57
Kamerás megfigyelőrendszer
  • Toto652
    #57
    Hello!
    Egy Nvidia Geforce 6600 GT-m van kizárólag a WDM miatt... amikor vettem még nem volt minden kártyába ilyen, ezért vettem ezt és ezért van még mindig ez.
    Problémám a következő:
    A WDM segítségével ugye kamerát köthetek a géphez, ezt kihasználva egy animációs mozgáspróba programmal befényképezem a képkockákat, magyarul rajzfilmet csinálok. DE!
    A program lefagy, el se indul, ha a kamera nem PAL_D-re vagy NTFS-re van állítva. Minden Windows induláskor alapból Secamra van beállva.
    Valahol be lehet azt állítani, hogy alapból PAL legyen az alap kamerafunkció?
  • Csirke4
    #56
    Geovision cuccot Alphasonictól kell venni, az a tuti, ők kezdték beszállítani ha jól tudom (nem tudom kiskereskedéssel foglalkoznak-e) és 15k-ért biztos hogy nem kapsz kártyát, de ha veszel egy 50k körülit mint ahogy írták, (nem tudom most mennyibe kerül pontosan) akkor olyan megfigyelőrendszered lesz amilyen egy banknak vagy komolyabb létesítménynek van.
  • f4ember
    #55
    20k-ért lehet kapni GV600-as kártyát, ami képes kezelni 4 kamerát.
  • arty
    #54
    vga tökmind1, most egy nvidia tnt vanta van benne, agp-s hulladék
  • arty
    #53
    4 kamerás geovisionos megfigyelőrendszert raktam össze, AMD Athlon64 2800+, 512mb ram, winxp, 500g winyoval, 1 honapnyi anyagot bír egy kávézóban

    kamera, ami nézhető képet ad, olyan 15k/db, a geo kártya szvsz 50 biztos lesz - ráadásul vigyázni kell, mert hamisitják, ebayről pl felejtős!
  • TomBond
    #52
    Vissza lehet nézni pc-n is a dvr fájlokat! A program neve: ArchivePlayer.
  • alcotb
    #51
    100k még elfogadható.lehet hogy ez geovision-os cucc lesz a végén...de csak 15?nekem 70-et mondtak rá...és milyen config kell hozzá?Egy ilyen pl elég?

    3,2Ghz,2gb ram, 64mb videomemória
  • Wolfsnack
    #50
    van már ilyen topik! http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1102376745
  • f4ember
    #49
    Egy Geovision bővitő kártya, amire mondjuk 4 kamerát lehet kötni, azt megkapod 15kért. Lehet kapni megfigyelő kamerákat 10k alatt, így egy boltnak a megfigyelőrendszere géppel együtt olyan 100k-ból kijön, és akkor már profi megfigyelőrendszert kapsz.
  • kifli
    #48
    szeva, szerintem linuxos rendszer futhat azon az eszközön, így ext2 partícióról lehet szó.

    ITT van hozzá egy magyar leírás, meg link a progihoz. Ezzel esetleg próbáld meg.
  • Petko
    #47
    gyakorlatilag a kettő itt ugyanazt jelenti
  • laci 700
    #46
    VLC lejátszóval próbáltad már? Az elég sok formátumot ismer. Itt tudod letölteni!

    A témához egy kérdés. Van két fajta DVR felvevőkészülékünk, egyik H.264 a másik, pedig MPEG4 codec-t használ. Melyik a "jobb", (ha lehet ezt így mondani :P) és melyiket érdemes használni? Vagy teljesen mindegy? Ha tudtok választ, adni megköszönném, a kérdést én sem értem teljesen, tőlem is csak kérdezték. :D
  • Petko
    #45
    hagyjátok már ezzel a kurva ip kamerával, azoknak az ára jó 2x-3x-osa a hagyományosnál... a meglévőket kéne felhasználni, vagy a meglévő dvr recorderre valami szoftveres megoldás hogy le lehessen pcn játszani, vagy pcbe egy dvr kártyát és a meglévő kamerákat arra
  • Vlala #44
    Ha már kamera, meg megfigyelés: olyan progi nincs, amivel a beszélgetőtárs beleegyezése nélkül nézhetem a webcamjét MSN-en keresztül? :)
  • bon
    #43
    IP kamerák nem olcsók, de a rögzítéséhez szükséges többi komponens sem. Webkamera erre alkalmatlan, kis látószőg, gyenge képminőség. Ja és amit írtam árat az még olcsó, láttam már olyan kamerát aminek darabja volt 500ezer ft, nem pedig 4 szofverrel együtt.
  • karajjj
    #42
    itt nézelődj
  • vizes
    #41
    Oké, én sem baszogatni akartalak ám!
  • karajjj
    #40
    már bocs, de pontosan ide tartozik :D

    egyébként ip kamerára van szükséged, webkamera max arra jó, hogy látod, hogy matat a pénztárgépben és ennyi
  • alcotb
    #39
    ne offoljunk...kösz hogy szóltok hogy van ennek jogi oldala is stb...de ez most nem ide tartozik
  • alcotb
    #38
    jo.nem kötekedni akarok...
    de

    le volt írva szerződésben hogy az alkalmazott meg lesz figyelve.aláírta
    csak az alkalmazottat veszi kamera
  • alcotb
    #37
    jelenleg nem tudok erre pontos választ adni...esetleg holnap.
  • karajjj
    #36
    Csak kivételes esetben lehet felvételeket készíteni

    Munkahelyeken ezzel szemben csak akkor készíthetőek felvételek, ha a rögzítés célja, módja, a felvétel tárolási ideje és helye, valamint az adatkezelő ismeretében - az érintettek ahhoz egyértelműen hozzájárultak. Ha olyan helyen szerelnek fel kamerát - mondjuk egy üzletben a pénztárnál, ahol nem csak dolgozók, hanem vevők is megörökíthetők -, a rendszert úgy kell kialakítani, hogy kérés esetén az érintettre vonatkozó képek soron kívül törölhetők legyenek. Alapkövetelmény továbbá, hogy a felvételek csak addig maradjanak fenn, míg arra feltétlenül szükség van. Fontos szabály az is, hogy az ilyen rendszerek, azaz a munkahelyi kamerák üzemeltetését be kell jelenteni az adatvédelmi nyilvántartásba is.
  • alcotb
    #35
    most szivatsz...???544.113 Ft ??szerinted ha lenne annyim akkor nem lenne már rég megoldva a probléma?
  • vizes
    #34
    Ez nem ilyen egyszerű.
    Utoljára a jogi oldaláról, többet nem akarok offolni:

    A személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény (a továbbiakban: Avtv.) 2. § 1. pontja szerint „személyes adat: bármely meghatározott (azonosított vagy azonosítható) természetes személlyel (a továbbiakban: érintett) kapcsolatba hozható adat, az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés”. Ugyanezen paragrafus 9. pontja alapján adatkezelésnek minősül az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így például gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, továbbítása, nyilvánosságra hozatala stb. E rendelkezésnek megfelelően személyes adat valamely természetes személyről készült képfelvétel, illetve ilyen felvétel készítése, rögzítése adatkezelésnek minősül.

    A kamerás megfigyelés útján tehát számos személyes adat birtokába jut a megfigyelő rendszer üzemeltetője így a rögzítés révén adatkezelővé válik, tevékenysége az Avtv. fogalomrendszerében a fentiek szerint adatkezelésnek minősül. Az Avtv. 3. § (1) bekezdése alapján személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, vagy azt törvény, vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli.

    Kész. Benne van minden

    Ha ki is írja, hogy kamerával figyeli a területet akkor sem rögzítheti a fenti okok miatt.

    Off vége
  • Petko
    #33
    és milyen gyártmány a meglévő rendszer? pontos gyártó, típus?
  • alcotb
    #32
    a probléma az hogyha lementem mobilvinyóra a dvr-felvevőről a videókat ,azt itthon nem tudom visszanézni.Itt ezen a gépen windows-on.Legalábbis erre eddig nem találtam megoldást.Márpedig nekem erre lenne szükségem.
  • Petko
    #31
    azt meg te se gondolod komolyan hogy usbs webkamerákkal ez megoldható... néhány méter kábelt visel csak el
  • alcotb
    #30
    Bocsi, csak gondoltam megindokolom eztis hogy mindenki tudja (aki nem guglizta ki eddig) hogy mennek ezek a dolgok.

    A jogi oldaláról annyit hogy ha ki van írva hogy van kamera akkor nincs bünti.
  • alcotb
    #29
    A Geovision-os cucc állítólag 70ropinál kezdődik(he egyre gondolunk, azaz a karira amit a gépbe pakolsz).Azért gondoltam a webkamerás dologra mert az azért mégiscsak talán a legolcsóbb megoldás.A másikról nem hallottam.Hogy itthonról tudom e nézni az másodlagos.Rögzíteni lehessen.Ez azért fontos mert pl ha lop az alkalmazott, és azt te bizonyítnai tudod pl felvétellel akkor azonnal ki lehet rúgni, fizetés nélkül.De ha felmondasz neki akkor ugyebár még 2-hétig(?) dolgozhat.És azt ki is kell fizetned neki.És valószínüleg nem fog repdesni az örömtől hogy kirúgják ergo szarul végzi a munkáját.Akkor el is küldheted hogy mennyen a ..csába...de akkoris ki kell fizetned mert ha nem akkor lehet jogilag támadni persekedni stb.És azért és 80.000-100.000huf-ot kifizetni valakinek aki még meg is lopott.hát nem a leg kellemesebb dolog.
  • vizes
    #28


    Akkor még lesz hat hozzám hasonló.
  • Petko
    #27
    akart a franc kötekedni, nem értem miből gondoltál erre... segíteni akartam mert részben ilyen rendszerekkel foglakoztam
    és bizony, - abszolút nem értem mire gondoltál amikor aztirtad hogy rákötöd... pont ezért érdeklődtem, hogyha egyszer más eljutottál addig hogy kamerákat szerzel, dvr kártyát, és rádugod akkor biztos hogy szoftverdnek is kell lennie... szóval tanácstalanul állok az általad felvázolt probléma előtt
  • bon
    #26
    A Axis M1011 IP kamera db-ja 54.986 Ft itt: link

    De úgyanettől a gyártótól csomagban 4 kamera és Axis Camera Station 4 Base Pack szoftver együtt: 544.113 Ft
    link
  • Petka
    #25
    Sorry

    Hány fórumozó kell egy kamerás megfigyelőrendszer kiépítéséhez?

    1 aki megkérdezi, hogy mivel lehet rögzíteni
    14 aki megosztja a hasonló tapasztalatait a rendszer kiépítéséről, és hogy hogyan lehet más módon is rögzíteni
    7 aki figyelmeztet a rögzítés jogi oldalaira
    1 aki az egészet átrakja a általános fórumokba
    2 aki nem ért egyet ezzel és visszarakja a felhasználói programok fórumába
    7 aki felhívja a figyelmet a nyelvtani hibákra a kamera rendszerekről szóló hozzászólásokban
    5 aki flame-eli a nyelvtanárokat
    3 aki kijavítja a nyelvtani hibákat a flame-ekben
    6 aki vitázik azon, hogy ''Digital Videorecorder'' vagy ''Digital Video Recorder'' másik 6 aki hülyének ítéli ezt a 6-ot
    2 gyártásban jártas mérnök, aki felvilágosítja a csoportot, hogy a helyes kifejezés a mozgókép archiváló eszköz
    15 mindent tudó aki azt állítja, hogy dolgozott az iparágban, és a kamera kifejezés teljesen korrekt
    19 hozzászóló aki azt mondja, hogy ez a topic nem a biztonsági kamerákról szól és legyenek szívesek a beszélgetést egy kamerás topicban folytatni
    11 aki megvédi a hozzászólásokat, mert mindannyian használunk kamerát ezért a hozzászólások idevágóak a fórumba
    36 vitázik azon, hogy melyik módszer a legtökéletesebb a video felvevésre, hol lehet megvenni a legjobb DVR-t, melyik márkájú kamera a legjobb ehhez a technikához, és melyik márka hibás
    7 aki hivatkozásokat ír be, ahol különbözo kamerákról lehet látni példákat
    4 aki megállapítja, hogy az elozo hivatkozások nem jók, és beírja a jó hivatkozást
    3 aki olyan hivatkozásokat ír be amiket a beírt hivatkozások alapján talált és ezek alapján hozzákapcsolható a kamera a fórumozó csoporthoz 13 aki belinkeli az összes hozzászólást, az összeset idézojel közé véve odaírja, hogy ''én is''
    5 aki beírja, hogy nem fog többet írni, mert nem tudják többé kezelni a kamera problémát
    4 aki azt mondja, hogy ''nem beszéltük már meg ezt nem sokkal ezelott?''
    13 aki azt mondja, hogy ''csinálj inkább egy Google keresést a kamerákra, mielott kérdezel a kamerákról''
    1 aki az eredeti hozzászólásra válaszol mától 6 hónap múlva, így újrakezdi az egészet
  • Csirke4
    #24
    Mellesleg mit gondolsz a Geovision, Vivotek stb. kaliberű dolgokról? Azokat otthonról is nézheted.
  • Csirke4
    #23
    Szerintem ha kiírja a bolt ajtajára, hogy rögzíti a felvételeket akkor már nem igazán köthetnek bele. (de ha mégis akkor linkelje valaki a jogszabályokat mert nem ismerem csak gondolom, hogy így van)
  • karajjj
    #22
    2. a jogi oldala nem érdekel, nem erre vagyok kíváncsi, nem is kérdeztem!nem beszélt senki arról hogy elkövető vagy nemelkövető.mert mivan ha pl nem rendőrséghetz fordulok hanem megmutatom neki a felvételt és ha nem fizeti ki akkor szétkúrom egy baseball-ütővel?(de ez már nem ide tartozik)

    viszont ha feljelentenek, mert jogtalanul rögzíted a felvételt, akkor nem leszel ilyen vadkemény
  • Bruk
    #21
  • alcotb
    #20
    mennyibe kerül?árat nemlátok sehol, pedig keresgéltem.
  • alcotb
    #19
    akik normálisak voltak azoknak köszi a segítséget!
  • alcotb
    #18
    mi a gecis faszért kell kötekedni?a te nyakad köré fogok spárgát tekerni baszod!pontosan tudja mindenki hogy miről beszélek!

    ráadásul van már egy szájbakúrt dvr felvevő de az egy rakás szar, mivel csak x mennyiségű adatot lehet egyszerre letölteni róla, arról nemis beszélve hogy pc-n nem lehet visszanézni tudtommal.mivel fel sem ismeri a vinyót a más fájlrendszer vagy mi a pöcsöm miatt...nem vagyok informatikus ezért jöttem kérdezősködni...ha nemtetszik dögölj meg...vagy próbálj segíteni...én normális voltam, már miért nem tud azlenni?

    2. a jogi oldala nem érdekel, nem erre vagyok kíváncsi, nem is kérdeztem!nem beszélt senki arról hogy elkövető vagy nemelkövető.mert mivan ha pl nem rendőrséghetz fordulok hanem megmutatom neki a felvételt és ha nem fizeti ki akkor szétkúrom egy baseball-ütővel?(de ez már nem ide tartozik)