Kindle e-book olvasó
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha ez nem elég, akkor nyomsz egy entert, és a szótár megnyilik az adott szónál.
Aztán ha elolvastad, akkor egy szimpla back gombbal visszamehetsz oda ahol tartottál.
Sztem nem kényelmetlen, leginkább csak a szóra navigálás idõigényes. Nyilván egy touchnál ez jobb, de én emiatt nem cserélek 😊 Fõleg mivel általában egy oldalon max van 1-2 szó ami érdekel...
A dilemma: Kindle, vagy Kindle touch?
Nem igazán rajongok az érintõképernyõért ebben a szegmensben, viszont az Engadget-es videóban mutatták, ha rábökünk egy szóra a touch-on, akkor kiírja a jelentését (álá iPad). Hasznos dolog lenne, ha nem kellene kimászni a szótárba egyessével minden ismeretlen szó esetén. Ez valahogy meg van oldva a sima 2011-es Kindle esetén is, vagy muszáj vagyok a touch-t venni, ami annyira nem szinpatikus, de legalább 10k-val drágább?
multimédiapláza
sfportal
Galaktika
Syllabux
Adamo books
A felsorolás nem teljes, emellett még van több bolt is, valamint több forrás is, ahol jogtiszta, ingyenes magyar irodalmat lehet szerezni, például: Magyar Elektronikus Könyvtár, Kindle-Téka
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
A letölthetõ könyvek mennyisége pedig elképesztõ. A nyomtatott könyvnek vége nálunk, ez 1000%.
fotográfik kolomp edisön :D
Sajnos ez egy nagyon régi problémája a Calibre-nek (nem lehet állítani benne a dokumentum nyelvét):
megoldás
"az akármilyen nyelvre állított Calibre a vele konvertált könyv nyelvét is arra állítja...
teljesen úgy kezeli, mintha az eszköz tulajdonosa csak a saját nyelvét beszélné, csak olyan anyagokkal foglalkozna
angolra állítva kell használni a Calibre-t, és úgy "konvertálva" meg is javult a rossz MOBI
(cserébe a korábbi "Tartalomjegyzék" után megjelent egy "Table of Contents" is, mert az agyas program persze ezt is a globális nyelvbeállítás alapján teszi, és nem figyeli, ha van már másik tartalomjegyzék)
és egyem a szivit a drága fejlesztõnek (roppant nyers, unszimpatikus a stílusa az oldalról nyíló linken - kár, mert kedveltem amit létrehozott, de ez a hozzáállás komoly negatívum), egyelõre "wontfix"-re tette a hibabejegyzést, azzal, h majd egyszer, elõre nem látható jövõben állítható lesz könyvenként - addig meg "ne használd ha nem tetszik", és ignore on-ra teszi az amúgy nem kötekedõ, csak joggal értetlenkedõ hibabejelentõt..."
Lehet, hogy azóta változott valami, körül kell nézni scriptek terén - nyelv állítási lehetõséget én legutóbb nem találtam.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Töltõ tényleg nem kell, én a telefonomhoz kapott USB töltõvel használom, teljesen szabványos microUSB, és tölthetõ számítógéprõl is, kábel jár hozzá.
Ha nagyon akarsz, vehetsz bármelyik számtech boltban idehaza ilyen 220V-ba dugható USB töltõt azt hajrá....
Nem rossz am az atalakítójuk,csak nincsenek bekezdések,de azonkívül jobb mint a calibre.
\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder
Elméletileg kapsz egy igazoló emailt is a beérkezett dokumentumról:
"Your Amazon Kindle document is here
Hello from Amazon.com,
felado@emailcim has sent the following document to your free Personal Document Service account ("name"@free.kindle.com):
Dokumentum.azw
You can receive this document directly on your Kindle by connecting to a Wi-Fi network. Alternatively you can download the document to your computer by logging into your Amazon.com account and clicking on the link below:"
Amúgy próbálkozz a [email protected] -al, egy próbát megérhet az is.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Majd mutasd meg a mûvet...
Ilyen pontos mûszaki rajzot kár hogy nem találni amúgy több termékrõl is 😊
Ez alapján simán meg tudom csinálni a tokot ha ideért.
Mégegyszer köszi! <#worship>#worship>
Pl szerintem olyat fogok csinálni amibe beleépítek egy kart, aminek a végén lesz egy pár ledes lámpa. És amikor a kar ki van hajtva a lámpa bekapcsol.
Öhm. Kérhetek tõletek pár méret adatot?
Az egész szélessége 11,4 a magassága 16,5. A széleitõl a kijelzõ milyen távolságban van? (fentrõl és oldalról).
Csak mert szerintem most hétvégén nekiállok barkácsolni. Jelenleg úgy sincs jobb dolgom 😊
http://www.ebay.com/itm/140623696704
Ezt mellesleg a Vaterán 6000-ért árulja egy fickó...
A házilagos tok készítéshez a youtube-on lehet ötleteket találni.
Például:
http://www.youtube.com/watch?v=5EwY6w5w69E
Én is tervezem a gyártását...
Van egy cég aki megcsinálja, persze nekünk nem megfizethetõ áron. Errõk itt olvashatsz:
http://pdaplus.hu/content/view/6209/73/
És végül mivel a Kindle-hez nem jár 220-as töltõ, ezért vettem egyet hozzá. Szintén ebay, viszont ennyiért itton nem kapsz:
http://www.ebay.com/itm/110722654452
Ez 1000 miliAmperes, a Kindle-nek elég lenne 500 is, de akkor már a telefonomhoz is ezt fogom használni, annak meg jó, ha hamarabb tölti...
http://pspfilez.extra.hu/
Pár fontért amazon UKról kapsz tokot... Nekem ilyen van, egész jó:
tok
Ahogy néztem tokot itthon is lehet kapni csak ilyen 15-20 ezres kategóriában. Meg fõleg a 3-ashoz. Ha rendelek akkor szerintem is ebay lesz, mert most éppen nincs bankszámlám ám van paypal-om. Ebay-rõl meg úgy tudom azzal egyszerûbb vásárolni.
Lámpa egyenlõre nem érdekel. Az esetek 80%-ban lámpa mellett fogok olvasni.
Lehet venni hozzá lámpát is. Ez mondjuk összesen volt 1+2 dolcsi, mondjuk olyan is... a kapcsolója elég érdekes. most épp kezem ügyébe esõ fémtárggyal kapcsolgatom... De a ledek mûködek 😄
Én két megoldást ajánlanék: vagy rendelsz az ebay-rõl ilyesmi áron (ott fém tok is van kicsit drágábban), vagy készítesz magadnak egyet, egy minimális házibarkács tudással - arra persze figyelni kell, hogy a megadott méretek általában K3-ra vonatkoznak, de a lényeg az ihlet (itt a topicban ha visszanézel, két házi gyártású tokot is láthatsz) - a lényeg, hogy a pontszerû nyomástól mindenképpen védje a képernyõt, az a legproblémásabb (pl. kulcscsomó) - ezért a sima zokniszerû vászon tokokat én nem ajánlom.
Az ebay-es rendelés hátránya, hogy általában 2-3 hét, mire idetalál a posta például Hong Kongból, viszont árban az Amazonhoz képest verhetetlenek, minõségben pedig nincs gond velük. (érdemes a többi országot is kipróbálni, esetleg kulcsszavakkal variálni, lehetnek jobb ajánlatok is)
Kérdés: Valami tök egyszerû tokot hozzá lehet kapni idehaza? Vagy azt is csak USA-bol tudok rendelni? Tényleg valami 2000-3000 forintos cuccra gondolok, csak hogy védve legyen a táskában uralkodó káosztól.
Az viszont tetszik hogy ott van már a "Magiszter's" Kindle a menüben 😊 (csak tájékoztatásként közöltem.)
Illetve most feltettem telefonra a "fõbb" könyveket, meg amik érdekelnek kerültek a PC-re és engedélyeztem a Sync-et a Kindle alkalmazásokban. Majd meglássuk mi lesz ha itt a Kindli. Hogy fog e szinkronizálni a levegõbõl 😊
Én most azt csináltam, hogy össze volt írva mik azok a könyvek amiket rendszeresen újra-és-újra elõvettem olvasni. Ezeket kinyálaztam a kb 200 e-book-ból amit kaptam (meg volt pár ami még érdekelt), a többit kukáztam. Ezeket hasraszámolva* jött ki KB 70. Mert van 60-iksz könyv amit lényegében Loop módban olvasok, meg van kb 8 ami érdekel jelenleg. Szóval az én Kind-lee-men, induláskor rá fog potyogni 80 könyv minimum. Csak mert van olyan hogy elkezdek egy könyvet, majd egy másikat. Volt annyira beálltam paralell módba, hogy egyszerre 4 könyvet olvastam. Az agyam DDOS támadásnak vélte és egy idõ után lecsapta az input ágát az agyamnak és már nem tudtam hogy melyik szereplõ melyik könyvben, kivel mit csinált és miért. Fogtam magam, eldobtam ebbõl hármat és folytattam egyel egy két napos könyv-böjt után. Az óta max 2 könyv amit falok egyszerre, de mostanság ebbõl a 2-bõl egy novella/regény=szórakoztató, meg egy szakkönyv, mert a jó pap még holta után is tanul xD (most PHP-t tanulok, mert azt csak bottal piszkáltam eddig)
*újbeszél szó, jelentése: megszámolsz valamit, hozzá adsz találomra másik pár dolgot, azt hasra ütöd darabra, majd hozzá adod a fix számoláshoz. Ebbõl lesz a hasraszámol. (néhányan tudni fogjátok hogy most milyen könyvet olvasok/fogok olvasni ha megjön a Kindle)
**Bocsi ha kicsit fárasztó vagyok. Az utóbbi 48 órából 43-at dolgoztam és most jutottam el arra a pontra mikor ontom magamból a marhaságot
Mindenki másképp csinálja, nekem így kényelmes...
Baja nem lesz tõle az eszköznek, így is 2+ giga szabad hely van még rajta.
Egyébként meg tök fölösleges több száz könyvet rárakni... minek?
Príma ötlet! <#eljen>#eljen><#worship>#worship>
...persze wifi hiányában nem olyan jó móka.
Egyébként az Amazonos accountodon már elméletileg ott van (lesz) a bejegyzett olvasód, emailcímmel együtt (aká[email protected] vagy aká[email protected] - nem tudom a 4-esek kapnak-e több félét), oda már küldözgetheted a dokumentumokat, az elsõ felkapcsolódáskor azokat le is fogja tölteni, még csak át se kell másolni (õk is tudnak konvertálni, néha meglepõen jó hatásfokkal) 😊
(persze az Amazonos oldalon engedélyezni kell, hogy melyik email címekrõl érkezõ dokumentumokat adja tovább)
Dzsini: Akkor meg vagyok nyugodva, elõbb utóbb csak eljut hozzám. 😊
Szóval elsõ nap mikor felmásolom rá a kb 60db könyvet (átlagosan 500 oldalasak) akkor, széjjel indexeli magát és jobb ha töltõn hagyom? Ezt jó tudni, köszi hogy mondtad. Most éppen rpc-ket gyártok üresjáratban. PDF-bõl olyan szépen megcsináltam egy 17 kötetes sorozatot, hogy csak na. Doc-ból egy másikat meg úgy elbarmolt, azon agyalok mi legyen vele. Lehet átkonvertálom PDF-be és onnan próbálom 😄 (poén: kb 3 órán keresztül konvertáltam õket doc-ba)