928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • lammaer
    Nem szól senki semmit, viszont az amazon / UPS oldalon tudod követni hol tart a cucc.

Az email cimedet meg nagyon sasold, mert az UPS küld egy vámárú nyilatkozatot, amit word docban kitöltve vissza kell küldened. Addig nem megy át a vámon és max 1-2 nappal később hívnak fel hogy lennél e szíves megcsinálni :) (én igy vesztettem 1-2 napot, itt volt már vecsésen a cucc és az istennek nem mozdult).
  • Magiszter
    Nah elküldtem a megrendelést. 2-4 napot mondanak, tehát legkésőbb hétfőre itt kell lennie. Majd meglássuk hogy alakulnak a dolgok.
    Apropó. A futárcég azért legalább 1 nappal szól mielőtt meghozná? Csak hogy legyek itthon mikor jönnek.
  • Magiszter
    Az a probléma nem érint mivel eladtam az összes könyvemet :)
    Max ha a TV újságot töltöm rá állhat fent ez a gond.
  • Dzsini
    Egy dolgot nem tud: ha valódi papíron van meg egy könyv, akkor azt sajnos még nem érzékeli, és így nem biztosított a szinkronizálás.
  • Dzsini
    Természetesen az összes könyvben megjegyzi, hogy épp hol tartasz - sőt, ha használod az asztali/mobiltelefonos/stb. Kindle szoftvert, akkor ezek között szinkronizál is, tehát ha asztalon olvasod "A "könyvet, utána azt a Kindle-n vagy pl. iPadon megnyitva ugyanonnan tudod folytatni (persze ha minden ilyen eszköznek van lehetősége kapcsolódni a netre).
  • Magiszter
    Eszembe jutott még egy kérdés. Szituációs játék következik:
    - Olvasom "A" könyvet, eljutok a 100. oldalra. De mivel tanulom "x" szakmát ezért a "B" szakkönyvből is olvasgatok naponta pár oldalt. Na már most. Ha kilépek "A" könyvből a gép megjegyzi hogy hol voltam? Illetve ha kilépek A és B könyvből képes egyszerre megjegyezni a két "holtartást?" (Újbeszél szókincs v2.0 :D ).
    Remélem érthető a kérdésem. Ha nem akkor lerajzolom, elmutogatom, vagy rímbe szedem :)
  • Dzsini
    Ez már hagyomány és szokás kérdése, szerintem ugyanúgy tiszteletben kell azokat tartani, akik megtartják a kereskedelmi és/vagy vallási hagyományokat, mint akik elutasítják azokat.
  • lammaer
    Ezen kár rugózni, tuti hogy a fedex ugyanúgy tökig áll a melóban mint a másik.

Nem is értem ezt a karácsonyi mizériát. Meg akarsz lepni vkit? Vedd meg most,add át jövőhéten diszdobozban. Na akkor fog igazán meglepődni :)
  • nagypite
    Én egy hete vettem vasárnap és szerdán már hozta a futár. De azt nem tudom, hogy novemberben mi lesz, (valószínűleg ha kijönnek az új érintő képernyős modellek eléggé le fog lassulni a kiszállítás)
  • Dzsini
    Nincs más megbízható, világszinten is jól teljesítő cég - maximum a FedEx, de ha 2 világcég nem elég (év közben csak az UPS-el dolgoznak), akkor 3 sem lenne az :)

Idén november 25-e lesz "Fekete péntek", ami a hagyomány szerint az Egyesült Államokban (és több angolszász országban) a karácsonyi vásárlás kezdete - előtte még biztosan nem lesz semmi problémád, de utána már érdemes figyelni, hogy milyen szállítási határidőket írnak.
  • Magiszter
    Ez igaz, tényleg nem tudnak hirtelen repülőket meg kocsikat előhúzni a kalapból, de akkor az Amazon is megbízhatna más kézbesítő cégeket a fuvarok vállalására erre az időre. Terheléselosztás címén. Persze lehet hogy olyan szerződést kötöttek hogy kizárólagos szállítójuk az UPS és a DHL senki más.

Szóval akkor november elején érdemes lenne megrendelni, mert ha nem akkor az idén már lehet nem látok belőle semmit? Nem nyugtat meg a dolog, főleg hogy nem rajtam múlik mikor lesz pénzem. :(
  • Dzsini
    Amazonék szólnak előre, hogy kb. meddig vállalják, hogy még karácsony előtt kézbesítik a megrendeléseket (nekem már küldtek emailt, hogy ha rendelni szeretnék ezt-azt karácsonyra, akkor ideje lenne odafigyelni).
    A szállítóknak nincs hirtelen 30-50 plusz repülőgépe, hogy több csomagot tudjanak átdobálni a tengeren, és többezer plusz teherautója/kamionja/képzett kézbesítője, hogy a házhoz szállítások ugyanúgy pörögjenek :)

Nagybátyám az egyik nagy cég egyik elosztójában dolgozik, november közepétől-végétől január közepéig gyakorlatilag heti 7 napon 0-24 megy a rendszerezés és a kiszállítás szervezése váltott műszakban, míg normál esetben csak hétköznap napközben dolgoznak.
  • Magiszter
    Akkor legalább korrektek hogy szólnak az előre látható késésről. Bár ha megrendelném novemberben és januárra érkezne meg nem elégednék meg egy "Bocsi"-val. Mondjuk amilyen türelmetlen vagyok velem ez nem történne meg, mert ha nincs itt november végére akkor törlöm a megrendelést és elkezdek dúlni fúlni :)
    A DHL és UPS is gyors szokott lenni, bár csak Céges tapasztalataim vannak velük, nem tudom magán részen hogy teljesítenek.
    Amúgy ha tudják hogy iszonyatos forgalom lesz, akkor miért nem készülnek rá a szállítás fronton is? Gondolom ők sem örülnének ha a pénzüket 2 hónap múlva kapnák csak meg, míg a csomagjuk már aznap nálam lenne.
  • Dzsini
    Ha késés van vagy lesz, akkor szólnak előre - általában amúgy 2-3 hetet jósolnak a szállításra, és ahhoz képest 1 héten belül (de sokszor 3 nap alatt) itt van. Múlt karácsonykor is óriási forgalmat bonyolított a DHL és az UPS (ők a szállítói az Amazonnak), plusz az Amazon is elismerte, hogy alulbecsülték a nemzetközi érdeklődést a K3-ra, és repültek a bocsánatkérések.

Az pedig, hogy milyen árfolyamon számolnak, az nem az Amazontól függ, hanem a bankodtól, náluk kell érdeklődni, vagy utánanézni az oldalukon.
  • Magiszter
    Huh azért az a november - > január dolog durva. Ha nekem 1 hónapon belül nem jönne meg lemondanám. Ráadásként pont november elején akarom megrendelni én is :D "I have a bad feeling about this"

Köszönöm ezt a számlás felvilágosítást. Ha közép áron vonnak akkor még jobban is járok mint amit számoltam.
  • Dzsini
    Ez az eltérés oka - a kis K4 a spórolás jegyében készült, hogy (az Egyesült Államokban) letolják az árat a lélektani 100 dollár alá, ezzel jár a kisebb akkumulátor, a kisebb tárhely.
  • vass17
    Tudom, hogy a Touch verzió még csak előrendelési fázisban van, de a specifikációk között látom, hogy az akksi többet bírja, mint az alap Kindle 4. Lehetséges, hogy ebben meghagyták a Kindle 3 akksiját, ami ha jól emlékszem 1800 mAh körül volt és a 4-eseben pedig lecserélték kisebbre, vagy mi lehet az eltérés oka?
  • öregharcsa
    írtam én is az OTP-s egyik megoldást :) de én pl a Citibank hitelkártyámat használom erre...
  • nagypite
    Nem muszáj dombornyomott kártya, csak legyen olyan amivel interneten is lehet fizetni (külföldön nem tudod használni arra már kell a dombornyomott) az otp-nél például a MasterCard Online nem dombornyomott, de jó a netes fizetésre. (én azzal fizettem)
  • öregharcsa
    kell egy dombornyomott kártya, regisztrálod magad az amazon oldalán (kb 2 perc) és rendelsz... :))) a kártyáról a megfelelő összeget húzzák csak le, ők váltják át néha még jobban mint itthon... lehet ezt úgy is csináni ha van OTP virtuális bankkártyád csak a megfelelő összeget rakod rá így nem kell parázni a pénzlopástól... persze az amazonnál ezt is korrektül csinálják nem kell aggódni...

egyébként visszajelzéstől számítva 3-4 nap alatt itt van a kütyü... persze most már kari előtti őrület van, szóval lehet hogy később jön meg.

én belefutottam egy olyanba, hogy nov elején rendeltem és csak január végén lett meg, mivel első az USA utána jöhet náluk minden más...

doc-nál nem érdemes agyonformázni semmit csak ha pdf-et gyártasz belőle... a prc igénytelenebb, fapadosabb viszont tök jól állítható a kindle-ben a betűnagyság ez miatt...

én is eladtam a könyveimet... kb 1500db-ot (Fantasy-scifi) abból vettem az első olvasómat iRiver story-t majd később egy Kindle 3-at.
  • Dzsini
    ha már doc-ot készítesz az nem rossz - azt már akármelyik szövegszerkesztő el tudja menteni html-be, ami talán az egyik legideálisabb elektronikus forrás, és akár a Calibre, akár a MobiPocket creator könnyedén csinál belőle mobi-t (vagy prc-t, ugyanaz a kettő)
    (képek amúgy maradhatnak, nem okoz problémát a megjelenítése)

egy-két hét nyaralást, ha nem egész nap a wifin lógsz vele, akkor simán kibír :)

a rendelés úgy működik, hogy mikor megadod a bankkártyád, akkor az Amazon közli a számlakezelő bankoddal, hogy 160 usd-t szeretne leemelni, és a bank saját aktuális középárfolyamon átváltja forintra, és annyit emel le.

A kiszállítás a jelenlegi nyugis időszakban 2-3 nap, ha mondjuk hétfőn megrendeled akkor szerdán, de legkésőbb pénteken a kezedben lesz - karácsony közeledtével ez természetesen növekedhet.

#546: nyomtatott könyvtől is függ, a sima ponyvakönyvek rongypapírjánál például fehérebb is, de persze nem olyan, mint egy album, vagy egy drágább keményfedelű papírja. (képernyőteszt - a K4 a nemzetközi fórumtesztek alapján pontosan ugyanezt a képernyőt kapta, gyakorlatilag mérhetetlen a különbség)
  • nagypite
    A nagyon hideget azért nem szereti mert kis fekete-fehér tinta patronokból áll a képernyő és azt szabályozza töltéssel és a tinta jellegéből adódóan szerintem megfagy ha nagyon hideg van.
  • QuippeR
    azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fehér színt nem tudja olyan minőségben hozni, mint a nyomtatott könyv. engem például nem zavar, de érdemes lehet megnézni élőben vagy legalább videón, hogy milyen, nehogy csalódás legyen a vége.
  • Magiszter
    Köszönöm a válaszokat. Éppen Doc-ba konvertálok minden PDF-et mert amúgy én sem szeretem azt. A Doc-ot meg olyanra szerkesztem amire nem szégyenlem. Ráadásul a képeket is kiirtom így konvertálással mert olvasni szeretnék nem színezni :D
    Ha egy méretre "vágott" doc-ot töltenék fel rá azt jól jelenítené meg? (bár úgy is ráérek majd kísérletezni ha itt lesz a kezemben. Jelenleg a lóvé megszerzés van műsoron az "analóg" könyvtáram eladásával :) )

A 2 hónap az szép. Tehát simán bedobhatom egy nyaraláshoz/teleléshez, úgy hogy a töltőt nem csomagolom? Ez hatalmas piros pont.

A hőmérsékletes dolognak nem örülök. Akkor nem fogok melóban olvasgatni :( (vagy beszerzek egy gázpalackos kályhát :D )

Vásárlás - Akkor marad az Amazon. Jelenleg kb 35 ezerért házhoz hozzák. Vatera és társain meg ugye mindenki rárakja a saját hasznát is általában. Akkor már inkább közvetlen rendelek.
    Apropó rendelés: Az ár ugye dollárban van megadva, de nekem forint számlám van, hogy tudom megoldani a fizetést így? Vagy átutalásnál át is váltják? Milyen árfolyamon? (sose rendeltem még külföldről)
    Illetve Amazonnál mennyi idő a kiszállítás?
  • öregharcsa
    Érdekesen frissít az oldal :D az előbb még nem volt itt a hozzászólásod azért írtam meg én(is) majdnem ugyanazt(majdnem) kb 2 perc volt... hmm
  • öregharcsa
    Formátumok: azw(saját formátuma), prc, mobi - ami tördelhető
    PDF - A5/A6 v teljesen a képernyőre igazított méretben (9x12)

Semennyire nem bántja a szemet mivel nincs háttérvilágítása, ergo sötétben nem látod :D olvasáshoz ilyenkor lámpa kell(van hozzávaló is tokkal együtt)

Magyarországon érdemes a Vaterán körülnézni ill láttam még a prohardver.hu oldalon 38.000ft-ért, de előfordulhat más hirdetési oldalon is. A garanciát minden esetben az amazon felé kell foganatosítani(ha gond van) és nem árt az angol nyelv tudása is hozzá.(sőt)

Akku idő: nekem több mint 2 hónap volt rendszeres napi 2-3 óra használat mellett.

Hőmérséklet - Hideget nem szereti, belassul esetleg megáll(sajnos saját tapasztalat)

A kijelző mérete 9cmx12cm

a lényeg... Rtf, Doc fileból lehet a legkönnyebben a készülékre passzoló könyvet készíteni...(prc) persze ott is van vele meló, de nem annyira mint egy PDF esetében... most senki ne jöjjön a calibre konvertálásával, mert nem igazán jó ehhez.

Alap formázásokat kell csak használni(normal, címsor1, címsor4) és akkor gyorsan el tudod készíteni magadnak is az egészet a Mobipocket Creator nevű progival... persze lehet mással is nem csak ezzel.

Zserrbo!

Ha default-ra rakod visszarakja a gyári beállításokat. Én leszedtem a filet a kindle-ről és a számgépen módosítottam(tehát kitöröltem a kindleről) majd visszamásoltam és kindle újraindít után már jó volt... pdf esetében nem biztos hogy megy rendesen, annak méretétől függ(A5/A6..stb)
    Én egyébkén 10-re állítottam és úgy faca...
  • Dzsini
    MOBI (vagy PRC) a legideálisabb, a Calibre nevű program gyakorlatilag bármit át tud rá konvertálni, bár pdf-nél lehetnek zűrök, de ahhoz itt a topicban is ajánlottunk már pár jobb programot.

A képernyő olyan, mint egy jó minőségű könyv, normális fehér papíron szép fekete betűk - tényleg teljesen olyan, világítás kell hozzá, nincs saját világítása.

Csak Amazontól rendelhető (bár vannak viszonteladók, de ők is ugyanonnan szerzik be), jelenleg a K4 mindenestül 160 dollárra jön ki (109 + 21 szállítás + 25% ÁFA)

Napi 2-3 óra olvasással kb. havonta kell feltölteni a K3-at, a K4 kisebb akkumulátort kapott, de 2-3 hetet valószínűleg az is simán elvisz - de bármikor tölthető, és egy bő nappal lemerülés előtt már jelez.

A tárolásra megadott hőmérséklet -10-45, a használati 0-35 fok, tehát nem biztos, hogy ideális lenne olyan időben szabadban olvasni.

A képernyő 91x122 milliméter, 600x800 pixel, 6 inches képátló - kb. A6 méret (az 105x148 mm lenne), könyvolvasáshoz nagyon kényelmes.
  • Magiszter
    Sziasztok!

Mostanság gondolkodom egy "Kindle 4 Wifi" vásárlásán, de előtte szeretnék megkérdezni olyanokat is akiknek már volt a kezében ilyen (vagy ehhez hasonló) ketyere.

Nemrég nyakamba szakadt kb 200 könyv digitális változatban (zöme PDF, de akad DOC és RTF is valamint pár MOBI). Ebből kb 50-60 darab van ami érdekel is. A monitoron vagy telefonon nem szeretném mindet elolvasni, mert már anno próbálkoztam ilyennel és megviseli a szememet. A Kindle-ről viszont azt hallottam hogy könyv-élmény szerűen lehet olvasni.

A kérdéseim a dologgal kapcsolatban:
    - Milyen formátumokat szeret nagyon? Mert az egy dolog hogy támogatja, de mi az amit tud tördelni magának, lehet nagyítani, kicsinyíteni...stb. Tehát mi a kedvence?

- Mennyire bántja a szemet, több órányi olvasás után? Van olyan mint egy könyv ténylegesen, vagy csak közelíti azt?

- Magyarországon lehet kapni, vagy csak megrendeléssel Amazon-ról? (ha lehet itthon is kapni, akkor milyen áron? Illetve hol?)

- Akku üzemidőről már sok mindent hallottam, de mi a tényleges? Mondjuk napi 2-3 óra olvasás mellett hogy bírja a strapát?

- Furcsa kérdés de lényeges: Milyen hőmérsékleti viszonyokat nem szeret? Tudni illik nyitott helyen dolgozom, ahol ugye hamarosan jönnek a mínuszok. Ám kesztyűben még tudok lapozgatni egy könyvet ám a Kindle nem biztos hogy repesne a boldogságtól ha mínusz 15-ben előkapnám és elkezdeném abajgatni.

- Mekkora a kijelzője valójában? (magasság / szélesség) Van A5-ös méretnyi?

Így hirtelen ennyi jutott eszembe. De ezek számomra lényeges kérdések.

Minden segítséget előre is köszönök!

Üdv.

Magiszter
  • Dzsini
    Lehet, hogy nem bírja a 0-t. Állítsd 5-re.

Mielőtt átállítod lépj vissza a főoldalra (home), és akkor írd át - ha meg van nyitva egy könyv, akkor nem szokott működni.
  • zserrbo
    De mondom, hogy így csináltam, de mégsem jó és úgy tudom ha hibáztam volna akkor a 0-s érték vissza megy 40-re, de maradt 0-n és mégis van egy csomó hely. Mert pl meg volt nyitva egy könyv. Nem mertem még a teljes default beállításokat visszaállítani, hogy utána jó lesz-e.
  • lammaer
    Goglizz rá, egy rendszerfájlban kell átírni az értéket és újrabootolni a Kindlét.

Alapból sajnos tényleg zavaró a nagy margó.
  • zserrbo
    Próbáltam a margót csökkenteni, de szerintem nem siekrült. Aki már próbálta annak teljesen a kijelző széléig ér a e-book 0 értéknél? Feltéve, hogy az e-booknak is 0 a margója. Márpedig annyi nálam, be is állítom a 0 értéket, resi minden de marad a hely két szélen továbbra is. Megnézem a fájlt a Kindle-n és 0 érték szerepel.
  • zenoka
    ertem tehat ami ot a kosarban szerepel vegosszeg az a vegosszeg es abban mar benne van afa-ifa-kafa-kapa-szallitasi koltseg minden.. koszi.
  • nagypite
    Csak annyit kell fizetni amennyit előre levonnak, itthon a futár már nem fog még pénzt kérni.
  • zenoka
    ahaaam szoval a koltseg azon kivul nem lehet tobb mint amit a kosar mutat.. tehat nem jon ra hirtelen az a 25% Import Fee Deposit csak ugy magatol.. vagy ha kell fizetni akkor azt mar a vasarlasnak feltuntetik.. vagy nem az import free depositrol van szo vam alatt hanem ez valami mas (kicsit osszezavarodtam)..
    tehat a kerdes hogy a plusz koltseg az a vasarlasnal elougrik e vagy amikor a futar ideer mondja hogy oke ennyit meg perkaljak mar a kezebe.
  • lammaer
    Odaadhatod neki így is, meg mellé egy cetlit.

Én már 3at bontottam ki, de ez a felirat fel se tünt :D
  • Dzsini
    A bűvészkedés valóban 1 perc, itt igazából az ajándéknál lehet érdekes, hogy zárt dobozban van-e, vagy kibontva, bekapcsolva, stb....

Nekem azért hiányozna az az élmény, mikor az először felbontott Kindle-n ott volt a felirat, meg a doboz oldalán az "Egyszer volt, hol nem volt..." feliratú tépőcsík :)

• lammaer
    A regisztrációval bűvészkedés az kb 1 perc, pont az ajándékozás miatt van lehetővé téve (eddig 2-t rendeltem más embereknek, tényleg pikk pakk megy. Kb egy account létrehozás amazonon, aztán bepötyögöd a kütyübe az emailt/passwordot azt kész).

Viszont azt én is láttam, hogy több rendelése esetén extra költségeket számolt fel az amazon (konkrétan ha jól emlékszem a vámelőleget), hogy aztán azt visszaadják e vagy nem.... az kérdés.
  • Dzsini
    Nem biztos, hogy nem éri meg - nézzétek meg, be kell rakni kosárba, hogy milyen költségeket számol rá.
  • zenoka
    jah koszonom szepen a valaszt mind kettotoknek.