Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

neevous
Köszi a választ, sokat segítettél.

A régi 2011-es kindle (ami most Kindle Keyboard néven fut) esetében úgy megy, hogy a navigálógombokkal rámész a téged érdeklõ szóra, és alul egy kis buborékban megjelenik 2-3 sornyi rész a szótárból.

Ha ez nem elég, akkor nyomsz egy entert, és a szótár megnyilik az adott szónál.
Aztán ha elolvastad, akkor egy szimpla back gombbal visszamehetsz oda ahol tartottál.

Sztem nem kényelmetlen, leginkább csak a szóra navigálás idõigényes. Nyilván egy touchnál ez jobb, de én emiatt nem cserélek 😊 Fõleg mivel általában egy oldalon max van 1-2 szó ami érdekel...

neevous
Sziasztok!

A dilemma: Kindle, vagy Kindle touch?

Nem igazán rajongok az érintõképernyõért ebben a szegmensben, viszont az Engadget-es videóban mutatták, ha rábökünk egy szóra a touch-on, akkor kiírja a jelentését (álá iPad). Hasznos dolog lenne, ha nem kellene kimászni a szótárba egyessével minden ismeretlen szó esetén. Ez valahogy meg van oldva a sima 2011-es Kindle esetén is, vagy muszáj vagyok a touch-t venni, ami annyira nem szinpatikus, de legalább 10k-val drágább?

megrendelteeem a fapados Kindlét!!(magamnak mert egoista vok) . nem is tudom mióta birkózok saját magammal: vegyem? - ne vegyem?? most eldöntöttem, a gyerek elküdte a megrendelést,már csak a várakozás maradt. a párom azt mondta kifizeti😊 de félre érthette mert Õ 10k-ra emlékezett😞 . nem baj a többit pótoltam!( csak ez a dilemma ne lenne)
Dzsini
Azért gondolom ez nem azt jelenti, hogy ha lehet kapni elektronikus formában egy könyvet, akkor azt nem fogjátok megvenni. Az alábbi boltok magyar nyelvû, Kindle-kompatibilis könyveket forgalmaznak:
multimédiapláza
sfportal
Galaktika
Syllabux
Adamo books

A felsorolás nem teljes, emellett még van több bolt is, valamint több forrás is, ahol jogtiszta, ingyenes magyar irodalmat lehet szerezni, például: Magyar Elektronikus Könyvtár, Kindle-Téka

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Na, nem bírtam ki, csak berendeltem egyet (alap wifis) szivinek ajándékba. Rengeteget olvas, és bár most nagyon szar az árfolyam plusz már áfá-t is kell fizetni, de ez a cucc nagyon meggyõzõ.
A letölthetõ könyvek mennyisége pedig elképesztõ. A nyomtatott könyvnek vége nálunk, ez 1000%.

fotográfik kolomp edisön :D

Nagyon köszönöm 😄
Dzsini
A dokumentumban van egy nyelv metaadat, amit a Calibre vagy nem állít be, vagy olyan nyelvûre állít, amilyen nyelven a Calibre fut(!) - ha egy magyar nyelvû szöveget konvertálsz angol Calibre-vel, akkor sajnos ez probléma lesz, mert a Kindle az angol szótárban fogja a magyar szavakat keresni.
Sajnos ez egy nagyon régi problémája a Calibre-nek (nem lehet állítani benne a dokumentum nyelvét):

megoldás
"az akármilyen nyelvre állított Calibre a vele konvertált könyv nyelvét is arra állítja...

teljesen úgy kezeli, mintha az eszköz tulajdonosa csak a saját nyelvét beszélné, csak olyan anyagokkal foglalkozna

angolra állítva kell használni a Calibre-t, és úgy "konvertálva" meg is javult a rossz MOBI
(cserébe a korábbi "Tartalomjegyzék" után megjelent egy "Table of Contents" is, mert az agyas program persze ezt is a globális nyelvbeállítás alapján teszi, és nem figyeli, ha van már másik tartalomjegyzék)

és egyem a szivit a drága fejlesztõnek (roppant nyers, unszimpatikus a stílusa az oldalról nyíló linken - kár, mert kedveltem amit létrehozott, de ez a hozzáállás komoly negatívum), egyelõre "wontfix"-re tette a hibabejegyzést, azzal, h majd egyszer, elõre nem látható jövõben állítható lesz könyvenként - addig meg "ne használd ha nem tetszik", és ignore on-ra teszi az amúgy nem kötekedõ, csak joggal értetlenkedõ hibabejelentõt..."
Lehet, hogy azóta változott valami, körül kell nézni scriptek terén - nyelv állítási lehetõséget én legutóbb nem találtam.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Heló! Segítségre lenne szükségem. Van pár pdf formátumú könyvem, amiket átkonvertáltam mobi-vá a Calibre nevû programmal. A problémám az, hogy az így készült fájlt, ha rámásolom a Kindle-re olvassa meg minden, de a szótárprogram nem mûködik. Mindtha nem érzékelné a szavakat vagy nem tudom. Kijelölni meg minden egyebet tudok, csak az az egy dolog nem mûködik. Ha neten konvertáltatom át annak semmi baja nincs, csak szeretem ha én tudom beállítani, hogy hogyan tördelje. Vmi megoldás?
Ok,thx,akkor nem várok vele!
Dzsini
Akciózásra esetleg november 27 környékén lehet számítani (akkor lesz fekete péntek, odaát a karácsonyi bevásárlások kezdete), viszont onnantól már számítani kell a szállítás lassulására...

Töltõ tényleg nem kell, én a telefonomhoz kapott USB töltõvel használom, teljesen szabványos microUSB, és tölthetõ számítógéprõl is, kábel jár hozzá.

Töltõt tudtommal semelyikhez nem adnak, de nem is kell, mivel USB-n tölti a kütyüt.

Ha nagyon akarsz, vehetsz bármelyik számtech boltban idehaza ilyen 220V-ba dugható USB töltõt azt hajrá....

Hali! Én a fapados Kindlét akarom karácsonyra , de a haver felidegelt hogy: " karácsonyra ugyis leakciózzák ".Utánanéztem és látom h idén került piacra ,ergo cseszhetem az akciózást! Szerintetek várjak vele? No meg a másik kérdés : van hozzá töltö? Kicsit lejjebb olvastam h a 220v-os töltõt külön rendelte vki. Lassan 7k könyvem van lehúzva , neki kellene állnom olvasni mert nem érek a végére😊
setuh
Jah oké kis késéssel megjött.
Nem rossz am az atalakítójuk,csak nincsenek bekezdések,de azonkívül jobb mint a calibre.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Igen, ha engedélyezve van a feladó emailcíme (Amazonék oldalán a My Kindle részlegben).

Elméletileg kapsz egy igazoló emailt is a beérkezett dokumentumról:
"Your Amazon Kindle document is here

Hello from Amazon.com,

felado@emailcim has sent the following document to your free Personal Document Service account ("name"@free.kindle.com):
Dokumentum.azw

You can receive this document directly on your Kindle by connecting to a Wi-Fi network. Alternatively you can download the document to your computer by logging into your Amazon.com account and clicking on the link below:"

setuh
Miután emailbe küldtem a kindle-re egy dokumentumot, autómatikusan letölti?

setuh
De,köszi így tovább enged.

Dzsini
Nálam megjelenik lent egy "Skip sign in" lehetõség is az emailküldésnél, azzal nem jutsz elõrébb?

Amúgy próbálkozz a [email protected] -al, egy próbát megérhet az is.

setuh
Szuper,nem tudok bejelentkezni...Pedig fent írja a nevem és könyvet is tudok venni,de account beallítasoknal és pl. ennél is,hogy irjak egy levelet kéri, hogy jelentkezzek be.Hiába írom be a passwordom,kértem már jelszó emlékeztetõt is,de nem enged be.Ezert is akartam nekik írni,hogy megkérdezzem mi a gond.Nincs valami tipped?

Dzsini
Amazon Kindle Support - jobboldalt "Contact us" gomb.

setuh
Az amazon suportnak megadnátok az email címet?

ehh varos neveben ekezet....

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

mi lehet a problema ha rendelesnel shiping address utan nem hajlando elfogadni a billing adresst ami elter a shippingtol es csak azt irja hogy problema van see below de sehol semmit nem ir hogy mi nem stimmel.:S

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Dzsini
Lovecraft összes mûvei angolul Kindle-re, és egyéb olvasókra.

Nincs mit.

Majd mutasd meg a mûvet...
Magiszter
Köszönöm!
Ilyen pontos mûszaki rajzot kár hogy nem találni amúgy több termékrõl is 😊
Ez alapján simán meg tudom csinálni a tokot ha ideért.

Mégegyszer köszi! <#worship>

setuh
Kényelmesen lehet fogni olvasás közben a kicsikét?

Méregettem Neked.

Remélem érthetõ.

Itt megtalálod:

http://data.hu/get/4368353/100_0569.JPG
Magiszter
Köszi már én is néztem ilyen ötleteket sok helyen. Egyenlõre marad a sufni tuning, aztán majd meglátom még. Vannak ötleteim.
Pl szerintem olyat fogok csinálni amibe beleépítek egy kart, aminek a végén lesz egy pár ledes lámpa. És amikor a kar ki van hajtva a lámpa bekapcsol.
Öhm. Kérhetek tõletek pár méret adatot?
Az egész szélessége 11,4 a magassága 16,5. A széleitõl a kijelzõ milyen távolságban van? (fentrõl és oldalról).
Csak mert szerintem most hétvégén nekiállok barkácsolni. Jelenleg úgy sincs jobb dolgom 😊

Tokot én ilyet rendeltem (10 USD ingyen postával):

http://www.ebay.com/itm/140623696704

Ezt mellesleg a Vaterán 6000-ért árulja egy fickó...

A házilagos tok készítéshez a youtube-on lehet ötleteket találni.
Például:

http://www.youtube.com/watch?v=5EwY6w5w69E

Én is tervezem a gyártását...

Van egy cég aki megcsinálja, persze nekünk nem megfizethetõ áron. Errõk itt olvashatsz:

http://pdaplus.hu/content/view/6209/73/

És végül mivel a Kindle-hez nem jár 220-as töltõ, ezért vettem egyet hozzá. Szintén ebay, viszont ennyiért itton nem kapsz:

http://www.ebay.com/itm/110722654452

Ez 1000 miliAmperes, a Kindle-nek elég lenne 500 is, de akkor már a telefonomhoz is ezt fogom használni, annak meg jó, ha hamarabb tölti...

Magiszter
Én a Kindle 4-et rendeltem. De E-bay-en 3500-ért van szintén mûbõr tok házhosszállítással együtt. Szóval ha nem sikerül összehoznom egy tûrhetõ "Home Made" tokot, akkor berendelem UK-ból. Vagy most már megvárom míg kiköltözöm jövõ nyáron, aztán bemegyek egy boltba xD

öregharcsa
Ez a Kindle 3-hoz jó... nem néztem melyiket rendelted...kindle tok

http://pspfilez.extra.hu/

15-20 ezer? Atyaég, be ne szívassanak vele.

Pár fontért amazon UKról kapsz tokot... Nekem ilyen van, egész jó:

tok

Magiszter
Hehe. Ez az oldal adott néhány ötletet. Majd ha kézhez kaptam megnézem a pontos méreteit, mert lehet hogy egy régi keményfedeles könyvbõl meg némi nadrág-gumiból csinálok neki egy tokot és le van tudva a probléma 😄

Ahogy néztem tokot itthon is lehet kapni csak ilyen 15-20 ezres kategóriában. Meg fõleg a 3-ashoz. Ha rendelek akkor szerintem is ebay lesz, mert most éppen nincs bankszámlám ám van paypal-om. Ebay-rõl meg úgy tudom azzal egyszerûbb vásárolni.

Lámpa egyenlõre nem érdekel. Az esetek 80%-ban lámpa mellett fogok olvasni.

lámpa
Lehet venni hozzá lámpát is. Ez mondjuk összesen volt 1+2 dolcsi, mondjuk olyan is... a kapcsolója elég érdekes. most épp kezem ügyébe esõ fémtárggyal kapcsolgatom... De a ledek mûködek 😄

Dzsini
Mindenképp érdemes védeni, tokot itthon nem tudom, hogy lehet-e kapni (fõleg, hogy ez az új generáció, és hivatalos bolti forgalmazás nincs).
Én két megoldást ajánlanék: vagy rendelsz az ebay-rõl ilyesmi áron (ott fém tok is van kicsit drágábban), vagy készítesz magadnak egyet, egy minimális házibarkács tudással - arra persze figyelni kell, hogy a megadott méretek általában K3-ra vonatkoznak, de a lényeg az ihlet (itt a topicban ha visszanézel, két házi gyártású tokot is láthatsz) - a lényeg, hogy a pontszerû nyomástól mindenképpen védje a képernyõt, az a legproblémásabb (pl. kulcscsomó) - ezért a sima zokniszerû vászon tokokat én nem ajánlom.

Az ebay-es rendelés hátránya, hogy általában 2-3 hét, mire idetalál a posta például Hong Kongból, viszont árban az Amazonhoz képest verhetetlenek, minõségben pedig nincs gond velük. (érdemes a többi országot is kipróbálni, esetleg kulcsszavakkal variálni, lehetnek jobb ajánlatok is)

Magiszter
Nah. Vagy szerdán vagy csütörtökön kézbe kapom, már telefonált a UPS is. A könyvek készen állnak, szóval célegyenes.

Kérdés: Valami tök egyszerû tokot hozzá lehet kapni idehaza? Vagy azt is csak USA-bol tudok rendelni? Tényleg valami 2000-3000 forintos cuccra gondolok, csak hogy védve legyen a táskában uralkodó káosztól.

Magiszter
Most nézem hogy a Send-to-Kindle email address csak akkor lép érvénybe ha regisztrálom náluk a Kindle szériaszámát.
Az viszont tetszik hogy ott van már a "Magiszter's" Kindle a menüben 😊 (csak tájékoztatásként közöltem.)
Illetve most feltettem telefonra a "fõbb" könyveket, meg amik érdekelnek kerültek a PC-re és engedélyeztem a Sync-et a Kindle alkalmazásokban. Majd meglássuk mi lesz ha itt a Kindli. Hogy fog e szinkronizálni a levegõbõl 😊

Magiszter
Könyvek száma téma:

Én most azt csináltam, hogy össze volt írva mik azok a könyvek amiket rendszeresen újra-és-újra elõvettem olvasni. Ezeket kinyálaztam a kb 200 e-book-ból amit kaptam (meg volt pár ami még érdekelt), a többit kukáztam. Ezeket hasraszámolva* jött ki KB 70. Mert van 60-iksz könyv amit lényegében Loop módban olvasok, meg van kb 8 ami érdekel jelenleg. Szóval az én Kind-lee-men, induláskor rá fog potyogni 80 könyv minimum. Csak mert van olyan hogy elkezdek egy könyvet, majd egy másikat. Volt annyira beálltam paralell módba, hogy egyszerre 4 könyvet olvastam. Az agyam DDOS támadásnak vélte és egy idõ után lecsapta az input ágát az agyamnak és már nem tudtam hogy melyik szereplõ melyik könyvben, kivel mit csinált és miért. Fogtam magam, eldobtam ebbõl hármat és folytattam egyel egy két napos könyv-böjt után. Az óta max 2 könyv amit falok egyszerre, de mostanság ebbõl a 2-bõl egy novella/regény=szórakoztató, meg egy szakkönyv, mert a jó pap még holta után is tanul xD (most PHP-t tanulok, mert azt csak bottal piszkáltam eddig)

*újbeszél szó, jelentése: megszámolsz valamit, hozzá adsz találomra másik pár dolgot, azt hasra ütöd darabra, majd hozzá adod a fix számoláshoz. Ebbõl lesz a hasraszámol. (néhányan tudni fogjátok hogy most milyen könyvet olvasok/fogok olvasni ha megjön a Kindle)

**Bocsi ha kicsit fárasztó vagyok. Az utóbbi 48 órából 43-at dolgoztam és most jutottam el arra a pontra mikor ontom magamból a marhaságot

öregharcsa
ja...vagy 10 kindle kellene hozzá nekem is, hogy rárakhassam a könyveimet 😊))

Teppik Amon
Köszi a válaszokat az áras kérdésre!

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
Elsõre nekem is annyi volt, de így egyszer lefut az indexelés, és rendben vannak a dolgok - amúgy pedig, ha pár hetente másolgatnék rá, akkor állandóan dolgozna az index, nyûglõdni kellene a collection-ökkel... nekem így kényelmesebb. (így sincs rajta az összes könyvem 😊 )

öregharcsa
Persze értem én a lényegét... ha mindig utazgatnék én is ráraknék pár könyvet (50-100) ahogy mondod a választék miatt, de mivel ez jelenleg nem áll fenn megelégszek 15-30 könyvecskével... ennek egy része korrektúrára való átolvasás miatt van rajta... másik fele csak szórakozás miatt, a harmadik meg teszt miatt, de nem itt fogom tárolni a könyvtáram egy részét <#idiota><#vigyor>
Mindenki másképp csinálja, nekem így kényelmes...

Dzsini
Nekem is kb. 850 könyv van rajta - ha épp egyet befejezek, akkor van választék a folytatásra - magyar, külföldi, novellától az ezer oldalig minden hosszúságban, ezerféle stílusban.
Baja nem lesz tõle az eszköznek, így is 2+ giga szabad hely van még rajta.

öregharcsa
Nem kell parázni megkapod mindenféleképpen... ha nem olvasod az emailt vagy ahogy nekem csinálták (okosan) elírták, akkor felhívnak a futárszolgálattól...

Egyébként meg tök fölösleges több száz könyvet rárakni... minek?

Magiszter
Hm... Nem is rössz ötlet. Megcsinálom õket pár nap alatt, feldobom a levélcímre és mikor megjött a kütyü csak Connect és jönnek a könyvek zsinorban. Szerintem ez lesz. Meg ugye akkor már fent vannak náluk is, így ha valami elveszik, tõlük ismét leszedhetem.
Príma ötlet! <#eljen><#worship>

Dzsini
A kész prc-t is elküldheted, akkor nem konvertál, csak letölt 😊 és azért az nem egy utolsó érzés, hogy bekapcsolod az eszközt, beállítod a wifit (ha van), és elkezdenek rápotyogni a könyvek

...persze wifi hiányában nem olyan jó móka.

Magiszter
Gondoltam már rá, hogy fogom elküldöm az összeset erre az e-mailes dologra (olvastam már róla, meg itt is mondtátok már szerintem), de addig sem unatkozom. Elkezdem õket megcsinálgatni, szép borítóval meg meta-adatokkal és amelyik nagyon nem jól jön ki, azt a végére hagyom és max bejátszom ezt az e-mail-es dolgot, hátha nekik sikerül. Egyelõre a PDF-esekre koncentrálok mert azok elsõre jók (kop-kop-kop... jajj az ujjam).

Dzsini
Próbáld meg html-be elmenteni, és onnan konvertálni, azok szoktak a legjobban mûködni.

Egyébként az Amazonos accountodon már elméletileg ott van (lesz) a bejegyzett olvasód, emailcímmel együtt (aká[email protected] vagy aká[email protected] - nem tudom a 4-esek kapnak-e több félét), oda már küldözgetheted a dokumentumokat, az elsõ felkapcsolódáskor azokat le is fogja tölteni, még csak át se kell másolni (õk is tudnak konvertálni, néha meglepõen jó hatásfokkal) 😊
(persze az Amazonos oldalon engedélyezni kell, hogy melyik email címekrõl érkezõ dokumentumokat adja tovább)

Magiszter
Ehe. Nincsenek szomszédaim. Esetleg szembe egy 90 éves mamika, aki finom sütiket szokott csinálni, de õ mire kiaraszol a házból én már 3 mûszakot ledolgoztam xD

Dzsini: Akkor meg vagyok nyugodva, elõbb utóbb csak eljut hozzám. 😊
Szóval elsõ nap mikor felmásolom rá a kb 60db könyvet (átlagosan 500 oldalasak) akkor, széjjel indexeli magát és jobb ha töltõn hagyom? Ezt jó tudni, köszi hogy mondtad. Most éppen rpc-ket gyártok üresjáratban. PDF-bõl olyan szépen megcsináltam egy 17 kötetes sorozatot, hogy csak na. Doc-ból egy másikat meg úgy elbarmolt, azon agyalok mi legyen vele. Lehet átkonvertálom PDF-be és onnan próbálom 😄 (poén: kb 3 órán keresztül konvertáltam õket doc-ba)