928
Megjelent a legújabb Kindle, megfizethető áron és magyarországra is szállítják...
-
#248 köszi:) -
OMagus #247 Készítettem egy (elsősorban Amazon Kindle) e-book olvasókra optimalizált nyitólapot és csetet. Itt lehet elérni: kindle.orseolo.hu.
Remélem sokaknak hasznos lesz.
(Bocsi a reklámért!) -
#246 Nem örülnék neki. Amúgy nekem ez a tapicskolós trend nem nagyon jön be... -
lammaer #245 Hiába, a trend hullámait meg kell lovagolni. Ha a tapiképernyőre gerjed mindenki, hát csinálni kell egy olyat :)
Remélem ez nem azt jelenti hogy a nem tapis kindlék meg hirtelen "elromlanak" :) -
Monoton #244 Erre gondoltam:
"mert az Amazon két új Kindle-modellt is piacra akar dobni, ráadásul még ebben a negyedévben. Az egyik készülék érintőképernyőt kap" -
#243 Ez egy tablet lesz, nem e-könyv olvasó - utóbbiról még csak pletykálnak, de semmi konkrétumot nem tudni. Ez inkább az Amazon Cloud Driveot kihasználó eszköz lesz, nem konkurenciája saját házon belül sem a könyvolvasónak. -
Monoton #242 Érkezik az érintőképernyős változat -
#241 ez nem szigorúan vicces, de jó, de van még bőven lehetőség, vagy akár az amazon bookstore-ban "short stories"-ra keresve is százával vannak a horror, scifi, mese, krimi novellák (és rengeteg közülük ingyen) -
lammaer #240 XVII. kerület -> Keleti: várakozással együtt cirka 30 pert vonattal. Oda vissza 1 óra.
Ha a cigányok ellopják a kábelt, 2. -
#239 Jaja, ilyen vicces novellák engem is érdekelnének. Lehessen röhögni de ne legyen hosszú... -
#238 Ajanlhatnal parat :P -
#237 Ilyen célokra van pár novelláskötet a gépen, abból egy pont belefér :) -
#236 Aham hat ugy mar igen,de 10p akkoris keves,bar ennek a rohano vilagnak jobb minden percet betolteni (:.
-
#235 Budapesten nem probléma akár 1 órát utazni irányonként (nekem helyből 25-30 perc átszállás nélkül a belváros, ha bárhova megyek). Metrónál az M3 menetideje kb. 30 perc, az M2-é 20 - 10 percet meg már simán lehet olvasni. -
#234 Mennyit utaztok ti a metron,h elkezdtek olvasni?
Igaz h nem fovarosban lakok de nekem a napi buszozasom 10-15perc,az meg semmire nem lenne eleg. -
lammaer #233 Csak arra vigyázz, hogy ne a sinek közé essél be a nagy olvasás közben... mert lehet a metróvezető mosolya nem fog annyira tetszeni ;) -
#232 Nohát, így is lehet akkor ;) -
#231 Hát ez rám nem vonatkozik, viszont pont ma a metrón slattyogok miközben olvasok. Megállok egy csajszi mellett, egymásra nézünk majd vigyorog mint a vadalma. Neki is kindle-je volt és épp ő is olvasott amikor majdnem nekimentem. :) -
#230 Idevágó, most találtam.
Hogy flörtölünk ezentúl a metrón? -
#229 Nekem szokott nyomot hagyni, tisztogatom is rendesen... ha azt a felületet kéne tapogatni hülyét kapnék! -
#228 Olvasás közben nem tapicskolod a képernyőt, hiszen van oldalsó lapozógomb, akkor kell csak, ha a menüben rohangálsz. Én általában olvasni szoktam rajta, főleg utazás közben. -
lammaer #227 Hát, ülsz a buszon, izzadtság folyik még a töködről is... csodálkoznék ha nem hagyna nyomot a mancs :) -
#226 Ez a Kindle-féle matt képernyő nem igazán maszatolódik amúgy... hogy kopik-e a rengeteg tapicskolástól az kérdéses, de még nem futnak 2-3 éve ilyen eszközök, hogy kiderüljön :) A műanyag hamarabb fog kifényesedni ott, ahol kényelmesen megfogod. -
#225 Szintén! -
lammaer #224 Nemtom, nekem minden olyan eszköznél amit nézni kell, az érintőképernyő valahogy bukásnak tűnik. Agyvérzést kapok ugyanis ha csupa maszat a képernyő/monitor... -
#223 Félreértés ne essék, nekem is teljesen jól megfelel (nem vettem volna meg, és nem használnám örömmel azóta is nap mint nap), de látszik, hogy eltelt már 1 év, és van jobb, újabb, fejlettebb technológia közel azonos áron (nem Magyarországról, mert a B&N nem vállalja át a költségeket, így nehezebb hozzájutni eredeti áron). A billentyűzet tényleg nagyobbrészt felesleges (legalábbis számomra), de amíg nem telepítik át egy érintőképernyőre, addig szükséges, hogy a bolt kényelmesen működni tudjon.
Vagy nézd meg a most bemutatott és boltba kerülő iRivert - sokkal elegánsabb lenne, ha csak az első sor gomb lenne rajta. -
#222 Nah hat igazsag szerint nem volt meg a kezembe,de nekem akkor is boven jo a fapados billenyuzetes kindle :). -
#221 Ettől eltekintve a Nook Touch amúgy zseniális, az érintés alapú navigáció, használat nagyon kényelmes és könnyed egy ilyen eszközön (és nem késik érzékelhetően, főleg egy ilyen lassú képernyőn), és a Kindle alján nagyrészt feleslegesen porosodó billentyűzetet lehetett száműzni. Az egyetlen gond vele az, hogy nem lehet kikapcsolni az érintésre lapozást.
Egyáltalán nem lepődnék meg, ha a következő generációs Kindle szintén megszabadulna az alsó billentyűzettől, bőven elfér az az érintőképernyőn, ha épp keresni kell valamit, szöveget kijelölni szótárban megnézésre egyszerűbb rábökni, mint a kurzorral elkalandozni odáig, stb. A lapozógombok és egy back/menu jellegű gombpáros bőségesen elég az előlapra. -
#220 Hat igen nekem sem tetszenek a touchscreenesek,marcsak azert sem mert latszik a keses,es engem rohadtul zavarna h nem egybol reagal,de gondolom ahoz mar kene egy komoabb konfig es akkor mar ott van az ipad...szal ez sztem nem arra van kitalalva,dehat valahogy el kell adjak a cuccukat. -
#219 Értem, de hangtól függetlenül az elhelyezés továbbra is érthetetlen (plusz a fel-le billentés és balra-jobbra gombnyomás egy ilyen kidudorodó gombon...) - bár biztos lehet kényelmes fogást találni rajta, nekem nagyon kézre esnek az oldalsó billenőgombok, valahogy természetes az elhelyezésük.
(és ez a problémám a Nook Touch-csal is, a képernyőt véletlenül megérinteni sokkal könnyebb, mint egy gombot megnyomni, és bár van rajta gomb is, nem lehet kikapcsolni rajta az érintésre lapozást) -
#218 Lattam egy videot Kindle-rol is amiben kb ugyanigy kattogott a gomb,sztem ez is csak a videoba hallatszik ennyire hangosan.
Am nekem reklamos kindle-om van,es nem zavaro sot sokszor szep kepeket is beraknak. -
#217 pár ajánlás a böngészőbe:
kinstant.com
kindlemap.net (ez mondjuk főleg 3G-vel ideális :) )
kindlefish.t15.org
-
#216 Köszi, mondjuk utánaolvasva télleg eléggé limitált ez a dolog. Hú, megoszthatom, hogy tetszik 3 sor egy könyvből. Télleg butaságnak tűnik, úgyhogy skip.
Köszi a választ! -
#215 Passz, nincs FB-m (plusz ha lenne se érezném szükségét, hogy megosszam a világgal, hogy "kiolvastam a Micimackót") :)
De a menüt nézve név, jelszó kell neki, és összekapcsolódik... nem tudok róla, hogy bármilyen költsége lenne. -
#214 No, megjött a Kindle tok (lámpa nélküli) és beregisztráltam. Süti...
Hogy lehet a Facebook-hoz kapcsolni a Kindle-t, mert amikor megpróbáltam, akkor valami hülyeség jött be, mintha fizetnem kéne érte vagy valami ilyesmi. -
Az alsó kettő a nyomdában előállított "igazi" papír fekete-fehér határai, a vonalak a referencia fekete és fehéret jelentik. Tehát feketék terén a Kindle igen jól áll, de fehérben van még mit javítani.
"Nyilván ez is alul marad egy rosszabb minőségű nyomattól is, de már messze nem annyira, mint a korábbi (Vizplex) kijelzők. A tesztképek mérései alapján öt mintát tudok összehasonlítani. A referenciafehéret ofszetpapír, a referenciafeketét fotókarton adja, ezek átlagos szürkeértéke a 256 lépéses skálán 244 (fehér) és 45 (fekete). És itt jön a döbbenet: a Kindle WiFi feketéje 26, a fehérje 162, vagyis a Kindle feketéje konkrétan sötétebb a fekete fotókartonnál. A kissé hitetetlen számokat látva mindenféle fényben (napfény, szórt fény, különböző direkt és közvetett műfények) megnéztem, és tényleg. Összehasonlításként: a Nook fehérje 130, feketéje 56, a tesztben harmadikként szereplő Irex DR800S fehérje 137, feketéje pedig 49. Az összehasonlító mintákban a fehér ofszetpapírra nyomott szövegnél ezek az értékek rendre 204 és 55, a fehérítetlen volumenizált (tipikus olcsó kartonált könyveknél alkalmazott) papír esetén pedig 202 és 56. "
forrás -
#212 És nem túl halk... :) Úgy kattog, mint a szocreál klaviatúrák. :) -
lammaer #211 Nagyobb kontrasztarány? Mert, mi a gond a kindle kontrasztjával?
Megint csak a marketingszöveg...
Ha jól látom a lapozás a 2 páros gomb ott középtájt... valoban nem túl ergomókus :) -
#210 Húgom olyat akar... szerintem eléggé gay lenne nekem. -
#209 Kindle-ből is van fehér, volt a kezemben is, teljesen rendben van.