928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
#608 Az amazon suportnak megadnátok az email címet? -
zenoka #607 ehh varos neveben ekezet.... -
zenoka #606 mi lehet a problema ha rendelesnel shiping address utan nem hajlando elfogadni a billing adresst ami elter a shippingtol es csak azt irja hogy problema van see below de sehol semmit nem ir hogy mi nem stimmel.:S -
#605 Lovecraft összes művei angolul Kindle-re, és egyéb olvasókra. -
lac0215 #604 Nincs mit.
Majd mutasd meg a művet... -
#603 Köszönöm!
Ilyen pontos műszaki rajzot kár hogy nem találni amúgy több termékről is :)
Ez alapján simán meg tudom csinálni a tokot ha ideért.
Mégegyszer köszi! -
#602 Kényelmesen lehet fogni olvasás közben a kicsikét? -
lac0215 #601 Méregettem Neked.
Remélem érthető.
Itt megtalálod:
http://data.hu/get/4368353/100_0569.JPG -
#600 Köszi már én is néztem ilyen ötleteket sok helyen. Egyenlőre marad a sufni tuning, aztán majd meglátom még. Vannak ötleteim.
Pl szerintem olyat fogok csinálni amibe beleépítek egy kart, aminek a végén lesz egy pár ledes lámpa. És amikor a kar ki van hajtva a lámpa bekapcsol.
Öhm. Kérhetek tőletek pár méret adatot?
Az egész szélessége 11,4 a magassága 16,5. A széleitől a kijelző milyen távolságban van? (fentről és oldalról).
Csak mert szerintem most hétvégén nekiállok barkácsolni. Jelenleg úgy sincs jobb dolgom :) -
lac0215 #599 Tokot én ilyet rendeltem (10 USD ingyen postával):
http://www.ebay.com/itm/140623696704
Ezt mellesleg a Vaterán 6000-ért árulja egy fickó...
A házilagos tok készítéshez a youtube-on lehet ötleteket találni.
Például:
http://www.youtube.com/watch?v=5EwY6w5w69E
Én is tervezem a gyártását...
Van egy cég aki megcsinálja, persze nekünk nem megfizethető áron. Errők itt olvashatsz:
http://pdaplus.hu/content/view/6209/73/
És végül mivel a Kindle-hez nem jár 220-as töltő, ezért vettem egyet hozzá. Szintén ebay, viszont ennyiért itton nem kapsz:
http://www.ebay.com/itm/110722654452
Ez 1000 miliAmperes, a Kindle-nek elég lenne 500 is, de akkor már a telefonomhoz is ezt fogom használni, annak meg jó, ha hamarabb tölti...
-
#598 Én a Kindle 4-et rendeltem. De E-bay-en 3500-ért van szintén műbőr tok házhosszállítással együtt. Szóval ha nem sikerül összehoznom egy tűrhető "Home Made" tokot, akkor berendelem UK-ból. Vagy most már megvárom míg kiköltözöm jövő nyáron, aztán bemegyek egy boltba xD -
#597 Ez a Kindle 3-hoz jó... nem néztem melyiket rendelted...kindle tok -
lammaer #596 15-20 ezer? Atyaég, be ne szívassanak vele.
Pár fontért amazon UKról kapsz tokot... Nekem ilyen van, egész jó:
tok -
#595 Hehe. Ez az oldal adott néhány ötletet. Majd ha kézhez kaptam megnézem a pontos méreteit, mert lehet hogy egy régi keményfedeles könyvből meg némi nadrág-gumiból csinálok neki egy tokot és le van tudva a probléma :D
Ahogy néztem tokot itthon is lehet kapni csak ilyen 15-20 ezres kategóriában. Meg főleg a 3-ashoz. Ha rendelek akkor szerintem is ebay lesz, mert most éppen nincs bankszámlám ám van paypal-om. Ebay-ről meg úgy tudom azzal egyszerűbb vásárolni.
Lámpa egyenlőre nem érdekel. Az esetek 80%-ban lámpa mellett fogok olvasni. -
nagypite #594 lámpa
Lehet venni hozzá lámpát is. Ez mondjuk összesen volt 1+2 dolcsi, mondjuk olyan is... a kapcsolója elég érdekes. most épp kezem ügyébe eső fémtárggyal kapcsolgatom... De a ledek működek :D -
#593 Mindenképp érdemes védeni, tokot itthon nem tudom, hogy lehet-e kapni (főleg, hogy ez az új generáció, és hivatalos bolti forgalmazás nincs).
Én két megoldást ajánlanék: vagy rendelsz az ebay-ről ilyesmi áron (ott fém tok is van kicsit drágábban), vagy készítesz magadnak egyet, egy minimális házibarkács tudással - arra persze figyelni kell, hogy a megadott méretek általában K3-ra vonatkoznak, de a lényeg az ihlet (itt a topicban ha visszanézel, két házi gyártású tokot is láthatsz) - a lényeg, hogy a pontszerű nyomástól mindenképpen védje a képernyőt, az a legproblémásabb (pl. kulcscsomó) - ezért a sima zokniszerű vászon tokokat én nem ajánlom.
Az ebay-es rendelés hátránya, hogy általában 2-3 hét, mire idetalál a posta például Hong Kongból, viszont árban az Amazonhoz képest verhetetlenek, minőségben pedig nincs gond velük. (érdemes a többi országot is kipróbálni, esetleg kulcsszavakkal variálni, lehetnek jobb ajánlatok is) -
#592 Nah. Vagy szerdán vagy csütörtökön kézbe kapom, már telefonált a UPS is. A könyvek készen állnak, szóval célegyenes.
Kérdés: Valami tök egyszerű tokot hozzá lehet kapni idehaza? Vagy azt is csak USA-bol tudok rendelni? Tényleg valami 2000-3000 forintos cuccra gondolok, csak hogy védve legyen a táskában uralkodó káosztól. -
#591 Most nézem hogy a Send-to-Kindle email address csak akkor lép érvénybe ha regisztrálom náluk a Kindle szériaszámát.
Az viszont tetszik hogy ott van már a "Magiszter's" Kindle a menüben :) (csak tájékoztatásként közöltem.)
Illetve most feltettem telefonra a "főbb" könyveket, meg amik érdekelnek kerültek a PC-re és engedélyeztem a Sync-et a Kindle alkalmazásokban. Majd meglássuk mi lesz ha itt a Kindli. Hogy fog e szinkronizálni a levegőből :) -
#590 Könyvek száma téma:
Én most azt csináltam, hogy össze volt írva mik azok a könyvek amiket rendszeresen újra-és-újra elővettem olvasni. Ezeket kinyálaztam a kb 200 e-book-ból amit kaptam (meg volt pár ami még érdekelt), a többit kukáztam. Ezeket hasraszámolva* jött ki KB 70. Mert van 60-iksz könyv amit lényegében Loop módban olvasok, meg van kb 8 ami érdekel jelenleg. Szóval az én Kind-lee-men, induláskor rá fog potyogni 80 könyv minimum. Csak mert van olyan hogy elkezdek egy könyvet, majd egy másikat. Volt annyira beálltam paralell módba, hogy egyszerre 4 könyvet olvastam. Az agyam DDOS támadásnak vélte és egy idő után lecsapta az input ágát az agyamnak és már nem tudtam hogy melyik szereplő melyik könyvben, kivel mit csinált és miért. Fogtam magam, eldobtam ebből hármat és folytattam egyel egy két napos könyv-böjt után. Az óta max 2 könyv amit falok egyszerre, de mostanság ebből a 2-ből egy novella/regény=szórakoztató, meg egy szakkönyv, mert a jó pap még holta után is tanul xD (most PHP-t tanulok, mert azt csak bottal piszkáltam eddig)
*újbeszél szó, jelentése: megszámolsz valamit, hozzá adsz találomra másik pár dolgot, azt hasra ütöd darabra, majd hozzá adod a fix számoláshoz. Ebből lesz a hasraszámol. (néhányan tudni fogjátok hogy most milyen könyvet olvasok/fogok olvasni ha megjön a Kindle)
**Bocsi ha kicsit fárasztó vagyok. Az utóbbi 48 órából 43-at dolgoztam és most jutottam el arra a pontra mikor ontom magamból a marhaságot -
#589 ja...vagy 10 kindle kellene hozzá nekem is, hogy rárakhassam a könyveimet :))) -
#588 Köszi a válaszokat az áras kérdésre! -
#587 Elsőre nekem is annyi volt, de így egyszer lefut az indexelés, és rendben vannak a dolgok - amúgy pedig, ha pár hetente másolgatnék rá, akkor állandóan dolgozna az index, nyűglődni kellene a collection-ökkel... nekem így kényelmesebb. (így sincs rajta az összes könyvem :) ) -
#586 Persze értem én a lényegét... ha mindig utazgatnék én is ráraknék pár könyvet (50-100) ahogy mondod a választék miatt, de mivel ez jelenleg nem áll fenn megelégszek 15-30 könyvecskével... ennek egy része korrektúrára való átolvasás miatt van rajta... másik fele csak szórakozás miatt, a harmadik meg teszt miatt, de nem itt fogom tárolni a könyvtáram egy részét
Mindenki másképp csinálja, nekem így kényelmes... -
#585 Nekem is kb. 850 könyv van rajta - ha épp egyet befejezek, akkor van választék a folytatásra - magyar, külföldi, novellától az ezer oldalig minden hosszúságban, ezerféle stílusban.
Baja nem lesz tőle az eszköznek, így is 2+ giga szabad hely van még rajta. -
#584 Nem kell parázni megkapod mindenféleképpen... ha nem olvasod az emailt vagy ahogy nekem csinálták (okosan) elírták, akkor felhívnak a futárszolgálattól...
Egyébként meg tök fölösleges több száz könyvet rárakni... minek? -
#583 Hm... Nem is rössz ötlet. Megcsinálom őket pár nap alatt, feldobom a levélcímre és mikor megjött a kütyü csak Connect és jönnek a könyvek zsinorban. Szerintem ez lesz. Meg ugye akkor már fent vannak náluk is, így ha valami elveszik, tőlük ismét leszedhetem.
Príma ötlet! -
#582 A kész prc-t is elküldheted, akkor nem konvertál, csak letölt :) és azért az nem egy utolsó érzés, hogy bekapcsolod az eszközt, beállítod a wifit (ha van), és elkezdenek rápotyogni a könyvek
...persze wifi hiányában nem olyan jó móka. -
#581 Gondoltam már rá, hogy fogom elküldöm az összeset erre az e-mailes dologra (olvastam már róla, meg itt is mondtátok már szerintem), de addig sem unatkozom. Elkezdem őket megcsinálgatni, szép borítóval meg meta-adatokkal és amelyik nagyon nem jól jön ki, azt a végére hagyom és max bejátszom ezt az e-mail-es dolgot, hátha nekik sikerül. Egyelőre a PDF-esekre koncentrálok mert azok elsőre jók (kop-kop-kop... jajj az ujjam). -
#580 Próbáld meg html-be elmenteni, és onnan konvertálni, azok szoktak a legjobban működni.
Egyébként az Amazonos accountodon már elméletileg ott van (lesz) a bejegyzett olvasód, emailcímmel együtt (aká[email protected] vagy aká[email protected] - nem tudom a 4-esek kapnak-e több félét), oda már küldözgetheted a dokumentumokat, az első felkapcsolódáskor azokat le is fogja tölteni, még csak át se kell másolni (ők is tudnak konvertálni, néha meglepően jó hatásfokkal) :)
(persze az Amazonos oldalon engedélyezni kell, hogy melyik email címekről érkező dokumentumokat adja tovább) -
#579 Ehe. Nincsenek szomszédaim. Esetleg szembe egy 90 éves mamika, aki finom sütiket szokott csinálni, de ő mire kiaraszol a házból én már 3 műszakot ledolgoztam xD
Dzsini: Akkor meg vagyok nyugodva, előbb utóbb csak eljut hozzám. :)
Szóval első nap mikor felmásolom rá a kb 60db könyvet (átlagosan 500 oldalasak) akkor, széjjel indexeli magát és jobb ha töltőn hagyom? Ezt jó tudni, köszi hogy mondtad. Most éppen rpc-ket gyártok üresjáratban. PDF-ből olyan szépen megcsináltam egy 17 kötetes sorozatot, hogy csak na. Doc-ból egy másikat meg úgy elbarmolt, azon agyalok mi legyen vele. Lehet átkonvertálom PDF-be és onnan próbálom :D (poén: kb 3 órán keresztül konvertáltam őket doc-ba) -
lammaer #578 Hát, szomszédokkal se vagy jóba? :)
No mind1, biztos meg lehet oldani telefonnal is, végülis - ahogy a csodalámpa írja - ezek nyugati kapitalista, vevőcentrikus cégek. -
#577 Ha megjön a levél, ott lesznek a lehetőségek a kapcsolatfelvételre, esetleg valami megjegyzés hozzáfűzésére, hogy hívjanak fel kiszállításkor, vagy hogy hova hozzák - normális cégek ezek, nekik is az a céljuk, hogy te elégedett legyél (engem például az UPS-es futár felhívott, hogy megfelel-e, hogy X vagy Y óra környékén keveredne a környékre, mert eléggé külváros, vagy ott kezd, vagy ott végez, ahogy nekem jobb)
Amikor először felmásolod rá a könyveket, akkor számíts arra, hogy gyorsabban le fog merülni - ilyenkor pihenés közben végigindexeli az összes rajta levő állományt, hogy gyorsan tudjon keresni benne (7-800 könyv képes egy éjszaka alatt komolyan ledarálni az akkumulátort - eközben persze nyugodtan lehet olvasni, és éjszakára a töltőn hagyni) :)
A kábel már az évek óta kvázi-szabvány micro-USB, a konnektorba dugható vége is szabványos... én a fehér Amazonos kábelt nem is használom, van más eszközöm is, ami ugyanilyen csatlakozós :) -
#576 Velem az a baj hogy a munkahelyemen levés az 3 telephelyet jelent Pest-megyében, váltott műszakban.
Amúgy amit eddig rendeltem az mindig úgy jött meg (belföldről), hogy kaptam egy hívást, mikorra várható, illetve a "fuvaros frici" telefonszámát, mert ő meg tudja mondani mikor jár a közelemben.
Dzsini: Aha. Akkor nem nézegetem félóránként, csak várok a levélre. Az a baj hogy amint eladtam a könyveimet feldolgozhatatlan hiányérzet kezdett gyötörni. Lényegében most nincs mit olvasnom. Pótcselekvésként teszteket nézegettek és remegő kézzel, rángatózó szemmel gondolok rá hogy csak jövő héten kerülhet könyv a kezeim közé. Szerintem 5 napig fogok megállás nélkül olvasni xD (egyszer volt ilyen. Akkor 4 nap alatt kiolvastam az Eragon-t, Elsőszülöttet, és a Brisingr-t. Lényegében reggel 9-től este 11-ig olvastam, kajaszüneteket tartva csupán. Erre mondják hogy Book-o-filiás? :D).
A töltő szerintem ugyanolyan mint ami a Samsung telefonomé. Az is már mini-usb-s, tehát vélhetően jó lenne bele. De akkor is. Ez AMAZON, lehet vele gizdulni a házinépnek xD (mintha bárki látná a sarokban) -
#575 Az Amazonos "shipping soon" egész sokáig úgy marad, náluk nem lehet olyan pontosan követni a dolgokat, mert ők is csak a szállítótól kapják az információkat, nem annyira percre készek - lehet, hogy már ma, vagy holnap reggel kapod a vámnyilatkozatot a DHL/UPS-től a fuvarszámmal együtt.
Kétségtelen, jól néz ki (én az LG-s mobiltelefonom töltőjét használom hozzá)
az egyenlőrét gondolom így másodszor már csak poénból írtad el -
#574 Tudom, csak ha már vettem akkor legyen hozzá "Amazon" feliratú töltő is (mindenkinek van valami perverzitása :D ). Egyenlőre "Shipping Soon" állapotban van... vagy nem tudom, mert a "Your Orders" fülön ez van a megrendelésnél kiemelve, meg a várható idő. Gondolom náluk is figyelemmel lehet kísérni a folyamatot, mert mintha ezt mondták volna levélben.
(nyelvtani korrekció: Köszönöm lektor úr! Ha három óra alvás után 5:20-kor elgépelek valamit, az szerintem még belefér. Amúgy szoktam ilyesmire figyelni) -
lammaer #573 "Mi az hogy nem szólnak? Honnan tudjam én a kisujjamból, mikor érnek ide?"
Gondolom te is tudod, hogy nem te vagy az egyetlen akinek egy nap csomagot kézbesítenek... :)
Én speciel ezen okból rendelem a munkahelyre.
-
#572 Kár volt a töltőre költeni, bármilyen USB töltőre rá lehet dugni, az ilyesmi az szabvány. Kapsz majd levelet az UPS-től vagy a DHL-től 1-2 napon belül, abban ott lesz minden további lépés, nem kell túlaggódni a dolgot. A postázásra általában bőven ráhagynak a kiírás szerint, de a legtöbbször azelőtt bőven befut.
(egyébként általános "betegség", hogy ha van szállítási kódod vagy ilyesmid, akkor óránként megnézed a neten, hogy épp hol tart a csomag :D )
egyenlőre a tortát vágjuk fel, amire gondolsz, az az egyelőre
Teppik: egy alap K4 wifi rendelés így néz ki most:
K4 WiFi: $109.00
Shipping & Handling: $20.98
Total Before Tax: $129.98
Estimated Tax To Be Collected: $0.00
Import Fees Deposit $32.50
Order Total: $162.48 -
#571 Lammaer: Egyenlőre még csak az Amazontól kaptam egy rendelés visszaigazolást, de akkor napjában többször is meg fogom nézni a leveleket. Amúgy most nézem a rendelésem státuszát és már November 2 van megjelölve. Igaz, lehet a Halottak Napja miatt csúszik 2 napot.
Mi az hogy nem szólnak? Honnan tudjam én a kisujjamból, mikor érnek ide? Legalább a futár telefonszámát küldjék majd el e-mailben hogy rá tudjak kérdezni. Nem veszek ki azért 2-3 nap szabit hogy "hátha akkor jön a futár". Mondjuk ha a DHL hozza, akkor náluk van ismerősöm, lehet rácsörgök sürgesse meg a dolgot :D
Teppik: Összesen $182,54 de ebben már van egy EU-s hálózati töltő is. Ez forintba 38900 környéke. Maga a készülék az olyan 36 magassága, de nem fogok USB-s izével bohóckodni. Volt régen iPod touch-om, annál is az első körben vettem meg a 220-as töltőt.
Ma megyek felmondani a számlámat a banknál (csak még megvártam ezt a rendeléses dolgot). Remélem nem dönt úgy az Amazon hirtelen hogy ő vissza akar utalni valamit :D -
#570 és végülis mennyibe fájt mindennel 1ütt az egész? -
#569 Ha a DHL küldi, akkor ugyanez - kapsz majd egy nyilatkozatot, amit értelemszerűen ki kell tölteni.