Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hmm ertem.. akkor kollegak "mondjanak le", amugy se baratok😊 marad az egyedul rendeles😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Dzsini
Még így is a legjobb ár-érték arányú eszköz, amit hivatalosan be lehet szerezni az országban. A vaterások se ennyibe fognak kerülni, mivel most már a viszonteladók se tudják olcsóbban beszerezni. Az ÁFA idáig átvállalásra került, ha ki kellett fizetni, most pedig beszámítják elõzetesen, és ha meg kell fizetni import során, akkor ebbõl fizetik - ha nem kell, akkor az a pénz visszakerül.

Ha valakinek van pl. német ismerõse, aki havi szinten ingázik, az olcsóbban juthat hozzá (ott kisebb az ÁFA), de a vaterások sem repülõvel hozzák saját táskában az Egyesült Államokból tömegével (ha meg igen, akkor nem 3G változatot).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lehet hogy ha ez bejön akkor érdemesebb lesz a vaterás vagy más forrásos 30-31 ezres dolgokkal bepróbálkozni.
Dzsini
Probléma szerintem nem, de a már megfizetendõ ÁFA mellett importvám kötelessé is válik nagy értéknél a csomag, így könnyen lehet, hogy még rosszabbul is jártok - nézzétek meg, hogy érdemes-e.

Annyi esetleg, hogy a regisztrációval is kell bûvészkedni felbontás, bekapcsolás után, ami egy ajándéknál nem elegáns (bár lehet ajándéknak rendelni).

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
mi 3-at rendeltünk és nem volt.

Þór vígi þessi rúnar

sziasztok!
olyan kerdesem volna hogy az amazonnal nincs darabszam korlat a rendelesre?
osszeallnank par kollegaval es rendelnenk kindle keyboardokat (karacsonyi ajandek hegyek) igy a szallitasi koltseg szet dobodik ugye(marmint az alap mert ha jol olvastam 5 dodo rajon darabonkent).
4-5 darabot rendelnenk, ebbol nem lehet problemank?

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Akkor jól félreolvastam a végösszeget 😄
Lehet még is rendelni kéne egyet?

Carlos
igen, ezt benéztük...:
162.48 U.S. dollars = 34 629.156 Hungarian forints

Þór vígi þessi rúnar

162*215 az nem 45e

Carlos
valid!
215 U.S. dollars = 45 822.6769 Hungarian forints

Þór vígi þessi rúnar

"215 a dollár olyan 35000-re jön "
Nekem 45.400-ra ...

Remélhetõleg az Import Fee depositot visszakapod... de azért a fapadosért elég drága.. végülis nagyjából ennyi volt a WIFIs Kindle keyboard, nem? (150+20-ra emlékszem)

Most rendeltem egy fapados Kindle-t:
Item(s) Subtotal: $109.00
Shipping & Handling: $20.98
-----
Total Before Tax: $129.98
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $32.50
-----
Grand Total: $162.48

De szerintem még így is megéri 215 a dollár olyan 35000-re jön ki

Rage47
áh köszi, majd updatelem a kindle 3-mamat😊
Dzsini
Frissítések jelentek meg:
Kindle Keyboard 3.3 (gyerekkori nevén Kindle 3)
Kindle 4.0.1 (közismert nevén Kindle 4)

A frissítések automatikusan megjelennek, feltelepülnek pár napon belül, Keyboardnál letölthetõ egyénileg is. Semmi eget rengetõ újdonság nincs benne, K4-re bekapcsolható a "régimódi" minden lapozásnál teljes frissítés, K3 bõvítette a szinkronizálási, letöltési lehetõségeket.

Dzsini
Szinte biztos, hogy igen - mivel a köré épülõ szolgáltatásrendszer (Amazon Cloud, zenebolt, filmbolt, stb.) nem elérhetõ az Egyesült Államokon kívül, így nem valószínû, hogy árusítani fogják határon túl. Egyébként emiatt többen feltételezik azt is, hogy igazából használhatatlan is lesz a szolgáltatások nélkül.

A Kindle Fire November 15. megjelenés/szállítás csak az USA-ra érvényes?

Válaszolok magamnak mert közben megvan a megoldás.
Ez egy tipikus RTFM kérdés volt, mint kiderült.

A ki/be kapcsoló gombot 7(!) másodpercig kell nyomva tartani, így kapcsol ki a Kindle 4. A használati útmutatóban le van írva...
Dzsini
Több helyen (más országoknál is) megjelent az "Import Fees Deposit" - ami egy letét az import díjak fedezetére, visszafizetik, ha nincs ilyen költség a behozatal során. Majd kiderül újabb rendeléseknél, hogy miért most döntöttek a bevezetésérõl.

"Import Fees Deposit" represents an estimate of the Import Fees that will be levied on the items in your order for shipment to countries outside of the US. By placing your order, you agree to allow Amazon Export and/or Merchant (as applicable) to collect the Import Fees Deposit for the applicable items in your order. This deposit will be used, on your behalf, to reimburse the Designated Carriers for the import fees that they have paid on your behalf to the appropriate authorities of the destination country.

Rage47
hát remélem átmeneti 😞
Dzsini
...emellett úgy néz ki megszûnt a "jó világ", megjelent a magyar szállítás költségei között az importköltség, így 25%-al megnövekedtek az árak. Kérdés, hogy ez átmeneti, hibás mûködés, vagy végleges.

Dzsini
Nem, a november közepén megjelenõ Touch 3G-ben csak Wikipediára és Kindle Store-ra lesz használható a 3G kapcsolat. A Wifis netezést továbbra sem korlátozzák.

Rage47
ingyen lehet böngészni, bár kicsit lassú azt mondják
sziasztok
Ha veszek egy Kindle Touch 3G-t akkor azzal ingyen lehet böngészni vagy csak könyv letöltésre használható a 3g kapcsolat?

Teppik Amon
(nem is tudtam hogy alapból csak alszik, meg hogy ki lehet kapcsolni <#nemtudom> )
Mindig tanul valamit az ember 😄

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
Csak a 20+ másodperces gombnyomásra írja az újraindítást, de a Keyboard is úgy mûködött, hogy nagyon hosszan húzva újraindított, de elõtte volt, amikor elfehéredett a képernyõ, az a kikapcsolt állapot - lehet, hogy most is így van.

Az új Kindle-t hogyan lehet teljesen kikapcsolni?
setuh
Értem,thx!

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Akkor érdemes teljesen kikapcsolni (ezt írják is), ha azt tervezed, hogy 1-2 hónapig fog állni bekapcsolás nélkül - egyébként teljesen jó a sima alvó mód, sokkal kevesebbet fogyaszt, ha onnan kell visszatérnie, mintha a hosszadalmas bootolással molyolna. A linuxok jól bírják az ilyen mûködési módot, ezt meg külön erre készítették fel.

setuh
Ki szoktátok kapcsolni teljesen a kütyüt?Vagy fogyasztás szempontjából elég lényegtelen?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
ezt a tájékoztatót (van még pár hasonló a neten) érdemes átolvasni, hogy tisztában legyél a korlátozásokkal és a lehetõségekkel (valamint itt a topicban is többen írogattak PDF-es hercehurcákkal kapcsolatban).

Az új változat még elég friss, tehát semmiféle hack nincs rá, és teljes billentyûzet hiányában persze a hozzászólásban foglaltakat érdemes úgy értelmezni.

Az mondjuk nem nagy baj mert net tele van konvertáló programokkal.

Az ár még ígyis jó.
Dzsini
Amit rendelhetsz Magyarországra, abból a legolcsóbb 109 dollár + 21 dollár szállítási költség, tehát kb. 27 ezer forint mindenestül. PDF olvasásra korlátozottan alkalmas, akkor jársz jól, ha át tudod konvertálni valami tiszta szöveges formátumba (van erre sok szoftver), a PDF - mivel elõre formázott, lapméretre beállított formátum - nem igazán való a kis kijelzõs olvasókra.

Most néztem hogy az amazonon már alig 20 000-ft ért árulják. Sztemmegérné beruházni egyre mert jó pár PDF-van otthon amit rátehetnék. Gondolom USB lehetõség van rajta + az amazon ugye szállit MO-ra?
Dzsini
Nagyrészt azért rendben van (Wikipedia például pár hete Kindle-specializált nézetben nyílik meg), ha nem ilyen aggregáló oldalakat olvasol, hanem közvetlenül az oldalt - és amire én használom legtöbbször, az a menetrend / térkép
http://kindlemap.net/
plusz az Elvira, menetrendek.hu, ilyesmik.

QuippeR
tisztában vagyok azzal, hogy fél óra utánolvasással ment volna valamilyen kerülõúton, de nekem éppen akkor, abban a helyzetben nem volt fél órám, és bosszantó volt a dolog. nem is azért, mert nem nyitott meg a linket, de nem is lehetett megnézni, hogy mi a link url-je, hogy manuálisan írjam be.

egyébként minden más tekintetben elégedett vagyok az eszközzel, és mint írtam, tudom, hogy kísérleti jellegû a böngészõ, és az amazon nem ígért semmit ezzel a funkcióval kapcsolatban. én ettõl függetlenül a böngészõ megléte miatt fizettem a pluszpénzt - ha úgy tetszik kockáztattam. nem azért mert éjjel-nappal azon akarok netezni, hanem hogy ha szorult helyzetben vagyok (mint ma reggel), akkor is legyen utolsó utáni lehetõségem híreket, leveleket és wikipediát olvasni.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
Ja, egyébként azért fizettél a 3G verzióért plusz zöldhasúakat, hogy a Kindle Store-t (és a Touchnál a Wikipediát) elérd bárhonnan, bármikor - az, hogy van hozzá egy kísérleti böngészõ, az hab a tortán, de a legtöbb helyen le van írva, hogy aki böngészõt szeretne venni, az ne Kindle-t vegyen.

Dzsini
Tudsz, de többfüles böngészés nincs rajta, így az aggregátorok (pl. Google news) nem mûködnek rajta normál állapotban.
Érdemes amúgy is az oldalak mobil változata felé kacsingatni (m.sg.hu, m.index.hu, ilyesmik), vagy használni olyan oldalt, ami mobil böngészõn élvezhetõvé varázsol neked normál felületeket:
pl.:
kinstant
oldalkonvertáló

Valamint vannak olyan online szolgáltatások, amelyek pl. RSS híreket, ilyesmiket neked konvertálnak, és ráküldenek a Kindle címére mondjuk reggelente.

Nem létezik RSS olvasó hozzá?

Általánosságban nézve elég sok 8 árnyalatos van forgalomban. Mivel a 16 árnyalatost "harmadik generációsnak" hívják, gondolom az elsõ generáció az 4 árnyalatos lehetett. Azt viszont biztosra tudom, hogy van egy eszköz amire lehet rajzolni és jegyzetelni, 80-100USD volt amikor kijött, de kemény 1 bites, azaz fekete és fehér van amit tud és slussz.

QuippeR
ma próbáltam news.google.com-ot olvasni, de mindegyik linkre azt írta a Kindle, hogy nem tu új ablakot megnyitni. kicsit idegesítõ, hogy ilyen alapszolgáltatás nem megy. az index.hu meg egyszerûen csak nem töltõdött be.

(igen, tudom, hogy "experimental browser", de nem azért fizettem plusz zöldhasúakat a 3G verzióért, hogy aztán híreket se tudjak olvasni rajta.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
Már egy pár éve igen, az igazi különbség abban van, hogy milyen ügyes a rendszer a színes képek / több árnyalat ábrázolásában: ez a dithering

Tudtommal minden e-inkes olvasó (igy az összes Kindle is) 16 szürkeárnyalatot tud.

Carlos
No nyomkodtam egy kicsit a húgom KINDLE-jét (!!!).

Egy picit nagyobb a kijelzõje mint a régié (de csak egy picit). Nekem nem tetszik a szélén található kicsi lapozógomb, mert egyszerûen kicsi.
Akinek nagy lapát keze van, az egész készüléket törékenynek fogja érezni. A képmegjelenítés ugyanolyan mint a régin (átlag user szemmel nézve).
A klaviatúrát nem hiányoltam bár én a régin se nagyon használom.
A lapozás észrevehetõen gyorsabb, bár nekem a régivel sem volt gondom.

Nekem összességében a régi jobban tetszik, ezt egy kicsit nõiesnek / törékenynek érzem.

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Az Amazon keresztfinanszírozással tartja irreálisan alacsonyan a Kindle árait - a Store eladásaiból hozza vissza a nullszaldóval vagy veszteséggel eladott készülékeket. Az egyetlen cég, aki ezzel nagyjából versenyezni tud, a Barnes and Noble a Nook készüléksorozattal, de õk is mostanára tudták letornázni az áraikat arra a 140 dollárra az Egyesült Államokban, amennyiért a reklámok nélküli (tehát drágább), fejlettebb Kindle kapható.

A4 közeli eszköz van sokféle 😊 (16 árnyalat van a Kindle sorozaton is, emellett a dithering képessége az egyik legjobb, így nagyon szép rajzolata van)

Azért körülnéztem miket tud vagy tudhat egy eBook készülék mostanában. Pl. van A4 mérethez közeli, van 1-tõl 16 színárnyalatig, van amihez Wifi, 3G, HSDPA van, van amihez Wacom Onyx toll, Felolvasás funkció, stb. Többségére nincs szükségem, azért a 16 árnyalat csábító, a készülékek árai nem. És érdekes, hogy márkás cuccok pl. Asus milyen kevés formátumot támogatnak.
Most egy Koobe néven futó szériát néztem. Ha nem kerülne duplájába/triplájába mint egy Kindle ....

Dzsini
Jaj, félreérthetõen írtam: ékezetek a billentyûzeten nincsenek, tehát a keresõbe nem tudsz pl. "tükör"-re keresni. A Kindle maga amúgy teljes Unicode támogatással rendelkezik, gond nélkül kipakol cirill betûtõl kezdve a teljes latin részlegen (magyar kettõs hosszú ékezetekkel) át görögig és egzotikusabb dolgokig mindent (arab, héber, indiai, távol keleti, stb.).

A Végtelen történet amúgy egy fantasztikus könyv 😊 - könyvjelzõt lehet egyszerûen csinálni a kis Kindle-el is, hozzáírni pár szót meg annyira nem megerõltetõ, ha jegyzetelsz, de tudományos(abb) munkára kényelmetlen lehet a kurzoros gépelgetés.

(persze, a Postscript file lenne az ideális (sõt, esetleg a már levilágított fólia formátuma), de egy folyóirathoz pl. bõven elég a PDF)

Itt van elõttem pl. egy "végtelen történet" (nem röhögni, iszonyat komoly egy könyv és minden olvasásnál találok benne még valami érdekeset), van benne vagy 30 idézet amiket bejelöltem valami könyvjelzõvel. Én ilyen lüke vagyok, szeretek dolgokat néha kikeresni a könyvekbõl 😊

Dzsini, amit írtál a PDF-rõl arra szerintem inkább való a nagytesó Postscript, azért ahhoz képest sokban butítva volt. Már a régi PDF, ma már lehet többet is tud. Így és éppen elég hülye fordult elõ aki mindkettõbe RGB-be mentette a képet CMYK helyett vagy éppen 300-600dpi helyet a nézeti kép 96DPI verzióját hagyta benne. Aki nem mentette se bele, se mellé a különleges betûtípust, stb. De mai világban, ahol emberek DOC-ot használnak (brrr.) és lassan senki nem ismeri mi az a betükerning, kezd mindegy lenni a formátum és tördelés. 😞

Az infókat köszi. Azért az ékezetek támogatása nagy fegyvertény lehet, akkor akik itt használnak Kindlet azok ékezet mentes vagy ne adj isten "kalapos" betûs verziót olvasnak magyar nyelvû könyvekbõl? 😮
Novemberbe gondoltam megvenni, meglepem magam vele szülinapra. Szerintem internetezésre inkább a Tablet és okos telefon való, ezért nem érdekel a Wifi és 3G.

Keresõ? Nem szoktam keresni semmit, regényeket, novellákat olvasok.