803
aka. Final Fantasy XI HD
  • cateran
    "Azért én D3-at pont nem hoznám fel példaként egy jó launch-ra, egy hétig nem lehetett játszani xD"

"És igen a D3-ról ne is beszéljünk ott mi volt napokig induláskor, de a Neverwinter szintén napokig laggfest volt. GW2 be 2 napig be sem tudtam lépni, és a WoW nál is fullon a szerver 2 óra sorban állás és mikor beléptem dc...stb És mindenhol kellett 1 hét legalább hogy minden a helyére kerüljön és menjen minden flottul...Legyetek türelmesek mert megéri"

Annal is szanalmasabb, mert mint lathato mar elkovettek ezeket a hibakat, de minden ceg beleesik ujra es ujra. Ja, ezeket akkor irtak, amikor a LAUNCHER elinditasarol es a jatek letolteserol irtam..jo a szovegertelmezesetek...
    amugy meg :login fail nr 1
    fail nr 2

"My plan was perfect, if a little stereotypical. I had my chips, I had my Mountain Dew, and by gosh, I planned to spend around 15 hours of Sunday on my rear for a Final Fantasy XIV: A Realm Reborn marathon as soon as the early access period began. Alas, that didn't happen. Instead, I spent the bulk of that time looking at an error message proclaiming that the world was full and to try again later. And so I tried and tried, but for hours the result remained the same – no queue, no nothing. That's a shame, because I know from previous experience in the beta that once you manage to sneak past that error screen, there's a good game waiting that's infinitely better than its botched 2010 predecessor."

"But now, whenever I tried to start the game using either character, I received a message telling me the world was full and to try again later.

No queue, no line to wait in, to clock ticking down. Just a message proclaiming my defeat.

This morning, when I launched the game again, I couldn’t even press the “Start” button. I’m officially locked out…at least for now.

All of which is to say: the launch of FFXIV has been a total disaster even one week later—but not because it’s a bad game. It’s the reboot of a game so terrible it was pulled and remade and the final product, so far as I’ve been able to tell, is highly polished and fun."

De biztos en vagyok a helikopter..meg ok...
  • amikkamakka
    Vicc hogy ezen a launch / launcher témán lovagolsz még mindig, vissza olvastam de nem találtam senki írásában hogy össze keverte volna...Na és ha igen akár véletlenül is lehetett volna. A FF14 ről meg annyit ha elégedetlen vagy és nem tudsz várni pár napot add el, most hogy beszüntették az eladásokat biztos meg kapod a teljes árat amit fizettél érte.
    "...de meg belepni sem lehet .." én minden este játszom talán egyszer maradt ki, de biztos azért engedett fel a szerver mert én mekkora "fanboy" vagyok ;)
  • cateran
    Meg 1 kis extra (most hogy volt 1 kis idom elbaszni pocsolessel es sajna nem tul sok aktualis jatekkal)
    Belogoltam az Odinra es elkezdtem a kezdoket (eleg hangulatos, bar a zene...yikes:D) alt-taboltam, hogy beinditsak vmi hattermuzsikat, bumm game crash..relog...3 perc jatek..game crash (runtime error, pure virtual call)..relog..5 perc jatek...crash...Rakereses a neten hatha van vmi megoldas...hat nincs..relog, azaz probalkozas..world is full....
  • cateran
    Nemhogy karaktert nem lehet csinalni mar oda, de meg belepni sem lehet (azert pl Odinra be lehet, bar karaktert mar oda sem...)
    Tegnap ejjel es ma reggel is probaltam..world is full...`nyad
    Hogy akkor a korabban emlitett launchrol (es nem launcherrol) is beszeljunk: pont annyira szanalmasan szar az egesz, ahogy eddig kb az osszes mmo/online ...GW2, D3 (utobbi extra fail, mert pontosan lehetett tudni a preorderek mennyiseget..), stb.
    A hivatalos indoklas pedig: Nem gondoltuk volna, hogy ennyire sikeres lesz.....Eltekintve attol, hogy a preorderek szamat -ha kicsit is akarjak- szepen be lehetett volna loni (a viszonteladokon keresztul kimenteket is) a nev maga is eleg hypeot general, hogy lehessen tudni, ha 5-nel tobben erdeklodnek...
    Felesleges fanboykodni es megprobalni megindokolni miert nem epic fail ez az egesz, miert nincs igazam (tudom, hogy igazam van...fizettem 1 termekert ami onhibamon kivul, sot az elado hibajabol hasznalhatatlan) es egyeb bullshitekeket. Ertem en, hogy miert tortent, csak azt nem, hogy a birkak esetleg miert tapsikolnak hozza....
  • Linaru
    Amerikában munkaszüneti nap van, mindenki játszani próbált a hosszú hétvégén, plusz az EU-sok ugye mind akkortájt értek haza munkából, suliból. Szerdától valószínűleg elkezd normalizálódni a helyzet.

Esély mindenképpen van karaktergenerálásra Sargatanas-on, egy szervert sem zártak le véglegesen, csupán akkor zárják le a karaktergenerálást átmenetileg, amikor a kezdő zónák nagyon tele vannak és nem bírnának el több embert. Hétvégén és ma volt a legnagyobb forgalom, tehát érthető ha nem megy. Sajnos csak azt tudom mondani, hogy türelmesnek kell lenni. Jelenleg Sargatanas sem rosszabb mint bármelyik másik szerver.

A szerdai szerverkarbantartás után érdemes lesz próbálkozni, bár várhatóan közvetlenül utána megint nagy lesz a forgalom mivel mindenki egyszerre próbál majd belépni. Általánosságban elmondható, hogy hétköznap hajnaltól délig a legegyszerűbb bejutni/karaktert készíteni. Esetleg érdemes meló/suli előtt fél órával hamarabb felkelni és megpróbálni, ha van rá lehetőség és megpróbálni. Emellett a hivatalos oldalon és twitteren is nyomonkövethető, hogy éppen mikor zátják le a szervereket és mikor nyitják meg őket karaktergenerálásra.
  • Győri Devi
    Nem hiszem, hogy egyedül vagy. Jelenlég én sem tudok visszajelentkezni az Odinra. Minden szerver túlterhelt.
  • VvD
    Úgy néz ki egy picit többet kell várni. Ma egész nap próbálgattam karaktert generálni a Sargatanas szerveren, de 1x sem sikerült. Csak én vagy ezzel így?
  • empie
    Sajnos a legnagyobb a gond nem a karaktergenerálásnál van,hanem az utána való belépéskor. Azaz például tegnap, 7 órányi próbálkozást követően 1x engedett be. De az is csak azért,mert úgy volt,hogy szerver leállás lesz,és léptek ki az emberek.

Mára kaptunk egy ígéretet,hogy több "vasat" tesznek a futó szerverek alá,és ezzel reméljük a probléma megoldódik,amit sajnos erősen kétlek..

Jó lenne a játék,ha lehetne játszani vele..
  • Jockey
    van esély, csak az első kari generálása nehéz..
    javaslom a reggeltől dél 3ig terjedő időszakot, akkor ált be enged a szerverre és kari tis tudsz csinálni. ha már csináltál utána nincs gond a belépéssel..
  • VvD
    Sziasztok! Van esély rá, hogyy a Sargatanas szerveren is lesz még hely? Szeretnék magyarokkal játszani, de ha nem lesz hely, akkor máshova megyek...
  • Rannah
    Csak reaktiválni kellett a service-t az account management oldalon, és már nem kért kódot
  • empie
    Sikerült.Én bénáztam!
  • empie
    Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni.

Újraraktam a windwost,és nem tudom felrakni a FFIV.et,mert kér egy 20 karakterből álló kódot. És az én birtokomban csak egy early acces kód van,ami viszont ide nem jó. Annak ellenére,hogy a teljes játékot vettem meg. De ha jók az emlékeim, akkor mintha kaptam volna tőlük egy ilyen kódot miután az early acces kulcsot beregeltem. Viszont sehol nem találom,és a kérdésem,hogy ilyenkor még is mit lehet tenni?

Segítségeteket előre is köszönöm.

• amikkamakka
    Akkor írd le légyszíves hogy oldottad meg mert nekem is van egy 1.0ás amit havernak szeretnék eljuttatni, és cancelezném az accountomból...és érdekelne ha ilyen probléma lesz mi a megoldás :) Köszi
  • Rannah
    Közben küzdöttem vele, és tényleg én voltam a béna :)
  • Rannah
    Sziasztok!
    Valakinek volt esetleg hasonló problémája, vagy csak én vagyok ennyire béna?
    A következő a gondom: 1.0 játékom van, az account management szerint ketyeg a welcome back 14 napja.
    A 2.0 klienst leszedtem, elindítom a launchert és belépek a felhasználónév/jelszó kombóval. Ekkor kér egy regisztrációs kódot: erre a régi dvd-hez valót tudom megadni.
    Erre közli, hogy már regisztrálva van ez a kód, és se előre, se hátra. Vagyis még a játékot sem tudom letölteni.
    Sajnos nem találtam a baj okát, sem megoldást. Valaki tud esetleg erről valamit?
    Előre is köszönöm :)
  • amikkamakka
    Kellemes meglepetés lett a játék, csak ajánlani tudom mindenkinek. Remélem azt majd az end gameben is elmondhatom majd még nagyon az elején járok kicsit korai még ezzel foglalkozni. Beszippantott évek óta nem élveztem ennyire egy mmorpg-t jó a társaság a játékosok figyelmesek, segítőkészek mindenben.
    Szóval Sargatanas-szerveren és a honlapunkon www.ffxiv.hu-n megtaláltok minket.
  • TomStorm
    Itt van ám banner nektek.Intézkedjetek:)
  • Linaru
    Sajnos nekünk is teljesen új a játék, a harcrendszert teljesen nulláról építették újra, hiába nekem is 50 az összes job-om, újra kell tanulnom az egészet, azt sem tudom melyik gomb mi, meg melyik ability mit csinál :D Legacy játékosoktól ilyen téren csak kevéssel több várható el mint egy teljesen új játékostól :)

A kérdezzen ott dolgot meg a szerver válastrásra értettem, részletesen le van írva miért NA és miért Legacy és a többi :) De szerintem az nem ide tartozik :)
  • Győri Devi
    Hát ezek a legacy játékosok full AF armorban meg minden elég érdekesek. Mintha csecsemőket ültettek volna a gép elé vagy nem tudom... Tank aggrot nemtud tartani, DPS nincs focus se DMG, AOEt nem dodge-lnak. Csak néznek ki a fejükből. Volt hogy ACN petnek kellett végigtankolni a dungeont mert a fullos warrior nem volt képes rá. :D

Amúgy meg nyugodtan lehet kérdezni itt amíg a játékkal kapcsolatos a dolog. Persze ha lehetséges magunk is keressünk rá mert lehet, sőt esélyesebb, hogy gyorsabban meglesz a válasz, mint hogy valaki válaszolna a fórumon. :)
  • Linaru
    Van egy GYIK topicunk, olvasd el légyszíves, aztán kérdezz ott, ne itt offoljuk ezzel a témát.
  • mzoleeeex
    Ok köszi
    Sajnos most karaktert nem tudok csinálni oda de majd még próbálkozom
  • Jockey
    az sem ok, hogy nem tudok karakert csinalni ott, ahol szeretnek, de az plane nem ok, hogy jelenleg Nincs server NA/EU-ba ahol engedne karaktert csinalni..hihetetlen..
  • Jockey
    es amugy a legacy server mit jelent?:)
  • Jockey
    miert amcsi szerver? nem ertem..
    age of wushu-be eleg volt szopni idozona miatt..
  • Linaru
    Sargatanason vagyunk vagy 35-en jelenleg, mint ahogy azt írtam is lentebb. www.ffxiv.hu -n vagyunk elérhetőek.
  • mzoleeeex
    Sziasztok
    Olyan kérdésem lenne hogy melyik szerveren játszanak magyarok hova lenne érdemes mennem.Ma kaptam meg a játékot.
  • Fpocok
    Na milyen a játék? Kint van már?
  • cateran
    Istenem../facepalm and silent cry...Nezzetek mar utana mi a kulonbseg LAUNCH es LAUNCHER kozott...
  • amikkamakka
    Csatlakoznék az előttem szólóhoz, Sargatanas-on játszom igaz csak délutántól. Az első belépésem simán ment és semmilyen probléma nem volt egész éjjel 1-ig. Hozzátenném előtte 1,5 napig nem tudtam játszani de tegnap zökkenő mentes volt. És igen a D3-ról ne is beszéljünk ott mi volt napokig induláskor, de a Neverwinter szintén napokig laggfest volt. GW2 be 2 napig be sem tudtam lépni, és a WoW nál is fullon a szerver 2 óra sorban állás és mikor beléptem dc...stb És mindenhol kellett 1 hét legalább hogy minden a helyére kerüljön és menjen minden flottul...Legyetek türelmesek mert megéri..... Szóval Sargatanas-on és a honlapunkon www.ffxiv.hu-n megtaláltok minket.
  • Linaru
    Azért én D3-at pont nem hoznám fel példaként egy jó launch-ra, egy hétig nem lehetett játszani xD

Nem tudom melyik szervereken vagytok, mi a reggeli maintenance után Sargatanas-on semmi problámát nem észleltünk. Mindenki be tudott logolni, még login queue-t sem láttunk. Minden tökéletesen ment, nem volt lag.

Ettől függetlenül az a letöltési sebesség átmeneti szerverprobléma lehetett, olyannal nem beszéltem aki a nap folyamán patchelt, de a korábbi patchek mind villámgyorsak voltak.

A 3035-ös bugról tudnak, arra kérték azokat akik összetalálkoztak ezzel, hogy indítsák újra a klienst. Esetleg próbáld meg.

Továbbra is várunk mindenkit szeretettel, jelenleg 35 magyarral a Free Company-nkba, Sargatanas-on. www.ffxiv.hu-n megtaláltok minket.
  • Győri Devi
    Hát a regisztrálás meg kód aktiválást kicsit túlbonyolították. Másik meg, hogy elég sokszor lehatlak a szerverek induláskor, mind mikor megnyitották a kód aktiválást meg EA kezdetkor, és most erre behoztak valami korlátozást mert különben nem bírja a szerver. Igen és teszem hozzá, hogy ez csak NA/EU. Japánban minden zökkenőmentesen ment, csak mi szívunk vele.

Viszont a játékmenetre eddig nincs különösebb panaszom így lassan lvl40-hez közelítve.
  • cateran
    Ez eddig maga a tomeny szanalom, pedig a jatekot meg nem is lattam...Gondoltam megveszem es kiprobalom 1 "miert ne?" felkialtassal..regisztralas, aktivalas, anyamkinja, ossze-vissza dobalgat a weboldalakon (az meg a csucsok csucsa volt, amikor a szaros launcherhez -es az egesz jatek letoltesehez- emailt es azzal egyutt linket kellett varni...komolyan, hol elnek ezek? 1980-ban?)
    Akarhogy is, 30 percen belul megjott az email a linkkel es a koddal...leszedem a launchert..es nem jo a felhasznalonev/jelszo....mindenhova be tudok lepni, csak ide nem..password reset 2x (biztos, ami zicher) mire nagy kegyesen beenged es elkezdi leszedni a jatekot...200 kb/sec sebesseggel....azt hittem elsore, hogy behalt a netem...Az isten szerelmere, hogy lehet ennyire hihetetlenul szarul megcsinalni 2013-ban 1 launchert meg ugy altalaban 1 szaros regisztralas/aktivalasi/letoltesi rendszert? Nem az 1. mmo-m vagy akar online jatekom, de a 2. legszarabb eddig (a Tera Rising viszi a palmat per pill...) WoW, D&D, EVE, D3, Neverwinter, GW2, Path of Exile a teljesseg igenye nelkul, amiket kiprobaltam eddig, nagyobb gubi nelkul.

Azert a Square-Enixtol tobbet vartam volna, finoman szolva is....
  • Jockey
    sot, sehol nem enged karit csinalni, azt mondja 3035os koddal nem tudok tobb karaktet csinalni, de forumra addig nem tudok irni, amig nincs karakterem, ez egy vicc komolyan..
  • Jockey
    basszak meg ott ahol van, nem enged eu szerverre karaktert csinalni..
  • Egoraptor
    Peccselt most egy 1035 MB-ot, gondoltam beírom ide.
  • Győri Devi
    Szokás szerint magyar idő szerint délelőtt 11kor.
  • empikupi
    Kezdés szombaton lesz? Ha igen hány óra körül?
  • Uga
    Én is maradok Odinon.
  • Győri Devi
    Hát igen mindenképpen maradok Odinon. Van normális társaság/guild, meg persze felhúztam 6 szakmát 20asra is. Szóval nem igazán lenne olyan dolog ami másik szerverre húzna.

Akik Odinon lesznek aláírásomban van karakter név, nyugodtan rám írhat bárki ha akar. :)