voltak a webfejlesztők.

    "az oper már akkor sem volt népszerű tekintve a problémás kezelését."

    Akadj már le erről a témáról. Mondj egy életszerű (nem viszonyított) példát, hogy hol problémás.

    A Linux problémás? Nem.
    A Linux bonyolult? Nem.
    A Windows egyszerűbb? Nem.
    A Linux más, mint a Windows? Igen.

    Az Opera problémás? Nem.
    Az Opera bonyolult? Nem.
    A Firefox egyszerűbb? Nem.
    Az Opera más, mint a Firefox/IE/Chrome/Safari? Igen.

    "És persze azt hogy akkor igencsak még több oldallal szenvedett."

    Bizony. Kb kétszer ennyi volt a problémás oldal, mint most, a kirekesztő meg ötvenszer ennyi. Ezért is volt benne legelőször globális maszkolás.

    "iwiw 3 éve még képtelenség volt operával használni"

    Ha a képtelenség alatt azt érted, hogy az összetett keresőben ország és lakcím választásnál nem volt szabad Enterre nyomni, hanem egérrel kellett kiválasztani a legördülőből és ha újra akartál keresni, akkor újra kellett tölteni a részletes kereső oldalát, akkor igen, ettől már nyilván használhatatlan volt az egész.

    Ja, meg 9.5-ig az üzenetek oldalán picit lassú volt.

    Ennyi volt az össz probléma vele.

    Sanyix: A partners.googleadservices.com hiányzik a listádról.
  • Penge4
    #262
    "mert aki ismer más böngészőket, ha operára nem is, de chrome-ra már váltott az ff-ről, ugyan is az is jobb."

    Ezt kifejtenéd bővebben?

    Oké, a biztonság terén már csak a piaci részesedéséből adódóan is a Chrome jobb, de ez a jelenlegi ütemet nézve nem lesz sokáig így.

    A Chrome-os addonok vicc kategória a FF-féle addonokhoz képest.

    A Chrome teljesen konfigurálhatatlan böngésző. Annak jó, aki weblapokat akar nézegetni benne és minden weblap után bezárja a böngészőt, majd 2 perc után újraindítja, mert gyorsan indul, de ezen kívül egy kategória a Safarival sajnos.

    Akinek nem kellenek fícsörök, annak az IE9 lesz a legjobb választás, mert alapból ott van a Windows-ban és legalább szabványkövető lesz.

    Akinek meg kellenek az meg eldönti, hogy neki inkább kávét is főzzön a böngésző és nem zavarja a működési sebesség annyira, annak ott a FF, akinek meg egy gyors, kompakt böngésző kell, amiben egy csomó fícsör benne van és még tudja is bővíteni, ha hiányzik neki valami, annak Opera.

    A Chrome és a Safari vicc mind a kettő. Az IE8-tól szabványkövetés és sebesség és biztonság terén jobbak csak. Utóbbi főként a piaci részesedés függvénye, előbbi kettő meg teljesülni fog majd a 9-ben.

    Persze ezzel nem lefikázom, csak számomra a böngésző azt jelenti, hogy kényelmesen(!) lehet vele böngészni és ha több kell, akkor van lehetőség advanced használatra is.

    A Chrome-ban egyik sem teljesül. A kényelemhez kell minimum 5 addon (hogy csak a legalapabbakat említsem) és lehetőséged sincs advanced használatra. Minden a just works filozófián alapszik.

    Mintha nem is ugyanaz a cég fejlesztette volna, akinek a világ legprofibb mailszolgáltatása van az ingyenesek között, RegExp szűrőkkel, belső dokumentumnézővel, billentyűparancsokkal, IMAP, POP3 hozzáféréssel, átirányítással, stb.-vel.

    Ha csak a keresőjét nézem, még az is funkciódúsabb, mert ott is lehet különböző speciális karakterekkel akár HTTP-n keresztül letölthető bármilyen fájlokat keresni, ahol a szerver gyökerébe bele lehet menni és ki lehet listázni a fájlokat.

    A Chrome ehhez képest parasztvakítás néhány hasznos fícsörrel, ami a Taskmanager kivételével pótolható Operában és Firefoxban is.

    Pontosabban Operában van is opera:memdebug, bár kilövöldözni nem lehet benne, de threadeket és handler-eket ki lehet lövöldözni a Process Explorer-ből is (például így szerkesztettem újraindítás nélkül a gyári Opera skint is).
  • Airbus A380
    #261
    Na igen , ezt szoktam én is mondani az átlagnak semmi extra nem kell (jó max 1-2) az a lényeg hogy böngésszen.
  • Reg5
    #260
    A userek nagy része leszarja melyik a legjobb, azt használja amit megszokott mert nincs szüksége extrákra csak netezik. Akit jobban érdekel az elmélyül benne de ő nem az átlag.

    hurkaur: Több az mint 20%, de ez megint függ az ismeretségi körtől, plusz látogatott oldalak alapján kialakult tapasztalatokról.
  • Airbus A380
    #259
    Az utolsó rész tetszett :)


    A másik. Miért ne reklámozzák ha 1-szer nem olyanok dolgoznak az illetékes melóhelyen akik elbénázzák a népszerűsítést ? Még jó hogy kihasználják a lehetőséget. Valóban ha nincs reklámkampány akkor nem sem tudjuk mi lett volna tekintve hogy 5-6 éve mikor a FF "megszületett" (tudom hogy előtte volt másmien néven de tudomásom szerint ekkor robbant be") az oper már akkor sem volt népszerű tekintve a problémás kezelését. (most hagyjuk hogy rájöhető hamar az alap kezelésre). És persze azt hogy akkor igencsak még több oldallal szenvedett. (pl iwiw 3 éve még képtelenség volt operával használni) .
  • Airbus A380
    #258
    Szerinted. ÉRTED: ? Sehol semmilyen szakmai helyen senki olyan nem nyilatkozta le hogy az opera a legjobb aki illetékes. Ezt csak te hajtogatod. Még maga Penge is oda szokta írni hogy NEKI a legjobb és nem jelenti ki hogy az a legjobb és kész.
  • Airbus A380
    #257
    Attól hogy neked a legjobb még nem biztos hogy globálisan is..
  • hurkaur
    #256
    "Nem vagyok elvakult operafanboy, csak nincs jobb jelenleg, ez TÉNY"
    Talán ez ,vagy "mivel az is tény, hogy az ff és a chrome csak a reklámok miatt olyan népszerű" ez.
    Az első rész a te egyéni véleményed ,pont és nem a világ egyik alaptörvénye. A másodikban viszont van igazság ,úgy 20%-ban.
    De ezt is tényként kinyilvánítani butaság ,hisz
    ad1: nem tudhatjuk mi lett volna ,ha nincs reklám
    ad2: ha ennyivel jobb az opera ,akkor nem kéne a wc papíron is ff, chrome reklámnak lennie ,hogy ilyen népszerűek legyenek, mint most?

    Jó böngésző az opera ,szeretem. Úgy mint a milka-csokit is ,de mégse megyek a tibitopicba lila tehénes zászlóval...
  • sanyicks
    #255
    Melyik tényt? A reklám = népszerűséget a józan ész ;)
    A másikat meg az, hogy közelében sincs más böngésző tudásban, csak sebességben.
  • hurkaur
    #254
    És ezt a tényt ki állapította meg ó nagy opera keresztes vitéz?
    A szubjektív véleményedet tényként kezelni = fanboyság ,mérhetetlen egoság.
  • sanyicks
    #253
    Ja beengedi persze :D az adblock a zisten XD

    nekem superoperám van ezexerint, limited edisön, már úgy 3 éve :)
  • sanyicks
    #252
    Nem vagyok elvakult operafanboy, csak nincs jobb jelenleg, ez TÉNY. Néha a chrome kicsit gyorsabb, de másban le van maradva. Miért is értelmetlen a 238-as? Mondogatod hogy milyen jó valami, aztán meg nem is használod? :) Tudod ez olyan hogy "bort iszol, vizet prédikálsz"...
    Én boldogan élek az operával, nem véletlenül ezt használom, azok után hogy mindegyik másikkal töltöttem nem kevés időt. A részesedési arányát soha nem kérdőjeleztem meg, és azt sem hogy miért alakul így, mivel az is tény, hogy az ff és a chrome csak a reklámok miatt olyan népszerű, a minőség nem oszt nme szoroz.
  • Airbus A380
    #251
    Az adblock-ról meg pont az opera szoktatott le mert azt 1 ideig reklámokkal használtam és rájöttem hogy jééé így is lehet, és legalább nem veszem el a site-ok bevételét (és még azért mert nekem szakmabeli emberek mondták hogy ők sem használnak reklámblokkert) . A google analystyc-et és társait meg az opera így is úgy is beengedte, ezért nem is izgat ha most is jönnek csak az adblock szűrte.
  • Airbus A380
    #250
    Sose tagadtam hogy a FF-hez érzelmi szálak fűznek. Az meg hogy mi a jobb az egyéni kérdés. Te meg egyértelműen elvakult operafanboy-vagy pengével . Én csak szeretem a FF-t a 238-as kérdésed meg már teljesen értelmetlen. És kötekedő ami már a fórum szabályzatát súrolja. Éljél boldogan az operával de a részededési arányát és azt hogy más számára van jobb fogadd el.
  • sanyicks
    #249
    Jaj majd elfelejtettem: Kész vagy már a win törléssel?
  • sanyicks
    #248
    mekkora! itt verted magad, hogy az adblock mijen jó, és az operáé milyen szar. És most letörlöd, mert nem kell? Nem vagy semmi :D
    Tudod mire gyanakszom ezek miatt? Hogy ff vérfanboy vagy, ami nagyon is valószínű, mert aki ismer más böngészőket, ha operára nem is, de chrome-ra már váltott az ff-ről, ugyan is az is jobb.
  • sanyicks
    #247
    Én nem is voltam ideges. Nem azért mondom mert penge azt mondja, hanem mert látom. sg-n te hőbörögsz az extrák miatt, ph-n pedig 1 másik ember, ennyi.
  • Airbus A380
    #246
    Hát akiket én ismerek szinte egésznap, mégse kapnak a reklámoktól frászt.
  • Airbus A380
    #245
    Érdekes nekem évekig fennt volt és most azt mondom nem zavar a reklám-. Mond te honnan ismersz mindenkit hogy tudod hogy miért nem? Hogy te ilyen frankón tudod hogy miért nem használnak az emberek adblokkot? (azon kívül ha nem tudják hogy van)
  • Reg5
    #244
    Vagy nem netezik olyan sokat hogy érdekelje a dolog mikéntje.
  • Reg5
    #243
    Ugyan már, ha valaki azt mondja hogy nem zavarja az vagy lusta feltenni, vagy nem tudja hogy kell. Egyébként nem szószerint erőltettem csak időnként megemlítettem, de lusta volt rá.
  • Airbus A380
    #242
    De még mindig nem értem hogy mért erőlteted másra 2 évig ha azt mondja hogy nem zavarja....
  • Reg5
    #241
    Az ingyenes webet majd akkor kell félteni ha több mint a 70% Adblockol, addig viszont az én képembe nem reklámoznak semmit.
  • Airbus A380
    #240
    Én is ma szedtem le az adblock-ot. Több évnyi használat után. Nem zavarnak a reklámok, sőt nekem egyik ismerősömnél sincsen ,pedig van 2 informatikus képzettségű is tehát tudják mi az hogy FF kiegészítés. Egyszerűen nem zavarja őket.És így legalább hozzájárulnak az ingyenes web-hez, azzal hogy megjelentetik a gépen a reklámot. Miért erőlteted valakire 2 évig ha nem is zavarják a reklámok? Én 2 szer elmondtam az ismijeimnek hogy van ilyen lehetőség de nem zavarja őket a reklám. Kész felfogtam nem erőltettem.
  • Reg5
    #239
    Komolyabb számteches fórumokra is inkább azok járnak akik értenek valamennyire a PC-hez tehát ők nyilván jobban használják a kiegészítéseket, a többség viszont csak netezik minden extra nélkül.
    Lásd szobatársam akinek 2 évig könyörögtem hogy tegye fel a nyamvadt Adblockot de inkább nem, mert nem zavarják a reklámok...
  • Airbus A380
    #238
    Mondom én ez már Csernus eset. Nyugodj meg ezek a dolgok nem csak nekem vannak Penge bármennyire is mondja hogy elenyésző, szóval találkozhatsz még olyannal aki hasonlóan gondolkodik mint én.
  • Penge4
    #237
    Igen azt is, habár mivel script ahhoz szükséged lesz a következő műveletre:
    Ctrl+F12->Advanced->Content->Blocked Content...->Add...->*.googlesyndication.* -> Enter -> Ok.

    sanyicks: Floatr az egyetlen, de ő Chrome fanboy, aki meg a Chrome-mal megelégszik már az IE6-ot is bloatware-nak tartja, mert vannak benne olyanok, mint smooth scroll például. Van még valaki, de neki a Unite-tal van baja, hogy ne legyen webszerver egy böngészőben és ezért nem használja. Kíváncsi vagyok miket tiltott le a GPO-ban, hogy a Windows-a se legyen webszerver még véletlenül sem.

    Számomra az az érdekes, hogy ezek a negatívan fikázó emberek mind a múltban legalább 2 évig használták az Operát és ismeri a böngészőt, mégis lesnek, mikor azt mondom neki, hogy opera:config vagy opera:cache.
  • sanyicks
    #236
    nem tekerjük, tények. A userek nagy része nem használ kieget, még mindig ie-n lógnának ha nem látták volna orrba szájba a "get firefox" feliratot minden oldalon, és bizony azt sem tudják mi az a böngésző, csak azt látják hogy a "firefox internete gyorsabb mint a kék e betűs internet", mást nem is ismernek, max a chrome-t mert minden guglis oldalon "get chrome" van.
    Ennyi az egész, törődj bele hogy nem a minőség, és a képességek döntenek, hanem a reklám, és nem csak itt, ez az általános kulcs a sikerhez "szép" kis világunkban.
  • sanyicks
    #235
    nem-e pedig ott is van egy gyerek akinek fájnak az extrák ugyanúgy mint neked :)
  • Sir Ny
    #234
    A guglireklámot is?
  • joco1114
    #233
    Maradok a ChromePlus-nál. :)
  • Airbus A380
    #232
    Csak annyit mondtam hogy azok sem h*ébbek nálad akik nem 1 milliárd tab-ot nyitnak.