Kindle e-book olvasó

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Teppik Amon
a book and walk-on 500ft-ért adják a Fejõs Éva könyveket.

Teppik Amon, Dzsel-völgy, Piramisok

Cuchulainn
A deltavision oldalán van két könyv ami jelképes összegért megvehetõ (1 Ft).
http://www.deltavision.hu/termek/varos_ket_ful_kozott_ekonyv/
http://www.deltavision.hu/termek/demoni_szinjatek/

Az elsõt olvastam papírformátumban és szerintem kifejezetten ötletes darkos-misztikus hangulatú regény. A második látatlanban eléggé gagyinak tûnik, de ha valaki többet tud róla ne tartsa magában 😊

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Dzsini
30-32 ezer körül, ha regisztrálsz az Amazonra (úgyis kelleni fog), akkor a megrendelés véglegesítése elõtt minden költséget össze fog írni, pont annyi lesz.
89 dollár + 20 a szállítás + 27% áfa (ezt az Amazon "import költség" címén számolja el), vám nincs.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

aaasdd
Sziasztok!
Egy legolcsóbb kindle ebook reader kb mennyibe kerülne ha magyarországra lenne rendelve. Szállítási költséggel, adóval vagy plusz vámmal kell e számolni ilyenkor?
Elõre is köszi a választ.
Dzsini
És korrekt DRM-jük van:

"Kérjük azonban, hogy megvásárolt e-könyveidet ne add tovább, ne küldd el másoknak, ne töltsd fel fájlmegosztó oldalakra! Egyrészt mert e-könyveink példányosított formátumban készülnek, minden egyes felhasználónk egyedi példánnyal rendelkezik, így könnyedén nyomon tudjuk követni, melyik vásárlónk állománya vált nyilvánossá. Másrészrõl kizárólag akkor bõvíthetjük e-könyv kínálatunkat, ha ebben Te is segítesz bennünket azzal, hogy jogtiszta módon jársz el.

Nem titkolt célunk ugyanis, hogy a hagyományos formában megjelent kiadványainkból minél több elektronikus formátumban is megvásárolható legyen, illetve a papír alakban esetleg be nem szerezhetõ könyveket legalább digitális formában elérhetõvé tegyük. Az illegális, rontott szövegû, úgy-ahogy beszkennelt másolatok azonban értelmetlenné teszik törekvéseinket. Ne feledd: a jogszerûen megvásárolt e-könyv praktikus, kényelmes, környezetkímélõ és szövege az idõ múltával csak egyre jobbá válik!"

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Cuchulainn
A deltavision beszállt az e-book bizniszbe, méghozzá egész jó áron.

Tetsuo
Szerintem az amcsi Amazon araiban nincs benne a tax, mig a tobbieben igen.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Dzsini
Magyarországról ez nagy öröm (fent van a németen, az olaszon és a többi európain is), de az amazon.com nemzetközi felületére továbbra se került fel - vagy kerülõút vagy külföldi ismerõs kell hozzá.

...amúgy szép dolog, a 139 dolláros Paperwhite a németeknél 166, a briteknél 174 dollár.

Tetsuo
Kindle Paperwhite az Amazon angol weboldalan matol rendelheto, november kozepetol szallitjak.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Cuchulainn
Gondoltam belinkelem ide, van humble e-book bundle.
Aki angolul is szeret olvasni annak mindenképpen megéri.
A könyvekbõl a Zoo Cityt és az Old man's wart olvastam és csak ajánlani tudom, Neil Gaimant meg látatlanban is 😊

setuh
Comic books oh yeah!Eloszor fogok valamit vasarolni Kindle store-bol.
Az uj fonts is popec,bar kene osszehasonlitasi kep,de nekem hatarozottan jobbnak tunik <#eljen>

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

Dzsini
Kindle Keyboardra befutott az új (3.4) szoftver, a changelog alapján a legfontosabb a szebb betûtípus, amit valószínûleg minden generáció megkap (plusz a KF8 támogatás, de az egyelõre még nem létfontosságú)

letöltési lehetõség, mindenki figyeljen, hogy az õ változatának megfelelõt töltse le (wifi / 3G).

Dzsini
Minden csak ott mûködik, amilyen típusra írják.

Köszönöm a válaszokat. A kérdésem hogy itt a két linken a Kindle 3 és Kindle 4-rõl írnak.De gondolom a Kindle Touch-ra ezt nem lehet rá varázsolni. Elkezdtem beleolvasni az oldalakba de nem láttam még olyat hogy írta volna hogy erre is jó lenne. ???? Szerinted? Üdv.
tirpakfred

&#8222;Avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot. Nehogy elhiggyék az ellenkezőjét!&#8221; Kurt Vonnegut

tirpakfred
Lehet:
http://kindle3fan.blogspot.hu/search/label/Duokan%20%2Fmagyar%C3%ADtva%2F

&#8222;Avégből születtünk erre a világra, hogy lopjuk a napot. Nehogy elhiggyék az ellenkezőjét!&#8221; Kurt Vonnegut

Dzsini
Ha teszel rá egy magyar nyelvû könyvet, azt olvashatod magyarul. Egyébként nem.

Sziasztok! A Kindle Touch-ra lehet valahogyan magyar nyelvet varázsolni? A válaszokat elõre is köszönöm.
Dzsini
Igen, így megközelítve igazad lehet, én inkább úgy látom, hogy az iTunes (még az iPod korszakból kezdve) létfontosságú alappillére az Apple gazdasági motorjának (hogy teljes legyen a képzavar 😊 )

GregSB
"Ezt rajtuk kívül csak az Apple tudja megcsinálni az iTunes világgal (más kérdés, hogy az õ imázsukba nem fér bele az extraolcsó hardver)"

Kijavítanálak téged. Az Apple nem úgy mûködik mint az Amazon, õk nem az eladott szolgáltatásokból élnek. Náluk a termékeken van a fõ profit, és az iTunes egy nagyon fontos szolgáltatásuk, ami segíti a termékeik eladását. De a lényeg, hogy nekik nem az az elsõdleges bevételi forrásuk, hanem a hardwer-biznisz. Ezért õk nyilván nem fognak 0 profittal terméket árulni.

Az Amazonnak a fõ biznisze az online értékesítés. (könyv, és mostmár zene, film, meg sok minden más). Nekik a hardwer-értékesítés olyan mint az Applenek az iTunes: egy kiegészítõ biznisz, ami támogatja a fõ-bizniszüket. Ezért õk megtehetik, hogy 0 profittal árulnak hardvert (amit tesznek is a Kindle Fire-vel)

setuh
Hat igen,nem nyugati fejjel gondolkozok,ott lehet,h ok mindent az amazontol vagy hasonlo cegektol vesznek es mar megszoktak ezt,itt ez meg nem divat,meg lehetoseg se nagyon van ugye...

Dzsini
Ennyire azért nem hülyék 😊 Amúgy nem fizetsz rá, hiszen te (tegyük fel Egyesült Államok állampolgáraként) amúgy is gyakorlatilag az Amazonnál vásárolsz szinte mindent a kaján kívül, tehát számodra vonzó, ha a kezedbe adják olcsón azt az eszközt, ahonnan kényelmesen megveheted és eléred a könyveid, filmjeid, zenéid, játékaid - nem fizetsz rá, hiszen amúgy is ennyiért (vagy még drágábban, ha nem lennél Prime tag) vennél mindent, így pedig még a tablet is visszamosolyog rád, te pedig tudod, hogy neked és érted készült az egész - az Amazon az egyik nagy túlélõje a 2000-es dotcom lufinak, Bezos piszkosul tudja, hogy hogyan kell úgy üzletet csinálni, hogy a vásárlók örömmel költsék a pénzüket - ha nézted az elõadást, ott volt a grafikon a könyv és ebook eladásról, az ember azt hinné, hogy az átlag "amcsi idióta" már olvasni se nagyon tud, mégis olyan mennyiségben veszik a (most már a papírnál sokszor drágább) ebookokat, hogy az döbbenetes.

Emellett az Amazon most még bõven ott tart, ahol az Apple 4-5 éve, hogy az Egyesült Államokon kívül létezik valami világ, de azzal nem nagyon foglalkoznak, csak egy kis morzsát vetnek nekünk, az árakat az elõadáson is az amerikai piacra, a reklámtámogatott változatra írták ki.

setuh
Persze korrektek,csak sokan ezt ugy veszik le,hogy megveszem olcson de aztan meg jol rafizetek,nem biztos ,hogy mindenki felfogja a pontos jelenteset ennek,szoval egy reklamba semmikepp ne ezt a szoveget tegyek 😊

Dzsini
Szerintem semmi maguk ellen beszélés nincs, deklaráltan vállalják, hogy az eladott szolgáltatásokból élnek, nem az eszközökbõl (ez a keresztfinanszírozás, és ezért tartják õk olyan nyomottan az áraikat, ami jól láthatóan bejön a felhasználóknak).

Ezt rajtuk kívül csak az Apple tudja megcsinálni az iTunes világgal (más kérdés, hogy az õ imázsukba nem fér bele az extraolcsó hardver), a Google Play még nagyon gyerekcipõben jár, és az ezerféle gyártó miatt nehezen is tudja kialakítani a portfólióját, nincs egy kézben a hardver, a szoftver és a szolgáltatás.
igaz a Fire-n is Android fut, de nem látszik rajta, és az Amazon Appstore boltjából lehet vásárolni, nem a Play Store-ból

A "film közepén rábökök a színészre és megveszem egy másik filmjét" és a "játékban megveszek egy bábut és megkapom a játékban ÉS igaziból is" eladási módszerek pedig egyszerûen zseniálisak.
A gyermekidõzítõs módszer szintén óriási, ez is olyan, hogy "miért nem mi találtuk ki" jelleggel úgy fog felugrálni az összes többi rendszerre, hogy alig gyõzünk majd pislogni 😊

setuh
"We want to make money when people use our devices,not when they buy our devices"
Mindekepp szimpatikus,hogy ezt igy bevalljak,az mas kerdes,hogy kicsit maguk ellen beszelnek ezzel.

Dzsini
Telefon végül is nem lett, viszont nagyjából 3 tablet és 2 új olvasó igen.

Dzsini
Korrekt az új felhozatal, jók az árak, már csak az kellene, hogy a szolgáltatásrendszert (Prime, stb.) elhozzák Európába, akkor lenne is értelme Fire-t venni.

Az epapíros olvasók pedig kaptak egy korrekt generációváltást, DX nincs, Keyboard nincs, van kis 69-es Kindle és sima meg 3G Paperwhite, versenyképes áron.

skinnyman
Ohh van itt retina fire 😄

Regards,

Dzsini
Sõt, többen azt is feltételezik, hogy az újgenerációs Touch is egy átalakított Androidot kap a régi Kindle szoftver (linux alapú) új verziója helyett, a Nook is azzal fut, a képek alapján a kezelõfelület pedig egészen megváltozott.

skinnyman
Mas ertelmes valasztasuk gyakorlatilag nincs is 😊

Regards,

Dzsini
A Fire is egy saját átszabott Androidot futtat (saját bolttal, stb.), logikus lenne, ha azt helyeznék a telefonba is.

Rage47
Na a telefonra kíváncsi leszek. Lehet tudni valamit róla? Milyen oprendszere lesz?
GregSB
19:30-kor bemutatják az új cuccokat.

A "paperwhite" kindle már kiszivárgott:

Szinte biztosra vehetõ, hogy egy telefont is be fognak mutatni.

Rage47
De, sõt lámpás tokot is vettem, csak hamar kimerült... Mégis kényelmesebb lenne egy beépített világítós kijelzõ 😊
setuh
Es nincs lampa a lakasban?😄

Rage47
Hát nekem is jól jönne a lámpa, mert általában este olvasok, vagy buszon, ahol szintén sötét van.
Dzsini
Én szoktam este lámpánál olvasni (esetleg télen utazás közben, amikor késõn világosodik/korán sötétedik), ott jól jöhet, és talán nem véletlen, hogy pl. a prohardveres fórumon állandóan a lámpás tokokat keresgélik.

setuh
Ezen a videon mar tenyleg nem tunik olyan zavaronak,viszont ezt sztem csak kiprobalassal lehet megmondani.Az meg egy masik dolog,h szinte sose lenne ra szuksegem es sztem ezzel igy van az emberek 90%-a 😊.

Dzsini

setuh
Ezt neztem.

Dzsini
Ne a reklámot nézd, ahol egy reflektorral világítják a csaj arcát 😊

setuh
Igen pont az elobb neztem es igy videon keresztul zavaronak tunt sotetben,legalabbis zavarobb mint egy ejjeli lampa 😊.

Dzsini
Nem, mert nem úgy világít, mint egy LCD - nem néztem utána a technológiának, de a videók alapján egyáltalán nem szembántó hatású ez az izzás, hanem olyan, mintha a lapot világítaná meg több lámpa abból a magasságból, ahol az infraháló érzékelõi vannak a keretben.
Ráadásul nappalra kikapcsolható 😊

(Nook Glowlight néven találhatsz róla itt-ott videókat, valószínûleg ugyanezt a technológiát fogják hozni)

setuh
Ettol a feluletvilagitastol,nem lesz ugyanolyan zavaro az olvasas mint egy tableten?

Dzsini
Jövõ héten valószínûleg Kindle Paperwhite (vagy new Touch, vagy akármi - majd kiderül a neve) - új, "sokkal fehérebb" papír, felületvilágítás (mint a Nooknál), jön a következõ generáció - Touch már látszik, hogy lesz, Fire szinte biztos, a többi majd kiderül.

tirpakfred
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy kindle 4 wifis verzióhoz van e magyarítás.
Elõre is köszi

Cuchulainn
Sikerült megoldanom csak Word-el, csak eddig nem tudtam, hogy a soremelést is lehet cserélni.
Kiszedtem az összes soremelést, ezután a párbeszédeknél lévõket visszatettem, majd a gondolatjeleknél lévõket megint kiszedtem, így pár perc alatt egész olvasható szöveget kaptam. (A szövegben ezenkívül jelen levõ szándékos soremelések persze hiányoznak de szerintem ezzel együtt lehet élni.)

Más: Ma jól befostam, mert egy idõre elkezdett folyamatosan frissítgetni a kijelzõ, minden lapozásnál, és sokkal kisebb hatékonysággal tûntek el a mûtermékek. Utánaolvasva a neten kiderült, hogy a gyári firmware az optimális hõmérséklettartományon kívül felülírja a beállításokban lévõ frissítési gyakoriságot és minden lapozás után frissít. Most hogy már nincs olyan meleg vissza is állt szépen az 5 lapozásonkénti frissítésre.
Gondoltam beírom hátha más is belefut 😊

Dzsini
Keress egy olyan szerkesztõ/konvertáló programot, ahol saját szabályokat is ki tudsz alakítani (és mondjuk lehet vele kezelni a rejtett karaktereket), és a (dupla) sortöréseket pucold el belõle keresés-cserével.

Nekem volt egy ilyen problémám, akkor még a txt állományt notepad++ -al tisztítottam meg, és utána már tiszta volt a konverzió is - van vele egy kis kézimunka, de nem tud mindent magától megoldani a konvertálórutin, nem tudhatja, hogy pl. melyik sortörés szándékos.

Cuchulainn
Ha mar konvertalas.

Probalgattam dolgokat megint es belefutottam egy eleg irritalo problemaba.
Vannak meg regebbröl txt formatumban levö file-aim. Ezek txt-kent a gepen tökeletesen olvashatoak, nincs velük különösebb problema. Viszont ha megprobalom ättenni öket barmilyen masik formatumba, akkor tele lesznek soremelesekkel ott, ahol a .txt a hosszu sorokat tördelte.
Probaltam azt, hogy siman copy-paste-el Wordbe, de ott is megjelennek a soremelesek, eppugy mint ha atkonvertalom öket calibre-vel.

Van barmilyen modja annak, hogy ezeket a soremeleseket eltüntessem anelkül, hogy vegig kelljen bogaraszni a teljes dokumentumot?

Dzsini
A Kindle Collection Manager (én ezt használom Keyboardra), vagy a Calibre is tud gyûjteményeket kezelni, ha USB-n össze van kötve a géppel az eszköz, ha sok könyved van, és kompatibilis a dolog, akkor kényelmes lehet ezeket használni.

Tokkal kapcsolatban én még mindig a saját gyártás híve vagyok 😊