928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
egonn #648 Ok, akkor nem fogom piszkálni:) thx help!
-
#647 A jailbreak a rendszer eredeti szoftverének felülírása egy házibarkács változattal - nem minden olvasónál és verziónál elérhető, és csak saját felelősségre szabad nekikezdeni.
Az alap képeket csak úgy nem fogod megtalálni a készüléken, be vannak építve. -
egonn #646 Igazad van csak nem tudtam a nevüket! Ez a jailbreak 1 progi? és merre találom a pihenőképeket a könyvtárban? biztos van nevük:: -
#645 Lehet, jailbreakkel (amúgy pihenőképernyők, háttérkép használat közben nincs). -
egonn #644 Hali! A háttérképeket lehet módosítani-cserélni?
-
#643 Az első Kindle-vel ez volt nálam is.
Dobjam ki, volt a support felszólítás. Szétszedtük, megnéztük mi baja (szétakadt a bekapcsoló gomb és valamit rövidre zárhatott), megcsináltuk, azóta is megy. Anyukám örül az ingyen kindle-nek. -
#642 Fura dolog ám hozzászokni, vagy akár elfogadni ezt az üzleti mentalitást :)
(volt olyan, akivel vissza sem küldették, és amikor egy kis kinyitás utáni berheléssel életre keletette rákérdezett, hogy akkor mi legyen, az volt a válasz, hogy örülnek neki, használja egészséggel a második készüléket is) -
#641 köszi! -
#640 Nem, a szokásos UPS/DHL futárnak elméletileg tudnia kell, hogy mi a menet - kiszállításkor gondolom előre minden információt megkap (X helyen fel kell vennie a csomagot, stb.)
De hogy mennyire nem kell aggódni: a prohardveres fórumon valaki véletlenül lemaradt a cserekészülék leadásáról (még nem keveredett haza a hibás, mire befutott az új), ő rákérdezett, mondták neki, hogy adja fel akármelyik futárszolgálatnál, küldje el emailben a feladóvevényt, és amint befut a hibás eszköz, ők jóváírják a postázási költséget. Így is lett. -
#639 Köszönöm.
Akkor ezt valami spec futár hozza, aki tudja, hogy mihogymerre? (a régi doboz nincs meg, de másik kindle doboz van, az jó)? -
#638 Ahogy olvastam másoknál csak a kezébe adod a készüléket az elküldött vonalkóddal/papírral együtt, majd ők dobozolják, stb. Ha megvan a régi doboz, akkor az sem árthat, de pontosabban én sem tudom. -
#637 Ok, de ez a kezébe nyomás hogy működik?
Milyen dobozt kell neki adni?
Egy régebbi kindle doboz felmatricázva? Vagy azt kell visszaadni amiben az újat hozta? -
#636 Kihozza a futár ugyanúgy az újat, mint az előzőt, és neki kell a kezébe nyomni. -
#635 No, párom Kindle 3-ja is beszart, ugyanúgy ahogy az enyém annó: bekapcsoló csúszkára nem kapcsol be, gépre dugva nem történik semmi.
15 perc support.
Aszonták, hogy küldenek újat és a hibásat küldjem vissza. Küldtek mélben egy vonalkódszerűséget amit majd fel kell ragasztani a dobozra amiben visszaküldjük.
Hogy megy ez a visszaküldősdi? -
#634 Szia!
A collectiont csak regisztrált készülékkel tudod létrehozni.Lehet, hogy a szótárakhoz is csak akkor férsz hozzá.
Ha nagy a gond, a gyári alapértékeket visszaállíthatod (nem csináltam még, remélem nem is kell)
Factory default visszaállítása képekkel -
pj67 #633 ja így néz ki a root mappa most (kicsit hiányosnak tűnik)
https://lh6.googleusercontent.com/-2wsVqKpm3vY/TsK4N78sBaI/AAAAAAAAIDA/0rCknn07xTg/s391/ScreenHunter_01%252520Nov.%25252015%25252020.04.jpg
-
pj67 #632 Sziasztok. Rámférne egy kis segítség. :( Vettem egy kindle-4-et vagy minit ha úgy tetszik. Már van egy 3-as csak a feleségem lenyúlta. A minit először rácsatlakoztattam arra az usb cabléra amia 3-ashoz van rendszeresítve (u.i mér be volt állítva) aztán elkezdett tölteni meg kikapcsolni meg tölteni így felváltva. Azt hittem a pc nem ismeri fel. Kísérletezgettem egy darabig míg egy másik pc-be csatlakoztatva jó lett, az eredeti kábelével. Csakhogy addigra eltünhetett egy két dodlog róla mert nincs dictionari rajta meg nem tudok csinálni "New collection"-t. Van v.kinek ötlete hogy mit csináljak a visszaállítás érdekében? Már reseteltem is. -
#631 Nem is arra készült, hanem hogy legyen min nézni/hallgatni az Amazon film- és zenetárát. -
zenoka #630 a zindexen lehuztak igazabol szerintem csak egy egyszeru olcso tablet nem egy fasza konyvolvaso:D -
nagypite #629 Valaki vett már Fire-t. Rövid tapasztalat róla? -
#628 Köszi a választ, sokat segítettél. -
lammaer #627 A régi 2011-es kindle (ami most Kindle Keyboard néven fut) esetében úgy megy, hogy a navigálógombokkal rámész a téged érdeklő szóra, és alul egy kis buborékban megjelenik 2-3 sornyi rész a szótárból.
Ha ez nem elég, akkor nyomsz egy entert, és a szótár megnyilik az adott szónál.
Aztán ha elolvastad, akkor egy szimpla back gombbal visszamehetsz oda ahol tartottál.
Sztem nem kényelmetlen, leginkább csak a szóra navigálás időigényes. Nyilván egy touchnál ez jobb, de én emiatt nem cserélek :) Főleg mivel általában egy oldalon max van 1-2 szó ami érdekel... -
#626 Sziasztok!
A dilemma: Kindle, vagy Kindle touch?
Nem igazán rajongok az érintőképernyőért ebben a szegmensben, viszont az Engadget-es videóban mutatták, ha rábökünk egy szóra a touch-on, akkor kiírja a jelentését (álá iPad). Hasznos dolog lenne, ha nem kellene kimászni a szótárba egyessével minden ismeretlen szó esetén. Ez valahogy meg van oldva a sima 2011-es Kindle esetén is, vagy muszáj vagyok a touch-t venni, ami annyira nem szinpatikus, de legalább 10k-val drágább? -
egonn #625 megrendelteeem a fapados Kindlét!!(magamnak mert egoista vok) . nem is tudom mióta birkózok saját magammal: vegyem? - ne vegyem?? most eldöntöttem, a gyerek elküdte a megrendelést,már csak a várakozás maradt. a párom azt mondta kifizeti:) de félre érthette mert Ő 10k-ra emlékezett:( . nem baj a többit pótoltam!( csak ez a dilemma ne lenne) -
#624 Azért gondolom ez nem azt jelenti, hogy ha lehet kapni elektronikus formában egy könyvet, akkor azt nem fogjátok megvenni. Az alábbi boltok magyar nyelvű, Kindle-kompatibilis könyveket forgalmaznak:
multimédiapláza
sfportal
Galaktika
Syllabux
Adamo books
A felsorolás nem teljes, emellett még van több bolt is, valamint több forrás is, ahol jogtiszta, ingyenes magyar irodalmat lehet szerezni, például: Magyar Elektronikus Könyvtár, Kindle-Téka -
rumkola #623 Na, nem bírtam ki, csak berendeltem egyet (alap wifis) szivinek ajándékba. Rengeteget olvas, és bár most nagyon szar az árfolyam plusz már áfá-t is kell fizetni, de ez a cucc nagyon meggyőző.
A letölthető könyvek mennyisége pedig elképesztő. A nyomtatott könyvnek vége nálunk, ez 1000%. -
marci555 #622 Nagyon köszönöm :D -
#621 A dokumentumban van egy nyelv metaadat, amit a Calibre vagy nem állít be, vagy olyan nyelvűre állít, amilyen nyelven a Calibre fut(!) - ha egy magyar nyelvű szöveget konvertálsz angol Calibre-vel, akkor sajnos ez probléma lesz, mert a Kindle az angol szótárban fogja a magyar szavakat keresni.
Sajnos ez egy nagyon régi problémája a Calibre-nek (nem lehet állítani benne a dokumentum nyelvét):
megoldás
"az akármilyen nyelvre állított Calibre a vele konvertált könyv nyelvét is arra állítja...
teljesen úgy kezeli, mintha az eszköz tulajdonosa csak a saját nyelvét beszélné, csak olyan anyagokkal foglalkozna
angolra állítva kell használni a Calibre-t, és úgy "konvertálva" meg is javult a rossz MOBI
(cserébe a korábbi "Tartalomjegyzék" után megjelent egy "Table of Contents" is, mert az agyas program persze ezt is a globális nyelvbeállítás alapján teszi, és nem figyeli, ha van már másik tartalomjegyzék)
és egyem a szivit a drága fejlesztőnek (roppant nyers, unszimpatikus a stílusa az oldalról nyíló linken - kár, mert kedveltem amit létrehozott, de ez a hozzáállás komoly negatívum), egyelőre "wontfix"-re tette a hibabejegyzést, azzal, h majd egyszer, előre nem látható jövőben állítható lesz könyvenként - addig meg "ne használd ha nem tetszik", és ignore on-ra teszi az amúgy nem kötekedő, csak joggal értetlenkedő hibabejelentőt..."
Lehet, hogy azóta változott valami, körül kell nézni scriptek terén - nyelv állítási lehetőséget én legutóbb nem találtam. -
marci555 #620 Heló! Segítségre lenne szükségem. Van pár pdf formátumú könyvem, amiket átkonvertáltam mobi-vá a Calibre nevű programmal. A problémám az, hogy az így készült fájlt, ha rámásolom a Kindle-re olvassa meg minden, de a szótárprogram nem működik. Mindtha nem érzékelné a szavakat vagy nem tudom. Kijelölni meg minden egyebet tudok, csak az az egy dolog nem működik. Ha neten konvertáltatom át annak semmi baja nincs, csak szeretem ha én tudom beállítani, hogy hogyan tördelje. Vmi megoldás? -
egonn #619 Ok,thx,akkor nem várok vele! -
#618 Akciózásra esetleg november 27 környékén lehet számítani (akkor lesz fekete péntek, odaát a karácsonyi bevásárlások kezdete), viszont onnantól már számítani kell a szállítás lassulására...
Töltő tényleg nem kell, én a telefonomhoz kapott USB töltővel használom, teljesen szabványos microUSB, és tölthető számítógépről is, kábel jár hozzá. -
lammaer #617 Töltőt tudtommal semelyikhez nem adnak, de nem is kell, mivel USB-n tölti a kütyüt.
Ha nagyon akarsz, vehetsz bármelyik számtech boltban idehaza ilyen 220V-ba dugható USB töltőt azt hajrá.... -
egonn #616 Hali! Én a fapados Kindlét akarom karácsonyra , de a haver felidegelt hogy: " karácsonyra ugyis leakciózzák ".Utánanéztem és látom h idén került piacra ,ergo cseszhetem az akciózást! Szerintetek várjak vele? No meg a másik kérdés : van hozzá töltö? Kicsit lejjebb olvastam h a 220v-os töltőt külön rendelte vki. Lassan 7k könyvem van lehúzva , neki kellene állnom olvasni mert nem érek a végére:) -
#615 Jah oké kis késéssel megjött.
Nem rossz am az atalakítójuk,csak nincsenek bekezdések,de azonkívül jobb mint a calibre. -
#614 Igen, ha engedélyezve van a feladó emailcíme (Amazonék oldalán a My Kindle részlegben).
Elméletileg kapsz egy igazoló emailt is a beérkezett dokumentumról:
"Your Amazon Kindle document is here
Hello from Amazon.com,
felado@emailcim has sent the following document to your free Personal Document Service account ("name"@free.kindle.com):
Dokumentum.azw
You can receive this document directly on your Kindle by connecting to a Wi-Fi network. Alternatively you can download the document to your computer by logging into your Amazon.com account and clicking on the link below:" -
#613 Miután emailbe küldtem a kindle-re egy dokumentumot, autómatikusan letölti? -
#612 De,köszi így tovább enged. -
#611 Nálam megjelenik lent egy "Skip sign in" lehetőség is az emailküldésnél, azzal nem jutsz előrébb?
Amúgy próbálkozz a [email protected] -al, egy próbát megérhet az is. -
#610 Szuper,nem tudok bejelentkezni...Pedig fent írja a nevem és könyvet is tudok venni,de account beallítasoknal és pl. ennél is,hogy irjak egy levelet kéri, hogy jelentkezzek be.Hiába írom be a passwordom,kértem már jelszó emlékeztetőt is,de nem enged be.Ezert is akartam nekik írni,hogy megkérdezzem mi a gond.Nincs valami tipped? -
#609 Amazon Kindle Support - jobboldalt "Contact us" gomb.