Final Fantasy XIV - Online
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pokollány konkrétan éppen annyi segítséget kapott mint bárki más, az egyetlen különbség annyi hogy más örül neki ha más magyarokkal együtt tolhatja, és nem hisztizik meg drámázik hogy õ nem másokkal hanem egyedül akar játszani, és mekkora baromság az hogy egy MMO-ban a játék "rákényszeríti" arra hogy másokkal együtt játsszon.
A szart itt konkrétan te kevered, amikor egyrészt folyamatosan hülyeségeket állítasz amiket általában többen is tételesen egyesével megcáfolnak (volt egyáltalán olyan kijelentésed amit utólag nem cáfolt meg senki? nyugodtan másold be újra...) - ilyenkor megsértõdsz és kijelented hogy részedrõl lezártad a beszélgetést - másrészt meg a válaszokra soha semmilyen konkrétumot nem mondasz, ellenben postokat idézgetsz kiragadva a szövegkörnyezetbõl azok háttere nélkül - a legviccesebb talán a legelsõ volt amikor még hozzátetted hogy "Én mind kívülálló ezt bemásolom ide", pedig korábban még nick sem volt említve (bár kétségtelen tény hogy hiba volt egyáltalán megemlíteni is).
Egyébként az is vicces hogy állandóan Pokollányra hivatkozol, minden bizonnyal õ is hálás neked amiért állandóan felmerül a neve, holott hisztizett, lelépett, bye - már rég a kutya nem foglalkozna vele ha nem hoznád fel állandóan mint hivatkozási alapot.
Szerintem saját magad minõsíted a postjaiddal.
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
Sajnos nem láttad talos86 pmjét hogy miket talált ki Pokollányról,hogy így segítetek neki meg úgy meg blabla szöveg.Ehhez tartózik az elcsábítás amirõl te nem tudsz,gondolom így próbálkozott.Persze én sem hiszek el mindent,és utánanéztem fórumon (ffXIV.hu)és igaza volt. http://tinyurl.com/pokolany ez a link meg szerintem titeket minõsít,hogy Pokollánynak idáig kellet süllyedni ahoz hogy a kérését teljesítsétek. Ehhez csak tényleg gratulálni tudok."Mi haszna lenne belõle?" Ez szerintem egyértelmû.
"Akkor miért baj, hogy a FC-ben* szépen gyülekeznek az egymással játszani akaró emberkék?"Azt hiszem ezt már leírtam!"Engem nem érdekkel hányan vannak a seregben,és kiket csábítanak oda ,ha ilyen emberek vannak ott mind talos86. Akkor én inkább nem megyek a szerver közelébe se, mivel utálom az ilyen embereket. Tudtommal pedig nem egy ilyen személy van ott."
"Azt mondod, tudtoddal több 'ilyen' ember van azon a szerveren. Honnan tudod, csak nem annak az embernek a véleményére alapozod, akirõl már többször is kiderül nem valótlanságot állít?"Igen jobban hiszek annak az embernek mind nektek, mivel http://ffxiv.hu/ nem hazudik.Ti meg csak a szart keveritek,ráadásul más ember háta mögött és már engem is leminõsítettetek.Azt hiszem én lezártam ezt a beszélgetést.
やられたらやり返す。倍返しだ!
Lvl50-en whm-nek 4xx a mind pontszáma normálisan felöltözve. Ebbõl valahol 150-200 körül jön a ruhára és olyan 230-250 körül alapból. Ez függ a felszereléstõl és attól, hogyan osztotta ki az illetõ a stat pontjait. Az, hogy mennyi hp-t tud gyógyítani egy cure a mnd-tól függ, ugyanakkor a szám maga random, egy minimum és egy maximum érték között mozog. Nemrég épp leteszteltem, hogy 30 mnd kb mekkora különbséget jelent, és ez olyan 50 hp volt. (Itt megjegyzem, hogy ez fejszámolással és kb 5-6 cure átlagolásával jött ki, tehát nem beszélhetünk hajszálpontos értékekrõl) Ha ezt veszem alapul akkor 1 mnd különbség jóindulattal 2 hp különbségnek felel meg egy cure1 varázslatnál (kb 800 hp-t gyógyító cure-nál).
Ha jól tudom a fajok közti különbség olyan 1-4 pont körül mozog, tehát ez 4 pont különbségnél kitesz kemény 8 hp-t, amit a random végösszeg miatt szinte képtelenség észrevenni. Én úgy gondolom az alapstatok inkább csak arra szolgálnak, hogy kicsit megfûszerezzék a fajokat, illetve kicsit alátámasszák a háttértörténetet. Játékon belül igen kétséges, hogy bárki észrevenne lényeges különbséget. Körülbelül hasonló lenne az analógia DPS jobokkal csak gyógyított hp helyett sebzésrõl beszélnénk.
Persze ha valaki már elõre tudja hogy X jobot akarja maxolni akkor hajrá, de azt hiszem az átlag játékos számára, aki valószínûleg több jobbal fog játszani a kinézet/háttérsztori jóval többet fog nyomni a latba.
http://tinyurl.com/pokolany
Kérdésem Natsuónak, hogy milyen kitalált dolgokkal próbál itt bárki is más játékosokat elcsábítani? Mi haszna lenne belõle? Fõleg mikor magad mondod, hogy "Lich eu szerveren 5 magyar játékos van,4 ls-ben ,1 szabadlábon. 😄" Akkor miért baj, hogy a FC-ben* szépen gyülekeznek az egymással játszani akaró emberkék?
Kerestem a Ti linkshelletek, de nem találtam.
* http://eu.finalfantasyxiv.com/lodestone/freecompany/9237305048201953833/
Azt mondod, tudtoddal több 'ilyen' ember van azon a szerveren. Honnan tudod, csak nem annak az embernek a véleményére alapozod, akirõl már többször is kiderül nem valótlanságot állít?
Sajnos az az érzésem, hogy magatokat járatjátok le, és akiket megnyerni akartok, nem épp erre az magatartásra vágynak, ha meg igen, akkor jó helyen lesznek nálatok x fõ, n+1 linkshellben és 2y freelancer.
Tetszik a játék, bár még csak lvl7 vagyok, most értem haza éjszakás mûszakból, asszem alvás helyett játszok 😄
やられたらやり返す。倍返しだ!
Inkább én azt mondanám hogy kizárólag akit én nem tûrök meg az talos86,mivel elég nagy szar keverõ a srác.Olyan dolgokat állít ami nem is igaz,csak azért hogy többen legyenek a seregben.Engem nem érdekkel hányan vannak a seregben,és kiket csábítanak oda ,ha ilyen emberek vannak ott mind talos86. Akkor én inkább nem megyek a szerver közelébe se, mivel utálom az ilyen embereket. Tudtommal pedig nem egy ilyen személy van ott.
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
Már hogy ne lenne különbség,milyen játékkal játszol?!
Starting attributes szerinted mi?<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>és régi játékos....<#falbav>#falbav><#violent>#violent><#mf2>#mf2>
Sargatanas szerveren vagyok, egyelõre még lvl1-en, hamarosan nekiállok csak ma már dolgoznom kell.
BecX http://ffxiv.hu - Fekete Sereg @Sargatanas - Becx Dagreat ... Member of LND Strike Force
Van európai szerver is, de nincs különbség semmilyen szinten sem NA és EU szerverek között. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy ezt már kiveséztük kellõen.
Tudtommal az Odin szerveren van pár magyar, a Lich szerveren legalább 2 magyar van, de a legtöbben a Sargatanas szerveren gyülekezünk, a Fekete Sereg linkshellben/free company-ban.
A játék több aspektusáról pedig kimerítõen értekezünk az ffxiv.hu oldalon.
BecX http://ffxiv.hu - Fekete Sereg @Sargatanas - Becx Dagreat ... Member of LND Strike Force
Gondolkozom én is, hogy megveszem a játékot, van európai szerver is? Ti melyik szerveren játszotok?
Egyébként úgy egyáltalán jó lett a relaunch? 😊
Jakuza1 Végre olvastam két értelmes hozászolást. grt 😊 Halkan megsúgom jó pár ip-vel vagyok arrébb.
Hajrá 😉
Ha éppenséggel Kanadában lakik, akkor nem nehéz. <#vigyor>#vigyor>
nem tudom miért , de én valamiért nem találom azt a mágikus 30ms-et.
http://i961.photobucket.com/albums/ae97/talos86/Neacutevtelen_zpsd21fb698.jpg
Apropó, egy hónapra Írben leszek, majd novemberben leszek újra. Addig jó játékot.
A difi csak annyi hogy amire õ 34ms-t mér, mi 112-128-at többen is (a sajátunkra meg 113-124et), de ez hagyján, én elhiszem neki.
A probléma az, hogy szerinte 128ms szar és nekünk ezért nagyon rossz, a másik szerver meg négyszer gyorsabb és kolbászból van a kerítés. A tények nem nagyon zavarják...
Minket ugyan nem zavar ha valaki máshol játszik (mindamellett hogy természetesen szeretnénk ha minél többen hozzánk jönnének), viszont személy szerint én pl nehezen tudom szó nélkül hagyni ha valaki egyértelmûen hülyeségeket állít és ez ezzel megtéveszt embereket a jövõbeni döntésükkel kapcsolatban.
Amugy meg teljesen rendben van a 130ms koruli kesleltetesi ido, ha USA-ban van a szerver."
Nekem is volt egy olyan eléméletem, miszerint az EU szerverek ki vannak routolva a nemzetközi gerincre valami közvetlenebb útvonalon, az NA szerverek pedig nincsenek és hogy ez lehet a differencia, de láthatólag nincs különbség az EU vagy NA szerverek elérése között
Attol, hogy egy teremben vannak a szerverek, meg lehet mas utvonalon az eleresuk.
Amugy meg teljesen rendben van a 130ms koruli kesleltetesi ido, ha USA-ban van a szerver.
Itt egy nagyon teoretikus magyarazat, persze ebben nincsen benne a traceren megtalalhato allomasok kesleltetese, de azert nagyjabol jol elmagyarazza, hogy is mukodik ez.
http://royal.pingdom.com/2007/06/01/theoretical-vs-real-world-speed-limit-of-ping/
Ramza, üdv nálunk, ha küldesz egy tell-t valamelyik tagnak, és/vagy beírod a karaktered nevét ffxiv.hu-n akkor küldjük is a meghívót 😊
A jelek szerint kettõnk közül nem én vagyok az, aki nem tudja hogy mennyi 120ms...
Becx, szerintem kizárt dolog hogy Pokollány legyen, õ hisztis volt ugyan, de nem ilyen khh... "egyszerû".
A net útjai éppenhogy kifürkészhetõek 😊 Elég pár tracert 😄
Csak azért tartottam furcsának mert nekem konkrétan a speedtest.net T-comosként (mármint júzer, nem dolgozó, mielõtt félreérti valaki és elküld az anyámba 😄) a pesti T-com központhoz ír 19es pinget, bármelyik másik pesti szerverre 32-t, ehhez képest egy kanadai 40es ping egyenesen zseniális - de mondom, én elhiszem, nem tudom hogy hol vannak elhelyezve a szerverek, el tudom képzelni hogy ha valami nagy adatközpontban akkor kiugróan jó az elérés más relative közel elhelyezkedõ kisebb szerverközpontokhoz képest. Pl nekem ugyanúgy 32-t mér egy párizsi szerverközpontra, mint egy pestire, ellenben egy berlinire már 40 körül van - pedig közelebb van mint párizs.
Igen, a a videón látható jelenség, nevezetesen a LAG valóban létezik.
Azonban ha azt gondolod hogy hogy mindez egy 120ms-es standard ping miatt van, arra mást nem nagyon lehet mondani mint hogy "kérem kapcsojja ki"...
Ezen hatalmasat röhögtem!Szerintem azt se tudod mit jelent a 120 ms ,meg a lag,meg mi az hogy ping...vagy pl hogy hogyan kell bármit is megpingelni.Bocsi a többit inkám nem írom le ,mert nem vagyok hajlandó a szintetekre süllyedni.További szép napot .
Várunk a Seregben és az ffxiv.hu -n.
a hét közben érkezett meg a játék, legnagyobb örömömre. Csütörtök este 'gyorsan' fel is installáltam, eltartott egy ideig amíg lefrissült. Aznap már nem tudtam érdemben foglalkozni vele, ezért ez péntekre maradt, addig is átolvastam a fórumot, hogy tudjam mire számíthatok.
Vegyesek voltak az érzelmeim, ezért csináltam egy karaktert a Lich szerverre, és elkezdtem a nagy kalandot. Ami kb. 10 percig tartott, mivel megszakadt a kapcsolat a szerverrel és nem is tudtam visszalépni. Kiderült hogy maitenance volt, és 11-ig várnom kellett.
Végre újra mentek a szerverek, és gyorsan be is jelentkeztem. Azaz jelentkeztem volna, mert a world is full üzenetet kaptam, és belépési sorba állított a szerver, és akár egy percig is eltartott, hogy sikerült belépnem.
Nem csüggedtem, és gyorsan belevetettem Magam Eorzea gyönyörû világában. Ul'dah-ban kezdtem, és gyorsan elindítottam a kötelezõ tutorial questeket. Return és a Aukciós Ház, már a kisujjamban volt, most mit csináljak. Gyorsan kiszaladtam a város elé, csak hogy kipróbáljak valamit. Igen, megpróbáltam kilépni. Na nézd csak, csak nem a 20 másodperces visszaszámláló jelent meg? Ejnye, hát nem azt mondta Natsuno, hogy ezen a szerveren ilyen nincs?
Kép: http://tinyurl.com/ffkep
Kész is volt a karakterem a hírhedt amcsi szerveren. Érzetre semmi különbséget nem éreztem, de ez nem volt elég. Különbözõ pingekrõl és szerverekröl eset szó, ezért utána olvastam. Mindenhol azt írták, hogy kettõ - azaz 2 - datacenter van. Egy kanadában és egy japánban. Akkor milyen EU szerverröl van szó? Vakartam egy kicsit a fejem, majd munkához láttam. Pingeljük meg õket! Jó de mi a szerver címe? Mivel mindkét szerveren van már karakterem, nosza lépjünk be és derítsük ki!
Beléptem a Sargatanasra és mikor már bent voltam a szerveren a játékban, gyorsan kilistáztam a gépemen nyitott kapcsolatokat, melyben az ffxvi.exe a következõ cimre csatlakozott:
Mikor a SARGATANAS-on voltam: 199.91.189.18
és mikor a LICH-en voltam: 199.91.189.40
Hm, ez furcsa, ezek alapján nem hogy egy földrészen, egy teremben de még ugyanazon útválasztó mögött is vannak a szerverek. Átlag elérési idejük (most, írás pillanatában) 122-127 ms.
(Ezt te is ellenõrizheted a ping 199.91.189.18 paranccsal. A szerver IP-címét meg a játék futtatása közben elindított 'netstat -ab' paranccsal derítheted ki, Figyelem win7-tõl fölfele admin jog kell a parancs futtatásához. Az útválasztót pedig a traceroute paranccsal (tracert) derítheted ki)
Röviden összefoglalva: mivel a Lich is ugyanazon a gatewayen lóg mint az ÖSSZES több EU és NA szerver, nem értem honnan van nektek ez a mágikus 30ms ping. Tovább menve, nem értem mire fel mondod azt hogy TI jól megszívátok, mert NÁLATOK is ez lesz, ha te is ugyanabban a cipõben jársz. Vagy a placebó hatás, annyire elvakít, hogy neked tényleg kisebbek a pingjeid? Hiába dugod a fejed a homokba és mondogatod a mantrákat, ugyanoda csatlakozol te is, bármilyen rossz is ezt most olvasni. Csak pár IP-vel vagy odébb, így nincsenek csodák...
Mindent összevetve érdemes volt olvasgatni ezt a topicot, mert így számomra kiderült a jó választás, mivel a szerverek között abszolút semmi különbség nincs, az emberek hozzáállása és stílusa volt a döntõ számomra.
Minden jót!
Mindenki olyan szervert választ ami neki szimpatikus. A helyzet az, hogy nekünk, Magyarországról mindegyik szerverre pontosan ugyanolyan az elérésünk. Akinek nem fáj, hogy több a francia, spanyol, német nyelvet beszélõ, válasszon EU szervert, aki 'csak' az angolt érti, annak jobb választás egy NA szerver, de akinek nem gond a japán, az választhat JP szervert is. Továbbra is várunk mindenkit a Sargatanson, a Fekete Seregbe.
Igen, a a videón látható jelenség, nevezetesen a LAG valóban létezik.
Azonban ha azt gondolod hogy hogy mindez egy 120ms-es standard ping miatt van, arra mást nem nagyon lehet mondani mint hogy "kérem kapcsojja ki"...
Van egy jó hírem : nem, nálunk nem ilyen szép a helyzet. Általánosságban elmondható hogy többnyire teljesen jól játszható a játék, amikor viszont LAG van, akkor egy rövid idõre ROHADT nagy lag van. Ezt viszont még mindig nem a pingnek köszönhetõ, hanem annak hogy full kapacitáson (ill. talán egy picit feljebb) mennek a szerverek és ha egy zónán belülre aránytalanul sok karakter kerül, akkor bizony túlterhelõdnek.
Van még egy jó hírem, bár ez téged nem érint : rosszabb nemigen lehet nálunk a helyzet, ugyanis a hétköznap délelõtti órák kivételével általában TELE van a szerver, esténként általában "world is full" üzenet után szoktam queuevel belogolni kb olyan 20-30 MP alatt.
Van egy rossz hírem is : az hogy még nem találkoztál a laggal, két dolognak köszönhetõ : az egyhetes karakterednek, és a viszonylag friss szervernek, amit még nem leptek el annyira a júzerek mint a régebbu szervereket.
A FFXIV ARR egyébként az elsõ béta óta küszködik az AOE megjelenítéses problémával, azonban ez nem szerverlagon alapul (bár kétségtelen tény hogy ha lag van, az csak nagyban ront a helyzeten), hanem valamit bénán írtak meg. Kezdetben lag nélkül is olyan volt hogy hiába másztál ki akár egy másodperccel korábban is a jelzett területrõl, csattant rajtad az ostor. 😊
Ezen javítottak, de még mindig nem megoldott probléma sajnos, de ezt majd te is tapasztalod idõvel. (a videón nem ez látható, hanem konkrét LAG)
Ami meg a belinkelt videót illeti :
1, A post dátuma szeptember 5, tehát a szerverbõvítés elõtti idõkbõl van. Azóta volt egy szerverbõvítés, meg egy (vagy két?) kliens update.
2, A postoló ugyan nem írja hogy melyik szerveren tolta, ugyanakkor pontosan azért sír mert nincsenek fizikailag EU-ban elhelyezkedõ szerverek. Ergo nagy valószínûséggel egy "EU" ajánlással rendelkezõ szerveren tolta...
3, Azt kifejezetten viccesnek találom hogy állítasz valamit, majd amikor valaki konkrét tényekkel cáfolja amit írsz, nem reagálsz, ha konkrétan kérdeznek tõled valamit, nem reagálsz, majd végül írsz két mondatban egy terelést és befejezed azzal hogy nem olvastad ugyan hogy mások mit reagáltak arra amit írtál, de továbbiakban nem válaszolsz rájuk. 😊
peace. 😊
Gondolom nálatok is ilyen szép a helyzet ,ha nem majd lesz 😄
Nem olvastam el a hozzászólásokat mert sietek melóba.Továbbiakban én nem válaszolok semmilyen pinges ,laggos dolgotokra oldja meg mindenki a problémáját,ennyi hf,gl all.