928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • öregharcsa
    Szerintem ugyanúgy müxik mint a sima Kindle olvasók esetében...
    Ha megveszed neked kell a serial alapján regelni az amazon oldalán, persze ehhez szükséges egy ottani(amazonos) account...
    amiket én eladásra rendeletem Kindle olvasóknál ez működött...
  • Dzsini
    Nincs itt Fire szerintem senkinek, keress egy olyan fórumot, ahol konkrétan azzal az eszközzel foglalkoznak - mi csak az e-papíros, hivatalosan is kapható olvasót ismerjük valamennyire.
  • Strabi
    sziasztok!

lehet már sokan kérdezték ezt de lusta vagyok visszaolvasni. egy kindle fire-t akarok venni, per pill nem lehet magyarországra kapni ezt a készüléket, de ez megkerülhető (és egy kicsit drágább is) azzal, hogy ebayen veszem meg a kütyüt. viszont: tudtommal ha az amazonról veszem akkor kapok tőlük egy accot, "[email protected]". ezt az accot akkor is megkapom ha ebayről veszem meg a kindlet? lehet tök hülye kérdés, de ez lesz az első amazonos termékem szóval még új vagyok ebben a témában :)

előre is köszi a segítséget.
  • Rage47
    köszi, meg is vettem
  • Dzsini
    Esti mesék utált gyerekeknek - ma ingyen az Amazontól, Kindle-re :)
  • Carlos
    Semmi probléma. Amúgy a supportos csaj nem mondott semmi olyasmit, hogy küldenek matricát. Ezt most találtam véletlenül az accomon. Tegnapi dátumú, úgyhogy gyorsan el is használom.

Holnap írok, hogy mi volt a futárral.
  • games4ever
    Majd írj, hogy hogy ment. :)
  • games4ever
    Ohh, Te kaptál az amazontól cimkét?:P Akkor azzal kellett volna kezdened, mert az úgy tényleg egyszerűbb és legalább nem kell semmit se fizetni. Én is olyat kértem, de nekem azt mondták, hogy küldjem vissza a saját pénzemből és majd visszautalják a költségeimet. Amúgy bocs, hogy csak most írok, csak eddig dolgoznom kellett, 10-kor meg épp szünetem volt.
    Annyit kell tenned, mint amit előttem is írtak. ;)
  • Dzsini
    A csomagba és a csomagra legyen felírva, hogy hibás eszközt küldesz vissza (a visszaküldés oka), a biztonságos lezárással jelen esetben (mivel az UPS viszi) nem kell problémáznod, azt megoldják ők. A packing slip az a cetli, ami azon a csomagon is volt, amiben kaptad a Kindlet: nekem az van rajta a description mezőben, hogy: "Kindle 3G Reading Device - New (count 1)" - ha olyasmit írsz rá, hogy "Kindle - faulty device return" akkor tudni fogják, hogy miért kapták :)

Csak az olvasót kell visszaküldened, a kábellel nem kell foglalkoznod, bár akár azt is belerakhatod - úgyis kapsz másikat, filléres kategória.
  • Carlos
    No, beszéltem az UPS-el egy másik telefonszámon.
    Előkerítettem a számlát és a cimkét amit az amazon küldött. Holnap 14-17 óra között jönnek és elviszik ingyen.

Mit kell becsomagolnom, mert ezt a részét az amazonos levélnek nem nagyon értem:
    Please write the reason for your return on the packing slip, put the slip in the package you're using, and wrap the package securely.
  • Carlos
    Adnál egy telefonszámot? Én egy 40-eset hívtam amiben sok volt a 98 asszem.
  • Dzsini
    UPS weboldalról letölteni esetleg?
  • games4ever
    Hát ez hülyeség. Telefonon kell pedig intézni a csomagfeladást, én felhívtam őket, elmondtam, hogy szeretnék küldeni egy csomagot és hogy most jön majd csomagom és egyúttal szeretném ezt is elküldeni. Megbeszéltük az adatokat(milyen csomag, milyen nehéz, stb) és elmondta a hölgy, hogy akkor majd jön a futár és töltsük ki a papírt meg adjam a pénzt és már viszi is. Így is történt. Nem lehet, hogy rossz telefonszámot hívtál? Azt hiszem a csomagfeladásos telefonszámuk az más.
  • Carlos
    Hát nem sokminden van rajta. Csak olyasmi, hogy:

"A visszüldés így megy, ahogy már írták a többiek.
    Címke, számla kinyomtatása. UPS-t hívni. Csomagaot átadmin.
    Én azért hívtam külön egy futárt (és nem vártam meg a cserét hozót), hogy pörögjenek a dolgok. Így is csak azt ígéri az Amazon, hogy a visszaküldés után 10-15 nap elteltével adja vissza a pénzt."

Ok, honnan szerzek cimkét és számlát? Vagy várjam meg a UPS levelét, hogy csomagom érkezett és beszéljek akkor velük?
  • Dzsini
    pedig mások is mondták már, hogy problémamentesen odaadták a futárnak a visszaútra...
    ezt a topicot esetleg böngészd át, többen játszottak már garanciális ügyintézőst... 4000 hozzászólás, de van kereső jobb felül :)
  • Carlos
    Érdekes...
    Beszéltem a UPS-el. Aszonták, hogy kell valami fuvarlevél amit ki kell tölteni és utána kell megrendelni a futárt. Nem nagyon értem ezt...
    Ők nem hallottak arról, hogy amikor meghozza a futár már viszi is a régit. Kicsit összekavarodtam.
  • Dzsini
    Még nem robbant be a karácsonyi roham - múlt évben december 10-15 környékén már csak januárra vállaltak kézbesítést.
  • Carlos
    Gyorsak nagyon:

Delivery Estimate: Friday December 9, 2011
    Shipped
    Track Package
    Return Items
    Leave Packaging Feedback

Tracking Information:
    Status: In transit
    Ship Carrier: UPS
    Latest Event: Campbellsville KY
    Shipment has left seller facility and is in transit - December 5, 2011 2:08:03 PM
  • Carlos
    Jaja, van egy link.
  • games4ever
    Szívesen! Majd el ne felejtsd az amazonnak elküldeni az adatokat(tracking kód, mennyibe került) miután elküldted a csomagot, mert utána utalják vissza az összeget, amibe került. ;) Az is benne van elméletileg a levélben, amit küldtek, hogy hova kell küldeni az infokat. :)
  • Carlos
    Köszönöm a segítséget! Akkor majd felveszem a kapcsolatot a futárszolgálattal!
  • games4ever
    Persze, majd ezután fogják átadni, a futárszolgálatnak és majd látod, hogy UPS international vagy DHL nemtommi:D, meg persze ír majd oda tracking kódot is, hogy a futárszolgálat saját oldalán is tudd követni a csomagot, de majd ott az amazonon is írja pontosan, hogy hol jár.
  • games4ever
    Na, akkor még jól is jártál. :D Nekem szerencsére sikerült 15 perc alatt elintézni, de legalább rájöttem, hogy Skype-al olcsón lehet USA-t hívni. :D Előtte nem kicsit görcsöltem, hogy hogyan fogom felhívni őket:D
    Akkor mostmár csak marad a várakozás, de szerencsére jó, hogy ilyen gyorsan és rugalmasan intézik a dolgokat.
  • Carlos
    Igen. Valami übergyors módon küldik. Ja és 40 percig telefonáltam (céges ingyenes IP telefonnal). A végén sápogtam picit és kaptam 10 dollár értékű kupont... :)

Most csak annyit látok, hogy holnap holnapután shipping és 13-14 érkezés. Ott lesz hogy merre jár a csomag éppen (azt látom majd, hogy kikkel jön (UPS, DHL, stb))?
  • games4ever
    Your Account >>> Your Orders-nél tudod megnézni, de ezt nem nézted mikor még Te rendelted?:P Amúgy most még nem fogod látni, ha még csak 1 órája telefonáltál, mivel még csak ezután fogják küldeni az újat. Ugye mondták, hogy küldenek újat? :)
  • Carlos
    Hol látom az amazonon, hogy hol jár a csomagom?
  • games4ever
    Hát majd az amazon accountodnál megjelenik, hogy küldik az újat és ott tudod is követni a csomagot. Ha megérkezik Vecsésre, akkor már hívhatod őket, hogy amikor majd hozzák ki a csomagodat, szeretnél fel is adni egyet. Nem 100% biztos, hogy a UPS hozza, nálam ők hozták, de gondolom a DHL-el is ugyanígy el lehet intézni.
  • Carlos
    Ok, akkor a UPS fogja hozni az újat? (ez nem derült ki). Mikor kell őket felhívnom? (kábé 1 órája beszéltem a customer support-tal).
  • games4ever
    Mikor az enyém elromlott és ugyanígy vissza kellett küldeni, akkor az új érkezésével együtt adtam fel az elromlottat a UPS-nél. Fel kell őket hívni telefonon mielőtt jön az új, hogy csomagot szeretnél küldeni(ha mondod, hogy meghibásodott Kindle-t szeretnél visszaküldeni, akkor már tudni is fogják, már elég sokszor vittek:D) és mikor kihozzák az újat, akkor a futár el is viszi a régit egy kis papírmunka és készpénz fejében.
    Ha valamit nem világosan írtam vagy még van kérdésed, akkor kérdezz bátran.;)
  • Carlos
    Lenne egy kérdésem megint.
    Vissza kell küldeni egy rossz kindle-t postán, ennyit irtak:

You will want to ship it with tracking and insure it.

Please write the reason for your return on the packing slip, put the slip in the package you're using, and wrap the package securely. Please indicate the cost of shipping you paid with your return (either on the packing slip inside of the box or written on the return label outside of the box). We’ll use this amount to reimburse your return shipping costs.

After you have shipped out the malfunctioning unit, please send us the tracking information and shipping cost using the link below so we can issue a refund.

Akkor ezt most hogy is kellene (cím megvan)?
  • Dzsini
    Te tudod, hogy szükséged van-e Touchra / Keyboardra, vagy jó a sima olvasó.
    Nem.
    Igen.
  • Christian
    Érdemes megrendelni a Kindle 4-et, vagy inkább várjak a Kindle Touchra? Egyáltalán fogják e valamikor szállítani magyarországra?
    várható e hogy az amazon megint állni fogja az áfát jövőre?
    a két típus kijelzője nagyjából ugyan akkora?
    köszi a válaszokat előre is!
  • GregSB
    Fekete pénteken és a hétvégén több Kindle Firet adtak el a BestBuy amcsi boltjaiban, mint 16GB-os Wifis iPad 2-t.

Ha az összes iPad variánst figyelembe vesszük, akkor abból még mindig több fogyott.
  • Dzsini
    Az első Kindle óta a szolgáltatásokkal és a reklámokkal hozza be a hardverek árát az Amazon, ezért sem fogják pl. a Fire-t Európában forgalmazni, mert nincs meg mögötte a teljes filmkölcsönzős-zenevásárlós rendszerük.
  • GregSB
    "Teardown reveals $199 Kindle Fire costs $201.70 to build"

Hát igen, ez sejthető volt :)
  • Corallie
    Sziasztok!
    Néhány napja vagyok boldog Kindle-tulajdonos (Keyboard), ismerkedem vele, egyelőre mindenre találtam választ, ill.megoldást. Lenne viszont egy adminisztrációs jellegű kédésem: eltérő billing address esetében a számlát külön, postán küldik? Gondolom igen, a csomagban ugyanis nem volt semmi. Tapasztalat? Várjam türelemmel, vagy írjak supportnak?
  • zenoka
    azta:D koszi!:)
  • Dzsini
    Az a jel mutatja, hogy az aktuális olvasási alkalmat hol kezdted (tehát beléptél a könyvbe vagy bekapcsoltad az eszközt).
  • zenoka
    Azt meg tudjatok mondani hogy konyv olvasas kozben alul a csikon a kis forditott haromszog az micsoda?:D arra rajottem hogy a szurke csik az hogy hany szazaleknal tartok a konyvben de hogy a kis jel az mi arra nem:)
  • Inquisitor
    Ebook fórumon írt a srác egy többszöri csere esetet, neki azt mondták, hogy elvileg az Amazon szolgáltatásait mindig az utolsónak küldött garis példány érheti csak el. Az más kérdés, hogy sok tulaj nálunk sosem használja és nem is akarja. De nekik meg ez a biznic benne. :)