Final Fantasy XIV - Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
BecX http://ffxiv.hu - Fekete Sereg @Sargatanas - Becx Dagreat ... Member of LND Strike Force
Ha megfigyeled, egészen 15.-ig gyakorlatilag nem volt lag. Kezdetben azért mert csak annyi embert engedtek fel a szerverekre amennyit biztosan elbír, féltek hogy összeomlik a rendszer - ugye emiatt volt az hogy kb lehetetlen volt belogolni -, aztán a szerverbõvítések után meg azért nem volt lag mert szétoszlott a tömeg annyira hogy a megemelt kapacitású - és több - szerver pont elbírta a játékoslétszámot.
Aztán 15.-én újra megnyitották a digitális eladásokat, és suttyomban emeltek a világonkénti maximum létszámon annyit hogy csúcsidõben is kb mindenki be tudjon jutni. Na azóta - és ezért - van lag, nem azért mert 120 ms a MINIMUM STANDARD válaszidõ (amirõl egyébként mindenki megfeledkezik, hogy a 2.5 MP-es cooldownnal rendelkezõ skilleket kb 0.3 MP-el korábban el lehet indítani mintsem hogy a cooldown lejárna, ezzel gyakorlatilag NULLÁZVA akár egy 2-3 tizedmásodperces pinget is!).
"Ezen nem kell mit dolgozni 34ms majdnem 4x gyorsabb mind a 130ms."
Nem. 34ms majdnem negyed annyi késés mint a 130ms.
"Ezt úgy kell elképzelni hogy én pl 4x ütlek meg mi te 1x."
Hát éppenséggel lehet úgy elképzelni, csak éppenséggel nem nagyon érdemes. A valóságban kb van valamivel kevesebb mint egy tizedmásodperc különbség a kettõ között.
Valóban négyszer ütnél míg a másik csak egyszer - feltéve hogy 34 ezredmásodpercenként lehet egyet ütni.
Nekem legalábbis ezt mutatják a számok...
En eu-n kezdtem, de inkabb atmentem a Sereg-be, az a szerver stabilabb populaciot jelent a jovore, es mint pvp-s te tudod jol gondolom hosszutavon mit jelenthet, kontra eu-s low pop szerverrel..
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
Hogy milyen válaszidõt ad a szerveretek pingetésre ... 😊 Meg hogy úgy egyáltalán mi a Lich szerver IP-je 😊
BecX http://ffxiv.hu - Fekete Sereg @Sargatanas - Becx Dagreat ... Member of LND Strike Force
Pokollány pedig nincs itt regelve tudtommal,én tartóm vele a kapcsolatot mivel elég kevés a magyar játékos Lich eu szerveren. Hívtam már ls-be de õ azt mondta hogy nem fog jönni,köszönhetõ neked,meg még valakinek már nem emlékszem a nevére.Gondolom semmilyen magyar ls-be nem megy már.Ez már nem az én dolgom ki hová megy én tuti jól fogok szórakozni és próbálok egy erõs magyar csapatott összehozni, ennyi.
LNDBecX
Szerver ping, latency, miegymás...: Olvastam a vitát arról, hogy NA, vagy EU szerver, 34 ms vagy 130 ms ping. Már dolgozunk egy összefoglalón azzal kapcsolatban, hogy is mûködik ez és mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Válasz:
Ezen nem kell mit dolgozni 34ms majdnem 4x gyorsabb mind a 130ms. Ezt úgy kell elképzelni hogy én pl 4x ütlek meg mi te 1x. Ezt a számok is mutatják.Lehet hogy mmorpg játékban ez még nem olyan vészes ,de pl fps-be már elég gázos.3x fognak meglõni mire te felemeled a fegyvered.
Korábban meg lettem szólítva (legalábbis másik fórumról be lett másolva hozzászólásom), így azt gondolom, hogy valamiféle reagálásomra szükség lesz.
Mindenek elõtt Pokollánynak (bármilyen névvel is legyen itt a fórumon) szeretném megköszönni az ffxiv.hu fórumon és a játékban tett építõ jellegû (vagy annak szánt) hozzászólásait, javaslatait mind a játékkal kapcsolatban, mind a hardver problémáimmal kapcsolatban.
Másodsorban szeretnék gratulálni Natsuno -nak és a Strike Witches -nek. Kívánok nektek nagyon jó játékot, sok-sok kellemes percet/órát.
Szerény személyem volna az, aki többekkel együtt próbálja összetartani a magyar Final Fantasy 14 játékosokat. Korábban rengeteget játszottam az XI-vel. Akkoriban (de ezt egyébként már leírtam máshol) az MMORPG-k még eléggé gyerekcipõben jártak, itthon pedig a WoW volt a nagyobb tömegek számára egyetlen ismert alternatíva, így maroknyian játszottunk csak a 11-el, és szét is voltunk szóródva. Nos... én a cimboráimmal (nem, nem olyanokkal akiknek az ember arctalanul anyázik TS-en, vagy besértõdés után partyban sem hajlandó lépni a másikkal, hanem igazi cimborákkal, akikkel együtt bulizok máig) megtapasztaltuk, hogy bár egymás ismerete nagyon sokat dob a közös játékon (értsd: jóval kisebb létszámban csináltuk meg azokat a küldetéseket/instákat amikre azok ki lettek találva, valamint eléggé családias volt a hangulat), vannak olyan tartalmak, amiket nagyobb csapatok nélkül egyszerûen nem lehet elérni/megcsinálni/leküzdeni.
Biztos vagyok benne, hogy az FF14 sem lesz sosem olyan népszerû a magyar játékosok körében, mint a WoW valaha (persze ne legyen igazam, de ez a jövõ zenéje). Ezért is szerettem volna, ha az új játékban még ha nem is annyira nagyszámú a magyar játékosbázis, de lehetõleg egy helyen tömörüljön. Ennek érdekében kezdtük el Logennel csinálni az ffxiv.hu oldalt, ahová szerencsénkre nagyon sok lelkes rajongó csatlakozott és segédkeznek mindenféle infóval hozzájárulni minden magyar játékos kezdeti lépéseihez. Ezúton is köszönöm mindenki munkáját.
Nem titkolt célunk az lenne, hogy az endgame tartalmat tisztán magyarokból álló free companyval/linkshellel végigtudjuk küzdeni még a legnagyobb instákat is. Úgy gondolom, hogy ehhez igen jó úton haladunk. Várunk is mindenkit szeretettel a Sargatans szerveren a Fekete Sereg nevû free companyban és egyben linkshellben. Tudtommal egyébként jelenleg mi vagyunk a legnagyobb magyar guild és tagjaink szépen cseperednek és haladnak az endgame tartalom felé.
A fentiekben vázoltak okán is igyekszünk azon lenni, hogy egyben tartsuk a közösséget. Az ffxiv.hu fórumon írtam is egy amolyan szabályféleséget amit az oldal tulajdonosaként érthetõ módon be is tartatok. Az egyik ilyen, hogy széthúzásra, bomlasztásra nem vagyok kíváncsi az oldalon! Ezért sem támogatom más szervereken lévõ és egyáltalán más guildok REKLÁMOZÁSÁT és a Fekete Sereg sorainak bomlasztását más szerverekre/guildekbe való áthívással. Azt hiszem ezt világosan leírtam az oldalunkon. Igenis nem tetszett, hogy Pokollány beillesztette az sg.hu fórumról Natsuno hozzászólását.
Hangsúlyozom: semmi problémám a más szervereket választó, más linkshellekben játszókkal. Sõt! Várjuk õket is az ffxiv.hu fórumon, hogy kivegyék a részüket a közösség építésbõl, hogy tapasztalatot cseréljenek egymás között (szerintem az az oldal alkalmasabb erre, mint jelen topic). Várjuk tehát az oldalra más szervereken lévõk regisztrálását és fórumozását a fórum szabályainak figyelembevétele mellett. Az természetes, hogy fórumaláírásba beírod a karakternevedet, hogy melyik szerveren játszol, milyen FC-nek, LS-nek vagy a tagja. Azt viszont nem engedélyezem, hogy valaki azt mondja: 'márpedig az XY japán szerverre gyertek át, mert ott még a kerítés is kolbászból van...'
Remélem érthetõ és korrekt magyarázatot adtam a korábban (megkérdezésem nélkül) idemásolt fórumhozzászólásommal kapcsolatban.
Pár szót én is hozzászólnék az épp aktív témához is:
A legtöbb mmorpg-ben van logoutkor egy visszaszámlálás, amennyiben NEM biztonságos zónában lépsz ki (városon/campen kívül). Ez egyrészt véd, hogy ne az legyen, hogy kilépsz, megtámad egy critter, majd következõ alkalommal amikor belépsz, az fogadjon, hogy a karaktered wipeolt. Továbbá azért, hogy amennyiben küzdelem közben vagy, ne lépj ki. Harcold végig ha már elkezdted.
Szerver ping, latency, miegymás...: Olvastam a vitát arról, hogy NA, vagy EU szerver, 34 ms vagy 130 ms ping. Már dolgozunk egy összefoglalón azzal kapcsolatban, hogy is mûködik ez és mi az igazság ezzel kapcsolatban.
Végezetül annyit, hogy nincs szükség sem személyeskedésre, sem trollkodásra. Kicsit nõjön fel mindenki, nincs szükség semmiféle feszültségre.
Ettõl függetlenül a próba kedvéért MOST ebben a pillanatban megpingeltem néhányszor Sargatanas ill. a Lich szervert innen az irodai géprõl, Sargatanasra 122-123, Lichre 128-129 ms-t ír. Akkor egyébként mirõl beszéljek?
Apropó, az ugye megvan hogy az insták nem a world szervereken, hanem külön szervereken mennek, ergo annak sem igen volna jelentõsége ha az ember world szerverén lényegesen kisebb volna a ping?
PVPre gondolom ugyanez igaz lesz...
Ettõl függetlenül persze, hátrány és szívás ha fél másodperces lagod van, csakhogy a fél másodperces lagod nem attól lesz hogy alapban 40 vagy 120 ms a pinged, hanem attól hogy megemelték a szerverek terhelési limitjét annyira hogy általában mindenki be tudjon logolni.
Mondom ezt úgy, hogy Sargatanason kívül több szerveren is kipróbáltam - nem pingelni, hanem játszani - Shiva, Odin, Carbuncle meg még egy másik japán szerver amire nem emlékszem, és még a japcsi szervereken is játszható volt amikor nem volt tömegnyomor, annak ellenére hogy ott aztán már ténylegesen borzalmas az alap elérési idõ is.
Egyébként meg ha úgy nézzük, a jobb vagy rosszabb pingtõl függetlenül is mindig hátrányban lesznek az EU játékosok, mert még ha feltételezzük hogy az EU szerverek valamilyen technikai ok miatt jobb elérési idõt biztosítanak EU felé mint a többi, egy helyi júzernek akkor is jobb pingje lesz.
1, Logoutnál nincsen 20 MP várakozási idõ a városokban és (ha minden igaz) a sanctuarykban sem. Minden más helyen van. Mindig, és ez szerverfüggetlen, ugyanis játéktechnikai kérdés.
2, Logoutnál SOHA nem fog a rendszer queue-be tenni, nem tudom honnan szedted ezt... Bár végülis, technikailag elképzelhetõ a dolog, feltéve hogy egy adott pillanatban több ezer emberke akar kilépni. 😄
Ilyen pillanat kb kizárólag közvetlen maintenancek elõtt van, ugyanakkor mivel a login szerver a szûk keresztmetszet, a jobb pingnek vajmi kevés szerepe van a dologban.
Lich szerverrõl : addig egyik szerverrel sincsen probléma (igen még az alapból borzasztó pinggel rendelkezõ japán szerverekkel sem), amíg el nem éri az online létszám a kritikus tömeget. Új szerver lévén nyilvánvalóan kell egy kis idõ amíg eléri a full létszámot - és hacsak nem dobnak be hamar még jó pár szervert, el fogja, mert úgy szabályozzák a lehetséges karaktergenerálás lehetõségét hogy a ritkábban lakott szerverekre menjenek az emberek.
3, Videók közötti töltés erõsen gépfüggõ, de tény hogy a kapcsolatnak is van köze hozzá.
Apropó, Natsuno, azzal ugye tisztában vagy hogy egy hetes karakterként olyan ember(ek)rel vitatkozol alap játéktechnikai dolgokról, aki legacy userként a béta elsõ fázisa óta gyûjti a tapasztalatokat a játékról és folyamatosan nyomon követi a játékról szóló hivatalos híreket, mellékesen meg SENKI nem tesz nála többet a kezdõ játékosokért? Ennyit az elõítéletekrõl...
Hozzászólás Re: A szerverekrõl
Tencala írta:
Linaru írta:
Bocs de én nem fogom azért törölni a 3 éves karakteremet, vagy nulláról elkezdeni, mert az embereknek nincs jobb dolguk mint pingeken hisztizni csak mert nem tudnak belogolni. Részemrõl akinek nem tetszik elmehet. Ha a többi 1.0-ás játékos szeretné nulláról kezdeni akkor nekik egészségükre.
Szeptember közepén érkezik a karaktertranszfer a bejelentés szerint. Az emberek meg jogosan hisztiznek, mert nem tudnak beloggolni. nincs beloggolás=nincs játék
Transzfer van, de Legacy karaktert NEM lehet új szerverre vinni. Innentõl kezdve lehet Odinra menni a többi magyarhoz (akik szartak rá hogy vannak magyarok máshol, teszem hozzá), de az én 3 éves karakterem a büdös életben nem fog oda kerülni, vagy Anu full 50-es karaktere, vagy bárkié aki nem egy hete kezdett játszani.
Innen ered az elõítélet.
Nem szeretem az olyan embereket akik mások háta mögött fikáznak más magyarokat csak azért hogy neki jobb legyen.
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
Lentebb írtam hogy elég jó értékelést adott kb medium-high beállítással, remélem menni fog a játékban is, ha városban szaggat az nem zavar, az kb minden MMO velejárója volt eddig 😄
most szeretnék regisztrálni a játékhoz. De olyan nagyon jó hogy egy "@" jelet nem tudok rakni az e-mail megadás megerõsítéséhez
ti ezt hogy oldottátok meg?
Olvastam hogy máshol is volt ez probléma csak a megoldás nincs mellette
Köszönöm
Van pár leírás, de nyugodtan kérdezhetsz is. Amire tudunk, úgyis válaszolni fogunk.
De volt már pár játék ahol a benchmark köszönõviszonyba se volt az éles játékkal.
Viszont akkor szerintem hónapvégén vagy elején(még nem tudom hogy utalnak) megveszem a játékot, ahogy láttam megint van olcsón(6600 magyar píz,igaz akkor nincs doboz de ez van).
Pár ilyen alap guide/leírás jöhetne, vagy bármi amit hasznosnak véltek, köszi.
(mennyire vehetõ komolyan)
http://i961.photobucket.com/albums/ae97/talos86/ffxiv_24092013_180232_zps926b3a9c.png

Visszatérõ Vendég
Visszatérõ Vendég
Most olvastam sg.hu oldalt --->idézem ˆ Natsuno
ma 09:06 | válasz | #457
Lich szerveren indítottam egy karit ,ha minden jól megy meg is fogom alakítani a magyar klánt.Remélem hogy itt is felfog virágozni a magyar tábor.Folytatás késõbb 😊 Karim neve Erica Hartmann,klán neve valószinû hogy Strike Witches v. égi madarak lesz...v. eldöntjük együtt.<--------és látom hogy valaki komolyan gondolja ott az életet..... (remélem)
Sajna ez nektek rossz hír de lehet hogy valakinek jó, nekem nagyon is jó. Mivel én erre a pillanatra vártam.Egyelõre felfüggesztem a karimat itt a seregben és átmegyek Lich EU szeróra.További jó játékot mindenkinek.Néha néha majd benézek.
Ma, 13:29 Profil
BecX
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Pokollány írta:
Lich szerveren indítottam egy karit ,ha minden jól megy meg is fogom alakítani a magyar klánt.Remélem hogy itt is felfog virágozni a magyar tábor.Folytatás késõbb 😊 Karim neve Erica Hartmann,klán neve valószinû hogy Strike Witches v. égi madarak lesz...v. eldöntjük együtt.<--------és látom hogy valaki komolyan gondolja ott az életet..... (remélem)
Sajna ez nektek rossz hír de lehet hogy valakinek jó, nekem nagyon is jó. Mivel én erre a pillanatra vártam.Egyelõre felfüggesztem a karimat itt a seregben és átmegyek Lich EU szeróra.További jó játékot mindenkinek.Néha néha majd benézek.
Csendben is elsunnyoghattál volna...
Idézet:
Amit nem szeretnénk: közösségbomlasztást...
További jó játékot, érezd jól magad.
Ma, 14:40 Profil
Pokollány
Visszatérõ Vendég
Visszatérõ Vendég
BecX írta:
Pokollány írta:
Idézet:
További jó játékot, érezd jól magad.
Idézet:
ezek után a karimat is kiveszem a klánból sztm inkább te sunnyogjál vissza ff 11ezni.
Ma, 15:12 Profil
Sekai
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Pokollány írta:
Lehet én vagyok a nyomi. De az is lehet, hogy nem.
Próbáltam értelmet találni a szösszenetedben, nem sikerült.
De nem értem, hogy ez nekünk miért lenne rossz.
A további játékhoz sok sikert!
Ma, 15:15 Profil
Logen
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Összefoglalom, nálunk kezdett játszani (50+ ls taggal), majd átment egy másik serverre, hátha vannak ott magyarok vagy a -10ms pingért?
Sok sikert!
Ma, 15:19 Profil Honlap
Én mind kívülálló ezt bemásolom ide és majd mindenki eldönti hogy kinek van igaza.Egymás fikázásának nincs értelme.
Illetve mint írtam a gépigény ami még talán egy kicsit zavar. Egy trial azért jó lett volna, ne vásárlás után derüljön ki hogy hoppá, kevés a gép 😄
Persze ha valaki mondana valamit a benchmarkról az megnyugtatna.
Eddig nagyon tetszett a játék, és erõsen afelé hajlottam hogy hó végén beruháznék a játékra, kell vmi újdonság. Viszont minél több tesztet olvasok annál jobban elbizonytalanodom.
Mennyire éri meg a játék?
Legnagyobb negatívumként azt hozták fel hogy kevés a tartalom és alig van innováció - ami nem izgat, egy új világ/környezet nekem bõven elég most, játszanék én régi játékokkal is (WoW,L2, stb) de unom, ezért kéne vmi friss.
Illetve az lenne még a kérdésem hogy a benchmark mennyire reális? Trial hiányában megnéztem azt és a régi gépem ellenére egy viszonylag erõs beállítással is szépen hasított, minimum 50 fps meg a végén extreme good értékelés.
Elõre is köszönöm a válaszokat
Miért NA szerveren játszotok?
FFXIV-ben nincsenek külön NA és EU szerverek. Két régió van: Japán és NA/EU. Az elõbbi szerverei értelem szerûen Japánban vannak, míg az NA/EU szerverek Montrealban. Mivel a német és francia is támogatott nyelvek, és mivel EU játékosból kevesebb van mint a többi régióból, így SE az EU jelzéssel segíteni akarta, hogy az európai játékosok közös szerverre tömörülhessenek. Ezek nem az EU játékosoknak készült szerverek, csupán egy ajánlást kaptak. A támogatott nyelvekbõl adódóan ez azt is jelenti, hogy ezeken a szervereken tömörülnek a német, francia, spanyol nyelvû játékosok, míg a többi szerveren jóval ritkábban fogsz nem angol nyelvû shoutokat látni. Sargatanason egészséges mennyiségû európai játékos van. Emellett mivel a Duty Finder cross-server rakja össze az embereket, így sosem lesz abból probléma, hogy pontosan hány eu játékos van az adott szerveren.
Azért Sargatanas, mert sokan már 1.0-ban is játszottak, és ezen a szerveren volt karakterük.
In game gyakorlatilag bárkitõl kérhetsz meghívást.
Ugye tudod, hogy nincs különbség az EU és a NA szerverek között? Mind a kettõnél Kanadában van a szerver. Ha hosszabb távon is magyarokkal játszanál, akkor Sargatanas.
PSN: lacibacsi77
Most kezdeném az ff14arr-t és magyar klánt keresek eu szerón,ha egyáltalán van.
Mindenképp eu-n szeretnék játszani,érdekelne hol van legtöbb magyar tag...válaszokat elõre is köszönöm.Ha nincs akkor közös erõvel csinálhatnánk egyet 😊