928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
#808 Hat igen,nem nyugati fejjel gondolkozok,ott lehet,h ok mindent az amazontol vagy hasonlo cegektol vesznek es mar megszoktak ezt,itt ez meg nem divat,meg lehetoseg se nagyon van ugye... -
#807 Ennyire azért nem hülyék :) Amúgy nem fizetsz rá, hiszen te (tegyük fel Egyesült Államok állampolgáraként) amúgy is gyakorlatilag az Amazonnál vásárolsz szinte mindent a kaján kívül, tehát számodra vonzó, ha a kezedbe adják olcsón azt az eszközt, ahonnan kényelmesen megveheted és eléred a könyveid, filmjeid, zenéid, játékaid - nem fizetsz rá, hiszen amúgy is ennyiért (vagy még drágábban, ha nem lennél Prime tag) vennél mindent, így pedig még a tablet is visszamosolyog rád, te pedig tudod, hogy neked és érted készült az egész - az Amazon az egyik nagy túlélője a 2000-es dotcom lufinak, Bezos piszkosul tudja, hogy hogyan kell úgy üzletet csinálni, hogy a vásárlók örömmel költsék a pénzüket - ha nézted az előadást, ott volt a grafikon a könyv és ebook eladásról, az ember azt hinné, hogy az átlag "amcsi idióta" már olvasni se nagyon tud, mégis olyan mennyiségben veszik a (most már a papírnál sokszor drágább) ebookokat, hogy az döbbenetes.
Emellett az Amazon most még bőven ott tart, ahol az Apple 4-5 éve, hogy az Egyesült Államokon kívül létezik valami világ, de azzal nem nagyon foglalkoznak, csak egy kis morzsát vetnek nekünk, az árakat az előadáson is az amerikai piacra, a reklámtámogatott változatra írták ki. -
#806 Persze korrektek,csak sokan ezt ugy veszik le,hogy megveszem olcson de aztan meg jol rafizetek,nem biztos ,hogy mindenki felfogja a pontos jelenteset ennek,szoval egy reklamba semmikepp ne ezt a szoveget tegyek :) -
#805 Szerintem semmi maguk ellen beszélés nincs, deklaráltan vállalják, hogy az eladott szolgáltatásokból élnek, nem az eszközökből (ez a keresztfinanszírozás, és ezért tartják ők olyan nyomottan az áraikat, ami jól láthatóan bejön a felhasználóknak).
Ezt rajtuk kívül csak az Apple tudja megcsinálni az iTunes világgal (más kérdés, hogy az ő imázsukba nem fér bele az extraolcsó hardver), a Google Play még nagyon gyerekcipőben jár, és az ezerféle gyártó miatt nehezen is tudja kialakítani a portfólióját, nincs egy kézben a hardver, a szoftver és a szolgáltatás.
igaz a Fire-n is Android fut, de nem látszik rajta, és az Amazon Appstore boltjából lehet vásárolni, nem a Play Store-ból
A "film közepén rábökök a színészre és megveszem egy másik filmjét" és a "játékban megveszek egy bábut és megkapom a játékban ÉS igaziból is" eladási módszerek pedig egyszerűen zseniálisak.
A gyermekidőzítős módszer szintén óriási, ez is olyan, hogy "miért nem mi találtuk ki" jelleggel úgy fog felugrálni az összes többi rendszerre, hogy alig győzünk majd pislogni :) -
#804 "We want to make money when people use our devices,not when they buy our devices"
Mindekepp szimpatikus,hogy ezt igy bevalljak,az mas kerdes,hogy kicsit maguk ellen beszelnek ezzel. -
#803 Telefon végül is nem lett, viszont nagyjából 3 tablet és 2 új olvasó igen. -
#802 Korrekt az új felhozatal, jók az árak, már csak az kellene, hogy a szolgáltatásrendszert (Prime, stb.) elhozzák Európába, akkor lenne is értelme Fire-t venni.
Az epapíros olvasók pedig kaptak egy korrekt generációváltást, DX nincs, Keyboard nincs, van kis 69-es Kindle és sima meg 3G Paperwhite, versenyképes áron. -
#801 Ohh van itt retina fire :D -
#800 Sőt, többen azt is feltételezik, hogy az újgenerációs Touch is egy átalakított Androidot kap a régi Kindle szoftver (linux alapú) új verziója helyett, a Nook is azzal fut, a képek alapján a kezelőfelület pedig egészen megváltozott. -
#799 Mas ertelmes valasztasuk gyakorlatilag nincs is :) -
#798 A Fire is egy saját átszabott Androidot futtat (saját bolttal, stb.), logikus lenne, ha azt helyeznék a telefonba is. -
#797 Na a telefonra kíváncsi leszek. Lehet tudni valamit róla? Milyen oprendszere lesz? -
#796 19:30-kor bemutatják az új cuccokat.
A "paperwhite" kindle már kiszivárgott:
Szinte biztosra vehető, hogy egy telefont is be fognak mutatni. -
#795 De, sőt lámpás tokot is vettem, csak hamar kimerült... Mégis kényelmesebb lenne egy beépített világítós kijelző :) -
#794 Es nincs lampa a lakasban?:D -
#793 Hát nekem is jól jönne a lámpa, mert általában este olvasok, vagy buszon, ahol szintén sötét van.
-
#792 Én szoktam este lámpánál olvasni (esetleg télen utazás közben, amikor későn világosodik/korán sötétedik), ott jól jöhet, és talán nem véletlen, hogy pl. a prohardveres fórumon állandóan a lámpás tokokat keresgélik. -
#791 Ezen a videon mar tenyleg nem tunik olyan zavaronak,viszont ezt sztem csak kiprobalassal lehet megmondani.Az meg egy masik dolog,h szinte sose lenne ra szuksegem es sztem ezzel igy van az emberek 90%-a :). -
#790 ez talán jobban mutatja a glowlightot -
#789 Ezt neztem. -
#788 Ne a reklámot nézd, ahol egy reflektorral világítják a csaj arcát :) -
#787 Igen pont az elobb neztem es igy videon keresztul zavaronak tunt sotetben,legalabbis zavarobb mint egy ejjeli lampa :). -
#786 Nem, mert nem úgy világít, mint egy LCD - nem néztem utána a technológiának, de a videók alapján egyáltalán nem szembántó hatású ez az izzás, hanem olyan, mintha a lapot világítaná meg több lámpa abból a magasságból, ahol az infraháló érzékelői vannak a keretben.
Ráadásul nappalra kikapcsolható :)
(Nook Glowlight néven találhatsz róla itt-ott videókat, valószínűleg ugyanezt a technológiát fogják hozni) -
#785 Ettol a feluletvilagitastol,nem lesz ugyanolyan zavaro az olvasas mint egy tableten? -
#784 Jövő héten valószínűleg Kindle Paperwhite (vagy new Touch, vagy akármi - majd kiderül a neve) - új, "sokkal fehérebb" papír, felületvilágítás (mint a Nooknál), jön a következő generáció - Touch már látszik, hogy lesz, Fire szinte biztos, a többi majd kiderül. -
#783 Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy kindle 4 wifis verzióhoz van e magyarítás.
Előre is köszi -
#782 Sikerült megoldanom csak Word-el, csak eddig nem tudtam, hogy a soremelést is lehet cserélni.
Kiszedtem az összes soremelést, ezután a párbeszédeknél lévőket visszatettem, majd a gondolatjeleknél lévőket megint kiszedtem, így pár perc alatt egész olvasható szöveget kaptam. (A szövegben ezenkívül jelen levő szándékos soremelések persze hiányoznak de szerintem ezzel együtt lehet élni.)
Más: Ma jól befostam, mert egy időre elkezdett folyamatosan frissítgetni a kijelző, minden lapozásnál, és sokkal kisebb hatékonysággal tűntek el a műtermékek. Utánaolvasva a neten kiderült, hogy a gyári firmware az optimális hőmérséklettartományon kívül felülírja a beállításokban lévő frissítési gyakoriságot és minden lapozás után frissít. Most hogy már nincs olyan meleg vissza is állt szépen az 5 lapozásonkénti frissítésre.
Gondoltam beírom hátha más is belefut :) -
#781 Keress egy olyan szerkesztő/konvertáló programot, ahol saját szabályokat is ki tudsz alakítani (és mondjuk lehet vele kezelni a rejtett karaktereket), és a (dupla) sortöréseket pucold el belőle keresés-cserével.
Nekem volt egy ilyen problémám, akkor még a txt állományt notepad++ -al tisztítottam meg, és utána már tiszta volt a konverzió is - van vele egy kis kézimunka, de nem tud mindent magától megoldani a konvertálórutin, nem tudhatja, hogy pl. melyik sortörés szándékos. -
#780 Ha mar konvertalas.
Probalgattam dolgokat megint es belefutottam egy eleg irritalo problemaba.
Vannak meg regebbröl txt formatumban levö file-aim. Ezek txt-kent a gepen tökeletesen olvashatoak, nincs velük különösebb problema. Viszont ha megprobalom ättenni öket barmilyen masik formatumba, akkor tele lesznek soremelesekkel ott, ahol a .txt a hosszu sorokat tördelte.
Probaltam azt, hogy siman copy-paste-el Wordbe, de ott is megjelennek a soremelesek, eppugy mint ha atkonvertalom öket calibre-vel.
Van barmilyen modja annak, hogy ezeket a soremeleseket eltüntessem anelkül, hogy vegig kelljen bogaraszni a teljes dokumentumot? -
#779 A Kindle Collection Manager (én ezt használom Keyboardra), vagy a Calibre is tud gyűjteményeket kezelni, ha USB-n össze van kötve a géppel az eszköz, ha sok könyved van, és kompatibilis a dolog, akkor kényelmes lehet ezeket használni.
Tokkal kapcsolatban én még mindig a saját gyártás híve vagyok :) -
#778 Köszi szépen!
Sejtettem, hogy a kollekciónak köze lehet hozzá! így már minden megy frankón már csak egy normális fekete tokot kellene találnom.
Mégegyszer köszi a segítséget. -
#777 őszintén szólva a fejezetekre osztásnak egy sima regénynél például nincs sok értelme, úgyis szekvenciálisan olvassa az ember. persze ha van, akkor nem mondok rá nemet. -
#776 Az eszközön kell gyűjteményekbe rendezni (collection), a fájlrendszert nem veszi figyelembe a Kindle.
Amúgy konvertálás és konvertálás között van különbség, amit öregharcsa ír, az normális, minőségi, fejezetekre osztott, tartalomjegyzékkel rendelkező állományt hoz létre - az automata konvertáltás általában csak tömény szöveget hoz - igényesség kérdése a dolog. -
#775 Szia!
Hát egyszerűbb ha elküldöm a kindle.com os mailcímre és ott átkonvertálódik automatikusan.
Abban segítsetek, hogy hogy tudom mappákba rakni a könyveket?
Most be van téve valami mappába de a homera nyomva a kindlen ott van kinn az összes.
Szóval mi a megoldás, hogy elkülönítve lássam a feleségem illetve az én könyveimet? Köszi szépen előre is.
-
#774 Doc-ot calibre-vel? Atyaég
Akkor mondom hogyan csináld bár ezek a dolgok kissé melósak.
A doc-os stílustalanítani kell, azaz a fölös formázásokat el kell távolítani és helyettesíteni a "normál sablon" adta lehetőségekkel.(vagy ebből kell kialakítani)(ilyenkor ilyesmi marad: normál, dőlt, címsor1-2-3-4.),Fejezetek-részek címsorokká alakítása. (Ugyanis ez adja majd a későbbi tartalomjegyzéket.)
Ezután elmented szűrt html-be majd a mobipocket creator progival megcsinálod a prc-t ami tökéletes lesz a Kindle olvasón.
Nagy vonalakban ez a metódus.(nagy vonalakban)
Ha bővebben érdekel a dolog írj Pü-t! -
#773 Ugyanaz a Pearl képernyő van mindkettőben, akkumulátorban kb. ugyanannyi, így ez igazából nem döntő egyik irányban sem.
Ami lehet, hogy számít: a Nookra (epub) több legális, fizetős magyar forrás van (bár a Kindle-kompatibilis boltok is szaporodnak), viszont az Amazon boltja elérhető tőlünk is, igen komoly idegen nyelvű kínálattal. Ha az új Nook touchról van szó, annak van saját megvilágítású képernyője, ami az esti olvasást elég kényelmessé teszi, az a jelenlegi Kindle generációban nincs benne, olvasólámpa vagy valami kell hozzá.
Ami még fontos lehet, hogy az Amazonnál a garanciális ügyintézés biztosan problémamentes, hiszen ők hivatalosan is forgalmaznak az EU-ban, míg a B&N nem, így nem tudom ők hogy bánnak az ilyen eszközökkel. -
rongaucho #772 Sziasztok!
2 készülék között vacillálok: Nook Simple Touch vagy Kindle Touch (most ismerősön keresztül mindkettőt 99 USD-ért tudom behozatni Amerikából).
Magyar tartalmak mellett angolt is olvasnék szótáras segítséggel, itt azért jól jöhet az érintőképernyő, hogy gyorsan kijelölhető legyen egy szó.
A formátum képesség gondolom mindegy, a calibre megoldja a kérdést.
Böngészés, android rootolhatóság sem igény (ez az NST felé billentené a mérleg nyelvét).
E-ink minőségben melyik jobb? Strapabíróság? Esetleg még más szempontok?
Köszönöm előre is -
#771 a mobi és a prc gyakorlatilag ugyanaz, az egyik a "nyílt" változat (ugyanúgy az Amazon tulajdonában), a másik az Amazon DRM rendszerével kibővíthető változat, de a saját konvertálásnál ez nem elérhető.
Ha átnevezed a .prc-t .mobi-vá, vagy vissza, a legtöbb esetben az olvasónak meg se kottyan :)
(a Word mentést amúgy html-be talán érdemesebb, a Calibre mindent html köztes formátummal konvertál, így kihagysz egy lépcsőt, egy hibázási lehetőséget) -
#770 Egyébként a .doc megoldódott , elküldöm szépen a kindle emailcímemre és visszajön tökéletesen ékezetekkel stb. Pdfeket átkonvertálva 2db van ami tőlük visszaküldve sem jó, azokkal nem tudok mit kezdeni(nem érzem égető problémának). -
#769 Köszi!
Akkor jön is a következő buta kérdésem. Miért mobi ba konvertálod és miért nem .prc be? Mármint az a formátum jobb valamiért?
Ugyanis a legtöbb "normális" (értsd nem pdf, doc) ebookot .prc ben találom és nincs velük semmi bajom.
Szóval lehet tudni miben különbözik? Valakinek van infója erről?