928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • setuh
    Magyar ertelmezo szotart kindle-re be tudna linkelni valaki?(kindle 4-re)
  • Tetsuo
    Egy bizonyos helyen korrektorra varnak, vagyis szerintem 1 honap kb. es kesz lesz. ;)
  • Örm
    Hello!
    Tudna nekem abban segíteni valaki, hogy a következő könyveket honnan tudnám beszerzni ebook-ként?
    John La Carré - Csapda
    John La Carré - Suszter, szabó, baka, kém

Köszi a segítséget!
  • Dzsini
    Azért a regisztrálatlan Kindle-nek van pár olyan hátránya, ami miatt nem mindegy a dolog :)

- nincsenek Collectionok (ez elég zavaró, főleg sok könyvnél)
    - nincs idő/dátumbeállítás, egy reboot összekavarja az olvasási sorrendeket
    - nyivákol, hogy regisztráld be :)
  • Cuchulainn
    Szvsz egyébként is maximum az amazon accountodat tudják tudnak bannolni, és ha nem veszel semmit onnan amúgysem akkor meg tökmindegy nem?
  • Dzsini
    Nem rúgnak sehova, hiszen nem lehetnek biztosak benne, hogy te következő nap nem fogsz semmit se venni :)

Ha nagyon parázol emiatt, akkor meg "veszel" pár havonta egy-egy ingyenes könyvet tőlük, és akkor van forgalmad is feléjük.

(amúgy te sem, lehetnek akciók, valami, amin megakad a szemed, stb...)
  • Zero 7th
    Ha veszek egy Kindle-t, viszont soha a büdös életben nem veszek hozzá könyvet, akkor seggbe fog rúgdosni az Amazon? Olvastam valami olyasmit, hogy bármikor bannolhatnak accountostul, könyvestül, mindenestül, ha ők úgy gondolják. Mennyire jellemző ez?

Csak mert van egy rakás könyvem letöltve, azokat olvasnám rajta, kb még két évig kitartanának, addig biztosan nem vennék meg semmit, és jó eséllyel utána sem, azért, mert egy rohadék vagyok. Viszont nem szívesen szivatnám magam egy bannal...
  • Cuchulainn
    Ebookok ingyér.
    A többsége e-pub de ez ugye nem nagy gond...
  • Cuchulainn
    Közben elolvastam a másikat is, inkább novella mint könyv, de még így sem nagy szám, 1 forintot megér de nem töltött el komoly vággyal az írónő további könyvei iránt...
  • Dzsini
    Én meg vak vagyok :)
  • Cuchulainn
    #827 :)
  • Dzsini
    Delta Vision karácsonyra két e-könyvet 1-1 forintért árul:

Város két fül között
    Démoni színjáték

(a Prohardverék Kindle fórumára Wayne1 írta be, onnan hoztam a hírt)
  • Dzsini
    Az Amazon oldalán a Kindle-d beállításainál van elvileg lehetőség a reklámmentesítésre, az említett pénz kifizetésével.

Borítókat meg ilyesmiket pedig ha Calibre-vel beépítetted a könyvbe, akkor a PW elvileg meg tudja mutatni. A fülszöveget passzolom, azt K3-on soha nem láttam. Ajánlom amúgy a prohardver (mobilarena, stb.) lapcsalád Kindle fórumát, sokkal többen vannak ott, Calibre-profik is (és ott van már néhány Paperwhite tulajdonos).
  • Cuchulainn
    Ha az oldalra gombot megnyomod a könyv címén állva, akkor megjelenik egy gyorsmenü, itt látható a borító, illetve elérhető a könyv leírása (ha van) meg a saját jegyzeteid, megjegyzéseid is.

Reklámot tudomásom szerint nem tudod megszüntetni, maximum annyit tehetsz, hogy nem engeded felmenni a reklámok letöltését szolgáló oldalra és így egy idő után elfogynak az új reklámok...
  • Gerygrey
    Még egy kérdés: ha reklámos példányt sikerült kifognom, van rá mód, hogy eltüntessem a reklámokat? (Gugli csak mindenféle hack-eket talál, de én inkább kifizetném azt a 20 dollárt, ezen már ne múljon a dolog)
  • Gerygrey
    Sziasztok!

Pár napja vagyok boldog tulajdonosa egy Kindle Paperwite-nak, atomjó cucc. Karácsonyra vettem a kedvesemnek, de biztosan el fogom tőle kunyerálni párszor :)))

Addig már eljutottam, hogy Calibre segítségével lehet rá könyveket varázsolni, sikerült is beszereznem pár könyvet. Szenvedtem egy sort azzal, hogy összeguglizzam a fülszövegeket és a borítókat, szépen fel is mentek a Kindle-re, viszont azt nem találom sehol, hogy ezeket a leírásokat hol jeleníti meg az olvasó?
  • Rage47
    Köszi
  • Dzsini
    Csak a Keyboard 3G-nek van szabad, havi 50 megás korláttal rendelkező net elérése. A Touch 3G és a Paperwhite 3G a Wikipedia - Amazon világra van korlátozva megjelenéstől kezdve.
  • Tetsuo
    A 3G-n keresztuli internet-eleresre gondolsz? Azt nem tudom.
  • Rage47
    Paperwhite 3G rendelkezik valamilyen korláttal? Olvastam olyat, hogy valahol korlátozzák 50mb-ra, a Kindle Touch-ot meg korlátozzák a wikipédiára és az amazonra.
  • Teppik Amon
    a book and walk-on 500ft-ért adják a Fejős Éva könyveket.
  • Cuchulainn
    A deltavision oldalán van két könyv ami jelképes összegért megvehető (1 Ft).
    http://www.deltavision.hu/termek/varos_ket_ful_kozott_ekonyv/
    http://www.deltavision.hu/termek/demoni_szinjatek/

Az elsőt olvastam papírformátumban és szerintem kifejezetten ötletes darkos-misztikus hangulatú regény. A második látatlanban eléggé gagyinak tűnik, de ha valaki többet tud róla ne tartsa magában :)
  • Dzsini
    30-32 ezer körül, ha regisztrálsz az Amazonra (úgyis kelleni fog), akkor a megrendelés véglegesítése előtt minden költséget össze fog írni, pont annyi lesz.
    89 dollár + 20 a szállítás + 27% áfa (ezt az Amazon "import költség" címén számolja el), vám nincs.
  • aaasdd
    Sziasztok!
    Egy legolcsóbb kindle ebook reader kb mennyibe kerülne ha magyarországra lenne rendelve. Szállítási költséggel, adóval vagy plusz vámmal kell e számolni ilyenkor?
    Előre is köszi a választ.
  • Dzsini
    És korrekt DRM-jük van:

"Kérjük azonban, hogy megvásárolt e-könyveidet ne add tovább, ne küldd el másoknak, ne töltsd fel fájlmegosztó oldalakra! Egyrészt mert e-könyveink példányosított formátumban készülnek, minden egyes felhasználónk egyedi példánnyal rendelkezik, így könnyedén nyomon tudjuk követni, melyik vásárlónk állománya vált nyilvánossá. Másrészről kizárólag akkor bővíthetjük e-könyv kínálatunkat, ha ebben Te is segítesz bennünket azzal, hogy jogtiszta módon jársz el.

Nem titkolt célunk ugyanis, hogy a hagyományos formában megjelent kiadványainkból minél több elektronikus formátumban is megvásárolható legyen, illetve a papír alakban esetleg be nem szerezhető könyveket legalább digitális formában elérhetővé tegyük. Az illegális, rontott szövegű, úgy-ahogy beszkennelt másolatok azonban értelmetlenné teszik törekvéseinket. Ne feledd: a jogszerűen megvásárolt e-könyv praktikus, kényelmes, környezetkímélő és szövege az idő múltával csak egyre jobbá válik!"
  • Cuchulainn
    A deltavision beszállt az e-book bizniszbe, méghozzá egész jó áron.
  • Tetsuo
    Szerintem az amcsi Amazon araiban nincs benne a tax, mig a tobbieben igen.
  • Dzsini
    Magyarországról ez nagy öröm (fent van a németen, az olaszon és a többi európain is), de az amazon.com nemzetközi felületére továbbra se került fel - vagy kerülőút vagy külföldi ismerős kell hozzá.

...amúgy szép dolog, a 139 dolláros Paperwhite a németeknél 166, a briteknél 174 dollár.
  • Tetsuo
    Kindle Paperwhite az Amazon angol weboldalan matol rendelheto, november kozepetol szallitjak.
  • Cuchulainn
    Gondoltam belinkelem ide, van humble e-book bundle.
    Aki angolul is szeret olvasni annak mindenképpen megéri.
    A könyvekből a Zoo Cityt és az Old man's wart olvastam és csak ajánlani tudom, Neil Gaimant meg látatlanban is :)
  • setuh
    Comic books oh yeah!Eloszor fogok valamit vasarolni Kindle store-bol.
    Az uj fonts is popec,bar kene osszehasonlitasi kep,de nekem hatarozottan jobbnak tunik
  • Dzsini
    Kindle Keyboardra befutott az új (3.4) szoftver, a changelog alapján a legfontosabb a szebb betűtípus, amit valószínűleg minden generáció megkap (plusz a KF8 támogatás, de az egyelőre még nem létfontosságú)

letöltési lehetőség, mindenki figyeljen, hogy az ő változatának megfelelőt töltse le (wifi / 3G).
  • Dzsini
    Minden csak ott működik, amilyen típusra írják.
  • balcsi70
    Köszönöm a válaszokat. A kérdésem hogy itt a két linken a Kindle 3 és Kindle 4-ről írnak.De gondolom a Kindle Touch-ra ezt nem lehet rá varázsolni. Elkezdtem beleolvasni az oldalakba de nem láttam még olyat hogy írta volna hogy erre is jó lenne. ???? Szerinted? Üdv.
  • tirpakfred
    Még valami:
    http://mindenkinet.wordpress.com/2012/06/12/reklammentes-sajatkepernyo-kindle4-410firmware/
  • tirpakfred
    Lehet:
    http://kindle3fan.blogspot.hu/search/label/Duokan%20%2Fmagyar%C3%ADtva%2F
  • Dzsini
    Ha teszel rá egy magyar nyelvű könyvet, azt olvashatod magyarul. Egyébként nem.
  • balcsi70
    Sziasztok! A Kindle Touch-ra lehet valahogyan magyar nyelvet varázsolni? A válaszokat előre is köszönöm.
  • Dzsini
    Igen, így megközelítve igazad lehet, én inkább úgy látom, hogy az iTunes (még az iPod korszakból kezdve) létfontosságú alappillére az Apple gazdasági motorjának (hogy teljes legyen a képzavar :) )
  • GregSB
    "Ezt rajtuk kívül csak az Apple tudja megcsinálni az iTunes világgal (más kérdés, hogy az ő imázsukba nem fér bele az extraolcsó hardver)"

Kijavítanálak téged. Az Apple nem úgy működik mint az Amazon, ők nem az eladott szolgáltatásokból élnek. Náluk a termékeken van a fő profit, és az iTunes egy nagyon fontos szolgáltatásuk, ami segíti a termékeik eladását. De a lényeg, hogy nekik nem az az elsődleges bevételi forrásuk, hanem a hardwer-biznisz. Ezért ők nyilván nem fognak 0 profittal terméket árulni.

Az Amazonnak a fő biznisze az online értékesítés. (könyv, és mostmár zene, film, meg sok minden más). Nekik a hardwer-értékesítés olyan mint az Applenek az iTunes: egy kiegészítő biznisz, ami támogatja a fő-bizniszüket. Ezért ők megtehetik, hogy 0 profittal árulnak hardvert (amit tesznek is a Kindle Fire-vel)