803
aka. Final Fantasy XI HD
  • talos86
    Nálunk sincs Sargatanason számottevő lagg. A latencym 80-130ms között változik. Egyedül fő műsoridőben lehet néha érezni(mikor jönnek az Amcsik is), de eddig mindösszesen 1x volt olyan eset, hogy játszhatatlan volt miatta. A videók közötti töltésnek semmi köze a szerverekhez, az a te gépedtől függ(RAM és vinyó elsősorban). Mi is szeretnénk egy normális közösséget összehozni, de sajna a legtöbbünknek Legacy karaktere(i) van(nak), így azokat elég macerás mozgatni szerverek a között(otthagyni meg nem opció).
  • Natsuno
    Eddigi tapasztalataim lich eu szeróról: Stabilnak tűnik a szeró ,belépésnél nincs várakozás,kilépésnél sincs 20 seces várakozás,se logoutnál. lagg? Lagg olyan itt nem is létezik,remélem nem is lesz:P Videók közbeni töltés is nagyon gyors.Látszik hogy új szeróról van szó ,mindenkinek csak ajánlani tudom. FC is hamarosan létre lesz hozzva,szeretettel várok mindenki.
  • talos86
    Majd anyázni fogsz, ha 10-15 arcanist fog körül venni megidézett petekkel. Nálam instant lecrashelt a játék valamelyik nap miattuk. Nem lenne rossz dolog, ha csak open world lehetne őket megidézni, a városokban totál fölöslegesek.
  • Linaru
    vagy alt+64
  • Natsuno
    crtl+c crtl+v így már próbáltad?
  • tibi6893
    2x futtattam le, egyszer teljesképernyőn egyszer ablakban, az ablakos megoldás kicsit többet adott de nem sokkal, alt tab ilyesmi nem volt mert gondoltam h számít, meg érdekelt elsőre hogy mit mutat majd a játékból.
    Lentebb írtam hogy elég jó értékelést adott kb medium-high beállítással, remélem menni fog a játékban is, ha városban szaggat az nem zavar, az kb minden MMO velejárója volt eddig :D
  • Akuman
    Sziasztok
    most szeretnék regisztrálni a játékhoz. De olyan nagyon jó hogy egy "@" jelet nem tudok rakni az e-mail megadás megerősítéséhez

ti ezt hogy oldottátok meg?
    Olvastam hogy máshol is volt ez probléma csak a megoldás nincs mellette

Köszönöm
  • Natsuno
    Bechmarkot ne vedd készpénznek,bugos és rossz adatokat add.Első videó résznél ha leteszed tálcára és vissza már is megugrik vagy 8k pontot. Onlineban sokkal kevesebb fps-t kapsz mind a bechmarkban.
  • talos86
    ffxiv.hu
    Van pár leírás, de nyugodtan kérdezhetsz is. Amire tudunk, úgyis válaszolni fogunk.
  • tibi6893
    Csak azért kérdem mert nekem elég szépen muzsikált, elég szép beállításokkal - igaz, kicsi monitorom van.
    De volt már pár játék ahol a benchmark köszönőviszonyba se volt az éles játékkal.

Viszont akkor szerintem hónapvégén vagy elején(még nem tudom hogy utalnak) megveszem a játékot, ahogy láttam megint van olcsón(6600 magyar píz,igaz akkor nincs doboz de ez van).

Pár ilyen alap guide/leírás jöhetne, vagy bármi amit hasznosnak véltek, köszi.
  • talos86
    Nekem 2100-2500-as eredményt dobott a Benchmark az aláírásomban látható konfigra.
  • Linaru
    Nem vagyok egy techie, szóval túl sokat nem tudok mondani technikailag a benchmarkról, viszont szerintem megbízható. Mondom ezt úgy, hogy az én benchmark eredményem gyenge volt alapjáraton, de simán vitte a gépem egy alacsonyabb beállítással és még úgy is igen szép volt. Azt hiszem above average-t kaptam, vagy ilyesmit. Videokártya csere után most leteszteltem, ugyanazokkal a beállításokkal, olyan 3-3.5k pluszt jelent pontszámban és extremely high a teljesítmény. Én ezt korrektnek tartom.
  • tibi6893
    Valaki tud valamit mondani a benchmarkos kérdésemre?
    (mennyire vehető komolyan)
  • Linaru
    Szerintem egy fórumból kiragadott részlettel ugyanannyira nem lehet megítélni kinek van igaza meg kinek nem. Amúgy meg nem bűnöst kell keresni. Nem tudott hozzánk beilleszkedni a társaságba, nem volt boldog a szerverrel, így elmegy. Nincs ezzel semmi baj. Remélem ott jobban sikerül megtalálni a számítását.
  • talos86
    Lemaradt a kép. :/

http://i961.photobucket.com/albums/ae97/talos86/ffxiv_24092013_180232_zps926b3a9c.png
  • talos86
    Lool... Lement Hydra 2 tank, 1 healer és 5 DPS felállással. Omw to Artemis Bow.

• talos86
    Sok sikert és remélem összefutunk Duty Finderen keresztül. :)
  • Natsuno
    Strike Witches Linkshells megalakult.Minden magyart szívesen fogadunk Lich Eu szerveren!
  • Natsuno
    Pokollány
    Visszatérő Vendég
    Visszatérő Vendég

Hozzászólás Re: A szerverekről
    Most olvastam sg.hu oldalt --->idézem ˆ Natsuno
    ma 09:06 | válasz | #457
    Lich szerveren indítottam egy karit ,ha minden jól megy meg is fogom alakítani a magyar klánt.Remélem hogy itt is felfog virágozni a magyar tábor.Folytatás később :) Karim neve Erica Hartmann,klán neve valószinű hogy Strike Witches v. égi madarak lesz...v. eldöntjük együtt.<--------és látom hogy valaki komolyan gondolja ott az életet..... (remélem)

Sajna ez nektek rossz hír de lehet hogy valakinek jó, nekem nagyon is jó. Mivel én erre a pillanatra vártam.Egyelőre felfüggesztem a karimat itt a seregben és átmegyek Lich EU szeróra.További jó játékot mindenkinek.Néha néha majd benézek.

Ma, 13:29 Profil

BecX
    Adminisztrátor
    Adminisztrátor

Pokollány írta:
    Lich szerveren indítottam egy karit ,ha minden jól megy meg is fogom alakítani a magyar klánt.Remélem hogy itt is felfog virágozni a magyar tábor.Folytatás később :) Karim neve Erica Hartmann,klán neve valószinű hogy Strike Witches v. égi madarak lesz...v. eldöntjük együtt.<--------és látom hogy valaki komolyan gondolja ott az életet..... (remélem)

Sajna ez nektek rossz hír de lehet hogy valakinek jó, nekem nagyon is jó. Mivel én erre a pillanatra vártam.Egyelőre felfüggesztem a karimat itt a seregben és átmegyek Lich EU szeróra.További jó játékot mindenkinek.Néha néha majd benézek.

Csendben is elsunnyoghattál volna...
    Idézet:
    Amit nem szeretnénk: közösségbomlasztást...

További jó játékot, érezd jól magad.

Ma, 14:40 Profil

Pokollány
    Visszatérő Vendég
    Visszatérő Vendég

BecX írta:
    Pokollány írta:

Idézet:

További jó játékot, érezd jól magad.

Idézet:

ezek után a karimat is kiveszem a klánból sztm inkább te sunnyogjál vissza ff 11ezni.

Ma, 15:12 Profil

Sekai
    Adminisztrátor
    Adminisztrátor

Pokollány írta:

Lehet én vagyok a nyomi. De az is lehet, hogy nem.
    Próbáltam értelmet találni a szösszenetedben, nem sikerült.
    De nem értem, hogy ez nekünk miért lenne rossz.
    A további játékhoz sok sikert!

Ma, 15:15 Profil

Logen
    Adminisztrátor
    Adminisztrátor

Összefoglalom, nálunk kezdett játszani (50+ ls taggal), majd átment egy másik serverre, hátha vannak ott magyarok vagy a -10ms pingért?
    Sok sikert!

Ma, 15:19 Profil Honlap

Én mind kívülálló ezt bemásolom ide és majd mindenki eldönti hogy kinek van igaza.Egymás fikázásának nincs értelme.
  • talos86
    Lich szerveresek figyelem. Érkezik hozzátok Sargatanasról egy hisztis p.csa. Kiverte kb 2-2,5 hete a hisztit a fórumunkon és a Linkshell chaten a ping miatt. Nem volt hajlandó megérteni, hogy az "Európai" szerverek is Kanadában, semmivel sem kevesebb a pingje ott. A csapatunkhoz egyáltalán nem tett hozzá, pedig anno 1.0-ba Linaruval ketten segítettünk neki(szóval ennyi a hála érte). Fogadjátok őt fentartással. Karakter neveken nem mondok(pedig ha nagyon szemét akarnék lenni akkor megadnám őket).
  • amikkamakka
    A ping valóban magasabb a tesztek alapján (is) valamelyik nap farmolgattam egy csávóval és már elkezdte ütni a mobot mikor nálam megjelent. Ez azért majd pvp-ben meccs döntő lehet később, de hamarosan jön a transfer Yoshida szerint nem kell várni 2-3 hónapot erre, ennél sokkal gyorsabban jön majd és tervbe van az is hogy az egész Free Company át lehessen költöztetni egy másik szerverre.
  • amikkamakka
    Sajnos a bechmarkról nem tudok neked semmit mondani igaz lefuttattam én is, de aztán mikor elkezdtem játszani a játékkal a fővárosokban iszonyatosan használta a procit 70-85% (74-76-78 fok) és akkor derült ki számomra hogy a gyári hűtő mehet a kukába. Engem nagyon beszippantott a játék, tegnap azt vettem észre hogy napok óta nem léptem szintet....Craftolgatok sokat horgásztam, közben (ruha csere) és részt vettem egy két környékbeli Fate-en aztán vissza pecázni...és azon kapom magam hogy a Conjurerel még mindig csak lvl 33 vagyok
  • tibi6893
    Már nem tudom hol olvasgattam, de dióhéjban tényleg csak ennyit láttam negatívumként hogy semmi egetrengető újdonság nincs(ez nem izgat), meg a relatíve kevés tartalom.

Illetve mint írtam a gépigény ami még talán egy kicsit zavar. Egy trial azért jó lett volna, ne vásárlás után derüljön ki hogy hoppá, kevés a gép :D
    Persze ha valaki mondana valamit a benchmarkról az megnyugtatna.

• amikkamakka
    Hát nem tudom...linkelhetnél egy ilyen tesztet ami kétségeket ébreszt benned a játékkal kapcsolatban, már csak azért hogy az én függőségemet egy kicsit lecsillapíthatná:)
  • tibi6893
    Hali!
    Eddig nagyon tetszett a játék, és erősen afelé hajlottam hogy hó végén beruháznék a játékra, kell vmi újdonság. Viszont minél több tesztet olvasok annál jobban elbizonytalanodom.

Mennyire éri meg a játék?
    Legnagyobb negatívumként azt hozták fel hogy kevés a tartalom és alig van innováció - ami nem izgat, egy új világ/környezet nekem bőven elég most, játszanék én régi játékokkal is (WoW,L2, stb) de unom, ezért kéne vmi friss.

Illetve az lenne még a kérdésem hogy a benchmark mennyire reális? Trial hiányában megnéztem azt és a régi gépem ellenére egy viszonylag erős beállítással is szépen hasított, minimum 50 fps meg a végén extreme good értékelés.

Előre is köszönöm a válaszokat
  • Natsuno
    Lich szerveren indítottam egy karit ,ha minden jól megy meg is fogom alakítani a magyar klánt.Remélem hogy itt is felfog virágozni a magyar tábor.Folytatás később :) Karim neve Erica Hartmann,klán neve valószinű hogy Strike Witches v. égi madarak lesz...v. eldöntjük együtt.
  • amikkamakka
    Ha olvastad a fórumunkat akkor bizonyára elkerülte a figyelmedet ez a leírás:
    Miért NA szerveren játszotok?
    FFXIV-ben nincsenek külön NA és EU szerverek. Két régió van: Japán és NA/EU. Az előbbi szerverei értelem szerűen Japánban vannak, míg az NA/EU szerverek Montrealban. Mivel a német és francia is támogatott nyelvek, és mivel EU játékosból kevesebb van mint a többi régióból, így SE az EU jelzéssel segíteni akarta, hogy az európai játékosok közös szerverre tömörülhessenek. Ezek nem az EU játékosoknak készült szerverek, csupán egy ajánlást kaptak. A támogatott nyelvekből adódóan ez azt is jelenti, hogy ezeken a szervereken tömörülnek a német, francia, spanyol nyelvű játékosok, míg a többi szerveren jóval ritkábban fogsz nem angol nyelvű shoutokat látni. Sargatanason egészséges mennyiségű európai játékos van. Emellett mivel a Duty Finder cross-server rakja össze az embereket, így sosem lesz abból probléma, hogy pontosan hány eu játékos van az adott szerveren.
    Azért Sargatanas, mert sokan már 1.0-ban is játszottak, és ezen a szerveren volt karakterük.
  • Natsuno
    Azt olvastam én is hogy egy helyen vannak az eu és na szeró de mégis ezzel a problémával szembesültem. http://www.ffxivguild.com/how-to-test-your-lagpinglatency/ Na szeronak 129ms pingje nálam ,eu pedig 43 ms,ez elég fontos tényező egy online játékban.Mivel így kevesebb a lagg. Nem is értem hogy miért játszotok na szerveren.Olvastam az oldalatokon is hogy valaki ezért akar onnan eljönni,így gondoltam hogy akkor inkább eu-n kezdeném egy erős magyar klánnal.
  • tenca
    NA-Sargatanas és a Fekete Sereg. Weboldal: ffxiv.hu
    In game gyakorlatilag bárkitől kérhetsz meghívást.

Ugye tudod, hogy nincs különbség az EU és a NA szerverek között? Mind a kettőnél Kanadában van a szerver. Ha hosszabb távon is magyarokkal játszanál, akkor Sargatanas.
  • Natsuno
    Sziasztok!
    Most kezdeném az ff14arr-t és magyar klánt keresek eu szerón,ha egyáltalán van.
    Mindenképp eu-n szeretnék játszani,érdekelne hol van legtöbb magyar tag...válaszokat előre is köszönöm.Ha nincs akkor közös erővel csinálhatnánk egyet :)
  • Natsuno
    s
  • Linaru
    Fogadd meg a saját tanácsod és értelmezd az előző hozzászólásom. Részemről meg ez a vita ennyi.
  • cateran
    Komolyan ennyire nehez ertelmezni 3 mondatot, ha nem tomondatok?
    "Ez eddig maga a tomeny szanalom, pedig a jatekot meg nem is lattam...Gondoltam megveszem es kiprobalom 1 "miert ne?" felkialtassal..regisztralas, aktivalas, anyamkinja, ossze-vissza dobalgat a weboldalakon (az meg a csucsok csucsa volt, amikor a szaros launcherhez -es az egesz jatek letoltesehez- emailt es azzal egyutt linket kellett varni...komolyan, hol elnek ezek? 1980-ban?)
    Akarhogy is, 30 percen belul megjott az email a linkkel es a koddal...leszedem a launchert..es nem jo a felhasznalonev/jelszo....mindenhova be tudok lepni, csak ide nem..password reset 2x (biztos, ami zicher) mire nagy kegyesen beenged es elkezdi leszedni a jatekot...200 kb/sec sebesseggel....azt hittem elsore, hogy behalt a netem...Az isten szerelmere, hogy lehet ennyire hihetetlenul szarul megcsinalni 2013-ban 1 launchert meg ugy altalaban 1 szaros regisztralas/aktivalasi/letoltesi rendszert? Nem az 1. mmo-m vagy akar online jatekom, de a 2. legszarabb eddig (a Tera Rising viszi a palmat per pill...) WoW, D&D, EVE, D3, Neverwinter, GW2, Path of Exile a teljesseg igenye nelkul, amiket kiprobaltam eddig, nagyobb gubi nelkul.

Azert a Square-Enixtol tobbet vartam volna, finoman szolva is...."

Legy szives mutass ra hol emlitem/utalok ra launchra AKARMIVEL kapcsolatban...Sem azt nem irtam (es nem is utaltam ra) hogy ott lettem volna launchnal akarmelyik jateknal, sem az FF14-gyel kapcsolatban nem emlitem/utalok ra. Ezt irtam :"(az meg a csucsok csucsa volt, amikor a szaros launcherhez -es az egesz jatek letoltesehez- emailt es azzal egyutt linket kellett varni...komolyan, hol elnek ezek? 1980-ban?)"
    Meg mindig launcher es nem launch...komolyan, hany evesek vagytok? Olvasassal vannak csak gondok, vagy betuvetessel is?
  • Linaru
    Ha valakit érintettek a szerverlezárások, Sargatanas-on újra lehet karaktert indítani, ha valaki még csatlakozna a népes társasághoz.
  • Jockey
    mara megoldottak a kerdest, zokkenomentesen varakozas nelkul be lehet jutni esti orakban is..
  • Linaru
    Amire reagáltunk nem a launcheres sírás volt, hanem előhoztad, hogy milyen rohadt sok játéknál ott voltál már. Nem csak Te, mi is ott voltunk sok játék elején, és egyik sem volt zökkenőmentes. Csak hogy tiszta legyen a kép, mert először úgy voltam, hogy simán nem foglalkozom vele, de még mindig ez megy.

Egyébként meg felőlem hülyézhetsz meg birkázhatsz minket ahogy akarsz, ha attól hülye vagyok, hogy nem idegesítem fel magam egy online játék indulási problémáin hanem kivírom amíg megoldják akkor büszkén fogom viselni a címet.

A birka fangirl.
  • Jockey
    mondjuk teny, hogy miota dolgozom en is ujra (hetfo), azota en sem tudok beloginolni sargatasra..:p
  • cateran
    Istenem..EN IRTAM launcherrol, mire az azt koveto kommentek pedzegettek, hogy bezzeg a tobbi jatek launcha sem volt jobb...Tenyleg ennyire nehez? Ja, meg mindig world is full..1 szaros queue systemre mar nem tellett a budzsebol?
  • amikkamakka
    Amit be kopiztál még mindig nem látok launchert...launchot igen...

"EgyMindenEsteJátszóFanboy"
  • cateran
    Amugy pont leszarom azt a 20 fontot, amit fizettem erte, nem az zavar, hanem ugy egyaltalan a cegek hozzaallasa a vasarlokhoz es altalaban a termekeikhez. Ebbe pedig beletartozik majd az osszes....