37
  • Ulkesh
    #37
    Ezzel az a probléma, hogy az iPhone mindig is tudott több alkalmazást párhuzamosan futtatni, max a nem gyári alkalmazásokat kiléptette.

    De mondjuk nézd meg a jóval az iPhone előtt is létező PalmOS-re épülő készülékeket, azok is smartphone-ok, pedig azok aztán hírből sem ismerik a multitaskingot.

    Egyébként elvileg smartphone az a készülék aminek tudását a hardver határain belül natív alkalmazásokkal lehet bővíteni (azért elvileg, mert ha szó szerint vesszük, akkor az Androidos készülékek nem azok, mivel nem natív kód fut rajtuk).
  • akyyy
    #36
    menjetek a fenébe. 6230 a király, éljen a JAVA!
  • Madve
    #35
    Miután a Nokia kb 1000 éve felvásárolta a symbiant nem is csodálkozok rajta. Szóval a symbian nem fejleszt semmit, hanem a nokia fejleszti azt. Pontosabban nem igazán fejlesztette azt, gondolom többek között ezért is tette nyílt forrásúvá kb. egy éve. Szóval mostmár a nokia és akár te is fejlesztheted a symbiant ami nem egy cég, hanem egy oprendszer. Mondjuk szerintem már kicsit késő, de helyre rakhatod, ha már szidod fogalmad sincs miért, a fogalmad sincs mit...
  • narumon
    #34
    Node mi pont ezért szóltunk rád, mert ugye keversz dolgokat. Egyrészt az első világon kapható iphone a 3G volt, tehát nincsenek előtte lévő iphoneOK. Másrészről a multitasking egy nagyon furcsa jószág, ugyanis az hogy két szoftvert használh párhuzamosan ahhoz nem kell mutlitasking mint ahogy a régebbi iOS (és nem telefon) is tudott egy csomó mindent párhuzamosan multitasking nélkül (mint ahogy pl a Win3.1 alatt is tudtál többmindent csinálni multitask nélkül). És akkor odaírod, hogy az iphone 4 tudja e már, ez megint nem stimmel ugyanis a változásokat a szoftver tudja tehát itt igazából iOS4 ről beszélünk és nem telefonról. (Mint ahogy a sok hülyegyerek állítással ellentétben nem kellett ahoz új telefont venni vagy pénzt kiadni, hogy MMS kerüljön bele, stb stb)
    Szóval annyi a lényeg hogy kicsit pontosabban és ne süllyedj arra a szintre amin néhány iFikagép van itt az SG-n. Peace!
  • zola2000
    #33
    Jogos, csak azt akartam volna ebből kihozni, hogy pár éve mindenki azt mondta volna amikor definiálni kellett volna az okostelefon fogalmát, hogy tudjon multitaszkolni legyen 3Gs, aztán megjelent az IPhone, aminek mindenképpen bele kellett férnie az okostelefonok közé mert elég jó telefon volt ezen hiányosságok mellett is, azóta már megint nem lehet definiálni az okostelefon fogalmát...
  • acdc
    #32
    Ezt a kis pindurkat lattatok mar?:)
  • lenox01
    #31
    Nem kis fogalomzavarban szenvedsz...
  • laziga
    #30
    http://www.youtube.com/watch?v=61457GZXWQ4

    2 hete van nekem egy ilyen tesztelni. Volt iPhone, winmobil, most cserélt a család telót 2-en andoinos vettek én most ezt fogom ( nem adom vissza kifizetem inkább :) ). Ez egy csoda.
  • narumon
    #29
    Jajjaj.. inkább no comment.
  • matyi120
    #28
    Az Android előbb utóbb letarolja az egész telefonpiacot. Mégpedig azért, mert könnyű kezelni, gyors (többnyire) és több telefon támogatja.
    Symbian már nem biztos, h fog alkotni. De ha fog, akkor is Nokiára.
    iPhone OS-t csak az Apple használ.
    BlackBerry-t is csak a gyártója.
    Windows Mobile ideje lejárt.
    Androidos telefonokat meg a gyártók tucatszámra öntik magukból.
  • fergusonpapa
    #27
    no comment =)
  • fergusonpapa
    #26
    ennnyi =) énis igy vagyok vele.
  • zola2000
    #25
    Attól függ. Az okostelefon az amire lehet a Javanál jobb programokat telepíteni (az összes iphone tudja ezt), van benne gyors internet (a 3G előtti iphoneok kiesnek), lehet egyszerre több programot is futtatni rajta (nem tom, az iphone4 már tudja ezt?)

    Attól hogy pl egy IPhone3G sokkal jobb mint egy Symbianos nokia még nem lesz az is okostelefon.
  • Rosco
    #24
    Az összes high end Nokia megfordult a kezemben. Elég heavy user vagyok okostelefonok terén, a legjobb sem bírja egy napnál tovább nálam töltés nélkül, e-mail, dokumentumok, web, Exchange sync, (sőt Android óta SFTP, SSH telefonról, erről a Symbian max. álmodni tud) és hidd el, a Nokia + Symbian rakás sz@r okostelefonnak. Villogni és fényképezni tinédzsereknek jó, de ennyi. Vagy felköti a Nokia a gatyát és az elmúlt évek borzalmas termékei után kihoz rendes okostelefonokat, vagy maradjanak a tinédzserek célcsoportnál és gyártsanak megint "cuki" és "trendi" telefonokat nekik.
  • Rosco
    #23
    Évekig használtam Symbianos telefonokat (SE 910i, Nokia 9500, Nokia E51, Nokia E71, Nokia E72), de egyik szarabb volt, mint a másik: megbízhatatlan, kapcsolatot bont, kifagy, újraindul és ez modellenként csak egyre rosszabb lett (az E72 csúszszar, egyszerűen használhatatlan, a Nokia szégyene, rögtön az első naptól egy rakás sz@r volt). A legjobb még a Communicator volt, az volt a legklasszabb, imádtam a téglát, azzal még nyomtatni is lehetett. A Window Mobile detto ugyanolyan szar volt, pedig ott is volt minden: HP, Motorola, Qtek/MDA.
    A sok csilivili k...drága okostelefon után vettem egy pici LG-t Androiddal kemény 30 000 forintért újonnan, garival. És jééé, működik gond nélkül. Vicces, még uptime-ot is számon tart. Nem fagy le, nem indul újra, max kiírja, hogy bocs, ez az alkalmazás most leállt, de újraindul. Android a legjobb választás, nem beszélve arról, hogy tonnaszámra tudsz alkalmazásokat tölteni rá.
  • Pukkka
    #22
    Maradjunk annyiba, hogy a nokia 5800 low end, mint ahogy az IPhone is.
  • willcox
    #21
    Az a baj, hogy az okostelefon - mint kategória - nincs pontosan definiálva, így mindenki azt ért alatta, amit csak akar.
    Olyan ez, mint az internetnél a széles sáv. Már (ha jól emlékszem) 384 kb/s is széles sávnak minősül, pedig ez az én fogalmaim szerint nagyon messze van tőle.
  • bladesoft
    #20
    Az tuti az én nokia 5800xm nem okos telefon, mert mikor a tengerbe beleejtettem meg se mukkant... söt utánna még vagy 2 napig se. XD
  • Papichulo
    #19
    Ezt latod rosszul latod. Peldaul ISP-knel is van, hogy olcsobban kapod meg ha alairsz hosszabb idore, ha amugy sem mennel sehova, elegedett vagy a szolgaltatassal, akkor ez tiszta haszon. Ha veszel egy telefont es vallalod, hogy annal a telco-nal maradsz 1-2 evig, akinel amugy is maradtal volna es vallalod, hogy ugyanannyit fizetsz mint eddig, akkor a vasarlaskor kifizetett osszegbol jon ki a telefon tenyleges ara.
  • Narxis
    #18
    A Symbian ideje lejárt... Android powa!!!!
  • hegege
    #17
    Nu speciel az 5800ba rengeteg hiba van és az nem is high end kategoriás telefon szal annál elhiszem ,hogy iphone jobb:)
  • Blasta
    #16
    " három hónap alatt több mint 27 millió Symbian-készülék talált gazdára, ez pedig azt jelenti, hogy másodpercenként három okostelefon kelt el a fenti operációs rendszerrel."

    Már bocsánat, de itt csak én látok hibát? Itt nem OKOSTELEFONT kellett volna írni, hanem csak simán MOBILTELEFONT, hiszen a Symbian oprendszer fut a Nokia legtöbb egyszerű telefonján is, amiket azért még távolról sem lehet OKOSTELEFONNAK nevezni.
    Vagy tévedek?
  • sanyicks
    #15
    A havidíj maga a részlet, és az hogy hűségszerződést kötsz.
  • Inquisitor
    #14
    Hmmm. Megnézed a csomagokat, akkor látod, hogy mennyi a teló, mennyi a havidíj. A havidíj meg csak havidíj, nincs benne részlet mint tréjkomnál, és akkor tényleg 1ft vagy 6990 ...
  • fergusonpapa
    #13
    tudom nokia 5800utána mit 80ért vettem:D Iphonom van.most olcsobban vettem -.-'
    ésjobb.

    ami érdkesebb h anyám androdos teloja ami melesleg 31 kártyásan ez az uj vodafone telo..is jobb.mint én 5800am volt. =) symbian nálam = bughalmaz.bocsi.1000alaklazástkiprobáltam de ez a véleményem.
  • slickboy
    #12
    Akkor ott tartunk, hogy az okostelefonok között is vannak amelyek még okosabbak. Már ebből is presztízskérdést kell csinálni? Tehát ami olcsóbb, az biztos nem lehet "okostelefon", még ha annak is adják el. Ár alapján összehasonlítani, pfff... Nokia sokat ad el kis haszonkulccsal, Apple meg keveset nagy haszonkulccsal. Durván ennyi a különbség az üzleti modellek között.
  • sanyicks
    #11
    előfizetéses se 1 forint ám, fizethetsz mint állat 2 évig, és elég lehúzósak ezek. prepaiddel mindenki jobban jár.
  • Quki
    #10
    ej de tudják szarozni egyesek a symbiant meg a nokiákat...volt már vkinek egy jobb nokia a kezében egyáltalán? ennyi baromarcút :D
  • Papichulo
    #9
    Prepaid-re gondolt, abban viszont nem kapsz semmit 1ft-ert...
  • Inquisitor
    #8
    Kártyás csomagban akár 1ft-ért is ;)
  • strogg
    #7
    Annyiért a vodánál androidos csodát kapsz gps-el, kártyás csomagban :))))))))
  • zola2000
    #6
    De azert annyi jo van egy 20Kert megveheto nokia okostelefonban, hogy a Symbianos programok sokkal jobbak mint mas gyartok hasonlo aru telefonjaira telepitheto javas programok, tehat ha egy 30ezer forintos telefon kell, akkor csak nokia johet szoba.
  • strogg
    #5
    Ebben van valami. Erre utaltam is :)
    Amit a nokiánál okostelónak neveznek, az nálam szóba sem hjöhet. De ahogy nézem ezzel nem vagyok egyedül.
  • grobs
    #4
    @strogg
    ~$114 volt az _okostelefon_ eladások átlagára a Nokia-nál, ergo nagy bajban vannak. Android a hulladékokkal együtt is $250 fölötti átlag, iPhone meg $400 fölött.
    gyk.: Ezek az előfizetői kedvezmény nélkül értendőek. $114-ért Samsung Corby-t se kapsz, és a Nokia ilyen kategoriájú Symbian-okkal terített.
    Büszkék lehetnek, hogy ezeket "okostelefonnak" nevezik.
  • strogg
    #3
    Azért a meego-s, maemos készülékeit nem nevezném piacot letaroló sláger terméknek. :))))))))))))) A symbian egyre inkább a full low end kategóriába szorul majd, és lássuk be, ott a helye.
    Azért a nokia gagyibb telóin nem futna el az andrid, ios, vagy bb OS.
    Érdemes lenne látni, hogy abból a 24 millióból mekkora volt az okostelefon értékesités. Mert ha 80% az "eldobható telefon" kategóriás,akkor nagy zűr lesz jövőre nokiánál...
  • Inquisitor
    #2
    Mint írtam az androidos hír mellé is, jelenleg a BlackBerry OS a teljes okostelefon piac 43%-át uralja, a Symbiannak kicsit nagy az arca ... meg most, hogy az erősebb készülékekbe még a Nokia is a saját linuxát teszi, hosszútávon fűrészeltek a Symbiannak.
  • strogg
    #1
    Értem. Tehát a symbian "népszerüsége" kimerül a nokia eladásival, + az egyéb gyártók kifutó raktárkészletével.
    Ez aztán a rajongás :)