928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
  • setuh
    Ahogy Dzsini is irta, ez edes keves,en a K3 fele okositashoz hasonlot ertettem.
  • Dzsini
    K3-on egy fileban pixelre állítható, van bőven hely a keretig
  • joebacsi
    Jobb alsó sarok, mi kell ennél "legálisabb"? :)
  • setuh
    A kindle pw-on most sincs semmilyen "legalis" megoldas a margora?
  • joebacsi
  • MaRee
    Én is Kindle-t ajánlom, Amazonon elég olcsó az 5-ös verzió, itthon kétszer annyiba kerül kb mindenhol. Nagyon jó kis cucc, én eddig minden könyvet megtaláltam neten amit el akartam olvasni, szerintem értelmetlen pénzt kiadni ebookért. Ami tetszik azt meg megveszem normális könyv formában.
  • Falkon
    Most már tudom merre induljak!

Köszönöm nektek! :)
  • Tetsuo
    A Kindle ma az egyik legjobb megoldás, viszont nem tökéletes. ;-)
    Vigyázni kell, az Amazonnal, mint minden óriáscéggel. Pl. az illegál adatgyűjtés alap (nem csak az NSA-nek, hanem marketing célra), az önkényes távirányítás lehetősége is benne van a Kindle-ben (pl. blokkolás, tartalom törlése).
    A szerződésben benne van, hogy amit megvásárolsz e-könyvet az nem a tied, hasonlóan a szoftverekhez...

A világítása sajnos nem folytonos, hanem vibráló, amit az emberi szem nem vesz észre, de valószínűleg biofizikai hatása van ill. hat a tudatalattira is. A villogás - azt hiszem - annál kontrasztosabb, minél kisebb fényűre van állítva a világítás.
    Ez a világítás nem kapcsolható ki teljesen.

Ellenben azt töltesz rá a PC-ről, amit akarsz és van egy olyan szolgáltatás, ha nem tudja olvasni a Kindle, akkor egy email-re elküldve átkonvertálák neked pár percen belül.

A legtöbb ország jogszabálya szerint a már 70 éve meghalt szerzők irodalmi művei közkincsé válnak, tehát a klasszikus irodalmi művek mindegyike szabadon letölthető valahonnan.
    Magyar nyelven a mek.niif.hu-ról akár többféle formátumban is.
    Egyre több e-könyv van, de sok kiadó ragaszkodik a hagyományokhoz.
    Megjelentek a hangoskönyvek is. Vannak magas színvonalú előadások, pl. Hamvas Béla néhány könyve, de előfordulnak gyenge felolvasások is.
    A torrent használata alap, a modern könyvformátumokhoz. :-)
    Ami nem zárja ki, hogy támogasd kedvenc szerződet, kiadódat...
  • Evoluti0N
    Noha nem volt másfajta olvasóm, de összehasonlítás nélkül is bátran ki merem jelenteni, hogy a Kindle a legjobb. Nekem ilyen van. Egyedüli hátránya a legújabbal szemben, hogy nincs benne világítás, de úgyis lámpánál szoktam olvasni, szóval tökéletesen elégedett vagyok vele. A legújabb verzióban már van háttérfény is, szóval sötétben is használható. Jah, meg a legújabb érintőképernyős és így a kezelése is gyorsabb, ha mondjuk jegyzetet akarsz írni, vagy hasonlót.
  • Falkon
    Teljesen érthető! Most már legalább van egy kis fogalmam erről az egészről! Köszönöm szépen a segítséget! Ilyen kindlet érdemes venni, vagy más is megfelelő?
  • Evoluti0N
    Igen. Felmennek rá gond nélkül.
    A könyvvásárlás úgy néz ki, hogy Amazon-ról tudsz angol nyelven venni. Direkt Kindle-n keresztül, de akár gépen is, amit aztán akárhány alkalommal le tudsz tölteni a Kindle-re. Ennek a hátránya, hogy angolul vannak a könyvek, de legalább szinte mindent megtalálsz. Van pár oldal, ahol magyar nyelven is lehet könyveket találni, de sajnos nagyon kicsi a választék. Pont ezért torrent oldalakon tuti, hogy nagyobb sikerrel jártok. Ott mindent meg lehet találni. Nem éppen legális, de úgymond rá vagyunk kényszerítve. Az ilyen könyveket beszkennelték és betűfelismerő progival alakították át e-book formátumúvá (értsd: hogy úgy nézzenek ki, mint minden más e-book és ne beszkennelt lapokat lássatok). Ennek az a hátránya, hogy előfordulnak betűhibák. Előfordul néhány könyv, amiben nincs egyáltalán hiba, de sokban van és az a legrosszabb, amikor egy rendszeresen visszatérő szó vagy név folyamatosan hibásan szerepel.

(remélem, hogy érthető voltam. Késő van, fogalmazásgátlót vettem be és így is többször át kellett néznem, hogy egy minimális értelme is legyen :D)
  • Falkon
    Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem! Kedvesemnek szeretnék venni egy e-book olvasót, de nagyon nem értek hozzá. Ha pl ebay-en veszek egy kindle 4, vagy kindle 5-ot, akkor arra a könyvek felmennek gond nélkül? És ez a könyv téma hogy megy? Van ingyenes könyvek, vagy csak fizetősek?
    Előre is köszi :)
  • setuh
    En hasznalok,kindle 3-hoz eredeti kindle led-es tokot.
    A feny az szuper,jobb mint egy ejjeli lampa szinte,kicsit a legalljan sotetebb mint mashol,de nem zavaroan.Ami nekem a bajom vele,hogy kb 2x olyan nehez lett tole a kindle es igy sokkal hamarabb kifarad a kezem.Az is lehet,hogy ez csak a 3-asnal van igy,ahogy neztem kindle 4-tol felfele nem ilyen bohom nagy tokok vannak,igaz azt is irtak,hogy azoknal meg nem ilyen jo a feny.
  • aniko03
    Sziasztok! :)
    Itt találtok néhány hasznos szempontot az e-book vásárláshoz: http://beszerzok.blogspot.hu/2014/01/mire-erdemes-figyelni-e-book-vasarlas.html
  • Pigo
    Én most akarok beszerezni németorszgából(legközelebb csak ott találtam), de ha használ valaki igazán megoszthatná velem a tapasztalatait.
  • shaba23 #873
    7 sec-ig nyomva tartod és kikapcsol (zöld lámpa villogni kezd)

Használ vki LEDes tokot? Van értelme, használható?
  • joebacsi
    Földobsz egy svéd szótárat és beállítod elsődlegesnek.
  • ProGabe #871
    Nem akarok túl nagy hülyeséget mondani, de ha svéd nyelvű könyvet olvasol és jók a meta adatai, akkor elvileg az ahhoz megfelelő szótárat hozza fel. Azt nem tudom, hogy milyen nyelvek vannak, most megnézni sem tudom, mert kölcsönbe van a sajátom, azért tippelgetek.
  • Voltan
    Sziasztok!

Most szereztem be egy Kindle Paperwhite-ot, és imádom. Főleg angol nyelvű könyveket olvasok rajta, és nagyon szeretem a tapizós szótáras szófelismerést. Angolban nem sok gondom van, de jó egy érintésre megnézni pár szó jelentését.

A kérdésem az, hogy lehet-e beszerezni más nyelvű, hasonló kaliberű szótárakat, mert bár ez angolul csak egy izgalmas add-on, de svédül is tudok, csak ott már néha elkél a segítség. Szóval lehet-e a szótárprogramot bővíteni más nyelvekkel?
  • MaRee
    Oké, köszi.
  • Dzsini
    Normális, az e-papír képernyő csak akkor fogyaszt, amikor változik.
  • MaRee
    Nem is jött meg, elküldtem kisebb csomagokban, most már jó. Egyébként az normális, hogy ha kikapcsolom nem fehér képernyőt látok hanem pl most Kindle Monthly Deal reklámot? Bármit nyomkodok nem tűnik el.
  • setuh
    Azt hiszem 25 a limit.2 ora az tul sok, ott valami nincs rendben.
  • MaRee
    Hogy működik ez az emailes konvertálás? Kindles mail címemre küldtem egy tárgy nélküli levelet, benne a doc formátumú könyvvel. Meg is jött kb 3-4 perc múlva. Most viszont küldtem többet is, de már 2 órája sehol nincsenek. Van valami limit, vagy ilyen lassan konvertál?
  • Evoluti0N
    Közben találtam szerencsére a neten megoldást, szóval még ügyfélszolgálat se kellett. :) 20 másodpercig kellett a bekapcsológombon tartanom az ujjam és újraindult a Kindle.
  • Dzsini
    Elsőre szerintem mindenképpen - gondolom a te nevedre van beregisztrálva, jelentkezz be és irány a support. Pár dologra majd rákérdeznek (postacím, ilyesmi), hogy beazonosítsanak, aztán Rajesh* majd megpróbálja újraindíttatni veled meg ilyesmi.

*:vagy valamilyen egyéb indiai név
  • Evoluti0N
    A szegedi Media Markt-ban vettem. Akkor nem muszáj oda visszavinnem? (sajnos vajdasági vagyok és utaznom kéne). Amazon support chat-tel próbálkozzam?
  • Dzsini
    Előfordul. Support chat, és ha nem tudják távirányítással megjavítani egy héten belül kopognak nálad a cserekészülékkel.
  • Evoluti0N
    Gyönyörű. Elromlott az alig 2 hónapos Kindle-m. Még szerencse, hogy van rá 1 év jótállás.
  • Dzsini
    Van 10-15 magyar bolt egész jó választékkal. Sajnos a nem adunk ki digitális könyvet mert sok a kalóz - sok a kalóz mert nincs kiadás körből nehéz kiutat találni.
    Ezen a blogon évek óta követik a trendet, és figyelik a magyar piacot.
  • Evoluti0N
    Áhá. Sejtettem, hogy valami ilyesmi van a dolog háta mögött :)
    Főleg, hogy torrentoldalakon olyan könyvek találhatóak, amik nincsenek fent legális e-könyv áruházak oldalán. Szívesen vennék én legálisan e-könyveket, de ameddig ilyen gyenge magyar nyelven a kínálat, addig az embernek sajnos nincs sok választása.
  • Dzsini
    Mert saját szkennerrel és automatikus szövegfelismerővel dolgoznak a warezos emberkék, és nem mindegyiknek van türelme utána végigolvasni és ellenőrizni mondjuk 3-400 oldalt. Plusz nincs fejezetekre bontva, alkalmanként a szöveg közepén ott vannak az eredeti oldalszámok, a bekezdések összekuszálódnak...

Olcsó (ingyen) húsnak bizony gyakran híg a leve.
  • setuh
    Nalam is vannak hasonlo hibak,de ezeket en elfogadtam,ha mar ingyen kaptam.
    Esetleg probalj meg mobi kiterjesztesu fajlokat tolteni es nem konvertalni,nalam ugy ritkabb a hiba.
  • Evoluti0N
    E-könyv újonc vagyok, pont ma van 3 hete, hogy vettem olvasót. Eddig 5 könyvet olvastam el. Ezek közül egyik angol nyelvű volt és ez szépen legálisan megvettem, Amazon-ról. A másik négy magyar nyelvű volt és kénytelen voltam lewarezolni őket, mivel legálisan nem találtam meg egyiket se a magyar nyelvű e-könyv üzletek, egyébként se túl nagy, kínálatában. Na, ez a hosszú bevezetővel egy kérdést óhajtottam felvezetni. Miért vannak tele hibával a magyar nyelvű e-könyvek? Úgy értem, sokszor előfordulnak betűhibák. Vagy kimarad egy betű, vagy nem a megfelelő betű szerepel. Sokszor "rn" van "m" helyett "a" "á" helyett, illetve fordítva, stb. A mostani könyvnél például egy bizonyos szónál folyamatosan "ő" szerepel "ó" helyett.
  • Örm
    Hello!
    Tudnátok nekem abban segíteni, hogy az ipad-os Kindle app-ra, hogy tudok angol-magyar szótárt feltenni. Az elvben szükséges prc fájl megvan, de nem tudom, hogy hol tudnám ezt beállítani. Köszi a segítséget
  • Dzsini
    Olvass e-könyvet hét kezdődik, sok ingyenes letöltési lehetőséggel.
  • Dzsini
    van egy harmadik egy forintos novella is
  • kpali888
    Hello. Ha valakinek meglenne a Testbeszéd a szerelemben, Allan Peasetől, nagyon tudnék neki örülni :) [email protected]
  • setuh
    Kosz,csak az angol magyar szotart vettem eszre eddig :P
  • Dzsini
    Prohardver Kindle fórumában az első hozzászólásban van hozzá link.