Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

setuh
Most jott meg a kindle 4-em.Pozitiv csalodas...nem zavaro a merete,sot mivel konnyebb,tartani valamivel kenyelmesebb.A kepernyoje sztem jobb mint a harmasome,kicsit sargabb a feher,de elesebbek a betuk.A billentyuzet nelkuliseg viszont nagyon kenyelmetlen,ha sokat akarunk rajta irni.
Akinek nem kell a bill,annak mindenkepp ajanlott.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Teppik Amon
El is feledtem mondani hogy nekem visszautalták pár hete a vámot

Import Fee Deposit Refund: $32.50
Ennyivel olcsóbb lett így 😉

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Dzsini
Ja, és amit olcsóbban adnak, az általában táskában behozott 79 dolláros, reklámos változat.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Dzsini
Nem jössz ki sokkal olcsóbban, viszont elveszíted a háztól-házig problémamentes garanciális ügyintézés lehetõségét.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

setuh
Koszi,akkor inkabb rendelek egyet egy hazai oldalrol.

Dzsini
109$+20,98$+32,50$ Kindle ára + szállítás + ÁFA - lehet, hogy picit több az ÁFA emelés miatt, most hirtelen ezt találtam, a lényeg látszik rajta.

setuh
Ha rendelek amazonrol egy kindle 4 wifit az osszesen mindennel mennyibe fog kerulni?

Gyakran szoktam novellákban szavakat keresni, internetezni meg számítógépen kell 😊

Rage47
vagy keresel egy szót a szövegben
setuh
De az se bun ha neha felkeresel egy wikipediat vagy irsz egy mailt rajta 😊.

Én olvasok a Kindlén 😊

Rage47
<#eljen>köszi
Dzsini
Gyorsabb, mint egy fizikai billentyûzetes K3-on? Ne viccelj.

Az infrás érintõképernyõ meg koszolódhat, aztán piszkáld ki a perem alól a szöszöket 😊 Az egyetlen tényleg komoly elõnye a #712-ben említett szótárazás szerintem, no meg az, hogy lassan egy hónapja nem lehet nem 3G-s Keyboardot rendelni, ha a nagy tárhely számít (bár 1,2 gigára is elfér több, mint ezer könyv... a sima K4-en meg legalább ott vannak a lapozógombok)

Hidd el, hamarabb használódik el az akkumulátor, minthogy a lapozógombok elkopjanak, plusz a képernyõ jóval sérülékenyebb, mint bármelyik másik része az eszköznek - ha baleset van, úgyis az rokkan meg elõször.

Rage47
csak a fizikai gombok, amelyek hibalehetõséget jelentenek minden eszköznél.
meg talán gyorsabb érintõképernyõn írni.
Nem cserélném le. Van bármi bajod a K3al?

Rage47
ja tényleg az ÁFA

amúgy jó érveket hoztál fel, marad a 3 😊)
Dzsini
Kiegészítés: egy igazán komoly elõnyét látom: ha nagyon sokat szótározol olvasás közben, akkor lényegesen könnyebb rábökni a szavakra, mint a kurzorral rohangálni. Ezen kívül nem látom igazából értelmét a Touchnak.

Dzsini
Viszont állandóan lapoz, ha hozzáérsz a képernyõhöz (és vékony a pereme, tehát nem biztos, hogy kényelmesebb úgy fogni), és ugye nincsenek gombjai oldalt, ami tökéletesen kézre esik egyébként. Emellett nincs (gyárilag) fektetett mód, nem megy bele ugyanabba a tokba (ha van).

Emellett 140+szállítás+ÁFA az ára már néhány hónapja.

Rage47
Hm lecseréljem vajon a Kindle 3-am Touch-ra? Ti hogy vélekedtek errõl? Ugyanannyiért meg tudnám ugye venni, mint anno a 3-at, 140+szállítás most...
Azért lenne talán jobb a Touch, mert nincs mozgó alkatrésze, mint a 3-as gombjai...
Köszi szépen, így már világos!

Ha már itt tartunk, megosztanék két hasznos alkalmazást, biztos sokan ismeritek, de biztos van, aki nem😊
Kindlefeeder Fel lehet iratkozni egyszerre több Rss-re is, amit egy kattintással át lehet küldeni a kindle-re megformázva, magazinként.

Kindle it Ez pedig egy bõvítmény, a Chrome változatot linkeltem, de úgy tudom, máshoz is meg lehet találni: cikkeket lehet vele nagyon egyszerûen átküldeni a kindle-re: felismeri az adott oldal tartalmát, szóval nem kell szenvedni a formázással.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Dzsini
@kindle.com - 3G kapcsolaton pénzért tölt le - wifi kapcsolaton ingyenesen tölt le
@free.kindle.com - 3G kapcsolaton nem tölt le - wifi kapcsolaton ingyenesen tölt le

Tehát csak a 3G olvasókon van különbség, ott a @kindle címre érkezõ dokumentumot továbbítja 3G-n is, pénzért, a @free.kindle-s címre érkezõvel pedig mindenképpen vár egy wifi kapcsolatra, amikor ingyenesen megérkezik a dokumentum, akármelyik címre is küldted. Wifis készüléknél nincs különbség, hiszen nincs forgalmi díjas lehetõség.

Sziasztok!

Próbáltam utánaolvasni, de sajnos nem találtam meg egyértelmûen: mi a különbség a @kindle és a @free.kindle-s címem között? Eddig a @kindle-re küldtem az összes dokumentumot, amit át akartam alakítani, de több helyen is olvastam, hogy ezért elvileg felszámolnak egy bizonyos összeget. Az amazonon nem látom, hogy lenne bármi tartozásom. Akkor most mi igaz ebbõl? Tudom, hogy a @kindle elvileg továbbítja 3G-n is, de nekem az alap Wifi-s változat van.

Elõre is köszi a segítséget!

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

öregharcsa
Muhahaha... ez jó

http://pspfilez.extra.hu/

Rage47
uhhh 😄
Dzsini

öregharcsa
Volt sima K4-hez szerencsém,(nem touch) szerintem meg jobb egy kicsit a képernyõje mint a K3-nak.
Nekem ott az anyaghasználattal voltak gondjaim,(kissé gagyinak tûnt) na meg hogy a K3-hoz képest kicsi és így nekem kényelmetlenebb volt a használata. Ment is tovább havernak... 😊

Dzsini
itt látható a képernyõ peremén körbefutó IR lézersor, ami egy láthatatlan hálóval borítja a képernyõt, és érzékeli azok megszakítását.

Annyira pontos, amennyire ezen az eszközön kell, mobiltelefonon Neonode-ék használták.

technológia leírás

Dzsini
Mivel infrás az érzékelõje, így nincs rajta fólia, ráadásul kesztyûben is mûködõképes - teljesen ugyanolyan, mint a K3 / K4 (bár ez utóbbiba néhány kicsit gyengébb minõségû képernyõt is beleraknak állítólag, néhány emberke szerint halványabbak a szürkék, méréssel még nem sikerült bizonyítani).

Rage47
Van valakinek Touch? Nem fénylik jobban a képernyõ, mint a Kindle 3-nál?
Dzsini
A Touchot mostantól postázzák nemzetközi címekre is, a K3 (Keyboard) viszont már csak 3G változatban rendelhetõ.

Magiszter
No meg lett rendelve a második Kindle 4-es, így hamarosan két darab is lesz a családban.

Ez a lentebb linkelt tok meg jópofa. Bár kézbe fogva derülne ki hogy pontosan milyen anyagból is készítették, mert a mostani tokom is csak egy bõr tok amiben karton merevítés van. Célját eléri, táskába dobva védi.

Teppik Amon
Teljesen 1et értek, de annyira geek hoyg meg kellett osztani.

Dzsini
Szinte teljesen feleslegesnek tartom - amúgy is 2-4 hetente kell tölteni 2 órát. Hacsak nem megy valaki egy hónapos erdei túrára, ahol mindenki egy Kindle-t használ, gyakorlatilag értelmetlen.

Plusz túl vékonynak tûnik a napelemes oldala (ráadásul ki van hangsúlyozva, hogy hajlékony), a Kindle képernyõk pedig sérülékenyek, egy tok feladata elsõsorban a védelem lenne.

Teppik Amon
pto-n leltem:

napelemes töltõ

Dzsini
Érdekes, hogy kicsit jobban belegondolva mennyire nem igazak az állítások:

Nagyon jó vagy! Köszönöm szépen, most már mûködik!
Dzsini
hosszú ideig (fél-egy perc) tartsd elhúzva a ki-bekapcsoló gombot

Üdv mindenkinek!
Nekem egy olyan problémám lenne a Kindle 3as olvasómmal hogy nem akar visszakapcsolni. Netezés közben megfagyott, és mivel már nem elõször fordult elõ, gondoltam újraindítom, de mikor megpróbáltam bekapcsolni maradt a fehér képernyõ. Próbáltam rádugni gépre, de ott sem tudok a mappákhoz belépni, és a kijelzõ sem reagál semmit. Valakinek van esetleg valami ötlete, hogy mit lehet ilyenkor tenni?
Rage47
szuper😊
Dzsini
Az Agave kiadó is megnyitotta e-könyvboltját, Kindle-kompatibilis prc formátumban is forgalmaz. <#eljen>

öregharcsa
Szerintem ugyanúgy müxik mint a sima Kindle olvasók esetében...
Ha megveszed neked kell a serial alapján regelni az amazon oldalán, persze ehhez szükséges egy ottani(amazonos) account...
amiket én eladásra rendeletem Kindle olvasóknál ez mûködött...

Dzsini
Nincs itt Fire szerintem senkinek, keress egy olyan fórumot, ahol konkrétan azzal az eszközzel foglalkoznak - mi csak az e-papíros, hivatalosan is kapható olvasót ismerjük valamennyire.

sziasztok!

lehet már sokan kérdezték ezt de lusta vagyok visszaolvasni. egy kindle fire-t akarok venni, per pill nem lehet magyarországra kapni ezt a készüléket, de ez megkerülhetõ (és egy kicsit drágább is) azzal, hogy ebayen veszem meg a kütyüt. viszont: tudtommal ha az amazonról veszem akkor kapok tõlük egy accot, "[email protected]". ezt az accot akkor is megkapom ha ebayrõl veszem meg a kindlet? lehet tök hülye kérdés, de ez lesz az elsõ amazonos termékem szóval még új vagyok ebben a témában 😊

elõre is köszi a segítséget.
Rage47
köszi, meg is vettem
Dzsini
Esti mesék utált gyerekeknek - ma ingyen az Amazontól, Kindle-re 😊

Carlos
Semmi probléma. Amúgy a supportos csaj nem mondott semmi olyasmit, hogy küldenek matricát. Ezt most találtam véletlenül az accomon. Tegnapi dátumú, úgyhogy gyorsan el is használom.

Holnap írok, hogy mi volt a futárral.

Þór vígi þessi rúnar

games4ever
Majd írj, hogy hogy ment. 😊

games4ever
Ohh, Te kaptál az amazontól cimkét?😛 Akkor azzal kellett volna kezdened, mert az úgy tényleg egyszerûbb és legalább nem kell semmit se fizetni. Én is olyat kértem, de nekem azt mondták, hogy küldjem vissza a saját pénzembõl és majd visszautalják a költségeimet. Amúgy bocs, hogy csak most írok, csak eddig dolgoznom kellett, 10-kor meg épp szünetem volt.
Annyit kell tenned, mint amit elõttem is írtak. 😉

Dzsini
A csomagba és a csomagra legyen felírva, hogy hibás eszközt küldesz vissza (a visszaküldés oka), a biztonságos lezárással jelen esetben (mivel az UPS viszi) nem kell problémáznod, azt megoldják õk. A packing slip az a cetli, ami azon a csomagon is volt, amiben kaptad a Kindlet: nekem az van rajta a description mezõben, hogy: "Kindle 3G Reading Device - New (count 1)" - ha olyasmit írsz rá, hogy "Kindle - faulty device return" akkor tudni fogják, hogy miért kapták 😊

Csak az olvasót kell visszaküldened, a kábellel nem kell foglalkoznod, bár akár azt is belerakhatod - úgyis kapsz másikat, filléres kategória.

Carlos
No, beszéltem az UPS-el egy másik telefonszámon.
Elõkerítettem a számlát és a cimkét amit az amazon küldött. Holnap 14-17 óra között jönnek és elviszik ingyen.

Mit kell becsomagolnom, mert ezt a részét az amazonos levélnek nem nagyon értem:
Please write the reason for your return on the packing slip, put the slip in the package you're using, and wrap the package securely.

Þór vígi þessi rúnar