803
aka. Final Fantasy XI HD
  • savior666
    cikk
    De jó is lenne, ha ingyenessé válna...
    Utoljára szerkesztette: savior666, 2017.10.04. 08:47:28
  • foxxi
    Omega szerver. Fekete Sereg ----- #716 -os komment
  • Akuman
    Sziasztok!
    Most tervezem elkezdeni (megint) a játékot. Szeretnék magyar közösséggel pötyögni. Van olyan klán ahol várják az új tagokat? Főképpen tank-ként szoktam játszani)
  • MrStokes

Tegnap sikerult az Omegara uj karaktert csinalnom, ugyhogy volt nagy orom es boldogsag. :)
    Viszont mikozben a Collector edition-os mail-ekbol az ajandek minion-okat es mountokat szedegettem ki, akkor tobb alkalommal is valami hibat kaptam.
    A levelek mind olvasottak lettek, a csatolt reward-ok a mail-bol eltuntek, viszont hianyzik 1 mount, 2 minion es lehet hogy 1-2 armor item is.

Az elso karakteremmel, amit meg a Lich serveren inditottam, gond nelkul az osszes reward-ot sikerult begyujtenem.
    Jol gondolom, hogy ezeket minden karakternek meg kellene kapnia? Szoval irjak a supportnak ez ugyben?
  • MrStokes
    Koszi a tippet, ezt megprobalom megnezni, hatha szerencsem lesz. :)
  • Shion
    Úgy rémlik, hogy 1-2 éve nekem is gondom volt a megfelelő szerveren való karakterkészítéssel. Akkoriban arra jutottam, hogy a tiltás rotásforgóban működik, vagyis 4-8 órás időközönként más és más szervereket tilt le a játék, ahova karaktert lehet készíteni. Én anno hajnali 4 órás kelléssel tudtam megoldani a karakterkészítést, mert akkor volt nyitva a számomra jó szerver.

Ha a fenti rendszer azóta nem változott, érdemes megpróbálkozni vele.

Egy karakter szerverek közötti mozgatása semmilyen játékban nem olcsó, kedvezmény nagyon ritkán van (pl. ha szerver összevonás vagy más esemény ezt kiváltja). Egy próbát megérhet a forgó kipróbálása, remélem tudtam vele segíteni :)
  • MrStokes
    Koszi a valaszokat!

Arrol tudtam, hogy volt Omegara koltozes Cerberus-rol, konkretan megtalaltam a linkelt oldalt es a koltozesrol szolo topicot is.
    Az volt a tervem, hogy majd ott inditok uj karaktert es csatlakozom egy hazai klanhoz.
    Probaltam is, de jelenleg nem lehet uj karaktert letrehozni rajta. Konkretan az osszes europai szerveren ketto kivetelevel letiltottak az uj karakterek letrehozasat. Arra szamitok, hogy ez majd idovel rendezodik es egy fizetos transzferrel at tudom vinni a karaktert a kivant szerverre.

Par hettel ezelott meg tudtam az Omegan trial-os account-tal karaktert inditani, viszont ez egy Steam-es account es inkabb Steam nelkuli verziot akartam.
    Vegul Complete Collector verziora esett a valasztasom, ami meg egyebkent sem kaphato a Steam-en, ezert vegul csinaltam egy uj, immaron nem Steam nelkuli, hagyomanyos SE account-ot, es erre regisztraltam be a Complete Collector edition kodjat.

Roviden osszefoglalva: igy jartam
  • amikkamakka
    Most kb 3 hete költözött a magyar FC-k nagy része egy szerverre ez pedig ahogy az előttem szóló mondta az Omega szerver. Érdemes ezt szem előtt tartani, és ott kezdeni egy új karakteret ha még "friss" vagy a játékban. És itt elég sok infot találsz ffxiv.hu
    Utoljára szerkesztette: amikkamakka, 2017.07.18. 16:03:06
  • foxxi
    Mi az Omega-n vagyunk. - Fekete Sereg
  • MrStokes
    Udv! Par napja kezdtem el a jatekot.

Sajnos csak 2 szerveren engedett karaktert kezdeni, ezek kozul a Lich volt az egyik, ezen inditottam uj karaktert.
    Tud valaki ezen a szerveren magyar klanrol esetleg ?
    Van esetleg a jatekban FC kereso?
  • thomyboynk
    Alt+64 = @
  • silencemonthy
    Mintha régen nekem is ez lett volna a gondom, úgy emlékszem a billentyűzetkiosztást kellett angolra átváltani.
  • empie
    Sziasztok,

Segitségeteket kérném abban hogy email megerositésnel nem tudok @ jelet irni..

• Spaceghost
    Megújúlt a magyar nemhivatalos honlapja a játéknak: Final Fantasy 14 Online magyar közösség
  • Spaceghost
    Szerintem ez lesz a megoldás: Character Configba belépsz, ott a Control Settings és rögtön az első beállítás standard type, vagy legacy type, állítsd standardra és akkor fix marad a kamera.
    Utoljára szerkesztette: Spaceghost, 2017.04.13. 17:07:04
  • Vicodine
    Egy beallitasban setgitsetek pls. Van egy kameraforgatasi effekt, ami szetszedi az agyam :D Elkezdem loni a mobot, erre a kamera elkezd elfordulni, forog ossze-vissza, es meg amikor a mob kozel van, akkor nem is tudok elmenni mellette hanem forog a kari korulotte meg ilyen tuti dolgok. Melyik az a beallitas amivel ezt kilehet kapcsolni es a normalis "karakter marad a kepernyo kozepen" -t bekapcsolni?
  • Spaceghost
    Cerberuson tolják elég aktívan, stream meg raid is szokott lenni guildes. Én is mostanában tervezek visszamenni, kieg előtt bele kéne újra rázódni. :)
  • foxxi
    Van még ki tolja? Szeretnék visszanézni, de nem tudom érdemes e újra belevágnom
  • JonasSandor
    Mit vártok az új résztől?
  • Horzsoló
    Üdv!
    Kezdő, lvl 28-as játékos vagyok. Szintén kezdő játékososkat keresek, hogy legyen kivel bandázni.
    Nevem: Libra Dijon
    Szerver:Cerberus
  • Mofarguru
    Sajnos nálam is kezd elfogyni a lendület. Amúgy ezt az összes küldit azért nem nagyon értem, mert azért az a relic fegyver nem egy hűde nagy szám. A most meglévő már jobb mint az.

Amúgy a gondom igazából nem is ez, hanem az, hogy nem tudom folytatni a BLM küldik felvételét, mert ahhoz (amúgy rohadtul nem értem, hogy ez miért van?!) végig kell csinálni a main scenaro küldiket. Hozzáteszem az alap main küldiket (aminek ugyebár az Ultima Weapon a vége) már végig csináltam. Szóval most azzal szívok, hogy végig vigyem az összes küldit, hogy folytatni tudjam a BLM szálat.

Grrrr.....
  • fluency
    Ezt én nem csináltam. Ott elfogyott a lendület: áthúztak a haverok más játékba. :)
    De elvileg az összes class küldi + a választott job küldi kell. Legalábbis én így értelmezem és így lenne logikus. Gondolom, amilyen job-ra váltasz, az ahhoz tartozó questnek befejezettnek kell lennie. Az azért durva lenne, hogyha az összes job-ot ki kellene húzni a relic weapon questhez. :D
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.11.10. 21:17:52
  • Mofarguru
    fluency: volna egy újabb kérdésem. Te végigcsináltad a Relic Weapons quest sorozatot? Mindezt csak azért kérdem, mert nekem egy kicsit húzósnak tűnik a dolog. Már csak azért is mert az előfeltétele, pl legyen meg az összes class quest + job quest. Ezt most úgy érti, hogy az általam választott class + melyik job? Az összes!?

• Mofarguru
    Igen meg is van. Köszi. Bár meg kell hagyni kicsit érdekes, hogy miért kell a main story-t befejezni, hogy ezt a BLM küldit el tudjam kezdeni?!

Újabb kérdés, a mount skilljeit lehet valahogy resetelni? Gondolok itt a defender, healer, attacker ágon elosztott pontokra. Továbbá van más módja az Allied Seal pontoknak a begyűjtésére a daily illetve a weekly mob vadászatot leszámítva? Csak mert ezen vadászatokból olyan vérszegény pontok gyűlnek naponta, hogy megőszülök mire egy fegyver összejön. A set gear-ről már nem is beszélve (és itt nem a DoM vs. DoW gear-re gondolok). Szóval van más módja is, hogy nagyobb mennyiségű seal-t gyűjtsünk be?

Thx!
  • fluency
    Nézd meg minden megvan-e a quest előfeltételéhez. Olyankor nem lehet felvenni egy questet, ha az előfeltételek nincsenek meg (általában).
    relic reborn
  • Mofarguru
    Ha jól emlékszem anno említetted, hogy nem annyira vágod a BLM kasztot. Viszont azért csak felteszem a kérdésem, hátha tudsz rá választ. :) A kérdés az, hogy vajon miért nem tudok lvl50 felett BLM küldiket felvenni? Egész pontosan a A Relic Reborn (Stardust Rod) quest érdekel, hisz az összes többi (mármint amit addig fel lehetett venni a BLM-hez) az megvan. Ez lenne a soron következő, de valamiért nem adja az illető, akinél fel lehetne venni.

5let esetleg?

Thx!
  • Mofarguru
    Ezzel a Hunt Board-al kapcsolatosan volna egy két észrevételem. Miután felvettem a napi és heti vadászatot ugyebár el kell menni az adott helyre megkeresni az adott mob-ot. Ezzel csak egy probléma van. Van ugyebár 8 seal-t érő (ezt könnyen meg lehet találni nem gond) egyszerű mob, van 20 seal-t érő (na itt már gond van, mert úgy vettem észre, hogy ezen mobok többnyire Faith boss-ok amik tudja a fene, hogy mikor és hol bukkannak fel) és van a 100 seal-t érő mob amit el nem tudom képzelni, hogy hol kell keresni. Arról nem is beszélve (ahogy utána néztem) hogy ezen mobok csak is csoportosan győzhetőek le.

Arról nem is beszélve, hogy igen csak sok seal kell egyes tárgyak megvételéhez (pl. 1750 egy adott fegyver). Szóval ilyen ráta mellett igen csak sokáig tart ez a móka. Vagy esetleg van ennek gyorsabb módja is?

Thx!
  • Mofarguru
    Köszönöm szépen!
  • fluency
    Megint csak linkelek:

• Mofarguru
    Akkor jól gondoltam, hogy ez a chest random. Ami a mount-ot illeti egyelőre a chocobo mard.

Viszont egy újabb kérdés, valahogy ez a Hunt Board nekem nem egyértelmű. Már elértem a lvl50-es szintet, túl vagyok a Let The Hunt Begin quest-en is. A Hunt Board-ról felvettem a daily és a weekly quest-et, de amit nem vágok, hogy honnan tudom, hogy melyek azok a mobok amiket le kell vadászni? Mindezt csak annak tükrében kérdezem, hogy pl a Hunting Log-ban lévő mobokat külön megkülönbözteti a játék (ami külön jó dolog) viszont itt nem nagyon látom, hogy miket is kell keresni. Az egy dolog, hogy a Hunt Borad-on fent vannak, de most meg kell jegyezni, hogy merre és mit keressek? Vagy van ennek vmi könnyebb és egyszerűbb módja?
  • fluency
    A levequestes treasure chest random, ha jól tudom. Nekem legalábbis randomnak tűnt.
    Mount-ot lehet venni, szerezni, veteran reward-ból és achievement-ből is jön, stb...
    itt egy lista róluk
    Utoljára szerkesztette: fluency, 2016.10.23. 12:48:27
  • Mofarguru
    Ez a levequest-ből kapható seal nagyon szuper! Hogy miért is nem néztem meg ezt előbb?! Na mind1 is, a lényeg, hogy most már csinálom 1000L! Viszont szervesen a levequest-hez kapcsolódó kérdésem, hogy az mitől van (vagy inkább minek a függvénye) hogy ezen quest-ek megkezdésekor ad vagy éppenséggel nem ad egy treasure chest-et? Először nem is értettem, hogy a bánatba kerül pont akkor oda, mikor elindítom a questet, aztán később esett le, hogy ez valószínű összefügg. :) Ez random vagy van benne rendszer?

Más, az alap chocobo kívül, hogy és miképp lehet szert tenni más mount-ra? Mert ahogy elnézem millió és egy féle van. Ez valamihez kötve van, vagy netán valahol meg lehet venni őket?

Thx!
  • fluency
    A levequestes seal függ a szinttől, tehát minnél magasabb szintű a küldi annál többet ad.
    A szakmákhoz csak annyit, hogy azt húzd amire szükéged van. Később ki tudsz maxolni mást is. Szerintem megéri a szakmázni.
    A hely tényleg kevés, de jövőre úgyis emelik majd az inventory méretét (elvileg).
  • Mofarguru
    Na ez egyelőre még felejtős, mert egyik szakmát sem birtoklom, de nagyon gondolkodok a botanika felhúzásával. Azért nagyon köszi a tippet!
  • Mofarguru
    - Akkor ennek a guild dolognak majd utána járok, és ha adódik lehetőség, akkor majd megfontolom a belépést.
    - Ami a materia szintet illeti, köszönöm a tippet ezt nem figyeltem. Akkor ezek szerint csak addig lehet "nyújtózni" míg a max stat szintet el nem éri. Akkor ezek után majd figyelni fogom.
    - A crafting egy fura dolog. Ha van elég pénzed akkor valóban nem kell foglalkozni vele, elég csak a market board-on keresztül megvenni. Igen ám, de ahhoz, hogy sok pénzünk legyen, nem árt craftolni dolgokat, amiket pénzé tudunk tenni. Szóval ez egy ördögi kör. :) A "gondom" az, hogy a szakmák össze vannak kapcsolva (amolyan áru kapcsolás szinten). Mivel az egyik vonzza a másikat. De megmondom, hogy számomra mi a legszűkebb keresztmetszet. Ez nem más mint az inventory. Mivel ugyebár a saját hely az édes kevés, továbbá a retainer-nél lévő 175 hely is édes-kevés - főleg ha több szakmának akarunk hódolni - szóval patt helyzet.
    - Amúgy én is előszeretettel szoktam megvenni a hiányzó alapanyagokat, ha nem tudom lecraftolni. Viszont ha már crafting akkor én a culinarian képességen kívül (az így gyártott buffos kaják jól jönnek és jól is hoz a konyhára) a többinek nem sok értelmét látom, hisz nem hiszem, hogy pl jobb cuccot tudok majd craftolni a BLM számára, mint amit kaphatok innen-onnan. Vagy tévedek? Te melyik szakmát preferálod?
    - Ami a tradecraft küldiket illeti én szinte csak azokat csinálom mivel sokkal gyorsabban lehet így szintet lépni, mint a receptek legyártásával.
    - Ami a levequest-et illeti (azon belül is arra gondolok ami seal-t hoz a konyhára) végre találtam! Egyelőre amit találtam az lvl30 és olyan 200 körül ad el leadott quest után. Lehet ennél többet is kapni érte (esetleg ez függ a quest szintjétől)?

• fluency
    Ez meg egy treasure hunting video:

• fluency
    Guildbe mindig van értelme belépni, mert amellett, hogy kapsz guild skilleket sokat tudnak neked segíteni és vice versa.
    A materia szerintem azért jelez nullát, mert a geared max stat értékét nem lépheted túl. A materia meldingnél látod az item jelenlegi és max értékeit. Ha nem ez a helyzet akkor passz.
    A crafting pedig így működik. Kezdőként nem megy pikk-pakk. Nem olyan bonyolult, de sokat kell gürizni, ha mindent akarsz. Viszont keress rá neten az alapanyagokra, mert van amit meg lehet venni árusoknál. A tradecraft levequestek segíthetnek szintet emelni. Egy tipp: ha van elég Gil-ed, akkor érdemesebb az itemet egyben megvenni és úgy leadni..
    levequest guide

• Mofarguru
    Akkor a hunt board kipipálva. Majd lvl50-nél megnézem. Ami a chest-et illeti, igen arra gondoltam. Ez a free company guild-nek számít? Van értelme ilyenbe belépni? Ami a levequest-et illeti, ahogy elnéztem egyiknél sincs seal reward, van minden más, de az nem. Említed a grand company levemete-et, hogy abból is jön. Ezt hol lehet felvenni, illetve hol látom? Ami az expert delivery-t illeti, akkor az még sajna messze van.

Viszont volna itt még egy újabb kérdés. Létezik az, hogy valami úton módon a tárgyakba helyezett matéria lenullázódik? Értem ezalatt azt, hogy pl egy quicktongue II-es matéria ami alapból +4 spell speed-et ad, az valahogy +0 ás lett egy idő után. Továbbá nagyon nem világos nekem ez a materia melding dolog. Miután meglett és megkaptam ezt a képességet csak egy gond van vele, nem tudom használni és nem is látom értelmét, hogy mire jó, ha egyszer a városban is meg tudja mindezt csinálni egy materia melder-es tag. A gondom az, hogy miután kiválasztok egy adott tárgyat a materia melding segítségével amibe bele szeretnék rakni egy matériát feldobja, hogy kell hozzá egy adott catalyst. Ezzel még nincs is gond. Megveszem az adot catalyst hozzávalót, majd közli, hogy nem tudom megcsinálni, mert x lvl szintű jártasság kell (pl. goldsmith, armorer, carpenter stb...) ahhoz, hogy meg tudjam csinálni. Akkor most, hogy is van ez? Nagyon remélem, hogy nem úgy van, hogy a disciple of the hand képességeket mind fel kell húzni egy adott szintre, hogy működjön a dolog, mert akkor agyf@szt kapok! Már is agyrém, hogy elkezdek felhúzni egy jártasságot (pl. culinarian) mjd egy bizonyos lvl után már nem tudok olyan alapanyagot venni ami kellene a receptekhez, de ha mellette felhúzom a botanis jártasságot akkor már mindjárt tudok begyűjteni olyan hozzávalót ami kell az adott recepthez. És ez így megy a többi jártassággal is, minden mindennel összefüggésben van.

Továbbá volna még egy kérdésem (milyen meglepő ugye? :D) nemrég kaptam meg a decipher és a dig opciót. Ezt konkrétan, hogy kell használni a térképen? És amúgy ez mire jó? Valóban kincseket lehet ezzel keresni? :)

Ja és nagyon köszönöm, hogy rendre válaszolsz a kérdéseimmel kapcsolatosan. A játék úgy gondolom nem kicsit "bonyolult" és igen csak van benne tartalom.
  • fluency
    A hunt board tudtommal csak a let the hunt begin quest után elérhető vagyis lvl 50 kell hozzá és Second Lieutenant rang.
    Company chest - szerintem a free company chest-re gondolsz, az csak akkor elérhető ha guildben vagy.
    Seal gyűjtésre még mindig ott van a levequest. Journalt (J) megnyitod és allul az allowances mutatja mennyi levequestet vehetsz fel. A grand company levemete is ad sealt. 12 óránként 3 levequest jön vissza vagy annyival növekszik a mennyisége, ha nem csinálod. Olyan 130 és 300 között változik a seal értéke a szint függvényében.
    Az expert delivery csak akkor elérhető, ha megvan a seargent second class és akkor a rare cuccokat adhatod le seal-ért.
  • Mofarguru
    Na akkor megkövetem magam:

1.) A seal leadás és - ezáltal a rank növelés - megvan, tehát OK

2.) Az Adder's Nest-ben lévő Hunt Board még nem világos, hogy az ott lévő küldiket (daily, weekly) miért nem tudom felvenni? Azt mondja, hogy authorizálni kellene valakinél. Ezt, hogy kell érteni? Vagy ez is rankhoz van kötve netán?

3.) A Company Chest használata még mindig nem világos

4.) A Serpent Personnel Officer-nél vannak ugyebár a Grand Company Delivery Küldik. Na már most, itt az alábbiak vannak: Supply, Provisioning, Expert Delivery. A Supply alatt vannak a "szakmákhoz" tartozó tárgyak amiket ha leadunk akkor jár a seal. De itt csak 1x lehet leadni az adott tárgyat és (most frankó?!) várni kell hosszú hosszú órákat míg frissül és újabb tárgyak adhatók?! Továbbá az Expert Delivery alatt mikor (és mi) lesz elérhető?

5.) Tudom lehet hülye kérdés, de a seal gyűjtésének mi a "gyors" módja? Csak mert Faith-ből igen lassan jön, Duty Roulette igen keveset ad, a Hunting Log alatt lévő szörny vadászat elvileg jól jövedelmez, de ahhoz, hogy pl. rank 2-es szörnyeket tudjak levadászni ahhoz már magasabb Serpent Sergeant calss kell amihez szintén seal kell, hogy szintet lépjen, a Delivery Missions alatt lévő tárgyak leadása meg igen csak időigényes, mivel lassan frissül a tárgy lista.

Szóval ez egy igen csak nagy ördögi kör. :)